Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 333 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 22 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,3

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 18 Brazilië ervaringen

Peru

PeruPeru- 8,2

“Peru is de natuur op zijn best!”

Stephanie Beele

Lees 31 Peru ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Bruisende stad in het rustige Chili”

Santiago -
door Nathalie Denise Hessing
“Om heel eerlijk te zijn ben ik niet echt een stadsmens. Geef mij maar de natuur of gezellige dorpjes. Toch vond ik Santiago vele malen leuker dan verwacht en zou ik er zelf wel terug naartoe willen! Santiago gaf mij echt het studenten-leven gevoel. Het is enorm groot, vrij verwesterd maar met zijn eigen authentieke cultuur. Buiten de "standaard" stads dingen, zoals uiteraard lekker uiteten, barretjes, winkelen (die overigens allemaal heel erg goed te doen zijn in Santiago!) is er nog zoveel meer te doen. Santiago heeft enorm veel parken en pleintjes. Klein, groot, middle-groot, gewoon enorm veel. Juist die parken maken het heerlijk om op je gemak door Santiago rond te wandelen. Wat ik ook enorm leuk vond was al de graffiti op de muren. Santiago gaf mij echt de indruk een jonge, kunstige stad te zijn. Mocht je dus in Chili zijn, zal ik op zeker enkele dagen in Santiago verblijven. Vergeet niet naar "het" uitzichtspunt van de stad te gaan! Je neemt een treintje naar boven. Bovenop heb je een adembenemend uitzicht over Santiago.

“Hoogste meer ter wereld”

Copacabana & Titicacameer -
door Nathalie Denise Hessing
“Het Titicacameer is het hoogste meer ter wereld en een aanrader om te bezoeken aan zowel de Boliviaanse als Peruaanse kant. Ikzelf vond de Boliviaanse kant leuker. Beide kanten zijn uniek en prachtig, maar in Copacabana vond ik het rustgevender en werd je minder "lastig" gevallen door de lokale bevolking. Het Titicacameer is enorm groot. Mijn highlight was het bezoeken van de kleine eilandjes in het meer zelf. De lokale bevolking leeft daar en het is alsof je op een andere wereld terecht komt. Ze hebben geen idee wat er afspeelt, behalve daar. Ik raad het aan omdat het uniek is, niet omdat het een geweldige plaats is. Het is leuk voor enkele dagen, maar ik zou zelf niet al te lang willen blijven. De plaats aan het meer, Copacabana in Bolivia vond ik vies en ongezellig. Wel is het super goedkoop en de perfecte uitvalbasis om het Titicacameer te ontdekken.

“Oasis in de woestijn”

Huacachina -
door Nathalie Denise Hessing
“Wát een unieke en toffe plaats! Het is letterlijk een oasis in de woestijn. Het dorpje zelf is ligt rondom het meertje in het midden en wordt beschermd door enorme duinen erom heen. Huacachina is leuk voor een a twee nachten. Het is zo enorm klein, je bent na een halfuur echt uitgelopen door het dorpje zelf. De meeste mensen komen natuurlijk naar Huacachina voor het zandboarden in de duinen maar zijn blij verrast bij aankomst hoe mooi het is. Uiteraard is het zandboarden geweldig, maar niet alleen het zandboarden. Je wordt opgehaald door een strandbuggy en je racet door de duinen. Niets is te gek en het is perfect voor adreline junkies! Tip: klim die duin op 's ochtends vroeg voor dat het te heet wordt - het uitzicht is die zware klim méér dan waard!

“Als een snoepwinkel in de woestijn”

Atacama woestijn -
door Nathalie Denise Hessing
“Na uren door de droge woestijn te rijden... zie je opeens huizen. En nog meer huizen, en bomen.. en daar is het bus station! Ik denk dat iedereen die in San Pedro aankomt blij is. Want vanaf welke kant je dan op komt, het was een lange zit. Het was die lange zit wel waard! San Pedro, een klein dorpje in het midden van de woestijn, vol met leuke winkeltjes, eettentjes en tour agents. Die tour agents zijn nodig want is er is zo ontzettend veel te doen. Wil je vanaf hier naar Bolivia? Kan. Wil je valley of de moon en valley of mars bezoeken? Kan ook. Wil je sterren bekijken met een telescoop? JA! Of wil je sandboarden en van die duinen af? Het kan er allemaal en dat maakt San Pedro zo ontzettend leuk en een must als je naar Chili gaat. Ondanks dat San Pedro de Atacama klein is, is het heel erg bruisend, veilig en gezellig. Zoals genoemd zijn er enorm veel activiteiten wat het een perfecte uitval basis maakt. Om die reden is het ook een perfecte plej om andere backpackers te ontmoeten. Barretjes en hostels genoeg om weer ervaringen te delen maar ook om nieuwe ideeen op te doen. Verwacht geen luxe dorpje - er zijn geen verharde wegen en de winkeltjes zijn enorm klein. Maar dit voegt eigenlijk alleen maar meer charme toe!

“Cultuurrijk eiland in de middle of... de oceaan!”

Paaseiland -
door Nathalie Denise Hessing
“Paas eiland, wát een eiland! Het is natuurlijk niet de makkelijkste plek om te komen, en dat maakt het avontuur alleen maar leuker. Na een 5+ uur durende vlucht van Santiago of Tahiti (enige plekken waar je vandaan kunt vliegen) kom je aan op dat kleine eilandje met die gekke hoofden midden in de oceaan. Het vliegtuig heeft welgeteld een gate. Een vliegtuig per dag komt er aan, met uitzondering van dinsdag en donderdag. Dan komen er twee aan. Tijdens de landing zie je kleine hoofdjes van de lokale kinderen door het hek steken om de landing te zien. Aangekomen had ik persoonlijk een heel "gek, speciaal" gevoel. Het meest bewonde afgelegen eiland ter wereld, daar ben je dan. Is dat het gevoel het alleen al waard? JA! Ik zal heel eerlijk zijn, Paas eiland is klein en niet super veel te doen. 5 dagen á 7 dagen is echt genoeg. Maar dat maakt het allemaal niet minder leuk, want alles dat je er kunt doen is bijzonder! Wij deden uiteraard een tour over het eiland, we wilden namelijk heel graag van de lokale bevolking over die "hoofden" (of te wel, Moai's) leren. De geschiedenis is enorm bijzonder en indrukwekkend, wat de hele ervaring heel bijzonder maakt. Maar de rest van het eiland is ook prachtig. Je kunt er heel makkelijk een autootje huren voor een dag en zelf overal stoppen. Er is één mooi zwembaar strand, wat uiteraard ook een bezoekje waard is. Want ook daar staan de Moai's verstopt (plus een frisse duik in die warme hitte is geen overbodige luxe). Wil je meer en houd je van hiken? Het eiland is veilig en makkelijk te bereizen. Er staan meerdere dode vulkanen op het eiland waar je naartoe kunt hiken. Vanaf bovenaf heb je een prachtig uitzicht over dit kleine, bijzondere eiland!

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op