Reiservaringen Belize, reisverhalen & tips over reizen naar Belize

Belize essentials

Beste reistijd: December t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 15 uur
Richtprijs retourticket: € 900
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Belize

Het kleine, heuvelachtige Belize is het jongste land van Midden-Amerika en vormt een mengelmoes van culturen en landschappen. Van de felblauwe Caraïbische zee tot de groene jungle in het binnenland en van de oude Maya-schatten tot het schitterende koraalrif met de beroemde ‘Blue Hole’. In Belize spreekt men voornamelijk Engels, maar ook Creools en (soms) Spaans; een fascinerende smeltkroes. Voor de Caraïbische kust van Belize liggen drie atollen en het op een na grootste koraalrif ter wereld. Langs het rif liggen honderden tropische eilandjes, de zogenaamde ‘Cayes’, waar een ieder zijn persoonlijke paradijs kan vinden.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Belize

Relax op de ‘Cayes’ van Belize

Voor de kust van Belize liggen veel relaxte koraaleilandjes. Deze maken deel uit van het, na het Great Barrier Reef, grootste koraalrifgebied ter wereld. Grootste van de honderden ‘cayes’ is het fraaie Ambergris Caye, waar de meeste toeristische faciliteiten zijn. Kleinere broertje Caye Caulker is een leuk (autovrij!) eilandje met een ontspannen sfeer en kleinschaliger accommodaties, geliefd bij backpackers. Het is een schitterende plek om te snorkelen of te duiken. Behalve honderden koraalvissen leven er verpleegsterhaaien en grote roggen. Het kan nog kleinschaliger dan Caye Caulker: het minuscule Tobacco Caye heeft net 25 inwoners, plus de avontuurlijke rustzoekers cq toeristen die dat moment verblijven in een van de guesthouses.

Blue Hole

Blue Hole

De ‘Blue Hole’ van Belize is uniek en een absolute must voor elke duikliefhebber. Een enorme onderwatergrot, bijna perfect cirkelvormig, met een diameter van 300 meter en een diepte van meer dan 100 meter. Tijdens de laatste ijstijd, toen de zeespiegel nog niet zo hoog stond, was het een kalksteengrot, waarvan later het dak ingevallen is. Vanuit onder meer Caye Caulker en Ambergris Caye worden duiktrips georganiseerd.

Bezoek een Mayastad

Slechts een klein percentage van de oude Mayatempels in Belize is ontdekt, dus de kans is groot dat je ergens in Belize ineens een oud stuk aardewerk tegenkomt. Van de bekende Mayasteden als Xunantunich, Caracol, Altun Ha, Cerros en Lamanai, tot de kleinste dorpjes en de jungle: overal in Belize kun je Maya-ruïnes vinden. De meeste steden zijn, in tegenstelling tot Mayasteden in omliggende landen (zoals Tikal in Guatemala), minder groots gerestaureerd en meer onderdeel van het omringende regenwoud gebleven.

Birding in Belize

Meer dan 500 soorten gevederde vrienden wonen een deel van het jaar in Belize. Een van de beste plaatsen om zowel de migrerende vogels als de bijna 300 soorten blijvende vogels te zien is het vogelmekka Crooked Tree Wildlife Sanctuary. Je kan hier zelfs prima toekans of reuzenooievaars spotten tijdens het ziplinen!

< Lees minder

15 Belize reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 15 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6,7

  • Gastvrijheid: 8,2

  • Natuur: 8,5

  • Stranden: 9,0

  • Eten: 8,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Belize.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    32 landen bezocht
    73 reviews
    11 waarderingen

    “no shoes, no shirts, no stress”

    Geplaatst 13-02-2018 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Belize is een klein, minder bekend land in midden Amerika en is perfect te bezoeken wanneer je bv door Mexico of Guatemala trekt. Het land heeft ook enkele Maya tempels maar die zijn niet te vergelijken met die in de bekendere buurlanden. Belize city is een grote stad, niet echt interessant en ook niet echt super veilig. De boten naar de eilanden vertrekken echter hier en dat is dan ook de reden waarom je hier komt. Het meest bekende eiland is Caye Caulker. Bij aankomst kan dit eiland een beetje tegenvallen. Verwacht geen azuur blauwe zee en tropische stranden, die vind je verderop en aan de split. De split is een "scheur" van enkele meters die het eiland in 2 gesplitst heeft en waar het allemaal te doen is. Er staat een beachbar en er heerst een onmiskenbaar soort hippie gevoel. Ook het bord met daarop de slogan van het eiland draagt daar toe bij: "no shoes, no shirts, no stress" staat er te lezen. Het eiland heeft slecht drie straten (zand) 1e street, 2e street en 3e street, verder enkele hotelletjes, restaurantjes en vooral veel bureautjes waar je de mooiste excursies op zee mee kunt maken. Een aanrader is zeker Raggamuffin tours. Zij nemen je mee naar Shark Alley, een ideale plek om te snorkelen of duiken met verpleegsterhaaien en mantra roggen. Caye Caulker is ideaal voor wie enkele dagen weg van de wereld wil zijn en wil ontspannen en genieten zonder zorgen of stress. Het binnenland bestaat verder uit plantages (beetje saai om door te trekken) maar ook prachtige en ongerepte jungle. Voor de meer ervaren duikers is er natuurlijk ook nog het vermaarde "blue hole", één van de bekendste duikspots ter wereld.

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    28 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Tropisch Belize”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Vanuit Guatemala ging ik door naar Belize. Met een shuttle vanuit Flores werd ik afgezet op de grens met Belize. De grensovergang is erg makkelijk vergeleken met andere overgangen in Centraal-Amerika. Ik heb niet heel veel van Belize gezien omdat Belize toch een duurder land is dan de omliggende landen. Maar ik ben blij dat ik naar Caye Caulker ben geweest. Vanaf de grens ging ik met een bus naar Belize City. Daar nam ik de boot richting Caye Caulker. Het is een klein maar tropisch eiland. Alles gaat go slow en relaxed. Met een fiets of lopend(zoals ik dat heb gedaan) kun je zo een rondje maken over het eiland. De prachtige witte stranden en de palmbomen zijn ideaal voor een korte strandvakantie. Waarom je naar Belize moet? Voor het paradijselijke gevoel, voor het snorkelen of duiken in de Blue Hole. Het is er allemaal iets duurder maar al je geld is het meer dan waard. Het gekke wel is dat je in eens geen Spaans meer hoeft te praten maar dat je jezelf verstaanbaar kunt maken in Engels. Wel zo handig als je in Belize gaat rondreizen. Ik ben zelf dan niet veel verder gekomen dan Caye Caulker. Maar ik heb wel goede verhalen gehoord over Belize. Genoeg te doen en te zien. Vooral veel mooie en bijzondere vogels.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye Caulker

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 5
    • Stranden: 10

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 24 december 2017 15:36

      Hoi Emma, Heel leuk om te lezen aangezien ik in februari een maand de taalcursus in Puerto Viejo ga doen! En Mexico ook een van mijn favoriete landen is ;-) Ik vroeg mij af of je nog tips hebt voor mij? Wat kan ik beter wel en niet doen? Groetjes!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    35 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “BELIZE, het vergeten paradijs op aarde”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd juni 2013 • 3 weken lang • met partner • individuele rondreis

    Belize heeft het allemaal: stranden, zon, koraalriffen, oerwouden, wildlife, historie en vermaak.
    Je kunt je vakantie makkelijk samenstellen door een aantal plaatsen te kiezen die je vervolgens gebruikt als basis voor je uitstapjes om de bezienswaardigheden te bezoeken.
    Langs de kust kun je met bootjes naar riffen om te snorkelen. Heb je daar geen zin in blijf je lekker aan de wal en ga je daar met een bootje een tocht maken door de mangrovebossen. Zodra de boot meer het binnenland in gaat, heb je kans op een slingeraap die om een banaan komt schooien.
    Richting de bergen kom je in oerwouden die een schat aan historie herbergen. De vele tempels en ruines die het land rijk is, laten je zien hoe er rond 500 AC geleefd werd. Soms loop je lang tempels die nog deels onder het oerwoud liggen, zoals in Lamanai, een werkelijk wonderbaarlijke plek.
    Op de veranda van de schitterend lodges, verborgen in het woud, kun je met een pilsje erbij van de vogels genieten die voorbijkomen. Als je dan nog niet genoeg hebt kun je een uitstapje maken naar Guatemala waar je de beroemde ruïnes van Tikal kunt bezoeken. Om uiteindelijk richting de kust te gaan waar je lekker lui kunt genieten in schitterende resorts. Sommige verborgen en alleen bereikbaar met de boot die eenmaal per dag gaat.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Pook's Hill Lodge • Lamanai • Resort El Secreto

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    16 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Go slow!”

    Geplaatst 07-11-2017 • gereisd april 2017 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring

    Ik ben 3 dagen in Belize geweest, we zijn met een busje vanaf de grens, naar de kust gereden, leuk om zo wat meer van het land te bekijken want onze bestemming is caye cualker! Het paradijs! Nou en dat was het zeker! Wat een tof eiland, super klein maar super leuk. We hebben daar een super mooie snorkeltour gedaan! En zo helder blauw water had ik nog niet eerder gezien! Het koraal ook zeker mooi! Heb in indonesie ook een keer gedoken, daar was het wel kleurrijker. Maar de dierenwereld was top! Wel gaat alles dus super langzaam want de mensen maken zich hier niet zo druk! Alles 'go slow, be happy' haha

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye cualker • Mesoamerican Barrier Reef • De cairobische zee

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    38 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Belize - jungle, tempels en Caribisch relaxen”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd november 2010 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Belize staat iets minder bekend om de Maya tempels maar heeft deze wel degelijk en ze zijn de moeite waard. Vanuit het plaatsje Orange Walk kun je met een boottocht over de rivier door de jungle naar Lamanai, waar Maya tempels zijn. De gids laat je alle dieren die je al varend tegenkomt zien, zoals krokodillen, slingerapen en toekans. Als je de Maya tempels bestijgt heb je een overweldigend uitzicht over de jungle.
    Hoogtepunt van Belize is Caye Caulker, waar je je op Jamaica waant. Op het eiland wordt alleen rondgereden in golfkarretjes, dat betekent dus dat er ook geen asfalt nodig is, er zijn alleen zandpaden. Er is ongeveer 1 lange straat, waarin allemaal kleurige huisjes en eettentjes zijn. De bewoners zijn voornamelijk creools, dus de conversaties gaan ongeveer zo: ‘Yo man, weh dih go aan’ (hallo, hoe gaat het) en het motto is: ‘go slow!’. Caye Caulker staat vooral bekend om het snorkelen en duiken, want het bevindt zich vlakbij het op een na grootse rif van de wereld (Australië heeft de grootste). Boek vooral een snorkeltour, dan kun je met nurse sharks, roggen en schildpadden zwemmen. Ook hebben we vanaf de boot dolfijnen gezien. Er wordt veel kreeft gevangen, wat heerlijk op de bbq wordt klaargemaakt voor een prikkie. Niet ver van Caye Caulker kun je ook geweldig duiken in de blue hole.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye Caulker • Lamanai

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    26 landen bezocht
    30 reviews
    2 waarderingen

    “Aardige mensen, spreken goed engels en zijn behulpzaam ”

    Geplaatst 01-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Caye Caulker is een absolute must see! Dit is een eiland waar je vanaf Belize City in 45 min bent. Er rijden hier geen auto's, alleen golfkarretje. De mensen zijn fantastisch en de sfeer is goed. Lekker eten, veel horeca.

    San Ignacio is leuk, kun je Maya tempels bezoeken.

    Eten is goed, internationaal.

    Natuur is wat rommelig, veel plastic

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye Caulker  • San Ignacio • San Pedro

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 5
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    24 landen bezocht
    29 reviews
    3 waarderingen

    “Backpacken in Belize”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd augustus 2012 • 2 weken lang • met vrienden • groepsrondreis

    Blissful in Belize. Genieten met de grote G! Belize is een beetje een onbekende parel in Centraal-Amerika. Zeer gastvrij & Engelstalig land. Niet zo goedkoop als omliggende landen maar toch betaalbaar. Prachtige jungle & stranden. Zeer avontuurlijk & gastvrij. Gewoon doen! Wij reisden met Chicken Busses & vooral de boot.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye Caulker • San Ignacio • Flores/Tikal (Guatemala)

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    19 landen bezocht
    15 reviews
    0 waarderingen

    “Go Slow!”

    Geplaatst 22-10-2017 • gereisd juli 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Caye Caulker is het paradijs op aarde, een eilandje vol met relaxte mensen die je de hele dag toeroepen 'Go Slow'.
    Prachtige snorkelplekken zoals Shark & Ray alley. Helaas hadden wij veel last van zeewier waardoor de kustlijn minder mooi was.
    We zijn vertrokken naar Hopkins, dit bleek een grote teleurstelling te zijn door het vele zeewier en de stranderosie.
    Uiteindelijk vertrokken naar Placencia en daar nog prachtig duiken kunnen maken, dat maakte veel goed.
    Via Punta Gorda naar Guatemala gereisd, prima te bereizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye Caulker • Placencia

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    32 landen bezocht
    29 reviews
    2 waarderingen

    “Caye Caulker is heerlijk”

    Geplaatst 18-10-2017 • gereisd februari 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    De vibe op caye caulker is super. Stranden zijn er niet echt maar de zee en palmbomen zorgen voor een heerlijke Caribische vibe. Eten is duur maar lekker. Ook leuk in Belize bij de grens van Guatemala is om hier te overnachten en de ATM Cave te bezoeken. Je komt hier makkelijk met de bus vanuit Guatamala of Belize City.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye Caulker • ATM cave

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    32 landen bezocht
    31 reviews
    4 waarderingen

    “Genieten van de schitterende onderwaterwereld”

    Geplaatst 28-04-2017 • gereisd juli 2007 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Vanuit Mexico ben ik via Belize naar Guatemala gereisd, en Belize was de plek om ruim een week te relaxen en weer op te laden. Hierdoor heb ik van Belize niet zoveel gezien, maar wel ontzettend genoten op het eiland Caye Caulker. Dit paradijselijke eiland is gemakkelijk per ferry vanuit Belize City te bereiken. De prijzen liggen een stuk hoger t.o.v. de omliggende landen, maar nog steeds goed betaalbaar. Caye Caulker is een perfecte plek om te relaxen, te genieten van zon, zee en strand en de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. De sfeer is ontzettend relaxt, er zijn goede accommodaties en restaurants te vinden en een groot voordeel vond ik dat het eiland autovrij is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye Caulker

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 1
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Belize reiservaring!

Ben jij onlangs in Belize geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Belize reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Belize

Vergelijk hotelprijzen Belize