In Copacabana & Titicacameer geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 21 Copacabana & Titicacameer reiservaringen

Copacabana & Titicacameer

Het Boliviaanse stadje Copacabana ligt aan het Titicacameer, bij de grens met Peru. Het is een gezellig, knus stadje en een populaire tussenstop tijdens een reis van Peru naar Bolivia of andersom. Vanuit Copacabana kun je o.a. de boot nemen naar Isla del Sol (eiland van de zon), een prachtig en ‘heilig’ eiland in het Titicacameer. Er bestaat ook een Isla de la Luna (eiland van de maan), maar dit is kleiner en minder bekend. Op beide eilanden zijn nog een aantal Inca-ruïnes te zien. Copacabana is zelf ook de moeite waard; het heeft een mooi centrum en is heel geschikt voor een dagje rust en genieten van de geweldige omgeving met een schitterend uitzicht.

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia

Overnachten in Copacabana

Vergelijk alle hotels in Copacabana
Bekijk hotels

Titicacameer

Een van de Uroseilanden in het Titicacameer.

Het Titicacameer ligt op de grens van Peru en Bolivia. Het meer is in totaal 8340 km² groot en ligt op ongeveer 3800 meter boven zeespiegel. Het is daarmee het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Op en rond het Titicacameer leven al eeuwenlang de inheemse Uros- en Aymarastammen. Ze wonen in zelfgemaakte rieten huisjes op de diverse gecreëerde eilandjes in het meer. Bekendste is het Isla del Sol, volgens de Incalegendes het eilandwaar de zonnegod geboren werd. Je kunt wandelen langs oude Incaruïnes en hebt schitterende uitzichten op het meer en de witte bergtoppen. Lees hier verder voor meer Titicacameer informatie en tips.

Het stadje Copacabana

Copacabana

Copacabana is klein en ondanks dat er veel toeristen komen, oogt het niet heel toeristisch. Er is een baai en een strand; vanaf hier vertrekken de boten naar Isla del Sol. Het stadje zelf bestaat uit kleine straatjes, gekleurde huizen en een centraal plein met een kathedraal. Deze kerk is de belangrijkste in dit plaatsje, want er staat het beeld van de maagd van Copacabana. Zij heeft een eigen kamertje in de kathedraal. Veel locals komen hier naar toe om zich te laten zegenen.

Copacabana
Copacabana

De oevers van het Tititacameer in Copacabana.

Activiteiten in Copacabana

Er is niet heel veel te doen in Copacabana, maar het is een leuke plaats om doorheen te lopen en op een terrasje te genieten van de rust en de omgeving. Een dagexcursie naar Isla del Sol is goed te doen, het is maar een uur met de boot. Op het eiland kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden; kort of lang en het uitzicht is geweldig. Ondanks de koude nachten kan overdag de zon flink schijnen: een dagje niets doen en bijbruinen is dus ook een goede optie. De sfeer in het dorp is heel relaxed en je zult er veel verhalen uitwisselen met mede-reizigers.

Copacabana

Het centrale plein met de witte kerk in Copacabana.

Isla del Sol

Isla del Sol.

Eten en overnachten in Copacabana

Er zijn veel leuke restaurantjes en barretjes in Copacabana en er zijn ook genoeg overnachtingsmogelijkheden (kijk hier voor een overzicht). Alles is in Copacabana en rond het Titicacameer een beetje duurder dan in de rest van Bolivia, maar het blijft betaalbaar. Onze tips: Herberg La Aldea Del Inca (v.a. €46) en Hotel Wendy Mar (v.a. €32).

Reizen naar Copacabana – hoe kom je er?

Copacabana is per bus bereikbaar vanuit Peru en vanuit La Paz in Bolivia. Vanaf Puno in Peru duurt het een kleine 4 uur meestal, maar hou rekening met de grensovergang. Vanaf La Paz in Bolivia duurt een busrit zo’n 2,5 uur. Het eiland Isla del Sol ligt op een uur met de boot vanaf het dorp.

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online
Riksja Peru & Bolivia

Zelf je Bolivia reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Beste reistijd Copacabana

Hoewel het in de Boliviaanse winter (juni t/m september) koud kan zijn, is dit toch de beste reistijd voor het Titicacameer en Copacabana. Het is namelijk droog en overdag schijnt de zon bijna altijd. Door de hoogte is het vaak mogelijk om toch van de zon te genieten, maar ’s avonds wordt het erg koud. Neem dus altijd warme kleding mee of koop een lekker warme trui van alpacawol die ze in Bolivia maken en verkopen.

Reisinspiratie

Alle Bolivia artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Bolivia

Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen

21 Copacabana & Titicacameer reiservaringen en tips



  • 55 landen bezocht
    27 reviews
    38 waarderingen

    “Om helemaal bij jezelf te komen”

    Geplaatst 29-11-2017

    We hebben 3 nachten op Isla del Sol doorgebracht en dat was zooo fijn! Los van de wereld op een klein (in een paar uur te lopen) eiland met alleen wat Bolivianen, schapen, geiten en kinderen. En altijd het diepblauwe water om je heen. Een plek om tot jezelf te komen, te genieten van de zon en de perfecte gelegenheid om uitgebreid te babbelen met de eilandbewoners (spreek Spaans!).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    13 reviews
    26 waarderingen

    “Adembememend!”

    Geplaatst 21-11-2017

    Wat een fantastisch mooi uitzicht als je over dit meer kijkt! En absolute aanrader is Isla del Sol en Isla de la Luna, wanneer je wat extra tijd hiervoor wilt nemen. Beiden zijn adembenemend mooi. 's Nachts kan het er koud zijn, dus zorg dat je warme kleding bij je hebt. De rust op deze eilanden is heerlijk. Prachtig om te wandelen; van het uitzicht kun je geen genoeg krijgen. Naast dat het er heel mooi is hangt hier ook een hoge energetische vibe. Goed voelbaar voor wie daar gevoelig voor is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    27 reviews
    9 waarderingen

    “Isla del Sol: Vergeet hier niet te overnachten!”

    Geplaatst 20-11-2017

    Vanuit Copacabana hebben wij Isla del Sol bezocht, waarbij we ervoor hebben gekozen om hier ook te overnachten. Ik vond het heerlijk op Isla del Sol. Het leven voelt hier nog traditioneel, goederen worden met ezels over bergpaadjes vervoert. Om echt de rust van het eiland te ervaren is het aan te raden er een nachtje te verblijven. Op het moment dat wij er waren (eind mei 2017) kon je helaas niet van het Zuiden naar het Noorden lopen. Er was namelijk een conflict tussen de eilandbewoners. Het Noorden hebben we dus niet bezocht (kan wel door met een prive boot naar het Noorden te gaan, maar dat vonden wij te duur). Ook alleen het Zuiden bezoeken is de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Noordereiland gesloten”

    Geplaatst 14-11-2017

    Onze eerste stop in Bolivia was een beetje ontgoocheling. Het zal deels wel te maken hebben dat de het Noorder Eiland gesloten is (ruzie van beide kanten). Is heel jammer want de meeste toeristen doen een mooie wandeling van Zuid naar Noord. Nu dat Noord gesloten is, is er niet zoveel te doen. Pas op, we willen niet zeggen dat dit eiland niet mooi is.
    Als je gaat, zorg dat je een kamer hebt met uitzicht op de zonsopgang. Voor de rest kan je een kleine wandeling maken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 22 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Isla del Sol”

    Geplaatst 11-11-2017

    In Copacabana (net over de grens bij Peru), kun je met de boot naar Isla del Sol. Wij zijn met de boot naar de noordkant gegaan en naar de zuidkant van het eiland gelopen. Dit is een prachtige route waarbij je grote delen langs het Titicacameer loopt. Het is een paar uur lopen waarbij je geniet van fantastische uitzichten.Ondertussen kom je veel dieren tegen, ezels, varkens (het is een en al kinderboerderij). Je kunt dan overnachten aan de zuidkant van het eiland (let op: hier heb je vaak koud water!) en dan 's ochtends weer met de boot naar Copacabana! Fantastisch!



    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 34 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Aanrader, bijzondere plek!”

    Geplaatst 08-11-2017

    Ik vond Copacabana zo'n fijne plaats! Niet groot, maar heerlijk om lekker rond te struinen. Ook het Titicacameer en de eilanden zijn erg bijzonder. Heerlijk om in een dag overheen te wandelen, bijzonder om een nacht te slapen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 33 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Mooie zonsondergang!”

    Geplaatst 03-11-2017

    Copacabana is een relatief klein plaatsje wat je binnen een halve dag wel verkend hebt. Een hoogte punt voor mij was de zonsondergang over het stadje en het Titicacameer. Dit kun je bewonderen vanaf één van de heuvels/bergen naast het stadje.
    Natuurlijk is een 'must do' één van de eilanden in Titicacameer bezoeken als je er toch bent. Voor een paar euro koop je een enkeltje of retourtje naar Isla Del Sol. Of je boekt een tour bij één van de toeristenbureaus. Helaas is op het moment van schrijven en in de tijd van mijn bezoek (oktober 2017) het noordelijke deel van Isla del Sol gesloten vanwege een conflict over de rechten van het toerisme (al bijna een jaar). In het noordelijke gedeelte schijnen de meeste bezienswaardigheden te zijn. Het zuidelijke deel heb je binnen 4-5 uur verkend. Het is dus niet noodzakelijk om een nacht op het eiland door te brengen om meer te kunnen zien. Mocht je de tijd hebben en van de rust willen genieten dan kan het wel. Ik vond een bezoek aan het eiland nog steeds de moeite waard, maar voor mij was 1 dag heen en terug voldoende! Controleer voor vertrek even hoe het er voor staat en of het noordelijke gedeelte weer op is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    18 reviews
    5 waarderingen

    “Mooi, rustgevend. ”

    Geplaatst 02-11-2017

    Een heerlijke plek om even tot rust te komen, een boottochtje te maken en wat lokale marktjes af te struinen.
    Let wel op; de busreis naar La Paz kan wat anders lopen dan wordt aangegeven. Wij hadden bijvoorbeeld te maken met een staking, waarbij bussen werden bekogeld en we door allerlei gekke straatjes moesten rijden. De maatschappelij waar we de bus hadden geboekt deed alsof ze ons niet begrepen en gaf ons geen enkele informatie. Dus even goed rondvragen daar wat een fijne maatschappeij is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    21 reviews
    2 waarderingen

    “Prachtige Isla del Sol! ”

    Geplaatst 01-11-2017

    Copacabana zelf is heel klein; het bestaat uit ongeveer 2 straten met restaurantjes en hostels maar wel een hele leuke ligging aan het meer. Je krijgt er zelfs een beetje een "Spaans Costa" gevoel bij! Je kunt ook een aantal trappen op lopen voor een prachtig uitzicht. Een "must do" hier is een tripje naar Isla del Sol, een prachtig eiland op het Titicaca meer. Je kunt hier een mooie hike van noord naar zuid maken in 1 dag, maar je kunt er ook voor kiezen om een nachtje te blijven. Een van de hoogtepunten van Bolivia!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Isla del Sol een plaatje”

    Geplaatst 28-10-2017

    Bij je bezoek aan Copacabana hoort zeker een bezoek aan Isla del Sol. Slaap hier dan ook zeker een nachtje. Er zijn genoeg guesthouses bij mensen thuis met goede kamers. Boek niets op voorhand.
    Tip: Laat je grote backpack achter in Copacabana, neem de boot naar zuid en hike naar noord. Er zijn 2 leuke routes waarbij je onderweg zeker locals tegenkomt in hun dagelijkse leven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Copacabana & Titicacameer reiservaring en tips!

Ben jij in Copacabana & Titicacameer geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privéreis & groepsreis.
Bezoek website

Peru2Go
Peru2Go

Bolivia en Peru zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Met lokale reisspecialst.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Meer over vliegen naar Bolivia

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

NRV
2. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen


Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia