Top 100 reisreviewers


   Reiservaringen

   • “Griekse schoonheid, zo uit de folder”

    Geplaatst 28-11-2019

    Dol op Griekenland was ik al en dat is met het bezoek aan Santorini alleen maar versterkt. We hebben een heerlijke week gehad waarbij we 's ochtends in de huurauto (fantastisch koekblikje, handig met al die smalle straatjes) een van de dorpjes aandeden en 's middags lekker aan het zwembad ontspanden. Accomodatie in Kamari is een aanraader. De hotels zijn goed, de boulevard gezellig en vol met lekkere eettentjes en leuke zaakjes. Divers genoeg om zeker een paar avonden te spenderen, te slenteren en te eten.

    Santorini is ultiem fotogeniek. Je moet echter een behoorlijk goede photoshopper zijn wil je de meest gefotorgrafeerde spots in Oía mooi in beeld brengen, want het wemelt van de toeristen. De acht cruiseschepen die dagelijks aanleggen overspoelen het dorp. Het ligt onprettig niet op de wind, waardoor het er erg warm is. Het is schuifelend het dorp door. Wij zijn snel gevlugd. Eén avond gegeten in Thyra; mooi uitzicht, maar ook erg toeristisch.

    Het mooiste Santorini vind je zuidelijker: de zonsondergang is aan de andere kant van het eiland bij Akrotiri net zo mooi, maar vele malen rustiger en Griekse idylische dorpjes, inclusief witte huisjes en strakblauwe lucht zijn Megalochori en Pyrchos. De dorpjes zijn klein, maar hebben super schattige, leuke boetiekjes. Er komt geen kip en in plaats van toeristen lopen oude griekse mannetjes met ezeltjes je tegemoet. Het eten is simpel, maar fantastisch in zijn eenvoud - tomaat, feta, olijf en olie. Meer heb je niet nodig.

    Wij waren zelf niet heel dol op de stranden, omdat het geen zandstranden zijn... eenn mooie uitschieter was wel Eros beach. Heerlijk eten, goeie bedjes... wel wat prijziger. Maar best een dagje waard.

    Santorini is een absolute aanrader, als je het massa-toerisme ontwijkt. Ons werd nog een boottochtje verkocht, maar zodra we de haven verlieten hadden we spijt dat we niet net nog de kade op waren gesprongen en ons verlies namem... de tour was een dag vol ellende.

    Huur een auto en duik de dorpjes in. Combineer het met een comfortabel verblijf in Kamari en heb een heerlijke week!

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


   • 6,8

    Cuba

    “Een kalm eiland in beweging”

    Geplaatst 28-11-2019 • gereisd juni 2019 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij hebben Cuba op eigen gelegenheid bereisd. Omdat we maar twee weken hadden hebben we ons beperkt tot 'de driehoek' Havana, Trinidad en Vinales. Verblijf vooral in casa's en neem de hulp die je krijgt aan. Via de hosts hebben we telkens prima goedkoop vervoer van stad naar stad kunnen regelen en zij belden naar een casa op onze volgende bestemming of we daar terecht konden, wat telkens een schot in de roos was. Een paar woordjes Spaans spreken is wel handig.

    Havana is wat je ervan verwacht - mooie authentieke auto's, Latijns en overal is muziek. De Cubanen zijn gestart met renovatie van de stad - het is overwegend schoon en gerestaureerd met behoud van de klassieke elementen. Let wel, draai twee keer de hoek om en de gaten vallen in het asfalt en de gevel komt half naar beneden. De focus komt meer en meer op de toerist te liggen en de Cubanen weten hoe ze hun 'authenticiteit' kunnen vermarkten. 's Avonds kakt Havana echter helemaal in... op straat is het stil en veel tenten zijn dicht. Wij hebben helaas geen gezellige salsa gelegenheden kunnen vinden. Maar die auto's... je weet dat je te veel betaald voor een ritje in een roze Chevy... maar het is het helemaal waard. Het Rum museum is een aanrader en de mojito's bij Dos Hermano's zijn gevaarlijk lekker!

    Goede restaurants moet je zoeken met een lampje. Bijna alle tenten hebben dezelfde ingreditenten tot hun beschikking, dus diversiteit is schaars. En echt goede chefs zijn wij ook niet tegen gekomen - het meeste eten is flauw en melig... vlees en vis wordt standaard veel te ver doorbakken, waardoor het taai is. De cocktails maken gelukkig een hoop goed.

    Het land is divers; het is zoekende in een veranderende realiteit. Vooral de jongere generatie Cubanen lijkt zoekend naar de nieuwe identiteit met openere grenzen - dat voel je in Havana. Hier en daar poppen 'hippere', westerse tentjes op waar het eten wat beter is met nieuwe gerechten. Ze spreken goed Engels en omarmen de toeristen; ze zijn gastvrij. Dat is in restaurants en hotels waarvan de overheid eigenaar is vaak anders. Iedereen wordt tóch wel betaald, dus er wordt weinig 'leuk' gewerkt... Ik ben benieuwd of het Cuba lukt om bij die nieuwe identiteit niet de wensen van de toeristen leidend te laten worden, dat lijkt nu op sommige plekken wel te gebeuren.

    Trinidad was mijn absolute favoriete plek. Het is mellow, rustig en is omgeven door prachtige, diverse natuur. Klauter door de jungle richting de watervallen, zipline over prachtige groene velden of kom bij aan het strand. Ik had hier achteraf veel langer willen zijn. Want in Trinidad zijn is eigenlijk genoeg. 's Avonds is het hier namelijk wél gezellig. Muziek alom en ov-er-al wordt gedanst.

    Vinales is een groene parel. Het is de enige plek waar we in een hotel verbleven... waarbij 'luxe' met een korreltje zout genomen kan worden. Government-owned, en de gastvrijheid kabbelt dan meteen achteruit... maar het uitzicht was fantastisch. Paardrijden in de vallei is écht een aanrader.

    Cuba is een kalme vakantiebestemming en het indrukwekkend om te zien hoe twee verschillende werelden elkaar aan het vinden zijn. De mensen zijn vriendelijk, de natuur is mooi en het lijkt allemaal 'echt'... Het eten, dat was eigenlijk drie keer per dag een teleurstelling. Echt magisch vond ik het niet, maar ik kijk terug op een mooie vakantie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Trinidad • Havana

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 3
    • Stranden: 8

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Zwoele weekend get-away”

    Geplaatst 28-11-2019

    Een heerlijk lang weekend gehad in dit Spaanse pareltje. We hadden een AirB&B in de wijk Rusaffa, ongeveer een halfuurtje lopen vanaf het historische centrum. Rusaffa is dé plek als je goed Spaans wilt eten en drinken. Relatief weinig toeristen, veel locals. Goed eten en lage prijzen. Drink je cocktails in La Bella de Cádiz - wat een fantastisch plekje.

    Het commerciele hart is niet anders dan dat van elke grote Europese stad, dus we hebben het waar mogelijk geskipt. Het histroische centrum, met haar kronkelstraatjes en gekleurde huizen met graffiti is fantastisch om in te verdwalen. Buiten de grote ketens is er weinig echt leuk te shoppen... de boetiekjes zijn wat gedatteerd en niet heel hip... het eten is bijna overal goed en goedkoop.

    Huur fietsen! Ten zuiden van Valancia ligt een rustig strand, waar in november geen kip kwam, maar waar de paëlla heerlijk smaakt. Met de fiets is dat ongeveer een half uurtje. En als je nog een avondje goed wil feesten, bezoek dan vooral club L’Umbracle! en/of Mya! Leuke muziek, gezellige mensen en goeie drankjes.

    De stad is vriendelijk, gezellig, veilig en toegankelijk. Ideaal voor een weekend weg met vrienden of als stel. Al is het alleen maar al voor de fantastische tapas en de tinto de verano's (alleen toeristen drinken sangria ;))

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Route 66”

    Geplaatst 27-11-2019

    Route 66 is the place tobe van Chicago tot Los Angeles, wij hebben meer dan 2500 fotos genomen en allen zijn even mooi en hebben hun eigen verhaal. De route doen is een ervaring die met niets anders te vergelijken is. Pure nostalgie, jongensdroom en zoveel meer. Zeker doen.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


   • 7,8

    Ethiopië

    “Ethiopië indrukwekkend en primitief”

    Geplaatst 20-11-2019 • gereisd juni 2018 • 2 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring


    Recensie reis zuid Ethiopië van 12 juni 2018.

    In juni hebben wij een rondreis door Zuid Ethiopië gemaakt met Shoestring.
    De reis was fascinerend en indrukwekkend.
    Het was geen reis om uit te rusten en lekker comfortabel op stap te gaan.
    Het waren lange dagen.
    Eerst Addis een echt Afrikaanse stad met veel nieuwe mooie gebouwen, maar ook met files, krottenwijken en bijna onbegaanbare wegen met modderpoelen.

    Diverse hotels hadden een luxe uitstraling, waarbij het ‘s avonds op het terras genieten was van de omgeving, de echte Afrikaanse omgeving geluiden, het klimaat, het uitzicht met daarbij een lekker drankje.
    Wel viel ‘s avonds vaak de elektriciteit uit en moest er soms gewassen worden met water uit een emmertje, omdat de watertoevoer was uitgevallen.
    Het eten was eetbaar, maar was geen Michelin ster waard
    Ook hebben we in echte basic hotels overnacht, wat toch ook nog wel goed te doen was.

    De wegen waren slecht, zwalken over de weg om kuilen en kuddes te ontwijken, maar ook hier was het weer genieten van de omgeving, herdertjes met hun kudden, vrouwen die kilometers moesten lopen om water te halen, de grote verschillen tussen de kleurrijke stammen en grote groepen mensen die zich in het modderige water aan het wassen waren.

    Bij het bezoek aan de verschillende dorpen en stammen begin je een beetje een idee te krijgen hoe deze mensen leven. Het is een overweldigende ervaring.
    De hutten staan dicht op elkaar en als je hoort en ziet hoe zij hun eten verdienen, wat hun gebruiken zijn en hoe de mannen en vrouwen met elkaar omgaan krijg je echt een idee dat zij nog in de prehistorie leven. Hier wordt nog geleefd als duizenden jaren terug. Het lijkt wel of de tijd heeft stilgestaan.
    Ook de weekmarkt is ook een hele ervaring, de mensen zijn heel vriendelijk, je zie hier ook weer allerlei verschillende stammen met elk hun eigen gewoonten en klederdracht, Het is een kleurrijk en indrukwekkend geheel.

    Zoals gezegd was het een heel enerverende reis, waarbij er wel een paar aandachtspunten zijn.

    Controleer, alvorens reis te boeken, bij buitenlandse zaken hoe de situatie in Ethiopië is, zelf zijn wij nl. In stammentwisten en roadblock’s terecht gekomen waardoor wij een halve dag in een hotel hebben moeten wachten voordat wij weer door konden rijden. Ook zijn wij in de grote demonstraties in Addis beland, wat op zich zelf heel angstaanjagend was.

    Wees voorzichtig met het eten buiten de reguliere hotels,
    Wij zijn nl. 2 maal bij een lokale goed geregistreerde restaurants gaan eten.
    Dit had echter wel tot gevolg dat wij alle 6 last hadden van diarree.
    Voor 3 personen betekende dat 3 vervelende dagen, voor 1 persoon ziekenhuisbezoek en de laatste dag naar Addis met het vliegtuig omdat het in de landrover voor haar niet te doen was.

    Let op de extra kosten.
    Als de reisleider om geld vraagt voor de fooienpot en optionele excursies, vraag dan allereerst een specificatie van de kosten.
    Bij ons was de reisleider namelijk erg gefocust op zijn bijverdienste en heeft geprobeerd om extra aan ons te verdienen.
    Dit was niet de eerste keer, want op 20 december 2014 werd dit al gemeld door
    Guido De Greef, bestemming: Ethiopië / rondreis, reisperiode: november 2014

    Om dit in de toekomst te voorkomen heeft Shoestring mij per e- mail geschreven :
    Het is beleid bij ons dat er een schriftelijke boekhouding (kasboek) wordt bijgehouden van de fooienpot. Deze registratie dient voor de hele groep inzichtelijk te zijn en normaliter wordt deze voorin de bus neergelegd.
    Controleer dit bij Shoestring nog even of dit nog geldig is voordat je de reis gaat beginnen.

    Als laatste,
    Geld wisselen op de luchthaven is niet mogelijk, maar ook bij de banken schijnt het moeilijk te zijn, dus zorg dat je zo min mogelijk Ethiopisch geld overhoud, en zorg dat de laatste betalingen gedaan kunnen worden met Euro’s of Dollars

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Lake langano  • Turmi • Arba minch

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Miami - From The Glades To The Keys”

    Geplaatst 16-11-2019

    Wij logeerden op South Beach, Miami's bekendste strand en dan ook nog eens aan Ocean Drive, South Beach bekendste straat. Als je rust zoekt kun je hier beter niet verblijven want het is er altijd gezellig druk. Overdag kun je naar het strand en het Art Deco district bekijken. Dit zelfde gebied is 's avonds met neonverlichting verlicht. Er rijd een gratis trolly door Miami Beach waardoor je je makkelijk kunt verplaatsen om een dagje te gaan winkelen bijvoorbeeld.

    Voor de andere gebieden in Miami hebben we gebruik gemaakt van een Uber. We bezochten Wynwood met zijn beroemde Wynwood Walls. Ookal ben je geen kunstliefhebber, je kunt hier goed een paar uurtjes besteden want er eerst een fijne relaxte sfeer en er zijn genoeg gelegenheden om te zitten, een hapje en/of drankje te doen. Little Havana is ook zo een wijk. De bekendste straat, Calle Ocho biedt veel leuke tentjes en winkeltjes om de toerist uit te hangen. Wat ook leuk is om te zien zijn de oude van dagen die Domino spelen in het Máximo Gómez Park. Je waant je even in Cuba.

    Een auto is geen overbodige luxe om de gebieden rond Miami te verkennen. Wij reden naar de Everglades waar we op een airboat stapte. Dit is een leuke beleving en een must do als je Florida bezoekt. Naast planten, vissen, schildpadden en vogels zagen we uiteraard ook een paar aligators. Het enige nadeel is dat de operators met name de volgens voeren. Deze komen dan naar de boot maar ik ben van mening dat dit hun natuurlijke habitat verstoord.

    Verder zijn we naar Key West gereden. We vertrokken om 6 uur vanuit Miami. Voor een ontbijtje stopte we bij Mrs. Mac's Kitchen op Key Largo. Hier moet je toch ook echt een stukje Key Lime Pie proberen. Morada Bay Beach Cafe op Isla Morada is een leuke plek aan het water om te lunchen of te dineren. Rijden over de de Seven Mile Bridge is een hele beleving. Het lijkt of je over water rijd. Uiteraard kun je helemaal door rijden naar Key west en lopen naar Southernmost Point of the Continental US. Vanaf dit punt is het nog maar 90 mijl naar Cuba. Verder heb je op de Key's mooie parken waar je lekker kunt zwemmen en snorkelen. Zoals John Pennekamp Coral Reef State Park en Bahia Honda State Park. Ik zou adviseren om twee dagen uit te trekken voor The Keys met een overnachting op Key West, Isla Morada of een een anders eiland.

    Tip: Als je een bezoekt brengt aan een Mc Donalds en Ice Tea besteld, wordt er gevraagd of je de zoete of ongezoete versie wilt. Kies dan nooit de ongezoete versie want dit is gewoon koude zwarte thee en niet te zuipen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Miami:
    South Beach - Everglades - Key West

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Een heel relaxte vakantie!”

    Geplaatst 15-11-2019 • gereisd oktober 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Montenegro is een klein, veelzijdig land met prachtige ongerepte natuur en kent (gelukkig!) nog niet het massatoerisme. Wij overnachtten in Budva, het meest toeristische stadje in Montenegro. Overdag hebben we bijna het hele land doorgereisd met onze huurauto, wat erg goed te doen was vanuit Budva.
    We hebben zo'n beetje alles gezien, behalve het Durmitor National Park. Om dit ook nog te bezoeken, hadden we iets meer tijd nodig gehad. Aanraders zijn uiteraard de Baai van Kotor, maar vergeet ook zeker niet het binnenland in te rijden en de nationale parken en het Skadar Lake te bezoeken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Montenegro:

    Lovcen National Park • Stari Bar • Skadar Lake

    Mijn Montenegro beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Leuke stad voor een dagje of weekendje weg”

    Geplaatst 15-11-2019

    Hamburg is een moderne en industriële stad. Het is samen met Bremen een van de Hanzesteden van Duitsland. Je kunt er bovendien heerlijk shoppen. Breng vooral ook een bezoek aan Speicherstadt en Hamburger Hafen. Het Rathaus van Hamburg, Alster, Nikolaiturm, Binnenalster en Jungfernstieg zijn ook de moeite waard. Bovendien heeft Hamburg een Hard Rock Café, voor de liefhebbers.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


   • 8,3

    Namibië

    “Waanzinnige bestemming”

    Geplaatst 09-11-2019 • gereisd oktober 2019 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    De verwachtingen waren hoog toen ik afreisde naar Namibië, een land dat ik gecombineerd heb met Botswana. En de hoge verwachtingen zijn meer dan overtroffen! Door Namibië reisde ik ongeveer 2,5 week en bezocht daar Windhoek, Sossusvlei, Damaraland, Etosha en de Caprivi strook. Dé trekpleisters van Namibië zijn Sossusvlei en Etosha en deze mag je ook absoluut niet overslaan als je hierheen reist. Maar vergeet vooral ook niet de minder druk bezochte plekken te bezoeken. Damaraland wordt soms alleen maar als tussenstop aangedaan, maar ik reisde er in vier dagen doorheen. Hier kom je nauwelijks andere toeristen tegen, die zie je pas weer op de campsite. Die trouwens stuk voor stuk super klein zijn en niet te vergelijken zijn met een Europese campings. Ook de caprivistrook is niet zo druk bezocht, terwijl dit een mooi contrast vormt met het droge midden en zuiden van het land. Door caprivi loop de Okavango rivier en hier valt ook meer regen als in de rest van het land. Hierdoor is het hier groener. Sla het Mahango game reserve niet over, want dat is prachtig en ongerept. Wij reden er met een selfdrive safari op een ochtend doorheen (3 uurtjes ongeveer) en kwamen helemaal niemand tegen! Wel natuurlijk een heleboel wildlife en daar doe je het natuurlijk voor.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Spitzkoppe • Caprivistrook • Damaraland

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Toronto”

    Geplaatst 01-11-2019

    Een lange overstap van 15 uur in Toronto. Vooraf uitgezocht of we het vliegveld mochten verlaten en wat we konden ondernemen. We kozen voor de stadstour met een Hop On Hop Off bus. Deze bus brengt je langs alle bezienswaardigheden in de stad. Voor ons perfect om een dagje te vermaken! Met als hoogtepunt de boottrip waarbij je prachtig uitzicht hebt over de skyline van Toronto!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “gezellige stad die het echte indonesie nog weerspiegeld”

    Geplaatst 26-10-2019

    Yogyakarta heeft naast de toeristische trekpleisters Borodpudur en Prambanan nog veel bezienswardigheden. Het koninklijk paleis, de water tempel, de lokale markten.............noem maar op. Het drukke Marlioboro street is het bruisend centrum van de stad. Mega druk, hectisch en bij aankomst de eerste keer overrompelend. Toch vind je hier een losse sfeer tussen de zeer vriendelijke plaatselijke bevolking.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “raja Ampat, onbekend paradijs op aarde.”

    Geplaatst 26-10-2019

    Raja Ampat beschrijven is bijna onmogelijk. Niet voor niks noemen ze dit de kweekvijver van de wereld. Het koraal is in betere staat dan het great barrier reef. Het aantal vissen, groot en klein, is ongeévenaard. Het water is kristalhelder. En misschien nog belangrijker: Raja Ampat wordt (nog) niet overspoeld door toeristen! Hier kan je nog alleen boven een koraal hangen, alleen op een verlaten strand liggen en hier slaap je bij voorkeur in een "homestay". Op een eiland, bij een lokale familie. Verwacht hier geen grote luxe of overvloedige maaltijden. Basic is hier de maatstaf. Lunch en diner meestal rijst met vis, het toilet is een oude pot en douchen doe je met de emmer. Maar het uitzicht zowel boven als onder water, de sfeer en de rust zijn onbetaalbaar!! Raja Ampat is voor wie weg iets verder van het begaande pad wil gaan het paradijs op aarde. Duidelijk bewijs is dat we hier op 8 dagen meer dan 1000 foto's hebben genomen.............

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Indrukwekkend.........”

    Geplaatst 26-10-2019

    Iedereen kent de klokken van de Boropudur maar Prambanan moet hiervoor niet onderdoen. Indrukwekkende tempel die je eerder in India verwacht dan in Indonesie. Veel is door aardbevingen vernield maar de grote tempels zijn overeind gebleven en in zeer goede staat. Een must-see voor iedereen die in de buurt is.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Na de ziel van Indonesie.”

    Geplaatst 26-10-2019

    Wij gingen naar Java om vanuit Surabaya Mount Bromo te bezoeken en daarna naar Yogyakarta voor Boropudur en Prambanan tempel. Jakart is de hoofdstad maar zoals ze zeggen: Yogyakarta is de ziel van Java. Hier veel minder teoristen dan in Bali, je bent meer onder de bevolking en een bezoek aan het mega drukke Marlioboro street is een onderdompeling in het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Zeer mooie plaats maar druk.”

    Geplaatst 26-10-2019

    De Boropudur tempel is misschien wel de meest bekende plaats van Java. Logisch want de tempel met al zijn beelden en klokken zijn prachtig. Nadeel is dat er zeer veel volk is zodat de magie van de plek een beetje verloren gaat. Foto's maken van de tempel en klokken is zeer moeilijk zonder andere toeristen erop. Wij hebben de tempel bezocht bij zonsopgang maar vonden dat niet echt een meerwaarde. Het geeft wel een meer mysterieus tintje aan de omgeving door de mist die over de bergen in de verte hangt. Je ziet de schoonheid van de tempel echter beter bij zonlicht. Voordeel is wel dat er in je ticket voor zonsopgang een gratis ontbijtbuffet is inbegrepen.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Schitterende zonsopgang”

    Geplaatst 24-10-2019

    Zeer speciaal om midden in de nacht te vertrekken en daarna je weg naar boven te banen tussen de vele jeeps en andere roege vogels. Daarna sta je letterlijk te schudden van de kou op 2300m hoogte maar wanneer de zon stilaan te voorschijn komt en je een duidelijker zicht op de Bromo vulkaan en zijn magistrale omgeving krijgt is alle miserie vlug vergeten. Mount Bromo in het zonlicht met de flarden wolken in het dal en daaronder de "sea of sands" blijft indrukwekkend en zeer mooi om te zien.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “nog altijd mooi maar veel te toeristisch”

    Geplaatst 24-10-2019

    15 jaar na mijn eerste keer naar Bali nu terug gegaan, gelukkig maar voor 3 dagen. Bali is en zal altijd mooi blijven maar wat een drukte! We sliepen op ongeveer 45km van de luchthaven inhet rustige plaatsje Sidimen maar het was toch elke keer 2 uur in de auto om van de toeristische trekpleisters terug te keren. Files een ganse dag door. In het waterpaleis waar ik 15 jaar geleden bijna alleen was stond nu een wachtrij van 15 minuten om de baden binnen te kunnen. In de Uluwatu tempel zaten de toeristien op de grond in de cirkel waar de kecak dans moest doorgaan..........de charme van Bali gaat stilaan verloren door het massatoerisme.

    2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Vorarlberg”

    Geplaatst 20-10-2019

    Vorarlberg is voor ons het meest aansprekend qua variëteiten:
    * de diversiteit aan landschappen
    * de rust >> vooral voor wandelaars, mountainbikers die er op uit willen is het Vorarlberg geweldig
    * voor de skiërs Bregenzerwald, Montafon, Brand / Bürs, Sonnenkoph, St. Anton Am Alberg, Zürs / Lech er zijn zoveel
    mogelijkheden dat je blijft terug komen.
    * in de zomermaanden een walhalla voor motorrijders , fietsers (wielrenners en mountainbikers).
    * de restaurants vanaf burgerlijk tot culinair
    * kortom voor ons het mooiste deel van Oostenrijk
    Hans Herms

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


   • 8,5

    Japan

    “Fantastisch mooi en makkelijk land om te bereizen”

    Geplaatst 18-10-2019 • gereisd september 2019 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    In de herfst van 2019 heb ik samen met mijn vriendin bijna 4 weken door Japan gereisd. We hebben alles met het openbaar vervoer (bus en trein) gedaan. We hebben ervoor gekozen om geen JR Pass te kopen, ik zal dit verderop toelichten. We zijn gestart in Tokyo en toen via Kanazawa naar de Japanse Alpen (Takayama, Kamikochi en Matsumoto) gereisd. Daarna doorgereisd naar de Kansai regio en Kyoto, Osaka, Nara en Kobe bezocht. Als laatste hebben we Hiroshima en Miyajima bezocht in het zuidwesten. Vanuit Osaka zijn we weer teruggevlogen naar Nederland.

    Japan is een fantastisch mooi, makkelijk en veilig land om doorheen te reizen. Openbaar vervoer is top, zelf de kleinste dorpjes in de Japanse Alpen zijn per lijnbus bereikbaar. Hotels zijn prijzig maar wel comfortabel en servicegericht. Het eten in Japan is natuurlijk fantastisch. Ook handig de vele convenience stores (zoals 7-eleven en Familymart), waar je naast eten bijvoorbeeld ook tickets kunt kopen en je geldzaken regelen. Wat we ook fijn vonden in Japan zijn de schone, openbare toiletten overal.

    Zoals hierboven al even genoemd hebben we de reis zonder JR Pass gedaan en hebben we in Japan gewoon losse tickets gekocht. In tegenstelling tot veel mensen denken is de JR Pass namelijk niet altijd goedkoper, zeker niet bij een langer verblijf in Japan. In de Japanse Alpen is het bijvoorbeeld veel sneller en goedkoper om met de bus te reizen. En in de Kansai regio kun je even makkelijk met de goedkopere lokale trein reizen in plaats van de JR trein. Wij waren uiteindelijk meer dan 100 euro per persoon goedkoper uit door geen JR Pass te kopen. Op internet kun je Japan Rail Pass calculators vinden waarmee je kunt berekenen of het de moeite waard is om een JR Pass aan te schaffen. En via de website Japan Bus Online kun je bustickets opzoeken en reserveren voor lange afstand bussen.

    We vonden de afwisseling en veelzijdigheid van Japan hartstikke leuk. Naast de miljoenensteden als Tokyo en Osaka ook schattige dorpjes in de Japanse Alpen met oude wijken met houten gebouwen, theehuisjes en kleine restaurantjes. Prachtige natuur in Kamikochi en op het eiland Miyajima. Een van onze favoriete steden was Kanazawa, een oude stad gelegen aan de Japanse zee. In Kanazawa vind je onder andere nog veel oude wijken, een prachtige Japanse tuin (Kenrokuen) en een hip museum met moderne kunst.

    Nog wat losse tips:
    • Wat erg leuk is om te doen is bij een Japanse familie thuis te koken en te eten. Via de website Nagomi Visit kun je zo’n bezoek regelen.
    • Reserveer vooraf alvast via internet een pocket wifi die je bij aankomst op de luchthaven kunt afhalen. Een pocket wifi is een apparaatje waarmee je constant wifi hebt op je smartphone. Reuze handig als je je weg wilt vinden via Google Maps.
    • En bereken dus vooraf of het de moeite waard is om zo'n dure JR Pass aan te schaffen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Kamikochi • Miyajima • Tokyo

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


   • 8,0

    Duitsland

    “Prachtig en veelzijdig land”

    Geplaatst 07-10-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2019 • alleen • zelfstandig

    Duitsland heeft zo veel mooie plekjes en het is zo'n veelzijdig land! Platteland, bergen, zee... Duitsland heeft het allemaal te bieden. Bovendien kun je heerlijk eten in Duitsland, ook al is het eten wel vaak vet. In de grote steden zoals Bremen kun je trouwens ook veel biologisch en vegetarisch eten krijgen. Duitsers zijn vaak wat stugge mensen, maar tegelijkertijd ook gastvrij. Ik woon op dit moment voor een half jaar in Bremen en deze stad is zeker een aanrader om een keer in het weekend te bezoeken (de bezienswaardigheden heb je binnen een dag wel allemaal gezien). Ook Warnemünde (aan zee) en Aachen (dichtbij Maastricht) zijn aanraders. Als je meer van de grote steden houd, kun je het beste naar Hamburg, Berlijn, München etc. gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Duitsland:

    Bremen • Berlijn • Hamburg

    Mijn Duitsland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


   • 8,4

    Colombia

    “Divers en bijzonder land”

    Geplaatst 27-09-2019 • gereisd juli 2019 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Colombia is een land dat veel te bieden heeft. Onze route was als volgt: Bogota - Tatacoa desert - Salento - Medellin - Minca - Tayrona - Palomino - Cartagena - Bogota. Deze route was een mix van zeer diverse natuur. Van woestijn landschap naar de groene heuvels in Salento. Het strand rondom de hostels in Palomino viel tegen, deze waren kort en vies. Als je wat meer door loopt kom je tot veel mooiere stranden (zie foto).
    Naast de mooie natuur zijn ook de steden en dorpen in Colombia erg bijzonder. Kleurrijke dropjes met vriendelijke mensen. Colombia is een land waar je makkelijk zelfstandig kunt rondtrekken. Wij hadden graag nog meer gezien van dit mooie en grote land!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Colombia:

    Salento • Tayrona National Park • Guatape

    Mijn Colombia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Unieke stedentrip”

    Geplaatst 17-09-2019

    Als je aan een stedentrip denkt, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan Athene. Toch is het tof om Athene een keer gezien te hebben. Je gaat hier echt terug in de tijd als je rondom de tempels en ruïnes loopt. Athene heeft overigens ook moderne plekjes. Binnen drie dagen heb je er eigenlijk wel zo'n beetje alles gezien als je goed ter been bent, want de bezienswaardigheden liggen eigenlijk allemaal heel dichtbij elkaar, terwijl de stad toch wel immens groot is. De mensen zijn (op een paar uitzonderingen na) super vriendelijk en spreken allemaal (bijna vloeiend) Engels. Het eten is heerlijk en je hebt bijna overal wel uitzicht op de Akropolis. Je kunt hier ook leuk en goedkoop shoppen, hoewel de mode in Athene wel heel anders is dan de mode in Nederland. Athene heeft ook een mooie kustlijn met prachtig blauw water. Piraeus is een leuk havenstadje en heeft ook een strandje, wat ongeveer op 30 minuten lopen van het metrostation ligt.

    Het is een aanrader om naar Athene te gaan terwijl je student bent, want je krijgt overal gratis toegang! Bij het openbaar vervoer krijg je 50% korting. Denk er wel aan om je studentenpas mee te nemen, want anders krijg je geen korting. Op sommige plekken wordt trouwens echt alleen korting gegeven als je aan een universiteit studeert, dus als je HBO doet, heb je in dit geval pech (ligt er vaak een beetje aan wie er aan de kassa zit).

    Het is aan te raden om voor de grote bezienswaardigheden een combinatieticket aan te schaffen. Dit geeft je toegang tot de oude Agora, de Romeinse Agora, de bibliotheek van Hadrianus, Kerameikos, het theater van Dionysus en de Akropolis. Je kunt dit kaartje het beste kopen bij Kerameikos of de bibliotheek van Hadrianus, want hier is het over het algemeen niet druk. Als je eenmaal je combinatieticket hebt gekocht, hoef je niet in de wachtrij te staan (buiten het zomerseizoen in ieder geval niet).

    Qua eten had ik 1 favoriet eettentje in Athene. Dit was Cafe Metropol met uitzicht op de grote Metropolitaan. Je hebt hier een menu met salade, hoofdgerecht en een drankje naar keuze voor maar 14 euro in totaal. Het personeel is super vriendelijk en er is een erg snelle service.

    Aanraders in Athene zijn de Akropolis (denk aan het parthenon, erechteion, tempel van Athena Nike), Romeinse Agora, tempel van Hephaistos, Anafiotika, Plaka, Monastiraki, tempel van de Olympische Zeus, Akropolismuseum, Syntagma (Het parlement met de wisseling van de wacht is ook leuk om te zien), Odeion van Herodes Atticus, bibliotheek van Hadrianus, grote en kleine Metropolitaan en Piraeus.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Nog nooit zoiets gezien”

    Geplaatst 15-09-2019

    Deze excursie hebben we geboekt bij Ken's tours en ze geven je een rondleiding door de Lower Canyon. Alhoewel mensen ons hadden gewaarschuwd dat de excursie dagen tot weken van tevoren volgeboekt zouden zijn, namen we toch de gok. We hadden geluk en zagen 2 kaartjes voor 2 dagen later. Je moest er ruim van tevoren aanwezig zijn als het tijd is ga je per groepje door de Canyon heen. Er gaat een gids mee die veel vertelt over het ontstaan van de Canyon en geeft tips over foto's maken en waar je moet kijken. Ze maakt zelfs foto's van je. Sommige delen waren vrij smal om doorheen te lopen, maar heb nooit het idee gehad claustrofobisch te worden. Een minpuntje is dat het erg toeristisch is. Ik heb aardig wat gezien van de wereld, maar heb nog nooit zoiets gezien als dit. Hier moet je gewoon een keer geweest zijn.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Kleurrijk Istanbul”

    Geplaatst 12-09-2019

    Istanbul heeft mij enorm verrast en het was een feest om hier foto's te maken: zo veel mooie en kleurrijke plekken in deze stad! Het is snel één van mijn favoriete steden geworden en ik ga zeker eens terug.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Geweldige stad met veel geschiedenis”

    Geplaatst 09-09-2019

    Ik ben vorig weekend met een groep vrienden in Berlijn geweest en het was geweldig! Er is zoveel te zien en te doen in Berlijn, dus je hoeft je hier niet te vervelen. Naast mooie bezienswaardigheden, is ook de geschiedenis zeer interessant. Aanraders zijn de Fernsehturm (Alexanderplatz), Reichstag, Berliner Dom, Brandenburger Tor, Holocaustmonument, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, East Side Gallery en het Natuurhistorisch museum van Berlijn. Natuurlijk zijn de verschillende musea in het Museuminsel ook de moeite waard als je genoeg tijd hebt! Berlijn is echt een anrader!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Het prachtige Barcelona”

    Geplaatst 09-09-2019

    Super bestemming voor een stedentripje! Je kunt hier werkelijk alles beleven. Barcelona heeft heerlijke terrasjes, een mooie kustlijn, aangename temperaturen en super veel leuke straatjes en bezienswaardigheden. Ik ben er in september 4 dagen geweest en heb me op geen enkel moment onveilig gevoeld. Iedereen spreekt er goed Engels. Zoals in elke grote stad zijn er helaas wel heel veel bedelaars en zwervers (met name op de Ramblas). Hieronder volgt onze dagplanning, wat op zich goed te doen is als je van lopen houd, of maar een keer naar Barcelona toe wil gaan!

    Dag 1: de Ramblas, Gotische wijk, Plaça Reial, la Boqueria (heerlijk eten!), el Raval, Plaça Catalunya, Columbus monument, Plaça del Pi, El Born, Palau Güell, Plaça Sant Jaume, Plaça de Sant Felip Neri, kathedraal van Barcelona, Via Laietana, Parc de la Ciutadella (de waterval in dit park is een echte aanrader: cascada monumental) en Arc de Triomf. 'S avonds zijn we nog naar het winkelcentrum Maremagnum bij Port Vell gegaan.

    Dag 2: Passeig de Gràcia, Casa Milà - La Pedrera, Casa Batlló, Casa Amatller (ligt naast het beroemde Casa Batlló), Casa Vicens, Park Güell en natuurlijk de Sagrada Família.

    Dag 3: Montjuïc kasteel per kabelbaan (Telefèric), Poble Espanyol, Platja de la Barceloneta en een boottocht langs de kust van Barcelona met Las Golondrinas (duurt 1,5 uur en kost ongeveer 12 euro voor studenten en 15 voor volwassenen).

    Dag 4: Omdat onze vlucht 's avonds alweer terug naar Nederland ging, zijn we alleen naar Tibidabo gegaan om de Sagrat Cor (kerk) te bekijken. Hier is overigens ook een pretpark te vinden.

    Het is echt een aanrader om vooraf online kaartjes te kopen als je ergens in wil. Wij hebben dit gedaan via Get Your Guide en dit werkte perfect! Wij hebben hier o.a. tickets voor het openbaar vervoer op gekocht. Een ticket voor 96 uur kost ongeveer 28 euro, en je kunt er in principe onbeperkt mee reizen door Barcelona. We hebben ook online tickets gekocht voor Park Güell en Poble Espanyol. Dit scheelt behoorlijk wat tijd!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Monument Valley; Mijn indianennaam was "Blanke Appel"”

    Geplaatst 07-09-2019

    Ik heb als blanke westerse vrouw de unieke kans gehad om lange tijd op een traditionele manier bij en met de Navajo indianen in Monument Valley te leven. Ik heb in de tijd dat ik daar woonde, geprobeerd me zoveel mogelijk aan te passen aan hun manier van leven; The Navajo Way of Life, met alle ongemakken en blunders, maar ook met alle emotionele en prachtige ervaringen die daarbij hoorden, vastberaden om me zo goed mogelijk als een echte Navajo vrouw staande te houden. Door bij de Navajo indianen te leven, heb ik van binnenuit heel veel over deze fascinerende cultuur geleerd en hier heb ik jaren later een boek over geschreven. Mijn boek is niet alleen een boek over de Navajo indianen en hun manier van leven. Mijn boek is veel meer dan dat. Het is mijn persoonlijke verhaal, een soort reisdagboek van een hele belangrijke periode in mijn leven, maar ook een liefdesverhaal. Een liefdesverhaal tussen een blanke westerse vrouw en een traditionele Navajo indiaan, die samen vele obstakels, zowel binnen de cultuur, als binnen de familie én binnen hun relatie moesten zien te overwinnen om bij elkaar te kunnen zijn. Een verhaal over een unieke ervaring van een blanke vrouw die er alles voor over had om haar passie, haar droom én haar grote liefde, te volgen. Monument Valley en de Navajo Way of Life heb ik voor altijd in mijn hart gesloten! Voor meer informatie over mijn boek: www.DorotheaBorn.nl, echt een uniek en mooi reisverhaal over het geweldige Monument Valley & de bijzondere Navajo cultuur!

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Cyprus”

    Geplaatst 01-09-2019

    Cyprus in het najaar gedaan van 2017. Verbleven in Maroni bij een dame die haar gastenverblijf slaapkamer verhuurde. Maroni ligt niet centraal dus een auto was zeker nodig om zowel het westen als het oosten van het eiland te ontdekken. Cyprus is voor mij niet een eiland om nogmaals te willen bezoeken. Het gedeelde Nicosia is apart en het islamitisch gedeelte ademt minder vrijheid uit dan me lief is.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Quad”

    Geplaatst 01-09-2019

    We verbleven niet in de 'resorts' maar gewoon wat er te boeken is met airbnb of booking.com. Als je de weg een beetje weet is het veilig genoeg een quad te huren en zelf op ontdekking te gaan. Echte aanrader!

    2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Toeristische oude stad”

    Geplaatst 29-08-2019

    Ben er nu 2x geweest . Het blijft een mooie stad maar het is er een stuk drukker en toeristischer geworden.
    De prijzen zijn iets omhoog gegaan (nog steeds goedkoop) en er zijn veel meer souvernir winkeltjes dan de laatste keer dat ik er was. Maar zeker de moeite waard. Wij zijn de berg opgelopen naar de burgt en hebben hier van het uitzicht genoten.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “oostelijk Zuid Afrika”

    Geplaatst 28-08-2019 • gereisd april 2019 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    In april 2019 reisden we met ons gezin met 2 tieners naar Zuid-Afrika. we vertrokken in Johannesburg, gingen via de parchtige Blyde Canyon richten Kruger Park, maar eerst logeerden we enkele dagen in het Balule reservaat, dat grenst aan het Kruger Park. eigenlijk was dit zelfs beter dan het Kruger Park omdat hier off road kan gereden worden. Daarna gingen we naar de prachtige tropische kust , met Isimangaliso en de stranden daar als hoogtepunt. We keerden terug naar Johannesburg via de Drakensberge. Het eten in Zuid-Afrika vonden we iets minder (ivgm Azië) , de mensen waren super vriendelijk maar bij het vallen van de avond is het toch opletten geblazen. AL bij al een fantastische bestemming. via mijn blog kan u meer info terugvinden : https://thetravellingfamilyblog.wordpress.com/reisroute-2/

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    balule - Hoedspruit (krugerpark private game reserve) • iSimangaliso Wetland Park • Drakensbergen

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


   • 8,0

    Noorwegen

    “Gwelidig mooi land”

    Geplaatst 22-08-2019 • gereisd juni 2019 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij kozen voor de ferry vanaf Kiel naar Oslo voor de heenreis. Gewelidige manier om 100km te overbruggen zonder moeite. Lekker eten aan boord leuke cafetjes enz. De winkels links laten liggen want duur en weinig bijzonders. Met de COLOR line 12:00 boarden in Kiel en 10:00 aanmeren de volgende ochtend in Oslo top exact op tijd. Daar moet je dan wel even geduld hebben want de drugshond wil aan alles ruiken :-) . Een Stave Church mag je natuurlijk niet missen. Wij bezochten die in Heddal. Ligt ook een mooie historische boerderij bij. Via Rysstad waar wij overnachtten op een prima camping Silver Garden Hotel & Feriesenter, Rysstad. De volgende dag door naar Preikestolen via de mooie Fv337 waar je de Natural swimming pools and water cacades aan het begin niet over moet slaan maar ook de detour naar Månafossen is zeker de moeite waard. Wel een steile klim naar de bovenkant ca 25% maar goed te doen op wandelschoenen. Als je boven bent kun je doorlopen naar een mooie vallei als je de tijd hebt. Overnacht op de Preikestolen camping die voor een groot deel eigenlijk voor campers en caravans is maar een mooi afgescheiden deel voor tenten heeft. Dan moet je wel vrij ver lopen voor het toilet maar sta je mooi rustig. Wij kozen ervoor om Preikestolen met een gids "off the beaten track " te doen. Geboekt bij https://outdoorlifenorway.com/ was su[per geregeld wordt je opgehaald bij de camping en via de originele route naar de Pulpit rock met uiteraard schitterende uitzichten. De reis vervolgd via de Ryfyle Vegen. Wel je navigatie goed programmeren anders mis je sommige stukken. De The zinc mines Allman gorge bezocht. Moet je wel even bij het eenvoudige cafe wachten op een gids. Als je goed rijd kom je ook langs Svandalsfossen wederom een stukje prachtige natuur. De Sauda smeltverk is nog steeds in bedrijf. Uiteraard ook Oslo bezocht voor een stukje cultuur. Ekeberg-camping was wederom geheel vol dus wel even reserveren als je hier wil staan. Je kunt wel makkelijk met de bus naar het centrum. Wij vonden camping Sjohaug 35 km onder Oslo vlak bij Moss wel een NFN pas noodzakelijk. Prima sauna en afkoelen in de Oslo fjord. Heel lieve mensen die je graag betrekken bij lokale gebeurtenissen. Vigeland Park bezocht met zijn schitterende beelden in een prachtig aangelegd park. Akershus Festning is ook een bezoek waard. Verder is Oslo een mooie stad waar je ook goed kunt shoppen. Het Hard Rock cafe zou ik overslaan. Een New York strip taaier dan mijn schoenzolen.... De terug reis hebben we via Gotenburg Kopenhagen en Hamburg gedaan Alle drie gerust de moeite waard om een middag of hele dag door te brengen wat de terug reis ook lekker relaxed maakt

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Noorwegen:

    Preikestolen • Manafossen • Ryfylke Vegen

    Mijn Noorwegen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Prachtige natuur”

    Geplaatst 19-08-2019

    Dit jaar met het gezin voor het eerst in Le Marche geweest. Qua natuur doet deze regio zeker niet onder voor Toscane. Sterker nog, de heuvels zijn nog glooiender, groener en ongerepter dan in Toscane. Deze regio mist dan wel weer de rijke cultuur en de veelheid aan prachtige dorpen/steden die er in Toscane zijn te bezichtigen. Maar de prachtige natuur en de mooie stranden maken veel goed!

    2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Mix van Spaanse, Caribische en Amerikaanse invloeden”

    Geplaatst 15-08-2019 • gereisd mei 2011 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Hier een Maand rondgereisd, waar San Juan de hoofdstad is. Mooie gezellige stad, vooral het historische centrum.
    we hadden een huur auto, en het land is goed en makkelijk af te leggen met een auto. Mooiste plekken die ik bezocht heb zijn. El Yunque National Forest, Bahía Bioluminescente, en het eilandje Culebra. Oja en mocht je een keer Puerto Rico gaan bezoeken, probeer dan zeker de Piononos...mmmm

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Puerto Rico:

    Bahía Bioluminescente • San Juan • Culebra

    Mijn Puerto Rico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Blauwe zee! Ruig landschap.”

    Geplaatst 10-08-2019

    Helemaal in het verre zuiden van Italië vind je ruige landbouwgebieden met olijfbomen en graan. De kust is hier heel mooi. De zee is blauw, het zand rood/geel. Je vindt hier niet veel toeristen van buiten Italië. De wegen zijn wel slecht, maar laat je daardoor niet afschrikken!

    2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Prachtig land en heerlijke vakantiebestemming!”

    Geplaatst 05-08-2019

    Tot nog toe heb ik in Istrië alleen de plaatsen Umag en Novigrad bezocht. Dit omdat we vanuit Slovenië op dagtripje naar Kroatië gingen. Als je in Kroatië bent, kun je dus ook ideaal een dagje naar Slovenië gaan. Istrië is echt prachtig. Leuke stadjes aan de zee, leuke boulevards, leuke terrasjes, binnenstadjes, genoeg toeristenwinkeltjes en super vriendelijke mensen! Je kunt hier heerlijke boottochten maken van lange of korte duur. Als je Kroatië binnen rijdt, krijg je meteen een vakantiegevoel. De omgeving is netjes, de natuur ziet er goed uit, en de meeste huizen en gebieden zijn goed onderhouden. Kroatië is totaal niet duur. Het is alleen een nadeel dat parkeermeters vaak geen briefgeld boven de 50 kuna innemen. Verder kun je in Kroatië zelf vrij gemakkelijk geld wisselen of kuna's pinnen via ATM machines. Umag is vooral leuk omdat het een levendige stad is, met genoeg winkels en terrassen. Novigrad is een super idyllisch stadje met leuke straatjes en gebouwen. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Mooi vakantieland!”

    Geplaatst 05-08-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2019 • met familie • zelfstandig

    Oostenrijk is een prima vakantieland als je er even tussenuit wil, maar tegelijkertijd niet al te ver weg wel. Er is genoeg te zien en te beleven in Oostenrijk, afhankelijk van waar je zit. Ik ben zelf alleen in Salzburg en Salzburgerland geweest. Hoogtepunten zijn hier Salzburg, de Krimmler Wasserfälle, de Großglockner en Zell am See. Bovendien is het stuwmeer in Kaprun super mooi! Het eten in Oostenrijk is net zo lekker als in Duitsland. Het is hier alleen net iets duurder.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oostenrijk:

    Kaprun • Krimmler wasserfalle  • Gro§glockner

    Mijn Oostenrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Leuke vakantiebestemming en heerlijk eten”

    Geplaatst 05-08-2019

    Toen ik klein was, ben ik hier meerdere malen geweest. Ik heb het hier altijd naar mijn zijn gehad, en vroeger was het hier ook nog niet zo toeristisch. In Bayern is er echt genoeg te doen om een aantal keer terug te komen. De Krimmler Wasserfälle zijn absoluut de moeite waard om te bezichtigen. De Großglockner Hochalpenstraße is ook de moeite waard. Het kan hier wel frisjes zijn omdat je behoorlijk hoog in de bergen zit. Schloss Neuschwanstein mag je zeker niet overslaan als je in de regio bent. Als je interesse hebt in de geschiedenis en WO2, dan moet je ook het Adelaarsnest bij Berchtesgaden bezoeken. Op de Chiemsee en Bodensee kun je heerlijk varen. De Königssee is ook mooi.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Tegenvaller”

    Geplaatst 05-08-2019

    Het ziet er op de foto's leuker uit dan dat het in werkelijkheid is. Ik zou Volterra niemand aanraden, maar als je tijd over hebt, dan is Volterra vast een keer leuk om de dag door te komen. Het Romeinse theater in Volterra is dan wel weer leuk om te zien.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “De Sloveense kust is super mooi!”

    Geplaatst 05-08-2019

    Alle grote plaatsen aan de Sloveense kust heb ik wel bezocht. Piran is vooral mooi om de leuke straatjes en boulevard. Portoroz wordt door de Slovenen ook wel het Monaco van Slovenië genoemd, omdat de rijkere mensen hier voornamelijk verblijven. Portoroz heeft een leuke haven, maar verder is er niet super veel te beleven. Izola is ook een schattig plaatsje aan de kust, waar je ook heerlijk langs de zee kunt lopen. Koper is vooral leuk vanwege de binnenstad. Hier vind je een aantal mooie gebouwen en is vanalles te beleven. In Koper komen ook cruiseschepen aanmeren. Leuk om eens te zien hoe groot zo'n schepen zijn! Mijn absolute hoogtepunt van de Sloveense kust is toch wel Mesecev Zaliv (Moon Bay) in Strunjan! Dit is een baai in de vorm van een maan en ziet er echt adembenemend mooi uit!

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Mooi stadje aan zee!”

    Geplaatst 05-08-2019

    Piran mag je zeker niet overslaan als je de Sloveense kust bezoekt. Het is een idyllisch stadje met mooie architectuur, leuke straatjes en leuke winkeltjes. Je kunt hier een heerlijke wandeling langs de zee maken en er zijn genoeg terrasjes te vinden. Je kunt Piran ook ideaal combineren met andere stadjes aan zee, zoals Izola, Portoroz, Koper en Strunjan (Mesecev Zaliv).

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Beeldschoon en helder water!”

    Geplaatst 05-08-2019

    Bled is toch wel het hoogtepunt van Slovenië (samen met de Soca vallei). Als je in Slovenië bent, moet je Bled gewoon gezien hebben. Het is er best toeristisch in de zomer maanden, maar tegenover andere vakantielanden valt het aantal toeristen reuze mee. Je kunt een dagje Bled ook ideaal combineren met een bezoek aan de Vintgar kloof, wat maar een paar kilometer verderop ligt. Ook de Vintgar kloof is behoorlijk toeristisch, maar absoluut de moeite waard! In Bled kun je een bootje huren om naar het kerkje op het eiland middenin het meer te varen. Dit is echt een aanrader. Het is heerlijk vertoeven op het meer, en het water is zo zuiver en helder dat je het liefst meteen er in springt! Absoluut de moeite waard dus!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Klein maar fijn!”

    Geplaatst 05-08-2019

    Ljubljana mag dan wel de hoofdstad van Slovenië zijn, maar het is een super kleine stad. Ljubljana is een mooie en schone stad, waar je lekker kunt rond slenteren en heerlijk terrasjes kunt pikken. Het is leuk om ook even langs de vele marktkraampjes te lopen, waar je bijvoorbeeld fruit, groente en schnapps kunt proeven. Ook vind je hier leuke souvenirtjes om mee naar huis te nemen. Toen we in Ljubljana waren zijn we ook omhoog naar het kasteel van Ljubljana gelopen. Het was bloedheet, dus het was geen gemakkelijke klim (je kunt trouwens ook een lift naar boven nemen), en naar mijn mening is het kasteel niet echt de moeite om te bezichtigen. Verder kun je er nog een boottocht maken over de rivier. Qua sfeer is de stad vergelijkbaar met Utrecht, waar je ook heerlijk langs het water kunt lopen. Het is er wel prijzig, maar dat probleem heb je in elke hoofdstad. Kortom: je moet Ljubljana een keer bezocht hebben als je in Slovenië bent!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Super vakantiebestemming!”

    Geplaatst 03-08-2019

    In totaal ben ik 3 keer in Toscane geweest, en alle 3 de keren heb ik het er super naar mijn zin gehad. Ik verbleef op een vakantiepark 5km van Pisa vandaan, dus de meeste bezienswaardigheden waren vrij dichtbij. De volgende plekken moet je niet missen in Toscane en omgeving: Siena, Pisa, Lucca, San Gimignano, Florence, Livorno, Cinque Terre!

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Overrated maar moet je gezien hebben”

    Geplaatst 03-08-2019

    Hoewel Pisa behoorlijk overrated is, vind ik wel dat je Pisa een keer gezien moet hebben. De toren is natuurlijk een typisch symbool van Italië en ziet er mooi uit. Verder is de toren niet super speciaal. Het is er echt super toeristisch, je bent er nooit alleen. Het is leuk om een keer te gaan shoppen in de stad van Pisa. Onderweg hier naartoe kom je langs een mooi stadspark, dat zeker de moeite waard is om eens een kijkje in te gaan nemen. Rondom de toren word je onderhand doodgegooid met souvenirs en marktkraampjes. Probeer wat van de prijs van souvenirs af te doen, want de souvenirs zijn niet veel waard.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Schattig stadje!”

    Geplaatst 03-08-2019

    Lucca is echt een schattig stadje. Leuke bezienswaardigheden en toffe Italiaanse sfeer. Het is er niet super groot, dus binnen een dag heb je er wel alles gezien. Het is met name leuk om Lucca te bezichtigen als er markt is. Hier kun je goedkoop kleding en accessoires scoren. Het is ook leuk om Gelatarium te bezoeken: dit is een ijssalon waar je zelf je ijs kunt tappen en samenstellen.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Leuke stad in Toscane”

    Geplaatst 03-08-2019

    Florence is een leuke stad en heeft een aantal mooie gebouwen en bezienswaardigheden. Het is geen goedkope stad als je lekker op een terrasje wil zitten en iets wil eten, maar het eten is er wel lekker. Je kunt in Florence heerlijk shoppen en rond slenteren door de straatjes. Ponte Vecchio is zeker een aanrader om over heen te lopen en om te zien vanaf een uitzichtpunt.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Simpelweg prachtig!”

    Geplaatst 03-08-2019

    Een woord: wauw! Het is echt prachtig in Cinque Terre. Je kunt er wandelen langs de wandelpaden, maar je kunt ook de trein nemen van dorpje naar dorpje. Het is hier echt genieten. Je kunt heerlijk vertoeven aan de stranden of op een terrasje in een van de dorpjes. Overal hangt een gezellige sfeer en het uitzicht op zee is onbeschrijfelijk mooi. Echt een aanrader!

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Favoriete stad in Europa!”

    Geplaatst 03-08-2019

    Siena moet je gezien hebben als je een keer in Toscane bent! In Toscane heb ik alles wel gezien, aangezien ik er 3 keer geweest ben, maar Siena is het mooiste wat ik in Toscane gezien heb. De stad, de sfeer, de architectuur, het eten. Alles is er helemaal top. Zelfs de natuur rondom Siena is mooi. Echt een prachtig, authentiek Italiaans stadje. Ik zou er graag nog een keer naar toe gaan. Zeker een aanrader!

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

   • “Tegenvaller.”

    Geplaatst 03-08-2019

    Ik was in Boedapest voor de Formule 1 race in 2018, en zou daarbij ook een dag hebben om een dag de stad te gaan verkennen. Ik had hoge verwachtingen van de stad omdat ik van veel mensen positieve dingen had gehoord over de stad. Ook had ik allemaal mooie foto's gezien op social media. Eenmaal aangekomen viel me eigenlijk meteen op dat Boedapest een vrij vieze stad is. Begrijp me niet verkeerd, de bezienswaardigheden zijn prachtig! Alles buiten de bezienswaardigheden is vies en slecht onderhouden. Hongaren zijn geen vriendelijke mensen en in het centrum ben je snel veel geld kwijt. Als je een taxi neemt, kun je van tevoren het best een prijs afspreken, anders word je opgelicht waar je bij zit. Dit zijn een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn: Synagoge, St. Stephan's Basilica, Parlement, Fisherman's Bastion en Buda Castle. Het is ook leuk om een ritje in het reuzenrad Budapest Eye te maken, maar dit is niet goedkoop. Ook een aanrader is Gelarto Rosa, een ijssalon waarin je ijsjes kunt kopen in de vorm van een roosje.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

    • “Heerlijk land! ”

     Geplaatst 15-02-2016 • gereisd mei 2015 • 1 week lang • alleen • zelfstandig
     Sebastiaan van der Burg

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frans-Polynesië:

     Stranden  • Nadi

     Mijn Frans-Polynesië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 9
     • Eten: 8
     • Stranden: 10

     21

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,5

     Japan

     “Ongeëvenaard Japan”

     Geplaatst 29-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig
     Deborah

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

     Tokyo • Miyajima (eiland bij Hiroshima) • Kyoto

     Mijn Japan beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 8
     • Eten: 8
     • Stranden: N.v.t.

     19


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 19 september 2018 18:26

      Hey, ik zou graag meer details van je reis willen, zoals reisschema, je gekozen overnachtingen en de totaalkosten van de gehele reis. Is dit iets dat je me zou kunnen mailen?


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 19 september 2018 18:26

      Hey, ik zou graag meer details van je reis willen, zoals reisschema, je gekozen overnachtingen en de totaalkosten van de gehele reis. Is dit iets dat je me zou kunnen mailen?

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,0

     Zimbabwe

     “Victoria Falls en Hwange Game Parks”

     Geplaatst 08-11-2017 • gereisd augustus 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zimbabwe:

     Victoria Falls • Hwange National Park • Great Zimbabwe

     Mijn Zimbabwe beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 9
     • Eten: 7
     • Stranden: N.v.t.

     18

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,0

     Sri Lanka

     “Sri Lanka”

     Geplaatst 17-03-2018 • gereisd september 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig
     Jeanette Santing

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

     Trincomalee • Ella • Sigiriya

     Mijn Sri Lanka beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 10
     • Eten: 7
     • Stranden: 8

     18


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 02 april 2018 18:13

      Hoi Jeanette, Dankjewel voor je ervaring. Ik ga aankomende zomer naar Sri Lanka. Heb jij toevallig contactgegevens van de gids. Het lijkt me namelijk zeker de moeite waard om met een gids Sri Lanka te ontdekken. Alvast bedankt.


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 02 april 2018 18:13

      Hoi Jeanette, Dankjewel voor je ervaring. Ik ga aankomende zomer naar Sri Lanka. Heb jij toevallig contactgegevens van de gids. Het lijkt me namelijk zeker de moeite waard om met een gids Sri Lanka te ontdekken. Alvast bedankt.


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 02 april 2018 18:50

      Hoi Jeanette, Dankjewel voor je ervaring. Ik ga aankomende zomer naar Sri Lanka. Heb jij toevallig contactgegevens van de gids. Het lijkt me namelijk zeker de moeite waard om met een gids Sri Lanka te ontdekken. Alvast bedankt.

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,6

     Albanië

     “Mega trip”

     Geplaatst 31-10-2017 • gereisd juni 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig
     Jasper Hendrix

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

     Valbona • Tirana • Durres

     Mijn Albanië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 9
     • Eten: 8
     • Stranden: 8

     17

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,0

     Kenia

     “Een en al avontuur”

     Geplaatst 06-02-2018 • gereisd maart 2012 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig
     Elke 1985

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Kenia:

     Lake Baringo • Diani Beach • Tsavo East & Tsavo West

     Mijn Kenia beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 10
     • Eten: 6
     • Stranden: 9

     16

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,0

     Namibië

     “Namibië”

     Geplaatst 27-02-2018 • gereisd december 2017 • 3 weken lang • met partner • individuele rondreis
     Conny van Gremberghe

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

     Lüderitz e.o. • Sossusvlei • Kalahari

     Mijn Namibië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 9
     • Eten: 7
     • Stranden: 8

     16

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,5

     Japan

     “Dit bijzondere, prachtige land geeft zoveel terug”

     Geplaatst 14-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in maart 2016 • alleen • zelfstandig
     Tom Hagendoorn

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

     Kyoto • Kiso Valley • Koyasan

     Mijn Japan beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 9
     • Eten: 9
     • Stranden: N.v.t.

     16

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren

    • “Oogverblindend mooi”

     Geplaatst 28-11-2017 • gereisd december 2016 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig
     Daily van Erp

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

     Wanaka • Queenstown • Milford sound

     Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 10
     • Eten: 7
     • Stranden: N.v.t.

     15


     • 0 ervaringen,
      40 landen bezocht
      Geplaatst op 31 januari 2018 15:48

      Heb je ook nog een lijstje met “must do” dag hikes? Op ons lijstje staat al hooker valley (mount cook), Tongariro Alpine Crossing en Rob Roy track in Wanaka. We zijn benieuwd benieuwd naar extra tips :-)

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,4

     Fiji

     “PARADIJSELIJK”

     Geplaatst 28-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig
     Daily van Erp

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Fiji:

     Nadi  • South sea island • White Sandy Beach

     Mijn Fiji beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
     • Gastvrijheid: 7
     • Natuur: 8
     • Eten: 6
     • Stranden: 10

     15

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,8

     Botswana

     “Mooiste parken en natuur”

     Geplaatst 20-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2016 • met partner • zelfstandig
     Iris

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

     Okavango Delta • Moremi NP • Elephant Sands

     Mijn Botswana beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 10
     • Eten: 8
     • Stranden: N.v.t.

     15

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 6,6

     Israël

     “Alleen leuk voor Westerse mensen???”

     Geplaatst 26-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2017 • alleen • zelfstandig
     Angelique de Mooij

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

     Jaffa (Arabische gedeelte van Tel-Aviv) • Akko • Ramallah

     Mijn Israël beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 3
     • Natuur: 7
     • Eten: 8
     • Stranden: 7

     14

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,0

     Tanzania

     “Heel veel prachtbeesten en een schitterend eiland!”

     Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2016 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig
     Boaz

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

     Serengeti • Ngorongoro Krater • Zanzibar

     Mijn Tanzania beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
     • Gastvrijheid: 7
     • Natuur: 10
     • Eten: 8
     • Stranden: 9

     14


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 13 juni 2018 14:57

      Hey Boaz, leuk je bericht te lezen nu heb ik een vraag: Wij willen in sep. ook naar Tanzania en daar natuurlijk ook een safari doen en zijn even aan het vergelijken hoe of wat. Nu lees ik jou bericht dat jullie het daar ter plekke pas hebben geregeld? scheelt dat echt super veel? of via wat hebben jullie dat dan geregeld? Groeten Lisa

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,0

     Brazilië

     “Rustige natuur en drukke steden.”

     Geplaatst 25-11-2017 • gereisd februari 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig
     Josefien

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

     Amazone regenwoud • Foz do Iguasu

     Mijn Brazilië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
     • Gastvrijheid: 7
     • Natuur: 7
     • Eten: 7
     • Stranden: N.v.t.

     14

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,3

     India

     “Een land van tegenstellingen”

     Geplaatst 30-11-2017 • gereisd juli 2009 • 4 weken lang • met familie • zelfstandig
     Lieke van der Heiden

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

     Agra & de Taj Mahal • Back wathers • Cochin

     Mijn India beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 6
     • Natuur: 7
     • Eten: 7
     • Stranden: N.v.t.

     14

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,5

     Marokko

     “Een land van cultuur, handel en authentiek eten”

     Geplaatst 30-11-2017 • gereisd september 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig
     Senna

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

     Marrakech • Ourika Valley • Essaouira

     Mijn Marokko beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 8
     • Eten: 9
     • Stranden: N.v.t.

     14

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,4

     Albanië

     “Wat is Albanie een geweldig land.”

     Geplaatst 01-01-2017 • gereisd mei 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig
     Rene de Wilgen

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

     saranda en ksamil • Gjirokaster • The Blue Eye

     Mijn Albanië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 9
     • Eten: 9
     • Stranden: 9

     14


     • 0 ervaringen,
      19 landen bezocht
      Geplaatst op 08 februari 2017 17:38

      Beste Rene, We overwegen om, deels, naar Albanie te gaan, deze zomer. In welk hotel verbleven jullie in saranda? Groet, dario


     • 1 ervaring,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 13 februari 2017 05:19

      Beste Darlo, Wij hebben alles geregeld via www.toditravel.com. Perfect geregeld door een Nederlander die al jaren in Albanie woont. Ik zou het via hen regelen. De moeilijkheid met Albanie is nog steeds dat men weinig Engels spreekt dus om op safe te gaan laat het regelen. Daarbij krijg je via Todi Travel een betere prijs in de hotels. Als buitenlander word je nog wel eens genept in Albanie. Veel plezier in het mooie Albanie. Wij gaan dit jaar ook weer terug. Rene.

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,3

     India

     “Incredible India”

     Geplaatst 27-11-2017 • gereisd augustus 2012 • 4 weken lang • met familie • zelfstandig

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

     Varanasi • Jodhpur

     Mijn India beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 4
     • Natuur: 7
     • Eten: 8
     • Stranden: N.v.t.

     13

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,2

     Brazilië

     “Backpacken in Brazillie ”

     Geplaatst 27-11-2017 • gereisd december 2015 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig
     Kelly Bijwaard

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

     Iguazu Falls • Ilha Grande • Paraty

     Mijn Brazilië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 10
     • Eten: 7
     • Stranden: 10

     13

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,8

     Egypte

     “Een land van oudheden en meer....”

     Geplaatst 23-11-2017 • gereisd mei 2013 • 2 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Koning Aap
     Helma Mittertreiner

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

     Abu Simbel • Cairo • Luxor Tempel

     Mijn Egypte beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 7
     • Natuur: 7
     • Eten: 7
     • Stranden: N.v.t.

     13

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren

    • “Genootschapseilanden: paradijs, relaxen, franchipanibloemen, ukelelemuziek, (w)onderwaterwereld, jungle”

     Geplaatst 02-01-2015 • gereisd februari 2011 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig
     Lies Berghmans

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frans-Polynesië:

     Bora Bora lagune • Moorea • Tahaa

     Mijn Frans-Polynesië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 10
     • Eten: 10
     • Stranden: 9

     13

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,6

     Marokko

     “Mystic Morocco”

     Geplaatst 30-11-2017 • gereisd juni 2014 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig
     Tara

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

     Marrakech • Aït-Ben-Haddou • Sahara

     Mijn Marokko beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 8
     • Eten: 6
     • Stranden: 6

     13

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,2

     Namibië

     “Wat een geweldig puur land”

     Geplaatst 26-11-2017 • gereisd maart 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig
     Dea

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

     Sossusvlei • Etosha • Waterberg Plateau

     Mijn Namibië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 10
     • Eten: 6
     • Stranden: 8

     13

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren

    • “Overweldigende natuur, prachtige baaien en heerlijke stranden”

     Geplaatst 02-12-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig
     Jacqueline Westerhoff

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Montenegro:

     Kotor • Lustica Bay • Bar

     Mijn Montenegro beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 9
     • Eten: 8
     • Stranden: 9

     13


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 10 december 2017 10:20

      Hallo Jacqueline, Wij zijn ons ook aan het oriënteren op een soortgelijke vakantie. We willen ook graag de treinreis doen van Belgrado naar Bar. Mag ik vragen hoe jij dit georganiseerd hebt? Heb je dit zelf geregeld? Deden jullie de treinreis in een keer of overnachten jullie op tussenstops? Ik hoor heel graag van je :) Groeten Aniek

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,5

     Bolivia

     “Alles wat je wil in Bolivie”

     Geplaatst 28-11-2017 • gereisd november 2016 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig
     Lisa

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

     Isla del Sol • Samaipata • Rurrenabaque (Bolivia)

     Mijn Bolivia beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 10
     • Eten: 8
     • Stranden: N.v.t.

     12

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,8

     Brazilië

     “Passievol en vrolijk Brazilie met oneindig veel bezienswaardigheden”

     Geplaatst 05-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2017 • alleen • zelfstandig
     Marijke Valk

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Brazilië:

     Rio de Janeiro • Amazone • Pantanal

     Mijn Brazilië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 10
     • Eten: 5
     • Stranden: 10

     12

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,4

     Senegal

     “Gastvrijheid in West-Afrika”

     Geplaatst 29-12-2014 • meerdere keren gereisd, laatste keer in december 2009 • met partner • zelfstandig
     Nicoline Diouf

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Senegal:

     Ile de Gorée • De overdekte markt in Kaolack • De moskee in Touba

     Mijn Senegal beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 8
     • Eten: 9
     • Stranden: 8

     12

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,0

     India

     “Van A tot Z; een indrukwekkend land”

     Geplaatst 25-11-2017 • gereisd oktober 2012 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig
     Rachel

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

     New Delhi • Udaipur • Jaisalmer

     Mijn India beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 7
     • Natuur: 9
     • Eten: 9
     • Stranden: 6

     12

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 6,0

     China

     “Een hele andere wereld”

     Geplaatst 30-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig
     Cheryl

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

     De toren van Guangzhou • Eiland Shamain • Voetgangersstraat Shangxiajiu

     Mijn China beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 1
     • Natuur: 7
     • Eten: 7
     • Stranden: N.v.t.

     12

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,4

     Tanzania

     “Waar je verliefd wordt op Afrika...”

     Geplaatst 26-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in maart 2017 • alleen
     Angelique de Mooij

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

     Ruaha • Isimila • Zanzibar

     Mijn Tanzania beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 9
     • Eten: 7
     • Stranden: 9

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,0

     Marokko

     “Totaal andere wereld”

     Geplaatst 27-11-2017 • gereisd december 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig
     Elle

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

     Marrakech • Fez • Merzouga

     Mijn Marokko beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 6
     • Natuur: 9
     • Eten: 8
     • Stranden: N.v.t.

     11


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 11 oktober 2018 09:13

      wij willen in november gaan. Is er dan nog wel voldoende activiteit op het DjemelFna plein en de souks? Of is het toeristisch seizoen dan voorbij en is het een dooie boel?

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,6

     Polen

     “Gastvrij, veel natuur, rust, genieten!”

     Geplaatst 21-11-2017 • gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig
     Silvia

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Polen:

     Woud van Białowieża • Auschwitz • Nationaal park Biebrza

     Mijn Polen beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 10
     • Eten: 9
     • Stranden: 10

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren

    • “Prachtige campervan ervaring ”

     Geplaatst 28-11-2017 • gereisd januari 2017 • 4 weken lang • met partner • autovakantie
     Lisa

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

     Queenstown • Tongariro National Park • Wanaka

     Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 10
     • Eten: 9
     • Stranden: 9

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,0

     Israël

     “indrukwekkend en bijzonder verrassend”

     Geplaatst 23-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig
     Hans de Weijer

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

     Jeruzalem • Negev woestijn

     Mijn Israël beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 9
     • Eten: 10
     • Stranden: 9

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,0

     Albanië

     “De onbekende parel van Europa”

     Geplaatst 27-05-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2016 • met familie • individuele rondreis
     Pieter

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

     Serande • Berat • Korce

     Mijn Albanië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 9
     • Eten: 8
     • Stranden: 10

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 6,0

     China

     “China en Tibet”

     Geplaatst 29-11-2017 • gereisd augustus 2007 • 3 weken lang • met partner • groepsrondreis
     Deborah

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

     the great wall • Tibet • Chengdu

     Mijn China beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 7
     • Natuur: 5
     • Eten: 4
     • Stranden: N.v.t.

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,6

     Israël

     “Short Israeli break”

     Geplaatst 26-11-2017 • gereisd september 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig
     Yorben Schulpen

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

     Tel aviv  • Negev woestijn • Dode zee

     Mijn Israël beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
     • Gastvrijheid: 4
     • Natuur: 9
     • Eten: 10
     • Stranden: 9

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,6

     Kenia

     “Prachtig land met veel afwisseling”

     Geplaatst 30-11-2017 • gereisd oktober 2009 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig
     Renske Teppema

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Kenia:

     Masai Mara • Amboseli • Nairobi

     Mijn Kenia beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 10
     • Eten: 7
     • Stranden: 8

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 10,0

     Georgië

     “Best bewaarde reisgeheim van Europa”

     Geplaatst 26-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig
     Yorben Schulpen

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

     mestia • tbilisi • Signaghi

     Mijn Georgië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 10
     • Eten: 10
     • Stranden: N.v.t.

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,2

     Cuba

     “Kleurrijke bevolking”

     Geplaatst 30-11-2017 • gereisd juni 2012 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig
     drika

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

     havana • santiago de cuba

     Mijn Cuba beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 8
     • Eten: 7
     • Stranden: 8

     11

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,2

     Malediven

     “Paradijs op aarde”

     Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig
     Jeffrey

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

     Adaaran Resort • Maafushi • Malé

     Mijn Malediven beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 10
     • Eten: 10
     • Stranden: 10

     11


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 13 maart 2018 14:29

      Dag Jeffrey, ik zie dat jullie in juli zijn geweest. Mag ik vragen hoe het weer bij jullie was? Ik lees namelijk dat het de natte periode is, wij zitten zelf ook te denken om rond juli naar de Malediven te gaan namelijk!


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 13 maart 2018 14:29

      Dag Jeffrey, ik zie dat jullie in juli zijn geweest. Mag ik vragen hoe het weer bij jullie was? Ik lees namelijk dat het de natte periode is, wij zitten zelf ook te denken om rond juli naar de Malediven te gaan namelijk!


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 21 januari 2019 20:22

      Hoi, een vraagje: hoe zat het met de dieren? Veel last tijdens restaurant( eten) van katten?

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren

    • “Groen, groener, groenst”

     Geplaatst 01-12-2017 • gereisd oktober 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig
     Nicole

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

     Tortuguero National Park • Cahuita • Monte verde

     Mijn Costa Rica beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 10
     • Eten: 7
     • Stranden: 9

     11


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 16 maart 2019 16:30

      beste Nicole, hebben jullie de reis samen laten samenstellen of zelf bedacht? Alvast dank voor je reactie. Groetjes Mirjam M.

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,6

     Marokko

     “Magisch en veelzijdig”

     Geplaatst 26-11-2017 • gereisd november 2015 • 1 week lang • met familie • zelfstandig
     Angelique de Mooij

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

     Marrakech • Agadir • Essouira

     Mijn Marokko beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 9
     • Eten: 9
     • Stranden: 7

     10


     • 0 ervaringen,
      0 landen bezocht
      Geplaatst op 11 oktober 2018 09:19

      wij willen in november gaan. Is er dan nog wel voldoende activiteit op het DjemelFna plein en de souks? Of is het toeristisch seizoen dan voorbij en is het een dooie boel?

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren

    • “Geweldig land! ”

     Geplaatst 03-03-2018 • gereisd februari 2018 • 2 weken lang • met partner • individuele rondreis
     Yvette Ham

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

     Tortuguero • Puerto Viejo • Arenal & La Fortuna

     Mijn Costa Rica beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 10
     • Eten: 7
     • Stranden: 8

     10

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren

    • “Roadtrip en city life in Argentinië ”

     Geplaatst 28-11-2017 • gereisd december 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig
     Lisa

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

     Buenos Aires • Cafayate y Salta • Quebrada de Humahuaca

     Mijn Argentinië beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 10
     • Natuur: 8
     • Eten: 9
     • Stranden: N.v.t.

     10

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 6,3

     Botswana

     “Ideaal Afrika”

     Geplaatst 17-11-2017 • gereisd juli 2012 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig
     Jordy (JOAT Travel)

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Botswana:

     Okavango Delta • Maun  • Kalahari

     Mijn Botswana beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 8
     • Eten: 6
     • Stranden: N.v.t.

     10

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 8,6

     Jamaica

     “Rondreis ”

     Geplaatst 18-04-2017 • gereisd april 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig
     John Bloemhard

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

     Portland • Negrilwestend • Treasure Beach

     Mijn Jamaica beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 9
     • Eten: 7
     • Stranden: 10

     10

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,4

     Sri Lanka

     “Perfect voor onervaren reizigers”

     Geplaatst 31-05-2018 • gereisd juli 2017 • 3 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Sawadee
     Jelle

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

     Trincomalee  • Nuwara Eliya • Lions Rock

     Mijn Sri Lanka beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 7
     • Eten: 7
     • Stranden: 9

     10

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 7,4

     Egypte

     “Duiken of piramides bekijken”

     Geplaatst 23-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in mei 2014 • met familie • zelfstandig
     Anne-Marie de Ridder

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

     Eilat • Hurghada • Luxor

     Mijn Egypte beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
     • Gastvrijheid: 8
     • Natuur: 10
     • Eten: 5
     • Stranden: 5

     10

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren


    • 9,0

     Japan

     “Bijzonder Japan!”

     Geplaatst 28-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2017 • alleen • zelfstandig
     Tim de Vries

     Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

     Tokyo • Kyoto • Shibuya

     Mijn Japan beoordeling:

     • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
     • Gastvrijheid: 9
     • Natuur: 9
     • Eten: 8
     • Stranden: N.v.t.

     10

     Reageren

     Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

     Annuleren

     Word ook reisreviewer!

     • Plaats reisreviews van jouw bezochte landen en publiceer je mooiste foto's
     • Geef de landen cijfers op aspecten als Gastvrijheid, Eten, Cultuur & Gastvrijheid!
     • Reageer op andere reviews en wissel reistips uit
     • Krijg waarderingen van anderen en wordt zo bronzen, zilveren of gouden reisreviewer!
     • Maak iedere week kans op het boek 'De Wereld in 27 Vakantiedagen' en andere mooie prijzen!

     Schrijf een reisreview

     Zo word je een gouden reisreviewer

     • Rood:
      1-4 waarderingen
     • Brons:
      5-9 waarderingen
     • Zilver:
      10-19 waarderingen
     • Goud:
      >20 waarderingen
     De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016