Gemiddelde beoordeling Costa Rica


Cultuur & bezienswaardigheden

7,4

Gastvrijheid

8,1

Natuur

9,7

Stranden

8,7

Eten

7,6

Gemiddelde beoordeling

8,3
Op basis van 29 Costa Rica ervaringen

Reizen naar Costa Rica

Costa Rica is een waar eco-paradijs. Er zijn weinig landen op aarde waar je op zo’n klein oppervlak zóveel zeldzame of unieke flora en fauna vindt. Veel groener en dier-rijker dan in Costa Rica wordt het niet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak een excursie naar de Poàs-vulkaan of de kratermeren van Irazù, doe een Canopy tour in het Monteverde Nevelwoud en ga op zoek naar de quetzal en de felgekleurde kikkers, ga raften bij Turrialba of ontdek de ongerepte tropische wildernis van schiereiland Osa, met het fabuleuze Corcovado National Park. En dan zijn er nog de vele prachtige stranden, met aan de westkust toeristische hotspots als Playa Tamarindo en Jaco of rustiger, laidback strandplaatsen als Malpais, Montezuma of Sámara; en aan de Caraïbische oostkust de hippie-backpacker-surfspots Puerto Viejo en Cahuita.

Vliegtickets Costa Rica

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Costa Rica
V.a. 640 Meer over vliegen naar Costa Rica

Overnachten in Costa Rica

Vergelijk alle hotels in Costa Rica
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Costa Rica

De Arenal Vulkaan

Arenal vulkaan

De 1657 meter hoge Arenal vulkaan.

Een van de meest actieve vulkanen ter wereld is de Arenal-vulkaan. Vrijwel elk hotel in de omgeving van het dorpje La Fortuna heeft er uitzicht op. De hele dag hoor je gerommel en regelmatig zie je een rookpluim, maar het mooist is de rode lava die je tijdens heldere avonden kunt zien aan de westkant. Je kunt in de buurt gaan hiken, relaxen in de thermale baden, wandelen over hangbruggen, raften op de Sarapiqui rivier, slingeren tussen de boomtoppen of een uitstapje maken naar het natuurreservaat Caño Negro.

Reuzenschildpadden in Tortuguero

Tortuguero

Op het strand van Tortuguero leggen elk jaar drie soort schildpadden hun eieren.

Het Tortuguero Nationaal Park, aan de noordoostkust van Costa Rica, is alleen per boot (of vliegtuig) te bereiken. Op het langgerekte strand leggen drie soorten zeeschildpadden van juli tot september hun eieren. Per boot kun je vanuit je lodge op zoek gaan naar tropische vogels, apen en kaaimannen in de mangroves.

Corcovado Nationaal Park

Wildlife in Corcovado

Corcovado staat bekend om de felgekleurde kikkers.

Corcovado is het nationale park met de grootste biodiversiteit van Costa Rica. Het is een ruig en ongerept paradijs voor natuurliefhebbers en biologen. Vlakbij en eveneens op het schiereiland Osa ligt ook Drake Bay, waar je de allermooiste en afgelegen eco-lodges vindt in of óp ruige baaien. Bij Isla del Caño kun je snorkelen en duiken tussen de zeeschildpadden en dolfijnen. En als je geluk hebt duikt er hier een walvis op!

Manuel Antonio

Doodshoofdaapje in het Manuel Antonio National Park

Doodshoofdaapje in het Manuel Antonio National Park.

Het kleine Manuel Antonio National Park is een van de mooiste en rijkste nationale parken ter wereld. Niet alleen vind je er ongerept regenwoud en een enorme verzameling zeldzame tropische dieren, ook heb je er fantastische witte zandstranden.

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt een ruim aanbod van privéreizen naar Costa Rica, en combinatie reizen naar o.a. Panama en Nicaragua.
Bezoek website

Puerto Viejo

Zonsondergang bij Puerto Viejo

Zonsondergang bij Puerto Viejo.

Dit kleurrijke strandplaatsje in het uiterste zuidoosten van Costa Rica (volledig: Puerto Viejo de Talamanca) is populair onder surfers, backpackers en oude hippies. Het regent er meer dan aan de westkust, waardoor het altijd nabije regenwoud hier op z’n allergroenst is. De diverse stranden (Playa Cocles, Playa Chiquita and Punta Uva) behoren tot de mooiste van het land en het stadje zelf stikt van de eenvoudige restaurantjes en bars met Bob Marley-muziek. Puerto Viejo ligt overigens precies tussen het mooie Cahuita National Park en de Gandoca-Manzanillo National Wildlife Refuge; een ideale uitvalsbasis voor wildlife dus ook. Nog verder zuidwaarts, tussen de turquoise zee en tropische jungle, ligt het verstopte dorpje Manzanillo. Hier is het zeewater blauwer dan blauw en kun je bijna wandelend over het lichtbruine strand de grens met Panama oversteken.

Alle bezienswaardigheden in Costa Rica

Reisinspiratie

Alle Costa Rica artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Costa Rica

Bekijk de top 10 Costa Rica rondreizen

29 Costa Rica reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,3
Op basis van 29 Costa Rica ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,6

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Costa Rica, het vrije leven!”

    Geplaatst 15-01-2017, gereisd in oktober 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Costa Rica was, om maar met de deur in huis te vallen, een erg dure reis. Wij zijn met een huurauto het hele land door gereisd en hebben echt van alles gedaan en gezien. Maar het was ook onze mooiste reis tot nu toe, dus het was het geld meer dan waard! Costa Rica biedt vrijheid, voor mensen die lekker willen rondreizen. Niet op één plaats willen blijven.
    De natuur in CR is echt geweldig. Tropische regenwouden met ontelbaar veel planten- en diersoorten. Dat is wat wij zochten. Ook snorkelen en duiken is er heel goed mogelijk. En dit maakte CR voor ons dan ook onze mooiste reis tot nu toe. We hebben wandelingen door de regenwouden gemaakt, Zip-linen, duiken, snorkelen, raften, lekker touren met de huurauto, op zoek naar watervallen (en die ook vinden :D ).
    Qua prijzen vonden wij het vergelijkbaar met Nederland. Daarom werd het uiteindelijk een dure reis. Ga maar na wat je kwijt zou zijn als je in Nederland twee weken gaat doen waar je zin in hebt, met een huur auto touren, elke dag uit eten en elke nacht in een hotel? Hier valt overigens wel op te bezuinigen, maar wij hadden er voor gespaard.
    Wij moesten wel een beetje aan het land wennen en hadden één dag een lichte cultuur shock. Je moet toch even weten waar het wel en niet veilig is. Over limon had ik gelezen dat het niet fijn was. Een vissersstad met havenmannen en in de avond prostituees en drugshandel. Toen wij voorbij Limon reden voelden we dit ook meteen. We zagen agenten op de motor met een enorm wapen op de rug. Naja, daar moet je niet zijn wat mij betreft. Ook San José hebben wij overgeslagen, maar dat komt omdat wij niet van steden houden en de natuur in wilden. In de rest van het land voelden wij ons enorm veilig! De mensen zijn aardig.
    Wij zijn in oktober geweest, een mooie tijd om het land te zien. Alles is zo groen! Een nadeel is dat er weinig touristen zijn. Wij hebben zelfs een keer alleen in een hotel gezeten.
    Vanuit CR zijn wij door gereisd naar Panama, naar de eilandengroep Bocas del Toro. Via panama-stad zijn wij uiteindelijk weer naar Amsterdam gevlogen. De combi met panama is dus goed mogelijk. Costa Rica is zeker een aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Parque Nacional Manuel Antonio in Puntarenas • Whale watching in Puntarenas • De kust in Jacó

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    21 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “Trouwen én honeymoonen in Costa Rica !”

    Geplaatst 15-12-2016, gereisd in mei 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wij zijn (stiekem) getrouwd in Costa Rica ! We hebben ooit geroepen: áls we ooit gaan trouwen, dan stiekem, op blote voeten op een tropisch strand. Maar onze bestemming moest ook een beetje avontuurlijk zijn, een land waar we ook 3 weken konden rondreizen, met mooie natuur en waar we ook een duikje konden maken. Costa Rica it was !
    In 3 weken hebben we deze route gereden in onze eigen huurauto, en zijn we tussendoor ook ‘nog even getrouwd’:
    San José - La Fortuna (Arenal) – Bijagua (Rio Celeste) – Santa Elena (Monteverde) – Manuel Antonio – Dominical – Ochojal – Sierpe/Drake Bay (Corcovado) – Manuel Antonio – San José – Tortuguero – San José
    In onze kleine Daihatsu Bego (prima wagentje want geloof me; wij zijn écht off road gegaan hiermee) met de koffers achterin en uiteraard mijn trouwjurk, hebben we een fantastische rondreis gemaakt.
    Vanuit San José zijn we direct richting La Fortuna gereden. De waterval is zeer de moeite waard, je kan er een duik nemen maar de stroming is bizar sterk dus het is even behelpen in het water. Wij hebben het park Arenal 1968 bezocht, maar vonden dit niet spectaculair. De Arenal vulkaan zie je zelden omdat deze vaak in de wolken gehuld is, vanuit ons superknusse hotelletje hadden we hem overigens prima kunnen zien bij beter weer, maar helaas. Wel een prachtig uitzicht over het meer vanaf de trails in dit park. Wat zeker een aanrader is; de gratis en natuurlijke Tabacon Hot springs. Beetje zoeken; maar als je hem hebt gevonden is het heerlijk badderen in een warme rivier. Een aangenaam gevoel na een pittige wandeling.
    Na La Fortuna zijn we richting Monteverde gereden, met een overnachtig in Bijagua. Een piepklein dorpje, van waaruit je Rio Celeste kan bezoeken en dat hebben we gedaan. Helaas was Rio Celeste bij ons gewoon bruin en niet blauw, maar dit was te verwachten gezien de gigantische stortbui die we over ons heen kregen onderweg. Evengoed prachtig om te zien natuurlijk, en na afloop hebben we op het balkon van ons hotel (waar we de enige gasten waren) heerlijk van een wijntje genoten terwijl we naar de vele kolibries zaten te kijken in de tuin.
    Vanuit Bijagua naar Monteverde, deels offroad want de navigatie snapte het niet meer en wij des te minder. Na wat handen en voetenwerk (ik spreek geen Spaans en versta het een klein beetje)
    In Santa Elena was het frisjes, lange broekenweer. Een knus plaatsje, beetje toeristisch dat wel. De hangbruggen zijn prachtig om overheen te lopen, de flora is waanzinnig maar de fauna viel ons een beetje tegen hier. De avondtocht door de jungle was tof, op zoek naar Tarantula’s en andere nachtelijke avonturiers. Het (gratis) kolibrie café is ook leuk om even langs te gaan, met tientallen zenuwachtige vogeltjes die je letterlijk om je oren vliegen. Verder staat er ergens in het bos een enorme Ficus boom verstopt, waar je helemaal naar boven kunt klimmen, tof ! via onze accommodatie (Eddy’s) kregen we een getekende plattegrond waar al het leuks op stond.
    Vanuit Santa Elena hebben we de route vervolgd naar de kust, richting Manuel Antonio. De routes zijn echt prachtig om te rijden, trek er wat meer tijd voor uit want je zal regelmatig een fotostop willen maken. 1 dag voor ons huwelijk waren we in Manuel Antonio aangekomen en voor deze 3 nachten hadden we een privé villa’tje gehuurd in Tulemar, een soort resort met een eigen privé strandje dat wij mochten gebruiken om op te trouwen. Bij aankomst gelijk een duik in zee genomen, en genoten van ons ‘vrijgezellenfeestje’ met wat cocktails. In de avond een oorverdovende regen- en onweersbui met een spectaculair uitzicht vanaf onze veranda. Op 28 mei 2015 was het dan zover; onze trouwdag. In de vroege ochtend werd mijn haar en make up gedaan, terwijl de Brulaapjes en Kapucijnaapjes even op bezoek kwamen (wie kan dat nou zeggen op zijn trouwdag !) Na een prachtige ceremonie op het strand en wat foto’s zijn we terug gegaan naar onze villa, hebben we onze trouwkleding verruild voor ons kloffie en zijn we heerlijk aan de champagne gegaan om daarna te gaan lunchen en happy houren bij het naastgelegen hotel. Daarna uitbuiken met een strandwandeling en een luiaard (again, wie heeft dat nou op z’n trouwdag !) en in de namiddag zijn we met onze fotografe naar het openbare grote strand gereden voor foto’s bij zonsondergang. De dagen daarna hebben we doorgebracht op het strand en Manuel Anronio NP, wat wij overigens veel te gemaakt en toeristisch vonden. De stranden zijn hier wel waanzinnig mooi en ‘bounty’ voor Costa Ricaanse begrippen. Pas alleen op voor de verpeste wasbeertjes en aapjes die je tas jatten zodra je een stap richting zee zet, mijn camera was er bijna vandoor….
    Voor het zien van dieren hoef je ook niet speciaal een van de parken te bezoeken, Costa Rica is 1 grote dierentuin en ik denk dat wij de meeste dieren wel gespot hebben terwijl we zelf onderweg waren of ergens op een strand lagen
    Vanuit Manuel Antonio zijn we 2 weken verder gaan reizen langs Dominical (waanzinnig tof, laid back surfplaatsje) met ruige stranden, hoge golven en een fantastische dubbele waterval. Pak hier zeker een sunset mee op het strand, en sla de Nauyaca waterval niet over want hij is prachtig ! De bovenste waterval hadden wij helemaal voor onszelf, we hebben hier dan ook ruim de tijd genomen om te zwemmen en te fotograferen. De onderste waterval is een stuk breder en echt waanzinnig mooi. Je kan hier ook te paard naar toe, om het laatste stuk dan te lopen maar wij vonden de hike meevallen.
    Na Dominical sliepen we in Ochojal (toevallig zat ons hotelletje daar) met het mooie Playa Ventanas en Uvita om de hoek, en gek genoeg zeer goede restaurants. In Uvita hebben we gesurfd en kan je paardrijden op het strand. Na Ochojal zijn we naar Sierpe gereden waar we de auto hebben laten staan en de boot hebben gepakt naar Drake Bay, en waar we eindelijk foto's van de Geelvleugel Ara's hebben kunnen maken ! Drake Bay zelf vonden wij niet spectaculair. Het is er afgelegen, wat wel tof is, en de onweersbuien zijn zo heftig dat je regelmatig zonder stroom zit, wat het dan wel weer bijzonder maakt. Maar de reden dat je hier verblijft is natuurlijk Corcovado NP. En dit is voor ons het allermooiste, meest ongerepte stuk Costa Rica. We hebben hier een Tapir en een Eyelash viper gezien, we hebben gedoken bij Isla del Cano en helaas hebben we de nachttour hier niet meer kunnen doen vanwege de heftige regen en onweersbuien. Het kan behoorlijk spoken in Drake Bay en dat hebben we geweten; ons bootje is bijna omgeslagen door de hoge golven hier en de hoeveelheid regen is bizar. Maar ook dat heeft z’n charmes, en als je dan 3 keer in een boot zit en alle 3 de keren getrakteerd wordt op dolfijnen dan ben je die bijna-dood-ervaring zo weer vergeten !Van het duiken bij Isla del Cano hadden we wat meer verwacht, maar toch een leuke ervaring en alsnog wel wat haaitjes en schildpadden gezien.
    Na 3 dagen Drake Bay zijn we terug gevaren naar Sierpe om onze auto op te halen en hebben we besloten om nog wat dagen strand te pakken in Manuel Antonio. Bij Café Milagro kan je waanzinnig lekker eten en hebben ze vaak toffe bandjes en live muziek. Voor de allerbeste steaks en goede wijn (en ik ben niet echt een vleesliefhebber maar mán) ga je naar El Lagarto. De enige tent met een indoor-BBQ met een glijbaan voor de kooltjes. Niet goedkoop, wel heel lekker en een welkome afwisseling na vele dagen kip, bonen en rijst.
    Vanuit Manuel Antonio zijn we terug gereden naar San José om de auto in te leveren en de volgende dag opgehaald te worden voor een 3-daagse trip naar Tortuguero. De tocht per boot is prachtig, en ook hier wordt je voldoende getrakteerd op alle wilde dieren. Onderweg zijn we nog gestopt bij een bananenplantage wat wij best interessant vonden. In Tortuguero zelf hebben we nog wat toertjes per boot gedaan, zijn we gaan kajakken en hebben we op eigen houtje (in de tuin van het resort dan) een nachttour gedaan nadat we wat wijntjes op hadden, want we hadden nog niet alle kikkers gevonden. Nou dit hebben we geweten, want de spinnen die we tegen zijn gekomen hebben vrij abrupt een einde gemaakt aan onze tour. We hebben wel kikkers gevonden….en dé kikker die we zochten kregen we op een presenteerblaadje aangeboden door een werknemer van het resort, die ons waarschijnlijk al een tijdje had zien stuntelen met zaklamp en poncho en die heel misschien ook wel een klein gilletje van ons hoorde nadat we de spin hadden ontmoet..
    Conclusie: Costa Rica is een veilige, toffe bestemming om op eigen houtje en ongeorganiseerd rond te reizen. Het is een prachtig, groen land met ontzettend veel wilde dieren, lieve mensen, prima eten en mooie stranden. Trouwen is zeker een aanrader, alles is makkelijk zelf te regelen en als je met kinderen op reis wil dan kunnen we Costa Rica ook zeker aanraden ! Er is genoeg te zien en te beleven, Costa Rica heeft ons hart gestolen en wij hadden ons geen betere trouwlocatie kunnen wensen. De dieren die we hebben gezien zijn amper te tellen; Tapirs, Eyelash vipers, Brulapen, Kapucijnapen, Luiaards, Toekans, Geelvleugel Ara’s, Hagedissen, Golden Orb spinnen, Bluejeans dartfrogs, levensgrote sprinkhanen, dolfijnen, haaien, schildpadden, kaaimannen, wasbeertjes, Morpho’s (blauwe vlinder) en nog vele inheemse diersoorten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Manuel Antonio National Park • Corcovado National Park • Nauyaca waterval (Dominical)

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    1


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 30 januari 2017 20:41

      Wàt een leuk verhaal! :D en inderdaad ... wat een bijzondere bruiloft!! Wij gaan van 13 maart tot en met 12 april en kunnen niet wachten om een maand die jungle vibe te voelen... heb je nog tips voor leuke (eco) resorts of hotels? En via welke organisatie hebben jullie de auto gehuurd? Vast bedankt voor je reactie:) Groetjes

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Costa Rica oftewel pura vida”

    Geplaatst 01-12-2016, gereisd in augustus 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Onze backpackreis naar Costa Rica begon in San Jose... um 1 nachtje dan. De volgende ochtend direct met de bus richting Uvita. Dit is een plaatsje aan de Pacific Coast waar het regenwoud overloopt naar de prachtige stranden bezaaid met palmbomen. We overnachten hier in mijn favoriete hostel ever: Flutterby House. We slapen in een privé boomhut. De sfeer is totaal pura vida. Vanuit het hostel zijn allerlei trips te boeken waaronder walvissen kijken. Echt fantastisch. Hiernaast zijn er surfboarden te huren en een prachtige waterval is op wandelafstand.
    Met pijn in ons hart nemen we afscheid van dit fijne plekje en vertrekken we met de bus naar Monteverde. Helaas moeten we weer via San Jose en is de busreis best pittig vanwege onze lengte... Vanuit Monteverde is er voor ieder wat wils die een beetje avontuurlijk is aangelegd. Van nightlife spotten in de nacht tot de Tarzan swing en ziplinen.
    Vanuit Monteverde doen we de bus - boot - bus combinatie naar La Fortuna gelegen naast de Arenal vulkaan. Er is een hele gave wandeling te doen naar de naast gelegen Cerro Chato vulkaan waarbij je de mogelijkheid hebt om in de krater te zwemmen (om je enigszins schoon te spoelen, doe niet je mooiste sneakers aan!!)
    In La Fortuna hebben we voor de laatste week een 4x4 auto gehuurd en zijn we via het prachtige binnenland weer richting de kust gereden. Dit maal naar het paradijs van Samara. Wat een fantastisch plekje met nog betere restaurantjes; Gusto Beach en Mama Gui staan ons nog zeer goed bij. Er hangt een hele relaxte vibe op het strand waar volop activiteiten zijn te doen zoals beachvolleyballen en surfen of gewoon lekker aan je cocktail lurken en staren over de prachtige oceaan; Pura Vida.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Uvita • Samara • Arenal & La Fortuna

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Natuurschoon en ontspanning ”

    Geplaatst 05-03-2016, gereisd in oktober 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Costa Rica een land met vele gezichten. In dit land kom je het allemaal tegen:
    * prachtige stranden
    * regenwoud
    * nevelwoud
    * vulkanen
    Daarnaast hebben wij naast prachtige flora ook heel veel fauna gezien: apen, miereneters, kolibries, veel soorten vogels, schildpadden, alligators. Etc.

    De bevolking is ook nog eens super gast vrij. Het eten is niet heel spectaculair, maar wel lekker en vers.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Corcovado National Park • Montverde  • Torteguero

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    26 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Natuur tot de hemel”

    Geplaatst 16-02-2016, gereisd in februari 2014, 4 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    De natuur in Costa Rica is absoluut de reden om een bezoek aan dit sprookjesland te overwegen! Meerdere Nationale Parken bieden de beste jungle ervaringen met grote diversiteit. Van de droge leguanen oase Cahuita, aan de idyllische Carribean coast, tot de Tapir speurtocht in het enorme, ruige Corcovado aan de Pacific coast. Ook binnenlands zijn natuur ervaringen fantastisch. Het groene vogelparadijs Monte Verde was éen van mijn favorieten. Bomem reiken tot de hemel. De stranden aan de zuidelijke Carribbean coast zijn de beste stranden van Costa Rica. Playa Cocles, Punta Uva en Manzanilla zijn een schakeling van stranden die met een luie rasta fiets vanaf het hippiedorpje Puerto Viejo te bereiken zijn. Intiem en prachtig, bovendien houden de apen en luiaards zich niet verscholen.
    Het is zeer bijzonder, dat in een klein, bereisbaar land zóveel adembenemende plekken liggen als in Costa Rica.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Puerto Viejo • Corcovado National Park en Drake Bay • Monteverde

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    5 reviews
    0 waarderingen

    “Pura Vida! ”

    Geplaatst 15-02-2016, gereisd in maart 2007, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Voor mij het mooiste land wat ik tot nu toe gezien heb. Ik heb 3 weken rond gereisd door Costa Rica en was zeer verrast door de natuur en de wild life die ik daar heb kunnen zien. Lastig om het mooiste plekje aan te wijzen op Costa Rica, maar wat me het meest is bijgebleven is het kleine dorpje Rimenez, de jungletocht door Corcovado, en de krododillen in Palo Verde. Nu ik dit zo schrijf, vergeet ik bijna de haaien die we hebben gezien met duiken, Tortuguero en de bultrugwalvissen tijdens een boottocht. Ik raad iedereen aan om dit land te zien. Het is prettig reizen met de auto, al is het soms best spannend door het oerwoud met de jeep. Bevolking is vriendelijk en de hostels goed. Ik wil zeker weer terug!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Corcovado National Park • Palo Verde • Tortuguero

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 17 mei 2016 16:31

      beste Marieke, wij willen ook gaan rondreizen in Costa Rica...vraagje betreft hotels...moet je die vooraf boeken of is dit ook ter plaatse mogelijk? Alvast dank.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    5 reviews
    0 waarderingen

    “Costa Rica heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten! ”

    Geplaatst 13-02-2016, gereisd in juli 2015, 3 weken lang, bezocht met familie, individuele rondreis

    In de zomer van 2015 samen met mijn vriend en dochter van 6 jaar het avontuur aangegaan om rond te gaan reizen in Costa Rica. ... spannend maar we hadden geen betere plek kunnen kiezen! Wat is Costa Rica adembenemend mooi!!!! Overal waar je kijkt zie je dieren, je waant je in een paradijs op canô island en de vulkanen en tropische regenwouden maken het een ultieme locatie voor iedereen die van natuur houdt!
    Echte aanrader is om met een bootje van drake bay naar Corcovado te gaan! Je verlaat je mangrove bossen en gaat de branding door om over de zee naar je hotel te varen. Tijdens dit tochtje zie je de krokodillen liggen aan de oever van de rivier en op zee springen de dolfijnen naast je boot mee tot de plek van bestemming . Tijdens onze reis zagen we ook de bultrugwalvissen met hun jongen van heel dichtbij!! Apen in overvloed in Costa Rica, er leven 4 soorten (wij hebben ze allemaal mogen zien) luiaards om de 100 meter, prachtig gekleurde toekans en makouws die over je heen vliegen! In Corcovado hebben we fantastische dagen gehad in de Pirate Cove! Voor iedereen die het ultieme bounty gevoel wil, absolute must! De onderwaterwereld is zelfs nog mooier! Haaien, roggen, allerlei vissen, schilpadden, koraal en zo veel meer te bewonderen als je gaat snorkelen of duiken!
    Manuel Antonio is erg druk en er zijn veel toeristen, voor een beetje meer rust kun je een hotel in de buurt nemen waardoor je wel de schoonheid mee krijgt van de omgeving :)
    Costa Rica is echt een van de mooiste reizen die we ooit hebben gemaakt en nog steeds bladeren we door het fotoboek en beleven we alles stiekem nog eens....!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Corcovado National Park • Tortuguero • Canô island

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    36 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Costa Rica voor 1 dag”

    Geplaatst 25-01-2016, gereisd in november 2015, 1 week lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Vorig jaar heb ik een prachtige cruise gemaakt en de volgende landen bezocht: Jamaica, Colombia, Panama, Mexico en Costa Rica. Ik heb altijd al Costa Rica willen zien en nu ging een droom in vervulling! Tja, dit prachtige land bezoeken in 1 dag? Dat is natuurlijk niet te doen, maar genoeg om een impressie te krijgen. Beter iets dan niets, toch? Ik keek er erg naar uit en ben extra vroeg opgestaan om vanaf het schip van het uitzicht op Costa Rica te genieten. De kapitein laat nog even een staaltje stuurmanskunst zien tijdens het 'inparkeren' van het schip. Prachtig uitzicht op een eilandje en de haven van Puerto Limon. Even later zit ik in de bus richting het regenwoud : het Veragua Rainforest Research & Adventure Park. Er zijn veel wegwerkzaamheden, het asfalt ging over in zand/steen=gratis massage. Mooie route, onderweg veel huisjes, bomen en locals. Leuke rit om een indruk te krijgen van het land. Aangekomen in het park werden we opgewacht door een gids die tijdens een wandeling door de jungle veel heeft verteld over de flora en fauna. Zo heb ik gifkikkers, vlinders en slangen gezien. Er stond een rit met een Aerial-tram op het programma, een soort ski-lift maar dan in een regenwoud. Wat fantastisch! Van de boomtop zo naar beneden! Wat een uitzicht. Het regenwoud was gehuld in nevel en het rook er heerlijk fris. Na 10 minuten stond ik beneden en realiseerde me hoe hoog zo`n boom wel niet is....Hierna nog een wandeling door de jungle gemaakt naar een waterval om vervolgens weer omhoog te gaan met de Aerial-tram. Tijdens de tramrit veel Toekans en apen gehoord, maar helaas niet gezien. Voor mij was dat niet teleurstellend omdat ik al stil viel van het overweldigende regenwoud. Na een lange excursiedag weer via de massageweg terug naar het schip om Costa Rica uit te zwaaien. Dag Costa Rica, tot ziens!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Veragua Rainforest

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    34 landen bezocht
    8 reviews
    1 waardering

    “Een dierentuin zonder hekken ”

    Geplaatst 25-01-2016, gereisd in januari 2010, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Functioneer je niet goed in het bijzijn van (loslopende) dieren en heb je een pesthekel aan de kleur groen, skip Costa Rica dan van je “travel do to list”!

    Ben je een natuurliefhebber en gek op avonturen, dan is dit Midden-Amerikaanse land de perfecte bestemming voor jou. Je hebt hier echte bounty stranden en aan de oostkust, vooral bij Cahuita en Puerto Viejo de Talamanca heerst een Afro-Caribische sfeer, hier hoor je de hele dag Bob Marley uit de speakers en aan de Pacifische kust heb je juist weer de latino’s die de sfeer bepalen! Mij maak je blij met allebei, slippers aan, zon op je bol, overheerlijke cocktails erbij en mij hoor je niet meer … nou ja, alleen als je in bed ligt, je wakker wordt en er een vogelspin naast je hoofd zit! Dan wel ja! Dus!

    Vanuit Amsterdam vlieg je normaal in zo’n 14 tot 15 uur naar San José, maar als je net een aansluiting mist kan het dus een dag langer duren! Maar ach, Los Angeles kan ook weer afgevinkt worden. Je land in San José, deze stad is echt het minst mooie gedeelte van dit prachtige land, pak je spullen van de bagageband en ga er als een speer vandoor, de natuur in! Want daarvoor ben je tenslotte hier. Op zoek naar apen, kolibries, toekans, papegaaien, slangen, neusberen, miereneters, (vogel)spinnen, luiaards, kleine kikkertjes, schildpadden en krokodillen!

    Het eten in Costa Rica is prima, de lokale dagschotel is bijna altijd Casado, dit gerecht bestaat uit rijst, bonen, groenten of salade en je mag kiezen uit vlees, kip of vis. Het is erg lekker maar het fijne is dat je ook gewoon kunt kiezen uit pastas, vlees- of visgerechten, salades en sandwiches. Waar je in dit land vooral heel blij van wordt is het lekkere verse fruit, wat denk je van banaan, ananas, mango, watermeloen of papaya, dit laatste is dan niet echt mijn lievelings, ik vind het namelijk naar iets smaken wat ik hier niet ga vertellen want dan wil je dit ook niet meer, maar het kan zomaar zijn dat dit wel jouw favo fruit is, vaak krijg je dit bij je ontbijt maar je kunt dit ook in een “refresco” of “naturales” bestellen, dit zijn smoothies met yoghurt, melk of ijs of alleen vruchtensap, een aanrader! Hierdoor is mijn liefde voor de smoothie ontstaan, zo’n 13 jaar geleden! Drink een lekker Imperial biertje in de kroeg. Maar ook voor de lekkerste koffie ben je hier aan het goede adres, want Costa Rica is een van de grotere koffieproducenten ter wereld.

    Costa Rica is een grote dierentuin, een echte, zonder hekken om al die mooie beesten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Tortuguero • Montezuma • Cahuita

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    31 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Fantastische natuur”

    Geplaatst 24-01-2016, gereisd in januari 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wij zijn net een weekje terug (januari) van dit fantastische land. Costa Rica bestaat voor 25% uit Nationaal Park en dat merk je als je je reis gaat plannen. Als je naar Costa Rica op vakantie gaat dan ga je voor de natuur en niet voor steden. Met een huurauto hebben we het land doorkruist, de wegen zijn in het algemeen ok, maar je doet wel veel langer over afstanden dan in Nederland, daar moet je met je planning wel rekening mee houden. We hebben ook hele slechte wegen gehad, maar ik denk dat dat 15% van de tijd was. Ik was een beetje bang voor de insecten die weg gingen tegenkomen, maar dat is reuze meegevallen (in onze accomodaties dan). In de jungle hebben we wel veel insecten gezien die ik nog nooit had gezien. Over het algemeen is Costa Rica een land voor hikes, canoeing, strand en vogels spotten. Ik zou zeggen: doen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Corcovado National Park • Tortuguero • Monteverde

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Costa Rica reiservaring!

Ben jij onlangs in Costa Rica geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Midden-Amerika

Costa Rica essentials

Vlag: Costa Rica
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 700
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV biedt een ruim aanbod van privéreizen naar Costa Rica, en combinatie reizen naar o.a. Panama en Nicaragua.
Bezoek website

Meer Costa Rica reisorganisaties

CostaRica2Go
CostaRica2Go

Costa Rica op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Ook gezinsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Costa Rica fietsreis!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

On a budget.
Bezoek website

TUI
TUI

Highlights groepsreis.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurspecialist.
Bezoek website

Costa Rica Kids
Tenzing Travel

19 verschillende Costa Rica reizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Costa Rica

Vliegtickets naar Costa Rica


Meer over vliegen naar Costa Rica

Hotels in Costa Rica zoeken

Hotels in Costa Rica zoeken

Boek je rondreis naar Costa Rica

Better Places
1. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
3. NRV

Privéreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Costa Rica rondreizen


Vliegtickets Costa Rica

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Costa Rica
V.a. 512 Meer over vliegen naar Costa Rica