Laatst bijgewerkt op 10 augustus 2023

Van de eilanden in de Middellandse Zee tot de toppen van de Alpen, Europa beschikt over enkele van de meest pittoreske steden ter wereld. De steden, gevuld met geplaveide straten, oude kerken en historische ruïnes kunnen overdag volstromen met toeristen, maar wie er overnacht heeft de kans om er in alle rust rond te dwalen. Maak een reis terug in de tijd naar één van deze prachtige pittoreske stadjes!

1. Èze, Frankrijk

Èze, Frankrijk

Èze heeft een perfecte ligging in de Franse Riviera met adembenemde uitzichten. In het bijzonder vanaf Jardin d’Eze, wat je een prachtig panorama over de stad biedt, samen met de kasteelruïne. Bezoek ook zeker het middeleeuwse centrum van de stad, met zijn schilderachtige huizen en een mix van winkels en galeries.

Èze ligt vlakbij Nice, waar je vanaf €49 naartoe kunt vliegen. Voor overnachtingen kun je kijken bij Booking.com.

2. Lucca, Italië

Lucca, Italië

Lucca is een relaxte maar elegante stad in Toscane, een regio in centraal Italië. De stad is omringd door versierde bomen en 16e-eeuwse muren, die nu een mooie promenade vormen. En met bijna 100 kerken en geplaveide straten, is er genoeg om te ontdekken hier. Omdat het autoverkeer beperkt is binnen de stadsmuren, is het ideaal om de stad per fiets te verkennen!

Bezoek Lucca met deze 8-daagse vakantie van TUI, huur er een vakantiehuis via Casamundo of boek er een hotel bij Booking.com. Het dichtsbijzijnde vliegveld is in Pisa, waar je al vanaf €44 naartoe kunt vliegen.

3. Sintra, Portugal

Sintra, Portugal

Sintra is een stad ten westen van Lissabon, dat diende als een toevluchtsoord voor de Portugese Koninklijke familie. Het is een magische plek die bezaaid is met prachtige paleizen, tuinen en luxe herenhuizen. Vanwege zijn fraaie architectuur heeft de UNESCO de gehele stad erkend als Werelderfgoed. Het Palácio da Pena, een sprookjesachtig kasteel dat omgeven is door een weelderig park, is hier een must-see.

O.a. De Jong Intra Vakanties biedt complete vakanties naar Sintra. Kijk voor vakantiehuizen bij Eliza was here of Casamundo.

4. Mürren, Zwitserland

Mürren, Zwitserland

Dit dorpje in Zwitserland ligt op 1.645 meter hoogte op een berghelling en biedt een uitzicht op de Jungfrau en de Eiger dat je bijna kunt aanraken. Dit is de geboorteplaats van het downhill en slalom skiën en het blijft een geweldige plek om te skiën. Reis naar de top van Europa met de Jungfrau-spoorweg of ga hier skiën in het Jungfrau skiegebied.

Vakanties naar Mürren en omgeving worden vind je bij o.a. TUI. Voor accommodatie kun je recht bij Trivago.

5. Brugge, België

Brugge, België

Brugge wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd en is één van de mooiste steden in Europa wat ons betreft. Wandel hier door een doolhof van kronkelende straatjes, langs de grachten en over de romantische bruggen en je zult begrijpen waarom de UNESCO het gehele middeleeuwse centrum van Brugge heeft opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Maak terwijl je hier rondloopt een stop in één van de 50 chocolade winkels of proef de lokaal gebrouwen Belgische bieren.

Kras en Prijsvrij.nl bieden voordelige korte trips naar Brugge.

6. Mykonos stad, Griekenland

Mykonos

Mykonos stad of Chora, zoals de Grieken het noemen, is een prachtig stadje in het westen van Mykonos, dat geliefd is vanwege de mooie stranden en het nachtleven. De oude manier van leven gaat hier desondanks ongestoord door in de doolhof van straten. Niet alleen de hotels en café’s zijn hier picture-perfect, de beroemde molens lijken hier bijna te poseren voor je camera.

Kijk bij TUI of Prijsvrij.nl voor vakanties naar Mykonos stad, of boek je hotel bij Booking.com. Een vliegticket Mykonos heb je voor zo’n €250 retour.

7. Rothenburg-ob-der-Tauber, Duitsland

Rothenburg-ob-der-Tauber, Duitsland

‘Rothenburg-ob-der-Tauber’ betekent ‘rode kasteel op de Tauber’ en is gebouwd rondom de ruïnes van een 12e-eeuwse kerk. Met zijn torens, fonteinen, architectuur en explosie van bloemen, lijkt dit Middeleeuwse Duitse stadje bijna te perfect om waar te zijn.

Vakanties naar Rothenburg-ob-der-Tauber vind je bij Kras en TUI en hotels bij Booking.com.


 , , , , , , , , , , , , , ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 16128 - reviews totaal

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)