In Rurrenabaque geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 8 Rurrenabaque reiservaringen

Rurrenabaque

Rurrenabaque wordt gezien als dé toegangspoort tot de Boliviaanse amazone en is een populaire toeristenbestemming om de geweldige en diverse Boliviaanse natuur te zien. De Boliviaanse Amazone is ook een goed alternatief voor de bekende Braziliaanse Amazone. Het stadje Rurrenabaque is levendig en ligt naast de Beni rivier. Vanaf ‘Rurre’, zoals de stad vaak genoemd wordt, zijn veel tours te boeken naar de pampa’s (savannegebieden met veel water) of de jungle/Amazone (Madidi National Park).

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia

Overnachten in Rurrenabaque

Vergelijk alle hotels in Rurrenabaque
Bekijk hotels

Pampas del Yacuma

Pampas del Yacuma

Eén van tours die te boeken is vanuit Rurrenabaque is een meerdaagse excursie naar de Pampas del Yacuma, kortweg de Pampa’s. Het grootste verschil tussen de pampa’s en de jungle is de hoeveelheid van de bomen. De pampa’s bestaan vooral uit savannegebied en hebben geen tropische regenwouden zoals de Amazone. Er is veel water en moeras te vinden; de tocht er naartoe gaat met een jeep en daarna met een boot. Eenmaal op de rivier zijn er heel veel dieren te spotten, zoals kaaimannen, waterzwijnen, gekleurde vogels en schildpadden. Tijdens de excursie slaap je in ecolodges, meestal vrij basic budgetaccommodaties. Er worden diverse wandelingen en boottochten georganiseerd om de omgeving en de flora en fauna ontdekken. Tijdens die tochten is er kans dat je alligators, apen, anaconda’s, roze rivierdolfijnen en piranha’s ziet.

Pampas del Yacuma

De Jungle/Amazone bij Rurrenabaque

Behalve tours naar de Pampa’s, zijn er ook tours naar de Amazone te boeken. Veel van deze tours gaan naar het Madidi National Park dat vlakbij Rurrenabaque ligt. Deze tours gaan te voet, per jeep of per kano. De Beni rivier die je door het Madidi National Park voert is breder dan de rivier in de Pampa’s, hierdoor is er minder wildlife te zien. De lodges waarin overnacht wordt zijn iets luxer dan in de pampa’s meestal, maar hebben geen elektriciteit en water. Er kunnen wandelingen gemaakt worden door het regenwoud en de gids legt uit over medicinale planten, insecten en bomen uit de jungle. De omgeving is prachtig en het maken van wandelingen overdag en ’s nachts is een bijzondere ervaring. Qua dieren is er de grootste kans om alligators, apen, vogels en veel insecten tegen te komen. Muggen zijn er helaas veel meer in de jungle dan op de pampa’s.

Madidi National Park

Kano’s in het Madidi National Park.

Madidi National Park

Zonsondergang over een meer in het Madidi National Park.

Eten en overnachten in Rurrenabaque

Voorafgaand of na een tour is het handig om te overnachten in Rurrenabaque. In dit kleine junglestadje zijn een paar hostels en basic hotels, maar niet veel. De prijzen zijn niet hoger dan in de rest van Bolivia. Er zijn ook een paar restaurantjes en bars te vinden, maar vooral het ‘street food’ is erg lekker en leuk om te proberen.

Rurrenabaque

Zonsondergang over de weelderige groene heuvels bij Rurrenabaque met de Beni rivier op de voorgrond.

Markt in Rurrenabaque

Markt in Rurrenabaque.

Reizen naar Rurrenabaque – hoe kom je er?

Reizen naar Rurrenabaque kan met de bus of per vliegtuig. Vanaf La Paz gaat er een bus (via de ‘Death road’!) die er zo’n 18 uur over doet. Vanaf La Paz doet een vliegtuig er ongeveer een uur over.

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online
Riksja Peru & Bolivia

Zelf je Bolivia reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Beste reistijd Rurrenabaque

Vanwege de tropische ligging is het meestal warm en vochtig in Rurrenabaque en omgeving. De beste reistijd is de Boliviaanse winter (juni t/m september), dat is buiten het regenseizoen.

Reisinspiratie

Alle Bolivia artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Bolivia

Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen

8 Rurrenabaque reiservaringen en tips



  • 35 landen bezocht
    28 reviews
    8 waarderingen

    “Je ademt de jungle”

    Geplaatst 30-11-2017

    Wat is Rurrenabaque een fijn plaatsje. Alles is goed te belopen, de mensen zijn vriendelijk en de toegankelijkheid tot de pampas is misschien wel het grootste pluspunt. De grote diversiteit in fauna in de pampas is inspirerend. Van kaaiman tot capibara en van anaconda tot roze dolfijn, je durft niet te knipperen met je ogen. Zelfs de zonsopgang, zonsondergang en de sterrenhemel zijn enorm memorabele momenten op deze plek. Ga de uitdaging aan en verbaas je in de wondere wereld van de pampas. Dit zul je nooit meer vergeten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 reviews
    29 waarderingen

    “Prachtige pampas ervaring! ”

    Geplaatst 29-11-2017

    Dit was zeker en vast een van de hoogtepunten van onze reis in Bolivia. Wanneer je echt even wilt weg zijn van de drukke stad en echt wildlife wil spotten, kom dan naar hier. De pampas tour is echt geweldig, een 3 daagse tocht waarbij je meer alligators /krokodillen ziet dan mensen. Aapjes, slangen, piranha's, toecans, spinnen, capibaras, schildpadden, roze dolfijnen komen ook allemaal aan bod. Je moet je wel wapenen tegen de muggen! Maar ondanks de 150 muggenbeten zou ik deze ervaring aan iedereen aanbevelen. Het stadje zelf is leuk om voor en na de tour even te blijven en op adem te komen. Je kan er lekker eten, drinken en je zit in een mooie omgeving.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 reviews
    9 waarderingen

    “Puur avontuur! ”

    Geplaatst 28-11-2017

    Urenlang varen tussen ongelofelijk gevarieerde natuur en dieren zoals krokodillen, capi bara, slangen, vogels, schildpadden,... . Zwemmen in diezelfde rivier, tussen roze dolfijnen. Piranha's vangen. Aapjes of tucans spotten vanuit je jungle lodge. Voetballen met locals en andere reizigers tot de zon onder gaat. Al dit en meer op je pampas tour in Rurrenabaque!! Enkel oppassen met de muggen :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 33 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Wildlife spotten vanuit een bootje”

    Geplaatst 03-11-2017

    Rurrenabaque is een dorpje wat een echte 'jungle' sfeer kent. Het is de uitgangsbasis om de Amazone in te trekken. Ik heb gekozen voor de Pampas tour die werkelijk overal wordt aangeboden en makkelijk ter plekke te regelen is. Bij deze tour ga je eerst een stuk met de jeep om vervolgens in een bootje te stappen. Je vaart dan over een rivier waarlangs heel veel wildlife te spotten is. Je ziet veel vogels, capibara's, kaaimannen, schilpadden en verschillende apensoorten. De ideale tour is 3 dagen en 2 nachten. Langer is echt niet nodig omdat je de meeste dieren zelfs al op je eerste dag ziet. Behalve dieren vanuit de boot spotten ga je ook opzoek naar slangen, zwem je met de roze dolfijnen, kijk je naar de zonsondergang en opgang en ga je piranha's vissen. Een plaats in Bolivia die je niet mag overslaan, omdat het ook even compleet anders is dan de andere plaatsen. Even geen bergen, en geen kou en zuurstof gebruik, maar een tropische klimaat op zeeniveau.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Natuur en dieren, wat wil je nog meer”

    Geplaatst 28-10-2017

    De pampas in vanuit Rurrenabaque is een bijzondere en fantastische ervaring. Een totaal andere wereld dan dat je eerder hebt meegemaakt in Bolivia. Het lijkt net of je in Azië bent. Het dorpje is klein en niet veel te doen maar het ademend rust en natuur. Wij boekten de 3daagse pampas tour bij een van de bureautjes dat voor ons het beste voelde. We vertrokken per jeep en uiteindelijk stap je in een bootje. Al snel spot je (als je mazzel hebt) de eerste dieren. Het blijft een bijzondere ervaring. De geluiden die je hoort en het zo leven midden in de natuur. De muggen zijn erg vervelend dus kleed je met lange mouwen en gebruik muggenspray. Maar het is het zeker waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 13 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Pampas tour ”

    Geplaatst 26-10-2017

    Rurrenebaque was een waanzinnige ervaring.
    Ik heb de tour geboekt via hostel incas room. Een lieve vrouw Theresa zal er alles aan doen alles tot in de puntjes voor je te regelen. ik ben er zelf in 2016 geweest en toen was de prijs nog 1450 bolivianos inclusief vlucht + tour (fluvial tours) ik heb gehoord dat het nu al een stuk duurder is dus de exacte prijs weet ik niet meer zo goed. ik vloog vanaf la paz naar rurrenabaque. let op: ben flexibel want het kan best zo zijn dat als het te veel regent in rurrenebaque dat je vliegtuigje niet gaat. je gaat hier met een kano over de rivier/pampas en je gaat op zoek naar anacondas / kaaimannen en je gaat piranhas vissen. ook is er een mogelijkheid om met roze dolfijnen te zwemmen! het eten is overigens ook super lekker! iedere keer opnieuw.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 37 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Wildlife spotten in Rurrenabaque ”

    Geplaatst 12-03-2017

    Afgelopen september zijn wij via la Paz naar Rurrenabaque gevlogen. Alleen de vlucht in een klein propellervliegtuigje over bergen en jungle was al een super ervaring. Eenmaal geland op het 'vliegveld' van Rurrenabaque hebben we direct een tour uitgezocht naar de pampas. Er zijn meerdere touroperators en zij bieden de zelfde tour aan voor de zelfde prijs. De overheid stelt een minimale prijs vast om de natuur te beschermen. Eenmaal in de pampas zijn er verschillende lodges maar ik verwacht dat deze ook van vergelijkbare kwaliteit zijn. De tours zijn kleinschalig en je verblijft na een fantastische boottocht in een ecolodge aan de rivier. Vaak bij tours wordt er geen garantie gegeven voor het spotten van wildlife. Hier kom je er gewoon niet om heen. In de nacht hoor je krokodillen jagen. In de ochtend word je wakker van het gebrul van howler monkeys. Het voelt alsof je in een national geographic aflevering terecht gekomen bent. September is de droogte periode. Waardoor al het leven zich om de rivier afspeelt. De hoeveelheid dieren die je spot is onbeschrijfelijk. Wij hebben wel 1000den alligators gespot, capibara's, tropische vogels, zeldzame zoetwater dolfijnen, doodshoofdaapjes, brulapen, piranhas, Hoewel super spannend hebben wij zelfs tussen al dit leven gezwommen! S'avonds genoten wij van een heerlijke maaltijd gekookt door Chaci. Na een koude douche tussen de boskikkers brachten we de avonden chillend door in de hangmatten luisterend naar de bosgeluiden. Als je dol bent op de natuur en niet te veel luxe nodig hebt is dit echt een fantastische ervaring.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Rurrenabaque en Pampas”

    Geplaatst 07-11-2016

    Op advies van andere reizigers kwamen we terecht in de Pampas. De jungle, ik wist niet wat ik kon verwachten. Na een nacht in het dromerige plaatsje Rurrenabaque gingen we dieper de jungle in. We verbleven hier een aantal nachten in, een op houten palen geslagen, 'resort'. Apen liepen over het dag en de alligators zwommen onder ons door wanneer we zaten te ontbijten. We visten op piranha's, die we 's avonds op aten en zwommen tussen de roze dolfijnen. Het was zeer verrassend. Ik vond het vooral super gaaf om iets te beleven wat zover van het dagelijks leven in Nederland af staat. Een aantal dagen leven uit een rugzak (de backpack lieten we achter in ons hostel in La Paz) en optrekken met wildvreemden, die al snel voelen als je beste vrienden, omdat je met hun in één ruimte slaapt, met hen eet en de rest van de dag met hen in een bootje zit te genieten van de prachtige natuur!


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 01 november 2017 15:44

      Hey! Ik vroeg me af hoe je naar Rurrenabaque bent geweest (vliegtuig of bus), met welke organisatie je de pampas hebt gedaan en als je die al in La Paz had geboekt. Muchas gracias :-)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Rurrenabaque reiservaring en tips!

Ben jij in Rurrenabaque geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privéreis & groepsreis.
Bezoek website

Peru2Go
Peru2Go

Bolivia en Peru zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Met lokale reisspecialst.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Meer over vliegen naar Bolivia

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

NRV
2. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen


Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia