Reiservaringen Finland, tips en reiservaringen met reizen naar Finland

Finland essentials

Beste reistijd: Juni t/m september, februari, maart
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 2,5 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Finland

Het noorden van Europa wordt steeds populairder. De natuur is ongerept en wordt als overweldigend ervaren. Het natuurschoon bestaat hier uit wild stromende beken, zo’n 200.000 meren en vele bossen. Finland, een van de minst bezochte Scandinavische landen, is een land dat ruimte biedt om je in de natuur te bewegen. Zeker in het desolate en sprookjesachtige Lapland.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Finland

Hip Helsinki

Helsinki is een kleine hoofdstad met veel groen en brede lanen en parken. Je vindt er levendige winkelstraten en leuke eethuisjes, jammer genoeg wel erg aan de prijs zoals overal in Scandinavië. De beste manier om Helsinki te verkennen is met de fiets. Breng een bezoekje aan de oude markthal en het Design District, ga aan boord van de Sun Lines-boot om Helsinki eens van een andere kant te bekijken en woon een balletvoorstelling bij in het statige operagebouw.

Fins Lapland

Fins Lapland

Lapland is in de winter net een (koud!) sprookje. Het is gemiddeld -15 °C, maar -30 °C komt ook voor. Hier kun je de poolcirkel bezoeken of zelfs overschrijden als je de ’Great White Outback’ binnengaat. Je ervaart het landschap het best tijdens een sneeuwschoenwandeling, een rit op een sneeuwscooter of met een hondenslee met een span husky’s ervoor. Massa’s sneeuw en ijs, de poolnachten, het noorderlicht en een kampvuur maken het helemaal af. Ook kun je hier rendierfarms bezoeken of – typisch Fins – een uurtje zweten in een van de vele sauna’s.

Midzomernachtfeest

De zomers zijn hier kort, maar de zomerdagen lang, warm en droog. Boven de poolcirkel gaat de zon ’s nachts helemaal niet onder. Het beroemde Midzomernachtfeest wordt hier groots gevierd; de Finnen maken vreugdevuren, drinken, zingen en dansen.

< Lees minder

7 Finland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,6

Op basis van 7 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,9

  • Gastvrijheid: 9,0

  • Natuur: 9,7

  • Stranden: 0,0

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Finland. Deel jouw ervaring met Finland en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    33 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Winters Fins Lapland: magisch mooi....”

    Geplaatst 27-01-2017, gereisd in januari 2017, 1 week lang, bezocht met partner

    Koukleum als ik ben had ik niet verwacht verliefd te worden op winters Lapland. Maar dat veranderde snel! Het winterse landschap is adembenemend mooi en de plaatselijke flora en fauna gewoonweg fantastisch! We hadden een best-of-Lapland avonturenreis geboekt in de omgeving van Muonio met het neusje van de zalm aan wat Lapland te bieden heeft aan activiteiten zoals husky-, sneeuwskooter- & rendiertocht en Noorderlicht-spotting. Ik ben niet zo een motoren-mens maar toegegeven, sneeuwscooteren over een bevroren meer (ook de test-track van Audi en Porsche trouwens!) geeft een kick. Het rendiertochtje was aandoenlijk leuk (aaibaarheidsfactor 10 +) maar het absolute hoogtepunt was de huskytocht. We hadden een tweedaagse tocht geboekt met overnachting in een wildernesshut. Wow! Wat een ervaring! Sleeën achter vijf van die krachtpatsers in een desolaat, besneeuwd landschap is magisch! En 's avonds mag je "jouw" honden verzorgen en knuffelen (likjes verzekerd) waardoor je zelfs met plezier hun poep gaat opruimen.
    De Finse Lappen zijn recht-toe-recht-aan mensen zonder veel gedoe maar ontzettend gastvrij. Het eten was ok; veel aardappels met rendiervlees (je kan dus best de rendierboerderij op het eind van je reis bezichtigen als je een teer hartje hebt). Drank (vooral alcohol) is wel vrij prijzig en de koffie is afgrijselijk dus we hebben bijzonder veel thee en bessensap gedronken ;-)
    Voor ervaren skiërs zijn de Finse pistes waarschijnlijk wat teleurstellend (enkel sleepliftjes - als ze al open zijn - en blauwe pistes) maar we zijn echt wel aan onze trekken gekomen bij het Langlaufen. Er zijn 100-en km Langlauftracks die dagelijks getrokken worden en fantastische vergezichten opleveren. Zeker proberen als je een beetje sportief bent aangelegd. En in de sauna 's avonds kan je stijve spieren direct terug opwarmen. Best wel een badpak meenemen; de sauna dresscode verschilt van gezelschap tot gezelschap en van dag tot dag.
    Op onze laatste dag hebben we zelfs het Noorderlicht gespot. Het was vrij zwak maar toch, het doet iets met een mens. En die kou, die viel echt wel mee met thermisch ondergoed en de geleende kledij van het hotel! Hier wil ik terug naar toe. Zeker weten....

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Het sprookjesachtige Fins Lapland! ”

    Geplaatst 04-01-2017, gereisd in maart 2015, 1 week lang, bezocht met partner, groepsrondreis met TUI

    Een dikke week Fins Lapland in Maart 2015. Een geweldige ervaring als je houd van heel veel sneeuw. We hebben elke dag een activiteit gepland, van met de sneeuwscooter naar het ijshotel en de hoogste berg, tot ice floating, rendier en husky tochten. Daarnaast had je nog genoeg ruimte om je eigen tijd in te vullen. Het avondeten zat bij de accomodatie in, gezond gevarieerd en typerend voor Finland. De temperatuur was continu beneden 0 & op z'n koudst -20°, gelukkig continu helder waardoor we zelfs 5x van het prachtige Noorderlicht hebben kunnen genieten! & de zonsverduistering! Een geweldige ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Ylas jarvi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Finland in de zomer, aanrader!”

    Geplaatst 20-08-2016, gereisd in juni 2016, 1 week lang, bezocht met familie, groepsrondreis

    Afgelopen juni hebben wij een survivalreis gedaan in Fins Lapland. We zaten best noordelijk, vlakbij de grens met Rusland, midden in de natuur in een wildernis kamp. We hadden geen stromend water en geen elektriciteit, wat de groep erg hecht maakte en de ervaring alleen maar intenser maakten. Overdag maakten we wandelingen, gingen we vissen, deden we een kanotocht en hebben we heel vaak vuur gemaakt om te kunnen eten. Het is echt prachtig in de Hossa regio, je komt echt niemand tegen. Wat ik vooral bijzonder vond is het feit dat het bijna niet donker wordt in de zomer. Daardoor heb je 's avonds helemaal geen haast meer, 'want het is toch nog niet donker'. Ja, absoluut een onvergetelijke reis! Was geregeld door een Nederlandse organisatie, die samenwerkte met een lokale gids. Is wel een aanrader: www.sherpareizen.nl.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Hossa

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    2 reviews
    0 waarderingen

    “'The land of a thousand lakes'!”

    Geplaatst 01-05-2015, gereisd in december 2014, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Heb jij een winter bucketlist die nodig afgevinkt moet worden, dan is Lapland the place to be! Al ben je geen sneeuw mens zoals ik, In Finland veranderd je mening direct! Chasing the northern lights (wat een spektakel!), scheuren door de velden met Huskies, winter wandelingen door prachtige witte maanlandschappen, op een sneeuwscooter bergen af crossen en bijna tegen rendieren aanrijden, een typische Finse rendier/eland stoofpotje eten, bij Santa op schoot, de extreem koude maar super frisse schone lucht inademen, enorme ski routes, een echte Finse rook sauna meemaken (met traditionele ijs dip) en ik kan wel door blijven gaan! Niet alleen is Finland prachtig in de winter, maar de zomer net zo!
    'The land of a thousand lakes' zou bij iedereen op zijn TRAVEL lijst moeten staan!
    Beste tijd om dit alles mee te maken is Maart.
    Tip: thermo ondergoed is een MUST!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Iso Syöte • Raahe • Ivalo

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    17 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Sneeuwengeltje maken in het Noorderlicht”

    Geplaatst 15-03-2015, gereisd in februari 2014, 1 week lang, bezocht alleen, groepsrondreis met Sawadee

    Fins Lapland heeft alles wat Nederland niet heeft: husky- & rendiersledetochten, sneeuwscooter rijden, ijsvissen, in je eigen gebouwde iglo slapen, mogelijkheid om te langlaufen en vanuit je (echte Finse) saunabezoek rechtstreeks in de sneeuw duiken, terwijl het Noorderlicht aan je voorbij trekt. Tijdens een wandeltocht van 2 dagen zijn we geen mensen tegengekomen; In Fins Lapland wonen maar 2 mensen per km2. De mooie landschappen zijn oogverblindend en meer dan: oooh, wow, hoef je niet te zeggen. Stil genieten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Bezoek aan een rendierfarm • 2-daagse wandeltocht op sneeuwschoenen • Sneeuwscooterrijden

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    21 landen bezocht
    3 reviews
    2 waarderingen

    “de stilte van een wit landschap”

    Geplaatst 23-02-2015, gereisd in januari 2012, 1 week lang, bezocht met partner

    Fins Lapland is waanzinnig mooi, ik ben verliefd. Voor de wintersporter, of je nou van actief of een rustige vakantie houdt, is dit een must see. laat je niet weerhouden door de kou, daar kan je je op kleden. Laat je meenemen door de stilte van een oneindig wit landschap. Eind Januari, begin Februari vind ik Lapland op haar mooist: als de dagen weer wat langer worden, en de zon tot halverwege de horizon komt en de hemel een uitgebreid kleurenpallet laat zien; geel, roze, lila, zachtblauw. Als de zon weer wegzakt, intense kleuren oranje en rood. De geur van brandende open haarden en sauna's, om mee op te warmen na een dag in de heerlijke kou. En het blauwe uur, waarbij heel het landschap in het mooiste diepe blauw kleurt.
    Ga langlaufen, omdat dit gewoon de mooiste plek is om dat te doen. Verken de brede, rustige pistes op ski's of een snowboard. Het is er niet hoog, zo'n 500 meter, maar het is er rustig en daardoor ben je zo weer met de lift boven voor de volgende ronde. In de weekenden zijn de pistes vaak 's avonds verlicht. Huur een sneeuwscooter met gids, niet in een groep, en voel de adrenaline als je vol gas door de sneeuwt crosst. En, het mooiste van allemaal: de huskies en het noorderlicht.
    Wat een fantastische honden. Ervaar hoe het is om je eigen team enthousiaste honden aan te sturen. Leer van hun teamwork, geniet van hun liefde en enorme drive om door de sneeuw te willen rennen. En lach om hun koppies als je op de rem trapt... Kom volledig tot rust en slaap heerlijk in het sneeuwhotel, op een bed van ijs met een rendierhuid. Na een gezellig (warm !) diner in het sneeuwrestaurant, aan tafels van ijs, waar je opwarmt met een lekker wijntje, val je in een rustige diepe slaap in je heerlijk warme slaapzak, om 's morgens gewekt te worden met een glas warme bessensap.
    Hier hebben wij ook het magische Noorderlicht mogen zien. Ver weg van de lichtvervuiling van de bewoonde dorpen, bij -28 heb ik het nog nooit zo warm gehad buiten als op dat moment.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Ruka • Levi • Lainio Snowvillage

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    16 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Mijn korte vakantie naar Finland, een aanrader!”

    Geplaatst 11-02-2015, gereisd in januari 2008, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Mijn nicht en ik zijn de eerste dag zijn met een sneeuwscooter gaan rijden, cruisen door het ijs van de Baltische zee! Van top tot teen ingepakt als een Michelin poppetje over de ijsvlakte heen racen. Af en toe stoppen omdat je moet zorgen dat je goed doorbloed blijft, vanwege de kou -34 graden… kom je aan bij een aantal dennenbomen. Alsof je staat te wachten op de bus in het niemandsland, zie je een ijsbreker de “Sampo” in de verste verschijnen en deze komt je in volle zee tegemoet. Eenmaal aan boord krijg je een interessante presentatie over de techniek van het ijsbreken en de geschiedenis van de ijsbreker. Het hoogtepunt van de cruise:bij 0-graden het koude water in voor een zwempartij ! Natuurlijk hadden we wel een survival pak aan haha
    De tweede dag zijn we naar een typisch Laps kamp geweest (een Lapse tipi) waar we bij het open vuur genoten hebben van een kop koffie. Daarna zijn we huski’s gaan mennen,


    ’s avonds zijn we naar het ijshotel gegaan. In het ijshotel restaurant hebben we een typisch Lapse maaltijd gegeten, en een ijstaartje. Ik heb heerlijk geslapen ondanks de kou in mijn kamer, aangezien deze gebouwd is uit ijs en sneeuw. De temperatuur bedraagt er ongeveer –4°C! maar door de speciale slaapzakken, heb je hier geen last van en ‘s ochtends heerlijk de sauna in.

    Lissa Bots

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Kemi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Finland reiservaring!

Ben jij onlangs in Finland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Finland vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Finland

Vergelijk hotelprijzen Finland