Reiservaringen Ierland, reisverhalen & tips over reizen in Ierland

Ierland essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1,5 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Nee


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Ierland

De prachtige ruige natuur vol groen, uitgestrekte heuvels en steile kliffen, de vele historische kastelen en pittoreske dorpjes met altijd één pub maken Ierland tot wat het is: een prachtland. De beste manier om Ierland te ontdekken is per (huu)auto. De afstanden zijn klein en de landschappen schitterend. De vriendelijke en gezellige Ieren nemen je graag mee naar de pub om je de plaatselijke muziek te laten horen en een pint met je te drinken. Hoofdstad Dublin is een zeer geschikte stad voor een citytrip.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Ierland

Do Dublin

Dublin is een karaktervolle stad vol sfeervolle straten, kerken, pubs en bruggen. Het is misschien niet de mooiste stad die je ooit zult zien, maar wel een interessante. Bezoek het Kilmainham Gaol historisch museum (in de oude gevangenis) of het Nationaal historisch museum. Drink een kop koffie langs de waterkant en probeer een Ierse stoofpot. Bezoek de kroegen waar beroemde schrijvers als James Joyce en Oscar Wilde hun pints dronken. Ook must see’s in Dublin: de nationale kathedraal van Ierland; St. Patrick’s Cathedral, en het Dublin Castle, met zijn beroemde Chester Beatty Library.

Kleurrijk Cork

Volgens velen zou Cork de ‘echte’ hoofdstad van Ierland zijn. Cork ziet er aantrekkelijker uit dan Dublin; gekleurde huisjes en een mooie ligging, omringd door water. Wandel langs de haventjes, bezoek de overdekte English Market, ga uit eten, ervaar de kunstscene van Ierland en ontdek zowel moderne gebouwen als oude kerkjes.

Kastelentocht

Ierland en ook Groot-Brittannië worden geroemd om hun historische kastelen. Huur een auto en rijd langs verschillende kastelen verspreid over het land. Bekende zijn onder andere Cahir Castle, Kilkenny Castle, Blarney Castle, Dunguaire Castle en Rock of Cashel. Cahir Castle is een van de grootste in Ierland en bestaat uit torens, kerkers en grote kasteelmuren. Kilkenny Castle is Ierland’s meest bezochte kasteel en heeft een prachtige ligging bij de Nore rivier. Veel kastelen zijn goed bewaard gebleven.

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

De fotogenieke Klippen van Moher (Engels: Cliffs of Moher, Iers: Aillte an Mhothair), gelegen in het graafschap Clare, behoren tot de hoogste klipkusten in Europa. Deze gigantische klippen, aan de Westkust, strekken zich uit over 8 kilometer, op 200 meter boven de zeespiegel. Het zijn voornamelijk de onstuimige golven die voor spektakel zorgen wanneer ze tegen de rotsen slaan.

< Lees minder

4 Ierland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,6

Op basis van 4 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9,0

  • Gastvrijheid: 9,5

  • Natuur: 8,5

  • Stranden: 8,0

  • Eten: 7,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Ierland. Deel jouw ervaring met Ierland en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,0

    22 reviews
    0 waarderingen

    “Gezelligheid!”

    Geplaatst 06-01-2017, gereisd in juni 2016, 1 week lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Wouw wat een heerlijk land. De bevolking is er erg vriendelijk en gastvrij. Wij waren in Dublin tijdens het EK en hebben heerlijk meegefeest met de Dublinners. Uiteraard ook de pub in geweest. Ook een bustour gedaan naar onder andere Kilkenny en daardoor ook prachtige natuur gezien. Heel veel panorama foto's kunnen maken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    1 review
    0 waarderingen

    “super vakantie !”

    Geplaatst 04-02-2016, gereisd in augustus 2012, 1 week lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Zowel Dublin als de adembenemende natuur maken van Ierland en land om verliefd op te worden. Volgens mij een land om helemaal tot rust te komen en de schoonheid van kastelen en natuur te ontdekken. Eenmaal geweest, ga je zeker terug !

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    De Cliffs of Moher  • the Burren • Killarney

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    18 landen bezocht
    22 reviews
    0 waarderingen

    “Dublin !”

    Geplaatst 19-01-2015, gereisd in november 2014, 1 week lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Ierland is een bijzonder land met een hele open bevolking. Wat in Ierland zeker een must see is, zijn de vele pubs, elk met een ander karakter maar toch dezelfde uitstraling. Veel pubs zijn gezellig en knus, hebben een open haard en voornamelijk veel live muziek.
    Wat vooral heel leuk is, is Dublin. Wij waren hier in het weekend. Ondanks dat dit de hoofdstad is, is deze niet te vergelijken met andere hoofdsteden. Het is er gezellig en knus. De bezienswaardigheden liggen allemaal bij elkaar op loopafstand. De bekendste wijk van Dublin is temple bar. Wij hadden een hotel boven een pub. Voor een avondje is dit super gezellig, maar wil je hier langer verblijven, houd dan wel rekening ermee dat de pubs pas tegen 2:00 in het weekend sluiten en je dus moeilijk kunt slapen voor die tijd . Temple bar is een knus, autovrij gedeelte met veel pubs en restaurants. Op zaterdag is hier markt en zowel overdag als savonds hebben wij veel live muziek gezien. In de pubs maar ook buiten op straat. Ook was er een bierfeest met een tent en een bar. Allemaal heel gezellig. Uiteraard drink je hier Guiness, maar er is genoeg keuze voor ander bier en andere drankjes. Een halve liter Guiness kost €5,- wat een redelijke prijs is. Ook zijn hier winkelstraten met bekende warenhuizen, modehuizen en merken zoals Penny’s en M&S maar je vindt er ook leuke boetiekjes in de zijstraatjes met handwerken. Tijdens de periode dat wij er waren, was er ook kerstmarkt.
    In Dublin is meer te zien, zo hebben wij het Dublin Castle bezocht. Een mooi kasteel met verschillende bouwstijlen. Hier kun je rondleidingen boeken. Dublin castle is te lopen vanaf Temple bar en een bezoekje waard.
    Trinity College Dublin is ook een bekende bezienswaardigheid. Dit is de universiteit en het is mooi om door de campus heen te lopen. De bouwwerken zijn erg mooi. Trinity college is binnen 5 minuten lopen van de bekende wijk temple bar. Je kunt er rondleidingen krijgen, maar het is ook leuk om zelf door campus te lopen. Het bekende Book of Kells in de oude bibliotheek is de hoofdattractie.
    Vanuit het Trinity collega loop je de autovrije winkelstraat Grafton street in, welke eindigt bij het St. Stephens Green. Dit is de winkelstraat voor de grote luxe merken. Het bekende Brown Thomas ligt in Grafton Street. Hier zijn veel straatartiesten en muzikanten. Aan de ingang van St. Stephens Green was ook een kerstmarkt. Hier stond een enorme rij dus die hebben wij helaas niet bezocht.
    St. Stephens Green is een mooi park in het hart van Dublin waar je de rust voelt midden in de bruisende stad. Er is een vijver met eendjes, bankjes en een blindentuin met een speciale collectie planten voor blinden. Bij deze planten gaat het om de geur.
    Ook hebben we het Guiness storehouse bezocht. Hier krijg je te zien hoe het gebrouwen wordt, maar ook hoe ze het vervoeren en informatie over advertenties etc. Verder is hier een bar en restaurant.
    Dublin is goed te bereiken vanaf het vliegveld. Een taxi kostte ons ongeveer 25 euro en er is ook een busverbinding. Deze bus rijdt elk kwartier rechtstreeks, dus is ook goed te doen. Deze hebben wij terug genomen voor 8 euro per persoon. In Dublin zelf zijn de bekende bezienswaardigheden op loopafstand. Ook rijdt hier een hop-on-hop-of bus, maar deze vonden wij niet nodig.
    Dublin is een absolute aanrader !

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Temple bar • St Stephans Green

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    22 landen bezocht
    6 reviews
    6 waarderingen

    “Ring of Kerry: sprookjesachtig en rauw”

    Geplaatst 23-08-2014, gereisd in mei 2013, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    In Ierland heb ik de Ring of Kerry bezocht, een prachtig gebied, aan de ene kant sprookjesachtig, aan de andere kant rauw. Prachtige natuur die heel anders is dan die van bijv. de mediterrane Europese landen.

    Cultuur en bezienswaardigheden: ik ben voornamelijk de natuur in geweest, maar heb ook een aantal plekken bezocht als een oud kasteel. Mooie, imposante, historische plekken. Wel wat weinig opties en variatie. Wel ook wat boerderijen en lokale wolverwerkingsplaats bezocht, wat mooi en interessant was.

    Gastvrijheid: was erg groot. De Ieren zijn erg vriendelijk, nieuwsgierig, en vertellen je graag meer over hun land en gebruiken.

    Natuur: prachtig. Ga vooral eens met de auto op pad en stop gewoon op plekken die je mooi vindt. Maar de grootste tip: GAP OF DUNLOE! Echt prachtig en de urenlange wandeling (als je wilt) meer dan waard!

    Stranden: Ierland is niet echt een land waar je op het strand gaat liggen. Wel zijn de "stranden," ofwel plekken aan het water, vaak erg mooi om te zien, met vaak bijzondere rotspartijen in het water.

    Eten: we hebben prima gegeten, maar kwamen continu dezelfde keuzes tegen. De keuze bestond meestal uit lam, heek, en een andere keus. Lam met een muntsausje vond ik erg lekker. Overigens geld in Ierland de traditie de lunch evenals het diner in 2 of 3 gangen te doen, waardoor je ook vaak bij je lunch eindigt met iets zoets.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Gap of Dunloe • Skellig eilanden • Killarney

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    1


    • 0 landen bezocht
      4 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 januari 2016 19:23

      Ierland prachtig om te wandelen,zelf de Wicklow way gedaan in 2015

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Ierland reiservaring!

Ben jij onlangs in Ierland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Ierland vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Ierland

Vergelijk hotelprijzen Ierland