In Havana geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 13 Havana reiservaringen

Havana

Hoofdstad en logisch startpunt van een reis door Cuba is Havana. In La Habana Vieja, de oude binnenstad, waan je jein de jaren vijftig: klassieke Chevrolets en Cadillacs en paard-en-wagens rijden door de nauwe straten met de kleurrijkste koloniale panden, fraai gerestaureerd of juist vervallen. Het zwoele karakter en straatleven van Havana ervaar je vooral te voet. Struin door de achterafstraatjes en maak praatjes met de locals.

Vliegtickets Havana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Havana
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba

Overnachten in Havana

Vergelijk alle hotels in Havana
Bekijk hotels

Geschiedenis Havana

Havana werd in de 16e eeuw gesticht en is in de loop der geschiedenis meerdere malen geplunderd en platgebrand. Ondanks dat zijn de oude gebouwen en monumenten van de stad bewaard gebleven. Je vindt er volop sporen van revolutie, de beroemde Che Guevara en het communistische bewind van Fidel Castro. Cuba verandert en moderniseert snel. Het maakt het daarom bijzonder juist nu een bezoek aan Havana te brengen, nu de oldtimers nog rijden!

De hoogtepunten van Havana

In Havana zie je ze overal: oldtimers.

Er zijn diverse mogelijkheden om de stad te ontdekken. Uitgebreide stadstours voeren je langs de hoogtepunten van Havana, maar de stad is ook goed op eigen gelegenheid te verkennen. Sigaren, rum en oude auto’s is waar Cuba bekend om staat. In Havana begrijp je waarom, wanneer je een tour door de stad maakt in een oldtimer. Tijdens deze tocht kun je een bezoek brengen aan een van de sigarenfabrieken, bijvoorbeeld de sigarenfabriek Partagás, waar je kunt zijn hoe sigaren met de hand worden gemaakt. Ontdek de geschiedenis van de beroemde rum in museum Havana Club.

Muziek in Havana

Muziek is overal te vinden in Havana.

Havana is prachtig gelegen aan het water. Hoewel er in de stad genoeg te zien en te beleven valt is met name ook het uitzicht op de stad vanaf een van de oude vestingwerken aan de overkant van de baai van Havana erg bijzonder. De variërende architectuur – van 16e –eeuwse nostalgische bouwwerken tot moderne wolkenkrabbers- is vanaf hier goed te bewonderen.

Het centrum van Havana & de Malecón

Het ‘Plaza de la Catedral’ in het oude Havana

Het ‘Plaza de la Catedral’ in het oude Havana.

In het oude centrum van Havana (‘La Habana Vieja’) kun je uren rondslenteren. Sla tijdens deze wandeling zeker het schitterende plein ‘Plaza de la Catedral’ en de hier gelegen 18e-eeuwse Kathedraal niet over. Bekijk ook het Capitolo, geïnspireerd op het Capitool in Washington, het Gran Teatro de La Habana, een de grootste theaters ter wereld, en het fascinerende Museo de la Revolución. Bezoek als je moe wordt rum- en cocktailbars zoals Bodeguita del Medio en La Floridita, waar Ernest Hemingway zijn mojito’s en cuba libre’s dronk. Of frust uit op een van de schitterende pleinen of parken. Als de zon ondergaat is de Malecón de plek om te zijn. Vooral ’s weekends verzamelen de locals zich op deze karakteristieke zeeboulevard, aan de rand van de oude stad. Neem een fles rum mee en je hebt in no time aanspraak.

Havana
Het Capitolo

Straatleven voor het Capitolo.

Plaza de la Revolución

Op het plein van de revolutie hield voormalig heerser Fidel Castro zijn speeches. Midden op het plein staat het 109 meter hoge gedenkteken van nationale held Josi Marti, hij was één van de leiders tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. De toren biedt vanaf de top een indrukwekkend uitzicht over de stad en de enorme afbeelding van de beroemde Che Guevara op het gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Malecón boulevard

Locals relaxen ’s avonds aan de Malecón boulevard aan zee.

Overnachten – het meest bijzonder in een Casa Particulare

Een dag is te kort om alles te kunnen beleven wat Havana te bieden heeft. Overnachten kan in een hotel (vanaf €40,- p.n.). Veel leuker is echter slapen bij de mensen thuis in een Casa Particulare (vanaf €20,00 p.n.). Je regelt dit verblijf terplekke en krijgt op die manier veel mee van de Cubaanse gastvrijheid en cultuur.

Slapen in Casa Particulares doe je o.a. met deze Cuba-rondreis van Cuba Online, deze van Sawadee of deze van Koning Aap.

Eten en uitgaan in Havana

Uitgaan in Havana

Bodeguita del Medio cocktailbar.

Naast slapen kun je ook eten bij de mensen thuis in zogeheten Paladres. Je bent hierbij verzekerd van een verrassend en goed betaalbaar maal. Voorbeelden van bijzondere Paladres zijn La Galería, La Fontana Habana en San Cristóbal. Omdat de restaurants in Cuba nog veelal eigendom zijn van de staat vind je hierbij minder variatie en ook de prijs is aanzienlijk hoger.

Cubanen houden wel van een feestje. Het zal je daarom niet verbazen dat er in Havana genoeg uitgaansgelegenheden zijn. In het oude centrum vind je talloze (cocktail)barretjes en tangosalons. Voor de clubs moet je in de moderne wijk Vedado zijn. Voor later avondvertier bezoek je de cabaretshow in de beroemde Tropicana Club.

Havana

Reizen van en naar Havana

Havana heeft een eigen luchthaven en is daarom gemakkelijk per vliegtuig te bereiken: direct vanaf €850 (met KLM) of indirect vanaf zo’n €665, zoek hier op Cheaptickets.nl. Daarnaast kun je Havana uiteraard bereiken vanuit de rest van Cuba per bus (bijvoorbeeld Viazul, van te voren tickets reserveren wordt aangeraden), per trein of per auto. Huurprijzen van auto’s liggen echter hoog en de wegen zijn slecht. Voor de low-budget en avontuurlijke reiziger: liften is in Cuba zeer gebruikelijk.

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Maak je eigen Cuba reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Havana

Je kunt Havana het hele jaar door bezoeken. De beste tijd om Havana te bezoeken is echter in de maanden november tot en met april, hiermee vermijd je de hoge luchtvochtigheid in het orkaanseizoen.

Reisinspiratie

Alle Cuba artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Cuba

Bekijk de top 10 Cuba rondreizen

13 Havana reiservaringen en tips



  • 32 landen bezocht
    22 reviews
    0 waarderingen

    “vergane glorie”

    Geplaatst 01-05-2017

    Als je door Havana loopt (ik was er zelf in 2009) merk je dat dit honderd jaar geleden een van de mooiste steden van de Caribbean moet zijn geweest. Prachtige houten gebouwen in Spaans-koloniale stijl. Alleen sinds de komst van het communisme is er nul komma nul onderhoud meer verricht en lijken veel gebouwen hun beste tijd gehad te hebben. Eeuwig zonde! Hopelijk breken er voor de stad en haar bevolking betere tijden aan nu de verhouding met de USA verbeterd is.

    Fun facts: in Havana staat een replica van het Capitol net als in Washington, alleen wordt beweerd dat El Capitolio net 3 cm hoger is.
    In Havana en de rest van Cuba rijden oude Nederlandse stadsbussen rond met de Nederlandse bestemmingen er nog op.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 3 reviews
    0 waarderingen

    “Ff terug in de tijd”

    Geplaatst 17-02-2017

    Tijdens een strandvakantie in Cuba is het echt een must om een oude Amerikaanse bak met chauffeur te huren en een trip naar Havana te maken. Geweldige oude stad met ontzettend veel sfeer en geschiedenis. De oude dame met grote sigaar zoals je vaak ziet op foto's kom je daar ook echt tegen

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 1 review
    0 waarderingen

    “Mooi”

    Geplaatst 09-11-2016

    Mooie stad, Havana. Het is precies wat je ervan verwacht. Mooie gebouwen, leuke pleinen, oude Amerikaanse auto's, karakteristieke mensen. En een boulevard met een heerlijk briesje. Er zijn genoeg mogelijkheden om te eten. Soms vind je ineens een leuke bar. Hier en daar speelt men live muziek.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 14 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Het echte Cuba”

    Geplaatst 28-02-2016

    Eind 2012 heb ik een rondreis gemaakt door Cuba, waarbij we zijn begonnen in Havana. Een heerlijke stad waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Prachtige koloniale gebouwen, oldtimers, swingende muziek en dansende mensen zijn zomaar 4 dingen die gelijk in me opkomen als ik terugdenk aan Havana. Met gemak kan je je hier 5 dagen vermaken. Je kan uren door de stad slenteren, om je heen kijken en genieten van de omgeving. Een bezoek aan Plaza de la Revolucion en el Capitolio mogen zeker niet ontbreken. Ook een wandeling langs de Malecon, de boulevard van Havana, is een aanrader. In het oude centrum, la Havana Viega, moet je zeker een keer een terrasje pakken op een van de levendige pleinen. Zowel overdag als ’s avonds is dit een hele gezellige omgeving en de perfecte plaats om eens een Mojito te bestellen.
    Tussendoor kan er ook nog een dag relaxed worden op een van de stranden net buiten het centrum van Havana. Playa del Este is dan zeker een aanrader!
    Laat je overigens niet gek maken door de soms wat opdringerige Cubanen, en een klein beetje kennis van de Spaanse is ook geen overbodige luxe.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Slenteren door Havana”

    Geplaatst 23-02-2016

    Havana is een stad om een paar dagen door heen te slenteren. Er is zoveel te zien. Havana Vieja is een openluchtmuseum. Je kunt je niet voorstellen dat mensen in zulke gebouwen kunnen leven. Hebben Cubaanse vrienden ontmoet, die in een buitenwijk wonen. Om daar te komen moet je dus door een ander gedeelte als de normale toerist. Echt een belevenis. De meeste Cubanen zijn erg gastvrij en nodigen je vaak uit om iets te drinken/eten.
    Het nieuwe gedeelte van Havana wordt langzamerhand opgeknapt. Oude glorie in een nieuw jasje en ontzettend mooi om te zien. Kijk eens op Youtube hoe Havana er vroeger uit heeft gezien!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Zonder Havana heb je Cuba niet echt gezien!”

    Geplaatst 13-02-2016

    Vanuit een strandbestemming net buiten Santiago de Cuba hebben we destijds veel excursies in de nabije omgeving gedaan: stuk voor stuk geweldige ervaringen! Maar... toen we een kladblaadje onder onze hotelkamerdeur heen geschoven kregen waarop een excursie naar Havana stond aangekondigd, hebben we ons meteen aangemeld! Wat een swingende stad! Naast de officiële regeringsgebouwen en andere bezienswaardigheden vooral veel vrolijke mensen gezien. Geweldig die oldtimers, de bars waar Hemingway z'n Daiquiri's dronk en al die dansende locals op straat! We zijn in een oud Russisch vliegtuigje heen en weer gevlogen, vreesden voor ons leven bij wijze van spreken maar het is het waard geweest...!!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 22 landen bezocht
    8 reviews
    0 waarderingen

    “Even terug in de tijd”

    Geplaatst 31-01-2016

    Wow, wat een stad is Havana! Alle clichés die je voor je ziet bij Havana zijn waar. Je ziet er de oldtimers, de sigaren, de salamuzikanten, de historische oude gebouwen, Havana heeft het echt allemaal. Aanraders: met een oldtimer de stad door, o.a. naar het Plaza Vieja. Ook een rondje met de tuk tuk is leuk. Wij zijn daarmee naar het Parque de los Enamorados geweest, ook een mooie plek om even bij te komen van de hectiek van Havana. Verder is natuurlijk ook het Museo del Ron (rum museum) een bezoekje waard. Maar in Havana vooral lekker door de stad wandelen en praatjes maken met de lokale bevolking, genieten van de muziek en alles over je heen laten komen.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Havana, stad van Rum en Sigaren”

    Geplaatst 30-01-2016

    Havana is een prachtige stad om een dag te bezoeken. Het voelt erg veilig, je wordt niet lastig gevallen maar juist vriendelijk behandeld door de mensen daar. In de stad is erg veel te zien. De prachtige historische gebouwen springen eruit evenals de old-timers die er rijden. Je kunt bekijken hoe Rum wordt gemaakt, en deze natuurlijk proeven. Ook kun je in een sigaren fabriek een kijkje nemen. De rit naar de stad toe was al een beleving op zich. Veel mensen geven de voorkeur aan zelfstandig reizen. Wij zijn met een groepsreis gegaan, maar hebben een fantastische gids meegehad die erg veel kon vertellen in het Nederlands. Dit maakt het gemakkelijk om ook met kinderen te kunnen reizen.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Stad met mooie highlights, wel hectisch ”

    Geplaatst 03-01-2016

    Havana heeft diverse highlights; Havana Club museum, Sigarenfabriek, Buena vista social club, touren met een oldtimer, etc. Dit was erg toeristisch, maar wel leuk om gezien te hebben. Na 2 dagen de stad te hebben verkend, zijn we de 3de dag aan het zwembad op rooftop van het Iberostar gaan liggen, wat een schitterend uitzicht biedt over de hele stad. Havana vonden wij minder vanwege de zichtbare armoede, veel bedelende mensen die je lastig vallen, zichtbare communisme (als de mensen die aan je kunnen verdienen zijn ze ook niet vriendelijk), vieze stad, slecht eten (er zijn goede restaurants, maar dan moet je echt een lonely planet hebben) en het is relatief duur. Ofwel moi om gezien te hebben, maar zeker niet het mooiste wat Cuba te bieden heeft.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 20 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Muzikaal Havana ”

    Geplaatst 29-12-2015

    Wat een heerlijke stad! Tijdens ons verblijf hebben we van elk moment genoten.
    De sfeer in deze stad is uniek. Daadwerkelijk overal muziekanten die salsa spelen.. Het repertoire van Buena Vista Social Club is regelmatig te horen.. heerlijk!

    De stad is op diverse manieren te bezichtigen, te voet, per openlucht toeristenbus, Coco tuk-tuk en per oldtimer.
    Slenter door de straatjes met eeuwen oude gebouwen in Habana Vieja. Hier zijn ook een aantal musea, het capitol en een sigaren fabriek te bezichtigen. Loop 's avonds over de Malecon (boulevard) waar de Cubanen ook samen komen om te drinken, te zingen te dansen en te chillen.
    De stad is heel filmisch... de gebouwen zijn net decorstukken.. De kleuren zijn prachtig en de meeste gebouwen in Havana zijn aardig onderhouden.

    Overal kun je heerlijk eten en drinken.. Het is geen goedkope stad, maar voor €12 een heerlijk bord met salade, fruit, een verse halve kreeft en een ijskoud biertje is niet slecht.

    Wij overnachtten in Hotel Inglaterra, een prachtig staatshotel, naast het Capitolio in de gezellige binnenstad van Havana.
    Op loopafstand van de kust en de bar waar Hemmingway graag zijn Mojito's dronk!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Havana reiservaring en tips!

Ben jij in Havana geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: FOX heeft het allemaal.
Bezoek website


OutSight

OutSight

Maak je eigen Cuba reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cuba on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Cuba2Go
Cuba2Go

Cuba met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Cuba Online
Cuba Online

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Meer over vliegen naar Cuba

Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

OutSight
2. OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Cuba rondreizen


Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba