Laatst bijgewerkt op 20 november 2019

Australië

Australië en Thailand zijn de best gewaardeerde ‘overall’ reisbestemmingen van Nederlandse reisliefhebbers. Dit blijkt uit uitgebreide reviews van meer dan 500 reisliefhebbers op onze site 27vakantiedagen.nl. Opvallend: in de top 5 best beoordeelde reislanden bevinden zich liefst vier Aziatische landen.

27vakantiedagen.nl is een nieuw platform voor ‘de werkende reisliefhebber’, waar reizigers persoonlijke reviews kunnen achterlaten over bezochte landen en hierbij cijfers geven voor verschillende aspecten zoals Cultuur & Bezienswaardigheden, Gastvrijheid, Natuur, Eten en Stranden. Australië scoort gemiddeld een 9,1 en wordt geroemd om zijn ‘immense variatie’ en het ‘ultieme gevoel van vrijheid’ dat reizen er geeft. Runner-up Thailand is met een gemiddelde van 8,9 geliefd om de ‘ultieme backpacksfeer’, ‘makkelijke bereisbaarheid’, ‘prachtige stranden’ en het ‘heerlijke eten’.

Veel Azië in de overall top 10

Thailand

Het continent Azië is opvallend hoog aanwezig in de top 10 best beoordeelde landen: Nepal (‘magisch’, 8,8), Indonesië (‘veelzijdig’, 8,7) en Sri Lanka (‘parel’, 8,7) completeren de top 5, de laatste twee op een gedeelde spot met Nieuw-Zeeland en – het hoogst scorende Europese land – Griekenland. De Azië-trend is vooral de laatste jaren steeds zichtbaarder, met veel twintigers die hun vakanties naar bijvoorbeeld Spanje verruilen voor meer uitdagendere backpackavonturen in Azië, waar de prijzen van vervoer, accommodatie en eten & drinken extreem laag zijn.

Het hoogst gewaardeerde Afrikaanse reisland is Zuid-Afrika op plek acht met een 8,6, gevolgd door Kenia (8,5). De top 10 wordt volmaakt door een relatieve nieuwkomer in de reiswereld: Colombia. Met een 8,5 gemiddeld is deze steeds populairder wordende bestemming het best gewaardeerde reisland van de Amerikaanse continenten.

Canada de mooiste natuur, Italië het lekkerste eten

Lake Louise, Canada

Op het beoordeelaspect Cultuur & bezienswaardigheden worden vooral Italië, Myanmar, India en Japan hoog beoordeeld (allemaal minimaal 9,0 gemiddeld). Echte natuurliefhebbers moeten volgens de reviewers op 27vakantiedagen.nl vooral naar Canada (deelcijfer 10,0 voor het aspect Natuur), gevolgd door Namibië, Zimbabwe en Nieuw-Zeeland. Op het onderdeel Eten scoort Italië met een gemiddelde 9,3 het hoogst, gevolgd door Thailand en India. Gastvrij zijn vooral Myanmar en de Afrikaanse landen Oeganda en Ghana (allen 9,5 gemiddeld voor Gastvrijheid). Tot slot: voor de mooiste stranden moet je – naast Australië en Thailand – vooral naar de Malediven, de Filippijnen en Brazilië.

Deel jouw reiservaringen!

Welke landen heb jij de laatste jaren bezocht en hoe heb je deze ervaren? Schrijf een review over door jouw bezochte landen. Geef cijfers voor aspecten als Natuur en Gastvrijheid, maar beschrijf ook jouw algehele ervaring in het land, vertel wat je de mooiste plekken vond, wat juist tegenviel (wees kritisch ook!), hoe je de bereisbaarheid ervoer, enz. Onder de beste, nuttigste reisreviews geven we ieder maand een exemplaar van het boek De Wereld in 27 Vakantiedagen weg!

Jouw nieuwe reisbestemming

Ben je je aan het oriënteren op jouw nieuwe reisbestemming(en)? Bekijk het overzicht van alle beoordeelde landen op 27vakantiedagen.nl, waarbij je o.a. kunt filteren op beste reisperiode en prijsniveau. Of check de best beoordeelde landen per continent: Azië, Oceanië, Europa, Afrika, Midden-Amerika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika of Zuid-Amerika.


 ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 16139 - reviews totaal

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)