Op vakantie in Europa - reiservaringen, tips & mooiste landen

Europa - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Voor velen van ons het eerste continent dat ‘bereisd’ werd. Van het huisje in Frankrijk en de camping aan het Garda-meer tot weekendjes in Londen of Parijs. Maar Europa is natuurlijk véél meer dan dat. Zat mooie plekken ook die nog niét of amper bezocht worden. De meren van Slovenië, het ongerepte binnenland van Albanië, de ruige Karpaten in Roemenië en Polen, het uiterste zuiden van Italië. Maar ook: tientallen prachteilanden zoals Sardinië, La Gomera, Kefalonia of Menorca of ‘opkomende’ steden als Sarajevo, Belfast en Krakau. Nog zoveel te ontdekken! En anders ga je toch gewoon nóg een keer naar Toscane of Andalusië?

Best beoordeelde landen
in Europa

Op basis van 686 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Griekenland

GriekenlandGriekenland- 8,8

“Griekenland voelt elke keer als thuiskomen”

Jeanne Reijnders

Lees 68 Griekenland ervaringen

Spanje

SpanjeSpanje- 8,6

“Een land vol cultuur en heerlijk eten!”

Ingrid Ter Burg

Lees 56 Spanje ervaringen

Laatste Europa ervaringen

“Mooie kust”

Algarve -
door Hanny Durkstra
“De stranden zijn mooi, de kustlijn indrukwekkend. Helaas veel hoogbouw en saaie hotels. Maar een heerlijke break in het voor- of najaar. Je vliegt makkelijk vanaf bv Rotterdam naar Faro. Hotels zijn in het voor- en naseizoen goedkoop. Lagos is een leuk dagje uit. Houd je van pittoresk? Bezoek dan Odiáxere. Het eten is Portugal is heerlijk en goedkoop.

“Roadtrip West-Turkije”

Turkije Turkije - 7,0 door Hanny Durkstra
“Na een paar dagen struinen in Istanbul hebben we een auto gehuurd en langs de westkust afgedaald. Te beginnen in Gallipoli Peninsula. Totaal niet toeristisch, maar vooral bezocht door nakomelingen van de omgekomen soldaten uit de eerste Wereldoorlog. Een onbekende geschiedenis van dit land. De westkust ligt bezaait met mooie strandjes en liefelijk dorpjes. Deze zijn veel minder toeristisch dan de bekende badplaatsen, maar er zijn voldoende guesthouses en kleine hotelletjes. Eten is overal heerlijk. Of je nu dineert in een restaurant met zeezicht of een lokaal eettentje in een steegje. Vanaf de kust hoef je maar kleine stukjes landinwaarts te rijden voor bijzondere bezienswaardigheden: de ruines van Ephesus, de kalkmeren van Pammukkala of een mooie hike over de Lycian Way. Rijden in Turkije is heel relaxed. Buiten de steden is er bijna geen verkeer.

“St Petersburg een stadstrip”

Rusland Rusland - 6,5 door noyelle
“Algemene beoordeling: Dit Nederlandstalig begeleid stadsbezoek boekten we bij Sovjet Reizen. Niet aan de goedkope kant, zeker als je er rekening mee moet houden dat het slechts logies en ontbijt was met een beperkt aantal excursies inbegrepen. Wilde je alle extra excursies bijnemen dan moest je nogmaals rekenen op 300 euro per man extra. Door onze vrij late boeking werden we er ook pas de dag voor afreizen van verwittigt dat we in een ander hotel ondergebracht werden of de groep zelf. Het hotel bleek een mini hotel te zijn, ondergebracht in een bouwvallig pand. De kamers zelf waren wel in orde maar verder waren er geen faciliteiten en was het ontbijt vrij pover. Het hotel was dan ook niet in verhouding tot het voorziene Dostoevky en een merkelijk lagere prijsklasse. Verder waren er nog enkele gebreken die zeker bij een reis van die klasse niet zouden mogen voorkomen. Maat toch genoten we ten volle van deze culturele stadstrip.

“Land van vuur en water. ”

IJsland IJsland - 6,0 door noyelle
“et transport gebeurde met een terreinvoertuig. Logies in boerderijen, berghutten of occasionele slaapverblijven met eigen slaapzak.  De maaltijden werden bereid door de gids in samenwerking met de deelnemers. Nederlandstalige gids: Marleen woonde reeds enkele jaren in IJsland.  Algemene beoordeling: Zeer mooie reis, hoofdzakelijk natuur en landschappen. De oorganisatie, zeker wat eten betreft kon iets beter. Spijtig ook dat je zo weinig kontact kunt maken met de bevolking wegens de taal die hier de dooddoener is.

“Madeira een eiland voor wandelaars. ”

Italië Italië - 7,0 door noyelle
“We waren op zoek naar een korte trip om er vlug nog even tussen uit te knijpen voor de grote drukte begon op ons werk. Voorwaarden: niet te ver, indien mogelijk iets warmer dan hier en een plaats waar we nog niet geweest waren. Uiteindelijk viel onze keuze op Madeira. Boeken deden we via het internet bij Kras. Het werd een fly en drive van 8 dagen met drie verschillende hotels. Leuk voor een korte vakantie, waar de wandelaars zeker aan hun trekken komen , maar ook voor anderen is er meer dan voldoende te zien.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op