Reiservaringen El Salvador, reisverhalen & tips over El Salvador

El Salvador essentials

Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 14,5 uur
Richtprijs retourticket: € 1050
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, Hepatitis A, anti-malaria, evt. gele koorts.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar El Salvador

El Salvador wordt nog wel eens vergeten, door reizigers die van Guatemala doorreizen naar Costa Rica. En toegegeven, het kleine landje heeft ook niet de grote trekpleisters die andere Midden-Amerikaanse landen hebben. Toch is El Salvador de moeite waard. Méér dan dat. Met zijn meren, vulkanen, regenwouden en koffieplantages, met zijn mooie Spaans-koloniale stadjes en witgepleisterde kerken, met zijn geweldige surfspot Punta Roca, met zijn oorlogsmusea, uitgaansleven, live muziekscène en vooral ook met zijn gastvrije bewoners is El Salvador minimaal een goeie week waard, maar eigenlijk veel meer. Geen zorgen, het land is al 20 jaar oorlogsvrij en drugsconflicten spelen zich alleen in besloten (misdaad)kringen af.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in El Salvador

Suchitoto

Suchitoto

In het koloniale verleden was Suchitoto de culturele hoofdstad van El Salvador. Aan het prachtige centrale plein staat een schitterende oude Spaanse kerk; in de stad zelf stikt het van de kunstgaleries en barretjes. Buiten Suchitoto kun je talloze wandelingen maken langs watervallen, grotten en het fraaie Lago Suchitlán. Ook vind je in het rond de stad meer dan 200 vogelsoorten, waaronder enkele zeldzame.

La Libertad & Punta Roca

La Libertad is een van de 14 departementen van El Salvador. Hier vind je enkele van de beste surfstranden van heel Midden-Amerika, waarvan Punta Roca en El Sunzal de bekendste zijn. Het zand is er zwart en de zee niet geschikt voor zwemmen, dus verwacht geen tropisch strandparadijs (check daarvoor Los Cobanos), maar de golven zijn er ongeëvenaard.

Montecristo Cloud Forest

Op 2400 meter hoogte in een gebied met 100% luchtvochtigheid ligt het Montecristo Cloud Forest, waar altijd mysterieuze damp tussen de bomem hangt. Hier vind je de poema’s, toekans, gestreepte en de zeldzame spinaap.

Parque Nacional los Volcanos

El Salvador heeft vele mooie vulkanen, waarvan drie liggen in het Parque Nacional los Volcanos: de Cerro Verde, Izalco en Santa Ana. Zowel de Izalco als Santa Ana kun je in een dag beklimmen voor spectaculaire uitzichten.

< Lees minder

7 El Salvador reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,3

Op basis van 7 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,4

  • Gastvrijheid: 8,7

  • Natuur: 8,4

  • Stranden: 7,8

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over El Salvador.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    42 landen bezocht
    53 reviews
    12 waarderingen

    “Mooie kust”

    Geplaatst 26-04-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Een land dat niet aangeraden wordt om in te reizen, maar zeker wel de moeite waard is. We hebben helemaal niets van onrust gemerkt. We zijn voornamelijk langs de kust gereisd en met het openbaar vervoer.
    Eerst langs de bloemenroute en daarna richting te kust. Thermische resorts waar we ons met modder hebben ingesmeerd, stranden met zwart zand en hoge golven die stukknallen op de kust, relaxte mensen en veel dieren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in El Salvador:

    Concepcion • El Tunco • La Tortuga Verde

    Mijn El Salvador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    25 landen bezocht
    39 reviews
    3 waarderingen

    “Fantastisch en onontdekt”

    Geplaatst 20-04-2019 • gereisd mei 2018 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    El salvador is fantastisch! Nog heel onontdekt en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Ik heb alles gedaan met de openbare bus en de locals hielpen me zelfs bij het overstappen naar een andere bus. De afstanden zijn ook prima te doen. Vanuit santa ana kun je veel dag uitstapjes maken. Als ik iets kan aanraden dan is het hostel poolhouse. Julio de eigenaar organiseert eigen privetours met zijn eigen auto. Ze zijn betaalbaar en je kan veel zien in een korte tijd. Onder andere de warme waterval, de vulkaan, het meer en de vele andere leuke stadjes!

    Mijn El Salvador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    1 waardering

    “Klein maar gastvrij land met ongekend veel mogelijkheden ”

    Geplaatst 23-11-2018 • gereisd oktober 2018 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Voor een klein land als El Salvador (van noord naar zuid duurt maximaal 4 uur) is er buitengewoon veel te zien en doen. Zo voelde de wijk Flor Blanca in San Salvador meer dorps aan en was er 5 blokken verder een opstapplek voor de bus naar La Libertad en playa El Tunco, de bewoners zijn enorm vriendelijk maar goed ik spreek vrijwel vloeiend Spaans dus ningun problemos. Net als in USA heb je megamalls met the usual suspects (McDonald's etc.). Playa el Sunzal is bijvoorbeeld veel mooier en goedkoper dan het nabijgelegen playa El Tunco wat een rotsstrans is. In Santa Ana kun je veel zelfstandig doen zoals met de bus naar Lago Coatepeque wat de moeite waard is, op circa 50 minuten met de bus vanaf Santa Ana. De Ruines van San Andres zijn ook vrij makkelijk te bereiken per bus en ik werd vlak voor de ingang afgezet. In Santa Ana kun je ook de bus pakken richting de vulkaan (ik ben de naam kwijt) en deze beklimmen. Ook zijn er goede busverbindingen met de omringende landen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in El Salvador:

    San Salvador • Lago Coatepeque • omgeving Santa Ana

    Mijn El Salvador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    22 landen bezocht
    13 reviews
    5 waarderingen

    “Gastvrij, bijzonder en prachtig”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd september 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    El Salvador heeft een slechte reputatie wegens alle bendes. Er jammer, want het land is prachtig en het grootste deel van de bevolking ontzettend vriendelijk! Aanraders zijn zeker de Ruta de las Flores, waar ik me zo veilig voelde dat ik als vrouw zelfs in mijn eentje over straat kon, Santa Ana (met vulkaan Santa Ana) en het strand El Zonte. Santa Ana is een grote stad en hier merk je de onveiligheid van het land zeker nog wel goed. Zolang je met een groep op pad gaat, is het prima, maar als vrouw alleen voelde ik me hier niet op mijn gemakt. Gelukkig was de bevolking ontzettend lief en het moment dat ik hier de bus uitstapte, was er een jonge vrouw van mijn leeftijd die samen met haar vader aanbood om mee te lopen naar mijn hostel (15 minuten!) Tja, dit vind je in Nederland niet zo snel. Qua eten lijkt El Salvador op de andere Centraal Amerikaanse landen; veel rijst, gefrituurde kip, ensalada en tortillas. Een grote aanrader is om zeker pupusas te eten, het lokale gerecht. Pupusas zijn tortillas gevuld met wat je maar wilt, met een salade en tomatensaus. Heerlijk, vullend en ontzettend goedkoop (3 voor 1 euro!, ruim genoeg als avondeten). Een hele dikke vette aanrader dus, maar zorg toch zeker wel dat je op je hoede bent en pas goed op je spullen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in El Salvador:

    Juayua • El Zonte • Santa Ana

    Mijn El Salvador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    38 landen bezocht
    34 reviews
    25 waarderingen

    “Bloemenroute, stenen iglo’s en koffie”

    Geplaatst 29-10-2017 • gereisd februari 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    El Salvador zucht onder de slechte reputatie vanwege de bendes daar. Vervelend, want het is daar fijn reizen! Ik heb de kust bezocht (El Zonte, met surfstrand), de Ruta de las Flores (mooie dorpjes in de bergen met allerlei prachtige bloemen), het vulkanengebied en Suchitoto, een koloniaal stadje. De mensen zijn erg vriendelijk, de bussen zijn genummerd (!) en rijden volgens een schema (!) en we hebben hier in stenen iglo’s met uitzicht op 2 vulkanen geslapen. De koffie is fantastisch (doe een tourtje) en je komt weinig andere reizigers tegen. Geef El Salvador een kans en je zult verrast worden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in El Salvador:

    Los Volcanes • Ruta de las Flores • El Zonte

    Mijn El Salvador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    23 landen bezocht
    5 reviews
    1 waardering

    “Authenticiteit ten top”

    Geplaatst 16-11-2014 • gereisd november 2011 • 4 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Baobab

    El Salvador was onderdeel van de Maya route, en dit land was nog in zijn authentieke staat. Niet iedere reisorganisatie doet dit land aan, maar ik vond het een verrijking op de Maya route en zeker de moeite waard!!
    Voor de Maya cultuur is een bezoek aan "Joyas del Cerén" absoluut een must. De tempels in Mexico, Guatamala en Honduras zijn vooral gebouwd en gebruikt voor de elite, koningen en goden. Het maya dorp "Joyas del Cerén" was een dorp zoals de boeren leefde. Hier kan je een kijkje nemen in een huis van de bevolking en het huis van de medicijnvrouw.
    In El Salvador is natuurlijk ook een tempel: "Tazumal", waar weer een andere bouwstijl aan ten grondslag ligt dan de tempels is Mexico, Guatamala en Honduras. Zeker ook een aanvulling op de wetenswaardigheden van de Maya cultuur!
    In Apaneca hebben we een dorpsfeest meegemaakt, waar wij onze ogen uitkeken maar ook de locals. Er was een kermis en een plaatselijke band die voor de kerk speelde. Erg leuk om dit mee te maken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in El Salvador:

    Joyas del Cerén • Tazumal • Apaneca

    Mijn El Salvador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Double-barreled shotgun ”

    Geplaatst 12-11-2014 • gereisd januari 2014 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Toegegeven, mijn verblijf in El Salvador heeft zich vooral beperkt tot de hoofdstad van het land en enkele kleine nietszeggende plaatsjes. Toch kijk ik hierop terug als een van de hoogtepunten van mijn reis door Midden Amerika, lekker doelloos rondstruinen in onbekende plaatsen. Het feit dat er nagenoeg geen toeristen zijn maakt dat de lokale bevolking graag een praatje met je maakt, bijkomend voordeel is dat je inmiddels al een woordje Spaans spreekt. Het hoogtepunt van dit land zijn misschien wel de Salvadorianen zelf, een van de warmste mensen in dit deelcontinent.

    Wees echter wel alert. Het is een komisch beeld dat de bewaking van een lingeriezaak met een dubbelloopse shotgun bij de deur staat. Maar ze staan er natuurlijk wel met een reden. El Salvador heeft tevens de hoogste dichtheid van vuurwapens. Als de avond valt word je dan ook verplicht tot het nemen van een taxi, zelfs voor een ritje van vijftig meter ga je niet te voet.

    Mijn El Salvador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw El Salvador reiservaring!

Ben jij onlangs in El Salvador geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

El Salvador reisaanbieders

Goedkope vliegtickets El Salvador

Vergelijk hotelprijzen El Salvador