Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & mooiste landen

Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Het Midden-Oosten is geen officieel werelddeel, maar een historische en politieke regio van Afrika-Eurazië. Het gebied is niet precies bepaald, maar meestal worden de landen in Zuidwest-Azië en delen van Noord-Afrika bedoeld. De regio fascineert reizigers al decennialang. Uitgestrekte woestijnen, eeuwenoude cultuurschatten en majestueuze ruïnes. Levendige souks, theehuizen vol schakende mannen en de geur van koriander en saffraan. Het Midden-Oosten is mysterieus en exotisch. Maar ook onrustig en ruw. En niet altijd even toegankelijk voor de reiziger. Maar wie ertoe doordringt, is een rijker mens.

Best beoordeelde landen
in het Midden-Oosten

Op basis van 47 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Oman

OmanOman- 8,3

“Het echte Arabische 1001 nachten gevoel”

Marjolein Odekerken

Lees 7 Oman ervaringen

Jordanië

JordaniëJordanië- 7,9

“Sprookjesachtige ruïnes in een woestijnlandschap”

Jens Cox

Lees 14 Jordanië ervaringen

Laatste Midden-Oosten ervaringen

“Indiana jones en Laurens of arabie achterna. ”

Jordanië Jordanië - 7,3 door noyelle
“ALGEMENE BEOORDELING:   Een zeer mooie reis. Het programma was uiterst geschikt voor een achtdaagse trip. De busritten waren zelden echt lang en steeds was er wel iets te zien. Verder waren de excursies voor zowat iedereen goed te doen. Het eten en de hotels waren ook steeds goed tot beter. De reisleiding behulpzaam en steeds bereikbaar.

“Een luxe korte vakantietrip”

Oman Oman - 7,3 door noyelle
“Algemene beoordeling: Deze reis van Travel World boekten we bij de plaatselijke reisagent. Het was een korte tussendoor vakantie gekozen uit de enkele aanbiedingen die beschikbaar waren met een bestemming en tijdsduur die voor ons geschikt was. Daarbij moest het nog een soort rondreis zijn waarbij we toch nog iets te zien zouden krijgen. Echt hoge verwachtingen hadden we er niet van. Maar ook deze zijn voor mij niet echt ingevuld. Niet dat ik er niet van genoten heb, maar er zijn betere bestemmingen voor een goedkopere prijs. Oman is in de eerste plaats een bestemming voor diegene die het zich kunnen veroorloven en daarbij niet echt eisen stellen als bijzondere bezienswaardigheden en comfort op prijs stellen. De hotels die wij aandeden waren van superieure kwaliteit maar daar ging ook een prijskaartje aan. De bezienswaardigheden, afgezien van het toch wel imposante gebergte zijn minimaal. Buiten de luxe hotels is het leven er redelijk goedkoop en daarbij zijn de inwoners uiterst vriendelijk.

“Leuke en Nieuwe ERVARINGEN”

Bahrein Bahrein - 1,0 door KAAS LAND VAN EDE
“SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN SLECHTSTE Reis OOIT DUS IK HAAT HE HEEL ERG ZO IK ZOU ER NIET HEENGAAN DUS IK ZOE HET NOOIT VAN JE LEVEN

“Net een oase”

Qatar Qatar - 7,5 door Valerie van Wamel
“Vanuit het vliegtuig doemde Doha als een oase op uit de woestijn. Het zag er werkelijkwaar prachtig uit. En dat is het ook! Als citytrip. De stad is erg indrukwekkend, maar het verschil tussen rijk en arm is goed te zien als je wat meer naar de uithoeken van de stad gaat. Naast Doha zijn er meer mooie plekken in Qatar. Een aanraader is 'de binnenlandse zee' op ongeveer 60km afstand van Doha. Midden in de woestijn ligt een enorm meer. Als je meer een liefhebber bent van (veel) natuur, cultuur en geschiedenis, kan je beter een ander land uitkiezen.

“Hoogstaande culturele beleving, lekker eten, gastvrije bevolking!”

Iran Iran - 9,3 door Jan Visscher
“Prachtig land waar de eerste beschavingen ter wereld zijn gevonden van zelfs 8000 jaargeleden. De overblijfselen hiervan zijn indrukwekkend en kunnen goed worden bezocht (Persepolis). Hiernaast is het eten heerlijk .De bevolking is vriendelijk en gastvrij. Ze vinden het ene eer als je wilt mee-eten en/of ervaringen wilt delen tijdens een kop thee en/of koffie. Kortom, alleen maar positieve ervaringen gehad in Iran.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in het Midden-Oosten

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op