Gemiddelde beoordeling China


Cultuur & bezienswaardigheden

9,0

Gastvrijheid

7,5

Natuur

8,5

Stranden

6,8

Eten

7,9

Gemiddelde beoordeling

7,9
Op basis van 54 China ervaringen

Reizen naar China

Al is het niet meer de mysterieuze, gesloten grootmacht van weleer: nog steeds hebben weinig landen zo’n aantrekkingskracht op reizigers als China. China is het immense land van indrukwekkende tempels, kloosters en tradities uit het Verre Oosten. Maar ook die moderne economische supermacht. Het is een land dat al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt door de ‘andersheid’; andere mensen en gewoonten, een andere cultuur en ander eten. Je vindt er unieke historische bouwwerken zoals de Tempel van de Hemel, de Verboden Stad, de Ming-graven, het Terracottaleger en de Chinese Muur; historische prachtplaatsjes als Lijiang, Dali en Yangshuo, moderne megasteden als Hong Kong en Shanghai en natuurschoon in de vorm van eeuwenoude rijstterrassen, karstgebergtes en afgelegen berggebieden. Grote afstanden leg je het best af per vliegtuig of (hogesnelheids)trein.

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 450 Meer over vliegen naar China

Overnachten in China

Vergelijk alle hotels in China
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in China

Wereldsteden als Beijing, Shanghai en Hong Kong

Tempel van de Hemel

Tempel van de Hemel in Beijing.

De traditionele ‘toegangspoorten’ tot China zijn Beijing, Shanghai en Hong Kong. Van hieruit kun je per binnenlandse vlucht, (nacht)trein of bus de rest van het land bereiken. Veel internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen op de drie steden en door concurrentie zijn de prijzen vaak laag (zie ons artikel over vliegen naar China).

Wolkenkrabbers in metropool Shanghai

Wolkenkrabbers in metropool Shanghai.

Bejing is de hoofdstad van China en heeft de meeste klassieke bezienswaardigheden, zoals de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis en – niet ver buiten de stad – de Chinese Muur. Shanghai is het toonbeeld van het moderne China. Een overweldigende zakenstad van groot, groter, grootst, met een fantastische skyline. Hong Kong is de meest kosmopolitische stad: een bruisende mix van oud en nieuw, van oosters en westers, van tempels en wolkenkrabbers, van sjieke restaurants en volkse eettentjes. Tot 1997 was het een Britse kolonie. Veel bewoners spreken er Engels, iets wat in de rest van China nog een probleem kan zijn. Andere pluspunten: het tropische klimaat en de vele mooie eilanden in de omgeving.

De Chinese Muur

De Chinese Muur

Een must is een bezoek aan de Chinese Muur. Ruim 6.000 km lang was de oorspronkelijke verdedigingswal! Grote delen van de Chinese Muur zijn inmiddels verdwenen, maar er zijn nog flinke stukken over. Juist de ontoegankelijke delen van de Grote Muur zijn erg in trek bij avonturiers. Jiankou bijvoorbeeld, en Badaling op een uurtje van Bejing, en iets verder het authentieke Mutianyu zijn geliefd. Ook kun je een spectaculaire tocht maken tussen Jinshanling en Simatai. Onderschat de klim over ’De muur onder de muren’ niet.

Het Zuidwesten

Geen land ter wereld is zó in beweging als China. Volgens financiële experts duurt het niet lang voordat het de VS inhaalt als grootste economie ter wereld. Maar de ontwikkelingen doen niet alleen goed. Natuur wordt aangetast of verdwijnt; in veel grote steden gaan historische volkswijken tegen de grond. Gelukkig is China groot, héél groot. Het Zuidwesten -specifieker: de provincies Yunnan, Guangxi, Guizhou en Sichuan – is zo’n gebied waar de economische groeispurt amper vat op heeft gekregen. Hier wonen vooral nog etnische minderheidsgroepen. Het is tevens China’s mooiste regio qua natuur en de beste keuze voor een maand rondtrekken, in combinatie met een van de grote steden.

Guanxi: rijstterrassen en karstformaties

De Li-rivier in Yangshuo

De Li-rivier in Yangshuo.

In de traditionele provincie Guangxi bevinden zich de mooiste landschappen van heel China. Reis allereerst naar Yangshuo, in het noordoosten van Guangxi. Miljoenen jaren geleden zijn hier door aardverschuivingen bijzondere kalksteenformaties gevormd (karst). Vanuit het relaxte Yangshuo, populair onder backpackers, kun je er met bamboevlotten langs varen of er per luchtballon overheen vliegen. De plattelandsomgeving leent zich voor fietstochten langs boerendorpjes, akkers en rijstvelden. Guilin is een andere uitvalsbasis voor de karstformaties, maar is te vaak overladen met Chinese toeristen. Op zo’n twee uur rijden ten noorden van Yangshuo liggen de fabelachtige rijstterrassen van Longsheng, ook wel de ‘drakenrugterrassen’ genoemd.

Rijstvelden van Longsheng

De rijstterrassen van Longsheng.

Yunnan

Ten westen van Guangxi ligt de kleurrijke, exotische provincie Yunnan. Bijna de helft van de bevolking hier wordt gevormd door etnische minderheden. Yunnan’s zuidelijke regio Xishuangbanna – grenzend aan Laos, Vietnam en Myanmar – is de enige plek in China waar tropisch regenwoud voorkomt, inclusief wilde tijgers en olifanten. Het uiterste noorden van Yunnan is met zijn vele majestueuze, heilige bergtoppen een soort klein-Tibet. Meer centraal ligt hoofdstad Kunming, van waaruit je alle kanten van Yunnan op kunt reizen. Bezoek sowieso de charmante oude stadjes Dali en Lijang en hun directe omgeving. Lijang is het centrum van de Naxi-stam, waar vrouwen de touwtjes in handen hebben. Zijn oude binnenstad is een sfeervolle verzameling klinkerstraten, hofjeswoningen, lampionnen, en grachtjes waar houten vlonders overheen lopen. Het levendige centrum van Dali, met zijn karakteristieke pagodes en marktjes, is even fraai. Hier wonen veel Bai, herkenbaar aan hun kleurrijke (vaak rode) kleding. Vanuit Dali kun je schitterende boottochten maken over het hooggelegen Erhai-meer of paardrijden in de omliggende bossen en bergen. Lijiang en Dali zijn behoorlijk toeristisch, maar veel rustige zijstraatjes ademen nog de sfeer van weleer. In beide stadjes heerst een aanstekelijke backpacker vibe, met vele gezellige barretjes en restaurants waar je ervaringen uitwisselt met reizigers van over heel de wereld.

Tibet & Sichuan

Potala paleis in Lhasa, Tibet

Het Potala paleis in Lhasa, Tibet.

Vanuit Lijiang kun je per bus verder noordwaarts rijden de bergen in. Na ongeveer anderhalf uur rijden kom je bij de Tijgersprongkloof, waar geweldige trekkings te maken zijn. Ga dieper het hooggebergte in en je belandt in achtereenvolgens Shangrila, hoofdstad van de boeiende Tibetaanse streek van Yunnan, en het desolate Deqin, voorportaal van het ‘echte Tibet’. De regio Tibet is officieel een ‘autonome regio binnen de Chinese volksrepubliek’, maar heeft een geheel eigen cultuur en sfeer. De spectaculaire en unieke natuur in combinatie met de intens spirituele cultuur en eeuwenoude Boeddhistische gebruiken maken een bezoek aan Tibet héél bijzonder.

In de dynamische miljoenenstad Chengdu kun je relaxen in de kenmerkende theehuizen, de pittige Sichuaanse keuken proeven, het nachtleven induiken en reuzenpanda’s bekijken. Bezoek ook de prachtige, omliggende stadjes Luodai en Huanglong Xi en het imposante archeologische museum van Sanxingdui. Hét hoogtepunt van Sichuan ligt twee uur rijden ten zuiden van Chengdu: de heilige boeddhistenberg Emeishan, omgeven door besneeuwde pieken, groene bossen, watervallen en grotten. Je kunt hem te voet bedwingen; een zware maar schitterende tocht van een hele dag. Vlakbij Emeishan ligt Leshan, bekend om zijn enorme houten Boeddha van 71 meter hoog.

Vanuit Emeishan kun je bijvoorbeeld over land verder reizen naar de onbedorven provincie Guizhou en daar uit de hoofdstad Guiyang terugvliegen naar Hong Kong.

Alle bezienswaardigheden in China

Top 3 China specialisten

333TRAVEL
333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle China artikelen

Rondreis aanbiedingen naar China

Bekijk de top 10 China rondreizen

54 China reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,9
Op basis van 54 China ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,2

    26 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Chinja!!”

    Geplaatst 19-01-2015 • gereisd mei 2012 • 3 weken lang • alleen • groepsrondreis

    China is een prachtig land, lief en behulpzame mensen en heeft een mooie cultuur! Het land China doet echt zijn eer aan. De bekende highlights van Peking en xi'an zijn meer dan de moeite waard. Neem de tijd voor al dit moois want het is een once in a lifetime experience. Tip neem de nachttrein om je reis van en naar een plek te vervolgen, leuke ervaring en je bent in de ochtend op plaats van bestemming. Een winwin situatie dus. Shanghai mag op je reis door China ook zeker niet ontbreken. Ondanks dat het groots is vanwege zijn prachtige skylines is het een hele warme stad. Je voelt je er geen moment onveilig! En nog een tip. Maak een cruise over een van de vele prachtige rivieren die China te bieden heeft. Ook voor deze tip geldt. Je ziet veel natuur en aan het einde van de rit bevind je je weer op een nieuwe prachtige plek in dit mooie land.

    Prijzen voor dit land zijn prima te doen!
    Aanrader Peking ( Chinese muur )

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshou • Peking • Shanghai

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    2 reviews
    0 waarderingen

    “China, fantastische ervaring en een geweldig werelddeel!”

    Geplaatst 18-01-2015 • gereisd juli 2013 • 3 weken lang • met vrienden • individuele rondreis

    Met Vrienden in Oktober 2013 in China geweest! Wat een geweldige ervaring was dat! Een reis om niet te vergeten! Bij aankomst in Shanghai werden we gelijk in de avond verrast hoe eigenlijk goed de Chinese keuken is! Heerlijke Peking Duck gegeten en voor onze begrippen voor heel weinig geld! Dat was een geode binnenkomer en we hadden niet bepaald slaapgebrek want we lieten ons overhalen om een acrobaten show bij te wonen en we werden gelijk getracteerd op de lenigheid van de Chinese dames want uit een klein vaasje van 1.5 hoog kropen 5 dames die dus opgevouwen gezellig in het vaasje bivakkeerden! Het hoogte punt was toch wel het oudewetse motorfiets geraas door een cirkel met al hun fratsen en risicos was het een spektakel! De volgende dag naar de oude stad geweest en dan kom je er snel achter dat we niet de enige waren! Ontzettend drukke en ruime stad maar zeker niet hindelijk! Volgende avond met de nachttrein naar Beiing was een positieve reis! Echt een goede manier om China te bereizen! In Beiing zijn we vanaf ons hotel gelijk maar na het plein van de hemelse vrede gelopen en konden gelijk het mausoleum van Mao meepikken en daarna de verboden stad bezocht met bijna 1000 kamers die voor ons gevoel allemaal bezocht hadden want in de namiddag begon de vermoeidheid toe te slaan!
    Na een goede nachtrust vroeg opgestaan om deel te nemen aan de excursie naar de Chinese muur! Dit wereldwonder is natuurlijk een must om te bezoeken en na afloop we waren we het er allemaal mee eens dat dit natuurlijk een van de hoogtepunten was van onze reis tot nu toe en we waren pas een paar dagen in China! In de avond naar het beroemde Kung fu show/voorstelling geweest! Was echt een feest om naar te kijken en waren qua geschiedenis weer wat rijker! Volgende dag een vlucht naar Xian met zijn fantastische Terracotta leger! Levensechte terra beelden ontdekt ergens in 1974 door een boer van het platte land! Allemaal genoten en besloten weer naar een voorstelling te gaan in combi met het eten van overheerlijke Dumplings (gevulde deeg ) en was heerlijk smullen. Volgende dag met een vlucht naar Yangshuo met zijn limestone gebergte en de Li rivier! Wat een heerlijk stadje met ontzettend leuke excursies en genoten van onze fiets tour!
    Laatste bezoek van onze reis was Hong Kong....wat een super leuke stad! We verbleven in Kohloon op het vaste land en de volgende dag een excursie gedaan naar de andere kant naar de Victoria Peak met een fantastisch uitzicht op de stad! Hongkong was ook lekker om gewoon te slenteren en natuurlijk te shoppen voordat we weer terug naar Holland vertrokken! Al met al een fantastisch land met vele mogelijkheden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Beiing • Yanhsuo • Hong Kong

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    • 22 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 mei 2015 11:39

      Beste, ik lees dat u China hebt bezocht in juli. Ook wij hebben zulke plannen, maar dit is het regenseizoen. Heeft u daar veel hinder van ondervonden? Kan het dan dagen aan één stuk regenen waardoor een aantal uitstappen niet kunnen doorgaan? Mvg, An Melis

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    35 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “China, prachtige natuur en heerlijk eten”

    Geplaatst 08-01-2015 • gereisd april 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    1 van de mooiste reizen die ik gemaakt heb. Zuid-West China.
    Alleen al het eten is de moeite waard om er voor naartoe te gaan.

    Steden zijn over het algemeen wat onbenullig en niks zeggend, maar de natuur en cultuur maken het meer dan goed. Heerlijke vergezichten, mooie gebouwen, geschiedenis...
    Mensen zijn niet perse heel aardig/vriendelijk, soms zelfs wat racistisch, klein minpuntje.

    Tiger Leaping was echt fantastisch. Behoorlijk pittige hike (van 2 a 3 dagen) maar zeer zeer de moeite waard. Shangri La is ook echt een aanrader. Tibetaanse sfeer, mooie bergen, gezellig dorpje.

    Houd er overal wel rekening mee dat het wat fris is. Had ik mij aardig op verkeken. Was april, maar behoorlijk koud.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshuo • Tiger Leaping Gorge • Shangri-La

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    26 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Prachtig variërend China”

    Geplaatst 29-10-2014 • gereisd juli 2014 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Heb eerst 5 maanden in China gewoond voor mijn stage, in de stad Hangzhou. Is ook een erg mooie plek om te wonen.

    Toen ik daar na mijn stage begon met mijn reis door China voor 2 maanden, dacht ik China wel een beetje te kennen, maar in tegendeel.

    Het is prachtig om te zien dat in elke plek waar je komt de mensen er weer anders uitzien, het eten weer anders smaakt, de natuur weer heel anders is en een verschillend klimaat.

    Mijn mooiste ervaring was zeker in Xiahe. Er komen daar niet veel toeristen en is ook niet heel bekend(staat ook maar een klein beetje over in de lonely planet). Het is een klein dorpje op de grens van Tibet. Er wonen daar ook veel monniken uit Tibet zelf die zijn verbannen door de regering.
    De mensen zijn erg aardig en spreken redelijk goed engels. Het viel mij hier dan ook weer op dat de mensen er totaal anders uitzagen dan ik tot dan had gezien. De natuurlijk was ook prachtig, met de grassfeelds en kloosters. Hebben daar een nacht doorgebracht in de Grassfeels in een tent, was een prachtige ervaring.

    Als je naar Xiahe wilt, moet je via Lanzhou gaan. Dat is een verschrikkelijke stad met alleen maar chaos en verkeer en stof op de straten, maar dan is het extra mooi om dan in het kleine Xiahe aan te komen, waar de rust is en de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

    Mocht je nog een reis gaan maken door China en je wilt het toerisme ontwijken, is dit echt een aanraders.

    Verder tijdens mijn reis natuurlijk de belangrijkste trekpleisters gezien die je moet zien als je in China bent.

    Hangzhou-shanghai-Beijing-Ping'an-Lanzhou-Xiahe-Xian-Chengdu-Er ma Shan-Songpan-Hangzhou-zhangjiajie-Fenghuang-Guilin-Yangshuo-Pingyao-HongKong.

    Het was een prachtige ervaring om rond te reizen door China. Prachtig land met zo veel diversiteit in natuur en cultuur.

    Zorg wel dat je geduld hebt als je gaat reizen want to communicatie gaat niet altijd even soepel, ga er maar vanuit dat niks in 1 keer gaat lukken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Xiahe • Fenghuang • Er ma Shan

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    • 22 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 mei 2015 11:37

      Beste, ik lees dat u China hebt bezocht in juli. Ook wij hebben zulke plannen, maar dit is het regenseizoen. Heeft u daar veel hinder van ondervonden? Kan het dan dagen aan één stuk regenen waardoor een aantal uitstappen niet kunnen doorgaan? Mvg, An Melis


    • 26 landen bezocht
      1 review
      0 waarderingen
      Geplaatst op 10 mei 2015 23:22

      Goedendag Melis, ik heb daar zelf helemaal geen problemen mee gehad. Het zou misschien wel kunnen inderdaad, maar in mijn ervaring was dit niet het geval. Heb ook van andere mensen hier niks over gehoord. Ik had alleen maar warm weer, en in grote steden wel benauwd en broeierig. Gr. Tim

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    21 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Van wereldsteden tot adembenemende natuurgebieden! ”

    Geplaatst 16-10-2014 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2010 • met familie • zelfstandig

    In 2008 heb ik ruim 6 maand in China gewoond voor mijn stage. Mijn standplaats was Beijing, maar vanuit Beijing heb ik meerdere tripjes gemaakt door China met familie en vrienden. In 2010 ben ik met mijn hele gezin wederom naar China vertrokken en hebben we een heel ander China ontdekt! China is een prachtig land met veel grote wereldsteden, maar ook prachtige authentieke dorpjes waar de bevolking in kledingdracht rondloopt. De Chinezen zijn over het algemeen nieuwsgierig en gastvrij, maar door de taalbarrière komen ze ook enigszins afstandelijk en verlegen over. Het eten is heerlijk! Geen bami of babi pangang, maar overheerlijk vlees, vis-, noodles- en rijstgerechten. En niet te vergeten: Peking duck!

    Als je van avontuur houdt, dan raad ik je aan om alles op eigen houtje en ter plekke te regelen. Zowel de overnachtingen als de manier van reizen. Dit alles gaat niet altijd even makkelijk door de taal, maar met handen en voeten kom je heel ver! Chinezen zijn erg behulpzaam en in de hostels/hotels helpen ze je dan ook graag met het boeken van trein- en vliegtickets. China is immens groot, dus de afstanden van plek A naar plek B zijn groot. De beste manier is om te reizen per trein. Op de volgende website: http://www.travelchinaguide.com/china-trains/ kan je veel informatie vinden over de verschillende (nacht)treinen, bestemmingen en geven ze een prijsindicatie. Over het algemeen zijn de treinen relatief goedkoop, maar soms is het niet heel veel duurder om een binnenlandse vlucht te boeken, bijvoorbeeld via AirAsia. Taxi's in China zijn goedkoop en in mijn ogen eerlijk en betrouwbaar. In 2010 hebben wij ook een aantal busreizen gemaakt, maar dit viel ons eerlijk gezegd tegen. Wij zaten bijna de gehele busreis op het puntje van onze stoel en hielden ons hart vast. De rijstijl van Chinezen is niet gelijk aan onze Europese/Westerse rijstijl. Extra tip: huur op iedere plek waar je bent een fiets. Dit is de leukste manier om de omgeving te verkennen. Een scooter huren is ook een goede optie als de omgeving wat bergachtig is. Vergeet niet dat een groot deel van de chinezen geen of weinig westerse mensen heeft ontmoet. Veel willen dan ook graag met je op de foto!

    Qua overnachtingen hebben wij er met ons gezin voor gekozen om in ‘hostels’ te slapen. Geen dorms, maar een privékamer voor 2 personen incl. eigen badkamer. De hostels waar wij hebben geslapen waren schoon, ruim en gezellig. In 2010 betaalden we gemiddeld 10 euro per kamer (dus voor 2 personen), inmiddels zullen de prijzen wel iets zijn verhoogd. Wat betreft warmte: de zomermaanden (juli/augustus/september) zijn de heetste maanden. Dat betekent: warmte en benauwdheid. Vooral in steden als Beijing is de warmte erg drukkend en heb je veel last van smog. Door deze smog hadden we soms maar tot 100 meter zicht. In het zuiden van China is de temperatuur beter te doen. Daar heb je veel meer natuur en zit je op andere hoogtes.

    Beijing
    Beijing heeft mijn hart gestolen. Natuurlijk niet vanwege de smog en vervuiling, maar vanwege de cultuur en bezienswaardigheden. Je kunt er fietsen door de verschillende hutongs (rondom de drum- en belltower), maar ook (ver)dwalen in de Verboden Stad. Shoppen in de grote shoppingmalls, maar ook prachtige tempels bezoeken. Vergeet een bezoek aan de Chinese muur niet. Tip: als je een niet-toeristische plek wilt bezoeken en een bijzondere (soms zware) hike wilt doen, ga dan naar Simatai. Adembenemende uitzichten (zie foto). Heb je tijd over? Bezoek dan het zomerpaleis, Houhai en de Temple of Heaven. Op elk hoekje van de straat heb je heerlijke restaurants, maar als je iets ‘van de straat’ wilt eten ga dan naar Wangfuijing food-market. Bezoek ook de verschillende stadia van de Olympische Spelen van 2008.
    Tip om te overnachten: Dreams travel hostel

    Xi’an
    Ik ben meerdere keren in Xi’an geweest omdat ik het een fijne, relaxte stad vind. Xi’an staat natuurlijk bekent om haar terracottaleger, dus een bezoekje daaraan is een must-do. Xi’an wordt omringd door stadsmuren, waar je heerlijk over kunt wandelen en fietsen. Tijdens deze tochtjes zie je links en rechts allerlei plekken waar je even een tussenstop kunt maken. De markt in de islamitische wijk is een must-see. Zelf hebben wij ook een bezoek gebracht aan een panda-opvang, wat een indrukwekkende beesten.
    Tip om te overnachten: Shuyuan International Hostel

    Shanghai
    Shanghai staat natuurlijk bekent om haar skyline en de boulevard (The Bund), dit is dan ook één van de bezienswaardigheden. In mijn ogen is Shanghai een moderne stad met minder zichtbare historie zoals in Beijing. Nanjing straat is een grote winkelstraat waar iedereen kriskras door elkaar loopt. In Shanghai is het leuk om veel te wandelen en je gewoon te laten verrassen. Echte must-sees kan ik niet noemen, maar als je in China bent en je de kans krijgt om naar Shanghai te gaan raad ik het je wel aan.
    Tip om te overnachten: Le Tour Shanghai Youth Hostel

    Hangzhou
    Hangzhou wordt gezien als het ‘paradijs’ voor de Chinezen. Het is een leuk plaatsje met een mooi meer (West Lake) waar je een leuk boottochtje op kan maken. De omgeving is leuk om te ontdekken per fiets. Tijdens je fietstocht in de omgeving zie je veel mooie pagodes en theevelden. Neem de tijd om lekker rond te fietsen en te genieten van de prachtige omgeving.
    Tip om te overnachten: West Lake Youth House

    Shilin
    Vanuit de drukke stad Kunming hebben we een excursie gedaan naar het Stenen Woud (Shilin). Dit vonden wij erg bijzonder. Je loopt tussen allemaal rotsen, kilometers lang. Het is een soort groot ‘bos’, vol met stenen en rotsen in iedere vorm en maat. Tijdens de wandeling zie je verschillende gedaantes (deze worden ook met bordjes aangegeven), enige fantasie is wel gevraagd!
    Tip om te overnachten (Kunming): The Hump hostel

    Dali
    Een klein dorpje met een mooi oud centrum en mensen in klederdracht (Bai-cultuur). Je vindt er leuke marktjes en het dorpje wordt omringd door een mooi berglandschap. Wij hebben een wandeltocht gemaakt op de Cang Shan berg, waar mensen met ezels en paarden de bewoners bovenop de berg voorzien van voedsel. In Dali staan ook de oudste pagodes van China.
    Tip om te overnachten: The Jade Roo International Hostel

    Lijiang
    Lijiang is een charmant, kleinschalig oud stadje met een oud centrum (net als Dali). Struinen door de smalle straatjes en het bezichtigen van de traditionele houten huisjes is een must. Lijiang staat niet voor niks op de Unesco erfgoed lijst. Een groot deel van de mensen loopt in traditionele kledij (Naxi-cultuur) en je hebt overal leuke winkeltjes. Er is een soort uitkijkpunt midden in de stad met uitzicht over het oude stadscentrum. ’s Avonds worden er op pleintjes verschillende traditionele muziek- en dansvoorstellingen gehouden. Lijiang ligt aan de uitlopers van het Himalaya gebergte. Een aanrader: overnacht in de oude stad.
    Tip om te overnachten: Luminn Guesthouse

    Guilin/Yangshuo
    De omgeving van Guilin en Yangshuo staat bekend om haar prachtige natuur, rivieren en karstbergen. Je kunt hier prachtige tochten maken met een scooter of op de fiets, maar wat op ons het meeste indruk heeft gemaakt is een boottocht (bamboeboot) op de Li-rivier. Je vaart tussen de karstbergen en je kijkt je ogen uit! In de omgeving zijn ook veel rijstvelden en zie je waterbuffels aan het werk. Yangshuo heeft een leuk klein (toeristisch) centrum met leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes.
    Tip om te overnachten (Guilin): Guilin Backstreet International Youth Hostel
    Tip om te overnachten (Yangshuo): Yangshuo 11 Hostel

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Chinese Muur • Lijiang • Yangshuo

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    • 22 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 mei 2015 11:34

      Beste, wij willen in juli China bezoeken tijdens een rondreis: Shanghai, X'ian, Beijing, Chengdu, Karstgebergte.. Ik lees dat u China ook in juli hebt bezocht, tijdens het regenseizoen. Hoe moeten we dat ons voorstellen? We weten dat we dan wel een stevige bui kunnen verwachten, maar heeft u bv. ook verschillende dagen aan een stuk regen gehad? Als de regen te veel spelbreker is, kiezen we wellicht een andere bestemming. Mvg, An Melis

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    22 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Ontzettend veelzijdig, cultureel helemaal top”

    Geplaatst 29-09-2014 • gereisd oktober 2013 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik heb in een maand een rondreis gemaakt door oost-China, per trein en boot. Algemeen advies is: ga de interactie met de locals aan! Je leert zoveel meer over een cultuur die verder van je afstaat door dit te doen, en veel Chinezen zijn zowel behulpzaam als nieuwsgierig. Wen eraan om volop in de aandacht te staan (wij waren twee lange Hollandse twintigers waar alle Chinese tienermeisjes graag mee op de foto poseerden). Een paar highlights:

    Shanghai
    Absolute wereldstad, kan wat overweldigend overkomen. Nanjing road is de belangrijkste winkelstraat van de stad, qua drukte niet te doen tijdens feestdagen! De Yuyuan bazaar is een leuk dagje uit en combineert traditioneel Shanghai met het moderne. Verder is The Shelter als uitgaansgelegenheid een absolute aanrader! Een nachtclub in een voormalige atoomschuilkelder, met de perfecte mix van locals, reizigers en expats.

    Beijing
    Top voor backpackers, mooiste hostel waar ik ooit in verbleef: 365 Inn. Perfecte locatie, vlakbij het Tiananmen plein en de metrohalte, en bij gezellige traditionele hutongs (binnenplaatsjes). Cultureel is de stad helemaal top. Zorg ervoor dat als je een excursie naar de Muur gaat maken, dat je naar een minder toeristisch gedeelte gaat. Zelf gingen we naar Mutianyu.

    Xi’an
    Geweldige stad waar je gerust een week voor uit kan trekken. Arabisch invloeden komen naarmate je meer naar westelijk gelegen steden gaat door, de islamitische wijk in de binnenstad heeft een erg gezellige markt. Het terracottaleger is een aanrader. Ben je hiker en heb je geen last van hoogtevrees? Ga dan absoluut naar Hua Shan. Eén blik op de Wikipedia pagina zegt genoeg…

    Boottocht Yangtze rivier
    Hier heb je zo’n vier dagen voor nodig (stroomafwaarts). Zelf zijn we vertrokken in Chongqing en geëindigd in Yichang. Een adembenemende rivier tussen de bergen, eindigend bij de grootste dam ter wereld. Hoogtepunt van onze reis.

    Hangzhou
    Moderne stad aan een prachtig meer, met de Lingyin tempel als hoogtepunt. Schitterende boeddhistische kloosters en ontelbare uit de rotswanden gehakte boeddhabeelden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangtze rivier • Beijing • Old Town, Xi'an

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    21 landen bezocht
    6 reviews
    5 waarderingen

    “Een eye-opener”

    Geplaatst 21-09-2014 • gereisd december 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    We begonnen in Tibet.
    Erg koud en gure wind.
    Interessante geschiedenis en Lhasa was ook erg indrukwekkend.

    Treinreis van Lhasa naar Chengdu duurde iets van 24 uur.
    Een stad van de toekomst. Chengdu ligt ver voor op Nederland.
    Van Chengdu trein naar Kunming en van uit daar naar Bangkok gevlogen.

    Een puntje van aandacht is dat Chinezen vrijwel geen Engels kunnen.

    Panda Breading center was ook mooi.
    Hier kon je de panda zien. evenals de rode panda

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Tibet • Chengdu • panda breading center

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    51 landen bezocht
    27 reviews
    8 waarderingen

    “Pagodes, bergen, wereldsteden en de Chinese muur”

    Geplaatst 03-09-2014 • gereisd juli 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    China is anders dan de rest van Azie. Een mooie combi van grote, moderne steden, mooie natuur en interessante cultuur. Ik vond vooral Yangshuo een heerlijke plek, minder groot dan de meeste toeristische steden en heerlijk om hier een paar dagen de omgeving te verkennen van aparte rotsformaties met de fiets, scooter of kano. En 's avonds naar de show van de man die ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen heeft gedaan, met dezelfde prachtige natuur op de achtergrond. Eigenlijk vond ik overal waar wij zijn geweest de moeite waard: Beijing met de eindeloze Chinese muur (ga niet naar het toeristische gedeelte op, maar juist de rustige delen om echt een gevoel te krijgen van de grootsheid hiervan) en het Summerpalace; Xian met het terracotta leger (ook al zo indrukwekkend) en wandelen naar de top van de heilige Hua Shan berg (4 km, 3 uur, alleen maar omhoog, maar zeker de moeite waard!); Chengdu met de pandaberen en 's werelds grootste Boeddha; en Hong Kong met zijn prachtige skyline. China is wel iets duurder dan andere landen in Zuid Oost Azie, maar voor mij was het een vakantie die elke cent waard was. Een laatste tip: als je met de trein wil reizen, zorg dat je de treinreizen op tijd boekt om ook een comfortabele slaapplek te kunnen bemachtigen. China is een groot land met een grote bevolking, waarvan veel lokale mensen ook met de trein reizen, waardoor ze enkele dagen vantevoren uitverkocht zijn.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshuo • Chinese Muur • Leshan

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    5 reviews
    1 waardering

    “Mystiek China ”

    Geplaatst 30-08-2014 • gereisd november 2012 • 3 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Kras

    China is een zeer bijzonder en mysterieus land, een land van uitersten. Van kleine bergvolkeren tot miljoenensteden. Het is in het begin behoorlijk wennen aan de bevolking maar zoals overal geldt: aanpassen! De afstanden zijn behoorlijk groot waardoor het noodzakelijk is om soms een nachttrein of binnenlandse vlucht te pakken. Uiteraard mogen een bezoek aan de Chinese muur en het Terracottaleger niet ontbreken. Tip: maak een tocht met riksja's door de hutongs van Beijing en ga eten bij de lokale bevolking thuis. Het eten is heerlijk en (gelukkig) niet te vergelijken met de Chinees 'bij ons thuis'. Het land is erg goedkoop.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Chinese Muur • Terracottaleger • Guilin

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    27 landen bezocht
    3 reviews
    4 waarderingen

    “China is een land met ontelbare hoogtepunten!”

    Geplaatst 24-08-2014 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2010 • alleen • zelfstandig

    China is goed bereisbaar voor de onafhankelijke reiziger (zelfs al ken je de taal niet). Het biedt talloze cultuur- en natuurhoogtepunten zoals bijv. de Chinese Muur & De Verboden Stad, Panda's en het Karstgebergte in het Zuiden. Verder is het land vriendelijk voor de portemonnee en kan je er heerlijk eten!

    Mijn mooiste plekken:
    - Jiuzhaigou, dit park is vanaf Chengdu per bus te bereiken. Ook al staat het bekend als een van de mooiste plekken op aarde wordt het weinig bezocht door Westerse toeristen.
    - Yangshuo ligt in het zuiden en is een bijzonder plaatje waarbij je per boot of per fiets het prachtige Karstgebergte in het water kan verkennen. Het is ook geschikt voor rotsbeklimmers.
    - De Dragon's Backbone Rice Terraces zijn uitermate geschikt voor wandelingen (kan ook zelfstandig) waarbij je langs ontelbare rijstterrassen passeert.

    Vervoer: China is goed te bereizen per bus of per trein. Zorg er voor dat je de plaats van je bestemming aan het kaartjes kantoor kan laten zien. Het is vaak de moeite waard om voor een nachttrein of bus te kiezen om zo tijd te besparen.
    Eten: Elke regio in China heeft zijn eigen specialiteiten. Ik zou zeggen probeer alles!
    Kosten: In China heb ik als budget reiziger zo'n 25 euro per dag uitgegeven
    Accommodatie: De grote en toeristische plaatsen in China hebben mooie moderne hostels.

    Laatste tips:
    - Trek zeker 4 dagen uit voor Beijing. Er is zo veel te zien in deze stad!
    - Ga een keer vroeg uit bed en woon ochtendgymnastiek bij in een lokaal park
    - Probeer (ook) een ongerestaureerd gedeelte van de Chinese Muur te bezoeken voor een authentieke ervaring
    - Tenslotte, wil ik het Han Tang Inn Hostel in Xian aanbevelen. Dit is voor mij een van de beste hostels ter wereld!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Juizhaigou • Yangshuo • Dragon's backbone rice terraces

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    • 28 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 24 september 2014 10:42

      Door jouw verhaal te lezen krijg ik nog meer zin om naar China te vertrekken in december! Thnx...


    • 27 landen bezocht
      3 reviews
      4 waarderingen
      Geplaatst op 24 september 2014 10:46

      Hey Anouk! Wat leuk om te horen :)! Als je nog vragen hebt, laat maar weten. Je mag altijd emailen naar bunchofbackpackers[at]gmail.com.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw China reiservaring!

Ben jij onlangs in China geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

China essentials

Vlag: China
Beste reistijd: Hele jaar
Visum nodig? Ja, Chinees visum online aanvragen.
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 600
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 China specialisten

333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer China reisorganisaties

Djoser
Djoser

O.a. de Transsiberië Express!
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je China reis op maat.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Begeleide groepsreizen.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Voordelig China.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Riksja China
Riksja China

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden China

Vliegtickets naar China


Meer over vliegen naar China

Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website


Bekijk de top 10 China rondreizen


Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 453 Meer over vliegen naar China