Gemiddelde beoordeling Cuba


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

8,7

Natuur

8,1

Stranden

8,6

Eten

6,6

Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 82 Cuba ervaringen

Reizen naar Cuba

Wat je ook moge vinden van het (voormalige?) communistische regime van de Castro’s, een Cuba-reis is een ervaring die je niet mag missen. Kijk verder dan de stranden van Varadero en vergeet de zielloze staatshotels: ontdek het échte Cuba! Huur een auto of pak de bus en toer door een land zonder vrijheden en rijkdom, maar met karakter en passie. Slaap en eet bij de mensenthuis, dans met de salsa met ze, rook een sigaar en drink een mojito. Cuba is een monument van het heden én verleden. Terwijl de banden met Amerika langzaam weer worden aangetrokken en de kans bestaat dat het ‘oude’ Cuba en van de oldtimers langzaam verdwijnt, is nú het moment om te gaan.

Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba

Overnachten in Cuba

Vergelijk alle hotels in Cuba
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Mexico

Havana: karaktaristieke hoofdstad

Havana

Oldtimer in Havana.

De fameuze hoofdstad Havana, waar naast klassieke Chevrolets en Cadillacs ook paard-en-wagens rijden door de nauwe straten, langs de kleurrijke koloniale panden, fraai gerestaureerd of juist vervallen. Overal zie je kreten uit de revolutie op de muren geschilderd. Havana is een zwoele levendige stad vol straat- en nachtleven, met cocktailbars waar ooit Ernest Hemingway zijn cuba libre’s dronk en met de boulevard Malecon, waar ’s avonds de locals samenkomen met hun flessen rum in de hand.

Platteland: Pinar del Rio

Viñales-vallei

De Viñales-vallei.

In de westelijke provincie Pinar del Río vind je de rust van het platteland. Hier worden de beste Cubaanse sigaren gemaakt. De tabaksvelden liggen tussen de honderden grillige karstheuvels (mojotes). Ze zijn op hun mooist bij Viñales, gelegen in de gelijknamige vallei die op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat. Van hieruit kun je wandelingen of paardrijdtochten maken door de groene tabaksvelden.

Centraal Cuba: koloniale pracht

Trinidad

Trinidad.

Logische stops na Viñales op de route oostwaarts zijn Cienfuegos of Santa Clara, op 6 á 7 uur rijden in Centraal-Cuba. Cienfuegos is door de Fransen gebouwd. De straten zijn wat breder, met goed onderhouden koloniale panden en parken in het centrum. Leuk om een dagje rond te slenteren. Santa Clara is de plekwaar Che Guavara in 1958 generaal Batista versloeg, de beslissende slagwaardoor het communisme definitief zegevierde. Hier bevindt zich ook Che’s mausoleum en een museum vol allerlei persoonlijke bezittingen van de Cubaanse held.

Over een schitterende route van ca. 1,5 uur verder naar het oosten bereik je Trinidad, volgens sommigen de mooiste Spaans-koloniale stad ter wereld. Hier staat de tijd al honderden jaren stil. Struin over de knusse klinkerstraatjes en koop souvenirs op de lokale markt. Maak ook een uitstapje naar het nationale park Topes de Collantes, met zijn prachtige watervallen en uitzonderlijke flora en fauna. Rij verder naar het oosten langs tropische valleien en oude suikermolens en je komt in de leuke stad Camagüey.

Muzikaal Santiago & laidback Baracoa

Muzikant in Santiago de Cuba

De meest ‘Afrikaanse’ stad van Cuba, en de bakermat van de traditionele Cubaanse muziek en de revolutie, is Santiago de Cuba. In juli staat deze stad in het teken van het zomercarnaval, maar eigenlijk swingt de stad het hele jaar door. Uit de vele barretjes klinkt altijd livemuziek. De binnenstad is een wirwar van smalle straatjes en kleurrijke vervallen huisjes, met ook hier veel Viva Fidel! in graffiti op de muren. Vanuit Santiago kun je de Sierra Maestra bezoeken, de grootste bergketen van Cuba.

Wie vanuit Santiago de Cuba nog vijf uur verder oostwaarts rijdt, door bergen en tropisch regenwoud, komt in het afgelegen Baracoa. Het gehuchtje ligt aan een prachtige baai en is heerlijk laidback.

Tropische paradijsjes

Varadero

De stranden van Varadero, ideaal voor watersporten.

De beroemdste strandplaatsen, Varadero en Guardalavaca (Oost-Cuba), staan vol grootschalige all-inresorts. Ook de paradijselijke cayo’s (eilandjes) aan de noordkust zijn populair onder ‘pakkettoeristen’. Toch blijven er genoeg authentieke, rustige stranden over. Neem het mini-eilandje Cayo Levisa in Pinar del Río, met slechts één hotel en twee bootverbindingen per dag (prima te combineren met Viñales). Voor fanatieke duikers is Cuba’s grootste eiland Isla de Juventud ideaal, of het gehuchtje Maria La Gorda, op het meest westerse puntje van het Cubaanse vasteland.

Alle bezienswaardigheden in Cuba

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Cuba artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Cuba

Bekijk de top 10 Cuba rondreizen

82 Cuba reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 82 Cuba ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,2

    32 landen bezocht
    16 reviews
    2 waarderingen

    “reis door west-cuba”

    Geplaatst 01-08-2018 • gereisd juli 2018 • 3 weken lang • met partner • individuele rondreis

    Wij gingen naar Cuba met Better Places. Prima georganiseerd. Het reizen met de bus was een beetje lastig. De casa’s waren allemasl keurig tot erg mooi. De stranden prima, maar zeker niet mooier dan bijv Curacao. Wij waren in Confiegas, trinidad, playa Giron en Varadero aan t strand. Misschien zijn elders de stranden mooier. Snorkelen was niet bijzonder. Het lastigst vonden wij het onderhandelen over de prijs van de taxi’s of Karren. De chauffeurs zijn soms erg opdringerig, vooral bij de Viazul. De old-timers zijn geweldig. Wij hebben met onze mastercard geoind op Havana-airport, in Trinidad en Santa Clara. Wij hadden wc-papier meegenomen maar was overal voorradig en op elke bril zat een wc-bril.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Trinidad • Havana • Cienfuegos

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 4
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    3 waarderingen

    “Cuba”

    Geplaatst 21-07-2018 • gereisd december 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Ik vind Cuba heel tegenstrijdig, in een positieve manier! Men rijdt mog met paard en wagen en fietsen op de snelweg is heel normaal. Maar men heeft hier ook elektrische scooters, maar je kan er geen gebruik maken van wifi.
    De inwoners die niks met touristen hebben, zijn er ook. Ben niet verbaasd als je een uur in de rij staat voor een internet kaartje en een clubje cubanen voor je komt staan. Bij hoog en laag beweerd men dat zij er al lang stonden. Diegene die wel in de tourisme zitten, zijn echt de liefste mensen die er zijn. Je komt niks te kort. Het ontbijt is altijd goed! Als je de mogelijkheid hebt dat om er te ‘dineren’, doe dat dan zeker. Het zijn fantastische koks.
    Investeer thuis alvast in salsa lessen en een cursus spaans! Je hebt het nodig.

    Mijn advies, ga zo snel mogelijk naar dit mooie land

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Trinidad • Vinales Vallei • Santa Clara

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    1 review
    7 waarderingen

    “Verrassend, tegenstrijdig, muzikaal Cuba”

    Geplaatst 21-03-2018 • gereisd februari 2018 • 3 weken lang • met partner • individuele rondreis • met Better Places

    Wij hebben onze rondreis samengesteld samen met Better Places. Een reis op maat via casa particulares (Cubaanse B&B's)en de transfers waren geregeld via verschillende chauffeurs. Better Places heeft contact met een lokaal Cubaans reisburo en dat verliep vlekkeloos. Slapen in de casa's was erg leuk, vooral de variëteit hiervan. De transfers gingen veelal via de bekende oldtimers. Onze reis ging van Havana naar Vinales, Playa Giron, Cienfuegos, Trinidad, Camaque, Bayamo, Santiago, Baracoa en drie dagen aan het strand bij Playa Pesquero als afsluiter. Wij vonden o.a. de natuur omgeving Baracoa erg mooi, veel plantages (tabak, banaan, cacao, suikerriet), prachtige vergezichten maar het is ook behoorlijk ver, helemaal aan de oostkant. Het eten vonden wij niet veel bijzonders maar dat mocht de pret niet drukken. Indrukwekkend land, erg leuk om rond te reizen ondanks de vele kilometers.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Havana  • Sierra Maestra • omgeving Baracoa

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 4
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    30 landen bezocht
    27 reviews
    27 waarderingen

    “Kleurrijke bevolking”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd juni 2012 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Cuba is precies zoals ik het me had voorgesteld. Authentiek en nog niet met Westerse invloeden, en ik ben dan ook blij dat ik naar het land geweest ben. Het echte authentieke Cuba beleef je in Havana, waar je nog veel oldtimers ziet rijden, de inwoners bijzonder vriendelijk zijn en je geen reclame tegenkomt. De kleurrijke huizen en de heerlijke geur van versgebakken vlees brengt me direct terug naar het sfeervolle land. Het openbaar vervoer is goed geregeld, al is het wel in 'mañana mañana' termen. De bus kan eenvoudig een kwartier te laat komen, en niemand kijkt ernaar om. In de avond kun je genieten van muziek op straat en kun je dansen me de locals, super leuk!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    havana • santiago de cuba

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    0 reviews
    0 waarderingen

    “Authentiek, ga nu je nog kan!”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd januari 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Cuba was fantastisch! Er zijn mensen die 3 weken gaan chillen in Varadero maar dit moet je juist niet doen als je het échte Cuba wilt ervaren. Wij hebben alleen geslapen in Casa Particulares (een kamer bij mensen thuis). Vaak kan je dan ontbijten/lunchen en avondeten bij het gezin waar je woont. Je betaald hier extra voor maar dit eten is vaak lekkerder dan wanneer je uit eten gaat. Als je dan uit eten gaat ga dan niet in een overheids restaurant maar probeer de 'huiskamer restaurants'. Hier kun je overigens alleen betalen met de lokale munteenheid (dus niet de CUC, die te vergelijken is met de dollar). Je kunt dit lokale geld bij een 'casa di cambio' inwisselen. Je kunt dan ook voor €0.40,- een pan-pizza op straat kopen of voor €0.05 een broodje bij de bakker. Wij hebben de volgende dingen gezien: Havana (must see!) - Vinales (doe een horse riding tour) - Cienfuegos (mooie gebouwen) - Trinidad (hele mooie stad! gezellig maar erg toeristisch. Het strand Playa Ancon is erg mooi) - Cayo Coco (in een all inclusive resort gezet, niet een aanrader maar het strand Playa Pilar is werkelijk waar een paradijs) en daarna via Santa Clara weer terug naar Havana. In Havana moet je minstens 2 dagen rondslenteren, het lijkt alsof je door een museum heen loopt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Vinales Vallei • Trinidad • Playa Pilar (strand)

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    35 landen bezocht
    27 reviews
    11 waarderingen

    “Cuba, oldtimers, muziek en casa particulares”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd april 2014 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een prachtig land is Cuba. We hebben met een huurauto Cuba doorkruist van West naar Oost. Ons verblijf was op 1x na steeds bij mensen thuis, bij casa particulares en dat was bijzonder leuk. We kregen steeds een geweldige ontvangst, alles werd gedaan om het ons naar de zin te maken. In Havana vond ik Centro het allerleukst, de huizen, de mensen, de oude auto´s, niet speciaal voor de toeristen, dat was het meest authentiek. Vrouwen op hun stoepje voor de deur, spelende voetballende kinderen, computers zijn er niet. En de shutters die wij hier hebben, hangen in Cuba bijna overal, open als het moet doorwaaien en dicht als het te koud wordt. Het eten was soms wel een beetje eenzijdig, er is gewoon niet zoveel. Wel in Vinales het daar bekende buikspek van een varken gegeten en dat was lekker. Er waren heerlijke mango´s, die kon je zo van de bomen plukken. Trinidad was heel sfeervol met veel muziek en een geweldige casa, die van Noel. Hij is echter inmiddels vertrokken. Ik zou zeker aanraden bij de mensen thuis te verblijven, je krijgt leuk contact en helpt hen ook. In Santiago verbleven wij in het Melia hotel en daar waren veel oudere mannen met jonge meisjes, bah. De sfeer in die stad was sowieso anders, wat grimmiger vond ik het.
    Heel leuk was het in Remedios, daar werd geoefend voor de jaarlijkse wedstrijd met het buurdorp en dat konden wij elke avond daar meemaken. Het dansen van jongeren op straat, begeleid door muziekinstrumenten, heel erg leuk om te zien, geweldig eigenlijk. We waren er precies op het goede moment. De kwaliteit van de wegen konden we afmeten aan de toegestane snelheid, km, die je mocht rijden, hoe lager hoe slechter de weg. Wellicht is dat inmiddels wel veranderd. We zijn vanaf Holguin teruggevlogen naar Havana en lieten de auto in Holguin achter.
    Tip als je met lokaal geld kunt betalen is dat vele malen goedkoper, kopje koffie voor 10 cent of voor 1,50, nogal een verschil.
    En bezoek een paar stranden, die zijn prachtig!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Havana • Trinidad • Remedios

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    16 landen bezocht
    4 reviews
    5 waarderingen

    “Terug in de tijd”

    Geplaatst 18-11-2017 • gereisd november 2017 • 2 weken lang • met partner • individuele rondreis

    Wij deden een rondreis langs Havana, Viñales, Caleton (de varkensbaai), Cienfuegos, Trinidad, Sancti Spiritus, Santa Clara en Varadero. Als je een relaxte vakantie wil in alle luxe, ben je in Varadero aan het juiste adres. Om het échte Cuba te zien moet je echter je hotel uit! De steden en dorpen zijn dan ook de moeite waard: de mensen zijn er lief, de koloniale huizen zijn prachtig, de oldtimers zijn alom aanwezig. Het is geen fabeltje dat je echt overal salsamuziek om je heen hoort!

    Het leven is er echter ook helemaal anders. Op de snelweg rij je regelmatig langs paard en kar terwijl je de putten probeert te ontwijken, wij aten meermaals omringd door kippen en het leven speelt zich veeleer in de straten af in plaats van achter gesloten deuren. Dit maakte onze reis echter des te meer een beleving, en als je je ervoor openstelt leer je heel wat enorm lieve mensen kennen. Wij verbleven voornamelijk in casa particulares: dit waren altijd propere kamers, met vriendelijke eigenaars en een inbegrepen ontbijt voor een goede prijs. Een enorme aanrader is het maken van een tabakstour in de vallei van Viñales, en als de kans hebt is het zeker de moeite waard om je snorkel erbij te pakken en de tropische vissen te bezichtigen in de varkensbaai.

    Er zijn echter ook wat tips mee te geven.:
    - Je kan niet zomaar geld afhalen met je bankkaart, en geld wisselen kan ook maar beperkt. Neem dus zeker genoeg cash geld mee en wissel het in voor CUC (de toeristische munt) op de luchthaven.
    - Daarnaast viel het ons enorm op hoezeer men toeristen zaken wil verkopen. Wij werden continu aangesproken over taxi's, internetkaarten, excursies, ... Als je vriendelijk bedankt hiervoor laat men je wel snel met rust. Waar ik echter wel voor wil waarschuwen zijn mensen die je gebaren dat je de verkeerde kant oprijdt of dat de weg verderop versperd is: als je een huurauto hebt en je GPS zegt dat je die kant op moet, dan moet je waarschijnlijk inderdaad die kant op. Deze mensen willen graag in je auto stappen, meerijden tot het stadscentrum en je ondertussen bijvoorbeeld excursies verkopen. De eerste keer dat dit gebeurde was het voor ons wat schrikken, maar je hoeft hier dus niet voor te stoppen. Wij hoorden ook dat mensen zich soms voordoen als de eigenaars van je casa particular en je dan hun duurdere kamer aanbieden, maar dit is ons niet overkomen.
    - GENIET. Cuba is een hele ervaring, take it all in!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Trinidad • Vinales Vallei • Varkensbaai

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    26 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “Arm en in ontwikkeling, maar ontzettend gastvrij”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Juli 2017 vertrokken wij naar Cuba. Wij hebben onze rondreis volledig zelf gepland. Onze route was: Varadero - Viñales - Havana - Trinidad - Santa Clara.
    Het zelfstandig reizen in Cuba is prima te doen. De mogelijkheid is er om met de auto rond te reizen. Wij hebben hier mensen over gesproken die er erg enthousiast over waren. Zelf hebben wij met de Viazul gereisd. Deze kaartjes hebben wij in Nederland geboekt en het was een goedkope, maar goede manier van reizen. Het overnachten hebben wij gedaan in casa particulares. Dit is zeker aan te raden. Het is een stuk goedkoper dan de staatshotels en de gastvrijheid is hier ongekend. Wanneer je mazzel hebt, kun je ook eten in de casa en dit is echt voortreffelijk. Cuba op deze manier is echt een aanrader.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Varadero • Trinidad • Havana

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    20 landen bezocht
    27 reviews
    11 waarderingen

    “Ga op roadtrip!”

    Geplaatst 15-11-2017 • gereisd mei 2016 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Cuba is fantastisch en heel goed begaanbaar. In 2016 ben ik hier met mijn vriend heen gegaan. Regel ruim van te voren via internet een huurauto, anders heb je een grote kans dat er geen auto's beschikbaar zullen zijn. En ga zelf de weg op! Ontdek hoe mooi en veelzijdig Cuba is. Wij zijn vanuit Havana, met tussenstop in Vinales, naar Maria La Gorda gereden. Dit is een waanzinnige route, echt een survival route en het is een wonder dat onze auto dit heeft overleefd. Wat een avontuur! Maria La Gorda is erg ver maar een absolute aanrader voor hen die van duiken houden! Het koraal is hier waanzinnig mooi en er leven ontzettend veel vissen. Als je niet van duiken houd is het wellicht wat ver om naartoe te rijden. Trinidad vonden wij ook samen met Havana een schitterende stad. Beide zijn erg verschillend maar hebben beide hun eigen schoonheid. De mensen zijn overal in Cuba even vriendelijk en hartelijk. Slaap in Casa Particuliras zo maak je wat mee van de dagdagelijksheden van de bevolking.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Vinales Vallei • Maria la gorda  • Trinidad

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 03 mei 2018 13:07

      Zijn de wegen goed te doen met de auto? Wij gaan in november op roadtrip en willen dit graag met een huurauto doen, hebben jullie ook alles met de auto gedaan? Heb je tips voor ons? Alvast bedankt!


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 03 mei 2018 13:07

      Zijn de wegen goed te doen met de auto? Wij gaan in november op roadtrip en willen dit graag met een huurauto doen, hebben jullie ook alles met de auto gedaan? Heb je tips voor ons? Alvast bedankt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    25 landen bezocht
    29 reviews
    6 waarderingen

    “Cuba; het eiland swingt”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd september 2012 • 3 weken lang • met vrienden • groepsrondreis

    Ik heb het land Cuba bezocht in 2012.
    Toen was het land nog volledig communistisch en was er nog weinig (tot geen) invloed vanuit Amerika.
    De bevolking was erg vriendelijk, maar was ook nog “wereldvreemd”. Dat maakt de bevolking en het land puur wat erg mooi was om te zien.
    Het land heeft natuurlijk een boeiende geschiedenis.
    Sinds de revolutie is er in het land weinig gedaan aan onderhoud, dus verwacht geen luxe hotels tijdens het rondreizen en houd rekening met slechte wegen. De tijd heeft letterlijk 60jaar stil gestaan.
    Hierdoor kenmerkt Cuba zich natuurlijk wel door zijn oude auto’s en bussen en die zijn werkelijk fantastisch!! Wat een pareltjes rijden daar nog rond (al dan niet goed onderhouden)
    Ook de gezellige typisch Caribische muziek die op elk terrasje klinkt kenmerkt het land. Bij elke lunch/ diner of alleen een drankje zal het liedje “guantanamera” niet ontbreken.
    Uiteraard kan een bezoek aan een sigaren fabriek niet ontbreken.
    Sluit je vakantie af aan het strand van varadero om nog ene na te genieten in een resort zodat je uitgerust weer naar Nederland vertrekt

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Varkensbaai • Trinidad • Pinar del Rio

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Cuba reiservaring!

Ben jij onlangs in Cuba geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Midden-Amerika

Cuba essentials

Vlag: Cuba
Beste reistijd: Hele jaar
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen via Visum Cuba
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: €900
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. buiktyfus, dengue, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: FOX heeft het allemaal.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cuba on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Cuba met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Riksja Cuba
Riksja Cuba

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

Rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strandvakanties & rondreizen
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Meer over vliegen naar Cuba

Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Cuba rondreizen


Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba