In Yangshuo geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 11 Yangshuo reiservaringen

Yangshuo

Yangshuo ligt in de provincie Guangxi nabij Guilin. Miljoenen jaren geleden zijn hier door aardverschuivingen bijzondere kalksteenformaties gevormd (karst). De regio staat daarom bekend om zijn bijzondere natuur met honderden dicht op elkaar liggende karstbergen die zo vanuit de grond lijken te springen. Deze machtige rotsen van wel 100 tot 200 meter hoog liggen veelal pal langs de mooie Li- en Yulong-rivieren. Tezamen een verbluffend landschap, beschreven in tal van bekende klassieke Chinese literatuur en poëzie en de inspiratie voor heel wat beroemde schilders. De stad Yangshuo – al jarenlang populair onder backpackers en andere reizigers – is de ideale en gezelligste uitvalsbasis.

Weetje: een afbeelding van de omgeving van Yangshuo staat tegenwoordig op het biljet van 20 yuan afgebeeld!

Vliegtickets Guilin

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Guilin
V.a. 527 Meer over vliegen naar China

Overnachten in Yangshuo

Vergelijk alle hotels in Yangshuo
Bekijk hotels

Wandelen, klimmen en fietsen bij Yangshuo

Fietsen bij Yangshuo

Fietsen in de omgeving van Yangshuo.

De honderden wonderlijke karstbergen en de schitterende natuurlijke omgeving lenen zich perfect voor wandelingen en/of klimsessies. Tijdens een hike tref je weidse uitzichten, groene natuur en kabbelende beekjes. De kartrotsen zelf zijn een droom voor klimmers. Er zijn ongeveer 300 klim- en wandelroutes uitgezet in de omgeving van Yangshuo. Deze variëren in moeilijkheidsgraad van beginner tot zeer gevorderd. Het is aan te raden om onder leiding van een gids op pad te gaan, aangezien de routes niet altijd goed staan aangegeven en verdwalen een reële kans is.

De natuurlijke omgeving van Yangshuo is ook een geweldige plek om te gaan fietsen. Vooral het rivierlandschap rond de Yulong, een zijrivier van de Li, met zijn uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpjes, oude uit rots vervaardigde bruggen en kalksteenrotsen is een wonderschoon fietsgebied.

Ga kanoën of maak een boottocht op de Li-rivier

Boottocht op de Li-rivier

Boottocht op de Li-rivier.

Misschien wel de meest bijzondere manier om het landschap van Yangshuo te aanschouwen is per kajak, bamboe-raft of boot. De honderden rotsen liggen pal naast de Li-rivier; het is een van de mooiste plekken op aarde om te varen (camera’s mee!). Het indrukwekkende berglandschap wordt afgewisseld met groene rijstvelden en authentieke boerendorpjes. Een boottocht wordt vaak gemaakt in een traditionele bamboe-raft, die in de avonduren voorzien zijn van lantaarns voor een magisch aangezicht. De mooiste route is die van Yangdi naar XingPing, beide stadjes liggen aan de oever van de Li rivier.

Yangshuo

Bezoek de Moon Hill en de Drakenwatergrot

Net buiten Yangshuo ligt de bijzondere ‘Moon Hill’ die wel eens wordt vergeleken met de Pont d’Arc in Frankrijk. De ‘Maanheuvel’ is feitelijk een halfronde rotsboog met op de achtergrond bergen en groene gewassen. Je kunt de top beklimmen in zo’n 40 minuten: je belandt uiteindelijk op een platform met prachtig uitzicht. Bezoek tevens de Drakenwatergrot die ontstaan is uit het kalkgesteente in deze regio, bewonder de stalagmieten en stalactieten en neem een duik in één van de warmwaterbronnen. In gedeeltes van de grot worden moderne gekleurde lichtshows gegeven die zorgen voor spectaculaire schaduwen en vormen in de grot.

Yangshuo

De stad Yangshuo zelf

Struinend door Yangshuo merk je aan alles dat dit een populaire toeristenbestemming is: de McDonalds of KFC is nooit ver weg. Het oude centrum van Yangshuo ligt vlakbij de Yi rivier. Het toerisme concentreert zich op en rond een van de oudste straten: West Street. Een sfeervolle en altijd drukke straat vol Chinese en internationale restaurants, hotels, guesthouses, bars en talloze winkeltjes met traditionele versiering in de vorm van lampionnen en geweven kleding. Vooral ‘s avonds wanneer de vele lichtjes branden is West Street een supergezellige buurt om te vertoeven. Yangshuo is populair onder backpackers en kent mede daarom een redelijk uitgaansleven, al worden de meeste bars en clubs gerund door Chinezen met een ietwat andere muziek- en feestsmaak dan westerlingen.

Uitstapje: een bezoek aan de rijstvelden van Longsheng

Rijstvelden van Longsheng

De rijstterrassen van Longsheng.

Op zo’n twee à drie uur rijden ten noorden van Yangshuo liggen de fabelachtige rijstterrassen van Longsheng, ook wel de ‘drakenrugterrassen’ genoemd. Als een soort ketting omringen de rijstvelden hier de bergen, van de voet tot aan de top, met overal kleine paadjes die je naar de mooiste uitzichtpunten brengen. Op de rijstakkers duwen de lokale Zhuang – een Chinese minderheidsgroepering – hun ossen voort. Je kunt er verblijven in traditionele dorpjes, zoals Ping’an, alleen te bereiken per voet. Hier wakker worden, tussen de groene bergen en rijstvelden, is een onbetaalbare ervaring.

Yangshuo – hoe kom je er?

De dichtstbijzijnde luchthaven ligt op ongeveer één uur rijden in de stad Guilin. Hier landen dagelijks vluchten vanuit de grotere steden van China, zoals Shanghai en Beijing. Tevens beschikt Guillin over een treinstation. Vanuit Guilin vertrekken meerdere malen per dag bussen naar Yangshuo. Het is ook mogelijk om een georganiseerde tour te boeken naar Yangshuo of om zelf een auto te huren. Het is tevens een optie om vanuit Yangshuo naar Hong Kong of Vietnam door te reizen.

Top 3 China specialisten

333TRAVEL
333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Beste reistijd Yangshuo

De gemiddelde temperatuur in Yangshuo ligt met 19 graden hoger dan het landelijke gemiddelde van China. Hierdoor is de regio van Yangshuo het gehele jaar door goed te bezoeken. De beste reistijd voor dit gebied is april tot en met december, wanneer de temperaturen het lekkerst zijn. In september wordt de rijst van de rijstvelden geoogst. In de wintermaanden kan het hier erg koud worden en kan er zelfs sneeuw vallen.

Reisinspiratie

Alle China artikelen

Rondreis aanbiedingen naar China

Bekijk de top 10 China rondreizen

11 Yangshuo reiservaringen en tips



  • 51 landen bezocht
    27 reviews
    8 waarderingen

    “De bijzondere omgeving van Yangshuo verkennen”

    Geplaatst 24-02-2018

    Wij hebben de prachtige omgeving van Yangshuo per fiets, per scooter en per kano verkend en het was allemaal even bijzonder. Neem altijd zwemspullen mee, want er zijn altijd wel even mogelijheden om even in de Li-rivier af te koelen. De Mud Caves waren ook erg leuk, letterlijk baden in gigantische modderbaden! Let er wel op, dat je geen witte of lichte zwemkleding aandoet, want die krijg je niet meer helemaal schoon... Ook erg bijzonder vond ik de Sanjie Liu Light Show (van de maker van de Openingsshow van de Olympische Spelen in China) met de prachtige heuvels in de achtergrond, echt spectaculair!!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 22 landen bezocht
    26 reviews
    11 waarderingen

    “Ga het watergevecht aan!”

    Geplaatst 28-11-2017

    Naast de prachtige omgeving die Yangshuo te bieden heeft is het zeker ook een aanrader om in de omgeving te fietsen en een boottocht te nemen over de rivier. Neem hier vooral kleren mee die nat mogen worden, want de chinezen houden wel van een waterspelletje!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 44 landen bezocht
    27 reviews
    17 waarderingen

    “Relaxte stop in China-reis”

    Geplaatst 25-11-2017

    Tijdens onze reis door China hebben wij een aantal dagen verbleven bij The Giggling Tree in Aishanmen, Yangshuo, vlak bij de YuLong en Li rivier. De omgeving met karstbergen nodigt uit tot fietsen, boottochten over de rivier en een paar relaxte dagen. Wij hebben er een fijne tijd gehad!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 37 landen bezocht
    13 reviews
    9 waarderingen

    “Yangshuo, relaxed”

    Geplaatst 17-11-2017

    Yangshuo deden we aan tijdens onze reis met de Trans Siberië Express. Een gezellig plaatsje, druk, snikheet met veel leuke restaurantjes. Een toeristisch plaatsje temidden van het karstgebergte en de Li-rivier. We gingen met gids Anna de omgeving verkennen. Anna sprak ons zelf aan op straat en sprak goed Engels. We gingen op de fiets. Het was er prachtig, we zagen hoe de pindas groeiden, tabak en sojabonen. We bezochten een fraaie maar spiegelgladde grot, maakten een boottochtje en Anna nam ons mee naar haar ouderlijke woning. Een dag vol indrukken. Op de Li-rivier hadden we de volgende dag een boottochtje daar zagen we talloze vissers met grote vogels. Die aalscholvers doken de vis uit de rivier maar door de ring om hun nek konden ze ze niet doorslikken. We regelden dit tripje bij een bureautje maar moesten zelf met de bus naar een opstapplaats buiten Yangshuo. Later bedachten we dat dit vermoedelijk een illegaal tripje was. We hebben ook zelf nog een dag fietsen gehuurd maar dat bleek toch knap lastig zonder gids, we verdwaalden al snel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 15 landen bezocht
    13 reviews
    14 waarderingen

    “Mooiste plek van China”

    Geplaatst 06-11-2017

    Yangshuo met haar prachtige karst-gebergte is denk ik de mooiste plek van China. Fantastische natuur, hele fijne mensen en zo ontzettend rustig. Wij hebben een paar nachten doorgebracht in The Giggling Tree, een Nederlands hostel, midden in China.
    Niet iets waar we normaal gesproken op gericht zijn, maar na 3 weken China was het toch ook wel heel erg fijn om even Nederlands te praten (en te eten!) Vanuit de Giggling Tree konden fietsen en scooters gehuurd worden, waarmee we de omgeving verkend hebben.
    Een mustsee is Moon-hill, waar je wel een flink aantal trappen voor moet bedwingen. Daarnaast hebben we een bamboo-tocht gemaakt over de Li-rivier. Fietsen is in Yangshuo verrassend goed te doen, hoewel een scooter huren ook erg aan te raden is.
    Al met al een hele ervaring!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 42 landen bezocht
    32 reviews
    17 waarderingen

    “Buitenaards - Pantao Hill”

    Geplaatst 02-11-2017

    Yangshuo, gelegen in het karstgebergte en langs de rivier Li, is een prachtig stadje. Het is aan te raden om een fiets te huren en op die manier de omgeving te verkennen. Een prima fietsbare omgeving! Vanaf de Yangshuo bridge heb je een prachtig uitzicht om de zonsondergang over het karstgebergte te bekijken. En wat ik ook zeker kan aanraden, maar wel wat doorzettingsvermogen vereist is het beklimmen van Pantao Hill om de zonsopgang te bekijken! Wij zijn om 3.30 uur opgestaan om in het donker de berg te beklimmen. Dit kan je prima zonder gids doen, want zo spannend is het niet. Zaklampje mee en gaan :) Boven op de berg moet je een kleine toegang betalen aan een local die daar woont, maar daarna kan je in alle rust genieten van de eerste zonnestralen. Het licht dat tussen de bergen door komt, over de stad en de rivier schijnt, zorgt voor een adembenemend uitzicht!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 22 landen bezocht
    15 reviews
    5 waarderingen

    “Onrealistisch en prachtig gebergte”

    Geplaatst 30-10-2017

    Yangshuo ligt midden in het Karstgebergte, en het Karstgeberte is echt prachtig! Het lijkt alsof er stukken berg spontaan uit de grond geschoten zijn, wat er af en toe heel raar uit ziet. Yangshuo is een redelijk grote stad, omgeven door allemaal kleine dorpjes. Door deze dorpjes kun je leuk heen fietsen, en overal zijn fietsen te huren. De wegen zijn niet heel moeilijk, dus als je wat Chinese tekentjes op je kaartje onthoudt, en vergelijkt met de Chinese tekentjes op de borden, kun je de weg wel vinden zonder gids. Via ons hotel hebben we ook een tour naar een theeplantage geboekt. We hadden verwacht dat we iets meer informatie over de thee zouden krijgen, maar we werden vrij losgelaten in een thee veld met de boodschap dat we een uur hadden om onze eigen thee te plukken. Ondanks dat het heerlijk was om in het zonnetje daar rond te lopen, en thee plukken een hele rustgevende bezigheid is, hadden we er iets meer van verwacht. De thee ceremonie die we daarna kregen was wel ontzettend leuk en interessant!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 31 landen bezocht
    27 reviews
    1 waardering

    “Party hostels in een prachtige omgeving”

    Geplaatst 29-10-2017

    Yangshuo heeft een prachtige omgeving met de Li Rivier. Een aanrader is om een scootertje te huren en daarmee de omgeving te verkennen. Een discutabele aanrader is een Comorant Fishing Show bekijken, het is niet helemaal diervriendelijk, maar wel interessant om te zien. Wat Yangshuo een perfecte backpackbestemming maakt zijn de partyhostels, met name het dagelijkse feestje bij Monkey Jane's moet je niet missen (beerpong!).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 44 landen bezocht
    15 reviews
    2 waarderingen

    “Yangshuo en omgeving”

    Geplaatst 20-10-2017

    Prachtige natuur, vriendelijke mensen en puur China. In de omgeving van Yangshuo moet je Kunming, Dali en Lijiang niet overslaan. Kunming als stad van de eeuwige lente en mooie wandelingen op de rotsachtige berg boven de stad (neem de kabelliften). Fietsen huren in Dali en Lijiang en het Chinese platteland op. In Yangshuo is het erg leuk om te gaan fietsen richting de bamboe vlotten, waar je de fietsen ook op kunt stallen en vervolgens met een biertje het vlot op gaat en de rivier op dobbert, terug naar het dorp. Neem 's avonds lekker eten en een welverdiende massage!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 1 review
    1 waardering

    “Terug in de tijd ”

    Geplaatst 30-10-2016

    Stadje pingyao staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, geweldig om dat te zien,terug in de tijd.
    ,s morgens gaan de bewoners naar de markt om groente en fruit te kopen.bijzondere ervaring om door het stadje te lopen.
    Erg gezellig,wat drinken en mensen kijken,en allerhande souvenirs te koop.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Yangshuo reiservaring en tips!

Ben jij in Yangshuo geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 China specialisten

333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer China reisorganisaties

Djoser
Djoser

O.a. de Transsiberië Express!
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je China reis op maat.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Begeleide groepsreizen.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Voordelig China.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Riksja China
Riksja China

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden China

Vliegtickets naar China


Meer over vliegen naar China

Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website


Bekijk de top 10 China rondreizen


Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 453 Meer over vliegen naar China