Reiservaringen Israël, reisverhalen & tips over reizen naar Israël

Israël essentials

Beste reistijd: Maart t/m mei, september en oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 5 uur
Richtprijs retourticket: €400
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, rabiës.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Israël

Eenman in Israël ga je spontaan geloven. De vraag is alleen nog waarín. Het land met zijn Gouden Stad Jeruzalem bevat de grootste heiligdommen van zowel het Christendom, het Jodendom als – deels – de Islam. Van het Meer van Galilea tot de Dode Zee; van Jeruzalem tot Nazareth en Bethlehem: Israël barst van de beroemde historische plekken. Maar Israël is ook modern en trendy. Veel hippere steden dan Tel Aviv, waar de bars en clubs nooit sluiten, zijn er niet.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Israël

De heilige stad Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem is zo’n stad die iedereen in z’n leven een keer gezien moet hebben. Het gevoel rond te lopen op het kruispunt van drie grote wereldreligies is onbeschrijfelijk. Op een paar honderd meter van elkaar bevinden zich de Rotskoepel met zijn gouden dak, de Al –Aqsamoskee, de Tempelberg, de Klaagmuur en de Heilige Grafkerk. Jeruzalem fascineert vooral in zijn oude Stad, onderdverdeeld in vier kwartieren: islamitisch, christelijk, joods en armeens. Reserveer minimaal een hele dag om hier rond te struinen. Loop door de oude steegjes van het islamitische gedeelte, langs het nieuwe maar sfeervolle Joodse deel en de Tempelberg, door de stille en mystieke Armeense buurt en langs de heilige kerken in christelijke wijk.

The sunny non-stop city Tel Aviv

Tel Aviv

Wie naar Isräel wil, vliegt vaak op de luchthaven Ben-Gurion. Deze ligt op 50 kilometer van Jeruzalem en op slechts 15 kilometer van Tel Aviv, twee steden die ook goed te combineren zijn als combi-citytrip. De tweede stad van Israël is in alles een tegenpool van Jeruzalem. Tel Aviv is uiterst modern, homovriendelijk, hip, heeft mooie zandstranden en een nachtleven waar je u tegen zegt. Bezoek ook het oude gedeelte Jaffa, waar je ineens weer totaal teruggeworpen wordt in de tijd.

Retrobestemming Eilat

Terug van weggeweest als winterzonbestemming: Eilat. Dit is een moderne badplaats met luxe resorts en hotels, gezellige restaurants, bars en discotheken. Eilat is een goede uitvalsbasis voor trips naar de Negev Woestijn, de Dode Zee en ook Petra (in Jordanië), maar vooral een plek om te (leren) duiken. De tropische Rode Zee biedt geweldige snorkel- en duikmogelijkheden.

< Lees minder

5 Israël reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,8

Op basis van 5 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,8

  • Gastvrijheid: 7,0

  • Natuur: 7,6

  • Stranden: 8,2

  • Eten: 7,6

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Israël. Deel jouw ervaring met Israël en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Meest genoemde mooiste plekken & hoogtepunten:

  1. Haifa
  2. Jeruzalem
  3. Tel aviv
  4. Ein gedi
  5. Jerusalem
  6. Tiberias
  7. Eilat
  8. Golf van Akaba

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 6,8

    25 landen bezocht
    8 reviews
    0 waarderingen

    “Eilat, snorkelparadijs”

    Geplaatst 30-12-2014, gereisd in november 2005, 2 weken lang, bezocht met familie, zonvakantie

    Israel voelt wat minder gastvrij vanwege de spanningen in het middenoosten, dit merk je wel op bijvoorbeeld het vliegveld. Aangekomen in het prachtige Eilat ben je dit gevoel gelijk kwijt, dit idyllische oord heet een prettig klimaat, fantastische stranden en kraakhelder blauw water. Een waar snorkelparadijs waar van alles te zien is, van koraalriffen tot bijzondere vissoorten. Het eten was prima in orde. Natuur is buiten de adembenemende zeebodem niet erg bijzonder.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Eilat • Golf van Akaba

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    21 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “een wereld van contrasten”

    Geplaatst 11-12-2014, gereisd in september 2011, langer dan een maand, bezocht alleen, vrijwilligerswerk

    Israël was een land waar ik al heel lang naartoe wilde, en dan het liest voor een langere periode. Nou, ik heb 3 maanden gewoond en gewerkt in Jeruzalem, bij een dagverblijf voor gehandicapten.
    Hoewel Israël niet vaak positief in het nieuws staat, was dit wel een van mijn beste reiservaringen ooit. Vooral Jerzualem is, ondank alles, echt een prachtige stad vol cultuur en natuurlijk een eeuwenoude geschiedenis. De oude stad is zeker een must om te bezoeken, hier komen de belangrijkste religies samen en kun je o.a de Kotel (klaagmuur) en de grafkerk bekijken. Gewoon door de shuq lopen, met zijn vele nauwe straatjes, kan natuurlijk ook, vooral als je wilt souvenir shoppen.
    Hou er wel rekening mee dat de hele stad zo ongeveer 'slaapt' tijdens de shabbat, verwacht niet ergens makkelijk een taxi oid te vinden.
    Als je niet zo van de religies bent, is Tel Aviv the place to be. Hip, modern, prachtige stranden en een bruisend uitgaansleven.
    Ook de bevolking, zowel de joodse als de Palestijnse kant, was zeer gastvrij en na vele gesprekken kon ik alleen maar tot de conclusie komen dat de meeste inwoners gewoon vrede willen. Hoop dat die dag er een keer komt...

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jeruzalem • Tel aviv  • Tiberias

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    29 landen bezocht
    11 reviews
    1 waardering

    “Een prachtig land wat geloof uitstraalt”

    Geplaatst 27-11-2014, gereisd in juli 2006, 1 week lang, bezocht met familie, fly-drive met Tenzing Travel

    Het beloofde land... Op maar een paar uurtjes vliegen van Nederland ben je gelijk in een totaal andere wereld. Wat mij meteen opviel is dat ze in dit land veel conservatiever gekleed gaan en het is ook goed je eigen kleding hierop aan te passen. Zeker bij de klaagmuur en andere gelovige plaatsen wordt hier veel waarde aan gehecht en op een aantal plekken kom je zelfs niet binnen als je niet je schouders en knieën hebt bedekt.

    Jeruzalem vond ik prachtig en heeft veel indruk gemaakt. Vraag een gids je rond te leiden en je te vertellen over deze stad. De stad bestaat uit verschillende wijken met elk hun eigen geloof en hierbij passende gebruiken. Shabbat (zaterdag) geldt als echte rustdag en pas je hier ook op aan. Een grote groep gelovigen ziet het al als belediging als je auto rijdt op deze dag, pas hier dus wat mee op. De klaagmuur is vooral zeer indrukwekkend en het is zeker de moeite waard hier een tijdje te blijven en vanaf een afstandje het schouwspel te aanschouwen. Mannen en vrouwen zijn hier strikt gescheiden en veelal volledig gesluierd. Ook de Al Aqsammoskee is het meer dan waard een bezoekje aan te brengen. Zichtbaar vanaf vele plekken in de stad en immens als je er vlakbij bent. Vanaf de olijfberg, bekend uit de bijbel, heb je een fantastisch uitzicht over de oude stad. Mooie wandeltochten kunnen hier ook worden gemaakt en slenter vooral eens door de vele wijken.

    Eilat in het zuiden is een totaal andere wereld en dit is absoluut DE plek om te snorkelen en/of te duiken of zelfs je brevet te halen. Goed toegangbare wateren hier en het water is vrij rustig waardoor je makkelijk kunt wennen. Het harde werken wordt vervolgens ruimschoots beloond door de geweldige onderwaterwereld. In Eilat zijn er tal van bedrijfjes die lessen aanbieden, maak hier gebruik van.

    Breng ook zeker een bezoekje aan de Dode Zee. Een aantal delen hier zijn vrij toeristisch maar als je even verder doorrijdt kom je op rustigere plekken terecht. Leuk om te drijven op het water en volledig in te smeren met de modder aan de kant. Een duidelijke zwavellucht hangt hier in de lucht.

    Een rondreis met een huurauto is hier goed te doen. Houdt rekening met de bevolking en vooral met hun gebruiken en zolang je je hieraan aanpast en in elk geval respect ervoor toont is het een mooi en veilig land om in te reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Ein gedi • Haifa • Jeruzalem

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    26 landen bezocht
    18 reviews
    7 waarderingen

    “Israël: het verscheurde beloofde land”

    Geplaatst 16-08-2014, gereisd in november 2006, 2 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    In mijn jeugd ben ik twee keer in Israël geweest. Een deel van mijn familie woonde in Jeruzalem en Kiryat Tivon. In mijn jonge jaren hadden cultuur en natuur nog niet mijn interesse. Ik genoot vooral van het warme klimaat, de hartelijke bevolking, het lekkere eten, de feestelijke bijeenkomsten in de synagoge en het samenzijn met mijn familie. Tijdens een rondreis die ik in 2006 samen met mijn ouders maakte, dit was mijn derde en tot nu toe laatste bezoek aan Israël, zag ik pas de ware schoonheid van het land. Jeruzalem is een prachtige stad, met de Al-Aqsamoskee, de Klaagmuur, de vele trappen en mooie uitzichtpunten. Het Israëlmuseum maakte veel indruk op mij, met het Holocaustmonument en de Dode Zee rollen. Vanuit Jeruzalem reden we met een huurauto naar het zuiden, naar de Negev woestijn, de Dode Zee en Eilat. We bezochten nationale parken, zwommen in de Dode en de Rode Zee, zagen spectaculaire zonsondergangen in de woestijn, sliepen in een kibboets en bezochten het toeristische, weinig authentieke, maar leuke Eilat. Vanuit het zuiden reden we vervolgens naar het noorden, naar Kiryat Tivon, voor familiebezoek. Het nabij gelegen Haifa bezochten we, net als een indrukwekkende opgraving en een prachtig wit-roze kerkje. Tijdens mijn reizen door Israël heb ik weinig gemerkt van het Joods-Palestijnse conflict, al werd het reizen per bus in Jeruzalem strikt afgeraden en hoorden we regelmatig de sirenes door de straten van Jeruzalem loeien. Ik vind het verdrietig dat dit mooie land niet gedeeld kan worden. Laat je als toerist echter niet ontmoedigen door de spanningen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jeruzalem • Haifa • Ein gedi

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    43 landen bezocht
    3 reviews
    6 waarderingen

    “Bizarre mix van cultuur, natuur, religie en hipsters”

    Geplaatst 26-07-2014, gereisd in juli 2014, 1 week lang, bezocht met partner

    Israel is geschikt voor elke reiziger die geïnteresseerd is in religie, cultuur en in het conflict omtrent Israel en de Palestijnen. In mijn ogen kan je dan ook niet naar Israel gaan voordat je je enigszins ingelezen hebt in het conflict. Ik ben twee keer in Israel geweest en ik blijf het een bijzonder land vinden. De hoogtepunten voor mij zijn voornamelijk Jerusalem, Tel Aviv, dode zee en Haifa. Gaza en de westelijke Jordaanoever zal ik op dit moment vermijden aangezien de conflicten op dit moment opgelaaid zijn.

    Jerusalem:
    Jerusalem is een stad waar je minstens twee dagen in kan ronddolen. Het is de moeite waard om 1 dag vroeg op te staan en Jerusalem te bewonderen voordat alle dagtoeristen naar Jerusalem komen (8:30). De vier wijken in Jerusalem (Joodse, Armeense, Christen, Moslim) hebben allemaal hun eigen karakter en de spanningen die er heersen zijn hier voelbaar. Ik zou iedereen adviseren om in de 'old city' te slapen. Een van de betere hostels in de oude stad is Citadel hostel, welke ook goede privé kamers heeft. Bij een bezoek aan Jerusalem mag een bezoek aan de city of David ook niet ontbreken. Hier kan je door een oud ondergronds waterkanaal lopen van een paar honderd meter lang. Dit is absoluut niet geschikt voor mensen die last hebben van claustrofobie!
    Indien je van een goed broodje Falafel houdt dan ben je in Jerusalem op het juiste adres. Je hebt hier diverse tentjes in de oude stad zitten waar je super lekkere Falafel kan eten.

    Tel Aviv:
    Je zou bijna zeggen dat Tel Aviv geen Israel is, want dit is het terrein van de hipsters. Je ziet in deze stad dan ook meer vrouwen in bikini dan dat je orthodoxe joden ziet. In Tel Aviv heb je een super strand, je kan er geweldig uitgaan en het oogt dan ook als een redelijk moderne stad. Een bezoek aan de oude stad Jaffa is zeker de moeite waard en als afsluiting kan je geweldig lunchen in de haven van Jaffa (helemaal achterin de haven zit een super tentje). Indien je 's avonds wil uitgaan dan is een bezoek aan het moderne luxere gedeelte de moeite waard. Vlakbij de haven van Tel Aviv zitten allerlei moderne barretjes en uitgaansgelegenheden.

    Rondreis auto:
    Indien je tijd over hebt dan zou ik een auto huren om het noorden van Israel te bewonderen. Ik heb hier zelf geen tijd voor gehad, maar ik heb van diverse reizigers gehoord dat dit zeker een aanrader is.

    Veiligheid:
    Veel mensen die Israel willen bezoeken maken zich zorgen om hun veiligheid. Ik ben drie jaar geleden in Israel geweest en twee weken terug. Israel is zeer veilig en is prima

    Tips:
    (1) Hou rekening met Sabbat, want van vrijdagavond t/m zaterdagavond rijden er geen treinen / bussen en is alles dicht. Dit is namelijk de zondag voor de Joden.
    (2) Reizen in Israel is eenvoudig en het uitgebreide busstelsel is super.
    (3) Bezoek de dome of rock in Jerusalem. Plan wanneer je hierheen gaat want je kan hier niet elke dag heen en hou rekening met de kledingvoorschriften (bedekt).

    Overweeg bij een bezoek aan Israel ook een bezoek aan Jordanië. Deze twee landen zijn goed te combineren in een vakantie van twee a drie weken (wij deden het in 11 dagen).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jerusalem • Tel aviv  • Haifa

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Israël reiservaring!

Ben jij onlangs in Israël geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Israël specialisten

Kras

Kras

Kras biedt drie verschillende Israël rondreizen met Nederlands sprekende reisleiding, waaronder een combinatiereis met Jordanië.
Bezoek website

TUI

TUI

Bij Arke vind je een indrukwekkende Israël & Jordanië rondreis per bus, maar ook een ruim aanbod strandvakanties naar Eilat én een cruise.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Op cultureel avontuur naar Israël en Jordanië? Djoser combineert deze landen in een 15-daagse rondreis én biedt een 12-daagse Israël rondreis.
Bezoek website

Meer Israël reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Israël

Vergelijk hotelprijzen Israël

Top 3 Israël specialisten

Kras

Kras

Kras biedt drie verschillende Israël rondreizen met Nederlands sprekende reisleiding, waaronder een combinatiereis met Jordanië.
Bezoek website

TUI

TUI

Bij Arke vind je een indrukwekkende Israël & Jordanië rondreis per bus, maar ook een ruim aanbod strandvakanties naar Eilat én een cruise.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Op cultureel avontuur naar Israël en Jordanië? Djoser combineert deze landen in een 15-daagse rondreis én biedt een 12-daagse Israël rondreis.
Bezoek website

Meer Israël reisorganisaties