Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 564 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,7

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 77 Zuid-Afrika ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,5

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 21 Kenia ervaringen

Ethiopië

EthiopiëEthiopië- 8,3

“Niet te vergelijken met andere Afrikaanse landen”

Ankie

Lees 9 Ethiopië ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Romantisch riad”

Marrakech -
door Cleo Wagenaar
“Een lang weekend in Marrakech is genoeg om een eerste indruk op te doen! We sliepen in een Riad in het oude Marrakech. Heel mooi! Prachtig hoe je aan de buitenkant niet kan zien hoe mooi het van binnen is. De souk, het plein maar ook de nieuwe gedeeltes van de stad zijn de moeite waard! Een aanrader is de tuin van YSL!

“Durban”

Zuid-Afrika Zuid-Afrika - 6,2 door Rob Hollander
“Gelogeerd in het balmoral hotel. Een historisch pand met een prachtige veranda van waar je een mooi overzicht hebt van de straat en de boulevard. Enige nadeel is dat de wijn voorraad nietverh groot was. De gastvrijheid is zeer afhankelijk van de mensen en dat is jammer. Op de boulevard vindt je een prachtig trendy restaurant met een mooie oceanview.

“Mooie Drakensbergen”

Drakensbergen -
door Louise Timmers
“De Drakensbergen zijn echt de moeite waard om een paar dagen naar toe te gaan als je een natuurliefhebber bent. Je waant je weer in een heel andere wereld dat de andere delen van Zuid-Afrika.Je kunt er heerlijk wandelen door de prachtige omgeving. Wij verbleven twee nachten in hotel The Cavern. Vol pension met boven verwachting goede maaltijden. Je kunt er dagelijks een (gratis) wandeling maken onder begeleiding van een guide van het hotel. De hond van het hotel wandelt ook gezellig mee :)

“Kruger Park”

Kruger National Park -
door Louise Timmers
“Kruger Park is een heel bekend park in Zuid-Afrika en alleen daarom vind ik het leuk om te kunnen zeggen dat ik er ook ben geweest. Het is ook echte de moeite waard, al moet je natuurlijk wel mazzel hebben met het spotten van de dieren. En we hadden echt mazzel! Veel verschillende beesten gezien waar onder wilde honden, leeuwen, giraffen en olifanten. Ga zo maar door. We hadden 2 overnachtingen in Skukuza rest camp, gelegen in het Kruger park. Van daaruit hebben we zelf gamedrives gedaan met de huurauto, maar ook een gamedrive heel vroeg in de morgen, om een uur of 5. Dat is echt een leuke ervaring om in de kou in een open jeep met de lampen op zoek te gaan naar de dieren. De rangers weten vaak wel waar sommige dieren te vinden zijn, zoals een nest met jonge hyena's, waar je zelf misschien zo voorbij zou rijden.

“St. Lucia genoeg te doen”

St. Lucia -
door Louise Timmers
“In St. Lucia is er genoeg te doen. Er zijn veel leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten. Een must-do is toch wel de boottocht over Lake St. Lucia waar veel nijlpaarden leven. Er zijn ook veel andere leuke excursies te boeken, zoals een walvistocht. Bij ons kon deze helaas niet doorgaan door te slechte weersomstandigheden. Vanuit St. Lucia ben je binnen no-time in het Isamangaliso Wetlandpark waar je zelf, of met een georganiseerde tour een gamedrive kunt doen. We hebben er niet heel veel dieren gezien, maar het was zeker de moeite waard omdat we de Luipaard als laatste van de big-5 gevonden hadden! Wij deden een avond game-draive in het donker. Bijzonder om weer heel andere dieren te spotten dan die je overdag tegenkomt. Pas wel op in St. Lucia, want de nijlpaarden komen 's nachts uit het water en paraderen door het stadje.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Afrika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op