In Viñales geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 29 Viñales reiservaringen

De Vallei van Viñales

Ten opzichte van de broeierige drukte van het nabijgelegen Havana is de westelijke provincie Pinar del Río een welkome relaxplek. Hier wordt sinds eeuwen de tabak voor de allerbeste Cubaanse sigaren gemaakt. De tabaksvelden liggen tussen de honderden grillige karstheuvels (mogotes). Ze zijn op hun mooist bij het plattelandsplaatsje Viñales, gelegen in de gelijknamige vallei die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba

Overnachten in Viñales

Vergelijk alle hotels in Viñales
Bekijk hotels

Viñales

Viñales

Het stadje Viñales.

Het plattelands dorpje Viñales ligt op zo’n 180 kilometer ten westen van Havana. In het dorp zelf is niet veel te doen, maar het is een ideale uitvalsbasis om de nabijgelegen vallei te bezoeken, of om een bezoek te brengen aan één van de mooiste stranden van Cuba: Cayo Jutias, op ongeveer een uur rijden van Viñales.

Viñales

Vanuit typische landelijke accommodaties zoals Horizontes Los Jazmines en La Ermita kun je genieten van een fantastisch uitzicht over deze vallei. Je boekt hier een kamer vanaf €35 p.p.p.n.. In het dorpje Viñales zelf zijn daarnaast een aantal budget casas particulares te vinden. Ondanks het feit dat Viñales niet groot is vind je er diverse paladares, lokale restaurantjes, waar je leuk kan eten.

De Vallei van Viñales

Viñales-vallei

De Viñales-vallei strekt zich uit over een gebied van 132km² en heeft een aantal unieke natuurlijke eigenschappen. De vallei kenmerkt zich door steile , dichtbegroeide, rechtopstaande kalkstenen rotsen, mogotes genaamd. Het land rondom deze mogotes is zeer vruchtbaar. De tabaksbladeren die elders in Cuba worden verwerkt tot sigaren, komen vaak van deze vruchtbare plantages. In de grond vormt zich een uitgebreid grottenstelsel ‘Cuevas de Santo Tomas’, van in totaal ruim 45 kilometer lang. De grootste grot van heel Latijns-Amerika! Deze is gedeeltelijk wandelend en per boot met gids te bezoeken.

Viñales-vallei

De Viñales-vallei verkennen

Vanuit Havana, maar ook ter plaatse, worden diverse excursies aangeboden om de Valle de Viñales op verschillende manieren te ontdekken. Je kunt de vallei ook zelf doorrijden met een huurauto, te fiets, te voet of te paard. Diverse casas verhuren fietsen en rr zijn meerdere aanbieders van tochten, variërend in prijs en duur. Hoe je ook gaat, het is prachtig tussen de groene tabaksvelden. Stop bij de kleine boerderijtjes en rol je eigen sigaar. Bezoek in de omgeving ook een van de bijzondere grotten, ontstaan door eroderende kalksteen, of ga rotsklimmen op de bizar gevormde mogotes. Opvallende beschilderde kalksteenrotsen zijn ‘Dos Hermanas’ (twee broers) en de ‘Mural de la Prehistoria’ (muur van de prehistorie). De laatste werd in de zestiger jaren gemaakt in opdracht van Fidel Castro. Het is een 180 meter lange muurschildering, waar de lijnen van de heuvel zijn ingezet om de schildering te maken. Fidel noemde het de evolutie van de socialistische mens.

Viñales-vallei

Cayo Jutias

Op een uurtje rijden noordwaarts van Viñales ligt een van de meest geliefde stranden van de provincie Pinar del Rio: het kilometers lange strand van het schiereiland Cayo Jutias. Je kunt hier heerlijk relaxen of wandelen over het mooie witte strand langs mangrovebossen.

Cayo Jutias

Cayo Jutias.

Cayo Levisa

Als je je reis langs de noordkust vervolgt (terug) richting Havana, passeer je het dorpje Palma Rubia. Vanuit hier kun je twee keer per dag in een half uurtje overvaren naar Cayo Levisa: één van de mooiste plekjes van Cuba. Dit eilandje is niet langer dan 4 kilometer en je kunt er niet veel meer dan op het strand liggen, snorkelen en duiken: een ideale ontspannen ‘get away’ in je Cuba rondreis. Op Cayo Levisa kun je overnachten in het enige hotel wat het eiland rijk is: Villas Cayo Levisa.

Cayo Levisa

Cayo Levisa.

Trips naar Cayo Levisa kun je o.a. boeken hier op Riksja Cuba; of zijn onderdeel van deze Cuba-rondreizen van Koning Aap (groepsreis), Sawadee (familiereis) of FOX Verre Reizen (singlereis).

Hoe kom je in Viñales?

Viñales is gemakkelijk te bereiken vanuit Pinar del Rio en Havana per huurauto of bus. Vanaf Havana is het zo’n 3 uur rijden.

Individuele Cuba rondreizen die Viñales aandoen vind je o.a. hier bij Riksja Cuba, FOX Verre Reizen en TUI; voor groepsreizen kijk je hier bij Djoser, Shoestring en Sawadee.

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Viñales

In de maanden februari en maart is een bezoek aan Viñales het leukst, omdat de tabak dan geoogst wordt. Bovendien is het in deze maanden zonnig en droog. Voor heel Cuba geldt dat november t/m april de beste reistijd is.

Reisinspiratie

Alle Cuba artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Cuba

Bekijk de top 10 Cuba rondreizen

29 Viñales reiservaringen en tips



  • 25 landen bezocht
    29 reviews
    5 waarderingen

    “Prachtige streek.”

    Geplaatst 28-11-2017

    De omgeving van Vinales vond ik erg mooi.
    In deze streek worden de tabaksbladeren voor de sigaren verbouwd. Een bezoekje aan zo'n sigaren fabriek mag ook zeker niet ontbreken. Met een beetje geluk kun je hier goedkope (illegale) sigaren kopen. Deze sigaren worden stiekem door de werknemers verkocht en alleen de manier waarop dit gast is gewoon heel leuk. Doordat de sigaren nog niet een speciaal bandje hebben zijn ze illegaal, je loopt dus risico on ze kwijt te raken.
    Ook zouden we een tour door de grotten maken, helaas had het vooraf te hard geregend waardoor het grondwater te hoog stond en we nauwelijks de grot in konden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 41 landen bezocht
    26 reviews
    20 waarderingen

    “Mooie grotten”

    Geplaatst 27-11-2017

    Wij zijn vanuit Havana met een auto naar Valle de vinales gegaan. De natuur is hier echt prachtig en de vele grotten zijn echt de moeite waard. De mooiste grot vond ik nog wel Cuevas de santo tomas. Deze grot is kilometerslang en wordtg niet echt drukbezocht. Je hebt vanuit de grot een mooi uitzicht over het groene landschap, en ook bekijk je hier stalactieten en stalagmieten. De grotten hebben ook meren, met daarin hele bijzondere vissen en zelfs witte garnalen! De gids vertelde ons dat de beesten, doordat het zo donker is in de grot, blind zijn geworden, en daardoor ook wit gekleurd zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 35 landen bezocht
    27 reviews
    11 waarderingen

    “De tabaksstreek van Cuba, niet te missen”

    Geplaatst 26-11-2017

    Vinales vond ik heel erg mooi, we hebben er een paardrijtocht gedaan door de tabaksvelden en een tabaksboer bezocht waar we zagen hoe sigaren gemaakt worden. Ook de schuren waar de tabaksbladeren hingen te drogen gezien. Ik vond het een prachtig gebied.
    We hebben ook nog een grot bezocht maar dat was eigenlijk niet zo prettig, helemaal in het donker achter de gids aan met zijn zaklantaarntje, zou ik niet weer doen.
    Vanuit Vinales zijn we ook nog naar de kust gereden om daar het strand Cayo Jutias te bezoeken, prachtig wit strand, ging prima met eigen auto.
    We zaten in een prachtig hostel, tussen de lokale huizen in, met een fijn dakterras en schommelstoelen erop en er werden ook hanengevechten georganiseerd, dat was niet prettig om te zien en horen. Verder zeker genoten in dit gebied.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “Te toeristisch Viñales”

    Geplaatst 16-11-2017

    Viñales is een klein stadje gelegen in een mooie vallei. De omgeving is prachtig, maar helaas ontdekt door het massatoerisme. Dit betekent dat een tour voelt als lopende band werkt, waar ze vooral azen op het geld. Zonde, omdat de omgeving mooi is.
    Wel zijn er ontzettend veel verschillende overnachtingsmogelijkheden. Wij hebben overnacht in de casa particulares van Dania en Salvador. Geweldige mensen, ontzettend gastvrij. Ze leggen je daadwerkelijk in de watten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 20 landen bezocht
    27 reviews
    5 waarderingen

    “Schitterende natuur, goede sfeer.”

    Geplaatst 15-11-2017

    Vinales is eigenlijk 1 lange straat met aan weerszijde wat restaurants en winkels. Alles gericht op toeristen. Bij de 3j's kun je heeerlijke cocktails krijgen en komen veel toeristen. Echt een meeting point. Ook is dit een van de weinige bar's die tot later open is. Als je de vallei in wilt ga naar het Toeristenkantoor. Wij hebben het via een local geregeld en zijn behoorlijk opgelicht, moesten 2 keer zoveel betalen als bij het toeristenkantoor en waren met een Cubaan op pad die geen engels kon en dit regelen ze wel bij het toerisenkantoor. Achja van je fouten leer je.. De natuur is wel prachtig en absoluut een bezoek waard! Zoek voor zonsondergang ook een restaurant met uitzicht op de vallei dat is echt magisch!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 39 landen bezocht
    26 reviews
    17 waarderingen

    “Een van de hoogtepunten van Cuba”

    Geplaatst 13-11-2017

    Vinales is een prettig stadje gelegen tussen de karststenen rotsen in een groene vallei. Bijna elk huis is een casa waar je kunt overnachten, dus er zijn mogelijkheden genoeg. Huur een fiets op het pleintje voor de kerk. Wees er vroeg bij, want ze zijn vaak snel weg. In de vallei kan je lekker een dagje rustig rondfietsen. Zoek op je navigatie op of er in de buurt een tabaksboer is die sigaren maakt. Tours gaan vaak langs de standaard grote tabaksboeren, maar in de omgeving zitten ook veel kleine boeren die wellicht op GoogleMaps oid. staan aangegeven. Verder is het lekker om af te koelen in het zwembad van een van de luxere hotels net buiten het centrum. Vanaf hotel Los Jazmines heb je een prachtig uitzicht over de vallei!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 53 landen bezocht
    27 reviews
    4 waarderingen

    “Prachtige uitzichten en anders dan rest van Cuba”

    Geplaatst 06-11-2017

    Ik wilde zelf niet naar dit gebied gaan omdat ik er vanuit de reisgidsen geen voorstelling van maken, maar uiteindelijk was het de beste beslissing! Het anders dan heel het andere Cuba, namelijk veel groener, ruiger en afgelegen. Wij hebben ons na een tour ergens halverwege laten droppen en al wandelend een slaapplek gevonden en de dag erna weer naar een bus opstapplaats gelopen. De uitzichten zijn zo mooi en op sommige plekken ben je echt helemaal alleen. Probeer de toeristische restaurantjes en zo te ontwijken al ontkom je daar niet aan, maar maak dan een goede combinatie met een tour vanuit Havana.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 33 landen bezocht
    28 reviews
    8 waarderingen

    “Op een paard door de heuvels”

    Geplaatst 29-10-2017

    Als je in Viñales bent, ga op tour op een paard. Je rijdt door prachtige natuur en stopt bij een sigarenboer (waar je natuurlijk er eentje rookt), een drankhandelje (alcohol in de ochtend, altijd een goed idee) en zwemt in een afgraving. En als je paard dan ook nog eens Coco Loco heet kan je dag toch al niet meer stuk :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 31 landen bezocht
    27 reviews
    1 waardering

    “Schitterende omgeving met mooie uitzichten over de vallei”

    Geplaatst 29-10-2017

    Verblijf alsjeblieft niet in het stadje Viñales zelf, maar zoek een accommodatie met uitzicht over de vallei. Ik heb verbleven in Los Jazmines en die hebben echt prachtige uitzichten vanaf het heerlijke zwembad! Daarnaast ligt op loopafstand het heerlijke restaurant Balcón del Valle, de sfeer en het uitzicht is werkelijk schitterend. Ook is een aanrader om een paardrijtocht te doen door de vallei: een bijzondere ervaring als je dat niet vaak doet ;)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Mooiste plekje op Cuba”

    Geplaatst 28-10-2017

    Vinales is echt een must als je Cuba bezoekt. In de vallei kun je ziplinen, paardrijden door de tabaksvelden en heerlijk genieten. De sfeer die er hangt is heel fijn en de mensen zijn gastvrij. Wij sliepen in het guesthouse van Martha y El Chino, een aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Viñales reiservaring en tips!

Ben jij in Viñales geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: FOX heeft het allemaal.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cuba on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Cuba met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Riksja Cuba
Riksja Cuba

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

Rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strandvakanties & rondreizen
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Meer over vliegen naar Cuba

Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Cuba rondreizen


Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba