Reiservaringen Bulgarije, verhalen en tips over Bulgarije vakanties

Bulgarije essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. hepatitis B, rabiës, tuberculose.


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Bulgarije

Bij reizigers is Bulgarije vooral bekend om zijn drukke strandplaatsen aan de Zwarte Zee, veelal volgebouwd met moderne hotels. Bijna driekwart van de toeristen in Bulgarije blijft alleen aan de kust. De actievere reiziger echter kan naar de bergachtige binnenlanden, die zich lenen voor allerlei outdoor-activiteiten, tot – in de winter – goedkoop skien aan toe. Sowieso een voordeel van Bulgarije: prijzen liggen er nog laag. Iedereen met een avontuurlijke instelling en open mind zal er een prima tijd hebben.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Bulgarije

Ontdek de steden Sofia & Plovdiv

Hoofdstad Sofia wordt ook wel ‘het Hart van de Balkan’ genoemd. Geen beauty, maar je vindt er vele monumentale bezienswaardigheden, zoals kerken en overheidsgebouwen, maar ook talloze pleinen en parken en de soms grimmige overblijfselen uit het communistische tijdperk. Op het gebied van shoppen is Sofia lang achtergebleven op andere Europese hoofdsteden, maar de stad lijkt aan een inhaalbeweging bezig. De 2e grootste stad van Bulgarije is Plovdiv, waar het oude centrum is opgetrokken in de traditionele Bulgaarse bouwstijl. Het heeft de status van openluchtmuseum. Ook naar de oude hoofdstad Veliko Tarnavo, fraai gelegen tussen de heuvels in het groen, ga je voor oude architectuur.

Chillen op Golden Beach en Sunny Beach

De toeristische Bulgaarse kustplaatsen Goudstrand en Zonnestrand bieden lange zandstranden met aangelegde boulevard vol hotels, winkeltjes, restaurants en loungebars. Niet erg authentiek of sfeervol, wel prima stranden en betaalbare accommodaties en restaurants. Vooral Sunny Beach wordt overladen door jongere budgettoeristen. Met de lokale bus of een bootje vanaf het strand kun je naar het drukke, maar fraaie middeleeuwse stadje Nessebar, een van de oudste Europese steden. Ook Obzor, een klein plaatsje met ongerepte natuur, is een bezoek waard. Hier zijn diverse routes voor wandelaars, fietsers en paardrijders ontworpen en met de auto kun je natuurreservaten of archeologische opgraafplaatsen bekijken.

Outdoor in Bulgarije

Bulgarije outdoor

In de meeste nationale parken kun je meerdaagse trekkings maken. Er zijn allerlei gemarkeerde routes door de ongerepte natuur, langs gletsjermeren en mineraalbronnen, met de zekerheid uit te komen op een camping of berghut. Voor mountainbikers zijn er speciale fietsroutes ontworpen langs kleine steden als Apriltzi, Teteven, Tryavna, Gabrovo en Troyan. Het is ook goed fietsen en bergbeklimmen in het Rila en Pirin gebergte, met kalksteenformaties en diverse watervallen. Er zijn bovendien veel grotten die nog niet onderzocht zijn.

< Lees minder

11 Bulgarije reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 11 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,9

  • Gastvrijheid: 8,4

  • Natuur: 8,5

  • Stranden: 7,9

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Bulgarije.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    22 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Ongerepte unieke natuurlandschappen met een snuifje cultuur”

    Geplaatst 16-05-2019 • gereisd mei 2013 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Een leuke vakantie met ongerepte unieke natuurlandschappen en enkele culturele toppers, een echte aanrader voor een rondreis met de familie! Een ideale vakantiebestemming met een mix van stranden aan de Zwarte Zee, het schitterende Rila klooster en gebergte, en de Belogradchik rotsen. Wat wij ons na 10 jaar enorm herinneren alsof het gisteren was, zijn vast en zeker deze rotsen in alle merkwaardige vormen van geel tot roodgekleurd en tot wel 100 meter hoog, unieke natuur!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Belogradchik Rotsen • Rila Klooster •  Nessebar

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,8

    32 landen bezocht
    14 reviews
    2 waarderingen

    “Verkeerd imago”

    Geplaatst 05-05-2019 • gereisd april 2016 • langer dan een maand • alleen

    Na in totaal 10 maanden hier gewoond te hebben kan ik niet anders zeggen dan WAUW! Wat een fantastisch land en wat een verkeerd beeld hebben de meeste mensen over Bulgarije. Je hebt er werkelijk alles. Mooiste stranden van Europa, prachtige oude cultuur steden, shoppen, skiën en ga zo maar door. Bulgarije heeft mijn hart gestolen. Ik heb me er nooit onveilig gevoeld, heb er toch meerdere malen ook rondgereisd. Plovdiv en Veliko Tarnovo zijn de mooiste steden en voor het strand en de feesten is Sunny Beach nog steeds the place to be!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Nessebar • Plovdiv • Veliko tarnovo

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    20 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Arm maar vol geschiedenis en mooie natuur”

    Geplaatst 02-05-2019 • gereisd april 2019 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik wist van tevoren dat Bulgarije arm zou zijn. Maar in de trein van Sofia naar Plovdiv begon het pas echt te dagen. Zoveel leegstand had ik nog niet eerder gezien. Bijzonder veel industriële gebouwen, overgroeid, bezaaien het landschap. Eeuwig zonde. Wel is Plovdiv een prachtige stad, in 2019 de Europese Culturele Hoofdstad van Europa. Doe zeker mee met de Free City Tour, iedere dag startend vanaf het stadhuis.
    Verder is het Rila klooster echt de moeite van het bezoeken waard. Ook de nabijgelegen Seven Rila Lakes, zijn prachtig. Vanaf het hoogste uitkijkpunt kun je alle zeven meren zien. Vanuit de hoofdstad Sofia kun je ook een mooie berg op, de Vitosha, of je loopt in anderhalf uur van Boyana Church (Unesco erfgoed) naar Boyana waterfall, waar je fijn kunt picnicken. Oh, en ook fijn: álles is goedkoop in Bulgarije.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Plovdiv • Rila Lakes • Rila Klooster

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    43 landen bezocht
    39 reviews
    30 waarderingen

    “Westers gevoel in Oost-Europa”

    Geplaatst 26-04-2019 • gereisd oktober 2018 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Voor een korte citytrip naar Sofia gegaan. Een gemoedelijke stad waar niet eens zo heel veel te doen is in de zin van highlights/must sees, maar wel heel leuk is voor een weekendje weg. Je merkt dat de stad steeds hipper aan het worden is. De bevolking is heel vriendelijk, gastvrij en opvallend westers. De prijzen zijn daarentegen wel een stuk lager dan in Nederland.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Sofia

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    24 landen bezocht
    27 reviews
    5 waarderingen

    “Erg veelzijdig land”

    Geplaatst 21-04-2019 • gereisd augustus 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Bulgarije is een topland! Op een paar kleine uurtjes vliegen ligt daar Bulgarije, een mooi land met lekkere fijne stranden. Ik ben onder andere naar Sofia gegaan en ik vind het een prachtig (klein) hoofdstadje. Je hebt denk ik niet meer dan 2 dagen nodig om het helemaal te verkennen. Verder raad ik aan om te genieten van de mooie stranden en natuur.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Sunny Beach • Sofia

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    13 landen bezocht
    26 reviews
    20 waarderingen

    “De bergen van Bulgarie”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd juni 2017 • 1 week lang • alleen • groepsrondreis

    Afgelopen zomer was ik op reis naar Bulgarie. Sofia, de hoofdstad is heel klein en je kunt het in 1 dag verkennen. Niet de mooiste stad van Europa zeker, maar leuk om het een keer te gezien hebben. De leukste souveniertjes vind je in een Bulgarian rose winkel. De tweede dag van de groepsreis waren we in Borovets en daar vandaan hebben we een trektocht in de Rila gebergte gedaan, bij de 7 meren van Rila. Wat een prachtig landschap! De derde dag hebben we de hoogste piek van Bulgarie beklommen, Musala Piek, een lange maar ontzettend mooie tocht. Het leek mij moeilijk om zonder gids die tochten te kunnen doen, vaak waren de bordjes alleen in het bulgaars geschreven. Ons hotel in Borovets (Lion) was ook een leuke ervaring en de medewerkers, hoewel koud, toch aardig en behulpzaam. Na een 10 uur lange tocht waren we net te laat voor de sauna maar op onze vraag of ze het nog 1 uur open kunnen houden hebben ze ja gezegd, zonder extra geld. De laatste dag waren we in Veliko Tarnovo, een middeleuwse (toeristische) dorp. Daar kun je een fort bezoeken maar verder niet heel veel. Prachtig zijn de watervallen van Lovech en Devetashka grot daar in de buurt. Overal goedkoop, lekker gegeten en de mensen waren gastvrij en enthousiast met de buitenlanders te praten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Rila Lakes • Musala • Lovech

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    12 landen bezocht
    13 reviews
    7 waarderingen

    “Een mooi land!”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd juli 2014 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie • met Sunweb

    Bulgarije is een prachtig land met een rijke geschiedenis, alleen soms moet je je best doen om dat te zien. In Burgas is nog veel te zien van de geschiedenis van het land met onder andere veel aandacht voor de communistische geschiedenis van het land. In de badplaats Sunny Beach is het heerlijk om aan het strand te liggen en te genieten van alle restaurantjes en bars. Op een kleine afstand ligt het plaatsje Nessebar waar vooral veel aandacht is voor de oude geschiedenis van het land.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Nessebar • Burgas • Sunny Beach

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    27 landen bezocht
    19 reviews
    6 waarderingen

    “Bijzonder land ”

    Geplaatst 17-11-2017 • gereisd november 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Bulgarije is natuurlijk niet echt een hele 'normale' vakantiebestemming. Toch ben ik heel erg verbaasd over dit land! De omgeving is mooi, de stranden bij de zwarte zee zijn (zelfs in november) onwijs mooi, en het is erg goedkoop. De sfeer verschilt per stad heel erg, Plovdiv en Burgas hebben beide een heel ontspannen en gezellige sfeer, terwijl in het in Varna iets westelijker aanvoelde. De mensen waren overal erg vriendelijk, wat zeker fijn is! Wel zijn er overal zwerfhonden/katten, maar deze worden relatief goed verzorgd door de Bulgaarse mensen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Plovdiv • Burgas • Varna

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    34 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Een bijzonder land”

    Geplaatst 08-11-2017 • gereisd februari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Ik ben echt positief verrast door Bulgarije! Ik had een stedentrip naar Sofia gepland, maar had daar wat veel tijd, waardoor ik het land verder ben gaan verkennen. Echt super! Ik was er in februari. Ik ben zelfs gaan skiën en heb een dag een auto gehuurd om de bergen in te gaan. Voordeel is ook dat Bulgarije een goedkoop land is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Sofia • Rila Lakes

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    76 landen bezocht
    28 reviews
    22 waarderingen

    “Prachtige natuur en een rijke geschiedenis”

    Geplaatst 21-09-2015 • gereisd mei 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Ik ben fan! Mijn eerste ervaring met Bulgarije was het niet zo pittoreske dorp Sunny Beach. Desondanks heb ik er in mijn jeugd de mooiste avonturen beleefd.
    Later ben ik terug gegaan om rond te touren met een huurauto, van de hoofdstad Sofia naar de oude stad van Plovdiv en een aantal kustplaatsen aan de Zwarte Zee.
    Sofia is een hippe hoofdstad met veel geschiedenis, maar ook een nieuwe urban vibe waar bars opduiken in oude industriële panden. Je kan er geweldig uit eten en stappen.
    Plovdiv is één van de oudste steden van heel Europa, met het prachtige Romijnse Amfitheater als hoogtepunt. Je kan uren ronddwalen en er heerst een relaxte sfeer.
    Rond de Zwarte Zee vind je prima stranden, waar je verveleken bij de Middelandse Zee spotgoedkoop kan eten en drinken. Het oude Nesebar is ook prachig. Ik zou zeggen huur een auto en rijdt over de goed onderhouden snelweg het land door!

    Meer weten over mijn reizen, verhalen en online reisprogramma? Check Wout of the World op Facebook.
    http://www.facebook.nl/woutoftheworld

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Nessebar • Plovdiv • Sofia

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Bulgarije reiservaring!

Ben jij onlangs in Bulgarije geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Bulgarije specialisten

Corendon

Corendon

Corendon biedt een enorm aanbod Bulgarije zonvakanties en strandvakanties, zowel in Sunny Beach als plaatsjes zoals Nessebar.
Bezoek website

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter biedt een ruim aanbod aan zonvakanties naar Bulgarije, waaronder last minutes en all inclusives.
Bezoek website

Sawadee

Sawadee

Sawadee heeft een mooie wandelreis in het Rodopigebergte met verblijf in sfeervolle familiehotelletjes.
Bezoek website

Meer Bulgarije reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Bulgarije

Vergelijk hotelprijzen Bulgarije

Top 3 Bulgarije specialisten

Corendon

Corendon

Corendon biedt een enorm aanbod Bulgarije zonvakanties en strandvakanties, zowel in Sunny Beach als plaatsjes zoals Nessebar.
Bezoek website

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter biedt een ruim aanbod aan zonvakanties naar Bulgarije, waaronder last minutes en all inclusives.
Bezoek website

Sawadee

Sawadee

Sawadee heeft een mooie wandelreis in het Rodopigebergte met verblijf in sfeervolle familiehotelletjes.
Bezoek website

Meer Bulgarije reisorganisaties