Op reis naar Afrika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 598 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,7

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 78 Zuid-Afrika ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,5

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 23 Kenia ervaringen

Malawi

MalawiMalawi- 8,3

“Malawi heeft mijn hart gestolen!”

Xenia Leito

Lees 8 Malawi ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Winderig en koud, met mooie natuur”

Cape Point & Kaap De Goede Hoop -
door Minke Smits
“Van te voren had ik niet echt een voorstelling van mijn bezoek aan Cape Point en Kaap De Goede Hoop, alleen dat ik met het bord op de foto wilde. Maar deze plek is veel meer dan dat bekende bord waar iedereen mee op de foto wil (wij moesten echt even wachten op ons fotomomentje). Wat een mooie natuur en er leven zelfs wilde dieren zoals bavianen en struisvogels, dat had ik niet verwacht. Ondanks dat het winderig en koud was (begin van de lente ben ik er geweest) heb ik super genoten van mijn bezoek. Zo dichtbij de wereldstad Kaapstad ligt een stukje prachtig natuur.

“Gezellige stad met veel historie”

Kaapstad -
door Minke Smits
“De rondreis door Zuid-Afrika heb ik afgesloten met enkele dagen in Kaapstad. Een super gezellige stad met vele leuke wijken, goede restaurants en veel historie. Een letterlijk hoogtepunt tijdens deze dagen was de tocht naar de Tafelberg. In verband met de tijd, hebben we besloten met de kabelbaan te reizen, prima tocht maar een volgende keer ga ik hier zeker meer tijd voor inplannen zodat ik de wandeling kan maken. Vanaf de Tafelberg heb je een fantastisch uitzicht (bij helder weer) over de stad, Robben eiland en het wijngebied ten oosten van de stad. Eenmaal boven heeft de natuur me verrast! Wat een hoop bloemen, mossen en kleine dieren leven hier, super!

“Slapen met uitzicht over de krater”

Ngorongoro Krater -
door Minke Smits
“Een echte toevoeging aan een bezoek aan de Ngorongoro Krater is om te overnachten in één van de accommodaties op de rand van de krater. Op deze manier ben je super vroeg beneden in de krater (voordat het echt heel druk wordt) en kun je vanaf je balkon genieten van de zonsopkomst/-ondergang wat een geweldig spektakel kan zijn. 's Ochtends vroeg rij je samen met een ervaren gids naar de krater en zie je vooral in de ochtend en aan het eind van de middag de meeste dieren. Fantastisch om zo dichtbij te kunnen zijn terwijl hyena's hun prooi verplaatsen, terwijl leeuwinnen uitbuiken na een flinke maaltijd, terwijl olifanten zich wassen... Wauw, een top plek!

“Slapen te midden van bijzonder natuur! ”

Spitzkoppe -
door Minke Smits
“Spitzkoppe is een gebied dat regelmatig overgeslagen wordt tijdens een rondreis door Namibië, simpelweg omdat Sossusvlei en Etosha veel bekender zijn. Super zonde als je het mij vraagt, want het is een geweldig gebied! Met je huurauto offroad rijden tussen de rotsen en over slingerwegen is een super ervaring. En dan vervolgens, zo aan het eind van de middag, een plekje zoeken om te overnachten. Heel basic, zonder elektriciteit, zonder stromend water en met wellicht een hokje gemaakt van gaas wat dan je toilet zal zijn, in de buurt. Erg gaaf om 's avonds in je tent te kruipen en om je heen helemaal niets te horen. Spitzkoppe is echt 'The Middle of Nowhere'!

“Vaak start- en eindbestemming, niet erg bijzonder”

Windhoek -
door Minke Smits
“Voor een rondreis door Namibië start en eindig je vaak in Windhoek om de simpele reden dat de internationale luchthaven dichtbij deze stad gelegen is. Het is een prima plek voor de eerste nacht in Namibië zodat je je kunt voorbereiden voor de rondreis door het land. Er zijn voldoende supermarkten om eten en drinken in te slaan voor de start, en er zijn voldoende carwash om de huurauto weer gewassen in te kunnen leveren voordat je je weer naar de luchthaven begeeft. Windhoek is een prima plek hiervoor, maar verder heeft het de natuurliefhebber niets te bieden.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Afrika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op