Reiservaringen Noorwegen, verhalen & tips over reizen in Noorwegen

Noorwegen essentials

Beste reistijd: Februari, maart, mei t/m augustus
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1,5 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Noorwegen

Het land van fjorden, gletsjers, Vikingen, oude vissersdorpen en eindeloze groene bossen. Noorwegen is een van de meest welvarende landen ter wereld en dat zie je. Steden en wegen zijn goed aangelegd, de natuur wordt beschermd, het toerisme is prima geregeld en de bevolking is vriendelijk maar gereserveerd. Vooral natuurliefhebbers en actievelingen zoeken in Noorwegen hun heil, maar ook voor citytrips heeft Noorwegen leuke bestemmingen, zoals Oslo, Stavanger en Bergen. Avonturiers kunnen zich uitleven met gletsjerkajakken, ijsklimmen, walvis- of birdsafari’s, whitewater raften, mountainbiken of het beklimmen van de spectaculaire en angstaanjagende Trolltunga of Preikestolen.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Noorwegen

Mooie stad: Bergen

Het fraai gelegen Bergen wordt omringd door bergen en fjorden en heeft een mooie waterkant. In de gezellige en authentieke stad vind je gekleurde houten huizen en honderden vissersboten. Bezoek de vismarkt en maak een ritje met de kabelbaan voor mooie uitzichten. Een aantal van de beste restaurants van Noorwegen is hier te vinden. Het toerisme heeft de stad inmiddels ontdekt, maar toch heeft er nog een gezellig dorpsgevoel.

Regio Stavanger en de Preikestolen

Basejumpen bij Kjerag

De Stavanger regio een van de mooiste van Noorwegen. Je vindt hier het Lysefjord, dat wordt beschouwd als een van de mooiste fjorden ter wereld. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht: vooral de Preikestolen en Kjerag vormen geliefde, spectaculaire uitzichtpunten. De Kjerag is een rots die vastgeklemd zit tussen twee bergwanden, materiaal voor waaghalzen. De stad Stavanger heeft een unieke oude binnenstad ‘Gamle Stavanger’, met authentieke houten witte huizen en verschillende terrassen met uitzicht over het water.

Bruisend Oslo

Olso is een voor Noorse begrippen best bruisende hoofdstad. Niet zo pittoresk en mooi als Bergen, maar met veel culturele bezienswaardigheden en een tof (maar duur…) restaurant- en uitgaansleven. Must see’s zijn onder meer het Vigeland sculptuurpark, het hypermoderne Operagebouw, Fort Akershus en de vele winkelstraten.

De Lofoten eilanden

In het noorden van Noorwegen liggen de eilanden van De Lofoten, een soort van Scandinavische Malediven, waar je ’s winters het Noorderlicht kunt zien. Het is vanwege zijn ligging een nog redelijk onontdekt gebied, waar voornamelijk natuurliefhebbers en rustzoekers op af komen. De Lofoten zijn bekend vanwege de vele kleine vissersdorpjes waar het authentieke Noorse leven zichtbaar is. Ook zijn de eilanden een goede plek om op walvissafari te gaan. Zo zijn hier onder andere orka’s, potvissen, dolfijnen en bultruggen te zien. Je kunt hier ook fantastisch met een (huur)auto langs de mooie kustweg toeren. Een bezoek aan de Lofoten is goed te combineren met een rondreis langs de Noordkaap.

Roadtrippen in Noorwegen

Trollenroute

De mooiste roadtrips van Europa maak je in Noorwegen. Absolute must do’s: de 20 kilometer lange Trollstigen (Trollenroute) met zijn elf haarspeldbochten door de bergen en de nabijgelegen Atlanterhavsveien (Atlantische weg). Laatstgenoemde is slechts 8 kilometer lang en slingert je letterlijk over de zee tot aan de Jostedalsbreen gletsjer, langs ruige eilandjes die door prachtige bruggen met elkaar verbonden zijn. Tip: neem je vishengel mee!

< Lees minder

12 Noorwegen reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,3

Op basis van 12 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,9

  • Gastvrijheid: 8,2

  • Natuur: 9,6

  • Stranden: 8,5

  • Eten: 7,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Noorwegen. Deel jouw ervaring met Noorwegen en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 6,5

    60 landen bezocht
    25 reviews
    0 waarderingen

    “Noord Schandinavie - Lapland”

    Geplaatst 21-03-2017, gereisd in juni 2011, 1 week lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    ALGEMENE BEOORDELING: 
    Hoewel ik van ieder land en iedere reis geniet heb ik bij deze reis toch wel enkele bedenkingen die ik hieronder formuleer.
    Maar laat je echter hierdoor niet afschrikken als je net zoals ik bepaalde dingen wil zien, en deze zijn voor mij trouwens ingelost.
    Als eerste punt en zeker niet te onderschatten, het is algemeen een dure streek om in te reizen. De prijs van drank en voeding swingen er de pan uit.
    Een biertje kost er gemiddeld +8 euro en voor 25 euro krijg je alleen een dagschotel.
    Culinaire hoogstandjes mag je er ook niet verwachten. Verder zijn het vaak verre verplaatsingenom iets te zien en dan nog zijn het vaak maar kleine bezienswaardigheden. Ook de steden hebben weinig te bieden, de vissersdorpjes daarentegen zijn wel idyllisch maar vaak erg klein.
    Het landschap is mooi maar er zit weinig afwisseling in.
    Kort samengevat zou ik stellen dat het een vrij dure reis is waarop buiten enkele hoogtepunten zoals de Noordkaap en de walvissen er weinig spectaculairs te zien is.
    Verder kregen wij van alles te horen en te zien op foto of film die we zelf niet zouden zien.
    Toch lijkt het me dat Noorwegen veel meer te bieden heeft.
    Zelf ben ik ervan overtuigt dat rondtrekken met een mobilhome je naar meer bezienswaardigheden kan brengen dan op deze reis het geval was.
    Organisatie VTB reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    walvissen spotten • De noordkaap • Sami cultuur

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Ruig en puur”

    Geplaatst 19-02-2017, gereisd in augustus 2016, 2 weken lang, bezocht met partner

    De mooiste plekken bereik je door een auto te huren of met eigen auto vanauit Nederland, via Denemarken via een Ferry naar Noorwegen over te steken. Doordat je in het bezit ben van een auto is het mogelijk om nog meer wonderlijk schoon te ontdekken. Ook zou je er voor kunnen kiezen om te gaan wild kamperen, dit is overal toegestaan in Noorwegen, mits je niet binnen 50 meter van een huis staat en niet het land/oogst van iemand kapot maakt en uiteraard alles schoon achter laat!
    Wees je er wel van bewust dat de nachten in Noorwegen behoorlijk koud kunnen zijn, ook al is het overdag nog zo warm geweest. Bereid je dus goed voor en neem goede kleding serieus.
    De natuur is wisselvallig, op somige plekken ruig, ergens anders weer wat vlakker, er zijn moerassige gebieden en mooie meren. Beklim wat bergen, ga met een kano en een tent op pad en zoek het heerlijke buiten leven op! Ook de dieren kunnen je verassen, Van Elanden, rendieren, adders, mooie vogels, zalmen etc.
    De mensen zijn vriendelijk en spreken eigenlijk allemaal goed engels.
    Qua steden zijn Oslo, Bergen en stavanger zeer aan te raden om een bezoekje te brengen.
    Als je met een klein budget moet plannen doe je er goed aan om te kijken of het loont om je ticket wat flexibeler te maken, dus misschien een tussenstop op je heenvlucht en terug vlucht.
    Je kan ook in diverse landen het opstap punt van de ferry's naar Noorwegen bereiken per openbaar veroer en grote bus maarschappijen die rijden naar Denemarken en Duitsland.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Isteren • Sølensjøen • Stavanger

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    31 landen bezocht
    17 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige natuur”

    Geplaatst 07-01-2017, gereisd in juli 2014, 3 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    In de zomer van 2014 een cruise gemaakt langs Noorwegen naar de Noordkaap. Erg indrukwekkende reis was dat. Het was duidelijk te zien dat Noorwegen heel divers is. Van mooie groene vlaktes (Geiranger fjord), naar gekleurde huisjes (Bergen) en grote gletsjers (Jostedal Glacier).

    Hoewel het volgens mij nooit echt heel warm wordt in Noorwegen, compenseert het land dat ruim genoeg met alle mooie natuurgebieden. De mensen in de kleine dorpjes zijn altijd erg vriendelijk en helpen je graag op weg.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Spitsbergen • Jostedal Clacier • Geiranger Fjord

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Schitterende natuur vind je in Noorwegen ”

    Geplaatst 06-01-2017, gereisd in augustus 2011, 3 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Iedereen weet het: voor geweldige fjorden moet je in Noorwegen zijn. Een bezoek aan deze natuurpracht is zeker een bezoekje waard, en als je van bergen houdt dan ben je natuurlijk op je plek in Noorwegen. Leuke blokhutten, elanden, gletsjers: wat wil je nog meer? Noorwegen is een heel divers land en heeft ook zeker leuke steden om te bezoeken, ideaal als je wat meer onder de mensen wil zijn!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Bergen • Geiranger Fjord • Oslo

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    25 landen bezocht
    7 reviews
    7 waarderingen

    “overtreffend.”

    Geplaatst 06-08-2016, gereisd in juni 2016, 4 weken lang, bezocht met partner, individuele rondreis

    Dit jaar (2016) is onze keuze een roadtrip door Scandinavië . 4 Weken gebruik maken van het allemansrecht is ongekende vrijheid, maar houd je wel aan de spelregels. Laat de natuur achter zoals je hem aantrof. Via Denemarken naar Zweden middels de bruggen was voor ons de beste keuze. Doorrijdend via bebost Zweden (E45) en een stuk je Finland reden we naar de Noordkaap. 24 uur licht is wel vreemd en de Midzomerfeesten zijn dan volop aan de gang. Vanaf de Noordkaap zijn we afgezakt van Senja, Vestralen naar Lofoten. We hebben best veel gezien op deze wereld maar de stranden op de Lofoten zijn witter en de wateren zijn kleurrijker dan in de tropen. Ze staan ook niet voor niets in de werelds meest gerenommeerde top tien. Fjorden en Hoogvlaktes maken het plaatje compleet. Voor ons eigenlijk een 9,5 maar uiteten gaan is in Scandinavië minder het is geen (uit)eetcultuur, logisch de Noren trekken de natuur in om te vissen en te BBQ en. Vers en gezellig.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Lofoten • Sognefjellet • Fjorden

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    8 reviews
    1 waardering

    “Prachtige natuur en elanden”

    Geplaatst 30-03-2016, gereisd in juni 2015, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wij hebben met een eigen bus een rondrit gemaakt door zweden en noorwegen via de noordkaap.Met de nachtboot zijn we aangekomen in Göteborg en via veel bijzondere plekken in zweden aangekomen in de Noordkaap. Zweden is een land met veel groene hoge bomen en vele grote meren. we hadden zelf een mountainbike meegenomen en een erg mooie manier om het land te bewonderen. echter kan het ook vrij pittig zijn omdat het er niet zo vlak is als hier in Nederland. Het noorden van noorwegen vond ik zelf het mooiste deel van de reis. het is er minder toeristisch en de natuur is er prachtig. ook de vestarealen is erg mooi.het zuiden van noorwegen is veel drukker en toeristische en de prijzen voor eten en overnachting is er ook veel duurder. Ik zal daarom ook zeker aanraden om naar het noorden te gaan en niet alleen het zuiden van noorwegen of zweden te bezoeken.
    Wat wij ook erg bijzonder vonden waren de elanden die er zijn. Wanneer je een stukje gaat rondrijden wanneer het gaat schemeren is de kans groot dat je een eland ziet. zij komen dan namelijk uit het bos om te eten. We zijn ze zelfs tegengekomen op de weg en ze zijn erg groot! bijzonder om deze mooie dieren in het wild te zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Noordkaap/Knivskjelodden • Vesterealen • Senja

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “vrijheid, ontdekken en geweldige auto”

    Geplaatst 14-02-2016, gereisd in september 2015, 4 weken lang, bezocht met partner, autovakantie

    We zeggen alleen maar kijk naar dit filmpje en geniet want beelden doen meer dan woorden!
    Https:// youtu.be/7rccjfqJzrY

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Bleik • Stavanger • Noordkaap

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    28 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Meest noordelijke punt van Europa”

    Geplaatst 01-09-2015, gereisd in juli 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    In juli 3 weken een roadtrip door Scandinavië gemaakt met als enige doel: de Noordkaap. Onderweg veel bijzondere dingen tegengekomen en gestopt. Doorkruising van de poolcirkel is een hele ervaring, ook dat het 's nachts amper donker word. De Noordkaap zelf is fantastisch, maar de wandeling naar de Knivskjelodden was toch wel het hoogtepunt, een stevige wandeling maar zeker de moeite waard. We zijn via Finland, Noorwegen binnengereden en vanuit de Noordkaap zijn we afgezakt naar benden. Eerst de Vesteralen en daarna de Lofoten aangedaan, zeer mooie eilanden! Vooral Henningsvaer, het Venetië van het Noorden. Ook de Polar Zoo in Narvik vinden wij een echte aanrader, hier leven alleen maar dieren die boven de poolcirkel voorkomen in grote verblijven. Trondheim vonden wij tegenvallen, maar buiten de hoofdsteden vonden wij dat van alle bezochte steden in heel Scandinavië. Fjorden natuurlijk ook zeer prachtig, maar het Geiranger Fjord zeker als hoogtepunt, ook omdat deze goed van bovenaf gezien kan worden en de meeste andere fjorden alleen vanaf onderaan het water, een fjord lijkt dan toch heel anders. Veel wild gezien: Rendieren op de weg is de normaalste zaak van de wereld, maar ook Elanden, uilen en vossen. Helaas ook heel veel muggen, vooral boven de poolcirkel is gezellig buiten zitten er niet bij, zoveel muggen zitten er. Oslo vonden wij verassend leuk, de Mathallen in de wijk Hjem is van dezelfde soort als hier in Rotterdam, eten erg goed en voor een redelijke prijs! Verder vonden wij het prijsniveau echt belachelijk duur, we waren blij dat we blikvoer uit Nederland meegenomen hadden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Noordkaap/Knivskjelodden • Lofoten/Vesteralen • Geiranger Fjord

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    16 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Fantastiche roadtrip door prachtig landschap ”

    Geplaatst 03-04-2015, gereisd in augustus 2014, 2 weken lang, bezocht met partner, autovakantie

    tijdens onze 15 daagse roadtrip vorig jaar zijn we door dit prachtige land gereden... met een tent van camping naar camping die ik van tevoren op internet heb uitgezocht... In tegenstelling tot mijn vorige roadtrip door Noorwegen had ik de reis nu van te voren exact gepland... op de eerste reisdag van Leiden naar Kristiansand gereden ( overtocht vanaf Hirtshals) De volgende dag gereden richting de Preikestolen die we de dag daarop hebben bewandeld... Dat was een adembenemende tocht met op het hoogtepunt prachtig uitzicht over het Lysefjord! daarna de reis hervat en doorgereden richting Gudvangen via route 13... onderweg gestopt bij de prachtige Låtefossen. uiteindelijk tent opgezet op camping Vang. Schitterende omgeving! volgende dag weer vroeg op pad. Eerst het uitkijkpunt Stegastein bezocht... Wow het uitzicht over het Aurlandsfjord is schitterend! vervolgens klein stukje terug en via de Lærdalstunnelen en de Sognefjell route 55( super mooi!), de weg vervolgd richting de Trollstigen route 63. onderweg diverse keren gestopt op uitkijkpunten op het Geirangerfjord.. de volgende dag op richting Trondheim via route 64 de Atlanterhavsveien... Eerst tent opgezet op camping Flakk, en daarna nog even avondje struinen door Trondheim. Aardige stad met fijne terrassen en de mooie authentieke brug... Daarna weer vroeg vertrokken richting Mosjøen... over de E6 mooie contrasten met bergen, en velden met prachtige paarse bloemen! de dag erna vroeg naar Bodø doorgereden... Een leuk havenstadje dat je na 2 uur bivakkeren wel gezien hebt. Dat kwam goed uit want om 16.30 vertrok de boot naar Moskenes... eenmaal daar aangekomen ff knijpen of het niet misschien een droom Was! nog nooit zo'n idyllisch landschap gezien als op de Lofoten! daar zijn we uiteindelijk 2 dagen gebleven en overnacht in een Robuer.... de ochtend van vertrek om 06.00 in de haven van Moskenes... vanaf Bodø de afslag richting Kystriksveien genomen. Een wederom fantastische route met aardig wat Ferries, waar we 2 dagen over hebben gedaan tot aan Steinkjer en uiteindelijk Oppdal... Vanuit Oppdal via een kort bezoek aan het Olympisch ijsstadion in Hamar, doorgereden naar Oslo en daar een leuke stedentrip gedaan.... uiteindelijk net iets onder Oslo overnacht op camping Imistølen. De dag ( en nacht) erna na twee korte bezoekjes aan Gøtenburg en Kopenhagen, via de Oresundbrug terug gereden naar huis.. Het was een fantastische roadtrip!

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    61 landen bezocht
    4 reviews
    1 waardering

    “Puur Natuur in Noorwegen”

    Geplaatst 12-03-2015, gereisd in juli 2011, 3 weken lang, bezocht met partner, autovakantie

    Wow, wat een geweldig land is Noorwegen!!! Vooral als je van de NATUUR houdt is dit een waar paradijs. Met de eigen auto reden we 3 weken lang door Noorwegen en verbleven in kleine vakantiehuisjes onderweg. De ene keer 3 nachten, de andere keer 4. Het is zo dat de meeste huisjes wisseldagen op woensdag en zaterdag hebben, en dan heb je gedurende die dagen leuk de mogelijkheid om zoveel mogelijk van het land te zien. Wat mij betreft staat de natuur absoluut op nr 1 in Noorwegen. Van prachtige fjorden, hoogelegen bergweggetjes, prachtige panorama routes, gletsjers het kan niet op.
    Hieronder straks nog meer.
    Het eten viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. In de grotere plaatsen die we aandeden, zoals Oslo, Alesund, Bergen waren wel restaurants en was er meer keus. Maar veelal zaten wij in de kleine gehuchtjes en dan was er niet veel. Wij kookten dan eigenlijk ook meestal in ons eigen huisje. Ook de beste optie budgettechnisch gezien, want dan houd je de kosten ook lager. Daar waar we buiten de deur aten dacht ik dat vis een goede optie was. Maar tot drie keer aan toe was de vis erg zout en niet de pure smaak die ik er van had verwacht.

    Wij zijn met de boot van Kiel naar Oslo gevaren, lekker een nachtje over, goede hut aan boord en genoeg vertier. Volgende ochtend in Oslo en daar een nachtje gebleven. Oslo zelf als stad vond ik eigenlijk niet bijzonder. Het centrum is klein en overzichtelijk en kent wel wat mooie gebouwen. Verder hebben we de skischans bezocht, vanwaar je wel een prachtig uitzicht hebt over de stad. Mooi paleis, fort, langs de waterkant en verder slenteren...
    UIteindelijk hebben we van Noorwegen hele mooie natuur gezien. Qua weer hadden we minder geluk, veel regen en koude dagen (in juli), dat was wel jammer, maar des te mooier en dramatsicher hoe het er soms uit zag. Een absolute aanarder is een Wandelsafari naar de Muskusossen. Met een gids ga je op zoek naar deze langharige ossen, lijkend op een yak. Je wijkt af van paden en loopt dwars door de natuur. Wij hadden geluk, en troffen een groepje op een berghelling! Wel een heel eind moeten lopen. Neem ook een verrekijker mee, want heel dichtbij komen blijft gevaarlijk!
    We hebben wandelingen gemaakt naar watervallen, tussen de schapen door, naar gletsjers, bergtoppen, langs afgronden, en op de glesjer (met gids). Met de auto over prachtige wegen en routes gereden en diverse fjorden bezocht. Hoewel er bij bekende fjorden allemaal excursies te doen zijn van gewone rondvaarten en ferries tot snelle speedboten, was een tocht die wij maakte in een onbekende fjord het leukste. We huurden een klein oranje bootje bij een klein lokaal supermarktje aan het water, voor slechts 25 euro. We namen een koelbox met eten en drinken mee en hebben de hele dag gevaren! ALs enige op het water, tussen de lokale vissers....
    Ons mooiste huisje stond in Geiranger fjord, waar we werkelijk een prachtig uitzicht hadden. De huisjes waren overal goed verzorgt, schoon en op mooie locaties. De ene wat specialer, de andere kozen we vanwege de strategische ligging.
    Het plaatsje Alesund viel me wat tegen, kwam dat door de mist? Wellicht wel, want daardoor was er geen uitzicht op de prachtige omgeving....
    Ik kan nog uren doorgaan met beschrijven van de prachtige natuur, maar je zal toch echt zelf moeten ervaren hoe mooi het is. Natuurlijk kent het land bezienswaardigehden of natuurspectakels doet iedereen deot: Flam treintje, Geirangerfjord, Bergen, Alesund, Preekstoel enzovoort... maar toch de mooiste plekjes zijn de dingen die je zelf ontdekt, gewoon door te gaan wandelen of rijden en van de gebaande paden af te wijken.
    Goede reis!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Geiranger Fjord • Djoverfjell National Park • Gletsjers

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Noorwegen reiservaring!

Ben jij onlangs in Noorwegen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Noorwegen vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Noorwegen

Vergelijk hotelprijzen Noorwegen