Gemiddelde beoordeling Bolivia


Cultuur & bezienswaardigheden

8,3

Gastvrijheid

7,8

Natuur

9,2

Stranden

6,3

Eten

7,0

Gemiddelde beoordeling

7,7
Op basis van 47 Bolivia ervaringen

Reizen naar Bolivia

Bolivia is het meest onaangetaste en authentieke land van Zuid-Amerika. Massatoerisme is er niet, het is er spotgoedkoop en rondreizen is relatief eenvoudig. Bolivia, in het hart van Zuid-Amerika, is een land vol cultuur en natuur. Het land ontneemt je (letterlijk) de adem. De hoogst gelegen miljoenenstad ter wereld, La Paz, vormt het startpunt van een tocht langs traditionele volkeren en de mooiste wonderen der natuur: woeste gebergten, desolate meren, tropische jungles en onwerkelijke zoutvlaktes.

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia

Overnachten in Bolivia

Vergelijk alle hotels in Bolivia
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Bolivia

Altiplano & La Paz

La Paz

Uitzicht over La Paz.

Bolivia is het meest geïsoleerde land van Zuid-Amerika en heeft, op Tibet na, de grootste hoogvlakte ter wereld. Op deze enorme altiplano, tussen de massieven van de Andes, ligt La Paz, de grootste stad van Bolivia. Het is één van de meest bijzondere steden die je ooit zult zien. Gelegen op een hoogte van bijna 4000 meter is het er koud, maar levendig. Toeterende busjes, drukke markten, stalletjes met de heerlijkste fruitshakes en overal kleurrijk geklede indiaanse vrouwen met kinderen op de rug. La Paz is een heerlijke chaos. Het centrum ligt in een dal van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de besneeuwde toppen van de Illimani, de op één na hoogste berg van Bolivia (6458 meter). Een must visit is de heksenmarkt, waar allerlei vage traditionele genezers de meest bizarre kruiden en volksmiddeltjes (gedroogde lama-embryo’s!) verkopen. Omdat La Paz zo hoog ligt, heb je een paar dagen nodig om aan de ijle luchtte wennen. Doe rustig aan, eet niet teveel en zorg voor genoeg slaap. Wat wil helpen, is kauwen op cocabladeren, wat men in Bolivia massaal doet.

Yungas

Madidi National Park

Kano’s in het Madidi National Park.

Door de enorme hoogteverschillen vind je in Bolivia vrijwel alle klimaten. Rij, wandel of fiets (over de beruchte ‘dodenweg’ bijvoorbeeld) vanuit La Paz noordwaarts en je overbrugt in korte tijd drie klimaatzones: hooggebergte, subtropisch en tropisch. Vlak boven La Paz ligt de Yungas: een lager, groen berglanden een overgangsgebied tussen de Andes en het Amazonewoud. Hier is het warm, vochtig en er worden veel cocaplanten verbouwd. Verder naar het noorden kom je de eerste tropische Amazonewouden tegen. Een goede uitvalsbasis voor jungletochten is het noordelijk gelegen stadje Rurrenabaque. Vanaf hier kun je het Madidi National Park bezoeken, een tropisch regenwoud waar krokodillen, zoetwaterdolfijnen, piranha’s en duizenden soorten vogels leven.

Titicacameer: een plaatje

Een van de Uroseilanden in het Titicacameer.

Op de grens tussen Bolivia en Peru, meer dan 3800 meter boven de zeespiegel, ligt het magische Titicacameer. Met zijn blauwe water, intense zonsondergangen en eeuwenoude geschiedenis is het een van de meest mystieke, serene plekken op aarde. Hier leven al eeuwenlang de inheemse Uros- en Aymarastammen. Ze wonen in zelfgemaakte rieten huisjes op de diverse gecreëerde eilandjes in het meer. Bekendste is het Isla del Sol, volgens de Incalegendes het eilandwaar de zonnegod geboren werd. Je kunt wandelen langs oude Incaruïnes en hebt schitterende uitzichten op het meer en de witte bergtoppen. Boten naar de eilandjes vertrekken voornamelijk vanuit Copacabana. Dit sfeervolle stadje, 3,5 uur vanaf La Paz, ligt direct aan het meer tussen tweeheuvels in. Copacabana trekt naast ‘de gewone toerist’ ook veel Peruviaanse pelgrims aan (vanwege de religieuze geschiedenis), waardoor het de moeite waard is.

Salar de Uyuni: magische zoutvlaktes

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni.

De grootste toeristische trekpleister van Bolivia is de Salar de Uyuni, een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een buitenaardse droomwereld. Vanuit het stadje Uyuni zijn met fourwheeldrives prachtige tours te maken, variërend van een halve dag tot vier dagen. Een tour met overnachting brengt je (meestal) in het unieke Salt Hotel dat, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, volledig gemaakt is van zoutblokken. Hoe langer de tour, des te dieper je de Salar ingaat. Naast de oneindig witte zoutvlaktes kom je langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s. Een unieke belevenis en allesbehalve duur: zo’n € 50 à € 100 p.p. voor een driedaagse tour (afhankelijk van de kwaliteit/luxe).

Potosi & Sucre

Potosi

De stad Potosi, bekend om zijn zilvermijnen.

Een andere ‘bezienswaardigheid’ op de Boliviaanse altiplano is Potosi, naar eigen zeggen de ‘hoogst gelegen stad ter wereld’ (op bijna 4100 meter). Potosi is vooral beroemd om zijn zilvermijnen. Al sinds de Spaanse overheersing werken hier dagelijks duizenden arme indianen in de stoffige, hete mijnen. De omstandigheden zijn zo slecht dat velen van hen binnen tien tot vijftien jaar overlijden. Als toerist kun je (georganiseerd) de mijnen bekijken. Je bezoekt dan eerst een speciale markt om geschenken te kopen voor de arbeiders (cocabladeren, dynamiet of drank) en kunt daarna onder begeleiding door de mijnen kruipen. Schokkend, claustrofobisch, maar fascinerend. Drie à vier uur verderop ligt Sucre, de wettelijke hoofdstad van Bolivia. Deze koloniale stad is met zijn witte gebouwen, gezellige pleinen en zachte klimaat de ideale plek om een paar dagen te relaxen.

Sucre

Het centrum van de koloniale stad Sucre.

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online
Riksja Peru & Bolivia

Zelf je Bolivia reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Bolivia artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Bolivia

Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen

47 Bolivia reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,7
Op basis van 47 Bolivia ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 6,5

    9 reviews
    1 waardering

    “Prachtig maar koud (Europese zomer)”

    Geplaatst 27-10-2017 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Stond hoog op mijn lijstje, maar doordat het koud was heb ik er minder van genoten. Ik zou dit nooit als zomer reis doen, maar dit is natuurlijk puur persoonlijk.
    We hebben het in dit land vrij beperkt gehouden, hier een lijstje van wat we deden met onze ervaring:
    - Beklimming van de Hyuana Potosí: de Berg die iedereen zou kunnen beklimmen, tenminste diegene met een goede conditie en die tegen de kou kunnen! Het is ijskoud! Maar prachtig! Onderschat de hoogte niet. De tourbureaus verkopen het dat 90pr de top haalt maar dit is een fabeltje.
    - deathroad: heel fijne mtb ervaring. Zeker niet gevaarlijk als je oppast.
    - mijnen potosi : zoek een tourbureautje dat respect heeft voor de mijnen. Was interessant om te zien.
    - Salar de Uyuni: wij zijn gestart in Tupiza. Vonden we veel beter want dan dan zie je eerst ook cowboy landschappen. Je komt ook veel minder toeristen tegen. Pas op! Want s nachts wordt het ijskoud! Tot -30graden!! Neem voldoende warme kleren mee.
    We vonden dit heel mooi, maar vonden het minder fijn dat je heel de dag.in een Jeep zit. Wij houden meer van actieve activiteiten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Hyana potosi • Death Road

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    29 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Bolivia must see!”

    Geplaatst 27-10-2017 • gereisd april 2012 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Als je het echte Zuid Amerika wilt leren kennen ga dan naar Bolivia. Het is één van de minst ontwikkelde landen in Zuid Amerika, maar zeker de moeite waard. La Paz vond ik zelf de minst leuke plek, maar alle andere plekken maken het meer dan goed.
    Het is een afwisselend land met een combinatie van cultuur en natuur. Hou wel rekening met hoogteziekte want La Paz is erg hoog gelegen. Sucre, de mijnen in Potosí, Pampas nabij Rurrenabaque zijn de moeite waard te bezoeken. Ook voor backpackers is Bolivia een ideale bestemming omdat het erg goedkoop is. Zowel accommodatie als eten en drinken is spotgoedkoop.
    Openbaar is iets minder goed geregeld. Als je een bus geregeld hebt, kan het zomaar zijn dat deze niet rijd. Maar ook dat hoort bij Zuid Amerika

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Sucre  • Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Rurrenabaque (Bolivia)

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    42 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Bolivia een reis vol hoogtepunten”

    Geplaatst 27-10-2017 • gereisd oktober 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Bolivia, een klein landje in zuid Amerika. Volledig ingesloten door buurlanden. Geen kusten maar wel mooie meren, waaronder het grote Titicaca meer tussen Bolivia en Peru. Het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Wij reisden 3 weken door Bolivia en hebben hier nog lang niet alles gezien. De natuur in Bolivia is overweldigend. Grote afwisselingen in het landschap. Met als kers op de taart de grote zoutvlaktes van Uyuni. Die moet je gezien hebben! Doordat je hier een relatief lange tijd op grote hoogte bent in het Andes gebergte, is het soms wel te merken aan je kortademigheid en je conditie. Je komt gewoon minder goed vooruit. Wij waren bijna 2,5 week boven de 4000 meter. Liters cocathee helpen je wel een handje. En verder niet te snel willen. Het prijs niveau in Bolivia is erg prettig. Het is het allergoedkoopste land van zuid Amerika. Overal vind je bovendien het "menu del dia" , een keuze dagmenu voor plm 2,50 euro. Vaak nog inclusief een drankje. Die hebben we heel wat op die dagmenu's. Het eten in Bolivia kent weinig culinaire hoogstandjes, maar een lamaburger of iets met quinoa moet je geprobeerd hebben zeg ik! De bevolking is vaak erg kleurrijk en traditioneel gekleed, dit maakt het straatbeeld erg vrolijk. De bolivanen zelf vonden we niet erg vrolijk, en zeker niet gastvrij. Het was lastig om contact met ze te maken. Als dat soms wel lukte leken ze te ontdooien en waren ze toch wel aardig hoor.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Copacabana & Titicacameer • De bergen in bij Cochabamba

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    25 landen bezocht
    39 reviews
    3 waarderingen

    “Een geweldig, avontuurlijk en vriendelijk land”

    Geplaatst 26-10-2017 • gereisd juni 2016 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Salar de uyuni is het mooiste landschap wat ik tot nu toe heb gezien! ongelofelijk hoe indrukwekkend het hier is.
    Evenals de pampas tour in Rurrenebaque. Waarbij je met roze dolfijnen kan zwemmen en op zoek gaat naar anaconda's en kaaimannen. Verder vond ik Death road een excursie die vanuit La Paz georganiseerd word zeker de moeite waard.
    de mensen zijn ontzettend vriendelijk en het het is erg goedkoop. Ook het openbaar vervoer is prima geregeld.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Rurrenabaque (Bolivia) • Copacabana & Titicacameer

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    18 landen bezocht
    40 reviews
    10 waarderingen

    “verrassend land met vele must see bezienswaardigheden”

    Geplaatst 26-10-2017 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Waren afgelopen zomer (winter in Bolivia) 2 weken in dit mooie land als onderdeel van onze reis door Chili en Bolivia. We hebben echt genoten van de vele mooie dingen in dit land. We startte met een 3 daagse jeeptour langs de Salar de Uyuni. Daarna bezochten we de steden Potosi en Sucre. Om dan onze reis te eindigen in La Paz en Copacabana. Mensen zijn vriendelijk en eten is er lekker maar niet speciaal. Dit land is zeker een aanrader om op je lijstje te zetten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Potosi • Death Road

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    4 reviews
    3 waarderingen

    “Een echte must-see backpackbestemming!”

    Geplaatst 06-03-2017 • gereisd april 2014 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Je hoort veel goede verhalen over Peru, Brazilië en Ecuador, maar Bolivia is je bezoek ook meer dan waard! Tijdens mijn backpackavontuur in dit afwisselende land heb ik veel mogen zien en meemaken. De lokale bevolking is erg vriendelijk. Even de weg vragen, een praatje maken of een kopje coca thee, het kan altijd. Daarnaast is Bolivia een erg afwisselende bestemming. Van de witte stad Sucre en Lago Titicaca tot de adembenemende zoutvlaktes van Uyuni. Bolivia is het helemaal waard!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Sucre  • Salar de Uyuni • Titicaca meer

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    46 landen bezocht
    62 reviews
    25 waarderingen

    “The best of everything”

    Geplaatst 17-02-2017 • gereisd oktober 2016 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Bolivia heeft ons echt verrast. Vanuit Santiago kwamen we invliegen, en zodra je het vliegtuig uitstapt merk je de hoogte meteen. Minder lucht, kortademig. Maar na enkele dagen went ook dat weer. La Paz vonden wij de minst leuke plek, daarna ging het steeds beter en werd het steeds mooier. La Paz was nog best fris in oktober, we hebben ter plekke dan ook gelijk een fijne goedkope alpaca trui en handschoenen en een muts gekocht. De sfeer is typisch zuidamerikaans, rommelig en ook gezellig. Al moet ik erbij zeggen dat in de meer zuidelijk gelegen steden zoals Cochabamba ook de temperatuur aangenamer waren. Mis zeker niet het Titicaca meer, en de steden Sucre en Potosí.
    Een echte must see is uiteraard de Salar de Uyuni, met zijn ongewoon surrealistisch landschap. Maar zeker de dag erna met de gekleurde meren en de vulcanen is ook geweldig. De Amazone hebben we helaas gemist door een gecancelde vlucht, maar ook dat schijnt zeer verrassend te zijn.
    Bolivia is echt spotgoedkoop. Ik denk het aller goedkoopste land van zuidamerika. Accommodatie in eigen kamer hadden wij steeds voor tussen de 15 en 25 euro per nacht.
    Eten is echt super goedkoop. Bijna overal kan je een menu-del-dia kopen, soms tot 4 gangen voor de luttele prijs tussen de 1,50 en 2,50 per persoon. En vaak niet eens zo slecht.
    We hebben 3 weken met veel plezier rond getrokken in dit prachtige land, alvorens door te steken naar Chili naar San Pedro de Atacama.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Titicaca meer • De bergen in bij Cochabamba

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    1 review
    1 waardering

    “Mooiste land waar ik geweest ben!”

    Geplaatst 22-04-2016 • gereisd februari 2014 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    In februari 2014 heb ik een fantastische backpack-reis door Bolivia gemaakt. Ik kwam aan op Santa Cruz. Een mooie stad waar vandaan je mooie jungletochten kunt maken. Vanaf Santa Cruz zijn wij verder getrokken naar Sucre. Deze stad is echt ontzettend leuk! Wij waren er rondom de carnavalperiode, in ieder park waren grootschalige waterballongevechten, iets wat traditie schijnt te zijn rondom carnaval. Vanuit Sucre hebben we een driedaagse wandeltocht gemaakt. Deze was zeer intensief maar fantastisch. Achter iedere bergtop bevond zich weer een ander landschap.

    Vanaf Sucre zijn we doorgereisd naar Potosi. In deze stad hebben we licht last gehad van hoogteziekte, omdat de stad behoorlijk hoog ligt. Het stadje is relatief klein en de meeste mensen gaan er naartoe vanwege de mijnen. Ook wij zijn een traditionele zilvermijn ingegaan. Persoonlijk vond ik dit zeer indrukwekkend om te zien. De medewerkers waren vrolijk en ontzettend gastvrij, maar de realiteit is dat zij 7 dagen per week, 12 uur per dag, onder zware omstandigheden in de mijnen werken. Maak in de mijnen zeker kennis met El Tio, de god van de mijnen. De tocht door de mijnen, en de bijbehorende benauwdheid blijft je lang bij en dit leert je meer relativeren.

    Na Potosi hebben wij onze reis vervolg naar Uyuni. Vanuit daar hebben we een 4 daagse 4x4 gedaan die ons onder andere over Salar de Uyuni bracht, de grootste zoutvlaktes ter wereld. Voor mij waren deze vier dagen hét hoogtepunt van mijn reis. We hebben daar zoveel mooie dingen gezien, overweldigende natuur en zoveel lieve, gastvrije mensen. Dat is bijna niet te evenaren.
    De zon op zien komen bij Salar de Uyuni is fantastisch.

    Tot slot:
    -Het eten is Bolivia vond ik heel goed. Ik eet vegetarisch en ben erg kritisch. Toch heb ik de gehele reis lekker gegeten.
    - Ik heb me zeer veilig gevoeld in Bolivia.
    - de kwaliteit van de bussen is goed. Ook de nachtbussen zijn goed te doen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 4 dagen • Sucre • treinbus tussen Sucre en Potosí

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    33 landen bezocht
    4 reviews
    1 waardering

    “De perfecte mix van prachtige natuur en cultuur!”

    Geplaatst 06-03-2016 • gereisd februari 2010 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Bolivia vond ik een fantastisch land. Het is relatief onbekend bij veel mensen en dat maakt het interessant, daardoor is het lastiger om er een voorstelling bij te maken. Ik werd daardoor zeer verrast toen ik het land bezocht.
    In Bolivia is de authentieke cultuur nog goed zichtbaar en herkenbaar. Bijvoorbeeld aan de kleding die mensen dragen en de vele tradities en feesten die er nog bestaan. Ik heb drie maanden in Sucre gewoond. Sucre is een niet al te grote stad waar ik me al snel thuisvoelde. Er is veel bedrijvigheid, maar niet de drukte van een stad, het weer is heerlijk, de mensen zijn er vriendelijk, er zijn moderne voorzieningen en veel bezienswaardigheden. In Sucre zijn veel taalschooltjes die leuke activiteiten organiseren. Ook zijn er voldoende restaurantjes,café's en uitgaansgelegenheden om je tot in de late uurtjes te vermaken. Een leuke daguitstap is Tarabuco. Dit is echt nog een inheems stadje, waar elke zondag een textielmarkt gehouden wordt. Als je geluk hebt en je bent er tijdens het Pujllay festival (rond eind maart), ga dan zeker tijdens dit festival naar Tarabuco. Je ziet dan echt de originele Boliviaanse cultuur, wat betreft eten, drinken, dans en klederdracht. Ik vond dat een zeer bijzondere ervaring.

    Eten, drinken, vervoer en verblijf in Bolivia is erg goedkoop. Als je wat langer in Bolivia blijft kun je eventueel vrijwilligerswerk doen. Er zijn veel mogelijkheden, voornamelijk in de zorg/wonen en het onderwijs.
    Helaas is er in Bolivia nog veel armoede, waar je ook mee geconfronteerd wordt. Mensen die op straat leven, kinderen die op straat werken (spullen verkopen, schoenen poetsen, auto's wassen). Ook in de buitenwijken en op het platteland zie je dat Bolivia nog een minder ontwikkeld land is.

    Behalve Sucre heb ik in Bolivia ook de zilvermijnen in Potosí bezocht. Zeer indrukwekkend. Niet bezoeken als je claustrofobie hebt. In het zuiden van Bolivia ligt het leuke plaatsje Tarija, waar je je ook goed kunt vermaken. Je kunt er bijvoorbeeld een wijntour doen.
    La Paz vond ik een erg grote en drukke stad. Wat ik leuk vond, was het cocamuseum en de beroemde Heksenmarkt.
    Mijn tijd in Bolivia heb ik afgesloten met een tour over de Salar de Uyuni. Prachtig! Het meest indrukwekkende natuurgebied waar ik ooit ben geweest. Ook daarna door de woestijn, langs geisers en diverse gekleurde meren, met vulkanen op de achtergrond. Dat vond ik wel het hoogtepunt van Bolivia!
    Ik zou iedereen aanraden om dit geweldige land te bezoeken, maar neem er wel de tijd voor: "Mañana, mañana" is namelijk wel echt van toepassing op de manier van leven in Bolivia.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Sucre  • Tarabuco

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    19 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “fantastisch afwisselende landschappen”

    Geplaatst 24-02-2016 • gereisd juni 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Geweldige natuur, van prachtige meren tot besneeuwde bergen en van de zoutvlaktes van Uyuni tot de jungle. Mooie steden, waar vaak free walking tours worden aangeboden
    Veel mooie activiteiten voor hele fijne prijzen. Het lokale eten is niet erg lekker, maar er zijn voldoende toeristische eetlocaties.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • treinbus tussen Sucre en Potosí • zilvermijnen Potosi

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Bolivia reiservaring!

Ben jij onlangs in Bolivia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Bolivia essentials

Vlag: Bolivia
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 18 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose.

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen door Bolivia, in combinatie met Peru, Argentinië, Chili en Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Bolivia en Peru zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Met lokale reisspecialst.
Bezoek website

Baobab
Baobab

O.a. overland-avontuur in een internationale groep!
Bezoek website

Bezienswaardigheden Bolivia

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Meer over vliegen naar Bolivia

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website



Bekijk Bolivia rondreizen
Vanaf €1300 incl. vliegticket

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia