Gemiddelde beoordeling Marokko


Cultuur & bezienswaardigheden

8,6

Gastvrijheid

7,7

Natuur

7,9

Stranden

7,2

Eten

7,4

Gemiddelde beoordeling

7,8
Op basis van 33 Marokko ervaringen

Reizen naar Marokko

Het is bizar hoe je in enkele uren in een wereld terecht kunt komen die zó afwijkt van de onze. Het prachtige, exotische Marokko ligt zo’n beetje om de hoek. Voor nog geen honderd euro vlieg je tegenwoordig naar hartje Marokko. Reis per trein, bus en fourwheeldrive het land rond: trek door het ruige Atlasgebergte, langs vruchtbare valleien en eeuwenoude kashba’s, opvallend groene prikkel de zintuigen in labyrintische soeks van de oude Koningssteden en vindt rust in stille kustplaatsjes en uitgestrekte woestijnen. In Marokko kun je het hele jaar door terecht, of het nu voor een citytrip is, een uitgebreide fly & drive door het binnenland of een strandvakantie in Agadir.

Vliegtickets Marokko

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Marokko
V.a. 57 Meer over vliegen naar Marokko

Overnachten in Marokko

Vergelijk alle hotels in Marokko
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Marokko

De vier mystieke Koningssteden

Djemaa el Fna plein in Marrakech

Het betoverende Djemaa el Fna-plein in Marrakech.

De bekendste steden van Marokko zijn de vier ‘koningssteden’: Marrakech, Fez, Meknes en Rabat. Laatstgenoemde is officieel de hoofdstad van Marokko; de andere drie zijn dit ooit geweest. Het eveneens aan de westkust gelegen Casablanca werd ontwikkeld tot economisch centrum. Beide steden zijn aanzienlijk moderner en Europeser dan de rest van Marokko. De koningssteden in het binnenland zijn cultureel gezien het meest interessant. Alle drie hebben ze een kenmerkende, ommuurde binnenstad (medina) waar naast levendige markten (soeks) diverse historische paleizen, moskeen en koranscholen te vinden zijn. Fez is de meest authentieke van allemaal en heeft met zijn enorme medina de grootste autovrije zone ter wereld. Meknes, op minder dan 60 kilometer afstand, is in alles het kleinere en rustigere broertje van Fez, maar zeker een dagtrip waard. Meer in het zuiden van het land ligt Marrakech, met zijn betoverde Djemaa el Fna-plein. Iedere dag zorgen slangenbezweerders, magiërs, acrobaten en verhalenvertellers hier voor een fantastische mystieke sfeer. Als de avond valt wordt het plein omgebouwd tot één groot rokerig openluchtrestaurant, waar je heerlijk en goedkoop kunt eten tussen de Marokkanen. In de moderne buitenwijk (ville nouvelle) van Marrakech vind je veel trendy bars en clubs. Marrakech is vooral dankzij de komst van veel low cost airlines een populaire weekendbestemming geworden.

Het imposante Atlasgebergte

Dadès Kloof

De slingerweg in de Dadès Kloof.

Een groot deel van het binnenland van Marokko bestaat uit berglandschap. Van noordoost naar het zuidwest zijn dit achtereenvolgens het Rifgebergte, de Midden Atlas, de Hoge Atlas en de Anti Atlas. De Hoge Atlas begint niet ver ten zuiden van Marrakech en is het ruigste, meest onherbergzame stuk Marokko. Eenmaal over de bergen heen, nog verder zuidwaarts, kom je bij de uitlopers van de Sahara woestijn. Onderweg kom je langs eeuwenoude kashba’s (versterkte dorpen of forten, opgetrokken uit leem en stro), spectaculaire bergpassen en vruchtbare rivieroases vol dadelpalmen. Vooral de Dadès vallei, met zijn indrukwekkende rotsformaties en kloven, is ronduit schitterend. Je kunt met bussen en ‘grand taxi’s’ overal komen, tot de afgelegen desert outposts Zagora en Erzouga aan toe, vanwaar je de woestijn intrekt.

De Sahara woestijn

Erg Chebbi

De imposante zandduinen van Erg Chebbi.

In het zuiden maakt de Atlas plaats voor de Sahara woestijn. Hier kun je je verwonderen over de rust in de torenhoge zandduinen, de gastvrijheid van de Berbers, het nomadenleven, de slaperige oasedorpjes, zandgele kasbah’s en de palmenvalleien. Tijdens een jeepsafari of een kamelentocht door de zandduinen van Merzouga ervaar je de onmetelijke Sahara. Slapen in de woestijn doe je in een Berbertent in een Bedoeïenenkamp of in een slaapzak onder de sterren.

Chefchaouen en de rust

Chefchaouen

De blauwe wereld van Chefchaouen. Foto door Alfons Taekema.

Aan de voet van het Rifgebergte in het noorden ligt Chefchaouen, het charmantste en meest fotogenieke stadje van Marokko. De kronkelige straatjes in de pittoreske medina staan vol hemelsblauw geverfde huizen. Op het centrale plein kun je muntthee drinken tussen de vriendelijke bewoners, die van toeristen amper op of om kijken. Het enige dat ze je zo af en toe proberen aan te bieden is kif (Marokkaanse hasj), dat rijkelijk verbouwd wordt in de omgeving. Chefchaouen is dan ook een geliefd oord voor hippies. Boven alles is het een plaatsje om weinig anders te doen dan eten, drinken en relaxen. Door de Spaanse invloeden vind je in de goedkope restaurantjes heerlijke vis- en garnalentajines. De actieveling kan een spectaculaire wandeling maken naar de Jebel- al-Kalaa, die met zijn 1600 meter boven de stad uitstijgt. Marokko heeft meer plaatsjes zoals Chefchaouen. Plaatjes waar de rust overheerst, waar de medina’s vooral schilderachtig zijn en de accommodaties kleinschalig. Het mystieke Taroudannt in het zuidwesten, ook wel ‘klein Marrakech’ genoemd, of de Atlantische kustplaatjes Mirleft (zuiden), Azemnour (noorden) en kustplaatsje Essaouira zijn andere voorbeelden. Ze bieden een uitkomst voor diegenen die de chaotische soeks van Marrakech of Fez willen ontvluchten en een meer laidback lokale stadscultuur willen opsnuiven. En, in het geval van Mirleft of Azemnour, een dagje alléén aan het strand willen liggen…

Alle bezienswaardigheden in Marokko

Top 3 Marokko specialisten

Shoestring
Shoestring

Absolute specialist voor budget proof rondreizen door Marokko.
Bezoek website

Marokko Online
Marokko Online

Zelf je Marokko reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Boek rechtstreeks bij ons “local Hero”: Brahim is je reisexpert ter plaatse. Met zijn lokale kennis word je reis écht uniek.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Marokko artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Marokko

Bekijk de top 10 Marokko rondreizen

33 Marokko reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,8
Op basis van 33 Marokko ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • “Marokko en zijn veelzijdigheid!”

    Geplaatst 07-01-2017, gereisd in oktober 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis met SNP Natuurreizen

    Wat hebben we Marokko in ons hart gesloten. Wat hebben we genoten! Genoten van de enorme veelzijdigheid die Marokko ons liet zien. Van fascinerende cultuuraspecten in de steden Fès, Mèknes en Marrakech. Waarbij de Medinah van Fès en de hier aanwezige leerlooierijen (Unesco werelderfgoedlijst) en de stadspoorten van Mèknes ons verwonderen en deden genieten van veel moois. Waar we ons onderdompelden in fascinerende landschappen in het Midden- en Hoge Atlas-gebergte. We ons waanden in Indiana Jones-achtige decors met terracotta-rood gebergtes en dito dorpjes er tegenaan geplakt en meer dan groenige oases en dalen. Dit moet je zelf gezien hebben, er zelf gelopen hebben, voelen-zien&beleven .... iedere vezel in je lijf neemt deze magnifique wereldplekken tot je en in je! Memorabele tijd was onze 2dgse trekking in de Midden-Atlas met een overnachting in de middle of knowhere. Slapen onder de meest schitterende sterrenhemel die je je maar kunt indenken! Dit vergeet ik m'n levenlang niet. Waar we ons koning voelden op het schip der woestijn in de immense woestijn met zijn prachtig lijnenspel van zandduinen, glooingen en niet te vergeten zonsondergang en -opkomst. Waar we sneeuw aanschouwden in het Hoge Atlas-gebergte met z'n hoge bergen die lijken op de Franse Alpen en Pyreneeën. Waar we eindigden in Marrakech. Een toeristische historische én moderne stad met zijn kleuren, geuren en heerlijke Medinah-chaos. Je snapt nu waarom Marokko een plaatsje in ons hart heeft gekregen. Marokko liet ons in 14 dgn tijd onnoemelijk veel zien. Memorabel mooi!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Medina van Fès • Midden-Atlas gebergte • Sahara

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    29 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Magisch en verrassend Marokko”

    Geplaatst 02-12-2016, gereisd in november 2014, 1 week lang, bezocht met vrienden, individuele rondreis

    Ieder land heeft natuurlijk zijn charmes en specialiteiten. Maar tijdens mijn reizen heb ik ontdekt dat je zeker niet ver hoeft te gaan. Marokko ligt namelijk relatief dichtbij en heeft onvoorstelbaar veel te bieden. Van een rijke cultuur, prachtige architectuur tot een adembenemende en gevarieerde natuur.
    Vanuit Casablanca zijn we direct doorgereisd naar Rabat waar we gelijk ondergedompeld werden in een andere authentieke cultuur waar ook direct duidelijk werd dat dit eisen stelt aan de kleding (bedekking van knieën voor de dames). Dit in tegenstelling tot Marrakech waar omwille van de vele geld binnenbrengende toeristen hier niets of weinig van wordt gezegd. Marrekech was daarmee voor mij ook als laatste stad in de reis een teleurstellende afsluiting.
    Van Rabat hebben we de trein gepakt naar Fès waar we kennismaakten met de vele smalle straatjes in de Medina, de fantastische mensen die in tegenstelling tot andere Noord Afrikaanse landen zeker niet opdringerig zijn en de prachtige maar gigantisch stikkende leerlooierijen.
    Vervolgens via Meknes en Volubulis met een 4WD en privé chauffeur naar Merzouga. Hier hadden we een onvergetelijke ervaring door 's nachts met kamelen de Erg Chebbi woestijn (Sahara) in te gaan en daar in een tentenkamp onder een pikzwarte sterrenhemel in een doodse stilte te overnachten. Geweldig!
    Vervolgens verder naar de Todra kloof om vervolgens off the road verder te gaan door de Dades vallei naar Ouarzazate. Wat een prachtige natuur waarbij de kleuren van de bergen continu veranderen van rood naar geel en groen. Je komt zwervende berbers tegen die verrassend niet aan je vragen of je wat geld hebt ..... maar juist vragen of je water bij hebt. Puur!!!
    Vervolgens via het geweldige filmdorpje Aït Ben Haddou (waar o.a. Gladiator is opgenomen) door naar Marrakech om vandaaruit nog een dag naar Imlil te gaan voor een geweldige trek in het Hoge Atlas gebergte bij de Jbel Toubkal.
    Hoe gevarieerd kan het zijn, en dan vergeet ik nog maar even het geweldige eten en het overnachten in de prachtige Riads.
    Conclusie; als je niet in Marokko geweest bent, heb je hiermee zeker nog iets voor op je bucketlist!!!

    Hierbij ook een link naar mijn foto album
    https://flic.kr/s/aHsk8LagUB
    https://www.flickr.com/photos/129727787@N03/sets/72157650994990415/


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Medina van Fès • Route van de 1000 kasba's door de Dades Vallei • Imlil met de Jbel Toubkal

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 15 december 2016 19:48

      He Jan! Ik ga binnenkort naar marokko, en zo'n rondreis wat jij hebt gedaan wil ik ook graag doen! ik vroeg me af hoe je die chouffeur en woestijn toch had geregeld. is dat makkelijk om ter plaatste te regelen? en weet je nog wat jij er ongeveer voor had betaald? Alvast bedankt voor je reactie!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Een land met duizend gezichten.”

    Geplaatst 30-10-2016, gereisd in maart 2016, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Even ertussenuit, welk land? Gekozen voor Marokko, Marrakesh om precies te zijn. Gastvrijheid hebben wij meteen op de luchthaven al mogen ervaren. Iemand die naast ons in het vliegtuig zat bood ons aan om ons even bij ons hotel af te zetten. Hij moest toch naar Cassablanca. Nou ja zeg. Maar goed hij bracht ons keurig weg en regelde ook een man die onze koffers mee naar de riad nam. Daar wachtte hij netjes op ons want wij hadden hem uitgenodigd om iets te gaan drinken. Tja helaas mochten wij dit ook al niet betalen. Geweldig lief. Maar dan Marrakesh. Een mooie bijzondere stad, er is veel te zien, zowel een heel oud gedeelte als ook een nieuwe wijk met shoppingmalls. Wij hebben daar een hele leuke kookcursus gedaan. Echt een aanrader. Zelf boodschappen doen op de markt in de Riad. Toch een hele andere ervaring. Ook hebben wij een auto met chauffeur gehuurd om het atlas gebergte in te gaan en naar de beroemde steden af te reizen. Het is een beste afstand, maar toch prima te doen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    marrakes medina • Aït Ben Haddou, Souss-Massa-Draa, Morocco

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    19 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Prachtige bestemming op amper 4 uurtjes vliegen !”

    Geplaatst 18-05-2016, meerdere keren gereisd, laatste keer in november 2014, bezocht met vrienden, zelfstandig

    In November 2013 maakte ik mijn eerste reis naar Marokko , deze was van korte duur (slechts 4 nachten) maar ik was meteen verkocht aan het land ! Vanuit Brussel via Casablanca naar Ouarzazate gevlogen om daar aan de rondreis te beginnen.

    We bezochten de Kasbah van Taourirt , een prachtige Kasbah die je een indruk geeft hoe het er hier in de 19e eeuw aan toeging , momenteel slechts bewoond door een kleine groep locals die je met plezier een rondleiding geven voor 15-20 dirham.
    Ook bezochten we de rozenvallei (heeft niet veel uitleg nodig , de naam zegt het zelf) en de Dadesvallei , deze laatste bied je zo'n ontzettend prachtige uitzichten dat je er meermaals stilletjes van wordt.
    Een tweede overnachting in de Kasbah van Tizzarouine waar we overnachten in een eenvoudig hotelletje waar je een rotskamer kon boeken , absoluut geen luxe of comfort , maar een super charmante kamer , met de hand uitgekapt uit de rotswand met een prachtig uitzicht over 'De vallei van de 1000 Kasbahs'.
    De dag erna trokken we met onze jeeps naar Merzouga door de Sahara woestijn , hier werden we 's avonds opgewacht door een aantal nomaden bij een tentenkamp , we werden verwelkomd met traditionele muziek en een heerlijke maaltijd. Tot diep in de nacht hebben we aan het kampvuur gezeten en genoten van de prachtige sterrenhemel. Om dan voor zonsopgang per dromedaris te vertrekken tot bovenaan de zandduinen om daar dan naar de zonsopgang te kijken.
    Onze weg terug richting Ouarzazate maakten we via de prachtige Todra kloof en de Ksar van Tinejdad en de Ksar van Ait-Bin-Haddou.

    Kortom een prachtige bestemming met wondermooie natuur en een zeer hartelijke bevolking.

    In November 2014 ging ik nog eens richting Marokko , deze keer enkel naar Marrakech en dit was een serieuze teleurstelling tegenover de vorige reis. Weg vriendelijke bevolking , hallo opdringerige verkopers !
    Verder vond ik dat je zeer snel rond was in Marrakech en eigenlijk echt niet de moeite om enkel hiervoor naar Marokko te reizen. Misschien beter in combinatie met een rondreis ! :)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Merzouga - Erg Chebbi • Kasbah Taourirt • Dadesvallei

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    0 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige bestemming op amper 4 uurtjes vliegen !”

    Geplaatst 18-05-2016, gereisd in november 2013, 1 week lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    In November 2013 maakte ik mijn eerste reis naar Marokko , deze was van korte duur (slechts 4 nachten) maar ik was meteen verkocht aan het land ! Vanuit Brussel via Casablanca naar Ouarzazate gevlogen om daar aan de rondreis te beginnen.

    We bezochten de Kasbah van Taourirt , een prachtige Kasbah die je een indruk geeft hoe het er hier in de 19e eeuw aan toeging , momenteel slechts bewoond door een kleine groep locals die je met plezier een rondleiding geven voor 15-20 dirham.
    Ook bezochten we de rozenvallei (heeft niet veel uitleg nodig , de naam zegt het zelf) en de Dadesvallei , deze laatste bied je zo'n ontzettend prachtige uitzichten dat je er meermaals stilletjes van wordt.
    Een tweede overnachting in de Kasbah van Tizzarouine waar we overnachten in een eenvoudig hotelletje waar je een rotskamer kon boeken , absoluut geen luxe of comfort , maar een super charmante kamer , met de hand uitgekapt uit de rotswand met een prachtig uitzicht over 'De vallei van de 1000 Kasbahs'.
    De dag erna trokken we met onze jeeps naar Merzouga door de Sahara woestijn , hier werden we 's avonds opgewacht door een aantal nomaden bij een tentenkamp , we werden verwelkomd met traditionele muziek en een heerlijke maaltijd. Tot diep in de nacht hebben we aan het kampvuur gezeten en genoten van de prachtige sterrenhemel. Om dan voor zonsopgang per dromedaris te vertrekken tot bovenaan de zandduinen om daar dan naar de zonsopgang te kijken.
    Onze weg terug richting Ouarzazate maakten we via de prachtige Todra kloof en de Ksar van Tinejdad en de Ksar van Ait-Bin-Haddou.

    Kortom een prachtige bestemming met wondermooie natuur en een zeer hartelijke bevolking.

    In November 2014 ging ik nog eens richting Marokko , deze keer enkel naar Marrakech en dit was een serieuze teleurstelling tegenover de vorige reis. Weg vriendelijke bevolking , hallo opdringerige verkopers !
    Verder vond ik dat je zeer snel rond was in Marrakech en eigenlijk echt niet de moeite om enkel hiervoor naar Marokko te reizen. Misschien beter in combinatie met een rondreis ! :)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Merzouga - Erg Chebbi • Dadesvallei • Kasbah Taourirt

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    16 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Spectaculaire natuur en cultuur!”

    Geplaatst 23-04-2016, gereisd in september 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis met Koning Aap

    Wij hebben afgelopen herfst een rondreis gemaakt door Marokko, waarbij de prachtige natuur en overweldigende cultuur goed naar voren kwamen. We hebben daarbij de vier koningssteden bezocht; Marrakesh, Fes, Rabat en Meknes, en ook wat andere bekende steden als Casablanca, havenstad Essaouira en de prachtige Romeinse stad Volubilis. Elke stad had daarbij zijn eigen unieke karakter en bezienswaardigheden, waarbij wel centraal stond dat de mensen erg vriendelijk en verwelkomend waren. Elke stad had zijn eigen unieke soukh, waar de hectiek en levendigheid je soms kan verrassen. Erg leuk was vooral de middeleeuwse soukh in Fes!

    Het mooiste voor ons was echter de overweldigende natuur die Marokko rijk is. Van de indrukwekkende kustlijnen van Rabat en Essaouira, tot de woestijn in Erg Chebbi en het Atlas gebergte daar tussenin. Allemaal zeker de moeite waard om te bezoeken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Imlil • Erg Chebbi • Todra

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    15 landen bezocht
    7 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtig land”

    Geplaatst 16-03-2016, gereisd in maart 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Het land is prachtig. Route met de auto die wij hebben afgelegd in 11 dagen: Casablanca-Marrakesh-Ouarzazate-Skoura-Agadir-Essouira.
    Mooie autoroute door de bergen van Marrakesh naar Ouarzazate. De route van Agadir naar Essouira gaat langs de kust en een stuk door groen gebied met de arganbomen. Leuk om de geitjes in de bomen te spotten.
    In de steden zelf is weinig te beleven..de medina en de souks zijn de highlights. In Skoura hebben we een tocht door de oase gemaakt, dat was een bijzondere ervaring.
    De verkopers op de souks kunnen erg opdringerig en onvriendelijk zijn. Mensen willen voor alle diensten geld, zelf voor het helpen met de weg vinden! Een keer gehad dat een man die ons hielp en geen geld kreeg de auto deur opentrok.. Dit heeft onze vakantie wat negatief beinvloed.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Essouira • Skoura • Uitzichten langs de routes

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    21 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Heerlijk land, toffe mensen!”

    Geplaatst 15-02-2016, gereisd in oktober 2014, 3 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Ten eerste, prijs kwaliteit verhouding is in Marokko top! Je krijgt veel voor relatief weinig geld. Wat mij ook opviel is dat de mensen enorm gastvrij zijn. Ikzelf heb super goede herinneringen aan Taghazout, een klein surfersdorpje waar een heerlijke sfeer hangt met super goede surfspots!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Paradijs Vallei Taghazout • Marrakech • Essaouira

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    1 review
    0 waarderingen

    “Cultuur en historie van strand tot paleis”

    Geplaatst 14-02-2016, gereisd in februari 2015, 1 week lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Het zuiden van Marokko hebben wij bezocht. Een tweetal dagen in Marrakech bezorgde ons veel indrukwekkende gevoelens! De historie van nog bestaande en afgebroken Paleizen door de Saudieten uit het vroegere rijk had veel impact. De culturen die in Marrakech samenleven (Joods/Islam) in bv de wijk Melah zijn voorbeeldig voor ons land. Naast De opdringerige mensen zijn er zoveel mensen die je als nog helpen als je in nood zit met het zoeken naar je hotel en geen geld willen ontvangen en een slaapplek aanbieden. Ik word er stil van!

    Daarna doorgereden naar Tinhir om de kloven te zien. De landschappen bij de Torges kloof is gaaf en vergelijkbaar met de grand canyon! Zorg dat je persoonlijk mensen aanspreekt in je hotel zodat ze zelf je de omgeving kunnen laten zien. De nomaden die zich als het dilemma van de dag stellen welke kant ze van de berg willen bewandelen met de geiten is zo controversieel! Het brengt ons het genieten van de kleine dingen en het loslaten van bv je email. Dat zijn niet de prioriteiten in het leven!

    Een tegenvaller was dat vrijwel ieder hotel kosten bij de prijs wilde optellen als zijnde toeristen belasting. Overal hebben wij het niet betaald omdat we er tegenin gingen.

    Als laatste doorgereden naar Agadir voor wat zon en strand! De reis van Tinhir naar Agadir is spectaculair. Het landschap verandert dmv de bergen. Je ziet diverse soorten bergen. Van diep donkere massieve rotsen tot grote bergvlaktes met groene bomen. Wees wel waakzaam voor googlemaps die je binnendoor stuurt en dat je met je auto 200 km door berberdorpjes rijdt en op onverhard zand met grote stenen komt en vervolgens bijna niet kan keren en je het hele end terug moet rijden! Ondanks dat waren we wel dankbaar voor het mooie uitzicht en de liftende geitenherders die we naar huis hebben kunnen brengen. Wow.

    Als laatste een cooking class gedaan bij hostel Rouge. Een laag budget en laagdrempelig, ietwat alternatief maar waanzinnig warm en liefdevol! Iets wat iedereen moet doen! Een tajine meegekregen voor het leuke contact en daarbij memorabele herinneringen.

    Kortom er zijn mensen die een slecht beeld hebben van Marokkanen. Eenmaal hier gekomen kan dit je beeld volledig doen veranderen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Tinhir • Marrakech • Merzouga

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    24 landen bezocht
    19 reviews
    0 waarderingen

    “Prettige kennismaking met Oosterse culturen”

    Geplaatst 07-01-2016, gereisd in september 2013, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Marokko is een relatief makkelijk bereikbaar land en bereisbaar land. Marokko is namelijk bereikbaar met goedkope vluchten van Ryanair en de langeafstandbussen of treinen zijn simpel te regelen tegen een lage prijs. Maak hier zeker gebruik van! Vooral de busreis van Marrakech naar Essaouira is heel mooi langs de kustlijn. Marokko heeft overal een fijne sfeer, maar die verschilt per plaats. Zo is Marrakech levendig en snel, maar is Essaouira lekker rustig en Agadir juist weer meer feestelijk. Ik ben nu meerdere malen in het land geweest, en blijf er terug komen. Heb zelfs mijn ouders meegenomen voor een tour door het land, om ze te laten zien wat er nu zo mooi is aan deze plek. Voor natuurliefhebbers is er vanalles te zien, maar vooral de cultuur meemaken kan je geweldig in Marokko. Geniet ook van het leven wat er echt op straat plaats vindt. Gewoon op een terrasje zitten en rondkijken en de tijd vliegt voorbij.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Essaouria • Ouarzazate/Ait ben-haddou • Agadir

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 5

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Marokko reiservaring!

Ben jij onlangs in Marokko geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Marokko essentials

Vlag: Marokko
Beste reistijd: Het hele jaar door
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3,5 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, hepatitis B, rabies, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Marokko specialisten

Shoestring

Shoestring

Shoestring is al vele jaren een absolute specialist budget proof rondreizen door Marokko, zowel in groep als individueel.
Bezoek website


Marokko Online

Marokko Online

Stel zelf de Marokko rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Boek rechtstreeks bij ons “local Hero”: Brahim is je reisexpert ter plaatse. Met zijn lokale kennis word je reis écht uniek.
Bezoek website

Meer Marokko reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde Marokko groepsreizen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Groeps of singlerondreizen.
Bezoek website

NRV Holiday
NRV Holiday

7 Marokko privéreizen.
Bezoek website

Corendon
Corendon

Koningssteden ‘on a budget’.
Bezoek website

Marokko2Go
Marokko2Go

Marokko reis zelf samenstellen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Incl. meerdere familiereizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privé, single en groeps.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Complete groeps- en wandelreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Groepsrondreizen, stedentrips Marrakech & strandvakanties.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Marokko

Vliegtickets naar Marokko


Meer over vliegen naar Marokko

Hotels in Marokko zoeken

Hotels in Marokko zoeken

Boek je rondreis naar Marokko

Shoestring
1. Shoestring

Specialist voor budget proof rondreizen.
Bezoek website

Marokko Online
2. Marokko Online

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

NIEUW concept: lokaal boeken.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Marokko rondreizen


Vliegtickets Marokko

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Marokko
V.a. 57 Meer over vliegen naar Marokko