In Sucre geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 10 Sucre reiservaringen

Sucre

Sucre ligt in het Andesgebergte in het zuiden van Bolivia, op ruim 2700 meter. Een stuk lager dan andere steden als La Paz en Potosi, waardoor de temperatuur er vaak aangenamer is. Sucre heeft in de geschiedenis vier verschillende namen gehad en wordt daarom ook wel de ‘stad met de vier namen’ genoemd. In 1990 is door het Boliviaanse parlement bekrachtigd dat Sucre officieel op 16 april 1538 gesticht is. Hoewel Sucre officieel de hoofdstad van het land is, is het hogergerechtshof de enige overheidsinstantie die er te vinden is. De stad heeft een rijke koloniale geschiedenis en is in heel Bolivia (en ook daarbuiten) geliefd om zijn ontspannen atmosfeer en prachtige historische binnenstad. Typisch zo’n stad waar je als reiziger langer blijft hangen dan gepland!

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia

Overnachten in Sucre

Vergelijk alle hotels in Sucre
Bekijk hotels

Stadscentrum

Sucre

Het centrum van Sucre is mooi en overzichtelijk. Er is zoals in elke Zuid-Amerikaanse stad een centraal plein waaraan een kathedraal staat: het Plaza 25 de Mayo. Dit is tevens een ideale plek om even neer te ploffen bij een van de vele barretjes of restaurants en de sfeer van de stad in je op te nemen. Door de hele oude binnenstad zijn mooie koloniale gebouwen en huizen te vinden, vaak wit van kleur met rode dakpannen. De historische binnenstad van Sucre staat bekend als één van de best bewaarde koloniale steden in Zuid-Amerika en staat de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Sucre

Bezienswaardigheden in Sucre

De hele oude binnenstad is sowieso al leuk om doorheen te wandelen, maar er zijn meerdere kerken die de moeite waard zijn om ook van binnen te bekijken. De Basílica de San Francisco de Charcas, La Iglesia de San Lázaro en La Iglesia San Felipe Neri zijn de bekendste. Deze kerken zijn meerdere malen gerestaureerd en al honderden jaren oud.

San Felipe Neri klooster, Sucre

Uitzicht op het dak van het San Felipe Neri klooster.

Aan de rand van de stad staat ook een bijzonder klooster (‘La Recoleta’) dat door de Franciscanen is gebouwd in de 16e eeuw. Het klooster is tegenwoordig een museum en het is leuk om hier een kijkje te nemen. In de kloostertuin staat een boom die al 1400 jaar oud is; een historisch en nationaal monument.

La Recoleta klooster, Sucre

La Recoleta klooster.

Wie lekker wil relaxen of een boekje wil lezen kan terecht in het Parque Bolivar, waar veel verliefde stelletjes hangen. Let op: op het gras lopen is verboden!

Het textielmuseum

Naast de kerken en het klooster is er ook een aantal musea in Sucre dat de moeite waard is. Het meest typische museum is het textielmuseum. In dit museum zijn allerlei authentieke Boliviaanse kledingstukken van door de jaren heen te bewonderen, zoals de prachtige felgekleurde stoffen waar Bolivia bekend om staat, de bolhoedjes, doeken, rokken, enzovoort. Aan het centrale Plaza 25 de Mayo staat de Casa de la Libertad. Dit is de plek waar in 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen, tegenwoordig is het een museum over de geschiedenis van het land.

Sucre

Spaans studeren & vrijwilligerswerk in Sucre

Aan de universiteit van Sucre studeren veel (internationale) studenten. Onder jonge westerse reizigers is het een populaire plek om Spaans te studeren en een tijd te wonen. Onder andere bij Travel Active (een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in actieve reizen en vrijwilligerswerk) kun je een programma regelen; ze bieden ook een combinatie van Spaans studeren en vrijwilligerswerk.

De omgeving van Sucre

Sucre staat onder reizigers bekend als een heerlijke stad om even te relaxen. Maar wie het stadscentrum wel gezien heeft en wat actiefs wil doen, kan terecht in de directe omgeving. Het berglandschap rond de stad is namelijk prachtig en er zijn diverse inheemse dorpjes te bezoeken en wandelingen te maken. Doe bijvoorbeeld de ‘7 Cascadas’ hike (7 Watervallen) of boek een tour naar de vulkaankrater van Marawa, 40km buiten de stad.

De Indianenmarkt van Tarabuco

Zo’n drie uur rijden vanaf Sucre ligt Tarabuco, hier wordt elke zondag een fascinerende markt gehouden. Het is een van de kleurrijkste markten op het continent en de perfecte plek om prachtige Boliviaanse kleding te kopen; alles is handgemaakt.

Indianenmarkt van Tarabuco

Eten en uitgaan in Sucre

Sucre heeft een voor Boliviaanse begrippen vrij levendig uitgaansleven. Het is een echte studentenstad en er zijn dan ook veel restaurants, bars en een aantal (nacht)clubs te vinden. Het culinaire aanbod varieert van simpel Boliviaans ‘street food’ tot elegant internationaal en alles daartussen, tot pizza en Chinees aan toe. Veel bars en restaurants bevinden zich op of bij het centrale Plaza 25 de Mayo, waar je overigens ook veel stalletjes vindt die heerlijke fruitshakes maken. Grootste club van de stad is de Stigma, die in tot de vroege uurtjes doorgaat. In het uitgaansleven mixen locals met toeristen en internationale studenten: erg leuk!

Overnachten in Sucre

Sucre is een toeristische stad met een ruim aanbod aan verschillende accommodaties, van budget tot luxe. Er zijn vele toffe hostels en fraaie boetiekhotelletjes: vaak erg mooi van de buitenkant door de koloniale stijl en ook goed en schoon van binnen. En erg goedkoop! Onze tips: het elegante El Hotel de Su Merced (v.a. €48), Hostal CasArte Takubamba (v.a. €10), Casa Al Tronco (v.a. €16) en La Escondida Hostal (v.a. €23).

Reizen naar Sucre – hoe kom je er?

Sucre heeft een vliegveld en vanaf Santa Cruz is het een half uur vliegen. De bus van of naar Potosi doet er ongeveer 3,5 uur over. Na La Paz en Santa Cruz gaan nachtbussen die er respectievelijk 12 en 14 uur over doen.

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online
Riksja Peru & Bolivia

Zelf je Bolivia reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Beste reistijd Sucre

Doordat Sucre wat lager ligt dan veel andere plaatsen in Bolivia, is de temperatuur wat aangenamer. Het is overdag het hele jaar door gemiddeld zo’n 20 tot 25 graden, maar ’s nachts kan het afkoelen. Oktober is de warmste maand meestal.

Reisinspiratie

Alle Bolivia artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Bolivia

Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen

10 Sucre reiservaringen en tips



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “de witte stad”

    Geplaatst 04-11-2017

    Leuke stad , een bezoekje waard. Wij deden een hele fijne wandeltour via Condor Travels. Een echte aanrader, leuke manier om de stad te leren kennen. Veel info over de stad, inheemse bevolking en we mochten zelfs allerlei dingen proeven op de markt. Van La Recoleta (het hoogste deel van de stad) heb je een mooi uitzicht over de hele stad.
    Wij bezochten ook Parque Cretacico. Hier kan je goed bewaarde voetsporen vinden van dinosaurussen! Als je hier naartoe gaat moet je echt de tour doen om 12 of 13u zodat je echt vlakbij de voetsporen kan komen. Er staan ook nog een aantal levensgrote modellen van dino's.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 31 landen bezocht
    15 reviews
    1 waardering

    “Relaxte, authentieke stad”

    Geplaatst 03-11-2017

    Na een vermoeiende 4 daagse Salar de Uyuni tour, is een verblijf van een paar dagen in Sucre heerlijk. Een relaxte, schone en gezellige stad. Leuke hostels, gezellige barren, heerlijke restaurantjes en een ontspannen sfeer. Bezoek de authentieke markt in de buurt van Sucre en shop hier leuke souvenirs.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Me gusta!”

    Geplaatst 01-11-2017

    Sucre is echt een heerlijke relaxte stad, waar men goed kan vertoeven. Wij hadden eerst een week geboekt in een appartment van iemand via een website waar men appartementen van anderen kan huren. We zouden namelijk een Spaanse cursus volgen bij een school die de naam draagt van de titel, maar we vonden de stad zo ontzettend leuk dat we er een tweede week aan vast hebben geplakt en we gingen iedere dag in de middag trouw naar de markt toe om steeds bij hetzelfde vrouwtje een vers geperst sapje te drinken. let wel; blijf steeds naar dezelfde persoon gaan want anders spreken ze je nooit meer aan! De stad heeft ook een aantal cafe's die door Nederlandse eigenaren worden gerund. Zo kwam het dat wij op 27 april koningsdag aan het vieren waren in een kroegje in Sucre met Bitterballen en kaassoufles!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Een relaxte stad”

    Geplaatst 28-10-2017

    Sucre was tijdens een langere reis door Zuid-Amerika een heerlijke tussenstop. Er is genoeg te doen in de stad en in de omgeving. De witte gebouwen zijn mooi. De stad is vrij rustig voor Zuid-Amerikaanse begrippen. Neem er spaanse lessen bij Me Gusta Spanish School. En geniet van de verschillende lekkere eettentjes. (er zijn ook meerdere Nederlandse tentjes met Nederlands eten).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 44 landen bezocht
    36 reviews
    21 waarderingen

    “Naar de indianenmarkt van Tarabuco”

    Geplaatst 24-10-2017

    Met een collectivo (gedeeld minibusje) kan je heel makkelijk naar de zondagse indianen markt in Tarabuco. Dat ligt op zo'n 70 kilometer van Sucre. Je hoeft daarvoor absoluut geen tourtje te boeken.
    De markt in enorm uitgestrekt en begint aan het centrale plein in Tarabuco. Daarachter zijn alle straatjes vol met aanbieders van vanalles en nog wat. Helemaal achteraan vind je nog een overdekte hal waar je ook wat kunt eten, en een veemarkt. Het leuke aan deze markt is dat je echt superveel mensen ziet in diverse soorten traditionele kledij. Compleet met zeer aparte hoofddeksels, zoals een soort lederen helmen. De mensen komen van heinde en verre naar deze markt om hun waren te verkopen en om in te kopen. Het is ook een sociaal gebeuren voor henzelf. We zagen wel wat andere reizigers maar niet zo heel veel. Het is dus ook echt niet zo dat je hier platgelopen wordt door de toeristen.
    Wij vonden deze markt absoluut de moeite van de reis waard. Je kunt hier prachtige geweven doeken kopen in boliviaans vrolijke kleuren!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Dinosaurs in Sucre”

    Geplaatst 25-03-2017

    Heb je niks met dinosaurussen en niet heel veel tijd in Sucre dan zou ik het dinosauruspark zeker overslaan. Het is sowieso maar een klein park, waarin je niet heel veel voetstappen ziet. Het is voor mij überhaupt niet zeker of ze ooit echt daar zijn geweest.... Dus met een sceptische instelling is een bezoek nog minder waard. Geniet lekker van de stad en laat dit park voor wat het is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Leer Spaans in Sucre”

    Geplaatst 25-03-2017

    Sucre is een heel schattige stad. Wil je graag op een plek in Bolivia spaans leren dan kan ik Sucre zeker aanraden. Het is een heerlijk centrum om een tijd te verblijven. Het weer is aangenaam, de mensen zijn super vriendelijk en de relaxte sfeer zal je zeker helpen met studeren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 4 reviews
    2 waarderingen

    “Rustige en relaxt Sucre”

    Geplaatst 06-03-2017

    Sucre is een ideale plek om even bij te komen van je reis door Bolivia. De witte stad, zoals Sucre ook wel wordt genoemd, biedt veel mogelijkheden. Van sfeervolle restaurantjes, goede taalscholen en het karakteristieke centrale plein. Sucre is echt een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 44 landen bezocht
    36 reviews
    21 waarderingen

    “Met het bustreintje (buscarril) van Sucre naar Potosi”

    Geplaatst 17-02-2017

    We kregen deze tip van een andere reiziger. Er loopt een bus/treintje tussen Sucre en Potosí. Hij vertrekt in Sucre op station "el Tejar". Het treintje vertrekt niet elke dag, bv op maandag gaat hij van Sucre naar Potosí, op dinsdag gaat hij dan weer terug. De treinreis duurt namelijk 7 tot 8 uur! De bustocht tussen deze 2 steden is slechts 2 tot 3 uur. Waarom dan toch deze tocht te ondernemen? Omdat je door een heel ander dal gaat, en de buscarril (ook wel ferrocarril genoemd) gaat heel traag, ik schat zo'n 25km per uur. Je ziet onderweg veel mooie natuur, de trein rijdt door smalle kloven, over bruggen en zigzagt zich omhoog. Het is gewoonweg prachtig. Daarbij komt dat je tussen de locals zit, er zijn amper toeristen die hiervan weten. Er kan maar een maximaal aantal passagiers mee, de bagage gaat op het dak. Zorg dat je om 07.00 uur in de ochtend op "el Tejar" bent want dan begint de kaartverkoop, en wie het eerst komt wie het eerst maalt. Een kaartje kost 2x niks, als ik me goed herinner iets van 20 to max 25 bs. We hadden nog een geweldige ervaring onderweg; het treintje ontspoorde!! Net naast de rails. Iedereen er uit, en binnen een half uurtje stond hij weer op de rails en konden we de reis vervolgen. Zoiets vergeet je toch nooit meer!
    Echt een aanrader als je eens van de platgetrapte toeristen paden af wil!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 16 landen bezocht
    4 reviews
    1 waardering

    “Rustige stad met goede taalschool ”

    Geplaatst 17-02-2016

    In Sucre hebben mijn man en ik een aantal weken doorgebracht om Spaans te leren. Dat hebben we gedaan bij de Bolivian Spanish School: een leuke kleinschalige school met goede leraren. Sucre is een prima stad om een paar weken te vertoeven en wordt wat mij betreft extra leuk als je er wat langer blijft, bijvoorbeeld om Spaans te leren. Met de leraren en andere studenten van de school gingen we regelmatig wat eten of naar een barretje, waardoor je de stad meer als een local leert kennen en meteen je Spaans kunt oefenen. Er zijn ook erg veel leuke plekjes om lekker te eten, zoals La Taverne (Dir. Calle Aniceto Arce 35), een Frans restaurant met een goede kaart en heerlijk eten of Cafe Capital (Dir. Calle Anecito Arce 13). Hier hebben ze lekkere broodjes en heerlijke sapjes (voor heel weinig geld). De zaak ziet er niet zo sfeervol uit, maar zit vaak wel helemaal vol.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Sucre reiservaring en tips!

Ben jij in Sucre geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privéreis & groepsreis.
Bezoek website

Peru2Go
Peru2Go

Bolivia en Peru zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Met lokale reisspecialst.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Meer over vliegen naar Bolivia

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

NRV
2. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen


Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia