Laatst bijgewerkt op 28 februari 2019

Met prijsvechters zoals Ryanair en Easyjet kun je erg goedkoop vliegen. Maar je moet wel scherp en kritisch zijn bij het online boeken! Vijf tips.

Tips voor boeken bij lowcostairlines

1. Vergelijk prijzen per dag

Vergelijk altijd goed de prijzen per dag van vertrek of aankomst. Vertrekken op dinsdag of woensdag is meestal goedkoper dan op donderdag of vrijdag.

2. Doorklikken

Klik bij een gevonden vlucht altijd zo ver mogelijk door. Vaak krijg je pas na één of twee keer doorklikken de volledige prijs te zien, inclusief alle toeslagen en belastingen. Vergeet niet dat hier vaak nog creditcardkosten bijkomen. Wees niet bang om verder te klikken, het boeken begint pas echt als je je naw- (naam, adres, woonplaats) en paspoortgegevens moet invullen.

3. Negeer de bijproducten (of vink ze uit)

Om echt te profiteren van prijsvechters, moet je het ticket zo kaal mogelijk boeken. Onderdeel van het verdienmodel van budgetmaatschappijen zijn de bijproducten die ze proberen te slijten. Verzekeringen, priority boarding, huurauto’s, noem maar op. Verzekeringen staan soms zelfs automatisch aangevinkt, terwijl je ze vaak niet nodig hebt. Een vliegverzekering, die je je geld teruggeeft, mocht de vliegmaatschappij failliet gaan? Meestal onzin. Een reisverzekering? Heb je waarschijnlijk al. Annuleringsverzekering? Weeg de kosten af tegen de kans dat je moet annuleren.

4. Alleen handbagage is (vaak) voldoende

Vraag jezelf ook af of het nodig is om bagage in het ruim mee te nemen. Voor een korte trip is (gratis) handbagage vaak voldoende. Dit kan je zo een paar tientjes schelen. Incheckkosten vermijd je door online in te checken. Dat kan tegenwoordig bij elke vliegmaatschappij.

5. Goed spellen…!

Zorg altijd dat je de volledige naam uit je paspoort opgeeft en hierbij geen enkele spelfout maakt! Vooral Ryanair maakt gretig gebruik van foutjes en rekenen hiervoor forse extra kosten. Er zijn veel gevallen bekend van mensen die hun roepnaam opgaven bij een boeking en eenmaal op het vliegveld meer dan honderd euro moesten bijbetalen omdat deze niet strookte met de volledige naam en doopnamen in het paspoort.

TIP: claim je geld terug!

Op zoek naar claim compensatie als je vlucht is vertraagd of geannuleerd? De site AirHelp is erin gespecialiseerd en helpt je om geld terug te krijgen. Zo kun je hier bijvoorbeeld compensatie claimen bij Vueling.


 ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 16139 - reviews totaal

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)