Noord-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Noord-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Groot en uitgestrekt. Termen die passen bij zowel de Verenigde Staten, Canada als Groenland. Het meest noordelijke gedeelte van het continent Amerika heeft een ongekende omvang en leent zich voor fantastische roadtrips door eindeloze natuur en ’s werelds mooiste nationale parken. Noord-Amerika voelt aan als een ‘veilige’ reisbestemming: de maatstaven zijn er westers en om tropische ziektes of slechte hygiëne hoef je je geen zorgen te maken.

Best beoordeelde landen
in Noord-Amerika

Op basis van 200 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Amerika

AmerikaAmerika- 8,2

“Roadtrip met een boel hoogtepunten”

Heleen Lamm

Lees 58 Amerika ervaringen

Canada

CanadaCanada- 8,2

“De plek bij uitstek voor natuurliefhebbers”

Sylvia van der Steen

Lees 15 Canada ervaringen

Laatste Noord-Amerika ervaringen

“Het wilde westen. Las vegas, Route 66, ........”

Amerika Amerika - 6,8 door noyelle
“Een land met een grote verscheidenheid en een prachtige natuur. Een rondreis startend in San Francisco, Yosemite National park, Las Vegas, Bryce canyon, Monument valley, Grand canyon, om te eindigen in Los angeles. Met natuurlijk nog wel meer dan dit. Zoals Route 66 enz.....................................................

“Gezellig San Fransisco”

San Francisco -
door Bianca
“Voordat ik hiernaar toe ging, had ik er eigenlijk niet zo'n hoge verwachting van. Ik heb me vergist! Wat een leuke en gezellige stad is dit. Alcatraz vond ik het hoogtepunt. Wat gaaf om dit een keer van binnen te zien! Verder was het bij pier 39 ook leuk en gezellig. De zeehonden zijn leuk om te zien, alleen jammer dat je ze ook ruikt ;-). Verder is de sfeer hier super, allerlei artiesten die hun act opvoeren, gezellige bedrijvigheid. Zeker leuk om een middagje te vertoeven.

“City of Angels”

Los Angeles -
door Bianca
“Los Angeles, je houdt er van of je haat het. Ik persoonlijk houd er van! Misschien heb ik wel teveel films gekeken, maar ik voelde me er meteen thuis. We sliepen in een hostel vlakbij Hollywood Boulevard. The Walk of Fame hebben we dan ook zeker gezien. Van daaruit kun je ook het Hollywood sign zien. Dit zijn dan misschien wel de meest bekende bezienswaardigheden in de buurt, maar zonder die bezienswaardigheden zou ik me er ook prima vermaken. Er lopen zoveel verschillende soort mensen over de boulevard. Dat alleen dat al leuk is om te zien. Als je richting Rodeo drive gaat, gaat het om zien en gezien worden. Dat is dan weer niet zo mijn ding, maar zeker leuk om te zien wat voor mensen er allemaal lopen. De een voert zijn act uit en de ander loopt heel verwonderd rond. Ik hou dan ook echt van deze stad! :-)

“Mooie plekjes maar ook vergane glorie”

Miami -
door Claudia Boumans
“Na een prachtige cruise in het noord caribisch gebied hebben we 3 dagen Miami mogen beleven. Na uitscheping hebben we een excursie gemaakt naar de Everglades, het Gator park. Hier zijn we met een hovercraft door een stuk van de Everglades gevaren. Wat een mooi stukje natuur. We hadden het geluk dat we enkele aligators hebben mogen bewonderen. Na afloop was er nog een show in het park zelf, wat natuurlijk erg toeristisch is maar ja. Hier heb nog een jonge aligator in mijn handen mogen houden. S'avonds hebben we een taxi genomen vanaf het hotel richting Little Havana. Hier waan je je echt nog in Havana. Vriendelijke mensen, cultuur snuiven en heerlijk eten bij Versailles. Dag 2 hebben we met ons 4tjes een auto gehuurd en zijn we smorgens vroeg vertrokken naar de Keys. Helaas voor ons kwamen we al snel terecht in meerdere files en duurde het ritje nog langer dan normaal. Maar dat mocht de pret niet drukken en genoten we van de prachtige omgeving. In Key West aangekomen hebben we de uren die we hadden optimaal gebruikt voor alles te zien van het prachtige kleine "stadje". Dit zuidelijkste puntje van Amerika is de rit vanuit Miami echt waard. En we zullen hier ook zeker nog eens terug komen. Na 4 uurtjes werd het weer tijd om terug te rijden naar Miami, om te voorkomen dat we helemaal in het donker zouden aankomen. Maar dit liep natuurlijk ook weer niet zoals gepland, en belanden we nog geen 5 km later in een 2 uur durende file. Dus we begonnen de rit over de verschillene bruggen al in het donker. Halverwege wel nog een heerlijk restaurant gevonden waar we nog wat gegeten hebben. En om 22.55 uur hebben we onze auto weer afgegeven bij het verhuurbedrijf (23uur moest die binnen zijn). Het was een mooie maar zware dag. Na een kort nachtje en een goed ontbijt weer op weg voor een nieuwe dag in Miami. Miami beach, Ocean Drive en de binnenstad. Het strand Miami beach is wel mooi maar ik heb wel mooier stranden gezien. Ocean Drive is vergane glorie, het was waarschijnlijk in de 50er jaren een cult plek maar nu... De hotels vallen nog net niet van ellende uit elkaar. Nee, de mooie plaatjes van vroeger moeten we maar in gedachten houden. De binnenstad is net zoals elke amerikaanse stad, leuk om eens te zien. Dan maar richting Biscyane Bay. Effe Hardrock cafe en rondje door winkelcentrum. Hier ontdekken we een Bavaria Bierhaus. Ok hier gaan we vanavond eten. Nu eerst een lekker bier en dan nog de tip opvolgen van een Balinese vriendin. Er zou een kleine toko om de hoek moeten liggen. Die hebben we gevonden Bali Cafe, met heerlijk balinees eten. Te veel maar ja het eten van vanavond past er ook nog wel bij. S' avonds de dag met duits eten en drinken afgeloten. Morgen gaat het weer richting huis.

“Met een airboat”

Everglades National Park -
door Astrid Gilissen-van Neer
“We verbleven in Miami en zijn met onze auto naar de Everglades gereden. Onderweg nog genoeg andere airboat aanbieders gezien van dichtbij Miami tot bijna in de golf van Mexico. Het is echt een belevenis, maar je bent niet de enige. Koptelefoon op, want het maakt nogal een hoop herrie. Zo kan je ook met elkaar en de captain praten. Onderweg kan je allerlei dieren tegen komen: oa zeekoeien, aligators, roofvogels, schildpadden, ijsvogels, aalscholvers. Een spectaculaire tocht door de mangroven als ie vol gas gaat!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Noord-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op