Europa - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Voor velen van ons het eerste continent dat ‘bereisd’ werd. Van het huisje in Frankrijk en de camping aan het Garda-meer tot weekendjes in Londen of Parijs. Maar Europa is natuurlijk véél meer dan dat. Zat mooie plekken ook die nog niét of amper bezocht worden. De meren van Slovenië, het ongerepte binnenland van Albanië, de ruige Karpaten in Roemenië en Polen, het uiterste zuiden van Italië. Maar ook: tientallen prachteilanden zoals Sardinië, La Gomera, Kefalonia of Menorca of ‘opkomende’ steden als Sarajevo, Belfast en Krakau. Nog zoveel te ontdekken! En anders ga je toch gewoon nóg een keer naar Toscane of Andalusië?

Best beoordeelde landen
in Europa

Op basis van 643 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Griekenland

GriekenlandGriekenland- 8,8

“Griekenland voelt elke keer als thuiskomen”

Jeanne Reijnders

Lees 62 Griekenland ervaringen

Spanje

SpanjeSpanje- 8,7

“Een land vol cultuur en heerlijk eten!”

Ingrid Ter Burg

Lees 55 Spanje ervaringen

Laatste Europa ervaringen

“Zon!”

Albufeira -
door Cleo Wagenaar
“We hebben hier een gezinsvakantie gehad waar we 3 weken in Alfagar Village verbleven. Fantastisch park direct aan de zee. Mooie zwembaden en heerlijk eten bij de restaurants. Vanuit hier diverse plaatsen in de Algarve bezocht. Er zijn hier hele leuke plaatsen maar qua achterland is het niet bijzonder om door heen te rijden. Wat hier zeker fantastisch was; het weer! Alle dagen zon!

“Vriendelijk”

Chalkidiki -
door Cleo Wagenaar
“We waren heel benieuwd naar dit gedeelte van Griekenland en zijn positief verrast door de vriendelijkheid. Wat erg aansprak was de nog relatief rustige stranden ondanks het hoogseizoen. Ze zijn ingesteld op toeristen maar er zijn nog genoeg ongerepte stranden te vinden op het middelste eiland! Een aanrader!

“Verrassend!”

Slovenië Slovenië - 8,0 door Cleo Wagenaar
“Verschillende plekken bezocht in dit land met het gezin. Waaronder Maribor, Ljubljana en het oosten van het land. Hier zaten we in een Thermen met aqupark. Super voor de kids. Klein nadeel waren de wespen. Lag wellicht aan het seizoen. Maribor is een gezellige studentenstad met de oudste wijnrank waar je een heerlijke wijnproeverij kan hebben. Lljublana was heel verrassend; mooi, schoon, romantisch en modern. Een prachtig kasteel, gezellige terrassen langs het water en leuke winkels. Alles in 1!

“Citytrip Berlijn”

Duitsland Duitsland - 7,5 door Marjon Feenstra
“Heerlijk een city trip naar Berlijn! Lekker dichtbij. Berlijn heeft ontzettend Veel te bieden. Het heeft veel cultuur en recente geschiedenis. Het indrukwekkendst vond ik het holocaust momument met bij behorende museum. Echt om stil van te worden. Daarnaast kun je heerlijk eten in de stad en voor echte Nederlanders kun je fietsen door de stad.

“Geweldig”

Gouden Driehoek -
door Margit Yana
“Bij een bezoek aan Ijsland moet je de gouden driehoek hebben bezocht. Wat een prachtige natuur! Ik was er in de winter ennmet de sneeuw had het iets magisch. De geiser gaat elke 10 minuten en elke keer schiet er een prachtige blauwe bubbel uit de grond. Zeker een aanrader!

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op