Laatst bijgewerkt op 25 februari 2020

Vrijwel elke denkbare activiteit is mogelijk in Australië: te land, ter zee of in de lucht. De mooiste plaatjes schiet je echter vanuit de lucht. Bekijk hier een top 5 van manieren om Australië vanuit de lucht te bekijken!

Door Nathalie Rosbergen

1. Ballonvaart Outback

Outback Australië

Ballonvaarten zijn mogelijk op uiteenlopende plekken in Australië zoals over de wijnstreek Yarra Valley nabij Melbourne, over de kleurrijke vlaktes van de Gold Coast aan de oostkust van Australië, in het tropische noorden (the Far North) bij Cairns of over Canberra wanneer de zon net opkomt. Wij kiezen echter voor een ballonvlucht over de Outback. Je moet er wel vroeg voor opstaan, maar dat is geen straf. Een ballonvaart lijkt misschien heel eng, maar eigenlijk valt het reuze mee als je eenmaal in het houten mandje staat. Je voelt je zo vrij als een vogel wanneer je langzaam de zon ziet opkomen en de rode uitgestrekte vlaktes onder je ziet opdoemen. Kangoeroes hoppen vriendelijk onder je door en ook zie je het oneindige spoor van de Ghan; de trein die van Darwin dwars door het hart van Australië naar Adelaide gaat. Hopelijk is er champagne na afloop om nog even na te genieten.

2. Rondvlucht over Whitsundays & Great Barrier Reef

Whitehaven Beach, Whitsunday Eilanden

Whitehaven Beach vanuit de lucht.

Een absolute must in Australië! Hopelijk heb je het geluk dat je naast de piloot mag zitten voor het beste uitzicht. In een rondvlucht van een uur, neemt de piloot je mee over het mooiste paradijs van Australië en misschien wel ter wereld. Vertrekkend vanuit Airlie Beach, vlieg je eerst over de Whitsundays. Dit is een eilandengroep met prachtige stranden. Whitehaven Beach met het hagelwitte zand is van unieke schoonheid. Je ziet Hamilton Island, Daydream Island en Hill Inlet (het uitzichtpunt waar je wellicht de dag daarvoor gestopt bent met een zeilboot om prachtige foto’s te schieten van het blauwe water). Als kers op de taart vlieg je daarna door naar het Great Barrier Reef waar het blauwe water blauwer is dan blauw. Het rif is prachtig. Je vliegt over het boegbeeld van het Great Barrier Reef: Heart Reef in de vorm van een hart. Veel te snel is het weer voorbij, maar de herinneringen blijven voor eeuwig in je geheugen gegrift staan.

Heart Reef in het Great Barrier Reef

Heart Reef in het Great Barrier Reef.

3. Skydiven Mission Beach

Skydiven Mission Beach

Skydive boven Mission Beach. Fotocredit: altitudeskydive.com.au.

Skydiven is dé activiteit in Australië. Bijna nergens is het zo populair als hier. Skydiven is mogelijk vanaf diverse plekken, maar wat ons betreft is Mission Beach de absolute aanrader. Natuurlijk is deze activiteit niet voor iedereen weggelegd, maar als je je angsten overwint, voel je je de hele dag een koning of koningin. Zorg dat je iets lichts eet van tevoren en neem dan plaats in het vliegtuig. Er zijn verschillende hoogtes mogelijk afhankelijk van je wensen voor de vrije val. Een voor een zie je mensen het vliegtuig uit ‘vallen.’ Dan ben jij aan de beurt. Je hartslag versnelt. Er is geen weg meer terug. Je springt uit het vliegtuig en laat de adrenaline door je aderen pompen. Dan gaat de parachute open en kun je genieten van een prachtig uitzicht op mooie stranden, regenwoud, Great Barrier Reef en tropische eilanden. Je hebt alle tijd om de natuur in je op te nemen. Het beste van deze skydive is dat je landt op het strand. Yes, je hebt het gedaan!

4. Helikoptervlucht over de 12 Apostels

Twaalf apostelen

De Great Ocean Road vlakbij Melbourne is prachtig vanuit de auto, maar misschien nog wel mooier vanuit de lucht! Dit is een unieke kans om niet alleen deze rotsformaties te zien die lijken te drijven in het water, maar ook andere bezienswaardigheden te bewonderen. Je vliegt verder naar Bay of Islands met de restanten van rotsformatie London Bridge om vervolgens langs de Shipwreck Coast te vliegen. Nabij Wreck Beach, kunnen restanten worden gezien van 2 vergane schepen: Marie Gabrielle in 1880 en Fiji in 1891. Vlieg ook over Castle Cove waar dinosaurusresten zijn gevonden, Johanna Beach waar surfwedstrijden worden gehouden om te eindigen bij de oudste vuurtoren van het vasteland van Australië bij Cape Otway. Deze vuurtoren moest voorkomen dat er verdere schepen verloren gingen aan de Bass Strait kust en King Island. Andere hoogtepunten vormen Peterborough, the Grotto en Bay of Martyrs.

5. Per watervliegtuig over Top End

Watervliegtuig Australië

Ervaar het meest noordelijk gedeelte van Australië zoals nooit tevoren. Je vliegt over Darwin en de Bynoe haven naar Sweets Lagoon, waar je landt op het water! Verken vanaf daar per cruise de Billabong (meer) en vaar door het regenwoud met unieke vogels en dieren waaronder zoutwaterkrokodillen en buffels. Vlieg verder over de Finniss River Floodplains, ten zuidwesten van Darwin. Dit is een plek waar je anders nooit zult komen en niet toegankelijk over land! Je vindt hier ongerepte natuur en unieke fauna en ziet de immense termietenheuvels vanuit de lucht. Heb je tijd over? Huur dan een auto en verken Kakadu National Park en Litchfield National Park. Een onvergetelijke ervaring!

Reizen naar Australië – beste aanbieders

 • Voor losse vliegtickets naar Australië:

  Cheaptickets.nl
  Vliegtickets.nl
  Tix.nl
 • Voor hotels en huurauto’s:

  Booking.com
  Agoda
  Sunny Cars
 • Voor Australië flydrives en rondreizen:

  FOX Verre Reizen
  Riksja Australië
  Tenzing Travel
  Djoser

Meer lezen:


 

Gemiddelde beoordeling: 4.7 15973 - reviews totaal

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)