Gemiddelde beoordeling China


Cultuur & bezienswaardigheden

9,0

Gastvrijheid

7,4

Natuur

8,5

Stranden

6,9

Eten

7,9

Gemiddelde beoordeling

7,9
Op basis van 57 China ervaringen

Reizen naar China

Al is het niet meer de mysterieuze, gesloten grootmacht van weleer: nog steeds hebben weinig landen zo’n aantrekkingskracht op reizigers als China. China is het immense land van indrukwekkende tempels, kloosters en tradities uit het Verre Oosten. Maar ook die moderne economische supermacht. Het is een land dat al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt door de ‘andersheid’; andere mensen en gewoonten, een andere cultuur en ander eten. Je vindt er unieke historische bouwwerken zoals de Tempel van de Hemel, de Verboden Stad, de Ming-graven, het Terracottaleger en de Chinese Muur; historische prachtplaatsjes als Lijiang, Dali en Yangshuo, moderne megasteden als Hong Kong en Shanghai en natuurschoon in de vorm van eeuwenoude rijstterrassen, karstgebergtes en afgelegen berggebieden. Grote afstanden leg je het best af per vliegtuig of (hogesnelheids)trein.

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 450 Meer over vliegen naar China

Overnachten in China

Vergelijk alle hotels in China
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in China

Wereldsteden als Beijing, Shanghai en Hong Kong

Tempel van de Hemel

Tempel van de Hemel in Beijing.

De traditionele ‘toegangspoorten’ tot China zijn Beijing, Shanghai en Hong Kong. Van hieruit kun je per binnenlandse vlucht, (nacht)trein of bus de rest van het land bereiken. Veel internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen op de drie steden en door concurrentie zijn de prijzen vaak laag (zie ons artikel over vliegen naar China).

Wolkenkrabbers in metropool Shanghai

Wolkenkrabbers in metropool Shanghai.

Bejing is de hoofdstad van China en heeft de meeste klassieke bezienswaardigheden, zoals de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis en – niet ver buiten de stad – de Chinese Muur. Shanghai is het toonbeeld van het moderne China. Een overweldigende zakenstad van groot, groter, grootst, met een fantastische skyline. Hong Kong is de meest kosmopolitische stad: een bruisende mix van oud en nieuw, van oosters en westers, van tempels en wolkenkrabbers, van sjieke restaurants en volkse eettentjes. Tot 1997 was het een Britse kolonie. Veel bewoners spreken er Engels, iets wat in de rest van China nog een probleem kan zijn. Andere pluspunten: het tropische klimaat en de vele mooie eilanden in de omgeving.

De Chinese Muur

De Chinese Muur

Een must is een bezoek aan de Chinese Muur. Ruim 6.000 km lang was de oorspronkelijke verdedigingswal! Grote delen van de Chinese Muur zijn inmiddels verdwenen, maar er zijn nog flinke stukken over. Juist de ontoegankelijke delen van de Grote Muur zijn erg in trek bij avonturiers. Jiankou bijvoorbeeld, en Badaling op een uurtje van Bejing, en iets verder het authentieke Mutianyu zijn geliefd. Ook kun je een spectaculaire tocht maken tussen Jinshanling en Simatai. Onderschat de klim over ’De muur onder de muren’ niet.

Het Zuidwesten

Geen land ter wereld is zó in beweging als China. Volgens financiële experts duurt het niet lang voordat het de VS inhaalt als grootste economie ter wereld. Maar de ontwikkelingen doen niet alleen goed. Natuur wordt aangetast of verdwijnt; in veel grote steden gaan historische volkswijken tegen de grond. Gelukkig is China groot, héél groot. Het Zuidwesten -specifieker: de provincies Yunnan, Guangxi, Guizhou en Sichuan – is zo’n gebied waar de economische groeispurt amper vat op heeft gekregen. Hier wonen vooral nog etnische minderheidsgroepen. Het is tevens China’s mooiste regio qua natuur en de beste keuze voor een maand rondtrekken, in combinatie met een van de grote steden.

Guanxi: rijstterrassen en karstformaties

De Li-rivier in Yangshuo

De Li-rivier in Yangshuo.

In de traditionele provincie Guangxi bevinden zich de mooiste landschappen van heel China. Reis allereerst naar Yangshuo, in het noordoosten van Guangxi. Miljoenen jaren geleden zijn hier door aardverschuivingen bijzondere kalksteenformaties gevormd (karst). Vanuit het relaxte Yangshuo, populair onder backpackers, kun je er met bamboevlotten langs varen of er per luchtballon overheen vliegen. De plattelandsomgeving leent zich voor fietstochten langs boerendorpjes, akkers en rijstvelden. Guilin is een andere uitvalsbasis voor de karstformaties, maar is te vaak overladen met Chinese toeristen. Op zo’n twee uur rijden ten noorden van Yangshuo liggen de fabelachtige rijstterrassen van Longsheng, ook wel de ‘drakenrugterrassen’ genoemd.

Rijstvelden van Longsheng

De rijstterrassen van Longsheng.

Yunnan

Ten westen van Guangxi ligt de kleurrijke, exotische provincie Yunnan. Bijna de helft van de bevolking hier wordt gevormd door etnische minderheden. Yunnan’s zuidelijke regio Xishuangbanna – grenzend aan Laos, Vietnam en Myanmar – is de enige plek in China waar tropisch regenwoud voorkomt, inclusief wilde tijgers en olifanten. Het uiterste noorden van Yunnan is met zijn vele majestueuze, heilige bergtoppen een soort klein-Tibet. Meer centraal ligt hoofdstad Kunming, van waaruit je alle kanten van Yunnan op kunt reizen. Bezoek sowieso de charmante oude stadjes Dali en Lijang en hun directe omgeving. Lijang is het centrum van de Naxi-stam, waar vrouwen de touwtjes in handen hebben. Zijn oude binnenstad is een sfeervolle verzameling klinkerstraten, hofjeswoningen, lampionnen, en grachtjes waar houten vlonders overheen lopen. Het levendige centrum van Dali, met zijn karakteristieke pagodes en marktjes, is even fraai. Hier wonen veel Bai, herkenbaar aan hun kleurrijke (vaak rode) kleding. Vanuit Dali kun je schitterende boottochten maken over het hooggelegen Erhai-meer of paardrijden in de omliggende bossen en bergen. Lijiang en Dali zijn behoorlijk toeristisch, maar veel rustige zijstraatjes ademen nog de sfeer van weleer. In beide stadjes heerst een aanstekelijke backpacker vibe, met vele gezellige barretjes en restaurants waar je ervaringen uitwisselt met reizigers van over heel de wereld.

Tibet & Sichuan

Potala paleis in Lhasa, Tibet

Het Potala paleis in Lhasa, Tibet.

Vanuit Lijiang kun je per bus verder noordwaarts rijden de bergen in. Na ongeveer anderhalf uur rijden kom je bij de Tijgersprongkloof, waar geweldige trekkings te maken zijn. Ga dieper het hooggebergte in en je belandt in achtereenvolgens Shangrila, hoofdstad van de boeiende Tibetaanse streek van Yunnan, en het desolate Deqin, voorportaal van het ‘echte Tibet’. De regio Tibet is officieel een ‘autonome regio binnen de Chinese volksrepubliek’, maar heeft een geheel eigen cultuur en sfeer. De spectaculaire en unieke natuur in combinatie met de intens spirituele cultuur en eeuwenoude Boeddhistische gebruiken maken een bezoek aan Tibet héél bijzonder.

In de dynamische miljoenenstad Chengdu kun je relaxen in de kenmerkende theehuizen, de pittige Sichuaanse keuken proeven, het nachtleven induiken en reuzenpanda’s bekijken. Bezoek ook de prachtige, omliggende stadjes Luodai en Huanglong Xi en het imposante archeologische museum van Sanxingdui. Hét hoogtepunt van Sichuan ligt twee uur rijden ten zuiden van Chengdu: de heilige boeddhistenberg Emeishan, omgeven door besneeuwde pieken, groene bossen, watervallen en grotten. Je kunt hem te voet bedwingen; een zware maar schitterende tocht van een hele dag. Vlakbij Emeishan ligt Leshan, bekend om zijn enorme houten Boeddha van 71 meter hoog.

Vanuit Emeishan kun je bijvoorbeeld over land verder reizen naar de onbedorven provincie Guizhou en daar uit de hoofdstad Guiyang terugvliegen naar Hong Kong.

Alle bezienswaardigheden in China

Top 3 China specialisten

333TRAVEL
333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle China artikelen

Rondreis aanbiedingen naar China

Bekijk de top 10 China rondreizen

57 China reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,9
Op basis van 57 China ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “De stereotype Chinees voldoet niet aan de eisen”

    Geplaatst 15-03-2015 • gereisd juni 2014 • 3 weken lang • met partner • groepsrondreis • met Shoestring

    In juni 2014 is mijn complete beeld van China veranderd. De kleurrijke kimono’s en zwarte knotjes met stokjes erdoor die ze in het zuiden van Nederland dragen met carnaval, zijn nergens terug te zien in het straatbeeld van Beijing. Ook de standaard gerechten als babi pangang die we bij de afhaalchinees regelmatig bestellen, staan niet eens op de kaart. Al mijn verwachtingen zijn op de eerste dag finaal neergehaald. Met een onwetende kijk heeft China mij iedere dag opnieuw laten verbazen.
    De eerste avond ben ik direct verliefd geworden op de Chinese keuken. Aan grote ronde tafels, die in afgescheiden ruimtes staan, kun je met je gezelschap genieten van de overheerlijke Chinese kookkunsten. Het voedsel is heerlijk, gezond en gevarieerd, ook voor vegetariërs. Een typisch Chinees gerecht is hotpot. Het voedsel wordt gekookt in een metalen ‘pot’ in het midden van de tafel en is zoals de naam al zegt: hot! Hete pepers vormen de smaakmakers voor vele gerechten. Zoals men waarschijnlijk al verwacht had, eten ze alle maaltijden met stokjes. Na 1 dag is dit ook voor de simpele Hollander een makkie.
    Het bezoeken van een Chinese markt is een aanrader. Je zult daar namelijk ontzettend veel producten aangeboden zien worden die je niet kent. Ook kun je rekenen op ongebruikelijke etenswaar die in veel gevallen op onhygiënische wijze worden verkocht.
    Onze reis is gestart in Beijing, door de Nederlanders ook wel Peking genoemd. Een stad die eindeloos veel mooie historische verhalen bezit. Vanuit Beijing is een bezoekje aan de Chinese muur gemakkelijk gemaakt. 90 km ten Noorden van Beijing bezochten wij een gerestaureerd stuk van de muur in het plaatsje Mutianyu. Dit gigantische bouwwerk is een van de hoogtepunten van mijn reis door China. Het gevoel wat door je lijf gutst wanneer je bovenop die muur staat, is magisch en onbeschrijfelijk. Eindeloos ver zie je de muur over de bergen en door de prachtige natuur slingeren.
    De vele tempels in Beijing, met ieder een uniek verhaal, beginnen op den duur allemaal op elkaar te lijken. Wat je niet mag missen is een bezoekje aan de Verboden Stad. Een gids kan je bijzondere verhalen vertellen over de keizer die in 1920 regeerde.
    Een gids is sowieso een aanrader voor je gehele reis door China. Want ondanks dat er in bijna al je kleding staat ‘made in China’ is er maar een enkele Chinees die Engels spreekt. Je reis is dus lastig voort te zetten wanneer je de Chinese tekens niet ontrafeld krijgt.
    Om grote afstanden te kunnen maken is de slaaptrein een ideale manier van reizen. Verwacht geen 5 sterren hotel met veel luxe, maar wel veel gemak en een bijzondere kennismaking met de Chinese cultuur. ’s Avonds stap je in de trein en terwijl je slaapt wordt je vervoerd naar de volgende adembenemende miljoenenstad.
    Na ons bezoekje aan het terracottaleger in Xi’an brachten we een bezoekje aan Chengdu. Daar bezochten we in 1 dag alle toeristische trekpleisters. Het pandaresearch centrum en peoples park staan niet voor niets genoemd in vele reisgidsen.
    Mijn persoonlijke favoriete stad is Lijiang, ten Zuidwesten van Chengdu. Deze stad ligt in een dal tegen een schitterend decor van bergen. De markt van de oude stad is sfeervol en zeker een bezoekje waard. Blue Moon Valley en Jade Dragon Snow Mountain hebben ons de mooiste kiekjes opgeleverd. Deze hoogste berg van Azië hebben we per trap beklommen tot 4680 meter. Om hoogteziekte te voorkomen was een shotje extra zuurstof uit ons zuurstofflesje onmisbaar.
    Via Dali, Kunming en Guilin kwamen we uiteindelijk aan in Yangshuo. Tussen de steile karstheuvels stroomt daar de ondiepe rivier de Li River. Na zonsondergang kun je daar de kunsten bewonderen van het vissen met aalscholvers, voor mij een kennismaking met een nieuwe en verrassende manier van jagen.
    Hoe verder we onze reis naar het Zuiden voortzette, hoe bruiner de inwoners en hoe platter de neuzen.
    Onze reis is geëindigd in de meest westerse stad die we hebben bezocht: Hongkong. Daar zag ik voor het eerst in China hoge flatgebouwen met opvallende verlichting en namen van bekende bedrijven. In mijn beleving is China een ondernemend land waar alle nieuwste gadgets vandaan komen en dat beeld werd hier enigszins bevestigd. De Peak biedt je een prachtig uitzicht over de skyline van Hongkong. Iedere avond om acht uur wordt er een lichtshow gepresenteerd op de hoge gebouwen. Helaas voldeed deze lichtshow niet aan onze verwachtingen.
    Niet erg, want de gehele reis was totaal anders dan verwacht. En ‘anders’ betekent in dit geval niets negatiefs. Let China surprise you!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Chinese Muur • Jade Dragon Snow Mountain  • Lijiang

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Dedicated”

    Geplaatst 23-02-2015 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2011 • met vrienden

    Door mijn liefde voor China als land, cultuur en voor haar wijsheden heb ik in totaal 9 weken door China gereisd, stage gelopen in het hiser hospital of qingdao en heb ik kennis mogen maken met de meest liefdevolle tradities en geneeswijzen van een beeldschoon natuurlandschap en haar smaakvolle keuken voor een spotprijs. Kan niet wachten om weer terug te kunnen naar dit mysterieuze wereldwonder!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshuo • Suzhou • Shanghai

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    30 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Divers en grappig! ”

    Geplaatst 03-02-2015 • gereisd september 2011 • 3 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring

    Als ik China in een paar woorden zou omschrijven, zou ik zeker het woord 'grappig' gebruiken. Het is zo'n andere wereld en cultuur, waardoor je je blijft verbazen en de miscommunicatie in combinatie met de vriendelijkheid van de mensen zorgt voor veel grappige situaties.

    De reis begon in Beijing, een stad waar je je gemakkelijk een paar dagen kunt vermaken. Fietsen door de hutongs, ontelbaar veel tempels bezoeken, verdwalen en verbazen op lokale markten en het dagelijkse Chinese leven aan je voorbij zien gaan in de openbare parken. En Beijing is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de magnifieke Chinese muur.

    Vanaf daar vervolgde de reis naar Xi'An, waar het aanzicht van het terracotta leger je de adem beneemt. De reis ging door naar Chengdu, waar schattige pandaberen je speels aankijken in het breeding center. En daarna vertrokken we verder naar het zuiden van China, wat weer totaal anders aan doet. Lijiang kenmerkt zich door haar oude stadscentrum met houten huizen die 's avonds verlicht worden door rode lampionnen. Dali is net wat groter en biedt zilver en jade sierraden aan. En is een goede uitvalsbasis voor een boottocht over het grote Erhai meer, waar je dorpjes kunt bezoeken en het plattelandsleven proeft. Het surrealistische Stenen woud bij Kunming steekt hoog boven je uit en rotsformaties dragen bijzondere namen zoals 'oneindige champignon'. De reis werd afgesloten in Yangzhou, een levendig stadje met dorpsachtige sferen. ‘s Avonds kun je genieten van een licht- en muziekshow van de regisseur die de opening van de Olympische Spelen in Beijing heeft gecreëerd. Op de rivier Li kun je boottochten maken en genieten van prachtige zonsondergangen tegen het karstengebergte. En ongeveer vier uur landinwaarts kom je bij de oneindige rijstterassen uit, waar je je ogen uit kijkt.

    Reizen doe je met de (nacht)trein of binnenlandse vlucht. De keuken... daar moet je van houden. Als vegetariër had ik het er vaak best lastig, want ze eten werkelijk alles! De cultuur vond ik fascinerend, hoewel ik aan het boeren en rochelen tijdens het eten maar niet kon wennen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Chinese Muur • Old Town, Xi'an • Yangshuo

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    26 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Chinja!!”

    Geplaatst 19-01-2015 • gereisd mei 2012 • 3 weken lang • alleen • groepsrondreis

    China is een prachtig land, lief en behulpzame mensen en heeft een mooie cultuur! Het land China doet echt zijn eer aan. De bekende highlights van Peking en xi'an zijn meer dan de moeite waard. Neem de tijd voor al dit moois want het is een once in a lifetime experience. Tip neem de nachttrein om je reis van en naar een plek te vervolgen, leuke ervaring en je bent in de ochtend op plaats van bestemming. Een winwin situatie dus. Shanghai mag op je reis door China ook zeker niet ontbreken. Ondanks dat het groots is vanwege zijn prachtige skylines is het een hele warme stad. Je voelt je er geen moment onveilig! En nog een tip. Maak een cruise over een van de vele prachtige rivieren die China te bieden heeft. Ook voor deze tip geldt. Je ziet veel natuur en aan het einde van de rit bevind je je weer op een nieuwe prachtige plek in dit mooie land.

    Prijzen voor dit land zijn prima te doen!
    Aanrader Peking ( Chinese muur )

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshou • Peking • Shanghai

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    2 reviews
    0 waarderingen

    “China, fantastische ervaring en een geweldig werelddeel!”

    Geplaatst 18-01-2015 • gereisd juli 2013 • 3 weken lang • met vrienden • individuele rondreis

    Met Vrienden in Oktober 2013 in China geweest! Wat een geweldige ervaring was dat! Een reis om niet te vergeten! Bij aankomst in Shanghai werden we gelijk in de avond verrast hoe eigenlijk goed de Chinese keuken is! Heerlijke Peking Duck gegeten en voor onze begrippen voor heel weinig geld! Dat was een geode binnenkomer en we hadden niet bepaald slaapgebrek want we lieten ons overhalen om een acrobaten show bij te wonen en we werden gelijk getracteerd op de lenigheid van de Chinese dames want uit een klein vaasje van 1.5 hoog kropen 5 dames die dus opgevouwen gezellig in het vaasje bivakkeerden! Het hoogte punt was toch wel het oudewetse motorfiets geraas door een cirkel met al hun fratsen en risicos was het een spektakel! De volgende dag naar de oude stad geweest en dan kom je er snel achter dat we niet de enige waren! Ontzettend drukke en ruime stad maar zeker niet hindelijk! Volgende avond met de nachttrein naar Beiing was een positieve reis! Echt een goede manier om China te bereizen! In Beiing zijn we vanaf ons hotel gelijk maar na het plein van de hemelse vrede gelopen en konden gelijk het mausoleum van Mao meepikken en daarna de verboden stad bezocht met bijna 1000 kamers die voor ons gevoel allemaal bezocht hadden want in de namiddag begon de vermoeidheid toe te slaan!
    Na een goede nachtrust vroeg opgestaan om deel te nemen aan de excursie naar de Chinese muur! Dit wereldwonder is natuurlijk een must om te bezoeken en na afloop we waren we het er allemaal mee eens dat dit natuurlijk een van de hoogtepunten was van onze reis tot nu toe en we waren pas een paar dagen in China! In de avond naar het beroemde Kung fu show/voorstelling geweest! Was echt een feest om naar te kijken en waren qua geschiedenis weer wat rijker! Volgende dag een vlucht naar Xian met zijn fantastische Terracotta leger! Levensechte terra beelden ontdekt ergens in 1974 door een boer van het platte land! Allemaal genoten en besloten weer naar een voorstelling te gaan in combi met het eten van overheerlijke Dumplings (gevulde deeg ) en was heerlijk smullen. Volgende dag met een vlucht naar Yangshuo met zijn limestone gebergte en de Li rivier! Wat een heerlijk stadje met ontzettend leuke excursies en genoten van onze fiets tour!
    Laatste bezoek van onze reis was Hong Kong....wat een super leuke stad! We verbleven in Kohloon op het vaste land en de volgende dag een excursie gedaan naar de andere kant naar de Victoria Peak met een fantastisch uitzicht op de stad! Hongkong was ook lekker om gewoon te slenteren en natuurlijk te shoppen voordat we weer terug naar Holland vertrokken! Al met al een fantastisch land met vele mogelijkheden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Beiing • Yanhsuo • Hong Kong

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    • 22 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 mei 2015 11:39

      Beste, ik lees dat u China hebt bezocht in juli. Ook wij hebben zulke plannen, maar dit is het regenseizoen. Heeft u daar veel hinder van ondervonden? Kan het dan dagen aan één stuk regenen waardoor een aantal uitstappen niet kunnen doorgaan? Mvg, An Melis

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    35 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “China, prachtige natuur en heerlijk eten”

    Geplaatst 08-01-2015 • gereisd april 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    1 van de mooiste reizen die ik gemaakt heb. Zuid-West China.
    Alleen al het eten is de moeite waard om er voor naartoe te gaan.

    Steden zijn over het algemeen wat onbenullig en niks zeggend, maar de natuur en cultuur maken het meer dan goed. Heerlijke vergezichten, mooie gebouwen, geschiedenis...
    Mensen zijn niet perse heel aardig/vriendelijk, soms zelfs wat racistisch, klein minpuntje.

    Tiger Leaping was echt fantastisch. Behoorlijk pittige hike (van 2 a 3 dagen) maar zeer zeer de moeite waard. Shangri La is ook echt een aanrader. Tibetaanse sfeer, mooie bergen, gezellig dorpje.

    Houd er overal wel rekening mee dat het wat fris is. Had ik mij aardig op verkeken. Was april, maar behoorlijk koud.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshuo • Tiger Leaping Gorge • Shangri-La

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    26 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Prachtig variërend China”

    Geplaatst 29-10-2014 • gereisd juli 2014 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Heb eerst 5 maanden in China gewoond voor mijn stage, in de stad Hangzhou. Is ook een erg mooie plek om te wonen.

    Toen ik daar na mijn stage begon met mijn reis door China voor 2 maanden, dacht ik China wel een beetje te kennen, maar in tegendeel.

    Het is prachtig om te zien dat in elke plek waar je komt de mensen er weer anders uitzien, het eten weer anders smaakt, de natuur weer heel anders is en een verschillend klimaat.

    Mijn mooiste ervaring was zeker in Xiahe. Er komen daar niet veel toeristen en is ook niet heel bekend(staat ook maar een klein beetje over in de lonely planet). Het is een klein dorpje op de grens van Tibet. Er wonen daar ook veel monniken uit Tibet zelf die zijn verbannen door de regering.
    De mensen zijn erg aardig en spreken redelijk goed engels. Het viel mij hier dan ook weer op dat de mensen er totaal anders uitzagen dan ik tot dan had gezien. De natuurlijk was ook prachtig, met de grassfeelds en kloosters. Hebben daar een nacht doorgebracht in de Grassfeels in een tent, was een prachtige ervaring.

    Als je naar Xiahe wilt, moet je via Lanzhou gaan. Dat is een verschrikkelijke stad met alleen maar chaos en verkeer en stof op de straten, maar dan is het extra mooi om dan in het kleine Xiahe aan te komen, waar de rust is en de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

    Mocht je nog een reis gaan maken door China en je wilt het toerisme ontwijken, is dit echt een aanraders.

    Verder tijdens mijn reis natuurlijk de belangrijkste trekpleisters gezien die je moet zien als je in China bent.

    Hangzhou-shanghai-Beijing-Ping'an-Lanzhou-Xiahe-Xian-Chengdu-Er ma Shan-Songpan-Hangzhou-zhangjiajie-Fenghuang-Guilin-Yangshuo-Pingyao-HongKong.

    Het was een prachtige ervaring om rond te reizen door China. Prachtig land met zo veel diversiteit in natuur en cultuur.

    Zorg wel dat je geduld hebt als je gaat reizen want to communicatie gaat niet altijd even soepel, ga er maar vanuit dat niks in 1 keer gaat lukken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Xiahe • Fenghuang • Er ma Shan

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    • 22 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 mei 2015 11:37

      Beste, ik lees dat u China hebt bezocht in juli. Ook wij hebben zulke plannen, maar dit is het regenseizoen. Heeft u daar veel hinder van ondervonden? Kan het dan dagen aan één stuk regenen waardoor een aantal uitstappen niet kunnen doorgaan? Mvg, An Melis


    • 26 landen bezocht
      1 review
      0 waarderingen
      Geplaatst op 10 mei 2015 23:22

      Goedendag Melis, ik heb daar zelf helemaal geen problemen mee gehad. Het zou misschien wel kunnen inderdaad, maar in mijn ervaring was dit niet het geval. Heb ook van andere mensen hier niks over gehoord. Ik had alleen maar warm weer, en in grote steden wel benauwd en broeierig. Gr. Tim

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    21 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Van wereldsteden tot adembenemende natuurgebieden! ”

    Geplaatst 16-10-2014 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2010 • met familie • zelfstandig

    In 2008 heb ik ruim 6 maand in China gewoond voor mijn stage. Mijn standplaats was Beijing, maar vanuit Beijing heb ik meerdere tripjes gemaakt door China met familie en vrienden. In 2010 ben ik met mijn hele gezin wederom naar China vertrokken en hebben we een heel ander China ontdekt! China is een prachtig land met veel grote wereldsteden, maar ook prachtige authentieke dorpjes waar de bevolking in kledingdracht rondloopt. De Chinezen zijn over het algemeen nieuwsgierig en gastvrij, maar door de taalbarrière komen ze ook enigszins afstandelijk en verlegen over. Het eten is heerlijk! Geen bami of babi pangang, maar overheerlijk vlees, vis-, noodles- en rijstgerechten. En niet te vergeten: Peking duck!

    Als je van avontuur houdt, dan raad ik je aan om alles op eigen houtje en ter plekke te regelen. Zowel de overnachtingen als de manier van reizen. Dit alles gaat niet altijd even makkelijk door de taal, maar met handen en voeten kom je heel ver! Chinezen zijn erg behulpzaam en in de hostels/hotels helpen ze je dan ook graag met het boeken van trein- en vliegtickets. China is immens groot, dus de afstanden van plek A naar plek B zijn groot. De beste manier is om te reizen per trein. Op de volgende website: http://www.travelchinaguide.com/china-trains/ kan je veel informatie vinden over de verschillende (nacht)treinen, bestemmingen en geven ze een prijsindicatie. Over het algemeen zijn de treinen relatief goedkoop, maar soms is het niet heel veel duurder om een binnenlandse vlucht te boeken, bijvoorbeeld via AirAsia. Taxi's in China zijn goedkoop en in mijn ogen eerlijk en betrouwbaar. In 2010 hebben wij ook een aantal busreizen gemaakt, maar dit viel ons eerlijk gezegd tegen. Wij zaten bijna de gehele busreis op het puntje van onze stoel en hielden ons hart vast. De rijstijl van Chinezen is niet gelijk aan onze Europese/Westerse rijstijl. Extra tip: huur op iedere plek waar je bent een fiets. Dit is de leukste manier om de omgeving te verkennen. Een scooter huren is ook een goede optie als de omgeving wat bergachtig is. Vergeet niet dat een groot deel van de chinezen geen of weinig westerse mensen heeft ontmoet. Veel willen dan ook graag met je op de foto!

    Qua overnachtingen hebben wij er met ons gezin voor gekozen om in ‘hostels’ te slapen. Geen dorms, maar een privékamer voor 2 personen incl. eigen badkamer. De hostels waar wij hebben geslapen waren schoon, ruim en gezellig. In 2010 betaalden we gemiddeld 10 euro per kamer (dus voor 2 personen), inmiddels zullen de prijzen wel iets zijn verhoogd. Wat betreft warmte: de zomermaanden (juli/augustus/september) zijn de heetste maanden. Dat betekent: warmte en benauwdheid. Vooral in steden als Beijing is de warmte erg drukkend en heb je veel last van smog. Door deze smog hadden we soms maar tot 100 meter zicht. In het zuiden van China is de temperatuur beter te doen. Daar heb je veel meer natuur en zit je op andere hoogtes.

    Beijing
    Beijing heeft mijn hart gestolen. Natuurlijk niet vanwege de smog en vervuiling, maar vanwege de cultuur en bezienswaardigheden. Je kunt er fietsen door de verschillende hutongs (rondom de drum- en belltower), maar ook (ver)dwalen in de Verboden Stad. Shoppen in de grote shoppingmalls, maar ook prachtige tempels bezoeken. Vergeet een bezoek aan de Chinese muur niet. Tip: als je een niet-toeristische plek wilt bezoeken en een bijzondere (soms zware) hike wilt doen, ga dan naar Simatai. Adembenemende uitzichten (zie foto). Heb je tijd over? Bezoek dan het zomerpaleis, Houhai en de Temple of Heaven. Op elk hoekje van de straat heb je heerlijke restaurants, maar als je iets ‘van de straat’ wilt eten ga dan naar Wangfuijing food-market. Bezoek ook de verschillende stadia van de Olympische Spelen van 2008.
    Tip om te overnachten: Dreams travel hostel

    Xi’an
    Ik ben meerdere keren in Xi’an geweest omdat ik het een fijne, relaxte stad vind. Xi’an staat natuurlijk bekent om haar terracottaleger, dus een bezoekje daaraan is een must-do. Xi’an wordt omringd door stadsmuren, waar je heerlijk over kunt wandelen en fietsen. Tijdens deze tochtjes zie je links en rechts allerlei plekken waar je even een tussenstop kunt maken. De markt in de islamitische wijk is een must-see. Zelf hebben wij ook een bezoek gebracht aan een panda-opvang, wat een indrukwekkende beesten.
    Tip om te overnachten: Shuyuan International Hostel

    Shanghai
    Shanghai staat natuurlijk bekent om haar skyline en de boulevard (The Bund), dit is dan ook één van de bezienswaardigheden. In mijn ogen is Shanghai een moderne stad met minder zichtbare historie zoals in Beijing. Nanjing straat is een grote winkelstraat waar iedereen kriskras door elkaar loopt. In Shanghai is het leuk om veel te wandelen en je gewoon te laten verrassen. Echte must-sees kan ik niet noemen, maar als je in China bent en je de kans krijgt om naar Shanghai te gaan raad ik het je wel aan.
    Tip om te overnachten: Le Tour Shanghai Youth Hostel

    Hangzhou
    Hangzhou wordt gezien als het ‘paradijs’ voor de Chinezen. Het is een leuk plaatsje met een mooi meer (West Lake) waar je een leuk boottochtje op kan maken. De omgeving is leuk om te ontdekken per fiets. Tijdens je fietstocht in de omgeving zie je veel mooie pagodes en theevelden. Neem de tijd om lekker rond te fietsen en te genieten van de prachtige omgeving.
    Tip om te overnachten: West Lake Youth House

    Shilin
    Vanuit de drukke stad Kunming hebben we een excursie gedaan naar het Stenen Woud (Shilin). Dit vonden wij erg bijzonder. Je loopt tussen allemaal rotsen, kilometers lang. Het is een soort groot ‘bos’, vol met stenen en rotsen in iedere vorm en maat. Tijdens de wandeling zie je verschillende gedaantes (deze worden ook met bordjes aangegeven), enige fantasie is wel gevraagd!
    Tip om te overnachten (Kunming): The Hump hostel

    Dali
    Een klein dorpje met een mooi oud centrum en mensen in klederdracht (Bai-cultuur). Je vindt er leuke marktjes en het dorpje wordt omringd door een mooi berglandschap. Wij hebben een wandeltocht gemaakt op de Cang Shan berg, waar mensen met ezels en paarden de bewoners bovenop de berg voorzien van voedsel. In Dali staan ook de oudste pagodes van China.
    Tip om te overnachten: The Jade Roo International Hostel

    Lijiang
    Lijiang is een charmant, kleinschalig oud stadje met een oud centrum (net als Dali). Struinen door de smalle straatjes en het bezichtigen van de traditionele houten huisjes is een must. Lijiang staat niet voor niks op de Unesco erfgoed lijst. Een groot deel van de mensen loopt in traditionele kledij (Naxi-cultuur) en je hebt overal leuke winkeltjes. Er is een soort uitkijkpunt midden in de stad met uitzicht over het oude stadscentrum. ’s Avonds worden er op pleintjes verschillende traditionele muziek- en dansvoorstellingen gehouden. Lijiang ligt aan de uitlopers van het Himalaya gebergte. Een aanrader: overnacht in de oude stad.
    Tip om te overnachten: Luminn Guesthouse

    Guilin/Yangshuo
    De omgeving van Guilin en Yangshuo staat bekend om haar prachtige natuur, rivieren en karstbergen. Je kunt hier prachtige tochten maken met een scooter of op de fiets, maar wat op ons het meeste indruk heeft gemaakt is een boottocht (bamboeboot) op de Li-rivier. Je vaart tussen de karstbergen en je kijkt je ogen uit! In de omgeving zijn ook veel rijstvelden en zie je waterbuffels aan het werk. Yangshuo heeft een leuk klein (toeristisch) centrum met leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes.
    Tip om te overnachten (Guilin): Guilin Backstreet International Youth Hostel
    Tip om te overnachten (Yangshuo): Yangshuo 11 Hostel

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Chinese Muur • Lijiang • Yangshuo

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    • 22 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 mei 2015 11:34

      Beste, wij willen in juli China bezoeken tijdens een rondreis: Shanghai, X'ian, Beijing, Chengdu, Karstgebergte.. Ik lees dat u China ook in juli hebt bezocht, tijdens het regenseizoen. Hoe moeten we dat ons voorstellen? We weten dat we dan wel een stevige bui kunnen verwachten, maar heeft u bv. ook verschillende dagen aan een stuk regen gehad? Als de regen te veel spelbreker is, kiezen we wellicht een andere bestemming. Mvg, An Melis

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    22 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Ontzettend veelzijdig, cultureel helemaal top”

    Geplaatst 29-09-2014 • gereisd oktober 2013 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik heb in een maand een rondreis gemaakt door oost-China, per trein en boot. Algemeen advies is: ga de interactie met de locals aan! Je leert zoveel meer over een cultuur die verder van je afstaat door dit te doen, en veel Chinezen zijn zowel behulpzaam als nieuwsgierig. Wen eraan om volop in de aandacht te staan (wij waren twee lange Hollandse twintigers waar alle Chinese tienermeisjes graag mee op de foto poseerden). Een paar highlights:

    Shanghai
    Absolute wereldstad, kan wat overweldigend overkomen. Nanjing road is de belangrijkste winkelstraat van de stad, qua drukte niet te doen tijdens feestdagen! De Yuyuan bazaar is een leuk dagje uit en combineert traditioneel Shanghai met het moderne. Verder is The Shelter als uitgaansgelegenheid een absolute aanrader! Een nachtclub in een voormalige atoomschuilkelder, met de perfecte mix van locals, reizigers en expats.

    Beijing
    Top voor backpackers, mooiste hostel waar ik ooit in verbleef: 365 Inn. Perfecte locatie, vlakbij het Tiananmen plein en de metrohalte, en bij gezellige traditionele hutongs (binnenplaatsjes). Cultureel is de stad helemaal top. Zorg ervoor dat als je een excursie naar de Muur gaat maken, dat je naar een minder toeristisch gedeelte gaat. Zelf gingen we naar Mutianyu.

    Xi’an
    Geweldige stad waar je gerust een week voor uit kan trekken. Arabisch invloeden komen naarmate je meer naar westelijk gelegen steden gaat door, de islamitische wijk in de binnenstad heeft een erg gezellige markt. Het terracottaleger is een aanrader. Ben je hiker en heb je geen last van hoogtevrees? Ga dan absoluut naar Hua Shan. Eén blik op de Wikipedia pagina zegt genoeg…

    Boottocht Yangtze rivier
    Hier heb je zo’n vier dagen voor nodig (stroomafwaarts). Zelf zijn we vertrokken in Chongqing en geëindigd in Yichang. Een adembenemende rivier tussen de bergen, eindigend bij de grootste dam ter wereld. Hoogtepunt van onze reis.

    Hangzhou
    Moderne stad aan een prachtig meer, met de Lingyin tempel als hoogtepunt. Schitterende boeddhistische kloosters en ontelbare uit de rotswanden gehakte boeddhabeelden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangtze rivier • Beijing • Old Town, Xi'an

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    21 landen bezocht
    6 reviews
    5 waarderingen

    “Een eye-opener”

    Geplaatst 21-09-2014 • gereisd december 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    We begonnen in Tibet.
    Erg koud en gure wind.
    Interessante geschiedenis en Lhasa was ook erg indrukwekkend.

    Treinreis van Lhasa naar Chengdu duurde iets van 24 uur.
    Een stad van de toekomst. Chengdu ligt ver voor op Nederland.
    Van Chengdu trein naar Kunming en van uit daar naar Bangkok gevlogen.

    Een puntje van aandacht is dat Chinezen vrijwel geen Engels kunnen.

    Panda Breading center was ook mooi.
    Hier kon je de panda zien. evenals de rode panda

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Tibet • Chengdu • panda breading center

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw China reiservaring!

Ben jij onlangs in China geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

China essentials

Vlag: China
Beste reistijd: Hele jaar
Visum nodig? Ja, Chinees visum online aanvragen.
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 600
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose.

Top 3 China specialisten

333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer China reisorganisaties

Djoser
Djoser

O.a. de Transsiberië Express!
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je China reis op maat.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Begeleide groepsreizen.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Voordelig China.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Riksja China
Riksja China

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden China

Alle bezienswaardigheden in China

Vliegtickets naar China


Meer over vliegen naar China

Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website



Bekijk China rondreizen
Vanaf €699 incl. vliegticket

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 453 Meer over vliegen naar China