Midden-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Officieel onderdeel van Noord-Amerika, maar cultureel-historisch gezien een totaal ‘eigen’ werelddeel. Alhoewel sommige landen modern en westers ogen (Panama, Belize), blijft Midden-Amerika het armste deel van Amerika. Het meest tropische ook, met de heerlijke maar soms ook furieuze weeromstandigheden van dien. Van schitterende koloniale steden tot ongerepte regenwouden en paradijselijke eilanden; van ontelbare vulkanen tot eeuwenoude Maya- en Inca-ruïnes: Midden-Amerika is een fantastische en soms zelfs ietwat onderschatte reisbestemming.

Best beoordeelde landen
in Midden-Amerika

Op basis van 296 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Mexico

MexicoMexico- 8,7

“Modern, tropisch sfeertje en rijke cultuur”

Justin Hammenga

Lees 31 Mexico ervaringen

Laatste Midden-Amerika ervaringen

“Nicaragua!”

Nicaragua Nicaragua - 8,0 door Odile Janssen
“Na Panama en Costa Rica zijn wij door gereisd naar Nicaragua. Al gelijk toen we binnen kwamen voelden we ons een soort van thuis. lieve mensen en voornamelijk een hele goede sfeer. Doordat het nog niet zo toeristisch is kan je nog echt goed genieten van het land zelf. Uit verhalen hoor je vaak dat het er erg gevaarlijk is. Zelf heb ik mij op geen een moment onveilig gevoeld. Nicaragua heeft zo veel te bieden. Uiteindelijk zijn we 3,5 week in Nicaragua gebleven. Nicaragua is voor mij echt wel een land waar ik eventueel zou kunnen wonen.

“Prachtig veelzijdig land”

Panama Panama - 9,0 door Dafna van den Bergh
“Panama was echt een verassing. Ontzettend lieve hulpvaardige mensen overal. De natuur Is veelzijdig van hoge kale bergvlaktes tot ongerepte jungle. De onderwater wereld is schitterend, zeeschildpadden, haaien, kleurige vissen en koraal en dolfijnen. De pacific coast is ruig met mooie golven voor de surfers, de caribische kust met mooie witte stranden.

“Duiken”

Corn Islands -
door Margit Yana
“Met name little corn is een aanrader. Heerlijke relaxte sfeer. Fijne plek ook om te duiken. Wij hebben daar hamerhaaien gespot, helaas wel in troebel water door een storm maar omdat wij graag wilden heeft se instructeur ons toch meegenomen. Super fijn eiland om even te ontstressen en bij te komen van je reis/ werk

“Vulcanoboarding”

León -
door Margit Yana
“Vanuit Leon kun je een tour boeken naar de cerro negro en daar dan op een houten plank vanaf 'sleeën'. Zeker een aanrader! Je moet wel eerst de vulkaan beklimmen maar het is al het zweet meer dan waard! Met quetzal trekkers mag je zelfs twee keer, moet je wel ook 2 keer lopen.

“Nicaragua, mooi land vele mogelijkheden ”

Nicaragua Nicaragua - 7,2 door Renata Pieterse
“Een fijne reis gehad door het mooie Nicaragua. Als startpunt Isla de Ometepe, mooie vulkanen (helaas niet beklommen), leuke eilandentour gedaan met als afsluiter het natuurbad Ojo de Aquarium waar je heerlijk kunt genieten van een Coco Loco. Leon en Granada zijn twee leuke steden voor een eerste kennismaking met Midden Amerika, nagenoeg alles is te belopen en de gebouwen zijn erg kleurrijk. Tegenvaller vond ik Matagalpa, dat zou ik een volgende keer overslaan.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Midden-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op