In Centraal-Cuba geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 13 Centraal-Cuba reiservaringen

Centraal-Cuba

De reis vanuit Havana of Viñales oostwaarts naar het hart van Cuba voert langs uitgestrekte landschappen naar prachtige oude steden als Santa Clara, Trinidad en Camagüey. Met o.a. deze prachtige route en ook Parque Nacional Caguanes aan de noordkust en Parque Natural Topes de Collantes aan de zuidkust, is Centraal-Cuba veel meer dan alleen de overgang tussen het bergachtige landschap in Oost-Cuba en de valleien en plantages in het westen.

Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba

Overnachten in Cuba

Vergelijk alle hotels in Cuba
Bekijk hotels

Santa Clara (& Cienfuegos)

Santa Clara

Het mooie Santa Clara ligt op zo’n 6 à 7 uur rijden van Viñales en is een levendige studentenstad vol historie en oude architectuur. Het is de hoofdstad van de provincie Villa Clara. Zoals in veel Cubaanse steden vormt het plein, omringd door een aantal winkelstraatjes, het middelpunt van de stad. Op het centrale Parque Vidal bruist het ’s avonds van de muziek en dans.

Santa Clara is de plek waar Che Guevara in 1958 generaal Batista versloeg, de beslissende slag waardoor het communisme definitief zegevierde. Hier bevindt zich ook Che’s mausoleum. Het bijbehorende museum(pje) herbergt allerlei persoonlijke bezittingen van de Cubaanse held. De andere belangrijke ‘Che’-bezienswaardigheid in Santa Clara is het Monumento a la Toma del Tren Blindado, ter nagedachtenis aan december 1958, toen de inhoud van een trein met wapens onderweg naar de troepen van Batista in handen viel van Che en zijn strijders. Dit wordt wel gezien als de definitieve overwinning van de revolutie.

Che Guevaras monument

Che Guevaras monument en mausoleum.

Santa Clara leent zich uitstekend voor een kort bezoek van een dag of twee. In de stad zijn dan ook slechts enkele hotels en casas particulares te vinden. Vanwege de centrale ligging reis je vanuit Santa Clara zowel gemakkelijk door naar Oost-Cuba als naar bijvoorbeeld Havana en Varadero.

Santa Clara
Santa Clara

Een andere mogelijke ‘tussenstop’ in Centraal-Cuba is Cienfuegos. Cienfuegos is door de Fransen gebouwd. De straten zijn wat breder, met goed onderhouden koloniale panden en parken in het centrum. Leuk om een dagje rond te slenteren!

Cienfuegos

Het centrale plein in Cienfuegos.

Van Santa Clara naar Trinidad

Over een schitterende route van ca. 1,5 uur bereik je vanuit Santa Clara de stad Trinidad, volgens sommigen de mooiste Spaans-koloniale stad ter wereld. Hier staat de tijd al honderden jaren stil. Slaap in een knusse casa particular, struin over de knusse klinkerstraatjes en koop souvenirs op de lokale markt. Maak ook een uitstapje naar het nationale park Topes de Collantes, met zijn prachtige watervallen en uitzonderlijke flora en fauna.

Camagüey

Rij vanuit Trinidad verder naar het oosten langs tropische valleien en oude suikermolens en je komt na dik 5 uur in Camagüey. Ook Camagüey, zo’n 250 kilometer verder ten oosten van Santa Clara, ademt historie. Het is één van de oudste steden van Cuba en bovendien de twee na grootste. Het centrum bestaat uit een wirwar van kronkelige steegjes, van oorsprong bedoeld om piraten in de war te brengen. Rondom de winkelstraat Calle Maceo vind je de meeste bezienswaardigheden van de stad. Naast parken, pleintjes, en oude gebouwen zul je – in tegenstelling tot in veel andere Cubaanse steden – in Camagüey een aantal kerkjes tegenkomen. De 18e eeuwse Iglesia Nuestra Señora de la Merced is de meest indrukwekkende. Deze kerk was lange tijd de grootste van heel Cuba. Op het mooie Plaza del Carmen staat de barokke Iglesia de Nuestra Señora del Carmen uit 1825. Op het pleintje staan tevens een aantal levensgrote bronzen beelden van de de beeldhouwster Marta Jimenez Peres, die ook een galerie heeft op het plein. Tip: per fietstaxi kun je een mooie ‘pleinentocht’ maken door Camagüey!

Plaza del Carmen, Camagüey

Beelden van kunstenaar Martha Jimenez en de kerk op het Plaza del Carmen.

Ook Camagüey kent een vibrerend nachtleven, vooral gekenmerkt door live muziek en dans. Het scala aan overnachtingsmogelijkheden is hier een stuk breder dan in Santa Clara, met een aantal goede hotels en diverse casas particulares.

Camagüey
Camagüey

Vanuit Camagüey kun je je reis vervolgens oostwaarts naar Santiago de Cuba of andere hoogtepunten van Oost-Cuba.

Reizen naar Centraal Cuba

Of je je rondreis nu van oost naar west of andersom maakt, Centraal Cuba wordt aangedaan in bijna iedere georganiseerde rondreis. Kijk voor individuele rondreizen o.a. bij Riksja Cuba, FOX Verre Reizen en TUI; voor groepsreizen bij Djoser, Shoestring en Sawadee.

Ook als je zelf rondreist per (huur)auto of openbaar vervoer is de kans groot dat je er sowieso langs komt. Je kunt vanuit bijvoorbeeld Havana ook met een binnenlandse vlucht direct naar de luchthaven van Camagüey of Santa Clara vliegen.

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Centraal Cuba

De maanden waarop je in Midden Cuba de meeste kans op droog weer hebt met een niet al te hoge temperatuur zijn februari en maart. De maanden augustus en september zijn daarentegen de minst gunstige maanden qua neerslag en de kans op orkanen.

Reisinspiratie

Alle Cuba artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Cuba

Bekijk de top 10 Cuba rondreizen

13 Centraal-Cuba reiservaringen en tips



  • 34 landen bezocht
    27 reviews
    5 waarderingen

    “Rambo tour!”

    Geplaatst 29-10-2017

    Hou je van wat avontuur en bezig zijn in de natuur? Ga dan de rambo tour doen! Klauter over rotsen en ga als watervallen af glijden alsof het een glijbaan is! Even lekker avontuurlijk doen! Leuke afwisseling!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 43 landen bezocht
    18 reviews
    3 waarderingen

    “Santa Clara”

    Geplaatst 29-10-2017

    Vaak overgeslagen, maar een must als je geinteresseerd bent in wat Che Geuevarra heeft betekend voor Cuba. In Santa Clara staat zijn indrukwekkende mausoleum en leer je meer over een beslissende slag die Che hier won, in de strijd van Fidel Castro en de zijnen om het bewind van Batista omver te werpen. Het treinmuseum is leuk om te bezoeken. Maar vooral is Santa Clara een gezellig, typisch Cubaans plaatsje waar op het centrale plein jong en oud samenkomt aan het einde van de dag om te kletsen en te wandelen met elkaar. Zeker, het is minder mooi dan Trinidad of Cienfuegos, maar heel erg sfeervol. Heel leuk voor wie echt meer wil weten van de Cubaanse cultuur en geschiedenis.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Mooi en veelzijdig”

    Geplaatst 26-10-2017

    Centraal Cuba bestaat uit een aantal grotere plaatsen naar mijn mening, Cienfuegos, Santa Clara, of Holguin.
    Santa Clara is het heiligdom van 'El Che' en echt een leuke stad om een aantal dagen door te brengen. aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Playa Larga”

    Geplaatst 24-10-2017

    Playa Larga is wel leuk maar ik heb gehoord van mensen die naar beide geweest zijn dat Playa Giron mooier was. Ook zou je er mooier kunnen snorkelen/duiken. En dat was juist de reden dat wij naar PLaya Larga zijn gegaan. De onderwaterwereld was niet echt spetterend. Ook het strand niet echt mooi. Alleen het stukje geschiedenis maakte het wel bijzonder. Tip: doe de snorkeltour niet. Je wordt alleen maar ergens afgezet met een schoolbus waar je even kunt snorkelen . Dit kun je veel beter zelf regelen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “La Hanabanilla”

    Geplaatst 24-10-2017

    Vanuit Santa Clara kun je een taxi nemen naar La Hanabanilla. Hier zijn 2 casas en een hotel . Op het moment dat wij er waren (oktober 2016) waren wij de enige toeristen in het dorpje. Buiten de toeristen om de in het hotel zaten (het hotel ligt net buiten het dorp). Je gaat hier heen voor de natuur. Het is een super mooi gebied. Meren met groen heuvels. De reden dat wij hiernaartie gingen is omdat wij vanuit Trinidad en Cienfeugos de waterval El Nicho hebben overgeslagen. Onderweg hoorde we dat het toch wel echt de moeite waard was geweest. Vanuit hier kun je ook met de boot naar waterval El Nicho. El Nicho is echt een hele mooie waterval. Wel toeristisch maar zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Cienfeugos”

    Geplaatst 24-10-2017

    Cienfeugos is best een leuke stad. Heel overzichtelijk met een gezellig plein zoals iedere stad in Cuba. Je hoeft er niet perse heen maar je kunt je er best een dag vermaken. Je kunt ook met de boot naar een klein kasteeltje. Dit vond ik de moiete niet waard. Je moet vervolgens best wat entree betalen. Dit hebben wij niet gedaan maar gewoon wat in het dorpje rond gelopen. De mensen die wel naar binnen gingen waren allemaal weer binnen 15 minuten buiten dus ik kan me niet voorstellen dat het zo geweldig was. De boottocht zelf is dan wel weer leuk. Je krijgt een hele goede indruk van het cubaanse leven op deze manier.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Santa Clara”

    Geplaatst 23-10-2017

    Ik had echt geen idee wat ik van Santa Clara moest verwachten. Normaal hou ik niet zo van steden maar Santa Clara heeft me echt verrast. Heel hip met moderne koffietentjes en clubs zoals je ze nergens in cuba ziet. Tip: Koffie/Museum. Cafe-Museo Revolucion . Calle Independencia 313, Santa Clara 50100, Cuba
    Club Mejunje

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    21 reviews
    8 waarderingen

    “Cienfuegos overslaan!”

    Geplaatst 20-10-2017

    In de boeken wordt cienfuegos aangeduid als klein Parijs. ik heb dit er niet in kunnen ontdekken. De boulevard ligt aan stinkend water wat de hele beleving wel aantast. Vanuit hier zijn wel mooie trips te boeken bijvoorbeeld naar een krokodillenreservaat! Cubatur kan je hierbij helpen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    5 reviews
    1 waardering

    “Topes de Collantes”

    Geplaatst 30-01-2016

    We hebben vanuit Varadero een 2 daagse trip geboekt naar Topes de Collantes. Tijdens deze trip ga eerst met een lang durende busreis richting Cienfuegos. De rit was erg spannend, je maakt een lange route een berg op, via haarspeldbochten omhoog naar het tropisch regenwoud. Daar aangekomen was het al donker en mochten we op de top van de berg in hutjes slapen. Hier werd je wel een beetje op de proef gesteld, er was verder helemaal niks in de buurt. De dag erna gingen we vroeg het regenwoud in. Dit werd een groot stuk met een Russische tanker gedaan omdat je anders niet door de prut heen komt als het net geregend heeft. Na een hobbelige rit hebben we een stuk van de flora en fauna uitgelegd gekregen door een gids. Je kon midden in het woud even zwemmen bij een waterval en daarna zijn we gaan eten bij de lokale bevolking. Je ziet een heel stuk natuur, het is prachtig om mee te maken maar wij hadden ook oudere mensen mee die niet goed voorbereid waren, voor hen was het te zwaar en niet te doen om zo'n stuk te lopen over slechte paden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 37 landen bezocht
    8 reviews
    0 waarderingen

    “Playa Giron - slag om Varkensbaai”

    Geplaatst 29-12-2015

    Bezoek in Playa Giron het slag om Varkensbaai museum.De Invasie in de Varkensbaai op Cuba is de mislukte invasie in Cuba door Cubaanse ballingen in april 1961, gesteund door de Amerikaanse CIA. Fidel Castro was in 1959 in Cuba aan de macht gekomen. De invasie had het doel het bewind van Fidel Castro omver te werpen. De aanval werd afgeslagen en van de 1300 balligen werden er 90 gedood en 1189 gevangen genomen. Deze overwinning van Castro staat tot op de dag van vandaag symbool voor de eerste nederlaag van de imperialistische Verenigde Staten in Midden Amerika.

    Helaas ontbreekt het op de weg hier naartoe totaal aan bewegwijzering. Vraag de lokale bevolking om de juiste instructies of neem een lifter mee die u graag de juiste weg zal willen wijzen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Centraal-Cuba reiservaring en tips!

Ben jij in Centraal-Cuba geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: FOX heeft het allemaal.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cuba on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Cuba met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Riksja Cuba
Riksja Cuba

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

Rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strandvakanties & rondreizen
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Meer over vliegen naar Cuba

Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Cuba rondreizen


Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba