Europa - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Voor velen van ons het eerste continent dat ‘bereisd’ werd. Van het huisje in Frankrijk en de camping aan het Garda-meer tot weekendjes in Londen of Parijs. Maar Europa is natuurlijk véél meer dan dat. Zat mooie plekken ook die nog niét of amper bezocht worden. De meren van Slovenië, het ongerepte binnenland van Albanië, de ruige Karpaten in Roemenië en Polen, het uiterste zuiden van Italië. Maar ook: tientallen prachteilanden zoals Sardinië, La Gomera, Kefalonia of Menorca of ‘opkomende’ steden als Sarajevo, Belfast en Krakau. Nog zoveel te ontdekken! En anders ga je toch gewoon nóg een keer naar Toscane of Andalusië?

Best beoordeelde landen
in Europa

Op basis van 608 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Griekenland

GriekenlandGriekenland- 8,8

“Griekenland voelt elke keer als thuiskomen”

Jeanne Reijnders

Lees 62 Griekenland ervaringen

Portugal

PortugalPortugal- 8,7

“Heerlijk land, vriendelijke mensen en lekker eten!”

Jasmijn van den Heuvel

Lees 19 Portugal ervaringen

Laatste Europa ervaringen

“Wij wonen in Le Marche. ”

Le Marche -
door Gonnie Linssen
“Le Marche is nog puur. Mensen ontvangen je met open armen. De streek biedt naast zon en zee ook de bergen. Met het vliegtuig ben je er zo (en goedkoop) wanneer je op Ancona (Falconara) vliegt. Erg leuke plaatjes om te bezoeken zoals Loreto, Sirolo, Portonuovo, Macerata, Osimo, Cingoli, Treia, Montecassiano en nog veel meer. Heerlijk om hier te fietsen, wandelen of lekker aan het strand lunchen. Voor tips neem contact met me op via www.lemarchebedandbreakfast.com Ik help je graag verder.

“Comomeer (Domaso)”

Comomeer -
door Renate Staarman Spaaij
“Het mooiste meer van Noord Italie. Uitstapjes maken naar Livingo , meer van Lugano , kabelbanen Cotvatsch en Diavolezza. Met de trein ( Bernina express) van S Moritz naar Tirano. Naar Milaan de Dom bezichtigen. Of gewoon heerlijk met de boot varen . De tuin rondom Villa Charlotta is prachtig om te zien. En zo veel meer prachtige omgeving.

“Pasta, Pizza en Cultuur”

Italië Italië - 9,0 door Roy van Staaij
“Een aantal steden bezocht in Italie, als er ergens veel bezienswaardigheden zijn is het wel in Italie. De mooiste stad is en blijft Rome, het Vaticaan, de Sixtijnse kapel, de Trevi fontein... en ga maar door. Hele gezellige stad door alle leuke eettentjes en mooie gebouwen. Maar vergeet ook Florence niet! de Prachtige kathedraal en natuurlijk de David :) Ook al een gezellige stad, door de mooie oude architectuur en de gezellige terrasjes. En natuurlijk een must see is Pisa, de toren van Pisa moet toch idereen gezien hebben. neem zeker ook even plaats en zie de toeristen stunten om een foto te maken...zodat het lijkt alsof ze de toren vast hebben. De Italianen zijn vriendelijk maar wel ontzettend gehaast in het verkeer. Wij Nederlanders rijden veel te langzaam :) Het eten is er ontzettend lekker! De beste Pizza's en pasta's, voor kleine en grote prijsjes. Een tip, wanneer je in Rome op een terras gaat zitten, ga zo dicht mogelijk bij de bar zitten of vraag van te voren de prijs. Wij mochten op een terras 13 euro afrekenen voor een grote koffie en een pilsje.

“Prachtig ongerept strandje bij Almograve ”

Alentejo -
door Sienie driesen
“Prachtige omgeving super vriendelijke mensen , daar moet je geweest zijn , Almograve prachtig ongerept natuur ,, Het bestaat nog !!! ZON ZEE STAND RUST VISSEN KUUROORD IN DE VRIJE NATUUR .ongerept standje !! Geweldige ervaring !!

“Geweldige vakantie op Mallorca!”

Mallorca -
door Mijke Hensema
“Ik heb een super vakantie gehad op Mallorca. Er hangt een gezellige sfeer en elke dag is een feestje, gelukkig is Mallorca een groot eiland waar je ook prima de rust kan opzoeken. Ik kan maar 1 ding zeggen en dat is; Een top bestemming!

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op