Gemiddelde beoordeling China


Cultuur & bezienswaardigheden

8,9

Gastvrijheid

7,9

Natuur

8,6

Stranden

7,0

Eten

8,3

Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 31 China ervaringen

Reizen naar China

Al is het niet meer de mysterieuze, gesloten grootmacht van weleer: nog steeds hebben weinig landen zo’n aantrekkingskracht op reizigers als China. China is het immense land van indrukwekkende tempels, kloosters en tradities uit het Verre Oosten. Maar ook die moderne economische supermacht. Het is een land dat al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt door de ‘andersheid’; andere mensen en gewoonten, een andere cultuur en ander eten. Je vindt er unieke historische bouwwerken zoals Tempel van de Hemel, de Verboden Stad, de Ming-graven, het Terracottaleger en de Chinese Muur; historische prachtplaatsjes als Lijiang, Dali en Yangshuo, moderne megasteden als Hong Kong en Shanghai en natuurschoon in de vorm van eeuwenoude rijsterrassen, karstgebergtes en afgelegen berggebieden. Grote afstanden leg je het best af per vliegtuig of (hogesnelheids)trein.

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 450 Meer over vliegen naar China

Overnachten in China

Vergelijk alle hotels in China
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in China

Wereldsteden als Beijing, Shanghai en Hong Kong

Tempel van de Hemel

Tempel van de Hemel in Beijing.

De traditionele ‘toegangspoorten’ tot China zijn Beijing, Shanghai en Hong KongHong Kong. Van hieruit kun je per binnenlandse vlucht, (nacht)trein of bus de rest van het land bereiken. Vele internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen op de drie steden en door concurrentie zijn de prijzen vaak laag (zie ons artikel over vliegen naar China).

Wolkenkrabbers in metropool Shanghai

Wolkenkrabbers in metropool Shanghai.

Bejing is de hoofdstad van China en heeft de meeste klassieke bezienswaardigheden, zoals de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis en – niet ver buiten de stad – de Chinese muur. Shanghai is toonbeeld van het moderne China. Een overweldigende zakenstad van groot, groter en grootst, met een fantastische skyline. Hong Kong is de meest kosmopolitische stad: een bruisende mix van oud en nieuw, van oosters en westers, van tempels en wolkenkrabbers, van sjieke restaurants en volkse eettentjes. Tot 1997 was het een Britse kolonie. Veel bewoners spreken er Engels, iets dat in de rest van China een probleem kan zijn. Andere pluspunten: het tropische klimaat en de vele mooie eilanden in de omgeving.

De Chinese Muur

De Chinese Muur

Een must is een bezoek aan de Chinese MuurChinese Muur. Ruim 6.000 km lang was de oorspronkelijke verdedigingswal! Grote delen van de Chinese Muur zijn inmiddels verdwenen, maar er zijn nog flinke stukken over. Juist de ontoegankelijke delen van de Grote Muur zijn erg in trek bij avonturiers. Jiankou bijvoorbeeld, en Badaling op een uurtje van Bejing, en iets verder het authentieke Mutianyu zijn geliefd. Ook kun je een spectaculaire tocht maken tussen Jinshanling en Simatai. Onderschat de klim over ’De muur onder de muren’ niet.

Het zuidwesten

Geen land ter wereld is zó in beweging als China. Volgens financiële experts duurt het niet lang voordat het de VS inhaalt als grootste economie ter wereld. Maar de ontwikkelingen doen niet alleen goed. Natuur wordt aangetast of verdwijnt; in veel grote steden gaan historische volkswijken tegen de grond. Gelukkig is China groot, héél groot. Het zuidwesten -specifieker: de provincies Yunnan, Guangxi, Guizhou en Sichuan – is zo’n gebied waar de economische groeispurt amper vat op heeft gekregen. Hier wonen vooral nog etnische minderheidsgroepen. Het is tevens China’s mooiste regio in de natuurlijke zin en de beste keuze voor een maand rondtrekken, in combinatie met een van de grote steden.

Guanxi: rijstterrassen en karstformaties

De Li-rivier in Yangshuo

De Li-rivier in Yangshuo.

In de traditionele provincie Guangxi bevinden zich de mooiste landschappen van heel China. Reis allereerst naar Yangshuo, in het noordoosten van Guangxi. Miljoenen jaren geleden zijn hier door aardverschuivingen bijzondere kalksteenformaties gevormd (karst). Vanuit het relaxte Yangshuo, populair onder backpackers, kun je er met bamboevlotten langs varen of er per luchtballon overheen vliegen. De plattelandsomgeving leent zich voor fietstochten langs boerendorpjes, akkers en rijstvelden. Guilin is een andere uitvalsbasis voor de karstformaties, maar te vaak overladen met Chinese toeristen. Op zo’n twee uur rijden ten noorden van Yangshuo liggen de fabelachtige rijstterrassen van Longsheng, ook wel de ‘drakenrugterrassen’ genoemd.

Rijstvelden van Longsheng

De rijstterrassen van Longsheng.

Yunnan

Ten westen van Guangxi ligt de kleurrijke, exotische provincie Yunnan. Bijna de helft van de bevolking hier wordt gevormd door etnische minderheden. Yunnan’s zuidelijke regio Xishuangbanna – grenzend aan Laos, Vietnam en Myanmar – is de enige plek in China waar tropisch regenwoud voorkomt, inclusief wilde tijgers en olifanten. Het uiterste noorden van Yunnan is met zijn vele majestueuze, heilige bergtoppen een soort klein-Tibet. Meer centraal ligt hoofdstad Kunming, van waaruit je alle kanten van Yunnan op kunt reizen. Bezoek sowieso de charmante oude stadjes Dali en Lijang en hun directe omgeving. Lijang is het centrum van de Naxi-stam, waar vrouwen de touwtjes in handen hebben. Zijn oude binnenstad is een sfeervolle verzameling klinkerstraten, hofjeswoningen, lampionnen, en grachtjes waar houten vlonders overheen lopen. Het levendige centrum van Dali, met zijn karakteristieke pagodes en marktjes, is even fraai. Hier wonen veel Bai, herkenbaar aan hun kleurrijke (vaak rode) kleding. Vanuit Dali kun je schitterende boottochten maken over het hooggelegen Erhai-meer of paardrijden in de omliggende bossen en bergen. Lijiang en Dali zijn behoorlijk toeristisch, maar veel rustige zijstraatjes ademen nog de sfeer van weleer. In beide stadjes heerst een aanstekelijke backpacker vibe, met vele gezellige barretjes en restaurants waar je ervaringen uitwisselt met reizigers van over heel de wereld.

Tibet & Sichuan

Potala paleis in Lhasa, Tibet

Het Potala paleis in Lhasa, Tibet.

Vanuit Lijiang kun je per bus verder noordwaarts rijden de bergen in. Na ongeveer anderhalf uur rijden kom je bij de Tijgersprongkloof, waar geweldige trekkings te maken zijn. Ga dieper het hooggebergte in en je belandt in achtereenvolgens Shangrila, hoofdstad van de boeiende Tibetaanse streek van Yunnan, en het desolate Deqin, voorportaal van het ‘echte Tibet’. De regio Tibet is officieel een ‘autonome regio binnen de Chinese volksrepubliek’, maar heeft een geheel eigen cultuur en sfeer. De spectaculaire en unieke natuur in combinatie met de intens spirituele cultuur en eeuwenoude Boeddhistische gebruiken maken een bezoek aan Tibet héél bijzonder.

In de dynamische miljoenenstad Chengdu kun je relaxen in de kenmerkende theehuizen, de pittige Sichuaanse keuken proeven, het nachtleven induiken en de met uitsterven bedreigde reuzenpanda’s bekijken. Bezoek ook de prachtige, omliggende stadjes Luodai en Huanglong Xi en het imposante archeologische museum van Sanxingdui. Hét hoogtepunt van Sichuan ligt twee uur rijden ten zuiden van Chengdu: de heilige boeddhistenberg Emeishan, omgeven door besneeuwde pieken, groene bossen, watervallen en grotten. Je kunt hem te voet bedwingen; een zware maar schitterende tocht van een hele dag. Vlakbij Emeishan ligt Leshan, bekend om zijn enorme houten Boeddha van 71 meter hoog.

Vanuit Emeishan kun je bijvoorbeeld over land verder reizen naar de onbedorven provincie Guizhou en daar uit de hoofdstad Guiyang terugvliegen naar Hong Kong.

Alle bezienswaardigheden in China

Top 3 China specialisten

333TRAVEL
333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

Riksja China
Riksja China

Zelf je China reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle China artikelen

Rondreis aanbiedingen naar China

Bekijk de top 10 China rondreizen

31 China reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 31 China ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    21 landen bezocht
    4 reviews
    1 waardering

    “Backpacken door China”

    Geplaatst 18-04-2017 • gereisd april 2016 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    April 2016 reisde wij dit bijzondere land binnen, met de metro vanaf Hong-Kong. We hebben een maand lang op eigen houtje een rondreis gemaakt. Van te voren vrijwel niks geregeld dus lang leve de Lonely Planet ( Hij was onmisbaar ).
    De eerste nacht verbleven we in Shenzhen, waar de cultuurshock insloeg. Grote grauwe gebouwen, ontelbaar veel mensen, heel veel geuren.. en afval. Niemand spreekt Engels en alles is aangegeven in het Chinees.
    De dag erna kochten we na 2 uur in de rij treinkaartjes naar Guilin ( TIP!!! koop van tevoren een kaartje op de app Ctrip ). Toen we met de trein tussen de prachtige karstgebergtes reden waren we de chaos van de stad meteen vergeten. Een van onze favoriete bestemmingen waren deze oneindig mooie gebergtes langs de Li rivier. We verbleven hier ook langer dan we hadden gedacht.
    De volgende bestemming was Zhangjiajie national forest park. Ze zeggen dat de film Avatar geïnspireerd is op deze plek. En ik moet zeggen het is een magisch uitzicht. De volgende bestemming is Chengdu, Panda Paradise. Ook iets om niet over te slaan. We hebben uren naar schattige baby panda's staan kijken. De stad vond ik trouwens ook erg leuk, vol cultuur. De Chinezen zelf zijn een volk apart. Rochelen en spugen lijkt hun favoriete bezigheid. Persoonlijk vond ik ze ook erg opdringerig, druk en asociaal. Maar op een gegeven moment raak je er aan gewend en geniet je echt van het kijken naar de rare dingen die ze doen.
    Na Chengdu hebben we een binnenlandse vlucht naar Beijing genomen. Beijing heb je oneindig veel dingen te doen. Avond markten, de verboden stad, oude wijkjes en als hoogtepunt de Chinese muur ( wat eigenlijk buiten Beijing ligt ). We besloten naar een niet toeristisch stukje van de muur te gaan. 4 x overstappen op verschillende bussen en taxi's en 3,5 uur later stonden we helemaal alleen op de Chinese muur. We hebben stiekem een nachtje overnacht in een van de wachttorens. Weinig geslapen, maar wakker worden van de zonnestralen die door het opening van de wachttoren schenen was een ervaring om nooit te vergeten. Na een aantal dagen in Beijing namen we de nachttrein naar onze laatste bestemming Shanghai. De stad die we bijna wilde overslaan. Maar shoppen in neon city Shanghai met een plaatje van een sky line hadden we niet willen missen.
    Al met al was China echt een geweldige en veilige bestemming. De cultuur en de mensen is iets wat je nergens anders ziet, ik weet me god niet wat ik allemaal gegeten heb? En soms is het even slikken als je een kooitje volgepropt met dieren ziet. Maar dit zijn de Chinezen... Geen leuk volk, wel fascinerend om naar te kijken.
    De natuur daarin tegen is adembenemend. En het reizen was zeker een uitdaging, maar uiteindelijk is ons alles gelukt zonder ook maar iets in Nederland van tevoren geboekt te hebben. Ik adviseer zeker VPN aan te schaffen want zonder dat was alles een stuk moeilijker geweest, een Lonely planet en een taal boekje and your good to go!!
    China is een relatief goedkoop land qua eten en overnachten! Het reizen zelf kan soms wat duurder zijn.
    Conclusie: ik zou China zeker aanraden het is een land om nooit te vergeten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshuo • Chinese Muur • Zhangjiajie

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    60 landen bezocht
    30 reviews
    8 waarderingen

    “Transsiberische expres deel 3 Bejing ”

    Geplaatst 31-03-2017 • gereisd november 2007 • 3 weken lang • met partner • groepsrondreis

    Na wat rondneuzen in brochures van groepsreizen kozen we voor Joker.
    Achteraf spijt het mij echter wel dat ik niet voor een betere organisatie gekozen heb. Meestal verloren we hopen tijd met vaak nutteloze wandelingen en werden bezoeken aan toeristische hoogstandjes afgewimpeld als zijnde overbodig, waarna er vaak een bezoek volgde aan iets wat ik kan omschrijven als tijd opvulling of minderwaardig. ( zie reisorganisaties en reisverslag )
    Algemene beoordeling:
    Prachtige ontspannen reis en tegen alle verwachtingen in zeker niet vervelend, integendeel. Ik ben er echter van overtuigt dat met wat meer initiatief er zeker nog veel meer in deze reis zat

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Een eyeopener!”

    Geplaatst 17-02-2017 • gereisd november 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Een land met vele bezienswaardigheden die je niet mag missen. Beijing met de muur, het zomerpaleis, de verboden stad. Verder sprak de stad mij niet aan. Xi'an met het terracottaleger, mag je niet missen. Shanghai met het wonderlijke verschil tussen de oude en nieuwe stad. Wel een stad om een paar dagen te verblijven. Wuzhen, het waterdorp, erg leuk voor een paar dagen. Hangzhou is een leuke stad om te bezoeken aan het meer.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Shanghai • Wuzhen • Xi'an

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    1 review
    1 waardering

    “lifechanging China ❤”

    Geplaatst 04-01-2017 • gereisd juni 2010 • langer dan een maand • met vrienden

    Een rondreis gemaakt door China. Gestart in chengdu om vervolgens door te reizen naar chongqing. in een panda dierentuin geweest, geweldig. Enorm gastvrije mensen. Veel van deze plekken mogen zien onder begeleiding van locals. Gave eettentjes en winkels in de underground.

    Vervolgens met een cruise doorgevaren naar Shanghai . Tussendoor uitstapjes gemaakt om prachtige tempels te zien. Hier was de natuur prachtig. Het water prachtig blauw, de lucht eveneens en de bomen stonden zo mooi in bloei.
    In Shanghai was op dat moment de expo. Bijzonder om een keer gezien te hebben. Vanuit Shanghai met de nachttrein naar Peking doorgereisd. Een ervaring opzich. TIP: neem een slaapzak/laken mee. Je weet niet wat je ziet in deze treinen. Te smerig voor woorden.
    In Peking (Beijing) de muur bezocht, een bruiloft bijgewoond, een Chinese jurk laten maken, het zomerpaleis bezocht, fabrieken bezocht. Kortom een Reis om nooit te vergeten en een aanrader voor alle anderen.

    Enige minpuntje voor mij was het eten. Ben geen gemakkelijke eter en ze eten serieus alles!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Chongqing • Chengdu • Shanghai

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Spectaculair, verrassend en gastvrij”

    Geplaatst 31-10-2016 • gereisd augustus 2016 • 3 weken lang • met partner • groepsrondreis

    Een rondreis door china, genaamd china compleet. Om te starten geweldige reisleider (Nederlands) die alles voor je regelt en mooie plekken van china kent.
    De historie van de chinezen vind je werkelijk terug in de parken, gebouwen en musea. Allemaal met zorg en uiterste perfectie gebouwd om bij weg te dromen. Je waant je door een historie in de gebouwen alsof het net gebeurd is. Wandelend door de mooie aangelegde en onderhouden parken zie je de eigen bevolking genieten van het park en van de samenkomst. Ze sporten samen om in een goede conditie te blijven, zingen of dansen met elkaar om plezier en vertier te hebben. Mee zingen is lastig maar natuurlijk dans je mee, het is zeer aanstekelijk. De mensen bieden je hulp aan en proberen met je te spreken om de geschiedenis van hun mooie land te vertellen of iets wat je zeker niet moet missen. Zo groot als soms de taal barrière is zo gastvrij als ze zijn met het regelen van zaken en je laten te genieten van het land door hun ogen. Ze respecteren elkaar en zijn behulpzaam en vinden het geweldig als je iets probeerd wat ze aanbieden of probeerd mee te doen met het sporten of dansen. Natuurlijk heb je op de vele toeristische plekken standjes en mensen die je wat proberen te verkoprn. Geweldig om met ze af te dingen en hun zien stralen bij het afdingen en de verkoop. Je leert veel van het land door met de inwoners te praten. Bij de reis hadden wij ook lokale gidsen en die vertellen je zoveel informatie en verhalen vertellen of het china toen en nu. Fascinerend gewoon. Het eten is super lekker, ja het is niet wat wij gewend zijn en de gerechten zijn ook heter als wij kennen. Maar alles is heerlijk, ga de restaurants in waar verl chinezen zitten, die zijn het best. Ja je moet wel iets meer moeite doen om wat besteld te krijgen maar dat is de charme van het land. Mijn favoriet is gingbaochiding een wat pittig kip met groente en noten gerecht echt een genot. Ja soms kan iets te heet worden bereid doordat je ja tegen de kok zegt maar niet weet wat hij bedoeld. Even lopen je tranen over de wang van de hitte. Oplossing wat sojasaus erdoor en het neutraliseert de smaak. Later lig je helemaal dubbel om het geheel en leer je de keuken van china goed kennen. Probeer vooral zo eet je de.lekkerste dingen.
    China kent vele grote steden waar weinig natuut te vinden is. Meer binnenlands en richting tibet vind je een fascinerende natuur. Waar je, je de ogen de kost geeft aan het schilderachtige plaatje. Vergeet niet dat de steden groter zijn dan wij gewend zijn. Een dorp in hun ogen is een stad voor ons, 700.000 inwoners. Kleine dorpen zijn dan ook echt weer klein en vind je veel natuur.

    Het mengen met de mensen en hun gewoonten en reismanieren is een pre. Je ziet veel van de mensen en de natuur. Zo merk je hoe gastvrij ze zijn, komen de mooiste verhalen naar voren en kom je de mooiste plekken te zien en of te weten.

    Een onvergetelijke reis met vele belevenissen, fascinerende gebouwen en een mooie natuur die ze koesteren. Een land waar je weinig andere westelijke toeristen tegenkomt, een land waar niets te gek is en ze spectaculaire shows opzetten en men hun eigen gewoonten hebben waar je van een afstandje naar moet kijken en bewonderen.

    Echt een aanrader om heen te gaan. Het is in sommige delen een hectische cultuur, maar heb geduld voor de mensen en bewonder.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Pingyao • Karstgebergte • Beijing

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    1 review
    1 waardering

    “Ik zou zo weer naar China willen”

    Geplaatst 25-05-2016 • gereisd april 2016 • 3 weken lang • met vrienden • individuele rondreis • met Better Places

    Wat een mooie reis hebben we gemaakt door voornamelijk het noorden van China. Thuis een aantal highlights uitgezocht om vervolgens met de hulp van een lokale expert een individuele reis samen laten stellen. Gestart in Beijing voor de Verboden Stad, de grote muur en het Zomerpaleis, met de trein naar Datong voor de Yungang grotten, toen het terracottaleger in Xi'an. Gevlogen naar Chongqing om over de Yangtze te varen tot Yichang, achter de Drieklovendam. Toen nog Hangzhou met het Westlake en tot slot werelds Shanghai. Aan de hand van de vele foto's realiseer je je weer hoeveel we gezien hebben in die drie weken.
    Wat deze reis zo comfortabel maakte was dat alle transfers, accommodaties en landreizen tevoren geregeld waren en in de meeste steden ook een excursie met een gids gepland stond. Op die manier konden we met de bagage telkens in een busje stappen, hebben we veel te horen gekregen over de plekken die we bezochten evenals de omgeving. En wat een lieve mensen overal ook al spraken wij nauwelijks een woord Chinees. Met engelengeduld werden onze bestellingen voor het eten opgenomen en hebben we al die weken heel smakelijk en met stokjes Chinees gegeten.
    Diverse keren zijn we aangesproken door groepjes scholieren of studenten die een onderzoekje deden en hun Engels wilden oefenen of zelfs ons Chinese zinnen probeerden te laten uitspreken.
    De steden waren schoner dan we verwacht hadden en zelfs het gebruik maken van de overal aanwezige openbare toiletten viel alleszins mee.
    Absoluut een reiservaring om nooit te vergeten en waar ik aanvankelijk dacht slechts eenmaal in mijn leven zo'n reis te maken, denk ik er sterk over na om over niet al te lange tijd een ander deel van dit immense en bijzondere land te bezoeken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    zomerpaleis Beijing • terracottaleger Xi' an  • varen op de Yangtze

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    39 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Enorme diversiteit met slechts 1 nadeel”

    Geplaatst 02-02-2016 • gereisd juni 2014 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Hoewel Chinezen verreweg de vriendelijkste mensen op aarde zijn heeft het land enorm veel te bieden. Een zeer grote diversiteit van natuur en cultuur maakt dit land zeker de moeite waard om te bezoeken. Tip: Ga niet tijdens de Chinese vakanties, rondreizen wordt een crime en mensen worden nog egoïstischer dan buiten vakantieperiodes.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Larung Gar • Dunhuang • Xingping

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Lords of the Trains.”

    Geplaatst 27-01-2016 • gereisd augustus 2005 • 3 weken lang • met partner • groepsrondreis

    Een aparte reis naar China begint in Nederland met de trein!! Een van mijn mooiste ervaringen blijft de Trans Mongolië Express.
    Met als eindpunt Shanghai. Van onze woonplaats met trein naar Amsterdam en vervolgens vlogen we naar St. Petersburg alwaar we op de trein stapte richting Shanghai (via Mongolië). De landschappen onderweg (vanuit de trein bekeken) zijn overweldigend. De trein is zooo relaxt! Het eten was goed verzorgd onderweg (VNC Travel) en in de restauratiewagon was alles te krijgen. De wisseling van de wielen van de trein om 2uur 's nachts aan de Chineese grens was een hele ervaring. We moesten ons paspoort afgeven en waren het 2 uur kwijt! (Gelukkig zijn de chinezen goed georganiseerde mensen en kregen we deze weer netjes in onze coupé terug bezorgd.) We reden een loods binnen waar de wielen gewisseld werden omdat het spoor in China smaller is. Nadat we het paspoort terug kregen zijn we China ingereden. Ik vergeet nooit onze eerste échte Chineese maaltijd in de trein, lekker eten en in de verte zagen we de Chineese muur opduiken dit is toch hét symbool van China voor mij. Een bezichtiging aan deze muur is niet te missen maar de meeste plekken waar je met een groep heen gaat zijn erg toeristisch. Je kunt met een kabelbaan omhoog en met een bobslee naar beneden :-) Ook wij hebben dit gedaan omdat we tijdgebrek hadden om naar een meer afgelegen plek te gaan. Als je eenmaal een stuk over die muur gelopen hebt dan snap je pas hoeveel werk dit moet zijn geweest om het te bouwen! Natuurlijk zijn we in Beijing geweest (Peking) en hebben hier een peking eendje verorberd. Ga ergens naar binnen waar de lokale mensen zitten en ik weet zeker dat het je net als ons smaakt! De verboden stad is een must see maar vergis je niet dit is een mega complex. Neem je tijd en lees verhalen over hoe het hier vroeger aan toe ging, het zal je verbazen. Vergeet niet naar het zomerpaleis te gaan, hier kreeg ik het échte china gevoel door de gebouwen met de gebogen daken. De super mooi en strak aangelegde tuinen en de reuze lelies in de vijvers. Vergeet niet dat het in China vochtig is dus een handdoekje of een extra t-shirt als je een wandeling maakt is geen overbodige luxe! Na 3 weken in en uit de trein kwamen we in Shanghai, wat een wereldstad. Er is een tunnel onder het water door die naar (Pudong) het financial district gaat. Hier is een lichtshow als je in de soort metro stapt een waar spektakel :-) De oriental pearl TV tower is een aanrader voor een mooi uitzicht. Maar wellicht zijn er nu al torens die hoger en mooier zijn. Shanghai is een stad in ontwikkeling en ook dat merk je als je er bent. De mensen zijn in heel China vriendelijk alleen kon ik niet wennen aan hun gegorgel en gespuug. Als je 's ochtends zit te ontbijten is dat toch niet echt smakelijk.... maar het hoort er bij en daar moet je dan ook maar niet te vele bij stil staan ;-) Al met al een prachtige reis en een super aan beveler voor iedereen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Beijing • Shanghai • Mongolie

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    35 landen bezocht
    4 reviews
    1 waardering

    “2 maandenbackpacken in China”

    Geplaatst 24-01-2016 • gereisd juni 2014 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    In 2014 heb ik in Juni en Juli door China en Tibet gereisd. Eigenlijk was ik niet echt voorbereid. Los van m'n gebruikelijke handige backpack spulletjes die in iedere backpack reis wel van pas komen. In China en eigenlijk heel azië is er altijd wel iemand die heeft wat jij moet hebben in een klein winkeltje dus mocht je iets vergeten zijn is dat geen probleem. Ik ben begonnen met 10 dagen Beijing, vervolgens de trein naar Xian gepakt. Via Nanjing en Shanghai naar de huanshan (yellow mountain). Vervolgens via Guilin en Yangshuo naar Chengdu. Dit heb ik op een aantal bussen na met de trein gedaan. In China is de trein het meest comfortabel en prima 1 a 2 dagen van te voren te boeken. Vanuit Chengdu heb ik een toer geboekt naar en door Tibet die me naar de grens met Nepal bracht. Mocht je ook naar Tibet willen dan is vooraf boeken aan te raden, in Beijing, Xian en Chengdu is het wel te boeken via hotels/hostels, maar veelal een omslachtige gebeurtenis. Voor je chinese visa trouwens niet vermelden dat je naar Tibet gaat, want dan geven ze je geen visa. Mijn hoogtepunten was voor mij echt de natuur. Er liggen 5 “heilige” bergen door China heen die vroeger en nog steeds door monikken beklommen worden om verlicht te raken. Ik heb er 3 beklommen en stuk voor stuk fantastisch! Huanshan een berg die bij Xian ligt heb ik beklommen in 8 uur tijd. Het zijn prachtige bergen waar je continu op een trap loopt die uit de rotsen gekapt is. Veel chinezen beginnen ’s avonds te klimmen en komen dan met de zonsopgang boven. Vervolgens heb je de hele dag om weer naar beneden te lopen. Als je het mij vraagt, een must do! Berg 2 is Huangshan (de yellow mountain) een aantal uur onder Beijing en berg 3 heb ik beklommen bij Chengdu, dit is Emeishan. Buiten de prachtige natuur heb ik genoten van het eten, noodles worden vers gemaakt op straat en allerlei lekkere hapjes worden gegrilld waar je bij staat. Het enige mindere punt wat ik op china heb is de gastvrijheid. Ik heb enorm veel aardige mensen ontmoet, maar ook een hoop die zich nergens voor schamen en doen wat ze willen. Ze maken in treinen en in restaurants een enorme bende, eten gaat gepaard met boeren/smakken en alles wat niet op wordt gegeten verdwijnt op de grond. Het drukke leven in de subways kan je soms ook te veel worden, hoewel mij dit persoonlijk toch nog wel meeviel. China, een goed te bereizen land (zelfs als je geen woord chinees spreekt) wat je zeker eens moet aandoen! Het geeft ook een soort kick om alles met handen en voeten te regelen, waar je soms niet aan ontkomt. In de grote steden zijn wel wat engelse bordjes te vinden, maar dan houd het toch wel snel op.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Huangshan  • X'ian • Beijing

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    32 landen bezocht
    22 reviews
    1 waardering

    “Prachtig land, bijzondere mensen”

    Geplaatst 17-01-2016 • gereisd september 2013 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Voor de tweede keer ben nu in China geweest en dit zal zeker niet de laatste keer zijn! Een land vol tegenstellingen: arm vs rijk, wereldsteden vs. platteland, nieuw en oud, alles vind je in dit land ongeveer zo groot als Europa. Mijn reis ging dit keer vanaf Beijing via Xi'an naar uiteindelijk Hong Kong. Wij maken nooit echt een concreet plan en laten het land over ons heenkomen, zo ook nu. Uiteraard zijn er bekende toeristische plekken bezocht zoals de Chinese Muur, Terracotta warriors, Verboden Stad etc. maar de leukste ervaringen doe je toch op wanneer je gewoon rond gaat lopen en fietsen en op onverwachte plekken terechtkomt. In contact komen met de locals die soms heel aardig zijn en soms ook gewoon ronduit onbeschoft. Voor het lekkerste eten moet je ´s avonds op een van de vele nachtmarktjes zijn waar je je ogen uitkijkt. Door de nieuwe sneltreinen (300km/hr) is het land relatief snel en goedkoop te bereizen en je ziet veel meer dan wanneer je met het vliegtuig zou gaan. De volgende keer dat ik naar China ga, richt ik me op het prachtige zuidwesten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Chinese Muur • Hutongs in Beijing • Victoria Peak

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw China reiservaring!

Ben jij onlangs in China geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

China essentials

Vlag: China
Beste reistijd: Hele jaar
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 600
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 China specialisten

333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Riksja China

Riksja China

Zelf je China reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Meer China reisorganisaties

Djoser
Djoser

O.a. de Transsiberië Express!
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

14 China reizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Begeleide groepsreizen.
Bezoek website

China2Go
China2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Voordelig China.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden China

Vliegtickets naar China


Meer over vliegen naar China

Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groeps en individueel.
Bezoek website

Riksja China
3. Riksja China

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 China rondreizen


Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 453 Meer over vliegen naar China