Midden-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Midden-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Officieel onderdeel van Noord-Amerika, maar cultureel-historisch gezien een totaal ‘eigen’ werelddeel. Alhoewel sommige landen modern en westers ogen (Panama, Belize), blijft Midden-Amerika het armste deel van Amerika. Het meest tropische ook, met de heerlijke maar soms ook furieuze weeromstandigheden van dien. Van schitterende koloniale steden tot ongerepte regenwouden en paradijselijke eilanden; van ontelbare vulkanen tot eeuwenoude Maya- en Inca-ruïnes: Midden-Amerika is een fantastische en soms zelfs ietwat onderschatte reisbestemming.

Best beoordeelde landen
in Midden-Amerika

Op basis van 314 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Mexico

MexicoMexico- 8,7

“Modern, tropisch sfeertje en rijke cultuur”

Justin Hammenga

Lees 31 Mexico ervaringen

Laatste Midden-Amerika ervaringen

“Costa Rica - Nicaragua - Panama ”

Costa Rica Costa Rica - 7,3 door noyelle
“Deze reis boekte ik bij www.foxvakanties.nl via het internet omdat hun aanbod en prijs mij op dat moment het voordeligst leek. Alle verdere formaliteiten werden dan ook via het internet afgehandeld. Verder krijgt men op hun site zeer uitgebreide informatie en is er tevens de mogelijkheid reisverslagen van anderen te lezen, dit met zowel goede als negatieve kritiek. Tevens bied de site de mogelijkheid voor wie dat wenst via een chadbox contact te maken met andere reizigers en medereizigers. Een goede reisgids is de Expert reisgids Costa Rica ISBN 90-410-2607-X ALGEMENE BEOORDELING:   Een mooie reis, maar er moet meer dan dit te zien zijn in Costa Rica. De gekozen hotels waren soms te ver af van de belangrijkste bezienswaardigheden en boden geen mogelijkheden om iets extra te doen. Tijdens de transportdagen ontbrak het mij aan minstens één bezienswaardigheid of uitstap. Voor mij waren de dagen aan de kust er teveel aan en konden nuttiger besteed worden. De voorgestelde excursies in het programma waren vaak niet mogelijk of gewoon afwezig en diegene die we wel konden doen, soms te gelimiteerd. Daarbij kwam nog dat de gidsen moedwillig bepaalde excursies verzwegen, een ingekorte versie aanboden of in een andere plaats hielden dan in het programma opgenomen zonder ons daarvan op de hoogte te brengen of in te lichten waarom dit gebeurde. Zelf denk ik dat het gemakshalve was en om toch maar voor 16 uur in het hotel te zijn. De drie verschillende gidsen op deze reis waren ook wat teveel van het goede evenals het bijna nooit inbegrepen zijn van het ontbijt wat soms voor onnodige vertragingen zorgde. Daarbij is het zien van dieren in de vrije natuur zoals steeds niet evident en moet men het nodige geluk hebben of alleen op pad gaan in de vroege en late uurtjes van de dag. Veel is ook afhankelijk van het weer. Regen, mist, modder en wind kunnen een attractie onzichtbaar of onbereikbaar maken. Om teleurstellingen te vermijden hou je hier liefst goed rekening mee. Aanpassen naar het ritme van Costa Rica is de boodschap al is dit op een groepsreis niet altijd mogelijk.

“IK HAAT HET”

Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden - 1,0 door KAAS LAND VAN EDE
“SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN

“Prachtig, cultureel”

Tikal -
door Isabel Koop
“Het is natuurlijk een onwijs gave plek met een mooie en bijzondere geschiedenis. De maya's hebben hier natuurlijk geleefd en ongelofelijke dingen achtergelaten. De apen in de bomen en de papegaaien ontbreken hier niet!

“Knus, perfect combinatie, veel uitstapjes”

León -
door Isabel Koop
“Leon komen de wat serieuzere reizigers heen die graag een woordje Spaans willen leren. Je kunt onwijs mooie uitstapjes in de buurt maken, vulkanen beklimmen en ook een goede locatie om daarna door richting het strand te gaan. Ik vond dit de mooiste plek in Nicaragua!

“Prachtig, uniek ”

Monteverde -
door Isabel Koop
“Het was een prachtige ervaring. Voor de lowbudget reizigers is het wel een plek duurder is en Costa Rica is al niet het goedkoopste land. Het is echt een unieke ervaring omdat er nevelwoud is wat maar op weinig / geen plekken in de wereld voorkomt

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Midden-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op