Gemiddelde beoordeling Botswana


Cultuur & bezienswaardigheden

6,3

Gastvrijheid

8,6

Natuur

9,8

Stranden

4,0

Eten

7,9

Gemiddelde beoordeling

7,3
Op basis van 12 Botswana ervaringen

Reizen naar Botswana

Botswana is met zijn unieke en indrukwekkende Okavango Delta, uitgestrekte Kalahari-woestijn en geprezen Chobe National Park één van de beste safari-landen ter wereld. Het toetje: de fantastische Victoriawatervallen op de grens met Zambia. Reizen in en naar Botswana is echter relatief duur. Het land is exclusiever en wordt minder massaal bezocht, zeker in vergelijking met landen als Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania. In Botswana en ook buurland Zambia zijn diverse ‘luxe tented camps’ of lodges die alleen per luxe fly-in-safari bereikbaar zijn. Betaalbaarder kampeersafariplekken zijn er – meer aan de rand van de parken – maar minder in getale. Een reis naar Botswana is goed te combineren met Namibië, Zuid-Afrika of Zimbabwe.

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 831 Meer over vliegen naar Botswana

Overnachten in Botswana

Vergelijk alle hotels in Botswana
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Botswana

Okavango Delta

Rondvlucht boven de Okavango Delta

Rondvlucht boven de Okavango Delta.

Het Okavangomoeras is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Deze delta mondt uit in het zand van de Kalahari. Er leeft een groot aantal dieren, zoals olifanten, kafferbuffels, nijlpaarden, antilopen, gnoes, giraffen, krokodillen, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, neushoorns, watervaranen, zebra’s en bavianen. In de delta komen ook meer dan 400 vogelsoorten voor. De beste manier om de delta te ontdekken is te voet of met een mokoro, een soort kano die met een lange paal wordt voortgeduwd.

Kalahari woestijn

Springbokken in het Central Kalahari Game Reserve

Springbokken in het Central Kalahari Game Reserve.

Een van de grootste wildernissen ter wereld: de enorme Central Kalahari Game Reserve. Oorspronkelijk opgericht als leefgebied van de Bosjesmannen, maar door langdurige droogte en moeilijke leefomstandigheden hebben zij dit gebied inmiddels verlaten. De Kalahari is ruig en onherbergzaam, roofdieren als zwart gemaande leeuwen, luipaarden en de zeldzame bruine hyena zoeken in de valleien naar een prooi. Een bezoek in of vlak na het regenseizoen is geadviseerd: dan stikt het er van de wilde dieren. Meest interessante deel van de Central Kalahari is het noordelijke deel rond Deception Valley, Sunday Pan en Passarge Valley.

Wildpark Chobe: dieren en natuurschoon

Chobe National Park

Een kudde olifanten in het Chobe National Park.

In het Chobe National Park bevinden zich grote concentraties wild, waarbij vooral de grote Chobe olifant ruim vertegenwoordigd is. In het park liggen rivieren, moerassen, weelderige vlaktes en dichte bossen, met een heet, droog gebied in het midden. Met een jeep ga je op zoek naar olifanten, aapjes, leeuwen, zebra’s, elanden, wildebeesten, buffels en luipaarden. Er bestaan zelfs plannen om toeristen in de toekomst met één visum door het gigantische nieuwe natuurgebied te laten reizen waar Chobe deel van uitmaakt; de Kavango Zambezi Transfrontier Conservation Area. Een gebied dat bestaat uit 36 nationale parken in Namibië, Zambia, Botswana, Angola en Zimbabwe.

Alle bezienswaardigheden in Botswana

Top 3 Botswana specialisten

NRV
NRV

NRV biedt verschillende privéreizen naar Botswana aan, in combinatie met Namibië en de Victoria Falls.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Kampeerreizen in groepsvorm of privé en luxe reizen op maat.
Bezoek website

Botswana Online
Botswana Online

Zelf je Botswana en/of Namibië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Botswana artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Botswana

Bekijk de top 10 Botswana rondreizen

12 Botswana reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,3
Op basis van 12 Botswana ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 6,8

    32 landen bezocht
    31 reviews
    0 waarderingen

    “Okavango Delta; paradijs voor safari liefhebbers! ”

    Geplaatst 28-04-2017, gereisd in maart 2012, 2 weken lang, bezocht met partner, individuele rondreis

    Een uniek aanbod waar ik keihard 'ja' op gezegd heb; met een Cessna vliegtuigje de Okavango Delta verkennen! Wat een toffe ervaring om dit schitterende gebied niet alleen vanaf de grond maar ook vanuit de lucht te kunnen zien. Schitterend uitzicht vanuit het vliegtuigje waarin ik wel iedere keer weer misselijk werd... en dan eenmaal op de grond per safari jeep de natuur in om alle wilde dieren vanaf dichtbij te verkennen. De Okavango Delta is een uniek stukje natuur waar je zowel per jeep, maar ook per boot en mokoro (en uitgeholde boomstam, dat inmiddels vervangen is door een nep-boomstam), waardoor je een gebied op hele verschillende manieren ervaart. Vanuit de lodge ga je op pad, de natuur in en opzoek naar alle inwoners. Van kleine vogeltjes tot aan de indrukwekkende grootheden zoals de olifant en nijlpaard, je ziet het allemaal. Het is geen goedkope bestemming, helemaal niet op de manier waarop ik het gebied heb mogen ontdekken, maar een top bestemming voor safari liefhebbers!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Moremi

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 1
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    25 landen bezocht
    66 reviews
    3 waarderingen

    “Camperen midden in de natuur”

    Geplaatst 14-01-2017, gereisd in september 2015, 1 week lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Ga zeker camperen in Botswana, wat een ervaring! 's nachts hoor je de dieren voorbij je tentje lopen, of in de Okavango Delta door het water vlakbij je tentje. Prachtige natuur met overal klein en groot wild. Het hoogtepunt van Botswana was zeker de Okavango delta, in een mokoro vaar je de door de smalle water wegen en sta je plots oog in oog met nijlpaarden. Ze proberen je te verjagen door heel hard aan te komen zwemmen, ja echt ze kunnen heel hard zwemmen! Je ziet een golf op je afkomen e n dan komt hij met zijn bek open boven water. Ontzettend spannend, gewoon heel stil blijven zitten. Breng ook een bezoek aan de San people om meer te leren over hun leefwijze. En absoluut het 2e hoogtepunt Chobe national park. We hebben hier ontzettend veel dieren gezien en het park zelf is ook mooi. Maak hier ook zekere een boot tocht en zie honderden olifanten langs het water staan.
    Ook hier zijn de mensen weer ontzettend vriendelijk en is alles relatief goedkoop. De wegen in Botswana zijn soms goed maar soms ook bar en bar slecht, grote gaten in de weg en natuurlijk op passen voor overstekend wild!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Chobe National Park • Ghanzi

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    18 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Mijn favoriete land”

    Geplaatst 06-12-2015, gereisd in juli 2015, 1 week lang, bezocht met partner, groepsrondreis met Tenzing Travel

    Botswana is het land bij uitstek als je op zoek bent naar natuur en wildlife. De mensen zijn heel vriendelijk en gastvrij. De mooiste plek is voor mij de Okanvango Delta. Hier kun je fantastische mokoro tochten maken. Dan zit je met twee personen + een bestuurder in een kleine houten kano. Je vaart tussen het riet van de Delta door, waarbij je oog in oog komt te zitten met grote groepen nijlpaarden en krokodillen. De sunset safari cruise door de Delta is ook een echte aanrader. Er is een grote diversiteit aan bijzondere vogels, maar ook groot wild is te spotten. Olifanten, giraffen, buffels, apen en soorten antilopes. Een andere highlight is het Chobe National Park met haar immense populatie aan olifanten. Ik vond Botswana echt fantastisch. Dit moet u zien!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Chobe National Park • Makgadikgadi Pans

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 4

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    25 landen bezocht
    18 reviews
    1 waardering

    “Back to nature!”

    Geplaatst 04-12-2015, gereisd in april 2009, 4 weken lang, bezocht met vrienden, groepsrondreis met Baobab

    Via Namibië ben ik Botswana binnengekomen. Ik heb daar de Okavango Delta, Chobe en de Victoria watervallen mogen bewonderen. In Botswana ben je echt 1 met de natuur. Natuurlijk hebben de kampeerervaringen dat gevoel alleen maar groter doen worden. Het is een prachtig land, met zeer mooie natuur. En..... nog niet zo heel toeristisch. Je krijgt in ieder geval de indruk dat je alleen bent met de natuur. De delta is een one's in A lifetime experience en de boottocht op de Chobe rivier deed bij mij het gevoel opkomen dat ik in een film zat. Zoveel dieren die daar voorbij kwamen aan de waterkant en in het water!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Chobe River cruise • Victoria Falls

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    32 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Avontuur!”

    Geplaatst 10-08-2015, gereisd in juli 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Self drive vanuit Johannesburg, de grens over en direct avontuurlijke wegen en veel wild life. Via Khama Rhino Sanctuary, Nata naar Nationale Parken. Vanuit Kasane naar Victoria Falls, het eerste toeristische stukje vd trip. Vanuit daar de Caprivi Strip op en Namibie door. Beste campings van SKL Camps in Moremi en Chobe. Duur, maar ruim en met o.a. Olifanten en Hyena's op onze kampeerplek. Koude nachten, aangenaam overdag. Wildlife all around! Echt indrukwekkend!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Moremi • Chobe National Park

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 2
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    24 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Botswana -weg van het massatoerisme ”

    Geplaatst 30-01-2015, gereisd in oktober 2013, 1 week lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Of je er 1 dag of 3 weken bent, je komt geheid in je leven nog eens terug!
    Botswana bezoek je niet vanwege hoogstaande kunst weggestopt in stoffige musea. En ook niet om prachtige architectonische hoogstandjes.
    Nee, Botswana bezoek je omdat het nog relatief onontdekt is. Geen massatoerisme dus!

    Denk je bij Botswana alleen maar aan té dure lodges waar je enkel met een klein vliegtuig kunt komen? Mis!

    Bezoek met een 4x4 met (dak)tent de nationale parken Moremi Game Reserve, Chobe National Park, Magkadigkadi Pans of Central Kalahari en overnacht op een van de campsites. Het is sterk aan te raden dit op voorhand al te doen, bijvoorbeeld via Come-Along-Safari (gewoon in Nederland).
    Per camp zijn er maar een paar plaatsen beschikbaar, dus je bent letterlijk een met de natuur en de kans op ronddwalend wild op je site tegenkomt. Je houden aan de veiligheidsregels is dus ten strengste aan te raden!
    Zorg ook voor voldoende brandstof, water en proviand in je koelkast.

    Maar ook in de "steden" Kasane en Maun is genoeg te beleven. Lekker eten doe je bij bijvoorbeeld Coffee and Curry (Kasane, geweldige curry's en goede wifi) of Thamelekane Lodge aan de rivier in Maun.
    Overnachten doe je op een camping of een van de vele B&B's. Een aanrader in Maun is Discovery B&B (gerund door de Nederlandse René en Marije Allemanskinders die net buiten de stad een heerlijke oase hebben gecreëerd) of Old Bridge Backpackers.
    Bij Nata overnacht je met drinkende olifanten binnen handbereik bij Elephant Sands en in Kasane boek je een campsite bij Chobe Safarilodge waar een heerlijk zwembad is.
    Regel in Maun een 1 of meerdaagse mokorotocht bij Old Bridge Backpackers de Okavangodelta in of een scenic flight boven de delta. In Kasane regel je via bijvoorbeeld Steenbok Safaris een dagtrip naar de Victoria Watervallen of een boottocht over Chobe River (kies een sunrise tour voor schitterende foto's).

    Botswana: reken maar dat je terugwilt!
    De mensen zijn supervriendelijk en de natuur onbeschrijfelijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Chobe River cruise • Xakanaxa Campsite-Moremi Gamereserve • Mokorotocht

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    35 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Botswana ”

    Geplaatst 26-01-2015, gereisd in februari 2013, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Tja met gemengde gevoelens deel in deze reiservaring. Botswana is een groot land met in delen waar je liever niet reist. Voor de natuur is Kubu eiland een top ervaring. Zoutpannen en een eiland waar je van alles verwijderd bent. Okavanga Delta is bijzonder. Suvuti is een prachtig kamp. Chobe vind ik erg toeristisch. Het is een duur kampeerland. Eten doe jezelf op je eigen braai. Niet al te veel groot wild gespot, wel veel mooie vogels. Zorg dat je met je 4x4 gaat, maakt het veel aangenamer.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Kubu Eiland • Savuti Camp  • Chobe National Park

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    10 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Nationalparken van Botswana”

    Geplaatst 20-10-2014, gereisd in oktober 2013, 1 week lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Vanuit Namibië zijn we doorgereden naar Botswana. We begonnen onze reis door Botswana in Kasane. We vonden hier een prima en goedkope camping met een grote plaats en een heerlijk zwembad om na de lange reis in af te kunnen koelen. De volgende dag zou onze reis door Chobe en Moremi beginnen.
    We hadden de campings in de NP van te voren geboekt. Op de bevestiging die we hiervan ontvingen stond dat we van te voren een voucher bij het kantoor op moesten halen. Echter is er op het kantoor nooit iemand aanwezig en dit bleek achteraf niet nodig te zijn. We begonnen in Chobe met een een rit langs chobe riverfront. Wat een verschil met Namibië. Alles in Chobe is veel groener en er is veel meer water. We vonden hier vooral heel veel olifanten. Geweldig om ze in grote groepen rond te zien lopen. Ook troffen we hier de buffel aan. De Big Five hadden we nu dus compleet. Rijden langs de rivier in Chobe is nog goed te doen. Het is hier druk met safari's dus je kunt goed banden sporen volgen om niet vast te komen zitten. Vanuit Chobe Riverfront reden wij door naar Linyanti om daar te overnachten. De weg hiernaartoe is een stuk uitdagender. Erg los zand en we kwamen dan ook behoorlijk vast te zitten. Gelukkig kwamen er later nog 2 auto's langs die ons uit konden graven om vervolgens verder te kunnen rijden. Ik zou adviseren hier zeker niet maar met één auto door te rijden. Er rijden weinig mensen naar Linyanti en de kans dat je vast komt is best groot. De camping was geweldig! Je staat vlak aan het water midden in de natuur. De camping is namelijk niet afgezet met een hek. Er is één hokje om te douchen en zodra het donker wordt is het niet meer de bedoeling dat je over de camping gaat wandelen. Je hoort de hele middag en avond dieren geluiden zoals olifanten, nijlpaarden, maar ook leeuwen. Zeker de eerste nacht erg spannend. Vanuit Linyanti reden we de volgende dag door naar Savuti. De weg hier naar toe is prachtig je komt weer veel dieren tegen. Vooral het laatste stuk is het zand weer erg los, maar hier is het wel wat drukker in de omgeving. De camping van Savuti is groter en dus ook de voorzieningen om te douchen etc. Je kunt in de buurt mooie safari's zelf doen. Wij zagen hier in de buurt een Luipaard die lekker lag te slapen onder een bosje in de schaduw. 's Middags stond er een olifant op onze camping plaats en de volgende ochtend liepen er wilde honden in en langs het water bij de camping plaats. Heel bijzonder om deze dieren ook te mogen spotten. Dit schijnt normaal nogal lastig te zijn. Vanuit Savuti zijn we doorgereden naar Moremi. Ook weer een mooie rit. We verbleven in Moremi aan de river Kwai. Onze campingplaats was ook aan het water. Wat het extra bijzonder maken.'savonds tijdens het eten hadden we eerst wat antilopen die stonden te drinken op onze plaats en vervolgens kwamen de nijlpaarden zo het water uitgelopen. 's nachts was er ook veel activiteit op de camping waaronder een olifant naast onze tent. Dit maakte de laatste nacht in de wildernis extra bijzonder. Ook in Moremi zijn de paden goed aangegeven en met een kaart weet je precies wat je aan moet houden.
    De volgende dag zijn we doorgereden naar Maun. Hier stonden we ook op een prima camping en besloten we de tent de dagen daarna uitgeklapt te laten en even niet meer zelf te rijden. We boekte hier een trip naar de okavanga Delta van 1 dag. Bijzonder om in z'n bootje door het water te glijden. Wij waren met nog 1 ander stel op pad dus een kleine groep. Je gaat eerst een stuk door het water om vervolgens op een van de eilanden een wandeling te maken en te lunchen. Tijdens de wandeling moet je niet verwachten veel dieren te zien, maar we zagen wel wat antilopen en een olifant. Ik zou zeker adviseren om een 2 daagse trip te boeken met een overnachting op de eilanden. Je gaat dan wat dieper de delta in en de kans is groter dat je meer ziet.
    De volgende dag maakte we een safari met gids in moremi. Toch ook wel leuk om een keer niet zelf te hoeven rijden en op de weg te letten alleen maar genieten en zoeken naar dieren. Je vertrekt erg vroeg en krijgt vervolgens een ontbijt en later nog een lunch welke je op eet midden in Moremi.

    De volgende dag zijn we terug gereden naar Windhoek met een overnachting net over de grens om weer terug naar huis te vliegen.

    Wij vonden Botswana geweldig! Echt een avontuur en willen zeker nog een terug om meer van dit land te zien en ook Moremi, Chobe en de Delta nog een keer toe doen.
    In oktober zijn er veel "pas" geboren dieren. Dit maakt de reis extra bijzonder, maar vraagt ook extra aandacht. Vooral met olifanten is het wel oppassen geblazen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Chobe National Park • Moremi • Okavango Delta

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    15 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Fantastisch en zo veilig en gastvrij”

    Geplaatst 13-10-2014, gereisd in juli 2014, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Inmiddels 2 keer in Botswana geweest. Fantastisch. Het land is heel veilig, je moet meer oppassen voor het vee wat op de weg loopt dan voor de mensen.

    De natuur is ongerept en de bevolking geeft ook echt om de natuur en het wild. De wegen zijn goed begaanbaar, maar hou rekening met lange afstanden. Een echte aanrader zijn de fly inn safaris in de okavanga. Een tip on the side, reserveer het daar last minute. Je krijgt betere prijzen. Wij hebben een goed adres genaamd, liquid giraffe. Aardige man, en denkt met je mee. Ook via Kasana naar de Vic falls geweest. Wij zijn zelf de grens met onze eigen auto gegaan, maar als je 1 dag gaat, neem gewoon een excursie vanuit Kasane. Scheelt een heleboel corrupt gedoe aan de grens. Botswana is gewoon genieten van alle rust en natuur...

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    linyati • Okavango Delta • Victoria Falls

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    24 landen bezocht
    5 reviews
    6 waarderingen

    “Okavango dreams”

    Geplaatst 25-09-2014, gereisd in mei 2014, 2 weken lang, bezocht alleen, groepsrondreis

    Vanuit de hoofdstand van Namibië, Windhoek, reden we oostwaarts richting de grens met Botswana. Aangekomen in Ghanzi werden we geëntertaind met typisch Afrikaanse zang en dans, uitgevoerd door de San (Bosjesmannen). Uitgedost met schelpenkleren dansen ze om het kampvuur heen. Het was al pikdonker, wat zorgde voor een ultieme sfeer. Na afloop kun je samen met deze mensen een gesprekje aanknopen en samen genieten van de 'Afrikaanse tv', oftewel het kampvuur.
    De volgende dag bracht de overland truck ons naar Maun, de 'poort tot de Okavango Delta'. Op de camping bestond de mogelijkheid tot het boeken van een scenic flight van 45 minuten over de Delta. Voor zo'n 80 euro krijg je een unieke ervaring! Van bovenaf kun je tientallen kuddes olifanten, giraffen, zebra's en springbokken in hun natuurlijke omgeving waarnemen.
    Maar voor de echte beleving stap je in een 'mokoro' en laat je je op een afgelegen eiland afzetten. Hoewel de Okavango Delta Botswana's grootste trekpleister is, waan je je alleen op de wereld. Naast je medereizigers kom je niemand tegen. Je hebt alle rust en ruimte. Het enige wat je zou kunnen horen is het kabbelende water en de olifanten en nijlpaarden, met wie je deze plaats juist wél zult moeten delen. In drie dagen tijd hebben we verschillende bushwalks gemaakt. Met een ervaren gids gingen we er te voet op uit. Wat mij betreft is dit de natuur in haar puurste vorm. De dieren zijn hier niet gewend aan mensen. Ze zijn schuchter en rennen weg wanneer ze mensen zien. Jammer dat je niet de perfecte foto kunt maken maar van de andere kant zie je nu wel hoe het er in het echt aan toe gaat. Een heel ander beeld dan de beroemde safariparken.
    Voor degene die na dit avontuur nog geen genoeg heeft van het wildlife, is er Chobe National Park. Een safaripark in het noordoosten van het land. Na een dag door het park op zoek te zijn geweest naar de Big 5, wordt de dag afgesloten met een 'sunset boatcruise' over the Chobe River. Geniet vanaf het water van de beesten die naar de rivier komen om te drinken en zie hoe de Afrikaanse zon langzaam aan de horizon verdwijnt. Met een knaloranje lucht is dit de mooiste afsluiter van opnieuw een dag in Afrika!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

    Okavango Delta • Chobe National Park • Maun

    Mijn Botswana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Botswana reiservaring!

Ben jij onlangs in Botswana geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Botswana essentials

Vlag: Botswana
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 1300
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose . Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Botswana specialisten

NRV

NRV

NRV biedt verschillende privéreizen naar Botswana aan, in combinatie met Namibië en de Victoria Falls.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing kun je kiezen uit zowel kampeerreizen in groepsvorm als privé-rondreizen Botswana, of luxe reizen op maat.
Bezoek website


Botswana Online

Botswana Online

Stel zelf de individuele Botswana en/of Namibië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Meer Botswana reisorganisaties

Djoser
Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Verre budgetreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen zuidelijk Afrika.
Bezoek website

Sabi Safari
Sabi Safari

Reizen op maat naar Afrika.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Privé safari’s.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel en groeps.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk rondreizen.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Rondreizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Botswana

Vliegtickets naar Botswana


Meer over vliegen naar Botswana

Hotels in Botswana zoeken

Hotels in Botswana zoeken

Boek je rondreis naar Botswana

NRV
1. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Kampeerreizen of reizen op maat.
Bezoek website

Botswana Online
3. Botswana Online

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Botswana rondreizen


Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 831 Meer over vliegen naar Botswana