In Oost-Cuba geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 9 Oost-Cuba reiservaringen

Oost-Cuba

Terwijl je je aan de noordkust van Oost-Cuba alle ingrediënten vindt voor een luxe strandvakantie, ontdek je richting de zuidoostkust het berglandschap en het authentieke karakter van de steden als Santiago de Cuba en Baracoa.

Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba

Overnachten in Cuba

Vergelijk alle hotels in Cuba
Bekijk hotels

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba

De Caribische zee zichtbaar vanuit de oude stad van Santiago de Cuba.

De meest ‘Afrikaanse’ stad van Cuba is Santiago de Cuba, op zo’n zeven uur rijden oostwaarts van Camagüey in Centraal-Cuba. Santiago de Cuba is de bakermat van de traditionele Cubaanse muziek en de revolutie. In juli staat de stad een week lang in het teken van het zomercarnaval. Maar eigenlijk swingt Santiago het hele jaar door. Uit de vele barretjes klinkt altijd livemuziek. De binnenstad is een wirwar van oude straten en kleurrijke vervallen huizen, met op elke muur wel een ‘Viva Fidel!’ in graffiti. Vanuit Santiago kun je de Sierra Maestra bezoeken, de grootste bergketen van Cuba. Fanatieke wandelaars wagen zich aande hike naar La Plata, het voormalige commandocentrum van Fidel Castro. Meer informatie Santiago de Cuba.

Baracoa

Baracoa

Wie vanuit Santiago de Cuba nog vijf uur verder oostwaarts rijdt, door bergen en tropisch regenwoud, komt in het afgelegen Baracoa. Het gehuchtje ligt aan een prachtige baai en is heerlijk laidback. Baracoa is de meest oostelijke stad van Cuba, omgeven door bananenbomen en regenwoud, direct aan de Caribische zee. In 1492 ontdekte Columbus het land door hier voet te zetten aan Cubaanse bodem. Vier dagen na zijn aankomst zou hij daar het kruis Cruz de la Parra neer hebben gezet. Dit kruis is nog te bezichtigen in de kathedraal Nuestra Señora de la Asunción, die gebouwd is op het Plaza Independencia. Dit plein is direct een mooie uitvalsbasis om de stad te verkennen. Het meest bijzondere hotel van de stad, El Castillo, is net iets boven de stad gelegen in een voormalig Spaans fort.

Baracoa

Baracoa in de avond.

Parque Nacional Alejandro de Humboldt

De prachtige natuur in de omgeving van Baracoa kun je het beste bewonderen in het nationale park Alejandro de Humboldt, zo’n 20 kilometer ten noorden van de stad. Het park pronkt sinds 2001 op de werelderfgoed lijst van UNESCO vanwege haar uitzonderlijke biologische diversiteit. Het park mag alleen bezocht worden onder leiding van een gids.

Nationaal Park Alejandro de Humboldt

Naar de top van ‘El Yunque’

De aanblik van Baracoa wordt gedomineerd door de 589 meter hoge tafelberg El Yunque de Baracoa. Je kunt de top van de berg bereiken na een twee uur durende klim met gids. Het uitzicht is deze inspanning (let wel op dat je deze tocht onderneemt met helder weer) echter meer dan waard.

Ontspannen in Guardalavaca en Playa Pesquero

Holguín

Wie na alle culturele en historische indrukken van een rondreis Oost-Cuba wil genieten van zon, zee, strand en all inclusive is helemaal aan het goede adres in de noordoostelijke badplaatsen Guardalavaca, Playa Esmeralda en Playa Pesquero, in de provincie Holguín. Je vindt er vele luxe resorts en diverse watersportmogelijkheden. Bij het strand van Guardalavaca kun je zelfs met dolfijnen zwemmen. O.a. TUI biedt losse strandvakanties aan naar deze strandplaatsen: 9 dagen inclusief vlucht en resort vanaf €695.

Oost-Cuba – hoe kom je er?

Wie een eigen huurauto heeft en vanuit het westen van Cuba komt, rijdt logischerwijs vanuit eerst Trinidad en vervolgens Camagüey naar Santiago de Cuba, en vanaf daar eventueel verder oostwaarts naar Baracoa.

Veel (georganiseerde) rondreizen starten in Holguín, waar veel internationale vluchten aankomen. Hiervandaan kun je direct per bus of huurauto naar een van de kustplaatsen, Santiago de Cuba of Baracoa. Let wel op dat de enige toegangsweg naar Baracoa over de Farolapas gaat. Dit is een pittige route om zelf te rijden. Onderweg geniet je wel van mooie vergezichten. Je kunt er ook voor kiezen om een binnenlandse vlucht te nemen naar Baracoa.

Georganiseerde (groeps)rondreizen die Oost-Cuba aandoen tot aan Baracoa, zijn o.a. déze van Koning Aap, TUI (incl. 4 dagen all inclusive strand) en Sawadee. Je kunt ook zelf een individuele Cuba-reis samenstellen inclusief Baracoa bij Riksja Cuba of Cuba2Go.

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Oost-Cuba

Oost Cuba bezoek je bij voorkeur tussen december en april. In de maanden mei tot en met november valt hier de meeste neerslag bij tropische temperaturen.

Reisinspiratie

Alle Cuba artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Cuba

Bekijk de top 10 Cuba rondreizen

9 Oost-Cuba reiservaringen en tips



  • 24 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Baracoa: een onontdekt paradijs!”

    Geplaatst 02-11-2017

    Maar weinig toeristen doen Baracoa aan tijdens hun reis door Cuba. Dat is op zich ook niet zo gek, het is het meest Oostelijke puntje van het eiland, en bovendien erg lastig te bereiken. Wij namen een bus vanaf Santiago de Cuba, en die deed er zeker 4 uur over. Je moet namelijk een hele berg over voor je in het dorpje bent, wat in het dal aan de kust ligt.

    Toch is het echt heel erg de moeite waard om er heen te gaan. Baracoa is een prachtig dorpje, met zo mogelijk nog vriendelijkere mensen dan in de rest van Cuba. De sfeer is er ook extreem relaxt, het is net een soort hippie stadje. De keuken is er anders dan op de rest van het land, want hier hebben ze kokos en cacao, wat echt een verademing kan zijn na een lange tijd alleen maar rijst, vlees en bonen.

    Als je hier bent, ga dan op zoek naar een gids die je naar de grot kan brengen waar je kan zwemmen. Het is ook leuk om fietsen te huren om het dal rond te fietsen. Ga zwemmen in de rivier Rio de Miel, waarbij het verhaal is dat als je daar in hebt gezwommen, je zeker weten terug komt om te trouwen met een Cubaan. Ga ook naar het cafeetje waar je chocolademelk met rum kunt drinken, heerlijk! Daar kun je ook danslessen nemen.

    Baracoa wordt vaak getroffen door orkanen, dus hou er rekening mee dat er grote delen kapot kunnen zijn gewaaid.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 33 landen bezocht
    28 reviews
    9 waarderingen

    “Op een scooter naar een verlaten strand ”

    Geplaatst 29-10-2017

    Oost-Cuba wordt door tijdsgebrek vaak niet bezocht. Jammer, want hier zijn minder toeristen! In Santiago de Cuba is het rum-museum best prima voor een uurtje, maar Baracoa is tof. Er hangt een relaxte sfeer, de kreeft is heerlijk en met een scooter rijd je zo naar een strandje voor jezelf. Eet op de weg erheen vooral een cucurucho, een hoorntje van bananenblad met een cacao-prutje erin, erg lekker!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 44 landen bezocht
    36 reviews
    21 waarderingen

    “Commandancia de la Plata”

    Geplaatst 24-10-2017

    Bij het stadje Bayamo kan je een tripje maken naar de schuilplaats van Fidel Castro en Che Guevara in de bergen de Sierra Maestra. Hiervoor huur je een auto en rijdt je naar het beginpunt van de hike bij Santo Domingo. Je betaald het entree geld en je wordt met jeeps de steile helling opgereden van waar de hike begint. Wij waren met ongeveer 10 personen (allemaal duitsers en wij dus) en hadden een erg leuke gids, Jorge, die het ook leuk vond om vogels te spotten net als wij. Door een dicht begroeid bos liepen we naar boven het is nog een pittige klim. Maar onderweg zie je ook vanalles dus er is genoeg te zien onderweg. Halverweg passeer je enkele huisjes en je kunt hier ook koffie en thee drinken. Dan kom je uiteindelijk op een open vlakte ergens heel hoog en daal je af naar beneden naar de schuilhutten van Fidel en Che. Ze zaten hier 6 maanden in 1958 en startten van hieruit de revolutie. Een historische plek dus.
    Hoewel ik de hike best zwaar vond, ben ik blij dat we hem gedaan hebben. Het is gewoon een erg bijzondere plek. Trek zeker goed schoeisel aan en neem genoeg water mee.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 44 landen bezocht
    36 reviews
    21 waarderingen

    “Baracoa kokos en chocolade genot”

    Geplaatst 24-10-2017

    Baracoa, je moet wel moeite doen om er te geraken. Wij kwamen met een bus uit Santiago. Het dorp Baracoa ligt in een baai, en was tot voor enkele decennia geleden alleen bereikbaar per boot. Fidel heeft een weg aan laten leggen die je helemaal door de bergen voert en uiteindelijk kom je dan in Baracoa. Wij hadden hier een erg leuke casa particolar. Een van de uitstapjes die we maakten was naar de cacaoplantage. Hier zagen we het hele proces van bloempje tot aan de cacao. Ook kregen we een lekkere kop chocloade melk op de finca. Bij ons ontbijt was er ook altijd chocolade melk, de cacao uit Baracoa is wereldberoemd! De keuken onderscheidt zich door het veelvuldig gebruik van zowel cacao als cocos. Een hemelse combinatie!
    Er zit een grote cacao fabriek in Baracao die is nog ooit geopend door Che Guevara. Ze zijn daar enorm trots op. Verder kan je hier naar een national park Parque Nacional Alejandro de Humboldt gaan waar een piepklein kikkertje leeft. Wij hebben hem gezien! Baracoa, het blijft een hele onderneming, maar je wordt wel beloond door er heen te gaan! Niet twijfelen dus!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Playa La Herradura”

    Geplaatst 24-10-2017

    Een engelse man had ons de tip gegeven hier naartoe te gaan omdat het het mooiste strand van Cuba zou zijn. Het strandje is ook wel mooi maar voor de rest is ook helemaal niets te doen hier. ’s Avonds zit het vol met muggen waardoor je eigenlijk niet meer naar buiten kunt. Je kutn het beter overslaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Bayamo”

    Geplaatst 24-10-2017

    Bayamo is een leuke stad in het oosten van Cuba. Een typisch cubaanse stad met een groot plein etc. Je kunt hier goed eten. Er is zelfs een vegatarisch restaurant!! Wat wij gedaan hebben en de dag in Bayamo een van onze leukste dagen in Cuba heeft gemaakt is er een money national dag van gemaakt. Wij hebben alleen de casa die da met CUC etaald en de rest geprobeerd op en cubaanse wijze te doen en alles met MN. Je komt dan op leuke plekken, leuke restaurantjes, gaat op andere plekken een drankje doen en vervoer doe je met de paardenkar. Zo leer je het cubaanse leven wel oed te begrijpen en ontdek je heel veel nieuwe dingen zoals snacks etc de je niet in de supermarkt krijgt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Commandancia”

    Geplaatst 23-10-2017

    Je gaat met een groepje naar het kamp van Che en Fidel. Dit is soms leuk soms minder. Wij hadden ele leuke mensen in ons groepje maar ook twee meisjes die op kapotte ballarina's gingen. Ze hadden wel even van te voren kunnen aangeven dat dat niet gaat werken. Dit was voor de hele groep namelijk niet leuk. Voor de rest was het een prachtige tocht door de jungle. Het kamp zelf is wel grappig om te zien. Ze onderhouden het wel ''goed''. Zo staat er in een van de hutjes ook een typmachine met een @ tekentje. De vraag of ze een @ hadden natuurlijk in de tijd van de revolutie. De hele ervaring zorgt wel voor een goed beel van de revolutie en maakte wel indruk. Maar de omgeving maakte toch de meeste indruk.
    Zorg ervoor dat je niet in Bayamo slaapt maar direct naar Santo Domingo gaat. Santo Domingo is echt prachtig en het is zeker geen straf om hier een dag extra te verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    21 reviews
    8 waarderingen

    “Goede start in holguin”

    Geplaatst 20-10-2017

    Onze reis van een maand startte in Holguin. Een klein en rustig stadje. Ideaal om te acclimatiseren. We waren blij dat onze reis niet (net als de meeste mensen) begon in havanna. Holguin is rustig en de mensen zijn vriendelijk. Onze host van casa colonial Carmen heeft ons hartelijk ontvangen, hier zijn we op de terugweg ook weer naar toe gegaan. Aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 4 reviews
    0 waarderingen

    “Baracoa, de moeite van de lange reis waard!”

    Geplaatst 03-12-2016

    Tijdens het uitstippelen van onze reis hebben we heel even getwijfeld aan het bezoeken van Baracoa, doen of niet doen? Al snel waren we er over uit: doen! Van die keuze hebben we geen moment spijt gehad. Alleen de reis ernaar toe is al de moeite waard, wat een mooie natuur en wat kom je leuke dorpjes tegen. In Baracoa zelf is ontzettend veel te doen en de omgeving is erg mooi. De mensen zijn vriendelijk, maar wel wat gehaaider dan in de rest van Cuba, je merkt dat ze daar minder gewend zijn aan toeristen, dus het is goed om daar wel wat rekening mee te houden. Samen met Vinales staat Baracoa hoog op mijn lijst van leukste plaatsen in Cuba!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Oost-Cuba reiservaring en tips!

Ben jij in Oost-Cuba geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: FOX heeft het allemaal.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cuba on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Cuba met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Riksja Cuba
Riksja Cuba

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

Rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strandvakanties & rondreizen
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Meer over vliegen naar Cuba

Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Cuba rondreizen


Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba