Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 541 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,8

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 74 Zuid-Afrika ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,5

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 20 Kenia ervaringen

Ethiopië

EthiopiëEthiopië- 8,3

“Niet te vergelijken met andere Afrikaanse landen”

Ankie

Lees 9 Ethiopië ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Tunesië voldeed niet aan onze verwachtingen”

Tunesië Tunesië - 4,6 door Manuela Bremer
“Om te beginnen met het leuke van de vakantie. Wij hadden veel leuke berichten gelezen over de stad Hammamet dat we daar gelijk enthousiast over werden. We vonden een ontzettend mooi hotel en besloten direct te boeken. Het hotel was precies zoals het op de foto geadverteerd werd: prachtig. Een mooi zwembad die je gelijk de vakantiekriebels gaf, een gezellig en actief animatieteam waar je je dagen mee kon vermaken. Het hotel was erg leuk. Vanuit het hotel kon je ook naar een dierentuin, waar de dieren er goed en verzorgd uit zagen en we hebben nog kunnen genieten van een boottocht met een paar andere gasten van het hotel. Echter bleef het positieve ook alleen bij het hotel. Als ik op reis ga, dan hou ik er van om ook iets van het land zelf te ontdekken waar ik op bezoek ben. Zo wilden wij naar het strand lopen en werden wij tegen gehouden door de politie. Ze vroegen ons wat wij durfden te zoeken op straat en verzochten ons om per direct weer terug te keren naar het hotel. Wij hebben ons de rest van de vakantie erg onveilig gevoeld. Nooit meer een vakantie in Tunesië voor mij.

“Surftentje in Durban”

Stellenbosch -
door Resy Roefs
“we hadden eerst heerlijk gesurfd in Durban. voor ons de eerste keer. we kregen leuke uitleg en na veel oefenen lukte het een beetje. Daarna dachten we in een surf eet-drink tentje een ananas cocktail te bestellen wat bleek een komkommer rode bieten sap te zijn! Dat was nog eens een ervaring. leuk momentje

“uitzicht vanaf de tafelberg”

Kaapstad -
door Resy Roefs
“je ziet alles vanaf de tafelberg. plekje waar je moet zijn geweest in Zuid Afrika! we zijn met de kabelbaan omhoog gegaan omdat we al veel hadden gelopen maar je kunt de berg ook op wandelen. doordat we met de kabelbaan gingen konden we die dag ook nog wat anders leuks doen

“kruger national park op zoek naar wilde dieren”

Kruger National Park -
door Resy Roefs
“met onze huur auto konden we het park bezichtigen. op zoek naar de big five. dat was spannend,uiteindelijk vanalles tegen gekomen met als hoogtepunt de jonge leeuwtjes! kost veel energie omdat je continue op zoek bent in de natuur maar er is ook heel veel te zien!!

“tsitsikamma national park bijzondere plek”

Tuinroute -
door Resy Roefs
“de zee was daar erg woest. waardoor ik mooie plaatjes heb kunnen schieten. er lopen daar schommelende bruggen overheen leuk en spannend. onderweg zie je nog wat bijzondere beestjes. mooie route en hadden een super boomhutje als verblijf tussen de gele vogeltjes voor niet veel geld.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Afrika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op