Op reis naar Afrika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 601 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,7

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 78 Zuid-Afrika ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,5

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 23 Kenia ervaringen

Malawi

MalawiMalawi- 8,3

“Malawi heeft mijn hart gestolen!”

Xenia Leito

Lees 8 Malawi ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Minder indrukwekkend in ons najaar”

Victoria Falls -
door Minke Smits
“Ons najaar is het einde van het droge seizoen in deze regio, vandaar dat dan ook de hoeveelheid water dat naar beneden valt een stuk minder is. Het eerste gedeelte van de Victoria watervallen was zeker indrukwekkend, maar aan het einde viel er bijna geen water meer naar beneden. Zo heb je wel goed zicht op de hoogtes en de natuur er omheen, want er komt geen water weer naar boven toe wat het zicht ontneemt, maar een eventuele volgende keer zou ik eerder in het seizoen willen gaan om de watervallen in al haar pracht te kunnen aanschouwen. Het dorpje Victoria Falls voelt 's avonds niet zo prettig aan, maar overdag is het er prima! Wij stonden op de camping (de enigste op dat moment), van waaruit alles gemakkelijk bereikbaar was. Er worden erg veel activiteiten aangeboden, waarvan wij de Zambezi boottocht gemaakt hebben, en de Gorge Tandem Swing gedaan hebben. De eerste ontzettend relaxt en gaaf om nijlpaarden van redelijk dichtbij de kunnen zien, de tweede een echte adrenaline kick!

“Schitterend in de lente”

Tuinroute -
door Minke Smits
“De Tuinroute, één van de bekendste routes in Zuid-Afrika, en ik kan me voorstellen dat het hier in de Zuid-Afrikaanse zomer erg druk kan zijn, maar in de lente is het een schitterend gebied om in alle rust te verkennen. Verlaten stranden, leuke accommodaties met uitzicht over zee, maar ook middenin het woud gelegen (erg leuk om te combineren), lekker eten en in de lente een prima temperatuur. Aanrader is om dit gedeelte met een huurauto te verkennen zodat je alle vrijheid hebt om te stoppen bij dat leuk ogende restaurant aan zee, bij dat uitzichtspunt, maar ook om zelf je excursies te bepalen. Sla bijvoorbeeld de bekende pinguïns van Boulders Beach over en rijdt naar de kolonie bij Stony Point. Ik heb gehoord dat het snorkelen met zeehonden net ten zuiden van Kaapstad een aanrader is (helaas (nog) niet zelf gedaan). Mocht je iets meer te besteden hebben, of gewoon een nachtje in luxe willen verblijven, dan zijn Farm 215 en de Phantom Forest Lodge echte aanraders! Geen standaard locatie, geen standaard accommodatie en geweldige service! Zuid-Afrika kent een heerlijke keuken en een van de toppers is eten bij Le Quartier Français in Franschhoek (hoort eigenlijk bij het wijngebied grenzend aan Kaapstad). Hier ontvang je heerlijke gerechten tijdens een avondvullend programma.

“Geen prettige stad”

Johannesburg -
door Minke Smits
“Eerlijk is eerlijk, ik ben niet lang in Johannesburg geweest en kan er geen compleet plaatje van schetsen, maar zelf vond ik het niet aanvoelen als een prettige stad, beide keren dat ik hier geweest ben. Het is er druk en de sfeer vond ik niet prettig. Ik was dan ook meer op mijn gemak met een overnachting in een aangrenzend dorp en Pretoria.

“Winderig en koud, met mooie natuur”

Cape Point & Kaap De Goede Hoop -
door Minke Smits
“Van te voren had ik niet echt een voorstelling van mijn bezoek aan Cape Point en Kaap De Goede Hoop, alleen dat ik met het bord op de foto wilde. Maar deze plek is veel meer dan dat bekende bord waar iedereen mee op de foto wil (wij moesten echt even wachten op ons fotomomentje). Wat een mooie natuur en er leven zelfs wilde dieren zoals bavianen en struisvogels, dat had ik niet verwacht. Ondanks dat het winderig en koud was (begin van de lente ben ik er geweest) heb ik super genoten van mijn bezoek. Zo dichtbij de wereldstad Kaapstad ligt een stukje prachtig natuur.

“Gezellige stad met veel historie”

Kaapstad -
door Minke Smits
“De rondreis door Zuid-Afrika heb ik afgesloten met enkele dagen in Kaapstad. Een super gezellige stad met vele leuke wijken, goede restaurants en veel historie. Een letterlijk hoogtepunt tijdens deze dagen was de tocht naar de Tafelberg. In verband met de tijd, hebben we besloten met de kabelbaan te reizen, prima tocht maar een volgende keer ga ik hier zeker meer tijd voor inplannen zodat ik de wandeling kan maken. Vanaf de Tafelberg heb je een fantastisch uitzicht (bij helder weer) over de stad, Robben eiland en het wijngebied ten oosten van de stad. Eenmaal boven heeft de natuur me verrast! Wat een hoop bloemen, mossen en kleine dieren leven hier, super!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Afrika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op