Gemiddelde beoordeling Costa Rica


Cultuur & bezienswaardigheden

7,5

Gastvrijheid

8,1

Natuur

9,6

Stranden

8,7

Eten

7,5

Gemiddelde beoordeling

8,3
Op basis van 33 Costa Rica ervaringen

Reizen naar Costa Rica

Costa Rica is een waar eco-paradijs. Er zijn weinig landen op aarde waar je op zo’n klein oppervlak zóveel zeldzame of unieke flora en fauna vindt. Veel groener en dier-rijker dan in Costa Rica wordt het niet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak een excursie naar de Poàs-vulkaan of de kratermeren van Irazù, doe een Canopy tour in het Monteverde Nevelwoud en ga op zoek naar de quetzal en de felgekleurde kikkers, ga raften bij Turrialba of ontdek de ongerepte tropische wildernis van schiereiland Osa, met het fabuleuze Corcovado National Park. En dan zijn er nog de vele prachtige stranden, met aan de westkust toeristische hotspots als Playa Tamarindo en Jaco of rustiger, laidback strandplaatsen als Malpais, Montezuma of Sámara; en aan de Caraïbische oostkust de hippie-backpacker-surfspots Puerto Viejo en Cahuita.

Vliegtickets Costa Rica

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Costa Rica
V.a. 640 Meer over vliegen naar Costa Rica

Overnachten in Costa Rica

Vergelijk alle hotels in Costa Rica
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Costa Rica

De Arenal Vulkaan

Arenal vulkaan

De 1657 meter hoge Arenal vulkaan.

Een van de meest actieve vulkanen ter wereld is de Arenal-vulkaan. Vrijwel elk hotel in de omgeving van het dorpje La Fortuna heeft er uitzicht op. De hele dag hoor je gerommel en regelmatig zie je een rookpluim, maar het mooist is de rode lava die je tijdens heldere avonden kunt zien aan de westkant. Je kunt in de buurt gaan hiken, relaxen in de thermale baden, wandelen over hangbruggen, raften op de Sarapiqui rivier, slingeren tussen de boomtoppen of een uitstapje maken naar het natuurreservaat Caño Negro.

Reuzenschildpadden in Tortuguero

Tortuguero

Op het strand van Tortuguero leggen elk jaar drie soort schildpadden hun eieren.

Het Tortuguero Nationaal Park, aan de noordoostkust van Costa Rica, is alleen per boot (of vliegtuig) te bereiken. Op het langgerekte strand leggen drie soorten zeeschildpadden van juli tot september hun eieren. Per boot kun je vanuit je lodge op zoek gaan naar tropische vogels, apen en kaaimannen in de mangroves.

Corcovado Nationaal Park

Wildlife in Corcovado

Corcovado staat bekend om de felgekleurde kikkers.

Corcovado is het nationale park met de grootste biodiversiteit van Costa Rica. Het is een ruig en ongerept paradijs voor natuurliefhebbers en biologen. Vlakbij en eveneens op het schiereiland Osa ligt ook Drake Bay, waar je de allermooiste en afgelegen eco-lodges vindt in of óp ruige baaien. Bij Isla del Caño kun je snorkelen en duiken tussen de zeeschildpadden en dolfijnen. En als je geluk hebt duikt er hier een walvis op!

Manuel Antonio

Doodshoofdaapje in het Manuel Antonio National Park

Doodshoofdaapje in het Manuel Antonio National Park.

Het kleine Manuel Antonio National Park is een van de mooiste en rijkste nationale parken ter wereld. Niet alleen vind je er ongerept regenwoud en een enorme verzameling zeldzame tropische dieren, ook heb je er fantastische witte zandstranden.

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Wil maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Puerto Viejo

Zonsondergang bij Puerto Viejo

Zonsondergang bij Puerto Viejo.

Dit kleurrijke strandplaatsje in het uiterste zuidoosten van Costa Rica (volledig: Puerto Viejo de Talamanca) is populair onder surfers, backpackers en oude hippies. Het regent er meer dan aan de westkust, waardoor het altijd nabije regenwoud hier op z’n allergroenst is. De diverse stranden (Playa Cocles, Playa Chiquita and Punta Uva) behoren tot de mooiste van het land en het stadje zelf stikt van de eenvoudige restaurantjes en bars met Bob Marley-muziek. Puerto Viejo ligt overigens precies tussen het mooie Cahuita National Park en de Gandoca-Manzanillo National Wildlife Refuge; een ideale uitvalsbasis voor wildlife dus ook. Nog verder zuidwaarts, tussen de turquoise zee en tropische jungle, ligt het verstopte dorpje Manzanillo. Hier is het zeewater blauwer dan blauw en kun je bijna wandelend over het lichtbruine strand de grens met Panama oversteken.

Alle bezienswaardigheden in Costa Rica

Reisinspiratie

Alle Costa Rica artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Costa Rica

Bekijk de top 10 Costa Rica rondreizen

33 Costa Rica reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,3
Op basis van 33 Costa Rica ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,2

    21 landen bezocht
    14 reviews
    0 waarderingen

    “Costa Rica Pura Vida! ”

    Geplaatst 16-04-2017, gereisd in juli 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Costa Rica is de bestemming als je van natuur, dieren en strand houdt! Onze reis begon in San Jose, een beetje een saaie stad maar je kunt je er wel een dagje vermaken. Wij begonnen onze reis lekker actief met een klim naar de Arenal Vulkaan vanuit La Fortuna. Wandelschoenen aan, regenkleding en na een uurtje of 10 zou je een geweldig uitzicht moeten zien. Jammer, wij hadden last van mist! De wandeltocht was wel erg leuk, we hadden een leuke gids en een gezellig gezelschap. We sloten die dag af in een hotspring met modderbad. Heerlijk! Het nadeel van Costa Rica is dat je vaak terug moet reizen via San Jose, de busverbindingen zijn er niet optimaal. In Monteverde kun je als natuurliefhebber helemaal los. De Canopy tour en Night Walks zijn geweldig. Wij hadden (per toeval) een jungle nachttocht met z'n 2-en. Dat was echt spannend maar zo gaaf! Vanuit daar zijn we doorgereisd naar Tamarindo, even lekker relaxen op het strand. Geniet van de vele hapjes met guacamole op het strand en geniet van de ongerepte natuur. In Manuel Antonio kom je ook prachtige plekjes tegen, al is dat vrij toeristisch. Wij kregen op aanraden van de eigenaresse van ons hostel een tip voor een 'verstopt' strandje. Daar kwamen we in een paradijselijke omgeving. Daarna zijn we doorgereisd naar Tortuguero. Dat was een beetje een tegenvaller. Een groot eiland met bijna alleen maar toeristen die allemaal de schildpadden willen zien. Natuurlijk was dat ook een prachtig moment, een geweldig beest dat het strand opkomt om eieren te leggen maar door de vele toeristen toch een afknapper. Na 1 dag zijn we weer snel gegaan en doorgereisd naar de grens met Panama. Het dorpje Puerto Viejo is super relax. Een heerlijke vibe. Huur een fiets en ga de kustlijn af op zoek naar lege strandjes. Dat is pas echt Pura Vida! Vergaap je aan de natuur en de prachtige vlinders, aapjes en andere diersoorten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Puerto Viejo • MONTEVERDE NEVELWOUD • Manuel Antonio National Park

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    60 landen bezocht
    30 reviews
    0 waarderingen

    “Costa Rica - Nicaragua - Panama ”

    Geplaatst 21-03-2017, gereisd in juli 2007, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Deze reis boekte ik bij www.foxvakanties.nl via het internet omdat hun aanbod en prijs mij op dat moment het voordeligst leek. Alle verdere formaliteiten werden dan ook via het internet afgehandeld. Verder krijgt men op hun site zeer uitgebreide informatie en is er tevens de mogelijkheid reisverslagen van anderen te lezen, dit met zowel goede als negatieve kritiek. Tevens bied de site de mogelijkheid voor wie dat wenst via een chadbox contact te maken met andere reizigers en medereizigers.
    Een goede reisgids is de Expert reisgids Costa Rica ISBN 90-410-2607-X
    ALGEMENE BEOORDELING:  
    Een mooie reis, maar er moet meer dan dit te zien zijn in Costa Rica. De gekozen hotels waren soms te ver af van de belangrijkste bezienswaardigheden en boden geen mogelijkheden om iets extra te doen. Tijdens de transportdagen ontbrak het mij aan minstens één bezienswaardigheid of uitstap. Voor mij waren de dagen aan de kust er teveel aan en konden nuttiger besteed worden. De voorgestelde excursies in het programma waren vaak niet mogelijk of gewoon afwezig en diegene die we wel konden doen, soms te gelimiteerd. Daarbij kwam nog dat de gidsen moedwillig bepaalde excursies verzwegen, een ingekorte versie aanboden of in een andere plaats hielden dan in het programma opgenomen zonder ons daarvan op de hoogte te brengen of in te lichten waarom dit gebeurde. Zelf denk ik dat het gemakshalve was en om toch maar voor 16 uur in het hotel te zijn. De drie verschillende gidsen op deze reis waren ook wat teveel van het goede evenals het bijna nooit inbegrepen zijn van het ontbijt wat soms voor onnodige vertragingen zorgde. Daarbij is het zien van dieren in de vrije natuur zoals steeds niet evident en moet men het nodige geluk hebben of alleen op pad gaan in de vroege en late uurtjes van de dag. Veel is ook afhankelijk van het weer.
    Regen, mist, modder en wind kunnen een attractie onzichtbaar of onbereikbaar maken.
    Om teleurstellingen te vermijden hou je hier liefst goed rekening mee.
    Aanpassen naar het ritme van Costa Rica is de boodschap al is dit op een groepsreis niet altijd mogelijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    MONTEVERDE NEVELWOUD • De Arenal

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtig, gastvrij, uniek, veilig ”

    Geplaatst 13-03-2017, gereisd in januari 2015, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Het was onwijs prachtig! Ik heb er 10 maanden mogen wonen was elk moment een nieuw avontuur met prachtige mensen, prachtige stranden en prachtige natuur. Mensen waren onwijs gastvrij helaas was het wel redelijk duur. Maar elke cent waard! Absoluut een land wat je niet mag missen op je bucketlist. Wel als je voldoende hebt gespaard anders is het gewoon zonde.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Guanacaste  • Monteverde  • De vulkanen

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    52 landen bezocht
    46 reviews
    5 waarderingen

    “Prachtige natuur”

    Geplaatst 11-03-2017, gereisd in januari 2016, 1 week lang, bezocht met partner

    Met de cruise aangekomen in Puerto Limon. We hadden een excursie geboekt naar
    Tree of Life Wildlife Rescue Center & Botanical Gardens.
    Een prachtig opvangcentrum voor de wilde dieren van Costa Rica en een kleine botanische tuin gerunt door een nederlandse.

    Tijdens de kleine pauze hebben wij effe de verdere omgeving ontdekt, een klein stukje door de wildernis kom je bij een prachtig verlaten strand. Bekend alleen bij de inheemse bewoners.

    Daarna met de groep op weg naar het Cahuita National Park-Limon, met wederom een prachtig strand. In het park spotten we de vrij in het wild levende apen, wasberen etc. Tevens ook grote spinnen en andere insecten.

    Op de weg terug met de bus nog effe gestopt om een snack te proberen. En.... we hadden geluk. Een luiaard liet zich in de vrije natuur zien. Wat een schatje. We hadden natuurlijk smorgens al enkele gezien in het opvangcentrum, maar nu dus in het wild. En ook nog heel dichtbij kunnen komen.
    Mooie afsluiting van de dag.


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Cahuita • National Park

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    3 reviews
    1 waardering

    “Costa Rica, het vrije leven!”

    Geplaatst 15-01-2017, gereisd in oktober 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Costa Rica was, om maar met de deur in huis te vallen, een erg dure reis. Wij zijn met een huurauto het hele land door gereisd en hebben echt van alles gedaan en gezien. Maar het was ook onze mooiste reis tot nu toe, dus het was het geld meer dan waard! Costa Rica biedt vrijheid, voor mensen die lekker willen rondreizen. Niet op één plaats willen blijven.
    De natuur in CR is echt geweldig. Tropische regenwouden met ontelbaar veel planten- en diersoorten. Dat is wat wij zochten. Ook snorkelen en duiken is er heel goed mogelijk. En dit maakte CR voor ons dan ook onze mooiste reis tot nu toe. We hebben wandelingen door de regenwouden gemaakt, Zip-linen, duiken, snorkelen, raften, lekker touren met de huurauto, op zoek naar watervallen (en die ook vinden :D ).
    Qua prijzen vonden wij het vergelijkbaar met Nederland. Daarom werd het uiteindelijk een dure reis. Ga maar na wat je kwijt zou zijn als je in Nederland twee weken gaat doen waar je zin in hebt, met een huur auto touren, elke dag uit eten en elke nacht in een hotel? Hier valt overigens wel op te bezuinigen, maar wij hadden er voor gespaard.
    Wij moesten wel een beetje aan het land wennen en hadden één dag een lichte cultuur shock. Je moet toch even weten waar het wel en niet veilig is. Over limon had ik gelezen dat het niet fijn was. Een vissersstad met havenmannen en in de avond prostituees en drugshandel. Toen wij voorbij Limon reden voelden we dit ook meteen. We zagen agenten op de motor met een enorm wapen op de rug. Naja, daar moet je niet zijn wat mij betreft. Ook San José hebben wij overgeslagen, maar dat komt omdat wij niet van steden houden en de natuur in wilden. In de rest van het land voelden wij ons enorm veilig! De mensen zijn aardig.
    Wij zijn in oktober geweest, een mooie tijd om het land te zien. Alles is zo groen! Een nadeel is dat er weinig touristen zijn. Wij hebben zelfs een keer alleen in een hotel gezeten.
    Vanuit CR zijn wij door gereisd naar Panama, naar de eilandengroep Bocas del Toro. Via panama-stad zijn wij uiteindelijk weer naar Amsterdam gevlogen. De combi met panama is dus goed mogelijk. Costa Rica is zeker een aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Parque Nacional Manuel Antonio in Puntarenas • Whale watching in Puntarenas • De kust in Jacó

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    21 landen bezocht
    3 reviews
    2 waarderingen

    “Trouwen én honeymoonen in Costa Rica !”

    Geplaatst 15-12-2016, gereisd in mei 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wij zijn (stiekem) getrouwd in Costa Rica ! We hebben ooit geroepen: áls we ooit gaan trouwen, dan stiekem, op blote voeten op een tropisch strand. Maar onze bestemming moest ook een beetje avontuurlijk zijn, een land waar we ook 3 weken konden rondreizen, met mooie natuur en waar we ook een duikje konden maken. Costa Rica it was !
    In 3 weken hebben we deze route gereden in onze eigen huurauto, en zijn we tussendoor ook ‘nog even getrouwd’:
    San José - La Fortuna (Arenal) – Bijagua (Rio Celeste) – Santa Elena (Monteverde) – Manuel Antonio – Dominical – Ochojal – Sierpe/Drake Bay (Corcovado) – Manuel Antonio – San José – Tortuguero – San José
    In onze kleine Daihatsu Bego (prima wagentje want geloof me; wij zijn écht off road gegaan hiermee) met de koffers achterin en uiteraard mijn trouwjurk, hebben we een fantastische rondreis gemaakt.
    Vanuit San José zijn we direct richting La Fortuna gereden. De waterval is zeer de moeite waard, je kan er een duik nemen maar de stroming is bizar sterk dus het is even behelpen in het water. Wij hebben het park Arenal 1968 bezocht, maar vonden dit niet spectaculair. De Arenal vulkaan zie je zelden omdat deze vaak in de wolken gehuld is, vanuit ons superknusse hotelletje hadden we hem overigens prima kunnen zien bij beter weer, maar helaas. Wel een prachtig uitzicht over het meer vanaf de trails in dit park. Wat zeker een aanrader is; de gratis en natuurlijke Tabacon Hot springs. Beetje zoeken; maar als je hem hebt gevonden is het heerlijk badderen in een warme rivier. Een aangenaam gevoel na een pittige wandeling.
    Na La Fortuna zijn we richting Monteverde gereden, met een overnachtig in Bijagua. Een piepklein dorpje, van waaruit je Rio Celeste kan bezoeken en dat hebben we gedaan. Helaas was Rio Celeste bij ons gewoon bruin en niet blauw, maar dit was te verwachten gezien de gigantische stortbui die we over ons heen kregen onderweg. Evengoed prachtig om te zien natuurlijk, en na afloop hebben we op het balkon van ons hotel (waar we de enige gasten waren) heerlijk van een wijntje genoten terwijl we naar de vele kolibries zaten te kijken in de tuin.
    Vanuit Bijagua naar Monteverde, deels offroad want de navigatie snapte het niet meer en wij des te minder. Na wat handen en voetenwerk (ik spreek geen Spaans en versta het een klein beetje)
    In Santa Elena was het frisjes, lange broekenweer. Een knus plaatsje, beetje toeristisch dat wel. De hangbruggen zijn prachtig om overheen te lopen, de flora is waanzinnig maar de fauna viel ons een beetje tegen hier. De avondtocht door de jungle was tof, op zoek naar Tarantula’s en andere nachtelijke avonturiers. Het (gratis) kolibrie café is ook leuk om even langs te gaan, met tientallen zenuwachtige vogeltjes die je letterlijk om je oren vliegen. Verder staat er ergens in het bos een enorme Ficus boom verstopt, waar je helemaal naar boven kunt klimmen, tof ! via onze accommodatie (Eddy’s) kregen we een getekende plattegrond waar al het leuks op stond.
    Vanuit Santa Elena hebben we de route vervolgd naar de kust, richting Manuel Antonio. De routes zijn echt prachtig om te rijden, trek er wat meer tijd voor uit want je zal regelmatig een fotostop willen maken. 1 dag voor ons huwelijk waren we in Manuel Antonio aangekomen en voor deze 3 nachten hadden we een privé villa’tje gehuurd in Tulemar, een soort resort met een eigen privé strandje dat wij mochten gebruiken om op te trouwen. Bij aankomst gelijk een duik in zee genomen, en genoten van ons ‘vrijgezellenfeestje’ met wat cocktails. In de avond een oorverdovende regen- en onweersbui met een spectaculair uitzicht vanaf onze veranda. Op 28 mei 2015 was het dan zover; onze trouwdag. In de vroege ochtend werd mijn haar en make up gedaan, terwijl de Brulaapjes en Kapucijnaapjes even op bezoek kwamen (wie kan dat nou zeggen op zijn trouwdag !) Na een prachtige ceremonie op het strand en wat foto’s zijn we terug gegaan naar onze villa, hebben we onze trouwkleding verruild voor ons kloffie en zijn we heerlijk aan de champagne gegaan om daarna te gaan lunchen en happy houren bij het naastgelegen hotel. Daarna uitbuiken met een strandwandeling en een luiaard (again, wie heeft dat nou op z’n trouwdag !) en in de namiddag zijn we met onze fotografe naar het openbare grote strand gereden voor foto’s bij zonsondergang. De dagen daarna hebben we doorgebracht op het strand en Manuel Anronio NP, wat wij overigens veel te gemaakt en toeristisch vonden. De stranden zijn hier wel waanzinnig mooi en ‘bounty’ voor Costa Ricaanse begrippen. Pas alleen op voor de verpeste wasbeertjes en aapjes die je tas jatten zodra je een stap richting zee zet, mijn camera was er bijna vandoor….
    Voor het zien van dieren hoef je ook niet speciaal een van de parken te bezoeken, Costa Rica is 1 grote dierentuin en ik denk dat wij de meeste dieren wel gespot hebben terwijl we zelf onderweg waren of ergens op een strand lagen
    Vanuit Manuel Antonio zijn we 2 weken verder gaan reizen langs Dominical (waanzinnig tof, laid back surfplaatsje) met ruige stranden, hoge golven en een fantastische dubbele waterval. Pak hier zeker een sunset mee op het strand, en sla de Nauyaca waterval niet over want hij is prachtig ! De bovenste waterval hadden wij helemaal voor onszelf, we hebben hier dan ook ruim de tijd genomen om te zwemmen en te fotograferen. De onderste waterval is een stuk breder en echt waanzinnig mooi. Je kan hier ook te paard naar toe, om het laatste stuk dan te lopen maar wij vonden de hike meevallen.
    Na Dominical sliepen we in Ochojal (toevallig zat ons hotelletje daar) met het mooie Playa Ventanas en Uvita om de hoek, en gek genoeg zeer goede restaurants. In Uvita hebben we gesurfd en kan je paardrijden op het strand. Na Ochojal zijn we naar Sierpe gereden waar we de auto hebben laten staan en de boot hebben gepakt naar Drake Bay, en waar we eindelijk foto's van de Geelvleugel Ara's hebben kunnen maken ! Drake Bay zelf vonden wij niet spectaculair. Het is er afgelegen, wat wel tof is, en de onweersbuien zijn zo heftig dat je regelmatig zonder stroom zit, wat het dan wel weer bijzonder maakt. Maar de reden dat je hier verblijft is natuurlijk Corcovado NP. En dit is voor ons het allermooiste, meest ongerepte stuk Costa Rica. We hebben hier een Tapir en een Eyelash viper gezien, we hebben gedoken bij Isla del Cano en helaas hebben we de nachttour hier niet meer kunnen doen vanwege de heftige regen en onweersbuien. Het kan behoorlijk spoken in Drake Bay en dat hebben we geweten; ons bootje is bijna omgeslagen door de hoge golven hier en de hoeveelheid regen is bizar. Maar ook dat heeft z’n charmes, en als je dan 3 keer in een boot zit en alle 3 de keren getrakteerd wordt op dolfijnen dan ben je die bijna-dood-ervaring zo weer vergeten !Van het duiken bij Isla del Cano hadden we wat meer verwacht, maar toch een leuke ervaring en alsnog wel wat haaitjes en schildpadden gezien.
    Na 3 dagen Drake Bay zijn we terug gevaren naar Sierpe om onze auto op te halen en hebben we besloten om nog wat dagen strand te pakken in Manuel Antonio. Bij Café Milagro kan je waanzinnig lekker eten en hebben ze vaak toffe bandjes en live muziek. Voor de allerbeste steaks en goede wijn (en ik ben niet echt een vleesliefhebber maar mán) ga je naar El Lagarto. De enige tent met een indoor-BBQ met een glijbaan voor de kooltjes. Niet goedkoop, wel heel lekker en een welkome afwisseling na vele dagen kip, bonen en rijst.
    Vanuit Manuel Antonio zijn we terug gereden naar San José om de auto in te leveren en de volgende dag opgehaald te worden voor een 3-daagse trip naar Tortuguero. De tocht per boot is prachtig, en ook hier wordt je voldoende getrakteerd op alle wilde dieren. Onderweg zijn we nog gestopt bij een bananenplantage wat wij best interessant vonden. In Tortuguero zelf hebben we nog wat toertjes per boot gedaan, zijn we gaan kajakken en hebben we op eigen houtje (in de tuin van het resort dan) een nachttour gedaan nadat we wat wijntjes op hadden, want we hadden nog niet alle kikkers gevonden. Nou dit hebben we geweten, want de spinnen die we tegen zijn gekomen hebben vrij abrupt een einde gemaakt aan onze tour. We hebben wel kikkers gevonden….en dé kikker die we zochten kregen we op een presenteerblaadje aangeboden door een werknemer van het resort, die ons waarschijnlijk al een tijdje had zien stuntelen met zaklamp en poncho en die heel misschien ook wel een klein gilletje van ons hoorde nadat we de spin hadden ontmoet..
    Conclusie: Costa Rica is een veilige, toffe bestemming om op eigen houtje en ongeorganiseerd rond te reizen. Het is een prachtig, groen land met ontzettend veel wilde dieren, lieve mensen, prima eten en mooie stranden. Trouwen is zeker een aanrader, alles is makkelijk zelf te regelen en als je met kinderen op reis wil dan kunnen we Costa Rica ook zeker aanraden ! Er is genoeg te zien en te beleven, Costa Rica heeft ons hart gestolen en wij hadden ons geen betere trouwlocatie kunnen wensen. De dieren die we hebben gezien zijn amper te tellen; Tapirs, Eyelash vipers, Brulapen, Kapucijnapen, Luiaards, Toekans, Geelvleugel Ara’s, Hagedissen, Golden Orb spinnen, Bluejeans dartfrogs, levensgrote sprinkhanen, dolfijnen, haaien, schildpadden, kaaimannen, wasbeertjes, Morpho’s (blauwe vlinder) en nog vele inheemse diersoorten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Manuel Antonio National Park • Corcovado National Park • Nauyaca waterval (Dominical)

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    2


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 30 januari 2017 20:41

      Wàt een leuk verhaal! :D en inderdaad ... wat een bijzondere bruiloft!! Wij gaan van 13 maart tot en met 12 april en kunnen niet wachten om een maand die jungle vibe te voelen... heb je nog tips voor leuke (eco) resorts of hotels? En via welke organisatie hebben jullie de auto gehuurd? Vast bedankt voor je reactie:) Groetjes

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Costa Rica oftewel pura vida”

    Geplaatst 01-12-2016, gereisd in augustus 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Onze backpackreis naar Costa Rica begon in San Jose... um 1 nachtje dan. De volgende ochtend direct met de bus richting Uvita. Dit is een plaatsje aan de Pacific Coast waar het regenwoud overloopt naar de prachtige stranden bezaaid met palmbomen. We overnachten hier in mijn favoriete hostel ever: Flutterby House. We slapen in een privé boomhut. De sfeer is totaal pura vida. Vanuit het hostel zijn allerlei trips te boeken waaronder walvissen kijken. Echt fantastisch. Hiernaast zijn er surfboarden te huren en een prachtige waterval is op wandelafstand.
    Met pijn in ons hart nemen we afscheid van dit fijne plekje en vertrekken we met de bus naar Monteverde. Helaas moeten we weer via San Jose en is de busreis best pittig vanwege onze lengte... Vanuit Monteverde is er voor ieder wat wils die een beetje avontuurlijk is aangelegd. Van nightlife spotten in de nacht tot de Tarzan swing en ziplinen.
    Vanuit Monteverde doen we de bus - boot - bus combinatie naar La Fortuna gelegen naast de Arenal vulkaan. Er is een hele gave wandeling te doen naar de naast gelegen Cerro Chato vulkaan waarbij je de mogelijkheid hebt om in de krater te zwemmen (om je enigszins schoon te spoelen, doe niet je mooiste sneakers aan!!)
    In La Fortuna hebben we voor de laatste week een 4x4 auto gehuurd en zijn we via het prachtige binnenland weer richting de kust gereden. Dit maal naar het paradijs van Samara. Wat een fantastisch plekje met nog betere restaurantjes; Gusto Beach en Mama Gui staan ons nog zeer goed bij. Er hangt een hele relaxte vibe op het strand waar volop activiteiten zijn te doen zoals beachvolleyballen en surfen of gewoon lekker aan je cocktail lurken en staren over de prachtige oceaan; Pura Vida.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Uvita • Samara • Arenal & La Fortuna

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Natuurschoon en ontspanning ”

    Geplaatst 05-03-2016, gereisd in oktober 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Costa Rica een land met vele gezichten. In dit land kom je het allemaal tegen:
    * prachtige stranden
    * regenwoud
    * nevelwoud
    * vulkanen
    Daarnaast hebben wij naast prachtige flora ook heel veel fauna gezien: apen, miereneters, kolibries, veel soorten vogels, schildpadden, alligators. Etc.

    De bevolking is ook nog eens super gast vrij. Het eten is niet heel spectaculair, maar wel lekker en vers.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Corcovado National Park • Montverde  • Torteguero

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    26 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Natuur tot de hemel”

    Geplaatst 16-02-2016, gereisd in februari 2014, 4 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    De natuur in Costa Rica is absoluut de reden om een bezoek aan dit sprookjesland te overwegen! Meerdere Nationale Parken bieden de beste jungle ervaringen met grote diversiteit. Van de droge leguanen oase Cahuita, aan de idyllische Carribean coast, tot de Tapir speurtocht in het enorme, ruige Corcovado aan de Pacific coast. Ook binnenlands zijn natuur ervaringen fantastisch. Het groene vogelparadijs Monte Verde was éen van mijn favorieten. Bomem reiken tot de hemel. De stranden aan de zuidelijke Carribbean coast zijn de beste stranden van Costa Rica. Playa Cocles, Punta Uva en Manzanilla zijn een schakeling van stranden die met een luie rasta fiets vanaf het hippiedorpje Puerto Viejo te bereiken zijn. Intiem en prachtig, bovendien houden de apen en luiaards zich niet verscholen.
    Het is zeer bijzonder, dat in een klein, bereisbaar land zóveel adembenemende plekken liggen als in Costa Rica.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Puerto Viejo • Corcovado National Park en Drake Bay • Monteverde

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    5 reviews
    0 waarderingen

    “Pura Vida! ”

    Geplaatst 15-02-2016, gereisd in maart 2007, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Voor mij het mooiste land wat ik tot nu toe gezien heb. Ik heb 3 weken rond gereisd door Costa Rica en was zeer verrast door de natuur en de wild life die ik daar heb kunnen zien. Lastig om het mooiste plekje aan te wijzen op Costa Rica, maar wat me het meest is bijgebleven is het kleine dorpje Rimenez, de jungletocht door Corcovado, en de krododillen in Palo Verde. Nu ik dit zo schrijf, vergeet ik bijna de haaien die we hebben gezien met duiken, Tortuguero en de bultrugwalvissen tijdens een boottocht. Ik raad iedereen aan om dit land te zien. Het is prettig reizen met de auto, al is het soms best spannend door het oerwoud met de jeep. Bevolking is vriendelijk en de hostels goed. Ik wil zeker weer terug!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Corcovado National Park • Palo Verde • Tortuguero

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 17 mei 2016 16:31

      beste Marieke, wij willen ook gaan rondreizen in Costa Rica...vraagje betreft hotels...moet je die vooraf boeken of is dit ook ter plaatse mogelijk? Alvast dank.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Costa Rica reiservaring!

Ben jij onlangs in Costa Rica geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Midden-Amerika

Costa Rica essentials

Vlag: Costa Rica
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 700
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Wil maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer Costa Rica reisorganisaties

CostaRica2Go
CostaRica2Go

Costa Rica op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Ook gezinsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Costa Rica fietsreis!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

On a budget.
Bezoek website

TUI
TUI

Highlights groepsreis.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurspecialist.
Bezoek website

Costa Rica Kids
Tenzing Travel

19 verschillende Costa Rica reizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Costa Rica

Vliegtickets naar Costa Rica


Meer over vliegen naar Costa Rica

Hotels in Costa Rica zoeken

Hotels in Costa Rica zoeken

Boek je rondreis naar Costa Rica

Better Places
1. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Costa Rica rondreizen


Vliegtickets Costa Rica

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Costa Rica
V.a. 512 Meer over vliegen naar Costa Rica