Gemiddelde beoordeling Zimbabwe


Cultuur & bezienswaardigheden

8,9

Gastvrijheid

8,8

Natuur

9,5

Stranden

4,0

Eten

7,1

Gemiddelde beoordeling

7,7
Op basis van 8 Zimbabwe ervaringen

Reizen naar Zimbabwe

Zimbabwe is een geschikt reisland om het echte Afrika te ontdekken. Helaas is het land onder het bewind van Mugabe in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. De werkloosheid en inflatie is groot, en Zimbabwe kreeg te maken met een hongersnood en een cholera-epidemie, waardoor toeristen wegbleven. Maar Zimbabwe heeft veel te bieden wat betreft safari’s, wildlife en natuur: de beroemde Victoria watervallen, de indrukwekkende rotsformaties van de Matobo Hills, de waterwildernis van Matusadona en de steppe-woestijn op de grens van Botswana. Het land is ideaal te combineren met andere landen in zuidelijk Afrika, zoals Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699 Meer over vliegen naar Zimbabwe

Overnachten in Zimbabwe

Vergelijk alle hotels in Zimbabwe
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Zimbabwe

Victoria watervallen

Victoria Falls

De Victoria Falls, op de grens van Zambia en Zimbabwe, zijn de op één na grootste watervallen ter wereld. Het is eigenlijk de enige echte toeristische plek in Zimbabwe. Over een breedte van anderhalve kilometer dondert het water met veel geraas vanaf de Zambezi Rivier zo’n 100 meter naar beneden. Een helikoptervlucht boven de watervallen is een spectaculaire ervaring. Ook kun je een horse-safari maken, bungeejumpen of raften op de Zambezi Rivier.

Kariba stuwmeer safari

Lake Kariba

Lake Kariba hoort tot een van de grootste stuwmeren ooit door de mens gebouwd. Het voorziet Zimbabwe en een klein deel van Zambia van elektriciteit. Door de bouw van de Karibadam is een paradijsje ontstaan voor vele dieren. Maak een wandelsafari in de ruige wildernis van het Matusadona Nationaal Park of kies voor een houseboat- of kanosafari vanaf Kariba, op zoek naar grote groepen nijlpaarden, impala’s, krokodillen en allerlei watervogels. Af en toe varen lokale Tonga-vissers voorbij in hun uitgeholde boomstammen.

Natuurschoon & oude volkeren

Hwange National Park

Kudde olifanten in het Hwange National Park.

In het noordwesten grenst Zimbabwe aan Zambia, Botswana en Namibië. Maak een trip naar het Hwange National Park, Lower Zambezi of Chobe in Botswana. Hwange in het westen van Zimbabwe heeft geen omheining en vormt zo samen met de parken van buurland Botswana één groot natuurpark. Je hebt hier goede kans op het zien van de Big Five (buffel, olifant, neushoorn, luipaard en leeuw) en de cheetah, giraffe en zebra. Tip: bezoek de volkeren Matabele of Ndebele, met hun traditionele gebruiken, rituelen en spiritualiteit.

Alle bezienswaardigheden in Zimbabwe

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

100% Zimbabwe groepsreis en combinatiereizen met Botswana andere landen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Verschillende groepsrondreizen, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Zimbabwe artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Zimbabwe

Bekijk de top 10 Zimbabwe rondreizen

8 Zimbabwe reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,7
Op basis van 8 Zimbabwe ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,5

    60 landen bezocht
    30 reviews
    0 waarderingen

    “Voor wie Kenia te druk vind. ”

    Geplaatst 22-03-2017, gereisd in juli 2007, 2 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Organisatie:
    Mama Afrika 
    Algemene beoordeling: 
    Prachtig georganiseerd en iets extra was nooit teveel gevraagd. Een prachtig land, een prachtige reis, een goede gids, tot in de puntjes verzorgt, wat wil je nog meer. Voor iedereen die Kenia te gemaakt vindt en toch Afrika wil zien met safari een aanrader. 

    Mijn Zimbabwe beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    25 landen bezocht
    66 reviews
    3 waarderingen

    “The smoke that thunders, Victoria Falls”

    Geplaatst 14-01-2017, gereisd in september 2015, 1 week lang, bezocht met partner, groepsrondreis met FOX Verre Reizen

    Onze campeerreis door Afrika hebben we afgesloten in Zimbabwe. Hier hebben we niet veel gezien maar dit was een van de hoogtepunten van onze reis, natuurlijk hebben we de Victoria falls hier bezocht. Ontzettend mooie natuur rondom de falls en wauw wat zijn de Victoria Falls indrukwekkend. Wat een gedonder van de miljoenen liters water die naar beneden donderen en heerlijk verkoelende nevel die opstuift.Je kunt een heel pad aflopen en op verschillende uitkijkpunten stoppen.
    We hebben hier ook nog een marktje bezocht waar we leuke souvenirs hebben gekocht.
    De bevoling was ook hier weer erg vriendelijk maar wel meer opdringerig. Natuurlijk te begrijpen omdat het erg toeristich is en ze graag willen verkopen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zimbabwe:

    Victoria Falls

    Mijn Zimbabwe beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    1 review
    0 waarderingen

    “Dromen komen uit in Zimbabwe”

    Geplaatst 22-11-2016, gereisd in oktober 2014, 1 week lang, bezocht met partner, individuele rondreis

    Zimbabwe; de bevolking, de natuur, de bezienswaardigheden.. prachtig! Ik heb zoveel geleerd van de lokale bevolking! Hoe zij met zo weinig, zo gelukkig kunnen zijn. De Vic Falls in 1 woord GEWELDIG, waar zie je nog zulke watervallen.. waarin je in de zambezi rivier nog kan raften ook! Met een helikopter eroverheen gevlogen! En ook nog eens een Tour of Falls hebben gelopen. Echt een onbeschrijfelijk gevoel! Schoolkinderen die ook een "dagje uit" kregen en bij de Vic Falls kwamen keurig netjes! Kindjes trekkend aan mijn arm en kleding zodat de juffrouw een foto kon maken. Een land die zo arm is en vaak te kampen heeft met water te korten, waardoor de bevolking letterlijk uitgedroogd raakt breekt gewoonweg je hart. Toch wel jammer om te zien, dat Zimbabwe langzaam maar zeker wordt opgekocht door China. Zoals het vliegveld. Rondom het vliegveld staan alleen nog borden beschreven in de Engelse & Chinese tekens. Het vliegveld waar je koffer over een muurtje wordt getild en je hem zelf mag uitzoeken tussen de andere 70 koffers!!

    Ook nog een cruise gemaakt over de zambezi river; hippo's, krokodillen, olifanten en nog veel meer prachtige dieren gezien.

    Hoe erg de armoede ook is in Zimbabwe; zij zullen toeristen en andere lokale mensen altijd ontvangen met een grote lach op hun gezicht!! We zijn in een prachtig resort verbleven met heerlijk eten, en geweldig personeel, die ook allemaal hun eigen favoriete voetbalclub hebben en rustig gezamenlijk even naar de wedstrijd kijken met de toeristen! Ik hoop van harte hier ooit nog een keer terug te komen!

    Tot slot wat een echte Zimbabwaan tegen ons zei en ik nooit meer zal vergeten:

    "You got the watch, we've got the time".

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zimbabwe:

    Vic Falls

    Mijn Zimbabwe beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    18 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Hoogtepunt Victoria Falls”

    Geplaatst 06-12-2015, gereisd in juli 2015, 1 week lang, bezocht met partner, groepsrondreis met Tenzing Travel

    Zimbabwe is voor mij het land van de Vic Falls. Ik heb nog nooit zo'n natuurlijk geweld gehoord. Wat een een indruk heeft dat gemaakt. Het geluid van 500 miljoen liter water dat per minuut over de rotswand valt is echt oorverdovend. Het klimaat rondom de Vic Falls is zo anders dan in de andere plekken in Zimbabwe. Het is er nat, groen en begroeid. De nevel die daar hangt zorgt ervoor dat er bijna altijd een schitterende regenboog over de Falls te zien is. Er zijn twaalf uitkijkpunten die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Wij zijn ook wezen white water raften op de Zambezi river in de buurt van de Vic Falls. Wat een ervaring was dat. Éen van de ruigste plekken om te raften ter wereld en dit hebben we geweten. Na een klim van 220 meter kon de tocht beginnen. 19 km raften op ruig water. En na deze tocht de 220 meter langs de steile gorge weer omhoog. Maar een ervaring om nooit te vergeten. Ook het plaatsje Victoria Falls is ontzettend leuk. Een stuk toeristischer dan de meeste plekken in Zimbabwe. Maar voor de verandering erg leuk. Vooral het Shoestring Backpackers café was heel leuk. Met reizigers van over de hele wereld lekker wat drinken en dansen. Dus ga je de richting van Zimbabwe op. Vergeet dan zeker niet de Vic Falls (maar dit lijkt me logisch!).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zimbabwe:

    Victoria Falls • Livingstone • Hwange National Park

    Mijn Zimbabwe beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 4

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    1 review
    0 waarderingen

    “Echt de parel van Afrika”

    Geplaatst 12-04-2015, gereisd in februari 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    In februari 2015 geweest naar Bulawayo, Mutare, Harare, Hwange en Victoria Falls.

    Game drive in Victoria Falls N.P. is echt zo een aanrader! 3 van de 5 big's gespot. En omdat het zo vruchtbaar is daar was het landschap echt ongekend mooi. Helemaal geen toerist gezien om 6 uur 's ochtends!

    In Hwange N.P. een groep leeuwen gespot! Op 2 meter afstand langs de weg! Uniek! Wederom geen toerist te bekennen! Je voelt je echt koning te rijk.

    En de Great Zimbabwe Ruins waren zo mooi! Zo majeusteus. Wederom geen enkele toerist om 2 uur 's middags nog wel!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zimbabwe:

    Masvingo • Victoria Falls • Hwange National Park

    Mijn Zimbabwe beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    27 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Zimbabwe: ongerept, onbekend maar ZO de moeite waard!”

    Geplaatst 22-10-2014, gereisd in mei 2010, 3 weken lang, bezocht met vrienden, groepsrondreis

    Zimbabwe is de vergeten parel van Afrika. Ik heb het land twee maal bezocht: in 2009 en 2010. Na jarenlange politieke onrust en problemen lijkt de rust nu enigszins teruggekeerd in dit enorme land in het zuiden van Afrika. Dictator Mugabe is nog altijd aan de macht maar sinds het Westen in 2013 de sancties tegen Zimbabwe versoepelde zit het toerisme weer in de lift.

    Op de grootste trekpleister, Victoria Falls, na is Zimbabwe een relatief weinig bezochte en onontgonnen toeristische bestemming. En zelfs bij de breedste watervallen van Afrika die tot de mooiste ter wereld gerekend worden, is het geen dringen geblazen.

    Met de Victoria Falls, ook wel Mosi-oa-Tunya (de rook die dondert) genoemd, heb je meteen de bekendste attractie van het land te pakken. De watervallen zijn schitterend, het gebied er omheen ook. Wij maakten een dag lang een wandeling door het park door de nevel en kwamen weinig toeristen maar veel dieren tegen, waaronder een cobra (gelukkig op redelijke afstand) en nijlpaarden. Een regenjack of poncho is overigens handig om mee te nemen want als de wind ongunstig staat is het alsof je in een tropische regenbui beland bent.

    Wil je watervallen echt goed zien, boek dan een helicoptertoer of als je een echt waaghals bent een paraglide. Wij kozen voor de helicopter en pas dan zie je hoe immens groot de watervallen zijn en met hoeveel geweld het water naar beneden dendert. In 2010 heb ik ook de befaamde 111 meter hoge bungeejump van de brug gemaakt. Een ervaring van eens maar nooit weer. Voor de liefhebbers is er overigens een heel pakket aan adrenaline activiteiten te boeken. In het plaatsje zelf mag je vooral de high tea in het Victoria Falls hotel en de craft market niet overslaan.

    Na ons bezoek aan de Victoria Falls zijn we verder het land in getrokken naar Hwange NP en Matobo Hills. Beiden schitterende parken, ongerept en met weinig bezoekers zodat je nog het gevoel van het echte Afrika krijgt en niet met tig jeeps rond een olifant in de file staat.

    Hwange is prachtig, enorme groepen olifanten maar ook zeldzamere dieren zoals wilde honden komen hier nog voor. Het park heeft niet de luxe uitstraling van de prive parken in sommige delen van Afrika maar je hebt het rijk (bijna) alleen en dat is ook een ongekende luxe.

    In Matobo Hills hebben we een dag lang rondgewandeld met een gids. In de ochtend zijn we de heuvels opgeklommen voor een schitterend uitzicht en de beroemde rotstekeningen. ’s Middags hadden de beste ranger (Andy) die we ons konden wensen en zijn we te voet op zoek gegaan naar witte neushoorns. Het gevoel om een neushoorn te bekijken op een afstand van nog geen 15 meter, zonder hek of auto ertussen is onbetaalbaar. Ook de uitleg van Andy en zijn enorme passie en liefde voor Zimbabwe en Matobo in het bijzonder zijn geweldig. Bijzondere man op een bijzondere plaats.

    Het reizen in Zimbabwe kan je voor hindernissen doen staan: zo is het wegennet niet overal even goed, waardoor de voorkeur uitgaat naar een 4x4. Openbaar vervoer is er maar weinig gestructureerd en dus is een huurauto aan te bevelen. Zorg ook voor voldoende cash en een Visa creditcard. Zimbabwe heeft geen lokale munteenheid meer sinds 2009, je betaalt er in Amerikaanse dollars die soms moeilijk te krijgen zijn. Malaria is een ander probleem, zorg voor voldoende bescherming. Wat betreft veiligheid: ik heb me geen moment onveilig gevoeld, zolang je op je hoede bent en je gezonde verstand gebruikt is er niets aan de hand. Laat je niet afschrikken door deze dingen, ze wegen niet op tegen al het moois wat het land te bieden heeft!

    Zimbabwe weet wat toerisme is, wat 'hospitality' is en dit decennia lang. Afrikakenners weten het ook al langer: Zimbabwe heeft de beste wildlifegidsen, heeft een enorm diverse en aantrekkelijke natuur, reservaten en parken en de bevolking is de vriendelijkste van heel Afrika.

    Natuur op zijn best dus in Zimbabwe maar wat me vooral is bijgebleven is de warmte en enorme kracht van de Zimbabwanen. Gastvrijheid zit hen in het bloed, ik vind zelf de bevolking de vriendelijkste van alle Afrikaanse landen die ik heb bezocht.
    Het merendeel van de mensen is hard bezig het land op te bouwen en toerisme is hierbij enorm belangrijk. Wat we hier kunnen doen om daaraan te helpen? Een ticket boeken en gaan! Je zal je verbazen over hoe Afrikaans Afrika nog kan zijn als je durft te kiezen voor Zimbabwe!




    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zimbabwe:

    Hwange National Park • Matobo Hills • Victoria Falls

    Mijn Zimbabwe beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    39 landen bezocht
    1 review
    2 waarderingen

    “Mooiste reis ooit”

    Geplaatst 07-09-2014, gereisd in oktober 2009, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    We zijn 2 maal in Zimbabwe geweest in 2002 en 2009. We hebben beide keren enorm genoten , vooral van de prachtige natuur.Je komt zowel in als buiten de parken veel wild tegen. We hebben 24 uur op het Kariba meer gevaren, dit was een enorme mooie ervaring, een gammele boot, met een erg vriendelijke en ijverig bemanning. Prima eten, veel dieren gezien en wakker worden van de nijlpaarden die om de boot heen zwemmen. De Victoria Falls zijn overweldigend zowel vanaf land als vanuit de lucht.
    Een Sunset cruise op de Zambezi is puur genieten. Hwangi is ook erg mooi. al met al echt genieten.
    In 2009 zijn we met de Shongololo trein door Zimbabwe gereden en wederom erg genoten. aan boord van de trein was alles prima geregeld en we zeggen dan ook" alles liep als een trein" . Super vakantie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zimbabwe:

    Hwange National Park • Victoria Falls • Lake Kariba

    Mijn Zimbabwe beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    2


    • 24 landen bezocht
      19 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 21 september 2014 22:55

      Hoe hebben jullie de victoria falls bezocht, via welke tour operator? En hoeveel kostte het?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    51 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtig land”

    Geplaatst 02-09-2014, gereisd in juli 2013, 2 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Zimbabwe heeft door de onrustige geschiedenis maar weinig toeristen meer op bezoek en dat is jammer, want de mensen zijn ontzettend arm en het land is prachtig. De bevolking is enorm vriendelijk en behulpzaam en de parken zijn prachtig. Voor jezelf is het hierdoor ook wel heel bijzonder om de mooiste dingen helemaal alleen te zien. Zo herinner ik me in Hwange NP de campsite Sinamatella bovenop de heuvel, waar we een hele dag alleen zaten en de hele vallei over konden kijken op zoek naar dieren. En hier zijn we ook getrakteerd op een grote groep wilde honden, fenomenaal!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zimbabwe:

    Mana Pools • Hwange National Park • Victoria Falls

    Mijn Zimbabwe beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Zimbabwe reiservaring!

Ben jij onlangs in Zimbabwe geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Zimbabwe essentials

Vlag: Zimbabwe
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum nodig? Ja, on arrival
Minimum vliegduur: 17 uur
Richtprijs retourticket: € 900
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose . Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Meer Zimbabwe reisorganisaties

NRV
NRV

Privérondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

O.a. combireis Zimbabwe-Zambia!.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Zuidelijk Afrika: privé of in groep.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Individueel en op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zimbabwe

Vliegtickets naar Zimbabwe


Meer over vliegen naar Zimbabwe

Hotels in Zimbabwe zoeken

Hotels in Zimbabwe zoeken

Boek je rondreis naar Zimbabwe

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groepsreis en combinatiereizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Zimbabwe rondreizen


Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699 Meer over vliegen naar Zimbabwe