Noord-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Noord-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Groot en uitgestrekt. Termen die passen bij zowel de Verenigde Staten, Canada als Groenland. Het meest noordelijke gedeelte van het continent Amerika heeft een ongekende omvang en leent zich voor fantastische roadtrips door eindeloze natuur en ’s werelds mooiste nationale parken. Noord-Amerika voelt aan als een ‘veilige’ reisbestemming: de maatstaven zijn er westers en om tropische ziektes of slechte hygiëne hoef je je geen zorgen te maken.

Best beoordeelde landen
in Noord-Amerika

Op basis van 211 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Amerika

AmerikaAmerika- 8,2

“Roadtrip met een boel hoogtepunten”

Heleen Lamm

Lees 59 Amerika ervaringen

Canada

CanadaCanada- 8,2

“De plek bij uitstek voor natuurliefhebbers”

Sylvia van der Steen

Lees 16 Canada ervaringen

Laatste Noord-Amerika ervaringen

“Hawaii op een budget”

Hawaii -
door Nathalie Denise Hessing
“Iedereen heeft natuurlijk weleens van Hawaii gehoord en zijn mooie surf stranden. Toen wij besloten te gaan als onderdeel van onze backpackreis door Amerika viel het ons gelijk op hoe duur hostels waren toen we van te voren wilde boeken. We besloten het risico te nemen en niets te boeken om die reden. We keken wel als we aankwamen. Hawaii is vrij prijzig, helemaal voor backpackers. Echter als je het goed aanpakt kan Hawaii dus ook op een budget, wat het een meer aantrekkelijke bestemming maakt voor (jongere) backpackers! Wij kwamen er achter dat je ontzettend goed kunt onderhandelen met hostels over prijzen, waarom? Omdat er heel veel hostels zijn! Het eiland zelf (Oahu) is natuurlijk prachtig en een echte aanrader. Veel watervallen, uitzichtpunten en enorm goed voor hiken! De stranden hoef ik uiteraard niet eens te noemen... Om Hawaii zo goedkoop mogelijk te houden kun je dus het beste in een hostel verblijven, zonder die van te voren te boeken. Om het eiland rond te komen kun je het beste een auto huren met een groep - of neem een avontuur en ga liften! Of het legaal is weet ik niet, maar het was een enorm leuke ervaring voor ons en we zagen het hele eiland samen met lokals. Kauai en Maui vonden wij mooier en goedkoper dan Oahu en we verbleven daar dan ook langer dan verwacht. Het heeft iets meer een backpackers vibe dan vakantie vibe, en daar kwamen wij voor.

“De Motherroad van Amerika”

Route 66 -
door Nathalie Denise Hessing
“Wij kijken enorm uit naar onze roadtrip Route 66 omdat het al heel erg lang op ons lijstje stond om te doen. Om heel eerlijk te zijn, viel Route 66 zelf ons een beetje tegen. We hadden meerdere reisboeken gekocht omdat we wisten dat het erg moeilijk was de Motherroad te volgen, het is namelijk meerdere keren veranderd. Op veel plekken, helemaal in het begin bestaat de weg gewoon echt niet meer, of is er zo enorm veel om heen gebouwd dat je letterlijk naast de snelweg rijdt. Toch zou ik Route 66 wel aanraden, verwacht er alleen niet te veel van. Vanaf New Mexico vonden wij het "leuker" worden omdat veel van de "echte oude weg" nog bestond, wat het avontuurlijker maakte. Route 66 is verder overigens perfect om side trips te nemen, zoals Grand Canyon, Las Vegas etc. Mijn tip voor Route 66: Misschien leuker om niet de hele route te bereiden maar een maak een zelf-gemaakte roadtrip! Pak delen van Route 66 in combinatie met alle mooie national parken die Amerika te bieden heeft. Ga je wel van Chicago naar Santa Monica koop dan net als wij meerdere gidsen zodat je het best de originele route kan volgen en vinden.

“Overweldigende natuur”

Canadese Rocky Mountains -
door Hanny Durkstra
“Ik was er in het voorjaar, een prachtige tijd om daar te reizen. De ene dag nog een meter sneeuw, de andere dag een strakblauwe lucht en heerlijk weer. De beren zijn ontwaakt en gaan op zoek naar eten. We reisden met een camper en na iedere bocht zagen we wel een wild dier of een prachtig landschap. In het voorjaar is het ook nog niet echt druk. Ik vond het ontzettend indrukwekkend; de rust en schoonheid. En dan nog de aardige en spontane Canadezen. Absoluut een aanrader voor natuurliefhebbers.

“Grote contrasten”

Zion National Park -
door Lizzie Lommerse
“Geniet van het kleurenpalet in Zion National Park. De contrasten zijn zo spectaculair. De helderblauwe lucht steekt af bij de prachtige kleuren van de rotsen. Geniet van adembenemende uitzichten onderweg tijdens bijvoorbeeld de Angels Landing Trail (niet geschikt voor mensen met hoogtevrees).

“Breng een bezoek aan de locals!”

Monument Valley -
door Lizzie Lommerse
“Sla zeker Monument Valley niet over op je roadtrip door the States. Wat een fantastische plek! Maak een tocht van minimaal 2 dagen met een lokale gids. Deze zal je kennis laten maken met de traditionele Navajo Indianen. Een bezoek aan deze stammen is een must. Er wordt nog altijd op traditionele wijze geleefd. Toerisme is voor hen een inkomstenbron. Tijdens de tour zal er voor je gekookt, gedanst en gezongen worden in traditionele stijl. Heel bijzonder om mee te maken.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Noord-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op