Gemiddelde beoordeling Bolivia


Cultuur & bezienswaardigheden

8,3

Gastvrijheid

7,9

Natuur

9,1

Stranden

6,3

Eten

7,0

Gemiddelde beoordeling

7,7
Op basis van 42 Bolivia ervaringen

Reizen naar Bolivia

Bolivia is het meest onaangetaste en authentieke land van Zuid-Amerika. Massatoerisme is er niet, het is er spotgoedkoop en rondreizen is relatief eenvoudig. Bolivia, in het hart van Zuid-Amerika, is een land vol cultuur en natuur. Het land ontneemt je (letterlijk) de adem. De hoogst gelegen miljoenenstad ter wereld, La Paz, vormt het startpunt van een tocht langs traditionele volkeren en de mooiste wonderen der natuur: woeste gebergten, desolate meren, tropische jungles en onwerkelijke zoutvlaktes.

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia

Overnachten in Bolivia

Vergelijk alle hotels in Bolivia
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Bolivia

Altiplano & La Paz

La Paz

Uitzicht over La Paz.

Bolivia is het meest geïsoleerde land van Zuid-Amerika en heeft, op Tibet na, de grootste hoogvlakte ter wereld. Op deze enorme altiplano, tussen de massieven van de Andes, ligt La Paz, de grootste stad van Bolivia. Het is één van de meest bijzondere steden die je ooit zult zien. Gelegen op een hoogte van bijna 4000 meter is het er koud, maar levendig. Toeterende busjes, drukke markten, stalletjes met de heerlijkste fruitshakes en overal kleurrijk geklede indiaanse vrouwen met kinderen op de rug. La Paz is een heerlijke chaos. Het centrum ligt in een dal van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de besneeuwde toppen van de Illimani, de op één na hoogste berg van Bolivia (6458 meter). Een must visit is de heksenmarkt, waar allerlei vage traditionele genezers de meest bizarre kruiden en volksmiddeltjes (gedroogde lama-embryo’s!) verkopen. Omdat La Paz zo hoog ligt, heb je een paar dagen nodig om aan de ijle luchtte wennen. Doe rustig aan, eet niet teveel en zorg voor genoeg slaap. Wat wil helpen, is kauwen op cocabladeren, wat men in Bolivia massaal doet.

Yungas

Madidi National Park

Kano’s in het Madidi National Park.

Door de enorme hoogteverschillen vind je in Bolivia vrijwel alle klimaten. Rij, wandel of fiets (over de beruchte ‘dodenweg’ bijvoorbeeld) vanuit La Paz noordwaarts en je overbrugt in korte tijd drie klimaatzones: hooggebergte, subtropisch en tropisch. Vlak boven La Paz ligt de Yungas: een lager, groen berglanden een overgangsgebied tussen de Andes en het Amazonewoud. Hier is het warm, vochtig en er worden veel cocaplanten verbouwd. Verder naar het noorden kom je de eerste tropische Amazonewouden tegen. Een goede uitvalsbasis voor jungletochten is het noordelijk gelegen stadje Rurrenabaque. Vanaf hier kun je het Madidi National Park bezoeken, een tropisch regenwoud waar krokodillen, zoetwaterdolfijnen, piranha’s en duizenden soorten vogels leven.

Titicacameer: een plaatje

Een van de Uroseilanden in het Titicacameer.

Op de grens tussen Bolivia en Peru, meer dan 3800 meter boven de zeespiegel, ligt het magische Titicacameer. Met zijn blauwe water, intense zonsondergangen en eeuwenoude geschiedenis is het een van de meest mystieke, serene plekken op aarde. Hier leven al eeuwenlang de inheemse Uros- en Aymarastammen. Ze wonen in zelfgemaakte rieten huisjes op de diverse gecreëerde eilandjes in het meer. Bekendste is het Isla del Sol, volgens de Incalegendes het eilandwaar de zonnegod geboren werd. Je kunt wandelen langs oude Incaruïnes en hebt schitterende uitzichten op het meer en de witte bergtoppen. Boten naar de eilandjes vertrekken voornamelijk vanuit Copacabana. Dit sfeervolle stadje, 3,5 uur vanaf La Paz, ligt direct aan het meer tussen tweeheuvels in. Copacabana trekt naast ‘de gewone toerist’ ook veel Peruviaanse pelgrims aan (vanwege de religieuze geschiedenis), waardoor het de moeite waard is.

Salar de Uyuni: magische zoutvlaktes

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni.

De grootste toeristische trekpleister van Bolivia is de Salar de Uyuni, een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een buitenaardse droomwereld. Vanuit het stadje Uyuni zijn met fourwheeldrives prachtige tours te maken, variërend van een halve dag tot vier dagen. Een tour met overnachting brengt je (meestal) in het unieke Salt Hotel dat, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, volledig gemaakt is van zoutblokken. Hoe langer de tour, des te dieper je de Salar ingaat. Naast de oneindig witte zoutvlaktes kom je langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s. Een unieke belevenis en allesbehalve duur: zo’n € 50 à € 100 p.p. voor een driedaagse tour (afhankelijk van de kwaliteit/luxe).

Potosi & Sucre

Potosi

De stad Potosi, bekend om zijn zilvermijnen.

Een andere ‘bezienswaardigheid’ op de Boliviaanse altiplano is Potosi, naar eigen zeggen de ‘hoogst gelegen stad ter wereld’ (op bijna 4100 meter). Potosi is vooral beroemd om zijn zilvermijnen. Al sinds de Spaanse overheersing werken hier dagelijks duizenden arme indianen in de stoffige, hete mijnen. De omstandigheden zijn zo slecht dat velen van hen binnen tien tot vijftien jaar overlijden. Als toerist kun je (georganiseerd) de mijnen bekijken. Je bezoekt dan eerst een speciale markt om geschenken te kopen voor de arbeiders (cocabladeren, dynamiet of drank) en kunt daarna onder begeleiding door de mijnen kruipen. Schokkend, claustrofobisch, maar fascinerend. Drie à vier uur verderop ligt Sucre, de wettelijke hoofdstad van Bolivia. Deze koloniale stad is met zijn witte gebouwen, gezellige pleinen en zachte klimaat de ideale plek om een paar dagen te relaxen.

Sucre

Het centrum van de koloniale stad Sucre.

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online
Riksja Peru & Bolivia

Zelf je Bolivia reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Bolivia artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Bolivia

Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen

42 Bolivia reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,7
Op basis van 42 Bolivia ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,5

    26 reviews
    3 waarderingen

    “Alles wat je wil in Bolivie”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd november 2016 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Bolivia was voor mij een land waar echt voor ieder wat wils is, je hebt er grotere steden waar je meer de culturele toer op kan gaan, je hebt er nog echt traditionele dorpen, je hebt er jungle en wildlife (pampas tour), je hebt er de prachtige zoutvlaktes en in het zuiden meer rotsachtig waar je kan gaan paardrijden.. Je hebt er verschillende toers, dus je kan heel georganiseerd gaan, maar kan ook wel echt van het toeristische pad afgaan wat heel fijn was!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Isla del Sol • Samaipata • Rurrenabaque (Bolivia)

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    17 landen bezocht
    13 reviews
    5 waarderingen

    “Backpacken in Bolivia”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd november 2015 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    La Paz DEATH ROAD
    JAAA JAAA JAAA wat was dit gaaf om te doen een dood enge weg maar wat een ervaring echt zo gaaf! Ook als je het niet ziet zitten om te mountainbiken is t de moeite waard om erover heen te rijden met een auto (zou t zelf alleen niet doen… haha) ja ik kan alleen maar hierover zeggen DOEN! Het is een dagtrip die je maakt vanuit La Paz. Maar wat een ervaring was dit zeg een 10+!!

    Uyuni
    In La Paz al een tour geboekt voor de zoutvlaktes maar is daar ook prima te doen. De tocht ernaar toe is al een ervaring door de woestijn rijden uren lang. En maar hopen dat er geen ongelukken gebeuren… wij hebben onze hele reis super veel geluk gehad een geen ellende gehad daarom verliep alles ook zo vlekkeloos bij ons. Weet ook niet of ik onze trip zou aanraden in zo’n korte tijd maar reizen moet je ontdekken ;)

    Uyuni – zoutvlakte
    Deze trip is bijzonder mooi en echt een must om te doen als je naar Bolivia gaat. Heel veel mooie plekken; fietsen midden op de zoutvlakte, zonsondergang kijken op de zoutvlaktes, slapen onder de sterren (zelf matrassen buiten gelegd en onder 100.000 dekens en non stop vallende sterren, de melkweg ect zien….) vulkanen zien, enz. Als je geen Spaans spreekt is t een aanrader om wel een organisatie te zoeken/kiezen die Engels spreekt (ongeveer 90 % van de organisaties is Spaans talig..) wij zaten bij "quechua connection" en dat was ons zeer goed bevallen. Onze gids sprak Engels en was verder nog geschiedenisleraar van beroep dus kon echt prachtig vertellen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    La Paz • Salar de Uyuni tour van 4 dagen

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    4 reviews
    2 waarderingen

    “Prachtige natuur en zeer vriendelijke mensen”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd september 2014 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Wat een prachtig land is Bolivia. Nog niet echt ontwikkeld maar zeker in opkomst. De inwoners zijn bijzonder vriendelijk en vinden het super als je als buitenlander moeite doet om hun land te ontdekken. Rondreizen is makkelijk met de bus. Zeker een tip in la paz is de gratis tour die word aangeboden. Er wordt erg enthousiast verteld. Een must do is de zoutvlaktes van Uyuni, echt beeldschoon, ik ben uitgestapt in Chili (leuk om te combineren)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Sucre  • zilvermijnen Potosi

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    21 landen bezocht
    27 reviews
    3 waarderingen

    “Avontuurlijk, veel ervaringen rijker”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd mei 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij hebben zo'n twee weken doorgebracht in Bolivia en het was een mooie tijd. Veel ervaringen rijker: Met een jeep over de zoutvlaktes, het bezoeken van de mijn in Potosi en het fietsen van de Death Road bij La Paz. En dat allemaal op grote hoogtes! Ons bezoek aan Bolivia begon met een driedaagse Salar de Uyuni tour (wij kwamen vanuit San Pedro de Atacama, Chili). Een echte aanrader. Vervolgens gingen we door naar Potosi voor een bezoek aan de mijn, indrukwekkend. Daarna hebben we het een aantal dagen rustig aangedaan in Sucre, een mooie stad om even bij te komen (wat minder hoog, dus dat maakt het warmer en je conditie lijkt weer beter :-)). Vanuit Sucre zijn we naar La Paz gevlogen, met name om de Death Road te fietsen. Onze eindbestemming in Bolivia was Copacabana/Isla del Sol.

    In Bolivia is genoeg te zien en beleven en de natuur is mooi. Helaas kan ik voor de gastvrijheid en het eten niet meer geven dan een 7. Ik vond de Bolivianen stug en niet zo hartelijk. Ze geven antwoord wanneer je ze wat vraagt, maar meer ook niet. We hebben dat niet als een probleem ervaren tijdens onze reis en het heeft de ervaring er niet minder op gemaakt. Het verdient alleen niet meer dan een 7.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Isla del Sol • Sucre • Salar de Uyuni tour van 3 dagen

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    26 landen bezocht
    32 reviews
    10 waarderingen

    “Avontuur in Bolivia”

    Geplaatst 11-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring

    "Every second of every day is an adventure in Bolivia"

    De eerste regel in mijn reisgids! De beloofd veel goeds en het was ook een prachtige reis, een land wat ik iedereen zal aanraden! Bolivia is avontuurlijk, authentiek en een erg goedkoop land om door te reizen. Wij deden het met het openbaar vervoer wat erg leuk is, de bussen zijn redelijk maar de afstanden vaak lang, je kunt ook 's nachts reizen.

    Helaas vonden wij de mensen in Bolivia niet vriendelijk eerder bot en afstandelijk, boos wanneer je foto's maakt ook als je die niet van hun maakt maar van de omgeving en ze denken dat ze erop staan, de mensen willen voor alles geld zien. Wij hadden van te voren al gehoord dat de mensen in Peru en Bolivia worden gezien als de meest onvriendelijke van Zuid Amerika, ondanks dat we er open in gingen werd dit toch bevestigd.
    Misschien lachen ze dan wel niet ze zien er wel prachtig uit, in Bolivia zie je overal mensen in kleurrijke poncho's met hoeden en lama's. Dit deel van de wereld is precies zoals je het in de reisgidsen ziet.
    Je gaat genieten van de Antiplano waar je overheen zult rijden en de prachtige vergezichten, de natuur is rauw en ruig in Bolivia zeker de hoogvlakten.

    Salar de Uyuni is het absolute hoogtepunt van je Bolivia reis, boek je jeeptour bij een goede organisatie en geniet van die eindeloze zoutvlakte, vergeet je zonnebril en zonnebrand niet!
    Potosi claimt de hoogste stad te zijn en is met zijn 4 kilometer ook best hoog, doe rustig aan op deze hoogte er is weinig zuurstof dus hoogteziekte ligt op de loer, je kunt hier voor medicijnen halen bij je aphoteek of daar kopen, luister goed naar andere reizigers en geef aan wanneer je je niet goed voelt.
    Bezoek in Potosi de mijnen en boek een trip, om met een voormalig mijnwerker diep de mijnen in te gaan je krijgt een speciaal pak en lamp met helm en moet als je diep in de mijnen bent regelmatig opzij springen als de karren vol steen omhoog geduwd worden. In de mijnen werken de mensen hard en leven kort, om het iets aangenamer te maken zulk zwaar werk te doen in slechte omstandigheden en op grote hoogte is het legaal in Bolivia om op de coca bladeren te kauwen en door heel het land zie je dan ook mensen met hun wangen vol lopen.

    Bolivia heeft geen kustlijn en is ingesloten tussen andere landen ze hebben wel jungles, je kunt nog inca ruïnes zien op Isla del sol, varen over het titicaca meer het hoogste bevaarbare meer ter wereld, La paz of sucre ontdekken. Waar je ook heen gaat, in heel Bolivia wordt je geconfronteerd met de armoede dit is het armste land in Zuid Amerika, toch voelde wij ons erg veilig.

    Dit land opent je ogen, welke route je ook volgt de overweldigende natuur de leegte en de cultuur....
    je zult anders thuis komen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Potosi • Antiplano

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    25 landen bezocht
    29 reviews
    5 waarderingen

    “Authentiek en een pure schoonheid”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • alleen • groepsrondreis

    Het land Bolivia is nog puur en authentiek en nog niet ontdekt bij de grote drommen toeristen.
    Hoogtepunt van het land is wel de Salar de Uyuni. Deze immense zoutvlakte mag je zeker niet overslaan. Overal waar je kijkt zul je de witte zoutvlakte zien met een strak blauwe lucht! Goed insmeren en een goede zonnebril zijn een pre.
    Ook de stad La Paz is zeker een bezoek waard. De eerste aanblik van dr stad die je hebt van bovenaan de berg zal je niet snel vergeten. Een absolute aanrader is een rit in een van de kabelbanen. Deze worden als soort openbaar vervoer door de stad gebruikt, maar geven ook een mooi uitzicht op de stad.
    Super excursie vanuit La Paz is het fietsen van de death road. Ongeveer 70 km downhill biken, wat echt ontzettend gaaf is om te doen! Let op wel voor de echte adrenaline zoekers :-)
    Ook de steden Potosí en Copacabana zijn leuk om aan te doen. Het Titicacameer dat op de grens ligt met Peru is ook zeker een bezoek waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • La Paz • Titicaca meer

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    17 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Het pure Bolivia”

    Geplaatst 09-11-2017 • gereisd november 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Als je dekt aan Zuid Amerika is Bolivia niet het eerste land waar je aan denkt, maar zeker een must see! Wat ons het eerste opviel waren hoe mooi alle mensen, vooral de vrouwen gekleed zijn. Overal waar je kijkt is het kleurrijk. Wij vonden La Paz erg prettig om te bezoeken. Mooie gebouwen en leuke smalle straatjes om doorheen te wandelen. Nog een hoogtepunt waren de zoutvlaktes. Hier zie je prachtig gekleurde lagunes, mooie woestijnen en niet te vergeten de zoutvlaktes zelf. Het is één grote tocht met hoogtepunten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    La Paz • Salar de Uyuni tour van 3 dagen

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    17 landen bezocht
    6 reviews
    0 waarderingen

    “Wat een parel”

    Geplaatst 07-11-2017 • gereisd oktober 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Bolivia, wat een geweldig land. De 3 daagse tour naar Uyuni via Red Planet was fantastisch en onwijs goed geregeld. De 3-daagse Pampas tour in Rurrenabaque is tevens een topper, Compleet verrast was ik door het natuurschoon in Rurrenabaque. Alleen de reis er naar toe met vliegtuig, jeep en boot was al een avontuur op zich.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Rurrenabaque (Bolivia) • Isla del Sol

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    18 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “2 Weekse rondreis door Bolivia”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd oktober 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Bolivia vond ik een erg mooi land om te bezoeken! Bolivia is makkelijk te bereizen en wanneer je niet zo heel veel tijd hebt, zoals wij helaas hadden, bestaat er de mogelijkheid om tussen plaatsen te reizen d.m.v . een nachtbus. Verder is de lokale bevolking erg aardig en behulpzaam! Het hoogtepunt van Bolivia was voor mij het bezoeken van Salar de Uyuni, de zoutvlaktes van Bolivia. Een 3 daagse tour is een absolute aanrader! Behalve de zoutvlaktes kom je ook langs veel andere indrukwekkende plaatsen zoals verschillende lagunes waar flamingo's te zien zijn en overnacht je in een echt zouthotel! Daarnaast is ook de Death Road een absolute aanrader. De tocht is goed te doen en een hele mooie ervaring.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Death Road • Copacabana & Titicacameer

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    23 landen bezocht
    21 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtig land met een bijzondere cultuur”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd april 2016 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Bolivia is een must see wanneer je een rond reis door Zuid-Amerika plant. Van jungle tot aan bijzondere steden, van de zoutvlaktes tot aan de woestijnen en de laguna's, ik vond Bolivia het mooiste land van Zuid-Amerika. Het hoogtepunt was voor mij de 3 daags jeep tour die vertrekt in Uyuni, waarbij je de prachtige bijzondere zoutvlaktes bezoekt, maar ook de woestijnen, bergen en gekleurde laguna's en meren met duizenden flamingo's. Persoonlijk vond ik de mensen zelf wat minder vriendelijk, maar ik had het idee dat dit ook met de armoede te maken heeft. Een aantal dingen die ik nog aan zou raden; de mooie "witte stad" Sucre, het vieze en chaotische maar stiekem toch wel bijzondere La-Paz (en ga daar de bergen in met de fiets of te paard!!) en Isla del Sol bij Cochabamba. Verdiep je ook vooral in de cultuur en de toestand van Bolivia, want ook dat is zeker de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Toro Toro Nationaal Park • Isla del Sol

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Bolivia reiservaring!

Ben jij onlangs in Bolivia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Bolivia essentials

Vlag: Bolivia
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 18 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privéreis & groepsreis.
Bezoek website

Peru2Go
Peru2Go

Bolivia en Peru zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Meer over vliegen naar Bolivia

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

NRV
2. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen


Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia