Gemiddelde beoordeling Bolivia


Cultuur & bezienswaardigheden

8,3

Gastvrijheid

7,8

Natuur

9,2

Stranden

6,3

Eten

7,0

Gemiddelde beoordeling

7,7
Op basis van 47 Bolivia ervaringen

Reizen naar Bolivia

Bolivia is het meest onaangetaste en authentieke land van Zuid-Amerika. Massatoerisme is er niet, het is er spotgoedkoop en rondreizen is relatief eenvoudig. Bolivia, in het hart van Zuid-Amerika, is een land vol cultuur en natuur. Het land ontneemt je (letterlijk) de adem. De hoogst gelegen miljoenenstad ter wereld, La Paz, vormt het startpunt van een tocht langs traditionele volkeren en de mooiste wonderen der natuur: woeste gebergten, desolate meren, tropische jungles en onwerkelijke zoutvlaktes.

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia

Overnachten in Bolivia

Vergelijk alle hotels in Bolivia
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Bolivia

Altiplano & La Paz

La Paz

Uitzicht over La Paz.

Bolivia is het meest geïsoleerde land van Zuid-Amerika en heeft, op Tibet na, de grootste hoogvlakte ter wereld. Op deze enorme altiplano, tussen de massieven van de Andes, ligt La Paz, de grootste stad van Bolivia. Het is één van de meest bijzondere steden die je ooit zult zien. Gelegen op een hoogte van bijna 4000 meter is het er koud, maar levendig. Toeterende busjes, drukke markten, stalletjes met de heerlijkste fruitshakes en overal kleurrijk geklede indiaanse vrouwen met kinderen op de rug. La Paz is een heerlijke chaos. Het centrum ligt in een dal van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de besneeuwde toppen van de Illimani, de op één na hoogste berg van Bolivia (6458 meter). Een must visit is de heksenmarkt, waar allerlei vage traditionele genezers de meest bizarre kruiden en volksmiddeltjes (gedroogde lama-embryo’s!) verkopen. Omdat La Paz zo hoog ligt, heb je een paar dagen nodig om aan de ijle luchtte wennen. Doe rustig aan, eet niet teveel en zorg voor genoeg slaap. Wat wil helpen, is kauwen op cocabladeren, wat men in Bolivia massaal doet.

Yungas

Madidi National Park

Kano’s in het Madidi National Park.

Door de enorme hoogteverschillen vind je in Bolivia vrijwel alle klimaten. Rij, wandel of fiets (over de beruchte ‘dodenweg’ bijvoorbeeld) vanuit La Paz noordwaarts en je overbrugt in korte tijd drie klimaatzones: hooggebergte, subtropisch en tropisch. Vlak boven La Paz ligt de Yungas: een lager, groen berglanden een overgangsgebied tussen de Andes en het Amazonewoud. Hier is het warm, vochtig en er worden veel cocaplanten verbouwd. Verder naar het noorden kom je de eerste tropische Amazonewouden tegen. Een goede uitvalsbasis voor jungletochten is het noordelijk gelegen stadje Rurrenabaque. Vanaf hier kun je het Madidi National Park bezoeken, een tropisch regenwoud waar krokodillen, zoetwaterdolfijnen, piranha’s en duizenden soorten vogels leven.

Titicacameer: een plaatje

Een van de Uroseilanden in het Titicacameer.

Op de grens tussen Bolivia en Peru, meer dan 3800 meter boven de zeespiegel, ligt het magische Titicacameer. Met zijn blauwe water, intense zonsondergangen en eeuwenoude geschiedenis is het een van de meest mystieke, serene plekken op aarde. Hier leven al eeuwenlang de inheemse Uros- en Aymarastammen. Ze wonen in zelfgemaakte rieten huisjes op de diverse gecreëerde eilandjes in het meer. Bekendste is het Isla del Sol, volgens de Incalegendes het eilandwaar de zonnegod geboren werd. Je kunt wandelen langs oude Incaruïnes en hebt schitterende uitzichten op het meer en de witte bergtoppen. Boten naar de eilandjes vertrekken voornamelijk vanuit Copacabana. Dit sfeervolle stadje, 3,5 uur vanaf La Paz, ligt direct aan het meer tussen tweeheuvels in. Copacabana trekt naast ‘de gewone toerist’ ook veel Peruviaanse pelgrims aan (vanwege de religieuze geschiedenis), waardoor het de moeite waard is.

Salar de Uyuni: magische zoutvlaktes

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni.

De grootste toeristische trekpleister van Bolivia is de Salar de Uyuni, een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een buitenaardse droomwereld. Vanuit het stadje Uyuni zijn met fourwheeldrives prachtige tours te maken, variërend van een halve dag tot vier dagen. Een tour met overnachting brengt je (meestal) in het unieke Salt Hotel dat, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, volledig gemaakt is van zoutblokken. Hoe langer de tour, des te dieper je de Salar ingaat. Naast de oneindig witte zoutvlaktes kom je langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s. Een unieke belevenis en allesbehalve duur: zo’n € 50 à € 100 p.p. voor een driedaagse tour (afhankelijk van de kwaliteit/luxe).

Potosi & Sucre

Potosi

De stad Potosi, bekend om zijn zilvermijnen.

Een andere ‘bezienswaardigheid’ op de Boliviaanse altiplano is Potosi, naar eigen zeggen de ‘hoogst gelegen stad ter wereld’ (op bijna 4100 meter). Potosi is vooral beroemd om zijn zilvermijnen. Al sinds de Spaanse overheersing werken hier dagelijks duizenden arme indianen in de stoffige, hete mijnen. De omstandigheden zijn zo slecht dat velen van hen binnen tien tot vijftien jaar overlijden. Als toerist kun je (georganiseerd) de mijnen bekijken. Je bezoekt dan eerst een speciale markt om geschenken te kopen voor de arbeiders (cocabladeren, dynamiet of drank) en kunt daarna onder begeleiding door de mijnen kruipen. Schokkend, claustrofobisch, maar fascinerend. Drie à vier uur verderop ligt Sucre, de wettelijke hoofdstad van Bolivia. Deze koloniale stad is met zijn witte gebouwen, gezellige pleinen en zachte klimaat de ideale plek om een paar dagen te relaxen.

Sucre

Het centrum van de koloniale stad Sucre.

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online
Riksja Peru & Bolivia

Zelf je Bolivia reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Bolivia artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Bolivia

Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen

47 Bolivia reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,7
Op basis van 47 Bolivia ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,5

    27 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “gekleurde bergmeren”

    Geplaatst 21-10-2014 • gereisd september 2011 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    wat een schitterende natuur heeft bolivia.
    als je met een 4x4 een trip gaat doen over de zoutvlaktes van Salar de Uyuni kun je je ogen uitkijken bij al het moois wat je ziet.
    de uitgestrekte vlakte van zout wordt afgewisseld met mooie gekleurde bergmeren. natuurlijke leven er in deze meren ook nog een groot aantal roze flamingo's.
    Potosi is een mijn stad, en tot op heden wordt er dan ook in deze mijnen gewerkt. met een begeleide toer kan je deze grotten bezoeken. het is een behoorlijke klim aangezien de grotten op bijna 5000m hoogte liggen. zuurstof is dus erg schaars aanwezig. tel daar al het stof bij op wat in de lucht hangt...je raadt het al je bent erg snel buiten adem. een interessante toer die me altijd is bijgebleven mede door de bewustwording van het feit dat mensen onder zulke erbarmelijke omstandigheden hun brood moeten verdienen!
    Bolivia is een prachtig afwisselend land waar je erg goed rond kan reizen, vooral doen dus!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • La Paz • Potosi

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    25 landen bezocht
    11 reviews
    3 waarderingen

    “Indrukwekkend land met veel herinneringen”

    Geplaatst 14-10-2014 • gereisd november 2010 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Soms droom ik nog steeds over de chaotische / massale busstations van Cochabamba of La Paz waar ik als jong meisje stond in mij eentje tussen alle locals. Niet altijd voelde ik mij welkom of op mijn plek, maar mijn avonturen in Bolivia zullen mij altijd het meeste bijblijven. Het eten is niet wauw, de mensen zijn niet allervriendelijkst (voor mij in ieder geval), maar ik was wel ontzettend onder de indruk van alles wat daar op me af kwam. In mijn eentje in de nachtbussen van A naar B tussen de locals, langs ravijnen en tussen de kippen en zakkenrollers. Wat een cultuurverschil met Nederland, wat een andere manier van leven en denken en vooral wat een uniek landschap op sommige plekken. Hier heb ik ook de meest bijzondere ervaring ooit opgedaan, namelijk vrijwilligerswerk met apen in het Amazone-gebied.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Potosi • Amazone

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    20 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “Salar de Uyuni”

    Geplaatst 06-10-2014 • gereisd oktober 2011 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Onderweg van peru naar Bolivia waren we nog 3 Nederlanders tegen gekomen. Van tevoren hadden we gehoord dat je het beste van tevoren een groepje kan vormen voordat je op excusie gaat naar Salar de Uyuni. We hadden dat ook op een bepaalde datum afgesproken bij de tourist information in Uyuni. Het klopte wat er werd vertelt, we hadden vollop de ruimte in de auto en het was erg gezellig. Bespaar niet op deze tour! Wij zijn vaak ook als echte nederlanders op zoek naar de tourist information met het goedkoopste aanbod, maar hier is het echt zo dat hoe meer je betaalt hoe beter het is. We sliepen met alle verschillende tourtjes in hetzelfde hostel. Alleen ons was vertelt dat het 's nachts tot -10 kon zijn en we kregen een slaapzak mee en iedereen had thermoondergoed aan of een extra slaapzak mee. Degene die 50 euro minder (over 3 dagen) hadden betaald kregen deze informatie niet en ook geen slaapzak.
    Maar wat je budget ook is, deze tour is echt de moeite waard! Prachtige natuur waar je soms echt even het alleen op de wereld gevoel kunt hebben! Neem warme trui mee zodat je savonds kunt genieten van de prachtige sterrenhemel!

    Wat ook echt een aanrader is in Bolivia, een tour boeken in Tupiza bij Green Planet. Hier werken mensen die echt verstand hebben van de natuur en deze zo goed mogelijk in tact willen houden. Je krijgt veel uitleg over de bloemen, planten en dieren maar ook wat geschiedenis. Het is een jonge organisatie en daarom zijn ze nog heel enthousiast en geinteresseerd. Wij waren de eerste die een tour deden van 1 dag inclusief wandelen en paardrijden. We konden uit verschillende lunchpakketjes kiezen en kregen 2 gidsen mee. 1 man die in de bergen van Tupiza woont dus de omgeving goed kent en een argeoloog. Het was een bijzondere ervaring in de prachtige natuur van bolivia!
    Zorg wel dat je van tevoren een paar woorden spaans spreekt, want het engels van de gemiddelde boliviaan is even goed als het chinees van de gemiddelde Nederlander!

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    17 landen bezocht
    5 reviews
    1 waardering

    “Het land met vele "wauw-momenten"”

    Geplaatst 26-09-2014 • gereisd april 2012 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Bolivia is een erg divers land op het gebied van haar natuur. Een bezoek aan de zoutvlakten van Uyuni is een onwijs mooie ervaring. Waar je ook om je heen kijkt, het is er wit van de zout. Een onwerkelijke omgeving welke haast niet te omschrijven valt. Dit is zeker één van de wauw-momenten van het land. Als je eenmaal bekomen bent van de eerste indruk is het een uitdaging om de meest unieke foto te maken op deze natuurlijke fotostudio, je kunt hier namelijk zowel grappige als mooie foto’s maken door met perspectief en afstand ten opzichte van de camera te spelen.

    De camera’s komen ook goed van pas in de jungle van Rurrenabaque. In dit prachtige gebied kun je met verschillende touroperators een toer door de jungle beleven. Laat je vooraf goed informeren door de locals en medereizigers over de verschillende touroperators, want niet alle operators zijn even vriendelijk voor de natuur en eerder uit op winst. Tijdens deze trip zul je oog in oog komen te staan met alligators, roze riviersdolfijnen, piranhas, diverse aapsoorten, paradijsvogels en met een beetje geluk kun je zelfs een toekan spotten. Wauw!

    Al met al is Bolivia een genot voor het oog met haar mooie natuur! De Boliviaanse keuken is verder totaal niet spannend en het land heeft geen kustgebied. Voor het lekkere luieren aan het strand en het verorberen van een heerlijke maaltijd ben je hier dus niet aan het goede adres. Wil je echter genieten van de mooie natuur? Of liever iets meer gewaagder ondernemen zoals het met een mountainbike afcrossen van de “Death Road’ in La Paz (wauw!) of een zilvermijn bezoeken waarin nog steeds gewerkt wordt in Potosí (wauw!), dan is Bolivia jouw land.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Sucre • Rurrenabaque

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    17 landen bezocht
    2 reviews
    1 waardering

    “Rondlopen in een surreëel Salvador Dali schilderij!”

    Geplaatst 26-09-2014 • gereisd oktober 2007 • 2 weken lang • met partner • groepsrondreis • met Koning Aap

    Bolivia heeft mij verrast! De jeeptocht door Salar de Uyuni -in het zuidoosten van Bolivia- was het mooiste en meest bijzondere. Het voelde alsof we door een goeie selectie aan Salvador Dali-schilderijen reden. Surrealistische kleuren landschappen en meren; echt onbeschrijflijk mooi! Rode meren in een witte (zout)wereld waar roze flamingo's hun maaltje bij elkaar scharrelen. Hyperblauwe meren, omgeven door roodbruine heuvels. Een ervaring die ik niet snel vergeet. Mede door de overnachting midden in de woestijn in een soort barak waar maar beperkt stroom en water was. Met kaarsen en veel dekens werd het een goede overnachting in de koude woestijn. Sommige reizigers kregen door de hoogte wat last van hoogteziekte en een (volle) fles zuurstof is een aanrader! In de opgedroogde zoutzee liggen eilanden die vroeger onder water lagen. Nu zijn ze begroeid met cactussen van zo'n 10 meter hoog. Dit zorgt voor een prachtig contrast met de witte achtergrond van de zoutwoestijn. De rotsen blijken van dichtbij versteend koraal te zijn. Wij bezochten 'eiland' Incahuasi; een must als je door Salar de Uyuni reist.
    Onze jeeptocht eindigde in Uyuni dat op zichzelf niet zo veel te bieden had, echter tegen Uyuni aan in het zuiden ligt het treinenkerkhof (El cementerio del trenes de Uyuni) en dit is zeker een bezoek waard. Per bus reisden we verder naar Potosi, bekend om de zilvermijnen. Een mooie stad met een rijke cultuur. Vervolgens zijn we een paar dagen in Sucre geweest. Deze stad ademt sereniteit en rust. De vele witgeschilderde gebouwen geven het een maagdelijke uitstraling. Sucre is een stad om te genieten van de rust, de uitzichten en de geschiedenis. Te paard hebben we de omgeving verkend en als 'gringo's' werden we gadegeslagen en enthousiast begroet door de kinderen in de straten. Eenmaal in de heuvels heerst er rust en domineren de uitzichten weer. Een leuke en ontspannen manier om ook buiten de stad de omgeving te verkennen.
    La Paz is een heel ander verhaal. Het is een veel grotere stad, met een andere sfeer. Minder ontspannen en meer drukte. Na het bezoeken van de heksenmarkt, wilde ik eigenlijk al wel weer verder reizen. En deze reis ging verder naar het Titicaca meer. Van Copacabana gingen we per boot naar de Uros Indianen, die op eilandjes wonen die gemaakt zijn van riet. Een kleurrijke klederdracht, echter een tikje toeristisch. Maar toch de moeite waard!
    Onze reis door Bolivia eindigde per boot toen we in Puno, Peru aan wal gingen. Met tegenzin heb ik Bolivia verlaten. Ik had geen hoge verwachtingen van dit land, maar hoe onterecht was dat...! Bolivia heeft me verrast en betoverd.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Sucre • Copacabana & Titicacameer

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    14 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Backpacken in Bolivia”

    Geplaatst 24-09-2014 • gereisd juli 2011 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Vanuit Peru ben ik samen met een vriendin naar Bolivia gereisd. We zijn via het Titicacameer de grens over gegaan en hebben eerst in La Paz overnacht. Een grote, hele drukke en vrij hectische stad, maar wel sfeervol en je voelt je je er niet onveilig. Er zijn overal mensen op straat. We hebben "el alto" bezocht, een grote markt, hooggelegen in La Paz met uitzicht over de hele stad. La Paz ligt vrij hoog dus je kunt zomaar last krijgen van hoogteziekte.
    In Bolivia zie je overal cocabladeren, het is nog geen cocaïne, dus veilig (niet erg lekker). Maar je mag de blaadjes niet uitvoeren!

    Naast La Paz hebben we (Salar de) Uyuni beZocht, prachtige zoutvlaktes! We hebben een tour van 3 dagen gedaan. Super! Mooie witte vlaktes, maar daar omheen ook prachtige natuur. Het is in de (Nederlandse) zomermaanden wel erg koud. Overdag 15 graden, maar 'nachts MIN20! Dus neem echt veel warme spullen mee en een slaapzak. Bolivia is nog niet heel touristisch en hierdoor lijken de Bolivianen soms wat naief en zeggen ze dat het echt niet zo koud zal zijn, maar ga van het ergste uit (slapen in een stenen hut met golfplaten dak en mini houtkacheltje met 30 man bij -20 graden!) Ook hadden gidsen bijvoorbeeld geen toiletpapier verzorgd, toch lastig als je 3 dagen in the middle of nowhere bent! Maar het was het allemaal waard, een hele bijzondere ervaring die je nooit gaat vergeten!

    Daarna ben ik nog in Sucre geweest. Een wat minder touristische stad, maar heeeel mooi. Dit wordt de witte stad genoemd (ciudad blanca) door de vele witte gebouwen. Nergens is de lucht zo blauw als in Bolivia lijkt het! Hier heb ik een erg mooie begraafplaats bezocht.

    Als laatste zijn we vanuit La Paz met een mini vliegtuigje de jungle in gegaan. We voeren met een boot naar ons kamp dat op houten palen stond zodat aligatoren niet je slaaphut konden in lopen, wel zo prettig natuurlijk! haha. Het zal ook wel te maken hebben met de hoogte van de waterstand in de rivier. In de jungle heb ik erg veel mooie en bijzondere dieren en planten gezien. Aligatoren, Kaaimannen, schildpadden, pirañas, vogels, apen en roze dolfijnen! Zeker aan te raden deze trip!

    De Bolivianen zijn lief maar wat terughoudend. Zorg dat je Spaans spreekt, want Engels wordt weinig gesproken en is slecht te verstaan. De natuur is prachtig en ongerept. Weinig tourisme nog, maar de mooiste plekken zijn wel te bezoeken. Het eten vond ik wat minder. Veel rijst met vlees en veel diaree gehad, dus let op met kraanwater ed! Eten is wel erg goedkoop.
    Je kunt ook erg goed winkelen in Bolivia, overal zijn marktjes met de meest mooie kleuren stoffen, leer en handgemaakte producten, ook spotgoedkoop meestal! Ook hier geldt: spreek je Spaans, dan kom je verder (lees: meer afdingen)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Rurrenabaque • La Paz

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    25 landen bezocht
    1 review
    3 waarderingen

    “Bolivia, te espera!”

    Geplaatst 30-07-2014 • gereisd juni 2013 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Bijna 4 weken hebben wij door Bolivia gereisd. Eigenlijk tekort voor zo’n waanzinnig mooi land! Vlieg op Santa Cruz in het Oosten voor het nabijgelegen dorpje Samaipata. De omgeving van Samaipata is groen en bergachtig. Naast dat je er heerlijk in een hangmat kunt relaxen is het een prima uitvalsbasis voor het nabijgelegen nationaal park Amboro met mooie watervallen, de ruïnes van El Fuerte, en als absolute favoriet: een 6 uur durende condor hike!

    Vervolgens vertrokken wij met een typisch Zuid-Amerikaanse busreis naar Sucre, de witte stad. Sucre is de mooiste stad van Bolivia met prachtige pleinen, ontzettend vriendelijke mensen en, als je geluk hebt, met kleurrijke fiestas! De zondagmarkt van Tarabuco is een aanrader!

    Dat Bolivia het armste land van Zuid Amerika is werd voor ons echt zichtbaar in het hooggelegen stadje Potosi (4090 m). In Potosi kan je met een gids de zilvermijn in om een indruk te krijgen van de barre omstandigheden waarin ze werken.

    Bolivia bezoek je natuurlijk voor de Salar de Uyuni. Begin je expeditie in Tupiza! In 4 dagen maak je een tocht met een jeep door het surrealistische landschap van Bolivia. Van het ‘wild western’ van Tupiza reis je door woestijn, rotsen, kleurrijke lagunes met flamingo’s om te eindigen op het wereldberoemde zoutmeer van Uyuni. Ondertussen slaap je in koude hostels met koude douches en kom je op temperatuur in een warm waterbron tussen de stomende geisers.

    Bijkomen van deze trip deden wij in La Paz. Aan de hoogte waren we inmiddels gewend. La Paz beviel ons verrassend goed. Na een indrukwekkende, maar toch wel zware tocht is het heerlijk om weer een goed hotel te hebben. Warme douches, Wifi en een Ierse Pub op de hoek. Heerlijk!

    Maarja… Bolivia is geen land om te relaxen en daarom maakten wij ons op voor een 3-daagse Condoriri trekking. Ditmaal geen jeep, maar met een privégids hiken door de hooggebergte (>5000 m) van Boliva. Afzien, koud, maar oh… oh… wat mooi!

    Bijkomen van deze tocht deden wij in Copacabana bij het Titicacameer. Neem de tijd om een goed hostel of hotel te vinden en bezoek het eilandje Isla del Sol.

    Bolivia heeft nog zoveel meer te bieden (o.a. amazone!) maar voor ons hield het na 4 weken helaas op. Wij vervolgden onze reis in Peru en vlogen via Lima direct naar Amsterdam. Wil je een relaxte vakantie en ben je op zoek naar mooie stranden en heerlijk eten, hou je niet van avontuur en wil je vooral geen grenzen verleggen……. sla dan Bolivia over! Je weet alleen niet wat je mist, want er zijn zo ontzettend veel redenen om JUIST dit land in Zuid Amerika te kiezen! Bolivia, te espera!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Samaipata • Sucre  • Salar de Uyuni

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Bolivia reiservaring!

Ben jij onlangs in Bolivia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Bolivia essentials

Vlag: Bolivia
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 18 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose.

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen door Bolivia, in combinatie met Peru, Argentinië, Chili en Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Bolivia en Peru zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Met lokale reisspecialst.
Bezoek website

Baobab
Baobab

O.a. overland-avontuur in een internationale groep!
Bezoek website

Bezienswaardigheden Bolivia

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Meer over vliegen naar Bolivia

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website



Bekijk Bolivia rondreizen
Vanaf €1300 incl. vliegticket

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia