Bryce Canyon National Park is van een verbluffende schoonheid. Vooral tijdens zonsopkomst- en ondergang lichten de bijzondere rotsformaties op in een oranje gloed en lijken ze in vuur en vlam te staan.

Reizigers over Bryce Canyon National Park

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Bryce Canyon National Park bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 41 Bryce Canyon National Park reiservaringen

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park ligt in Utah ten oosten van het grotere Zion National Park en bestaat uit een aantal valleien in de vorm van amphitheaters. De steile dunne rotsformaties worden Hoodoos genoemd en zijn het beroemdste kenmerk van het park. Elk amphitheater heeft duizenden van deze Hoodoos, ze zijn gevormd door erosie en geven het park zijn bekende kleuren; van zachtroze tot geel en roestig oranje.

Vliegtickets Las Vegas

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Las Vegas
V.a. 366

Overnachten in Bryce Canyon City

Vergelijk alle hotels in Bryce Canyon City
Bekijk hotels

Uitzichtpunten langs de Route 63

Amphitheater vanaf Bryce Point

Uitzicht op het Amphitheater vanaf Bryce Point.

Door het park loopt één weg, de Route 63. Langs deze route liggen een aantal spectaculaire uitzichtpunten, waarvandaan je de amphitheaters en de vele hoodoos kunt zien liggen. Vanuit Yovimpa point kun je de Grand Staircase zien, beroemd om de vele gekleurde rotslagen. Het hoog gelegen Rainbow point biedt een spectaculair uitzicht over vrijwel het hele park. Bryce Point is de perfecte spot om het Bryce Amphitheater in volle glorie te zien, een stop op dit punt tijdens zonsopkomst is zeer de moeite waard.

Bryce Canyon’s Natural Bridge

Natural Bridge in Bryce Canyon

De Natural Bridge in Bryce Canyon

Natural Bridge is een van de natuurlijke bogen in Bryce Canyon en creëert een prachtig uitzicht vanuit het gelijknamige viewpoint. De boog is ontstaan door miljoenen jaren van wind- en regenwater erosie.

Wandelroutes door Bryce Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon biedt vele verschillende wandelroutes.

Om echt een gevoel bij de grootsheid van het park te krijgen en de Hoodoos van dichtbij te zien, is een wandeling door Bryce Canyon een absolute must. Je kunt in het park wandelingen maken variërend van 1 uur tot 3 dagen, inclusief overnachtingen op kampeerplaatsen. Wandelroutes oplopend in moeilijkheidsgraad zijn de Queens Garden Trail, de Navajo Trail, de Peek-a-Boo loop en de Fairyland loop.

Thor's Hammer

Thor’s Hammer.

Paardrijden in Bryce Canyon

Waan je een echte cowboy- or girl en maak een tocht door Bryce Canyon te paard, een onvergetelijke ervaring. Tochten worden georganiseerd vanaf The Lodge at Bryce Canyon, je kunt kiezen uit een route van 2 uur of 4 uur.

Het Winter Festival in Bryce Canyon

Bryce Canyon in de winter

Zonsopgang tijdens de winter in Bryce Canyon.

Misschien is Bryce Canyon in de winter nog wel mooier dan in andere jaargetijden. Een van de beste momenten om het park in de winter te bezoeken is tijdens het Bryce Canyon Winter Festival. Dit festival vindt ieder jaar in februari plaats tijdens President’s Day weekend en wordt georganiseerd door Ruby’s Inn vlakbij de ingang van het park. Er worden cross-country ski tours, sleewedstrijden en wandelingen op sneeuwschoenen georganiseerd, maar je kunt er ook deelnemen aan een bijvoorbeeld een workshop fotografie of de prachtige sneeuwsculpturen bewonderen. Ook aan kinderen is gedacht, zij kunnen meedoen aan spellen of knutselactiviteiten.

Bryce Canyon National Park – hoe kom je er?

Het park is te bereiken via een enkele weg, de Route 12. Neem op deze route de afslag richting het park, de Route 63. De grootste nabijgelegen aanvliegsteden zijn Las Vegas en Salt Lake City. Vanaf bijvoorbeeld Las Vegas is het zo’n 4 tot 5 uur rijden.

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Bryce Canyon National Park

Juni en september zijn qua weer de ideale maanden om Bryce Canyon National Park te bezoeken. De maanden juli en augustus zijn af te raden, er is dan kans op stormen en er zijn erg veel muggen in het park. In de winter is het kouder, maar wel rustiger en de aanblik van de besneeuwde rotsformaties is adembenemend mooi.

Amerika rondreis aanbiedingen

41 Bryce Canyon National Park reiservaringen en tips • 21 landen bezocht
  44 reviews
  12 waarderingen

  “Hike the hoodoos en ervaar ze van dichtbij.”

  Geplaatst 25-10-2017

  Zelf houd ik meer van parken met bos en water. Het landschap is echter zo uniek dat ook dit park de moeite van het bezoeken waard is. Via de auto route kom je heel eenvoudig langs verschillende mooie uitzichtpunten. Echter vond ik deze veel op elkaar lijken. Het uitzicht over het Amfitheater vind ik de mooiste van alle uitkijkpunten, deze is het stoppen echt waard. Hij heet niet voor niets inspiration point. Ook bij Pondarosa Point heb je een mooi uitzicht op de rotsen en hun unieke vorm. Stoppen bij alle uitzichtpunten vind ik geen must. Besteed je tijd liever aan een mooie hike waarbij je ook mooie uitzichten tegenkomt.
  Het park werd voor mij de moeite waard door een wandeling tussen de hoodoos (zo worden de bijzondere rotspilaren genoemd)te maken (bij Sunrise Point start een wandeling die goed te doen is voor ongeoefende wandelaars).
  We maakten eerst de wandeling naar de mossy cave. Deze is net iets buiten het park zelf. Een redelijk eenvoudige klim naar onder andere een waterval. Een behoorlijk mooie wandelroute. De mossige grot zelf is niet het hoogtepunt van de wandeling, dat is de route er naar toe langs het water en de waterval tussen de roodkleurig rotsen.
  Veel wandelroutes waren helaas niet begaanbaar vanwege het gevaar voor vallende rotsen. De Bristlecone route was wel geopend en de uitzichtpunten waren fantastisch in combinatie met de wandeling in het bos met sparren van bijna 2000 jaar oud. We konden gelukkig nog wel het begin van de Queens Garden trail lopen waardoor we tussen de Hoodoos konden lopen. Ik houd er zelf meer van om ergens 'in' te zijn en op te kijken tegen de indrukwekkende rotsen dan om een uitzicht te bekijken en door deze route te lopen konden we dit goed ervaren.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  74 reviews
  10 waarderingen

  “Geweldig mooi!”

  Geplaatst 30-01-2017

  Wij zijn vanuit Las vegas een aantal dagen met een huurauto het land ingereden.
  Wij hebben de volgende route afgelegd:
  Las vegas - Valley of fire State park - Zion NP - Bryce Canyon NP - Antelope Canyon - Horseshoe bend - Antelope Canyon - Lake Powell - Grand Canyon - Route 66 - Hooverdam - Las Vegas.

  Bryce Canyon NP was misschien wel de mooiste van alles. Wat kijk je hier je ogen uit. Je kunt gemakkelijk entree betalen aan de ingang. Dit is 10 dollar per auto. Vervolgens kun je heel het park doorrijden en stoppen bij de uitzichtpunten. Bij elk punt zie je een ander schitterend beeld. Vooral met zonsondergang is dit fantastisch! Je kunt ook overal doorheen lopen. Houd wel rekening met de warmte. Omlaag gaat het heel goed, maar je moet ook weer naar boven!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  66 reviews
  17 waarderingen

  “Mooie uitzichten in Bryce”

  Geplaatst 11-01-2017

  Met de auto kun je 1 lange weg afrijden waar 15 uitzichtpunten aangegeven staan. De weg loopt dood, dus rijd heel de weg af en begin op het eind punt. Stop bij alle uitzichtpunten om te genieten van de verschillende uitzichten over mooie rotsen en de uitgestrekte valei. Het mooiste uitzicht vonden wij Bryce point. Bryce Canyon vinden wij een van de mooiste parken door het grote kleur contrast van de rode rotsen, de blauwe lucht en de groene bomen. Een halve dag in het park is genoeg, mits je geen trekking wilt maken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 16 landen bezocht
  5 reviews
  0 waarderingen

  “betoverende zonsopgang”

  Geplaatst 20-02-2016

  een van de mooiste nationale parken van Noord-Amerika volgens mij.
  Prachtig en surrealistisch zijn twee woorden die bij mij meteen bovenkomen als ik Bryce moet beschrijven.
  Sta ook zeker een keer vroeg op om een zonsopgang te zien.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 14 landen bezocht
  5 reviews
  3 waarderingen

  “Bryce Canyon was een beetje van het zelfde”

  Geplaatst 07-02-2016

  Bij Bryce had ik op een gegeven moment wel het idee dat ik het nu wel gezien had, steeds diezelfde gekke bulten. Toch maakte de zonsonder- en opgang het nog wel wat mooier en bijzonderder, de kleuren en de wolken veranderden zo mooi. Zodra de zon dan weg is kan het er behoorlijk koud zijn, dus neem een lekker dik vest mee. We hebben overdag een 'hike' gedaan: navajo loop en peek-a-boo loop.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  5 reviews
  0 waarderingen

  “Adembenemend mooi”

  Geplaatst 09-01-2016

  Bryce Canyon vonden wij één van de mooiste parken in West-Amerika. Zeker tijdens zonsopgang en zonsondergang weet je niet wat je ziet. Tip: zonsopgang bekijken bij Bryce Point. Ook de Navajo/Queens Garden Trail is een aanrader. De klim omhoog is pittig, maar zeker de moeite waard. Tip: trek goede wandelschoenen aan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 37 landen bezocht
  10 reviews
  0 waarderingen

  “Byzondere natuurschoon, mooie uitzichtpunten en veel wandelmogelijkheden”

  Geplaatst 02-01-2016

  Veel natuurschoon zo dicht bij elkaar. Met de auto vele mooie uitzichtpunten, maar je ervaart het natuurschoon echt door een wandeling door de Canyon te maken, zelfs met kids is het goed te doen (let wel op voldoende water mee, warm!).
  Neem na je bezoek aan Bryce zeker de tijd om Zion NP te bezoeken en maak de wandeling 'to the narrows' (met schoenen waden door de rivier tussen kloven die steeds nauwer worden, schitterend en heerlijke afkoeling in de zomer).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 11 landen bezocht
  7 reviews
  1 waardering

  “Echte aanrader, zoveel mooier dan de Grand Canyon”

  Geplaatst 29-12-2015

  Tijdens onze rondreis door west Amerika staat ook Bryce Canyon National Park op ons programma. Echter zijn we veel meer bezig met het bezoek aan de Grand Canyon omdat we dat voornamelijk van naam kennen.
  Maar...Bryce Canyon National Park is prachtig en zoveel mooier dan de Grand Canyon! Er zijn verschillende wandelroutes, maar dit is wel al wat voor de gevorderde wandelaar. Zelf heb ik enigzins last van hoogtevrees dus de wandeling door de kloven van Bryce Canyon slaan we over. Maar net buiten Bryce Canyon is er een makkelijke wandelroute die onder meer leid naar een kleine waterval. Dit is zeker voor iedereen die niet houd van de intensieve wandelingen echt een aanrader!

  Er zijn veel verschillende uitzichtpunten in het National Park, en geloof me als je de tijd hebt maak dan even een korte stop op allemaal want ieder uitzicht punt laat je genieten van de overweldigende uitzichten op Bryce Canyon National Park!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Zo bijzonder!”

  Geplaatst 11-10-2015

  Ok, de grand canyon is indrukwekkend, maar ik vond Bryce echt fantastisch! Toen wij er waren (inmiddels helaas alweer 6 jaar geleden) was het stukken minder toeristisch dan de grand canyon en dus lekker rustig. Ik vond dit stukje natuurschoon ontzettend indrukwekkend en heb mn ogen uitgekeken. Ik zou héél graag nog eens terug willen gaan, maar dan beter voorbereid dan toen. We wisten namelijk niet dat je er prachtige wandelingen kunt maken tussen alle 'torens' en dit staat nog hoog op mijn wish list!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 1 review
  0 waarderingen

  “Mooie stop op rondreis”

  Geplaatst 11-10-2015

  Waar de grand canyons overweldigend is door het grootse en reusachtige, is Bryce canyon betoverend door de kunstwerken en details van de rotsen. Gecombineerd met de groene bomen en de sneeuw, vond ik het een waar kunstwerk.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Bryce Canyon National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Bryce Canyon National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

Vliegwinkel.nl
Vliegwinkel.nl

Goedkope flydrives.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Tenzing Travel
3. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek websiteBekijk 754 Amerika rondreizen
Vanaf €120 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250