Midden-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Officieel onderdeel van Noord-Amerika, maar cultureel-historisch gezien een totaal ‘eigen’ werelddeel. Alhoewel sommige landen modern en westers ogen (Panama, Belize), blijft Midden-Amerika het armste deel van Amerika. Het meest tropische ook, met de heerlijke maar soms ook furieuze weeromstandigheden van dien. Van schitterende koloniale steden tot ongerepte regenwouden en paradijselijke eilanden; van ontelbare vulkanen tot eeuwenoude Maya- en Inca-ruïnes: Midden-Amerika is een fantastische en soms zelfs ietwat onderschatte reisbestemming.

Best beoordeelde landen
in Midden-Amerika

Op basis van 287 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Mexico

MexicoMexico- 8,7

“Modern, tropisch sfeertje en rijke cultuur”

Justin Hammenga

Lees 31 Mexico ervaringen

Laatste Midden-Amerika ervaringen

“Super vakantie”

Playa del Carmen -
door Anny Göbbels
“We gaan nu al de 15e maal naar Iberostar in Playa del Carmen en dit is gewoon paradijselijk. De resorts zijn geweldig. De mensen zijn inmiddels vrienden geworden en het eten is super. Wil je iets zien dan heb je voldoende excursie mogelijkheden en wij hebben dan het geluk dat een vriend van daar vaker met ons meegaat dus dan heb je net de specialere plekken. Het moest niet zover zijn anders konden we wat vaker gaan.

“Aruba verdient oprecht de titel: "one happy island"!”

Aruba Aruba - 7,8 door Manuela Bremer
“2 jaar lang heb ik mogen genieten van dit pracht eiland. Naast je werk voelt het werkelijk alsof je geniet van een vakantie. Wat mij gelijk opviel is de gastvrijheid van de mensen. De gekste gesprekken heb ik gevoerd met verschillende vreemde mensen. Naast de gastvrijheid is het eiland zelf ontzettend mooi. Het is een eiland waar genoeg te beleven valt. Zo heb ik mijn duikbrefet gehaald en heb ik kunnen genieten van verschillende watersporten: kitesurfen, snorkelen, wakeboarden, snorkelen etc. Aruba staat bekend om zijn mooie stranden en Eagle beach is toch wel een van mijn favorieten. Witte zandstranden met ongelooflijk helder water, je kijkt je ogen uit. Ook ben ik echt een natuur mens. Naast de mooie witte stranden die Aruba te bieden heeft, verrast het eiland je met een compleet ander soort natuur aan de andere kant van het eiland. Rotsen en cactussen maken het plaatje helemaal compleet. Binnen een uur rij je van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Perfect om rond te touren dus! Aruba biedt ook nog een aantal verrassingselementen die je gezien moet hebben: een natural pool, natural bridge, vijfer met visjes die aan je tenen knabbelen en voor de echte avonturiers zijn er ook nog heuse grotten. Ik kan met vol overtuiging zeggen dat het een "one happy island" is en dat het voelt als een tweede thuis!

“Costa Rica, het vrije leven!”

Costa Rica Costa Rica - 8,6 door Regina Bruinsma
“Costa Rica was, om maar met de deur in huis te vallen, een erg dure reis. Wij zijn met een huurauto het hele land door gereisd en hebben echt van alles gedaan en gezien. Maar het was ook onze mooiste reis tot nu toe, dus het was het geld meer dan waard! Costa Rica biedt vrijheid, voor mensen die lekker willen rondreizen. Niet op één plaats willen blijven. De natuur in CR is echt geweldig. Tropische regenwouden met ontelbaar veel planten- en diersoorten. Dat is wat wij zochten. Ook snorkelen en duiken is er heel goed mogelijk. En dit maakte CR voor ons dan ook onze mooiste reis tot nu toe. We hebben wandelingen door de regenwouden gemaakt, Zip-linen, duiken, snorkelen, raften, lekker touren met de huurauto, op zoek naar watervallen (en die ook vinden :D ). Qua prijzen vonden wij het vergelijkbaar met Nederland. Daarom werd het uiteindelijk een dure reis. Ga maar na wat je kwijt zou zijn als je in Nederland twee weken gaat doen waar je zin in hebt, met een huur auto touren, elke dag uit eten en elke nacht in een hotel? Hier valt overigens wel op te bezuinigen, maar wij hadden er voor gespaard. Wij moesten wel een beetje aan het land wennen en hadden één dag een lichte cultuur shock. Je moet toch even weten waar het wel en niet veilig is. Over limon had ik gelezen dat het niet fijn was. Een vissersstad met havenmannen en in de avond prostituees en drugshandel. Toen wij voorbij Limon reden voelden we dit ook meteen. We zagen agenten op de motor met een enorm wapen op de rug. Naja, daar moet je niet zijn wat mij betreft. Ook San José hebben wij overgeslagen, maar dat komt omdat wij niet van steden houden en de natuur in wilden. In de rest van het land voelden wij ons enorm veilig! De mensen zijn aardig. Wij zijn in oktober geweest, een mooie tijd om het land te zien. Alles is zo groen! Een nadeel is dat er weinig touristen zijn. Wij hebben zelfs een keer alleen in een hotel gezeten. Vanuit CR zijn wij door gereisd naar Panama, naar de eilandengroep Bocas del Toro. Via panama-stad zijn wij uiteindelijk weer naar Amsterdam gevlogen. De combi met panama is dus goed mogelijk. Costa Rica is zeker een aanrader!

“Aruba is thuis komen!”

Aruba Aruba - 8,8 door Regina Bruinsma
“Aruba; het eiland waar ik maar liefst 3 maanden mocht verblijven voor een stage. In die drie maanden heb ik een zeer uitgebreide indruk gekregen van het eiland en van de mensen. En wat is het een prachtig en heerlijk eiland. Zoek je zon, zee, strand? Dan ben je hier op de juiste plek. Maar zo zijn er zo veel plekken. Wat Aruba zo bijzonder maakt vind ik de gastvrijheid. De mensen op Aruba zijn ontzettend aardig en doen geen vlieg kwaad. Ik heb me als jonge meid ook geen seconde onveilig gevoeld. De stranden zijn zeer indrukwekkend. Mijn eerste indruk was fenomenaal. Mijn mond viel letterlijk open. Blauw water en wit zand! Het is minstens zo mooi als dat reiservaringen, gidsen en plaatjes je vertellen. Een auto huren en lekker rond touren is een van onze favorieten. We hebben dan ook het hele eiland gezien. Rodgers beach (als je aan komt rijden, zit het aan de rechter kant van baby beach), in het zuiden van het eiland was echt het hoogte punt. Snorkelen en duiken kun je eigenlijk ook overal en is ook zeker een aanrader, vooral bij Mangel Halto! Met snorkelen zagen we schildpadden, stingrays, pufferfish, lionfish en natuurlijk nog veel meer moois. Oftewel, ik zou niet weten waarom je Aruba niet zou willen bezoeken :) Er moeten toch ook nadelen zijn? Uhh, ja, als je het nadelen wilt noemen.... De zon is zo fel dat je echt altijd moet smeren met een SPF. En de vliegreis er heen; het kan zijn dat je moet overstappen. Wij hadden een overstap van 3 uur, waarna wij nog 20 minuten moesten vliegen. Dat voelt wel een beetje zonde van de tijd. Dit is dus iets waar je op kunt letten. En er is wat mij betreft weinig cultuur. Oranjestad is een culturele bezienswaardigheid maar verder weinig. ps; mijn ervaring is nu al bijna 4 jaar geleden. Het kan zijn dat de storm eind 2016 schade heeft gebracht aan koraal en stranden.

“Heerlijk Curaçao......”

Nederlandse Antillen Nederlandse Antillen - 7,8 door Tresia
“Optimaal relax eiland! Heerlijke stranden vooral de kleine verborgen strandjes zoals Playa Lagun. Dus een auto huren is wel een aanrader. Dag of twee over het eiland om van alles te zien en relaxen aan het strand of snorkelen om de mooie onderwater wereld te ontdekken. Een bezoek aan Willemstad mag natuurlijk niet ontbreken. En struinen in het Pietermaai District. Op zaterdag naar Zanzibar aan de Jan Tiel Baai is ook een aanrader. In de winterperiode is het goed vertoeven op Curaçao. In Nederland koud en daar heerlijk warm......

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Midden-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op