In Varadero geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 19 Varadero reiservaringen

Varadero

Varadero wordt ook wel Playa Azul, blauw strand, genoemd. Deze strandbestemming op een schiereiland is 20 kilometer lang en slechts ongeveer een kilometer breed. Het ligt zo’n 140 kilometer ten oosten van hoofdstad Havana (ca. 1,5 uur rijden). Havana is vanuit Varadero dan ook goed te bezoeken voor één of meerdere dagen: een voordeel van een strandvakantie naar Varadero t.o.v. een strandvakantie naar een van de kustplaatsen in Oost-Cuba, zoals Guardalavaca. Vanuit Varadero kun je op eigen gelegenheid met een huurauto op pad en worden diverse excursies georganiseerd.

Vliegtickets Varadero

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Varadero
V.a. 569 Meer over vliegen naar Cuba

Overnachten in Varadero

Vergelijk alle hotels in Varadero
Bekijk hotels

De stranden van Varadero

Varadero

Naar Varadero ga je niet om het authentieke Cuba te leren kennen. Er is eigenlijk maar één reden om naar Varadero te gaan en dat is vanwege het prachtige strand. Op het schiereiland voel je altijd wel een aangenaam briesje of vindt er verkoeling onder een palmboom, terwijl de zon er bijna altijd schijnt. Het water is lang ondiep en onvoorstelbaar blauw. Veel hotels hebben hun eigen stukje privéstrand waar je weinig last hebt van lokale verkopers.

Varadero

Typische souvenirs te koop op het strand van Varadero.

Activiteiten en excursies in en rond Varadero

In Varadero zelf vind je een pretpark, een dolfinarium waar je met dolfijnen kunt zwemmen, verschillende marktjes en een golfbaan met maar liefst 18 holes. Het Josone park leent zich uitstekend voor een fijne wandeling. In de omgeving zijn ook genoeg activiteiten te beleven. De grotten van Bellamar zijn al decennia lang een toeristische trekpleister. Daarnaast kun je een tour maken door de Yumuri vallei: een oneindig groot woud met koningspalmbomen, waarbij je langs rivieren, bruggen, grotten en punten met adembenemend uitzicht komt. Je kunt dit combineren met een bezoek aan de stad Matanzas.

Matanzas

Het plein van de stad Matanzas, niet ver van Varadero.

De Bellamar grotten

De Bellamar grotten.

Watersport

Aangezien Varadero bijna volledig wordt omgeven door de oceaan, is er ook op en in het water van alles te beleven. Rondom Varadero bevinden zich verschillende duikspots bij kleurrijke koraalriffen die ook snorkelend deels te zien zijn. In het Cayo Piedra Underwater Park, ten noordoosten van Varadero, liggen meerdere scheepswrakken omgeven door tropische vissen. Daarnaast kun je tijd doorbrengen op een catamaran, zeilen, windsurfen, kitesurfen, diepzeevissen of een jetski huren.

Varadero

Vakanties & accommodaties in Varadero

In Varadero vind je hotels voor uiteenlopende prijzen, van goedkoop (vanaf €20 per persoon per nacht) tot superdeluxe. Wat opvalt is dat veel hotels in Varadero all-inclusive zijn. Met name in het luxere segment is het eten goed en gevarieerd en is er een uitgebreid entertainmentprogramma. Vrijwel alle hotels liggen direct aan het strand. Vooral TUI en Kras zijn gespecialiseerd in Varadero strandvakanties of rondreizen Cuba die beginnen of eindigen met een paar dagen strand. 9-daagse vakanties inclusief vliegticket vind je in sommige maanden al vanaf €595.

Varadero

Eten en uitgaan in Varadero

Hoewel veel hotels all-inclusive zijn, zijn er ook verschillende restaurants en (openlucht)bars aanwezig in Varadero waar je op ieder uur wel een Cuba Libre kunt krijgen. Er is ook een aantal discotheken, al dan niet behorend bij een hotel. Het paviljoen van de golfbaan is de voormalige villa van Irenee du Pont Nemours (een Amerikaanse miljonair). Hier kun je voortreffelijk eten en op de bovenste verdieping bevindt zich een bar.

Reizen van en naar Varadero

Varadero heeft een internationaal vliegveld met een rechtstreekse verbinding vanuit Amsterdam (kijk voor retourtickets bij TUI vanaf €569), maar ook vanuit andere delen van Cuba kun je hiernaartoe een binnenlandse vlucht nemen. Varadero is tevens goed bereikbaar per bus of huurauto. Vanaf Havana is het zo’n 1,5 tot 2 uur rijden.

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Varadero

De beste periode van het jaar om naar Varadero te reizen is van november tot en met april.

Reisinspiratie

Alle Cuba artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Cuba

Bekijk de top 10 Cuba rondreizen

19 Varadero reiservaringen en tips



  • 25 landen bezocht
    29 reviews
    7 waarderingen

    “Mooie stranden, maar niet het "echte Cuba"”

    Geplaatst 28-11-2017

    Wij hebben in 2012, voor de grote veranderingen, een rondreis gemaakt door Cuba. We zijn werkelijk het hele eiland over geweest en eindigden in een All inclusive resort in Varadero.
    Na een reis van dik 2,5 week was het heerlijk om in zo'n resort bij te komen. Heerlijk genieten van alle luxe die er geboden wordt en elke dag lekker en afwisselend eten. Lekker niets doen op een strandbedje aan zee, een boekje lezen of meedoen met 1 van de activiteiten die het hotel bied. Het kan hier allemaal en daarvoor is het ook prima.
    Toch is dit niet het echte Cuba, waar de mensen nog in armoede leven en bijna niets hebben. Het contrast is heel groot.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “De mooiste stranden met de heerlijkste zee”

    Geplaatst 16-11-2017

    Varadero.. De plek om echt te relaxen. Stranden ontzettend mooi (mooier dan de Malediven) en water met een heerlijke temperatuur. Wat mij betreft hoe je hier niet all inclusive te gaan zitten. Genoeg casa particulares en restaurantjes in de buurt. Boek dus vooral zo'n casa om echt tot rust de komen.
    Behalve strand is er ook een leuk park om te eten, cocktails te drinken en te water fietsen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 20 landen bezocht
    27 reviews
    11 waarderingen

    “echt een all inclusive pier”

    Geplaatst 15-11-2017

    Eigenlijk als je naar Cuba wilt moet je hier niet naartoe gaan. Je ziet niets van het echte Cuba en maakt hier ook niets van mee. Er liggen tal van prachtige all-inclusive resorts waar je echt in de watten wordt gelegd en heerlijke stranden hebt. Maar daar houd het wel mee op. Wij zijn hier aan het einde van onze roadtrip geweest om gewoon even bij te tanken en daarvoor kan ik het zeker aanraden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    13 reviews
    4 waarderingen

    “Relaxen in Varadero”

    Geplaatst 10-11-2017

    Voor een week ben ik naar Cuba gegaan vanuit Mexico. De helft van de tijd heb ik in Varadero doorgebracht in een all inclusive hotel. Het strand is er erg mooi en het water is helderblauw. Tot ver in de zee kun je lopen. Ook erg leuk om hier te kanovaren, dit kun je bij vele hotels doen. Het is echt een bestemming om even tot rust te komen, niks te doen en te genieten van het mooie weer en het strand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 34 landen bezocht
    88 reviews
    29 waarderingen

    “Mooi maar totaal "cuba vreemd"”

    Geplaatst 07-11-2017

    Varadero, veel kan je er echt niet over vertellen. Varadero is een kuststrook met heel veel mega resorts met elk een privé strand aan de azuur blauwe zee. Dit is zeker en vast het echte Cuba niet! Wie hier blijft heeft niks van Cuba gezien en dat is verdomd jammer. De all-in resorts zijn van een goeie kwaliteit maar verwacht niet dezelfde luxe en overvloed als in bijvoorbeeld Mexico of de Dominicaanse Republiek. Helemaal in het begin, waar de toeristenbussen in vliegende vaart voorbij rijden heb je het centrum van Varadero met een paar winkels, meestal bijna leeg, een paar café's, gewoon een frigo in een gebouwtje en een parkje. Niets te zien of te beleven maar het heeft je wel een beeld over waar die vriendelijke garcon in het restaurant of die lieve mevrouw die elke dag je kamer kuist s'avonds na haar dienst naartoe gaat en woont. Het verschil is immens. Varadero is ideaal om na een rondreis door het wondermooie Cuba enkele dagen uit te rusten en te genieten van zon, zee en strand. Maar veel meer is het niet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 53 landen bezocht
    27 reviews
    6 waarderingen

    “Weinig met Cuba te maken”

    Geplaatst 01-11-2017

    Varadero is 1 van de badplaatsen in Cuba met veel all-inclusive resorts. Verblijf hier niet als je echt iets van Cuba wilt zien of de toeristisch plekken wilt vermijden. Wij hadden een prachtige budget reis gedaan door heel Cuba en hadden ons zelf beloond met 1 nachtje onbeperkt eten en drinken. Naast dit concept en het mooie strand is hier verder niets en wij hadden er ook niet langer willen verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 13 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Genieten na rondreis”

    Geplaatst 29-10-2017

    Na onze rondreis door Cuba hebben we onze vakantie afgesloten met een aantal dagen strand. Varedero is hier een prima bestemming voor. Ga niet alleen naar Varadero als je Cuba gaat bezoeken want dan mis je het “echte” Cuba. Wij verbleven in een All inclusive hotel. Het eten vonden wij hier beter dan tijdens onze rondreis.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    29 reviews
    6 waarderingen

    “Afsluiten in stijl”

    Geplaatst 28-10-2017

    Wij hebben de hele reis gebackpackt door Cuba maar toch afgesloten met een all-in-hotel in Cuba. Ons haar komt normaal om hoog van all-in-reizen maar dit deed erg deugd. Gewoon genieten van de prachtige zee & strand en even uitrusten op dezelfde plaats.
    Blijkbaar ook zeer goedkope vluchten vanuit Europa naar Varadero ipv Havana.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 38 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Varadero”

    Geplaatst 28-10-2017

    Van de bestemmingen die ik in Cuba heb bezocht was Varadero de minst interessante. Het strand is er prachtig, je kunt er heerlijk relaxen en er zijn veel restaurantjes en barretjes, maar wel erg gericht op het toerisme. Het autenthieke Cuba vond ik hier persoonlijk niet terug. Ik was er in het laagseizoen en dan is het er bijna uitgestorven. Ik zou niet snel naar deze plek terugkeren gezien Cuba zo veel moois te bieden heeft. Het is wel een ideale afsluiter van bijvoorbeeld 3 dagen en vanuit daar terug te vliegen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 27 landen bezocht
    48 reviews
    5 waarderingen

    “Toeristen bestemming, weinig cuba”

    Geplaatst 23-10-2017

    Varadero heeft een eigen vliegveld waar je met Tui goedkoop heen kunt vliegen, ideaal! Helaas is Varadero een typisch toeristenoord met all-inclusive hotels waar je weinig van het echte Cuba meemaakt. De All-Inclusive hotels zijn ook nog ondermaats. Toch is het een fijne bestemming om te combineren met een rondreis. Hier kom je lekker tot rust en hoef je niks meer te doen. De stranden zijn mooi en als je een fijn hotel hebt is het eten ook heerlijk. Wij zijn gestart in Varadero met 2 dagen all-inclusive en we waren blij dat onze rondreis eindelijk ging beginnen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Varadero reiservaring en tips!

Ben jij in Varadero geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: FOX heeft het allemaal.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cuba on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Cuba met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Riksja Cuba
Riksja Cuba

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

Rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strandvakanties & rondreizen
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Meer over vliegen naar Cuba

Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Cuba rondreizen


Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba