Gemiddelde beoordeling China


Cultuur & bezienswaardigheden

9,0

Gastvrijheid

7,5

Natuur

8,5

Stranden

6,8

Eten

7,9

Gemiddelde beoordeling

7,9
Op basis van 54 China ervaringen

Reizen naar China

Al is het niet meer de mysterieuze, gesloten grootmacht van weleer: nog steeds hebben weinig landen zo’n aantrekkingskracht op reizigers als China. China is het immense land van indrukwekkende tempels, kloosters en tradities uit het Verre Oosten. Maar ook die moderne economische supermacht. Het is een land dat al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt door de ‘andersheid’; andere mensen en gewoonten, een andere cultuur en ander eten. Je vindt er unieke historische bouwwerken zoals de Tempel van de Hemel, de Verboden Stad, de Ming-graven, het Terracottaleger en de Chinese Muur; historische prachtplaatsjes als Lijiang, Dali en Yangshuo, moderne megasteden als Hong Kong en Shanghai en natuurschoon in de vorm van eeuwenoude rijstterrassen, karstgebergtes en afgelegen berggebieden. Grote afstanden leg je het best af per vliegtuig of (hogesnelheids)trein.

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 450 Meer over vliegen naar China

Overnachten in China

Vergelijk alle hotels in China
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in China

Wereldsteden als Beijing, Shanghai en Hong Kong

Tempel van de Hemel

Tempel van de Hemel in Beijing.

De traditionele ‘toegangspoorten’ tot China zijn Beijing, Shanghai en Hong Kong. Van hieruit kun je per binnenlandse vlucht, (nacht)trein of bus de rest van het land bereiken. Veel internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen op de drie steden en door concurrentie zijn de prijzen vaak laag (zie ons artikel over vliegen naar China).

Wolkenkrabbers in metropool Shanghai

Wolkenkrabbers in metropool Shanghai.

Bejing is de hoofdstad van China en heeft de meeste klassieke bezienswaardigheden, zoals de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis en – niet ver buiten de stad – de Chinese Muur. Shanghai is het toonbeeld van het moderne China. Een overweldigende zakenstad van groot, groter, grootst, met een fantastische skyline. Hong Kong is de meest kosmopolitische stad: een bruisende mix van oud en nieuw, van oosters en westers, van tempels en wolkenkrabbers, van sjieke restaurants en volkse eettentjes. Tot 1997 was het een Britse kolonie. Veel bewoners spreken er Engels, iets wat in de rest van China nog een probleem kan zijn. Andere pluspunten: het tropische klimaat en de vele mooie eilanden in de omgeving.

De Chinese Muur

De Chinese Muur

Een must is een bezoek aan de Chinese Muur. Ruim 6.000 km lang was de oorspronkelijke verdedigingswal! Grote delen van de Chinese Muur zijn inmiddels verdwenen, maar er zijn nog flinke stukken over. Juist de ontoegankelijke delen van de Grote Muur zijn erg in trek bij avonturiers. Jiankou bijvoorbeeld, en Badaling op een uurtje van Bejing, en iets verder het authentieke Mutianyu zijn geliefd. Ook kun je een spectaculaire tocht maken tussen Jinshanling en Simatai. Onderschat de klim over ’De muur onder de muren’ niet.

Het Zuidwesten

Geen land ter wereld is zó in beweging als China. Volgens financiële experts duurt het niet lang voordat het de VS inhaalt als grootste economie ter wereld. Maar de ontwikkelingen doen niet alleen goed. Natuur wordt aangetast of verdwijnt; in veel grote steden gaan historische volkswijken tegen de grond. Gelukkig is China groot, héél groot. Het Zuidwesten -specifieker: de provincies Yunnan, Guangxi, Guizhou en Sichuan – is zo’n gebied waar de economische groeispurt amper vat op heeft gekregen. Hier wonen vooral nog etnische minderheidsgroepen. Het is tevens China’s mooiste regio qua natuur en de beste keuze voor een maand rondtrekken, in combinatie met een van de grote steden.

Guanxi: rijstterrassen en karstformaties

De Li-rivier in Yangshuo

De Li-rivier in Yangshuo.

In de traditionele provincie Guangxi bevinden zich de mooiste landschappen van heel China. Reis allereerst naar Yangshuo, in het noordoosten van Guangxi. Miljoenen jaren geleden zijn hier door aardverschuivingen bijzondere kalksteenformaties gevormd (karst). Vanuit het relaxte Yangshuo, populair onder backpackers, kun je er met bamboevlotten langs varen of er per luchtballon overheen vliegen. De plattelandsomgeving leent zich voor fietstochten langs boerendorpjes, akkers en rijstvelden. Guilin is een andere uitvalsbasis voor de karstformaties, maar is te vaak overladen met Chinese toeristen. Op zo’n twee uur rijden ten noorden van Yangshuo liggen de fabelachtige rijstterrassen van Longsheng, ook wel de ‘drakenrugterrassen’ genoemd.

Rijstvelden van Longsheng

De rijstterrassen van Longsheng.

Yunnan

Ten westen van Guangxi ligt de kleurrijke, exotische provincie Yunnan. Bijna de helft van de bevolking hier wordt gevormd door etnische minderheden. Yunnan’s zuidelijke regio Xishuangbanna – grenzend aan Laos, Vietnam en Myanmar – is de enige plek in China waar tropisch regenwoud voorkomt, inclusief wilde tijgers en olifanten. Het uiterste noorden van Yunnan is met zijn vele majestueuze, heilige bergtoppen een soort klein-Tibet. Meer centraal ligt hoofdstad Kunming, van waaruit je alle kanten van Yunnan op kunt reizen. Bezoek sowieso de charmante oude stadjes Dali en Lijang en hun directe omgeving. Lijang is het centrum van de Naxi-stam, waar vrouwen de touwtjes in handen hebben. Zijn oude binnenstad is een sfeervolle verzameling klinkerstraten, hofjeswoningen, lampionnen, en grachtjes waar houten vlonders overheen lopen. Het levendige centrum van Dali, met zijn karakteristieke pagodes en marktjes, is even fraai. Hier wonen veel Bai, herkenbaar aan hun kleurrijke (vaak rode) kleding. Vanuit Dali kun je schitterende boottochten maken over het hooggelegen Erhai-meer of paardrijden in de omliggende bossen en bergen. Lijiang en Dali zijn behoorlijk toeristisch, maar veel rustige zijstraatjes ademen nog de sfeer van weleer. In beide stadjes heerst een aanstekelijke backpacker vibe, met vele gezellige barretjes en restaurants waar je ervaringen uitwisselt met reizigers van over heel de wereld.

Tibet & Sichuan

Potala paleis in Lhasa, Tibet

Het Potala paleis in Lhasa, Tibet.

Vanuit Lijiang kun je per bus verder noordwaarts rijden de bergen in. Na ongeveer anderhalf uur rijden kom je bij de Tijgersprongkloof, waar geweldige trekkings te maken zijn. Ga dieper het hooggebergte in en je belandt in achtereenvolgens Shangrila, hoofdstad van de boeiende Tibetaanse streek van Yunnan, en het desolate Deqin, voorportaal van het ‘echte Tibet’. De regio Tibet is officieel een ‘autonome regio binnen de Chinese volksrepubliek’, maar heeft een geheel eigen cultuur en sfeer. De spectaculaire en unieke natuur in combinatie met de intens spirituele cultuur en eeuwenoude Boeddhistische gebruiken maken een bezoek aan Tibet héél bijzonder.

In de dynamische miljoenenstad Chengdu kun je relaxen in de kenmerkende theehuizen, de pittige Sichuaanse keuken proeven, het nachtleven induiken en reuzenpanda’s bekijken. Bezoek ook de prachtige, omliggende stadjes Luodai en Huanglong Xi en het imposante archeologische museum van Sanxingdui. Hét hoogtepunt van Sichuan ligt twee uur rijden ten zuiden van Chengdu: de heilige boeddhistenberg Emeishan, omgeven door besneeuwde pieken, groene bossen, watervallen en grotten. Je kunt hem te voet bedwingen; een zware maar schitterende tocht van een hele dag. Vlakbij Emeishan ligt Leshan, bekend om zijn enorme houten Boeddha van 71 meter hoog.

Vanuit Emeishan kun je bijvoorbeeld over land verder reizen naar de onbedorven provincie Guizhou en daar uit de hoofdstad Guiyang terugvliegen naar Hong Kong.

Alle bezienswaardigheden in China

Top 3 China specialisten

333TRAVEL
333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle China artikelen

Rondreis aanbiedingen naar China

Bekijk de top 10 China rondreizen

54 China reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,9
Op basis van 54 China ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    23 landen bezocht
    7 reviews
    4 waarderingen

    “China Totaal”

    Geplaatst 15-07-2018 • gereisd augustus 2017 • 4 weken lang • met familie • individuele rondreis

    Vorig jaar zijn wij met 3 zonen (16,18,18) een aantal weken door China rondgetrokken. Vooral Yunnan is aan te bevelen! Loop eens de Tiger Leaping Gorge en kijk om je heen in Dali en Shuhe naar alle minderheden in hun prachtige klederdrachten, geniet van de rust in de bioedhistische tempels. Natuurlijk is China prachtig, wat betreft natuur, en, ja, het klopt, Chinezen zijn onbeleefd. Ze rochelen, ze duwen, ze staren, maar ze vinden het zo leuk een paar woordjes Engels met je te praten. Nou, ja, vooral met onze zonen dan! En Inderdaad ze gaan met duizenden tegelijk naar het terracotta leger waar jij ook bent, maar neem ze het eens kwalijk, het is ook wel een heel bijzondere plek. Wat dan weer leuk is, hoe ze als groep gekleed gaan. Ze houden ervan zich als groep zichtbaar te maken bv zelfde jasjes of petjes.
    Wij zagen het zo dat je China als totaalpakket krijgt. Je krijgt niet alleen hun natuur, geschiedens en cultuur, maar ook hun grote stadproblematiek en de gevolgen van hun 1 kind-politiek, maar hoe bijzonder is dat!!! Je kan ook deelnemen aan hun geavanceerde technologie door vanuit Shanghai met de MagLev (magnetische levitatie) trein naar de luchthaven te gaan met 600 km per uur! Oud en nieuw leeft naast elkaar en wij hebben er in ieder geval onze ogen uitgekeken...

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yunnan • Yade Dragon Snow Mountain • Shanghai

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    • 3 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 21 juli 2018 13:24

      Orijinal ve sahte ehliyet, pasaport, kimlik kartı, vize, nüfus cüzdanı, Okul Diploma, evlilik belgesi ve diğer birçok belge al. ((((((fernando22clinton@gmail.com))))) WhatsApp................ +23779934495 Satmak için gerçek kayıt Pasaport, vize, Ehliyet, kimlik KARTLARI, evlilik cüzdanı, diploma vb uygulayın. Pasaport, vatandaşlık, kimlik kartları, sürücü belgesi, diploma, derece, sertifika mevcut hizmet. Dünya çapında 50 eyaletin sakinleri ve tüm milletlerden mevcut turistik ve iş vize hizmetleri. Biz Otantik Yüksek Kalite pasaport, Gerçek Orijinal Veri Tabanı Kayıtlı ve kayıtsız Pasaport ve diğer Vatandaşlık belgeleri eşsiz üreticileridir. Size yeni temiz hakiki Doğum Belgesi, kimlik kartı, Ehliyet, Pasaport, SSN ile sosyal güvenlik kartı, kredi dosyaları ve kredi kartları, okul diplomalar, okul dereceleri başlayarak yeni bir kimlik garanti edemez yayınlanan tamamen yeni bir isim tüm ve Hükümet veritabanı sisteminde kayıtlı. Biz otantik ve sahte belge üretmek için yüksek kaliteli ekipman ve malzeme kullanın. Gerçek pasaportların tüm gizli özelliklerini dikkatle Kayıtlı ve kayıtsız belgeler için çoğaltılır. Biz kaliteli sahte ve gerçek belgelerle eşsiz üreticisi bulunmaktadır. Biz sadece orijinal yüksek kaliteli Kayıtlı ve kayıtsız sunuyoruz pasaport, de sürücünün lisansları, kimlik kartları, pullar, Visa, Okul Diploma ve benzeri bir dizi ülke için diğer ürünler: İtalyan ABD, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Finlandiya, Fransa, Almanya, İsrail, Meksika, Hollanda, Güney Afrika, İspanya, Birleşik Krallık, vb BİZİM DESTEK İLETİŞİM fernando22clinton@gmail.com>>>>>>>>>>>>>>>>> bizimle irtibata Genel Destek >>>>>>>>>>>>>>>>fernando22clinton@gmail.com WhatsApp................ +23779934495 HERHANGİ EVRENSEL SİZİN VE gereken belgeler SİPARİŞ • PASAPORTLAR • Kimlik kartı • Sosyal Güvenlik kartı • Sürücüler Lisanslar • Kanada Kartları • Amerika Birleşik Devletleri Kartları • Öğrenci Kartları • Uluslararası Kartları • Özel Kartlar • Evlat edinme Sertifikaları • Vaftiz Sertifikaları • Doğum Sertifikaları • Ölüm Belgeleri • Boşanma Sertifikaları • Evlilik Sertifikaları • Özel Sertifikaları • Lise Diploma • G.E.D. Diplomalar • Ev Okul Diploma • Üniversite Derece • Üniversite Derece • Ticari Beceri Sertifikaları • Doğrulama SSN sayısı • ABD yeşil kart • Sahte dolar / euro • Casus Ürünler • Ses Değiştiriciler • Dinleme Cihazları • Görünmez Mürekkep • DMV Kayıt Sorgulama • Arkaplan kontrolü • herkes araştırmak BİZİM DESTEK İLETİŞİM fernando22clinton@gmail.com>>>>>>>>>>>>>>>>>> bizimle irtibata Genel Destek >>>>>>>>>>>>>>>>fernando22clinton@gmail.com WhatsApp................ +23779934495 Bütün ülkelerin Kayıtlı ve kayıtsız pasaport. Vizeler, biyometrik pasaport, derece, ehliyet, kimlik kartları. En ortaöğretim sonrası kurumlardan Eğitim sertifikaları M GCSE, A-level, Lise Diploma Sertifikaları, GMAT, MCAT ve SON Sınav Belgeleri, Yenilik Doğum, Evlenme ve Ölüm Belgeleri Yenilik Pasaportlar ve Yeni Kimlik paketleri, yinelenmiş, Gerçek Derece / Diploma Dünyada orijinal özdeş% 100 bakmak için tasarlanmış tüm (dosyada 3000'in üzerinde şablonlar var). Özel Baskı (biz zaten dosyada şablonu yoksa - sadece bize bir kopyasını e-posta ve biz yönlere göre herhangi bir değişiklik / değişiklikler yapabilirsiniz) .second, vatandaşlık, kimlik, kimlik, belge, diplomatik, milliyet, nasıl, nereye, pasaport, id İngiliz Honduras, İngiltere, ABD, Kanada bize, Kanada, yabancı, vize, İsviçre, kart, kimlikleri, belge oluşturmak, yapmak, satın alma, elde satın almak GERÇEK BELGELER ALMAK Bizim rehber eski özel müfettişler, konsolosluklar, yüksek devlet personel 's ve deneyimli tecrübeli uzmanlar sıralamasında dahil, bu ülkelerin her birinde pasaport ajansı bağlı gerçek kayıt belgeleri ve bu Ülkelerde pasaport değişikliği tüm alanlarında daha yüksek personel ile' katı bağlantıları var ve onların bağlantılarının yardımıyla, herhangi bir ülkede herhangi bir vatandaşlık belgesi veya pasaport talep tüm müşterilerimize çok yüksek kalitede sahte olarak tanımlanabilecek hiçbir gerçek hakiki kayıtlı belgeler alma garantili yanı sıra% 100 emin bulunmaktadır !! Gerçek hükümet yayınlanan belge farklı olduğundan bile bir uzmanlık özel, resmi veya makine hiç sahte belgeyi dikte! Tüm gerçek hakiki veri tabanı Kayıtlı vatandaşlık belgeleri, kişisel veri veri tabanı sistemi ve% 100 makine tarafından okunabilir kayıtlı var. Hizmetlerimiz hakkında ayrıntılı ek bilgi almak için çekinmeyin. Içtenlikle sizinle işbirliği için bir yol bulmak istiyoruz. Bu ürünler ilgi Eğer herhangi bizimle temas kurmaktan çekinmeyin. Size detaylı soruşturma aldıktan sonra size en iyi fiyat verecektir.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    25 landen bezocht
    1 review
    10 waarderingen

    “Een hele andere wereld”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    China is echt totaal niet te vergelijken met Europa. Natuurlijk weet je dat als je het vliegtuig in stapt maar dit was echt extreem omdat mensen rochelen, spugen en niet aardig zijn als je de weg vraagt. Daarnaast kan je niet zonder een vertaal machine want niemand spreekt ook maar een woord engels. Nou is dat normaal gesproken niet erg maar als mensen ook niet willen helpen wordt het lastig. Wat wij ook heel vreemd vonden is dat mensen anderen niet voor laten gaan. Zo sta je bij de metro en als de deuren je moet rennen want iedereen duwt je aan de kant. Kortom het is een bijzonder land en een hele andere cultuur.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    De toren van Guangzhou • Eiland Shamain • Voetgangersstraat Shangxiajiu

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    29 landen bezocht
    26 reviews
    28 waarderingen

    “China en Tibet”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd augustus 2007 • 3 weken lang • met partner • groepsrondreis

    Een hele mooie reis maar had deze combi geboekt toen ik begin 20 was en wat bleek, iedereen was minimaal 30 jaar ouder.... misschien volgende keer dus geen SRC ‘cultuur’reis. Desaltemin wel een hele mooie reis gehad. En het voordeel van groepsreizen is dat je in ieder geval gemeen hebt dat je allemaal van reizen houd. China is echter wel vies.Sanitaire voorziening zijn niet ok daar werden we bij aankomst op het vliegveld door onze reisleider ook gelijk voor gewaarschuwd.
    Na al die jaren is op de ‘muur’staan me toch nog steeds bijgebleven. Ook Tibet was gewoon heel bijzonder. We zijn ook nog naar Chengdu Panda Breeding center geweest. Beesten op vakantie zijn voor mij altijd een plus, en dit was echt heel leuk.
    Voor mensen die wat anders willen, toch een aanrader.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    the great wall • Tibet • Chengdu

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 5
    • Eten: 4
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,5

    47 landen bezocht
    26 reviews
    18 waarderingen

    “China lastige keuze”

    Geplaatst 28-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2017 • alleen • zelfstandig

    Met betrekking tot China ben ik in een absolute tweestrijd, afgelopen 2 jaar meerdere keren in China geweest en in verschillende steden. Aan de ene kant is de cultuur en natuur echt heel bijzonder en mooi, maar aan de ene kant zijn de steden niet heel schoon, veel smog & groot deel van de mensen zijn onbeschoft. Kijk niet verbaasd op als mensen naast je boeren. Je merkt in de grote steden wel echt dat het 'iedereen voor zichzelf is'. Met het eten heb ik wisselvallig ervaring, van heel erg lekker tot vies. Westers eten zijn ze vooral niet gewend klaar te maken, maar China is wel heel erg snel aan het verbeteren, vergeleken met de laatste keer dat wij er waren zien we meer westers georienteerde restaurantjes en barretjes in steden als Shanghai & Beijing. Hoe er wel rekening mee dat diverse internet apps / site zoals Whatsapp, Facebook geblokkeerd worden door de overheid en niet toegankelijk zijn.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    The bund  • Beijing • Shanghai

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 3
    • Natuur: 9
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    7 landen bezocht
    14 reviews
    7 waarderingen

    “Chi-Na”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd juli 2010 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    China is een mooi land, gigantisch groot en ontzettend veelzijdig. Dit land heeft een geschreven historie van 5000 jaar en dit merk je aan de mensen. Ik heb zelf een jaar in dit land gewoond, en het is magisch. Zo magisch zelfs dat ik baalde dat ik weer naar huis toe moest om af te studeren. Zelf woonde ik in Shanghai en heb ik uitstapjes naar Beijing en Hongkong gemaakt. Al deze steden hebben zeer veel te bieden en eigenlijk nog te veel om hier op te schrijven. Daarnaast raad ik Hangzhou, Wenzhou, en Suzhou aan. Dit is allemaal nog vrij dicht in de buurt van shanghai maar is mooi om een keer te bezoeken en echte chinese cultuur te snuiven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    French Concession, Shanghai • People's party Congress • XinTianDi

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    34 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “Mysterieus China met haar wonderschone natuurwonderen”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd juli 2016 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    China was echt een positieve verrassing voor mij! Van tevoren wist ik dat het niet makkelijk zou worden om het land door te reizen van Hong Kong naar Beijing en weer terug naar Shanghai zonder vervoer van tevoren te boeken. Geloof mij, het was niet makkelijk, maar wel goed te doen! Over het algemeen spreken veel mensen niet goed Engels, maar het regelen van treintickets op het station was wel te doen door communicatie met handen en voeten. Mensen zijn erg verbaasd dat je op jezelf reist en willen je daardoor graag helpen als je ze om hulp vraag is mijn ervaring! Doordat ik veel in contact kwam met de lokale bevolking gingen ze me veel plaatsen aanraden. Hierdoor ben ik echt op de meest mooie natuurwonderen gestuit. De bergen in Yangshuo (Guilin) zijn erg bekend onder de touristen en is ook zeker een aanrader. Maar heb je ooit gehoord van fenghuang en dehang wat vlak onder het bekende nationale park zangjiajie (avatar mountains) ligt?! Dit waren echt plekken waar ik nog amper buitenlandse touristen tegen kwam en echt wonderschone plaatsen waren! Deze moet je dus zeker op je buckelist plaatsen!

    De bereisbaarheis in china is erg goed door het enorme treinnetwerk binnen het land. Tickets kan je boeken op het station en dit is beste om gelijk te doen bij aankomst voor je volgende bestemming. Probeer de Security aan te spreken en zij kennen altijd wel iemand die je in het Engels verder kan helpen. Probeer ook te reizen buiten de bekende steden zodat je de natuurlijke schoonheid van het land ook komt te zien. Zo heb je bij xi’-an (bekend van het terracotta leger) de berg huashan die echt voor de waaghalzen is om te beklimmen!

    De touristen plekken zijn behoorlijk prijzig, maar buiten deze plaatsen is het aardig goedkoop! Eten in China is natuurlijk op zijn best!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Zangjiajie National Park  • Fenghuang • Dehang

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,8

    26 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “Azië ten top”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd juli 2012 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis

    Geweldig land. In China heb ik de volgende plaatsen bezocht: Beijing, Yangshuo, Xi'an, Pingyao & Guangzhou. China heeft ontzettend veel te bieden op alle vlakken. Prachtige geschiedenis & bezienswaardigeheden, zoals de Chinese muur, het Terracotta leger, Pingyao. Maar ook ongelofelijk natuurlijk zoals in het gebied bij Yangshuo. Hier is namelijk het Karstgebergte te vinden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshuo • Pingyao • Chinese Muur

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    18 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Verrasend!”

    Geplaatst 13-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2017 • alleen

    Ik ben zelf voor het eerst in 2015 naar China geweest. In de tijd dat ik nog bijna geen Engels sprak en al helemaal geen Chinees. Ondertussen ben ik in totaal 13 maanden in China geweest heb ik er gereisd, gestudeerd, vrijwilligerswerk gedaan en vrienden voor het leven ontmoet.

    Toen ik mijn familie en vrienden vertelde dat ik voor een uitwisselingsproject van 6 maanden naar China wilde, verklaarde ze me allemaal voor gek. Je gaat toch niet naar China, het is er vies en het stinkt. Je kent het wel al die vooroordelen. Toen ik eenmaal in China was had ik al snel door dat mijn familie en vrienden gek zijn om niet naar z'n geweldig land te willen reizen ;-p

    Inderdaad in China spitten de mensen veel op straat, alles behalve smakelijk. Ook boeren en smakken ze veel tijdens het eten, dit is hun cultuur om te laten zien dat ze het eten lekker vinden. Dus is dit vies of is dit cultuur verschil? Chinezen denken van ons vast ook dat we onbeschoft zijn omdat we geen geluid maken tijdens het eten.

    Chinezen zijn hele vriendelijke mensen, ze hebben mij altijd geholpen met alle vragen die ik had. Al gingen de gesprekken met handen en voeten, verstonden ze niks van wat je zei en jij verstond hun ook niet toch deden ze er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Sterker nog toen ik nog helemaal geen Chinees sprak vond ik de communicatie makkelijker dan nu ik Chinees aan het leren ben. Ze hebben weinig geduld als je iets niet goed uitspreekt. Ze zijn ook heel nieuwsgierig naar buitenlanders en willen ook graag met je op de foto. Soms proberen ze ook wel stiekem foto's te maken, dit is niet omdat ze brutaal zijn, maar omdat ze gewoonweg niet durven te vragen of ze met je op de foto mogen.

    Tijdens mijn verblijven heb ik in Wuxi gewoond en ben ik vanuit daar de rest van China gaan bezoeken. Enkele plaatsen die ik bezocht heb zijn: Shanghai, Tai'an, Qingdao, Beijing, Xi'an, Suzhuo, Nanjing, Xiamen, Changsha, Dunhuan, Jiayuguan, Putuoshan, Gulangyu, Fujian Tulou en Hong Kong (wat in mijn ogen geen China is) en nog veel meer kleine dorpjes waar ik de naam niet meer van weet.

    Het ''normale'' eten in China is zeker een van mijn favoriete, je moet echt een keertje hotpot geprobeerd hebben. Je kan er eigenlijk altijd wel van uitgaan dat de kleine restaurantjes met veel locals binnen, goed eten voor weinig geld verkoopt. Ook de streetfood mag je zeker niet overslaan tijdens een verblijf in China.

    China is makkelijk per trein, bus of vliegtuig te bereizen. Eenmaal in een stad is de metro je beste vriend omdat deze ook in het Engels is vertaald.

    Zelf hoop ik om snel voor de 4e keer alweer naar China te kunnen reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Huangshan • Huashan • Gobi Woestijn

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 3

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    69 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Bijzonder, uitzonderlijk, maar niet mijn favoriet.”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd augustus 2010 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Tsja, als ik zo even nadenk is China gewoon ontzettend mooi en bijzonder. Alleen deed het em niet voor mij. Ik vond de Chinezen nogal vies, niemand sprak Engels, iedereen was maar aan spugen, baby's aan het plassen op straat. Hotels zijn in de grote steden onvindbaar, behalve als je echt een grote keten hotel hebt. Al met al zeker een once-in-a-lifetime must-see, maar niet mijn favoriet!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    zomerpaleis Beijing • chinese muur • Shanghai

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    31 landen bezocht
    27 reviews
    12 waarderingen

    “Een relaxte vakantie onder toezicht”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Om in het land te komen heb je een visum nodig. Het geeft aardig wat voeten in aarde om hiervoor alle benodigde documenten te verzamelen: bevestiging hotel, bevestiging tickets voor de heen- en terugreis, werkgeversverklaring met hoogte salaris/ wanneer in dienst etc., overzicht van je reisschema, kopie van het paspoort van je partner, ingevuld "Chinees" document en een pasfoto.
    Het vergt bij de douane ook nog enige tijd en controle om het land in te mogen. Maar in het land zelf voel je je heel erg op je gemak en veilig. Er heerst een heel ontspannen sfeer hoewel er overal camera's hangen en je het idee hebt continue in de gaten gehouden te worden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Verboden stad • De grote muur • Temple of Heaven

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw China reiservaring!

Ben jij onlangs in China geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

China essentials

Vlag: China
Beste reistijd: Hele jaar
Visum nodig? Ja, Chinees visum online aanvragen.
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 600
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 China specialisten

333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer China reisorganisaties

Djoser
Djoser

O.a. de Transsiberië Express!
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je China reis op maat.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Begeleide groepsreizen.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Voordelig China.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Riksja China
Riksja China

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden China

Vliegtickets naar China


Meer over vliegen naar China

Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website


Bekijk de top 10 China rondreizen


Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 453 Meer over vliegen naar China