In Cape Point & Kaap De Goede Hoop geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 12 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen

Historie van Cape Point

Cape Point werd vroeger ook wel ‘Cape of Storms’ genoemd vanwege de ruwe zee en de vaak aanwezige wind. Onderweg van Europa naar India moesten vele schepen het gevreesde punt passeren. Dit zorgde voor gestrande en op de kliffen gegooide schepen. In 1859 werd er een vuurtoren gebouwd op het hoogste punt om zo naderende schepen te kunnen waarschuwen. De vuurtoren is tegenwoordig nog steeds één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Cape Point is in tegenstelling tot wat velen denken, niet het meest zuidelijke punt van Afrika. Dit is namelijk het 200 kilometer naar het oosten gelegen Cape Agulhas.

Vliegtickets Kaapstad

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kaapstad
V.a. 640 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Overnachten in Kaapstad

Vergelijk alle hotels in Kaapstad
Bekijk hotels

Hike naar de Vuurtoren

Cape Point

De vuurtoren bij Cape Point.

De wandelliefhebber kan kiezen tussen diverse korte en lange hikes dwars door het park over redelijk vlakke gedeeltes tot en met enkele beklimmingen. Een bezoekje aan de vuurtoren is een must bij het bezoeken van Cape Point. Een korte maar steile wandeling brengt je naar de vuurtoren die uitzicht biedt over de weidse Atlantische Oceaan. Neem hier een foto met het bordje met daarop het aantal kilometers dat je van Amsterdam verwijderd bent! Geen zin om te wandelen? Dan bestaat er de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog en omlaag te gaan. In de Afrikaanse winter (van juni tot oktober) is het mogelijk om vanaf dit punt bij de vuurtoren walvissen te spotten.

Wees fotogeniek op Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Het beroemde ‘Kaap de Goede Hoop’-bord.

Een korte wandeling over een bergtop brengt je van Cape Point naar Kaap de Goede Hoop, maar om de berg heen rijden met de auto kan natuurlijk ook. Dit gebied huist klipdasjes, bavianen, antilopen, hagedissen en diverse soorten vogels waaronder struisvogels. Een bezoek aan Kaap de Goede Hoop is niet afgesloten zonder een foto bij het beroemde ‘Kaap de Goede Hoop’-bord ter bewijs dat je echt op het meest zuidwestelijke punt bent geweest!

Cape Point
Cape Point

Cape Point – hoe kom je er?

Cape Point is ongeveer 50 km buiten het centrum van Kaapstad gelegen. Diverse bedrijven bieden dagexcursies aan inclusief gids en entree voor het National Park. Zelf een auto huren om ernaartoe te rijden kan natuurlijk ook. De meeste wegen in het park zijn geasfalteerd en goed begaanbaar. Tip: huur je zelf een auto, breng dan onderweg een bezoek aan Boulders Beach nabij Simonstown om de kolonie wilde pinguïns te bekijken!

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Zsa Zsa, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

PANGEA Travel
PANGEA Travel

Individuele Zuid-Afrika rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Maak je eigen Zuid-Afrika reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website

Cape Point – beste reistijd

Regio Kaapstad, en daarmee ook Cape Point, is het beste te bezoeken in de Afrikaanse zomer van oktober tot april. In deze tijd bestaat er minder kans op bewolking, regen en stormen en heb je dus beter zicht. Wil je echter walvissen spotten vanaf Cape Point, dan is juni tot oktober de beste reistijd.

Reisinspiratie

Alle Zuid-Afrika artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Zuid-Afrika

Bekijk de top 10 Zuid-Afrika rondreizen

12 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen en tips



  • 32 landen bezocht
    31 reviews
    0 waarderingen

    “Winderig en koud, met mooie natuur”

    Geplaatst 28-04-2017

    Van te voren had ik niet echt een voorstelling van mijn bezoek aan Cape Point en Kaap De Goede Hoop, alleen dat ik met het bord op de foto wilde. Maar deze plek is veel meer dan dat bekende bord waar iedereen mee op de foto wil (wij moesten echt even wachten op ons fotomomentje). Wat een mooie natuur en er leven zelfs wilde dieren zoals bavianen en struisvogels, dat had ik niet verwacht. Ondanks dat het winderig en koud was (begin van de lente ben ik er geweest) heb ik super genoten van mijn bezoek. Zo dichtbij de wereldstad Kaapstad ligt een stukje prachtig natuur.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 4 reviews
    0 waarderingen

    “Wandeling Kaap De Goede Hoop naar Cape Point!”

    Geplaatst 13-01-2017

    Wij werden door onze reisorganisatie bij Kaap De Goede Hoop afgezet en kregen daar, na de fotokiekjes genomen te hebben, de keuze om met de bus mee naar Cape Point te rijden of deze route per voet af te leggen. Iedereen koos voor de laatste optie en niemand heeft daar achteraf spijt van gehad. Wat een mooie route!!! De weg is zeer goed begaanbaar en geeft je unieke uitzichten. Doen!!!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    66 reviews
    3 waarderingen

    “Zuidelijkste puntje Zuid Afrika”

    Geplaatst 11-01-2017

    Hier moet je geweest zijn, een mooie plek in de natuur met een spectaculair uitzicht op zee. Houd ramen en deuren gesloten en kom niet in de buurt van de bavianen, ze lijken zo lief :) klim de trappen op voor het mooie uitzicht, zeker de moeite waard.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Toeristisch ”

    Geplaatst 06-01-2017

    Het is een plek die je gezien moet hebben. Echter denkt iedereen daarover, dus het is altijd druk.
    Het is tevens het meest zuidwestelijke punt van het continent Afrika. Echt het meest Zuidelijke punt is bij Cape Aghulas. Ook gaaf om te zien. Daar komen de twee oceanen samen.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 1 review
    0 waarderingen

    “I'm on top of the world!”

    Geplaatst 20-11-2016

    Via een rondreis door het zuidwesten van Zuid-Afrika, Kaap de Goede Hoop bezocht. Weliswaar op de laatste dag van de rondreis, dag nr. 14, maar wat was dat een geweldige afsluiting! Mooie en lekkere wandeling naar Cape Point, ook prima te doen op goede slippers. En dan eenmaal aangekomen mag natuurlijk een foto bovenop de grote stenen niet ontbreken, met op de achtergrond onwijs mooie vergezichten over de zee. Aanrader om wat lekkers in de rugzak te stoppen en lekker op de punt wat te eten, pas wel op voor de bobbianen!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 16 landen bezocht
    14 reviews
    2 waarderingen

    “Gewoon een plek waar je moet zijn geweest”

    Geplaatst 12-03-2016

    Prachtige omgeving, midden in een natuurgebied. Vol met Protea nomenclature. Prachtig uitzicht vanaf cape point. Kaap de goede hoop moet je gewoon geweest Zijn vergeet niet om te genieten. Want het is zo mooi!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 9 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “van hoogte tot diepte punt !”

    Geplaatst 13-02-2016

    Wat was dat geweldig eerst met de kabelbaan naar het hoogste punt van Kaapstad, op de tafelberg, wauw wat hadden wij een uitzicht en we hadden het getroffen dat het mooi open weer was. Vanaf de tafelberg heb je een mooi uitzicht over kaapstad, je kan goed Lionshead, Robbeneiland en het voetbalstadion zien liggen. De mooie dassies kwamen ook geregeld voorbij. na genieten van het mooie uitzicht zijn we verder gegaan naar Kaap de goede hoop, wauw ook weer zoiets moois. naar boven met het treintje en lopend naar beneden, eenmaal op de helft even een stop om vervolgens door te gaan naar het eindpunt. Het koste wat kruim maar ooooo wat een mooi uitzicht onderweg, voor diegene onder ons die last hebben van hoogtevrees zijn gebaat bij lieve mensen die je willen helpen (dat geluk had ik). Maar ooooooo wat is het gevoel geweldig als je eenmaal bij het bekende bord staat en je realiseert dat je het gehaalt hebt, ik was zo blij en opgelucht dat ik dacht : YES I DID IT !!!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 20 landen bezocht
    14 reviews
    0 waarderingen

    “Veel mist met geschiedenis”

    Geplaatst 09-01-2016

    Helaas was het erg mistig op het moment dat ik er was. Wel is het gaaf om te bedenken dat vroeger alle schepen dit punt als belangrijk beschouwden. Als ze dit punt voorbij waren, waren ze er bijna!
    Als je beneden bent, kun je een wandeling omhoog doen. Men zegt dat deze slechts een half uur duurt, maar duur wel iets langer. Het is overigens wel een leuke wandeling en zal geweldig zijn als je geen mist zou hebben.
    Combineer je trip ook met Boulders beach waar je pinguins gaat spotten!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 22 landen bezocht
    11 reviews
    1 waardering

    “Mooi voor een dag”

    Geplaatst 31-12-2015

    Cape Point was mooi om een (deel van de) dag door heen te rijden. Het is een mooi gebied, en met name het besef wat er jaren geleden heeft afgespeeld zet je tot nadenken. Het beruchte kaap de goede hoop punt is druk bezocht, veel toeristen waarbij je moet wachten om op de foto te kunnen. Maar een mooie route langs de kust om er te komen, en zeker het bezoeken waard. Wel entree betalen bij het park..

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Chapman's peak”

    Geplaatst 28-12-2015

    Op weg naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop kom je langs Chapman's Peak. Een stukje van de route dat wereldwijd bekend staat om zijn schoonheid. (Er schijnen hier veel autoreclames opgenomen te worden)
    Aan het begin van de route moet je een toegangskaartje kopen, een paar euro per persoon. Dan begint het spektakel!
    Schitterende uitzichten en spannende stukjes. Er zijn veel mogelijkheden om even te stoppen en een foto te maken.
    De weg voor en na Chapman's Peak zijn ook mooi! In het begin is het zelfs onduidelijk waar het nou precies begint, tot je bij de toegangshokjes komt.
    Een mooie ervaring!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaring en tips!

Ben jij in Cape Point & Kaap De Goede Hoop geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Zsa Zsa, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


PANGEA Travel

PANGEA Travel

Individuele Zuid-Afrika rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar. Ook mooi te combineren met Seychellen of Mauritius.
Bezoek website


OutSight

OutSight

Maak je eigen Zuid-Afrika reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX

Individuele -en groepsrondreizen
Bezoek website

Djoser
Djoser

Populaire groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

NRV
NRV

Privé rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Sabi Safari
Sabi Safari

Reizen op maat naar Afrika.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Better Places
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

PANGEA Travel
2. PANGEA Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

OutSight
3. OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website


Bekijk de top 10 Zuid-Afrika rondreizen


Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 640 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika