Bryce Canyon National Park is van een verbluffende schoonheid. Vooral tijdens zonsopkomst- en ondergang lichten de bijzondere rotsformaties op in een oranje gloed en lijken ze in vuur en vlam te staan.

Reizigers over Bryce Canyon National Park

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Bryce Canyon National Park bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 41 Bryce Canyon National Park reiservaringen

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park ligt in Utah ten oosten van het grotere Zion National Park en bestaat uit een aantal valleien in de vorm van amphitheaters. De steile dunne rotsformaties worden Hoodoos genoemd en zijn het beroemdste kenmerk van het park. Elk amphitheater heeft duizenden van deze Hoodoos, ze zijn gevormd door erosie en geven het park zijn bekende kleuren; van zachtroze tot geel en roestig oranje.

Vliegtickets Las Vegas

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Las Vegas
V.a. 366

Overnachten in Bryce Canyon City

Vergelijk alle hotels in Bryce Canyon City
Bekijk hotels

Uitzichtpunten langs de Route 63

Amphitheater vanaf Bryce Point

Uitzicht op het Amphitheater vanaf Bryce Point.

Door het park loopt één weg, de Route 63. Langs deze route liggen een aantal spectaculaire uitzichtpunten, waarvandaan je de amphitheaters en de vele hoodoos kunt zien liggen. Vanuit Yovimpa point kun je de Grand Staircase zien, beroemd om de vele gekleurde rotslagen. Het hoog gelegen Rainbow point biedt een spectaculair uitzicht over vrijwel het hele park. Bryce Point is de perfecte spot om het Bryce Amphitheater in volle glorie te zien, een stop op dit punt tijdens zonsopkomst is zeer de moeite waard.

Bryce Canyon’s Natural Bridge

Natural Bridge in Bryce Canyon

De Natural Bridge in Bryce Canyon

Natural Bridge is een van de natuurlijke bogen in Bryce Canyon en creëert een prachtig uitzicht vanuit het gelijknamige viewpoint. De boog is ontstaan door miljoenen jaren van wind- en regenwater erosie.

Wandelroutes door Bryce Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon biedt vele verschillende wandelroutes.

Om echt een gevoel bij de grootsheid van het park te krijgen en de Hoodoos van dichtbij te zien, is een wandeling door Bryce Canyon een absolute must. Je kunt in het park wandelingen maken variërend van 1 uur tot 3 dagen, inclusief overnachtingen op kampeerplaatsen. Wandelroutes oplopend in moeilijkheidsgraad zijn de Queens Garden Trail, de Navajo Trail, de Peek-a-Boo loop en de Fairyland loop.

Thor's Hammer

Thor’s Hammer.

Paardrijden in Bryce Canyon

Waan je een echte cowboy- or girl en maak een tocht door Bryce Canyon te paard, een onvergetelijke ervaring. Tochten worden georganiseerd vanaf The Lodge at Bryce Canyon, je kunt kiezen uit een route van 2 uur of 4 uur.

Het Winter Festival in Bryce Canyon

Bryce Canyon in de winter

Zonsopgang tijdens de winter in Bryce Canyon.

Misschien is Bryce Canyon in de winter nog wel mooier dan in andere jaargetijden. Een van de beste momenten om het park in de winter te bezoeken is tijdens het Bryce Canyon Winter Festival. Dit festival vindt ieder jaar in februari plaats tijdens President’s Day weekend en wordt georganiseerd door Ruby’s Inn vlakbij de ingang van het park. Er worden cross-country ski tours, sleewedstrijden en wandelingen op sneeuwschoenen georganiseerd, maar je kunt er ook deelnemen aan een bijvoorbeeld een workshop fotografie of de prachtige sneeuwsculpturen bewonderen. Ook aan kinderen is gedacht, zij kunnen meedoen aan spellen of knutselactiviteiten.

Bryce Canyon National Park – hoe kom je er?

Het park is te bereiken via een enkele weg, de Route 12. Neem op deze route de afslag richting het park, de Route 63. De grootste nabijgelegen aanvliegsteden zijn Las Vegas en Salt Lake City. Vanaf bijvoorbeeld Las Vegas is het zo’n 4 tot 5 uur rijden.

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Bryce Canyon National Park

Juni en september zijn qua weer de ideale maanden om Bryce Canyon National Park te bezoeken. De maanden juli en augustus zijn af te raden, er is dan kans op stormen en er zijn erg veel muggen in het park. In de winter is het kouder, maar wel rustiger en de aanblik van de besneeuwde rotsformaties is adembenemend mooi.

Amerika rondreis aanbiedingen

41 Bryce Canyon National Park reiservaringen en tips • 17 landen bezocht
  14 reviews
  58 waarderingen

  “Bryce Canyon is veel mooier dan verwacht”

  Geplaatst 27-11-2017

  Veel mensen pakken de parken Bryce en Zion op 1 dag. Wat een zonde want Bryce is absoluut een geweldig park om een dag door te brengen. Wat een geweldige wandelroutes. Omdat sommige wandelroutes elkaar kruizen kan ik niet precies zeggen welke we allemaal nu gelopen hebben (voor een deel) maar het is zo mooi om niet alleen op de uitkijkpunten te blijven maar ook echt de canyon in te gaan. De kleuren van het gesteente in dit park zijn heel bijzonder: paars, roze, rood, oranje... En dan de bomen voor de afwisseling die een groene kleur meegeven aan het plaatje.
  Voor een bezoek aan deze canyon, zorg wel voor laagjes. In de canyon was het aangenaam warm, vooral ook omdat je dan kilometers loopt. Maar bovenop de canyon stonden wij in ieder geval in een halve meter sneeuw.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 35 landen bezocht
  26 reviews
  26 waarderingen

  “Bijzonder uniek park”

  Geplaatst 19-11-2017

  Tijdens onze rondreis door Zuidwest Amerika drie jaar geleden hebben we veel verschillende nationale parken aangedaan. En dat is wat deze rondreis zo bijzonder maakte, de diversiteit. Bryce Canyon was één van de mooiste parken. Het is echt uniek wat je hier ziet met de oranje rotsformaties. Je kunt hier langere hikes maken en kortere. Wij hebben een hike gemaakt van een paar kilometer waarbij we echt tussen de enorme rotsformaties, ook wel Hoodoos genoemd, doorliepen. Naast hiken is het aan te raden om een quad te huren. Dit was echt fantastisch. En we hadden tijdens de tocht de mooiste uitzichten over de Hoodoos. Je kunt er ook voor kiezen om paard te rijden i.p.v. quad rijden. Wij sliepen in Ruby's Best Western inn. Een leuk hotel, typisch Amerikaans.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 reviews
  4 waarderingen

  “Mooiste park!!”

  Geplaatst 19-11-2017

  Bryce is zo ontzettend mooi om te zien! Ga vooral een mooie trail lopen om echt in het park ondergedompeld te worden! Trek er ook een dag voor uit en trek vooral ook goede wandelschoenen aan. Neem water mee voor onderweg en de rest vergeet niet te genieten!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  34 reviews
  30 waarderingen

  “Bryce Canyon voor iedereen bereikbaar”

  Geplaatst 17-11-2017

  Bryce Canyon is een prachtig stukje natuur die in al zijn schoonheid door een ieder te bewonderen is, slecht ter been of is lopen op ongelijk terrein niet echt meer mogelijk dan kun je alsnog de canyon in al zijn glorie van de scenic viewpoints bewonderen. Van daaruit heb je namelijk alsnog de mooiste uitzichten. Natuurlijk kun je ook de canyon in hiken en alles van dichtbij bekijken maar persoonlijk zou ik adviseren dit te doen in Zion of Arches National Park, omdat je in deze parken met hikes echt op nieuwe plekken kunt komen die je niet vanaf scenic viewpoints kunt bewonderen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  30 reviews
  12 waarderingen

  “prachtig national park”

  Geplaatst 13-11-2017

  Dit is zo'n mooi park, vooral je overview uitzichten zijn prachtig! De oranje hoodoos met een strakblauwe lucht, perfect! Ook leuk om af te dalen en onderlangs te lopen, dat sta je echt midden tussen de hoodoo's.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 11 landen bezocht
  13 reviews
  0 waarderingen

  “Bryce Canyon”

  Geplaatst 12-11-2017

  Wij vonden Bryce Canyon een erg mooi park. We vonden het de moeite waard om een stuk te gaan wandelen, zodat je de grootte ziet van de hoodoo's en deze van dichtbij kunt bewonderen. Vroeg opstaan om de zonsopkomst te zien, is echt de moeite waard en biedt een heel ander licht op de uitzichtpunten

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  9 waarderingen

  “Zo bijzonder”

  Geplaatst 10-11-2017

  Dit park is zo mooi! Loop zeker de canyon in, ook al is het warm. Je kunt hier prachtig wandelen dus doe dat ook zeker. Neem wel voldoende water mee. Ook kun je met de auto langs allerlei uitzichtpunten rijden. Ook erg mooi

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  13 reviews
  4 waarderingen

  “Drukte en hoodoos”

  Geplaatst 05-11-2017

  We waren begin mei in Bryce en het was lekker weer. Ik had gelezen dat je het best eerst de hele route (een doodlopende weg langs allemaal uitkijkpunten) af kan rijden en dan op de terugweg overal kan stoppen, omdat je dan de uitkijkpunten aan de goede kant van de weg hebt. De uitkijkpunten waren mooi. 'S middags liepen we de Navajo - Queens garden Trail. Dat was eerst een heel stuk dalen met haarspeldbochten en daarna liepen we door de hoodoos in Queens Garden, wat prachtig was. Als laatste moesten we weer helemaal omhoog en dat was wel zwaar. De wandeling was heel erg druk. Zeker met het dalen kwamen we heel veel stijgers tegen en het pad was niet overal breed.

  De camping is wie het eerst komt heeft plaats, dus als je in het hoogseizoen gaat, wees op tijd. Je mag zelf je plek uitkiezen, het is een hele mooie campground.

  We waren er twee nachten, en dat vond ik genoeg.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Echt een must tijdens je reis”

  Geplaatst 02-11-2017

  Voordat ik op reis ging naar Amerika, hoorde ik dat Bryce Canyon National Park niet zo bijzonder was, maar dat hadden mensen echt goed mis. Wat een bijzondere natuur: rode, grillige, gekke rotsformaties overal waar je kijkt. Je kunt hier meerdere trails lopen. Ik koos ervoor om 10 kilometer te hiken waarbij ik dwars door het gebied liep. Echt een bijzonder natuurfenomeen! En je kunt hier overigens ook een prachtige zonsopgang zien.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  27 reviews
  5 waarderingen

  “50 tinten bruin”

  Geplaatst 02-11-2017

  Een bijzonder stukje USA. Op foto's leek het onecht, de oranje / bruine rotsformaties en de verschillende kleuren. Maar het bleek echt zo mooi te zijn als op foto's. De autoroute met viewpoints waren mooi. Maar de absolute highlight in dit park is toch wel het wandelen zelf. Je moet een flinke klim omlaag en omhoog maken om beneden te komen, maar vanuit onder is het uitzicht op sommige plaatsen nog mooier dan wanneer je van bovenaf de canyon in kijkt. Zeker de moeite waard dus om helemaal naar beneden te lopen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Bryce Canyon National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Bryce Canyon National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

Vliegwinkel.nl
Vliegwinkel.nl

Goedkope flydrives.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Tenzing Travel
3. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek websiteBekijk 754 Amerika rondreizen
Vanaf €120 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250