Bhutan essentials

Beste reistijd: Maart t/m november
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen. Bijv. hier.
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 850
Lokaal prijsniveau: (voor toeristen)
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Bhutan

Bhutan is een verstopt koninkrijk midden in de Himalaya. Het is een van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld. In het afgesloten Bhutan vind je uitgestrekte berglandschappen en historische tempels. Toch gaan traditie en vernieuwing in het ‘Land van de Donderdraak’ hand in hand. Het land stelt zich meer en meer open voor toeristen. Wel is het, om massatoerisme te voorkomen, heel duur om Bhutan te bezoeken. Je moet er minimaal 250 dollar per dag besteden, anders krijg je geen visum. Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland zijn er niet, maar vanuit India of Nepal is Bhutan niet al te ver meer. Handig te combineren met een van deze landen.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Bhutan

Peaceful Thimpu

Thimpu, de hoofdstad van Bhutan is een stad die een beetje doet denken aan een Oostenrijks bergdorp. Het is klein en rustig. De meerderheid van de bevolking woont niet in de hoofdstad, maar in de centrale hooglanden. Bekijk de gebouwen, bezoek een school voor monniken, ga naar de kleurrijke weekendmarkt op de oevers van de Wang Chhu rivier en beleef een boogschietwedstrijd in het Changlimithang stadion in het centrum.

Tiger’s Nest: tempel in de natuur

Tiger's Nest

Dit Boeddhistische Taktshang-klooster, bestaande uit 7 tempels, is tegen de rotsen opgebouwd en kijkt uit over de Parovallei. ’Het Hangende Klooster’ is alleen te voet of eventueel per ezel te bereiken. De vallei is vlak en groen, en op de achtergrond zijn altijd de prachtige witte toppen van de Himalaya te zien. De tocht naar boven is een ware pelgrimage; een hoogtepunt van elke reis naar Bhutan.

Tempel van de Vruchtbaarheid

Op de weg tussen Thimphu en Punakha kom je bij het dorp Metshina het Chimi Lhakang-klooster tegen, een tempel die gewijd is aan de lama Drukpa Kunley, de god van de vruchtbaarheid. Hier komen aanstaande moeders en stelletjes die vrezen geen kinderen te kunnen krijgen. Zij bidden en offeren, en terwijl de monnik hen met een heilige houten penis op het hoofd raakt, wensen zij met gesloten ogen een kind. Veel jongens in Butha heten daarom Kunley.

< Lees minder

2 Bhutan reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,9

Op basis van 2 ervaringen

 • Cultuur & bezienswaardigheden: 10,0

 • Gastvrijheid: 9,0

 • Natuur: 9,5

 • Stranden: 0,0

 • Eten: 7,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Bhutan.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

 • Profiel Paula Van Der Post
  op 17-01-2016
  5 reviews • 2 waarderingen
  9,0

  “Nieuwsgierige monnikjes, mystiek en symboliek!”

  Wanneer je je wilt onderdompelen in een cultuur die ver van de onze staat, is Bhutan je land. Je kan er helaas niet zonder begeleiding reizen maar dat heeft er denk ik ook voor gezorgd dat de mensen en de cultuur nog niet heel erg door ons westerlingen is beïnvloed. De mensen zijn heel vriendelijk en nieuwsgierig naar je en zullen je veel vragen stellen. Wanneer je niet van tempels houdt, raad ik je dit land af, want heel veel van het leven vindt plaats in en om de Dzongs. Deze schitterende bouwwerken fungeren als religieuze, militaire, bestuurlijke en sociale centra voor hun district en je zal er al snel een stuk of 4,5 bezoeken. Er zijn ook kloosters waar je warm welkom geheten wordt, helaas mag je meestal binnen niet fotograferen of filmen,en waar de monniken of de lokale bevolking je graag uitleg geven over alles wat je daar kan zien. Niet iedereen spreekt engels maar met handen en voeten en met de hulp van de reisbegeleider kom je een heel eind. Het eten is niet al te gevarieerd, wel lekker maar minder groente dan ik gewend ben en vaak met kaas gemaakt van jakmelk. Pinnen kan je er niet maar is in principe ook niet nodig omdat alles van tevoren al betaald is, en de dollar of indiaase rupee worden ook aangenomen. Oja roken is niet verboden in Bhutan, je mag sigaretten invoeren voor eigen gebruik waar je wel een bedrag voor moet betalen bij binnenkomst in het land en je mag niet op openbare plaatsen je sigaretje opsteken. Wanneer ik aan mijn reis terugdenk zijn vooral de rust en vriendelijkheid die de mensen uitstralen, het mystieke en mooie geloof en de schitterende natuur de zaken die boven komen drijven. Probeer een festival in een dzong mee te pakken en je kijkt je ogen uit met de kleurrijke outfits, de bijzondere dansen en muziek en de vrolijkheid van de mensen. Wij zijn zelfs met onze reisleider nog wezen "stappen". Stel je daar niet te veel van voor maar er was een donkere ruimte met een discobal,wat lichten, spiegels en muziek, waar wat gedronken werd en waar de meeste aanwezigen wel even met ons wilden dansen.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bhutan:

  Taktshang klooster • Punakha Dzong • Plaatsen waar locals aan het boogschieten zijn, gewoon vragen of je mag komen kijken ...

  Mijn Bhutan beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 6
  • Stranden: N.v.t.

  Gereisd februari 2012 • 1 week lang • met partner • individuele rondreis

  2 waarderingen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Claudia Weterings
  op 02-02-2015
  52 landen bezocht • 2 reviews • 2 waarderingen
  8,8

  “Bhutan en de best bewaarde cultuur”

  Bhutan was een bestemming die al jaren op mijn lijstje stond. mede omdat er zo weinig toerisme is en de cultuur nog echt authentiek.Het is ook een land waar je niet zo snel naartoe gaat vanwege het prijskaartje, je moet er 200 dollar per dag besteden!
  Bhutan is een land waar je ondanks de inspanning die je levert helemaal tot rust komt. Het is heerlijk om een flinke wandeling te maken naar een van de kloosters. Daar hijgend en puffend aangekomen verbaas je jezelf dat die monniken dat dagelijks doen! Als je daar dan zit en luistert naar de gebeden wordt je zo rustig. Die geluiden (ook van de muziekinstrumenten) zijn echt om kippenvel van te krijgen.
  De kloosters en dzongs lijken vrij veel op elkaar maar ik kon er echt geen genoeg van krijgen.
  Het leven op straat is er ook zo rustig, de mensen is traditionele kleding, de marktjes, de vredigheid. Het lijkt wel een sprookje.
  Grappig feit is dat het verboden is om te roken in Bhutan!
  We hebben er ook het Paro festival meegemaakt. Prachtig om te zien hoe de mensen zich "optutten" om naar de voorstellingen te komen kijken en een zegening te halen.
  Het was 's nachts vrij koud in februari en de hotelletjes hadden geen van allen centrale verwarming. Het was dus op een los kacheltje of zelf een houtvuurtje stoken, waarbij de buurman nog weleens moest helpen om hem aan te krijgen :)
  Ik had niet verwacht dat ik nog een keer in mijn leven naar Bhutan zou gaan maar in september ga ik een fantastische reis maken naar Tibet, Nepal en 4 dagen Bhutan, samen met mijn vader. Hoe speciaal is dat?!
  Bhutan kan je niet als backpacker bereizen, een gids is verplicht.

  Mijn Bhutan beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 8
  • Stranden: N.v.t.

  Gereisd februari 2012 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Sawadee

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Bhutan reiservaring!

Ben jij onlangs in Bhutan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Top 3 Bhutan specialisten

Riksja Bhutan

Riksja Bhutan

Stel zelf de Bhutan rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Het geliefde Djoser biedt een 21-daagse rondreis naar Bhutan, die begint en eindigt in Calcutta in India.
Bezoek website

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

Natuurspecialist SNP biedt een individuele 11-daagse Bhutan rondreis, maar heeft ook een speciale wandelreis en maat-excursies.
Bezoek website

Meer Bhutan reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Bhutan

Vergelijk hotelprijzen Bhutan

Top 3 Bhutan specialisten

Riksja Bhutan

Riksja Bhutan

Stel zelf de Bhutan rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Kom rechtstreeks in contact met Pelden, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

Natuurspecialist SNP biedt een individuele 11-daagse Bhutan rondreis, maar heeft ook een speciale wandelreis en maat-excursies.
Bezoek website

Meer Bhutan reisorganisaties