In Chobe National Park geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 15 Chobe National Park reiservaringen

Natuur in Chobe National Park

De natuur in het Chobe National Park is erg divers. Het noordoosten van het park wordt getekend door teakbossen die in het noorden overgaan in groene graslanden. In het zuiden droogt het gebied uit tot savanne en het noordwesten bestaat uit drassige moerassen. Aan de noordkant van park stroomt de Chobe Rivier, die zich in het dorpje Kasane samenvoegt met de Zambezi Rivier. De oorspronkelijke bewoners van het Chobe gebied waren de San Bosjesmannen. Hun rotstekeningen zijn nog steeds in het nationale park te zien.

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 831 Meer over vliegen naar Botswana

Overnachten in Kasane

Vergelijk alle hotels in Kasane
Bekijk hotels

Verscheidenheid aan wild

Chobe National Park

Een kudde olifanten in het Chobe National Park.

Door de verschillende ecosystemen is Chobe National Park het leefgebied van een grote verscheidenheid aan wild. In één dag is het mogelijk om de gehele ‘Big Five’ te zien: de olifant, de buffel, de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Doordat de Chobe Rivier geliefd is bij olifanten als drinkplaats telt het park naar schattingen ongeveer 120.000 olifanten. Dit biedt een grote kans om immense kuddes te spotten. Naast de Big Five leven er ook giraffes, krokodillen, nijlpaarden, cheeta’s, hyena’s en veel verschillende soorten antilopen. Dit is nog maar een greep uit al het wild dat in het park huist. Ook zijn er ruim 400 verschillende vogelsoorten te zien.

Chobe National Park
Chobe National Park

Op safari in Chobe National Park

Het park is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Voor mensen die graag zelfstandig reizen is het mogelijk om in een 4WD een self drive safari te doen. In het Chobe National Park zijn er wel verzwarende omstandigheden die het rijden lastiger kunnen maken, namelijk het diepe zand of, in de regenperiode, het vele water. De voordelen van een self drive safari zijn dat je zelf de route kunt bepalen en hoe je je tijd spendeert. Voor wie in tijdnood komt en niet voor zonsondergang terug bij zijn kamp of lodge denkt te zijn, is het mogelijk om gebruik te maken van de geasfalteerde weg die dwars door het park loopt.

Chobe National Park

River de Chobe.

Het is ook mogelijk om op safari te gaan met een ranger in een open 4WD. De ranger, die bekend is met het park en de wilde dieren, spoort het wild op en vertelt over de natuur en de dieren. Naast jeepsafari’s kun je ook met de boot op safari. De boten varen tegen zonsondergang over de Chobe waar talloze olifanten zwemmen en eten. Behalve olifanten zijn er ook nijlpaarden en krokodillen, diverse antilopen, buffels, leeuwen en vogels te zien.

Accommodaties en faciliteiten

In het Chobe National Park zijn drie campsites opgezet, namelijk Ihaha aan de Chobe Rivier, Savuti waar veel bull olifanten, leeuwen en hyena’s komen en Liyanti in het noordwesten. Het is noodzakelijk om vooraf een plek op één van de campsites te reserveren. Naast campsites is er één lodge binnen het park, namelijk de vijfsterren Chobe Game Lodge (te boeken bij o.a. Tenzing Travel). Deze lodge heeft 42 kamers met elk uitzicht op de rivier en is van alle luxe voorzien. In de omgeving van het Chobe National Park bevinden zich diverse accommodaties en faciliteiten, vooral bij Kasane. Van luxe safari lodges met spa’s tot aan tented camps.

Chobe National Park – hoe kom je er?

Er is één toegangspoort die leidt naar het Chobe National Park. Dit is de Sidudu Gate aan de noordzijde van het park. De toegangspoort is in ongeveer 40 minuten makkelijk te bereiken vanuit het dorpje Kasane. Tussen Kasane en het park zijn geen hekken, wat betekent dat het wild zelfs door het dorpje heen kan lopen.

Top 3 Botswana specialisten

NRV
NRV

NRV biedt verschillende privéreizen naar Botswana aan, in combinatie met Namibië en de Victoria Falls.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Kampeerreizen in groepsvorm of privé en luxe reizen op maat.
Bezoek website

Botswana Online
Botswana Online

Zelf je Botswana en/of Namibië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Klimaat en beste reistijd Chobe National Park

Het Chobe National Park in Botswana heeft een subtropisch klimaat. In de zomer variëren de temperaturen van 36 graden overdag tot 15 graden ’s nachts. In de winter varieert het van 30 graden overdag tot 5 graden ’s nachts. In het Chobe National Park verschilt het klimaat ietwat per regio. De temperatuur kan af en toe tot onder het vriespunt komen en er valt per regio een verschillend aantal millimeter aan regen.

Voor de safariliefhebber is het aan te raden om tussen april en oktober naar Chobe National Park af te reizen. In deze periode is het warm en droog, waardoor het wild zich rondom het water concentreert. Dat maakt het makkelijker om ze te spotten. Voor de vogelliefhebber zijn de maanden november tot maart de meest gunstige om naar het nationale park af te reizen. In dit seizoen valt er veel regen, waardoor alle bomen en planten weer in bloei gaan staan. Dit wordt daarom ook wel het groene seizoen genoemd. De wegen veranderen in het groene seizoen in modderpoelen en zijn daardoor minder begaanbaar.

Reisinspiratie

Alle Botswana artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Botswana

Bekijk de top 10 Botswana rondreizen

15 Chobe National Park reiservaringen en tips



  • 47 landen bezocht
    27 reviews
    14 waarderingen

    “Chobe National Park”

    Geplaatst 20-11-2017

    Het park is best leuk. Een gamedrive en een boottocht zijn leuk om te doen. Elke keer als we in de buurt zijn, doen we beide activiteiten. Het is een mooi park, maar niet spectaculair. Er zijn zeker mooiere parken. De vele boten maakt het wat toeristisch. En ook de vele game vehicles is wat minder.
    Kasane is een grappig dorp. Heel toeristisch, maar toch wel leuk. Ontzettend veel accommodaties voor toeristen.
    Olifanten lopen ook vlak langs Kasane op. We konden 1x het dorp niet in, omdat de enige toegangsweg geblokkeerd was door een groep olifanten die daar de dag wilden doorbrengen. Ook de snelweg naar het zuiden is het leefgebied van de olifanten. Pas daar goed op als je een onoverzichtelijke bocht door gaat of heuvel over gaat, want er kan zomaar een olifant op de snelweg staan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Safari kan je niet overslaan, ook niet hier!”

    Geplaatst 15-11-2017

    Safari is één van de leukste dingen om te doen. Je zit lekker in een auto, je rijdt wat rond, de gids/chauffeur trapt op de rem, want, 'goed opletten want hier in de bosjes zit een luipaard'. En ja hoor.... Chobe is wellicht minder bekend dan Kruger in Zuid-Afrika, maar zeker net zo mooi (misschien moet je ze allebei doen :-) ) Op een gegeven moment houd je op met Olifanten fotograferen, want hoeveel olifantenfoto's heeft een mens nodig? De rangers gaan zeer respectvol om met park en dieren, maar oh, wat blijft het leuk om ze te zien. Ook mooi, zo'n 'park' is natuurlijk een beschermd gebied, maar er is geen olifant die zich wat aantrekt van waar het park eindigt en de rest van Botswana doorgaat. Oftewel, je moet nog wel eens stoppen onderweg om een olifantenkudde te laten oversteken. Of je ziet aan de kant van de weg rustig een giraffe een boom leegeten. Safari, iedereen zou het een keer moeten doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 19 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Safari & sunset cruise”

    Geplaatst 12-11-2017

    Erg leuke safari gedaan in Chobe National Park. Mooi natuurgebied alleen hadden we wat pech met het regenachtige weer. Wel veel dieren kunnen spotten. Veel olifanten en nijlpaarden gezien, daarnaast o.a. ook krokodillen, giraffes en buffels. Als hoogtepuntje kwam er wel twee keer een luipaard vlak langs onze jeep lopen wat echt onwijs spannend was. Helaas hebben we tijdens de safari wat minder geluk gehad met het zien van leeuwen .. We moesten het enkel doen met een pootafdruk op het pad. Naast een jeepsafari hebben we ook een sunset cruise gemaakt. Onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk kunnen genieten van de zonsondergang terwijl er links en rechts een groep olifanten aan de kant van het water stonden en er verschillende nijlpaarden in het water werden gespot. Deze cruise was wel het hoogtepuntje van de reis in Botswana. Zeker een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 33 landen bezocht
    81 reviews
    13 waarderingen

    “safari op zijn best”

    Geplaatst 09-11-2017

    Botswana is niet mijn favoriete land moet ik zeggen. Als safari bestemming is het perfect maar voor wie graag door een land trekt komt buiten "beestjes kijken" minder aan zijn trekken als bijvoorbeeld in Namibie. Lange saaie banen verbinden de grotere steden en de safari parken. De parken zijn echter top! Chobe National Park is een wildreservaat van maar liefst 10 698 km2 en vooral beroemd geworden vanwege de enorme troepen olifanten. Aan de noordkant van het reservaat stroomt de Chobe rivier die bij de olifanten bijzonder geliefd is als drinkplaats, zeker tijdens de droge periode. Beslist de leukste manier om de olifanten te zien is vanaf een boot. Op de rivier worden dagelijks bootcruises gehouden die vanaf de lodges in Kasane te boeken zijn en hier vertrekken. Vanop de boot zie je talrijke olifanten maar ook nijlpaarden, krokodillen en giraffen. Ook kudu's zie je genoeg en met een beetje geluk kan je leeuwen spotten. Een ideaal verblijf is het Senyati Safari Camp (Nata Kazangula Road) Het kamp ligt op10km van Kasane en 10km van Chobe en ook de Victoria watervallen zijn niet heel veraf. Een ideale uitvalsbasis dus. Leuk aan het kamp is dat je in een eigen huisje verblijft. Ons huisje lag vlak aan de waterhole en het is zalig om s'avonds de bbq aan te steken en terwijl je geniet van je diner de olifanten uit te struiken te zien komen om te drinken vlak voor je neus. je zit op je terras en tientallen olifanten staan op 10 meter van je te drinken zonder dat er enige draad of afsluiting tussen staat. Ook is er een ondergrondse tunnel die naar de waterhole leid zodat het lijkt of je werkelijk tussen de dikhuiden staat. Zalige plaats!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 27 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Mwandi View”

    Geplaatst 02-11-2017

    De allerbeste aanrader van Botswana? Mwandi View. Een zeer betaalbare campingplek waar wij een 2 persoons tent hebben gehuurd. Daarin zat een keukentje een douche en wc en een 2 persoons bed met uitzicht op de caprivistrip van Namibië. Mwandi view ligt aan de grens van Namibië en de eigenaars zijn geweldig. Het personeel is geweldig en vanuit onze stoel voor de tent hebben we een heel stel nijlpaarden voorbij zien komen. Een aantal krokodillen en hele bijzondere vogels. Vanuit hier hebben ze voor ons een trip naar de Victoria falls geregeld en een gamedrive + rivercruise. Een absolute aanrader. 4 dagen om nooit te vergeten. De big 5 kunnen zien overdag ( op het luipaard na ) waarna we in de avond op ons eigen terras zaten, of op het terras voor het restaurantje, en we gewoon verder konden gaan met nijlpaarden en andere dieren bekijken van dichtbij.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 36 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Met een klein bootje op safari in Chobe”

    Geplaatst 26-10-2017

    Overnacht in de plaats Kasane als je naar het Chobe national park wilt gaan. Je kunt vanuit deze plaats veel safari’s regelen en maak ook zeker een bootsafari over de Chobe River. We zagen ontelbaar veel buffels, olifanten die de rivier over staken, krokodillen, veel vogels en nog een heleboel andere dieren. Boek een bootsafari met een klein bootje, zo kun je dichter bij de dieren komen. Chobe safari lodge is een prachtige lodge. De kamers zijn erg duur, maar de camping niet. Mocht je dus kamperen, denk dan eens aan deze lodge. Het heeft een prachtig zwembad en het eten is er heel lekker. Als campinggast mag je van alle faciliteiten van de lodge gebruik maken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    11 waarderingen

    “Mooi park vanaf zowel water als land”

    Geplaatst 20-10-2017

    Hele bijzondere safari-ervaring. Met een bootsafari zie je de dieren vanaf een andere kant en dat zorgt weer voor leuke momenten. Spelende olifanten in het water bijvoorbeeld. Ook de zonsondergang is geweldig van af de boot. Vanaf het land leeuwen van heel dichtbij gezien, en ze waren actief! Kortom, een mooi gevarieerd park voor een perfect safari-gevoel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 31 landen bezocht
    14 reviews
    2 waarderingen

    “Een prachtig park met heel veel wildlife”

    Geplaatst 19-10-2017

    Chobe was onderdeel van onze rondreis door Botswana en wat een prachtig onderdeel! We hebben gekampeerd aan de rand van de rivier waar 's avonds de olifanten overstaken, waar de apen rondlopen.. (wees heel erg voorzichtig met eten, want de apen weten zelfs de lades open te trekken op zoek naar voedsel!)
    De paden in dit park kunnen erg mul zijn, laat je dus van te voren goed uitleggen hoe de 4x4 werkt, anders kom je net als wij vast te zitten! Naast deze moeilijkheden, is het hier vooral prachtig, met zoveel wildlife dat van dichtbij te zien is.
    Als je bij Kasane bent, kun je een mooie boottocht maken over de Chobe rivier, de olifanten, krokodillen, vogels ze zijn allemaal van dichtbij te zien en met een beetje geluk duikt er een nijlpaard op!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 15 reviews
    4 waarderingen

    “Super ”

    Geplaatst 19-10-2017

    Super veel wild life en heel diverse veel leeuwen hebben wij gezien .
    We hebben in third bridge geslapen en was zeer netjes net als dat we ook in savuti geslapen hadden met onze 4x4 met tent op het dak .
    Zo dat je snachts de leeuwen een paar meter van je vandaan hoort brullen en de nijlpaarden achter je auto staan te eten het is een hele ervaring .

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    66 reviews
    12 waarderingen

    “De beste plek om dieren te spotten”

    Geplaatst 14-01-2017

    Heel mooi park, zowel over de weg als op het water dieren te spotten. Aller eerst hebben wij een jeep safari door het park gemaakt, we hebben toen het geluk gehad om op een paar meter afstand een aantal leeuwen te zien. De gids weet precies waar hij moet zijn en wijst alles aan wat hij ziet. Hierna hebben we een sunset cruise gemaakt door het park, er staan honderden olifanten op de oevers, en ook zien we nog een paar olifanten de rivier over snorkelen. Een leuk gezicht die slurven boven het water uit. Onder het genot van een drankje genieten we van de zonsondergang en de dieren geluiden. Wat een rust. Prachtige natuur in dit park, ook veel klein wild te spotten, wederom weer prachtige vogels gezien. De wegen in het park zijn slecht, je mag hier niet zelf rijden. Je gaat met een jeep van het park naar binnen, helemaal niet erg, daar het op veel stukken erg bebost is en de " wegen" zijn slecht. Wanneer je in Botswana bent, 1 van de hoogtepunten dus zeker bezoeken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Chobe National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Chobe National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Botswana specialisten

NRV

NRV

NRV biedt verschillende privéreizen naar Botswana aan, in combinatie met Namibië en de Victoria Falls.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing kun je kiezen uit zowel kampeerreizen in groepsvorm als privé-rondreizen Botswana, of luxe reizen op maat.
Bezoek website


Riksja Namibië

Riksja Namibië

Stel zelf de individuele Botswana en/of Namibië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Meer Botswana reisorganisaties

Djoser
Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Verre budgetreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen zuidelijk Afrika.
Bezoek website

Van Verre Afrika
Van Verre Afrika

Reizen op maat naar Afrika.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Privé safari’s.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel en groeps.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk rondreizen.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Rondreizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Botswana

Vliegtickets naar Botswana


Meer over vliegen naar Botswana

Hotels in Botswana zoeken

Hotels in Botswana zoeken

Boek je rondreis naar Botswana

NRV
1. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Kampeerreizen of reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Namibië
3. Riksja Namibië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Botswana rondreizen


Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 831 Meer over vliegen naar Botswana