Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 925 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 47 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,4

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 25 Brazilië ervaringen

Ecuador

EcuadorEcuador- 8,2

“Zeer diverse natuur en makkelijk te bereizen”

Maya Keuning

Lees 37 Ecuador ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Drukke stad”

Rio de Janeiro -
door Desiree Schmitz
“Ik vond rio de janeiro een drukke stad en waar je goed moet opletten op je spullen. Op het strand en in de stad gebeuren veel berovingen helaas. wat ik keuk vond om te doen is om naar de botanische tuin te gaan maar ook een hike te lopen door een favela (sloppenwijk) je ziet hier het andere deel van de stad! Neem de kabelbaan of ga uit tot in de vroege uurtjes. In rio kan alles!

“Heerlijke stad”

Buenos Aires -
door Desiree Schmitz
“Buenos aires is een van mijn favoriete steden! Het is een grote stad verdeeld over veel wijken. Op zondag is er een markt in san telmo die zeker een bezoek waard is! Op donderdag doe je de free walking tour langs de highlights onder andere naar plaza de mayo waar nog iedere donderdag de dwaze moeders komen demonstreren. Breng een bezoek aan de wijk recoleta voor een bezoek aan het graf van de beroemde evita peron! Een metrokaart is aan te raden. Het vervoer gaat heel makkelijk via de verschillende metrolijnen onder de grond! Dit is de snelste manier om de stad te verkennen

“Ecuador heeft het allemaal”

Ecuador Ecuador - 9,0 door Desiree Schmitz
“Ecuador heeft het allemaal, voor iedereen die een rondreis wil maken maar die niet meteen weken de tijd heeft In 2 of 3 weken kan je veel van het land zien Bezoek de lokale markt in otovalo, het outdoorwalhalla baños maar vergeet ook vooral cotopaxi, quito, cuenca en mindo niet! Guamote heb ik ook bezocht. Ga hier heen op een donderdag en zie hoe de mensen uit de bergen komen met groente, fruit, granen en dieren. Met weinig toeristen

“Einde van de wereld”

Ushuaia -
door Desiree Schmitz
“Ik vond ushuaia fantastisch! De stad zelf stelt niet zo veel voor, goedkoop is het ook niet! Ga lekker liften, dat kan hier prima. Een leuke hike die zelfs gratis is is laguna esmeralda! Een makkelijke hike van ongeveer 3 uur! Ik zou ook zeker het nationale park tierra del fuego bezoeken. Vergeet je paspoort niet voor de stempel in het zuidelijkste postkantoor ter wereld :)

“Spda”

Atacama woestijn -
door Desiree Schmitz
“San pedro de atacama vond ik fantastisch. Je kunt zelf een auto huren en op pad gaan maar je kunt ook een deal sluiten bij de touroperators met 4 excursies. Valle de la luna is zeker een aanrader! Evenals de geisers del Tatio. Als je daarna naar bolivia gaat via de salar de uyuni zijn de geisers wel wat overbodig! Deze ga je daar namelijk ook zien! De sterrenhemel is prachtig!!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Zuid-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op