In Trinidad geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 30 Trinidad reiservaringen

Trinidad

Een bezoek aan Trinidad neemt je mee terug in de tijd. In 1514 werd de stad gesticht door de Spanjaarden. De stad heeft tand des tijd doorstaan en is anno een van de best bewaarde koloniale steden in de wereld. Sinds 1988 staat het oude centrum van Trinidad op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba

Overnachten in Trinidad

Vergelijk alle hotels in Trinidad
Bekijk hotels

Het oude centrum van Trinidad

Trinidad

De beste manier om de unieke oude sfeer van Trinidad te proeven is door gewoon te gaan wandelen, veel en lang. Een mooi vertrekpunt is het Plaza Mayor, midden in de stad. Hier vind je meteen de belangrijkste bezienswaardigheden van Trinidad, zoals de kerk Iglesia Parroquial de la Santísima, het Palacio Brunet, Iglesia y Convento de San Francisco en het Palacio Cantero. Veel van de weelderige gebouwen bij het Plaza Mayor waren eigendom van de rijke landeigenaren die suiker verbouwden in de omgeving.

Trinidad

Kleurrijk straatje met op de achtergrond de beltoren bij het Museo de la Lucha contra Bandidos.

Vanaf het Plaza Mayor kun je slenteren door smalle, autovrije klinkerstraatjes, langs kleurrijke huizen, marktjes en over knusse pleintjes waar je de meest prachtige plaatjes kunt schieten. Naast de monumentale gebouwen die je buiten aantreft, leer je binnen in één van de vele musea, zoals het leuke Romantiek Museum en het Museum van de Architectuur, nog veel meer over de historie en cultuur van Cuba. Tip: vanaf de toren bij het pastelgele Museo de la Lucha contra Bandidos, een van de meest kenmerkende gebouwen in Trinidad, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Plaza Mayor in Trinidad

Plaza Mayor.

Valle de los Ingenios

Vlak buiten Trinidad ligt de mooie lange ‘Valle de los Ingenios’, oftewel de Vallei der Suikermolens, die sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit was eind 18e eeuw en begin 19e eeuw hét centrum van de suikerproductie in Cuba, waar in de ‘hoogtijdagen’ wel 30.000 slaven werkten. Er zijn nog vele oude ingenios (suikerfabrieken) en planterswoningen te bezoeken, sommigen gerestaureerd en sommigen zwaar vervallen. Het indrukwekkendst is de plantage van Manaca Iznaga, met o.a. oude slavenbarakken en een 45 meter hoge uitkijktoren waarmee de slaven in de gaten werden gehouden.

Valle de los Ingenios

Vanaf het station van Trinidad kun je per stoomtrein een ritje maken door de suikerrietvelden met de oude suikermolens. Vanaf de omliggende heuvels van de Sierra del Escambray heb je (met de auto of per paard) een prachtig uitzicht op de groene velden en plantages.

Valle de los Ingenios trein

Eten, muziek en dans in Trinidad

In Trinidad kun je – vergeleken met de rest van Cuba – verrassend goed eten. Er is veel keuze aan goed betaalbare sfeervolle restaurantjes . Eén van de betere restaurants is Sol Ananda. Ook na het eten kun je je in Trinidad prima vermaken op een van de vele plekken in de stad waar live muziek is en waar zowel toeristen als de lokale bevolking drinken en dansen. Populair is vooral het Casa de la Mùsica, vlakbij het centrale Plaza Mayor. Dit is een soort openlucht muziekhuis waar in de avonduren naar hartenlust gespeeld en gedanst wordt. De omliggende trappen doen dienst als dansvloer.

Muziek in Trinidad

Voor wie tot in de late uurtjes door wil gaan is er een hele bijzondere club: deze is gebouwd in een grot: de in Trinidad fameuze Disco Ayala of de ‘Cave club’!

Overnachten & relaxen in Trinidad

Het is niet moeilijk of duur om een overnachtingsplek te vinden in Trinidad in een van de vele cases particulares. Niet ver van de stad (prima te doen als fietstocht ook) ligt trouwens de Península de Ancón, met een mooi strand waar je kunt bijkomen van de indrukken van de stad. Hier vind je ook enkele luxere resorts.

Trinidad
Trinidad

Trinidad (Cuba) – hoe kom je er?

Trinidad ligt in het midden van Cuba en is vanuit zowel de steden in het westen als die in het oosten een aardig eindje rijden. Westwaarts is het eerst zo’n 1,5 uur naar Santa Clara en nog eens zo’n 4 tot 7 uur extra rijden naar Viñales of Havana. Rij je vanuit Trinidad verder naar het oosten, dan kom je na dik 5 uur in Camagüey.

Kijk voor individuele Cuba-rondreizen die Trinidad aandoen o.a. hier bij Riksja Cuba, FOX Verre Reizen en TUI; voor groepsreizen kijk je hier bij Djoser, Shoestring en Sawadee.

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Trinidad

Je kunt Trinidad het beste bezoeken tijdens de maanden november tot en met april. Er valt dan de minste regen en de temperatuur is aangenaam.

Reisinspiratie

Alle Cuba artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Cuba

Bekijk de top 10 Cuba rondreizen

30 Trinidad reiservaringen en tips



  • 28 landen bezocht
    13 reviews
    10 waarderingen

    “Koloniale, kleurrijke stad”

    Geplaatst 25-11-2017

    Trinidad is echt prachtig. Het is net alsof je tientallen jaren terug gaat in de tijd. Helaas wordt het wel steeds toeristischer. Dat vind ik echt jammer. Je ziet hier bijna geen auto's maar mensen met paard en wagen. Het is een kleurrijke stad met nauwe straatjes. Loop er gewoon lekker rond door de heuvelachtige straten met kinderkopjes en je komt van alles tegen, van kleine marktjes tot kinderen in schooluniforms. Het Plaza Mayor is het middelpunt en de trappen bij Casa de la Musica liggen ernaast. Hier speelt het leven zich af, vooral in de avond met live muziek, salsa en cocktails. Helaas is er nog veel armoede. Veel mensen spreken je aan en vragen om zeep of potloden. Wij hebben zelf ook een schooltje bezocht en hadden spulletjes voor de kinderen meegenomen, die waren hartstikke blij.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 36 landen bezocht
    28 reviews
    6 waarderingen

    “Kleurrijk en knus”

    Geplaatst 21-11-2017

    Trinidad vond ik geweldig!
    Het is een klein stadje met hobbelige straatjes en gekleurde huisjes. Je ziet hier geen auto's in het centrumpje, wel paarden. Voor de fotograaf is dit echt een geweldige stad! De kleuren zijn prachtig en het stadje is zeer fotogeniek.
    's Avonds kun je op de trappen (niet te missen als je eenmaal in Trinidad bent) uitgaan. Je drinkt hier een cocktail of danst salsa met de lokale bevolking.
    Een van de leukste steden tjdens mijn rondreis door Cuba!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 16 landen bezocht
    4 reviews
    6 waarderingen

    “Genieten”

    Geplaatst 20-11-2017

    Trinidad is een prachtige stad om te bezoeken! De huisjes hebben alle mogelijke kleuren, de paarden trekken door de hobbelige straten, auto's komen niet in het stadscentrum en de sfeer is fantastisch. Mijn persoonlijke hoogtepunt was Casa de la Musica op het plein waar alles zich afspeelt: Plaza Mayor. Elke avond is hier livemuziek in openlucht en dansen zowel toeristen als locals heel de nacht!

    In Trinidad zie je het Cuba zoals het is: mooi, sfeervol, maar met heel wat armoede. Wij werden regelmatig gevraagd om shampoo, haarbandjes, geld, ... Daarnaast is Trinidad erg toeristisch. Toeristen worden continu aangesproken over slaapplaatsen, taxi's, internetkaarten, ... Als dit je stoort, kan je tevens Sancti Spiritus bezoeken; dit lijkt op Trinidad, maar is minder toeristisch.
    Hoe dan ook kan ik Trinidad aanraden. Het staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “Prachtig Trinidad”

    Geplaatst 16-11-2017

    Trinidad is een tijd geïsoleerd geweest. Dit is duidelijk terug te zien. Geweldig. Trinidad is een ontzettend mooi stadje. De gekleurde huizen en straten met steentjes geven een geweldig beeld. Verder geeft is het een echt vakantiestadje: leuke winkels, leuke restaurantjes en mooie Cubaanse accenten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 20 landen bezocht
    27 reviews
    11 waarderingen

    “Ontzettend fotogeniek stadje”

    Geplaatst 15-11-2017

    Trinidad is geweldig. Ligt tegen een berg en is daarom wat heuvelachtig. Alle woningen zijn laagbouw wat een heel knus gevoel geeft. 's avonds ontspannen op de wel bekende trappen met een muziekje erbij is heerlijk. Ook zijn hier veel verschillende goede restaurants te vinden. Alle huisjes in verschillende kleuren zorgt ervoor dat het een ontzettend fotogeniek dorpje is. Ook kan ik je aanraden met een huurauto richting de El nicho falls te rijden om een heerlijke duik te nemen! Is wel een flink stukje rijden maar is het absoluut waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 29 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Salsa!”

    Geplaatst 12-11-2017

    Trinidad is bij uitstek de beste stad om een salsa les te nemen. Het leven speelt er zich vooral buiten af. Je kunt er heerlijk rondslenteren en een dansje en drankje doen rondom het plein. Het grootste gedeelte van Trinidad is autovrij waardoor het een 'dorps' karakter heeft. Het verblijf in een casa particular is een leuke manier om het Cubaanse leven te leren kennen omdat je bij de mensen thuis slaapt. Blijf vooral eten want dat is voortreffelijk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 34 landen bezocht
    88 reviews
    29 waarderingen

    “terug in de tijd”

    Geplaatst 09-11-2017

    Trinidad is volledig Unesco gebied. het stadje ligt aan de Cubaanse zuidkust en het is net of je bent terug in de 16e eeuw. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten. Vooral de tientallen originele huizen met typische smeedwerken raampartijen, zijn opmerkelijk. Trinidad is één van de best bewaarde steden ter wereld en zelfs het dagelijkse leven past zich aan deze status aan. Het leukste aan Trinidad is gewoon rondlopen door het centrum. Vooral de markten zijn leuke. Dit zijn veelal textiel markten in nauwe steegjes waar je voor goede prijzen van alles kunt kopen.Voor een prachtig uitzicht over de stad loop je naar toren naast het museo de la Lucha Contra Nandidos. 25km van Trinidad ligt bovendien het natuurgebied Topes De Collantes. Topes de Collantes ligt bijna 800 meter boven de zeespiegel. De grootste attractie van Topes de Collantes is toch haar natuur. Grotten, rivieren, watervallen, valleien, natuurlijke zwembaden met kristalhelder water en bergen omzoomd met de Mariposa (een vlinder lelie) zijn in dit gebied te vinden. Vanaf hier worden excursies aangeboden om de grot La Batata en de waterval Salto del Caburni te bezoeken. De afwisseling tussen het prachtige koloniale Trinidad en de wondermooie natuur van Topes De Collantes maakt deze streek uitermate geschikt om er een paar dagen te verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    14 reviews
    0 waarderingen

    “We wilden blijven!”

    Geplaatst 08-11-2017

    Trinidad is in één woord: Geweldig. Wij zijn uiteindelijk zelfs terug gegaan omdat we de stad zo fijn vonden. Het is natuurlijk een ontzettend mooie stad maar de sfeer is ook heel fijn met elke avond Salsa en uitgaansleven. Ga na gezellig salsa dansen op het plein zeker een keer naar Disco Ayala, dit is een discotheek in een grot met een mix van locals en toeristen. Onze Casa maakte de plek extra speciaal omdat de mensen gewoon zo lief voor ons waren. Het voelde gewoon echt even alsof we thuis waren in een prachtige stad. Wat Trinidad ook heerlijk maakt is dat je snel naar Playa Ancon kan of de natuur in bij Topes de Colantes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 43 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Kleurrijke plek”

    Geplaatst 05-11-2017

    Trinidad is een onwijs fijne plek. De sfeer is er goed, iedereen is buiten en de huizen zijn kleurrijk met rode daken. Mooi om te zien. Je kunt er lekker rondslenteren en er wordt op straat gedanst. Lekker Cubaans eten is er in overvloed.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Salsa te top”

    Geplaatst 04-11-2017

    Trinidad is het hoogtepunt van mijn reis door Cuba. Super fijne sfeer, gelegen tussen de suikerrietplantages voor de lekkerste moijitos. S avonds komen toeristen en Cubanen samen op het centrale plein voor een lekker avondje dansen. De volgende ochtend wakker worden in een casa particulares (B&B op zijn Cubaans) met een heerlijk ontbijtje met vers fruit maakt deze ervaring compleet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Trinidad reiservaring en tips!

Ben jij in Trinidad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: FOX heeft het allemaal.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cuba on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Cuba met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Riksja Cuba
Riksja Cuba

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

Rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strandvakanties & rondreizen
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Meer over vliegen naar Cuba

Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Cuba rondreizen


Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba