Laatst bijgewerkt op 13 november 2019

De Malediven, de Seychellen of Bali zijn inmiddels wel bekend als huwelijksreis bestemmingen. Wil je een originele honeymoon maken, ga dan naar het Indonesische eiland Belitung! Hier vind je aan de zuidkust het ultieme honeymoon resort: Arumdalu Private Resorts.

Tekst en beeld door Alfons Taekema

Belitung

Lengkuas Island

De vuurtoren op Lengkuas Island.

Het eiland Belitung ligt in het westen van Indonesië tussen Sumatra en Kalimantan en beschikt over adembenemende uitzichten. De witte stranden, de heldere zee en de groene natuur zijn een feest voor je ogen en vormen een ideale plek om te ontsnappen van het hectische leven in de stad. Je bereikt dit paradijselijke eiland al in minder dan een uur vliegen vanaf Jakarta.

Batu Berlayar

Grote granieten stenen op het kleine eiland Batu Berlayar.

Arumdalu Private Resorts

Waar het noorden van het eiland bekend staat om zijn tin-erts winning en meest bezochte stranden, zo onontwikkeld en ongerept is de zuidkust van Belitung. In eerste instantie geen logische plek voor een vijf-sterren eco luxe privé-resort zou je denken, maar toch koos Arumdalu Private Resorts in 2008 juist deze plek uit. Het resort bevindt zich in de wijk Membalong, een rustige plek omgeven door prachtige natuur en een mooie kustlijn. In dit deel van het eiland vind je alleen lokale boeren die producten als witte peper of bruine suiker produceren, of vissers die de beroemde Flower Crab uit deze regio vangen.

Juist omdat dit gedeelte van Belitung nog zo onontwikkeld was, koos Arumdalu ervoor om zich hier te vestigen om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze regio. Zo heeft het personeel bijvoorbeeld geen hotel-achtergrond, maar is 80% van het personeel afkomstig uit deze regio en opgeleid om in het resort te werken. Ook zijn alle villa’s en gebouwen allemaal gemaakt van lokale producten, van de stenen tot aan de houten kozijnen.

Het ultieme honeymoon resort

Arumdalu Private Resorts

Van het maagdelijke strand tot aan het ontwerp van het resort, op iedere plek van Arumdalu Private Resorts begeef je je in de perfecte romantische honeymoon setting. Je hebt hier dan ook vele mogelijkheden voor het maken van schitterende bruidsfoto’s.

Arumdalu Private Resorts
Arumdalu Private Resorts

Ook in het resort zelf laat niks te wensen over. Al bij aankomst werden wij vriendelijk ontvangen met een welkomstdrankje en bloemenkrans. Tijdens de wandeling naar onze privé villa, viel gelijk de serene rust op die hier hangt en het oog voor detail waarmee het resort is ontworpen; een mengsel van lokale tradities en modern design.

Accommodatie

De privé villa’s van Arumdalu zijn allen zeer luxuees ingericht en geïnspireerd door de hedendaagse Indonesische kunst en stijl. De villa’s staan op een oppervlakte van 320 tot 400 vierkante meter en zijn omgeven door muren en natuur, zodat je in alle vrijheid kunt genieten van je eigen privé zwembad en ruime villa.

Arumdalu resort

De villa’s met privé zwembad in het Arumdalu resort.

Het interieur van de villa’s is ruim en luxe opgezet met een zithoek, een speciaal gemaakt kingsize bed en inloop badkamer met een ruime douche en ligbad. Ook kun je via een deur gebruik maken van een buitendouche, en je kunt er voor kiezen om in je eigen tuinhuisje te ontbijten.

Arumdalu resort

Het interieur van de villa’s.

Arumdalu resort
Arumdalu resort
Arumdalu resort

Het tuinhuisje is een combinatie van ambachtelijk vervaardigd Indonesisch riet en de Arumdalu eco-technologie. Hoe warmer het is op de dag, hoe koeler het is in het tuinhuisje.

Faciliteiten

Het resort beschikt over haar eigen restaurant, het Sahang Café and Resto. Hier kun je ’s ochtends genieten van je ontbijt met uitzicht op het strand en de zee, en ook gedurende de rest van de dag worden hier uitstekende gerechten voor jullie klaargemaakt. Hierbij worden zoveel mogelijk ingrediënten gebruikt uit de eigen tuinen en omgeving, om je een echte lokale smaak te laten proeven, afhankelijk van het seizoen.

Arumdalu resort
Arumdalu resort
Arumdalu resort
Arumdalu resort

Verder biedt het resort de mogelijkheid om per kayak of mountainbike de omgeving te verkennen, en kun je een privé eiland tour maken. Hierbij leer je bijvoorbeeld hoe batik textiel gemaakt wordt, een decoratieve Javaanse kunstvorm. Ook kun je zien hoe bruine suiker en kroepoek gemaakt wordt en kun je de 50 meter hoge granieten Baginda rots beklimmen voor een prachtig uitzicht over de omgeving. De privé tour bevat ook een bezoek aan het nabij gelegen eiland Seliu eiland, waar je de beroemde Flower Crab kunt proeven, ziet hoe de lokale bevolking huizen bouwt, en zelf kunt leren om vis te vangen op een traditionele manier.

Bukit Baginda, Belitung

Het uitzicht vanaf de 50 meter hoge Baginda rots.

Belitung

Links: De productie van bruine suiker. Rechts: vissers op de pier van het Seliu eiland.

Palau Seliu
Palau Seliu

Zonsondergang op Seliu.

De Imabari Villa experience omvat ook een speciaal VIP Imabari Secret Forest die alleen voor de gasten van de Imabari Villa toegankelijk is. In het geheime bos is er een speciale afternoon tea met een Japans gevoel en ook een reeks van wellness-activiteiten. The Life wellness-activiteiten zijn ontworpen om de gasten meer te laten begrijpen van de verbinding met de natuur en hoe ze deze levensstijl kunnen toepassen in hun leven.

Naast de Imabari Villa Experience, biedt Arumdalu o.a. excursies naar interessante plekken op Belitung, zoals het beroemde Tanjung Tinggi strand, een bezoek aan Belitung eerste literaire museum, en nog veel meer.

Binnenkort zal er ook een Spa in het resort geopend worden.

De vijf Senses van Imabari

Onlangs lanceerde Arumdalu een samenwerkingsproject met Maruei Imabari Towel Japan, één van de beste handoek bedrijven in Japan. Het idee van deze samenwerking is om bij jou een ervaring van het Japanse eiland Imabari op te roepen, door je vijf zintuigen te prikkelen. Tijdens ons Imabari diner kregen wij niet alleen de smaak, de geur en de aanblik van Imabari voorgeschoteld, maar kregen we ook het geluid van dit Japanse eiland te horen via oordopjes die verbonden zijn met een iPod in een keramische Imabari Mikan sinaasappel.

Vijf Senses van Imabari

In de Imabari Villa konden we ook de handdoeken van Imabari voelen, die werkelijk van wereldklasse zijn en niet zo maar een handdoek zijn. Voor je de kamer in gaat, kun je buiten al je handen en voeten wassen met het water van de spirituele Japanse Tsukubai, om deze vervolgens af te drogen met de Imabari handdoeken. Wanneer je alleen je handen op deze handdoeken legt, zullen ze door de absorberende kwaliteit binnen 5 seconden droog zijn!

Conclusie

Wil je samen met je geliefde tijdens een huwelijksreis genieten van een intiem en romantisch verblijf op een nog onontdekte tropische bestemming? Dan is het Arumdalu Private Resorts op Belitung zeker een aanrader. De omgeving, het heerlijke eten en de romantische setting, alles maakt deze plek dé ultieme huwelijksreis bestemming.

Reserveren

Wil je graag in Arumdalu Private Resorts Belitung overnachten, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en laat ons je gewenste data weten. Wij zullen z.s.m. reageren.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Je bericht


   , , ,

  Gemiddelde beoordeling: 4.7 16139 - reviews totaal

  Reageren

  *Verplicht
  *Verplicht
  (optioneel)