Reiservaringen Ethiopië, reisverhalen & tips over Ethiopië reizen

Ethiopië essentials

Beste reistijd: Oktober t/m maart
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen via Visum Ethiopië
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, cholera, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Ethiopië

Ethiopië? Ja, Ethiopië! Vergeet het clichébeeld van armoe, oorlog en dorre vlakten. Ethiopië heeft een trotse, optimistische bevolking en een enorm cultureel erfgoed. De beroemde rotskerken in Lalibela, de kastelen in Gondar, de kloosters bij Lake Tana, de tempel in Yeha; het land barst van de eeuwenoude schatten. De ruige hooglanden van het Simiengebergte en diens unieke flora en fauna (de geladebaviaan!) zijn de hemel voor wandelaars. Ook fascinerend: de ruim tachtig kleurrijke volkeren en stammen. Voorzieningen voor reizigers zijn basic, de infrastructuur is vrij armetierig, maar het heeft allemaal z’n charme. Bovendien is Ethiopië zo’n beetje het goedkoopste land van heel Afrika.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Ethiopië

Simien Mountains

Simien Mountains

De ruige, groene hooglanden van het Simiengebergte en diens unieke flora en fauna (de geladebaviaan!) zijn de hemel voor wandelaars. Het Simien Mountain National Park is een van de eerste plekken die (in 1978) door UNESCO werd aangewezen als werelderfgoed. Deze rustig oplopende bergen bereiken uiteindelijk een hoogte van ruim 4.500m, abrupt eindigend in loodrechte afgronden. Het gebied is ideaal voor meerdaagse trekkings. Je hebt er schitterende vergezichten, vindt er wilde kruiden en planten en ziet een grote verscheidenheid aan wildlife. Ga op zoek naar bavianen, ibexen en de reuzenlobelia.

Eeuwenoude schatten: Lalibela & Gondar

De beroemde rotskerken in Lalibela, de kastelen in Gondar, de kloosters bij Lake Tana, de tempel in Yeha; het land barst van de eeuwenoude schatten! De rotskerken van Lalibela, in het hart van het land, zijn de grootste bezienswaardigheid van heel Ethiopië. Door de opkomende Islam werd begin 13e eeuw de mogelijkheid op pelgrimstocht naar Jeruzalem te gaan steeds moeilijker. Daarom liet de koning in Lalibela 11 kerken uit de rotsen hakken. Door de eeuwen heen is het de plek geworden waar Ethiopische christenen samenkomen. Je waant je in middeleeuwse sferen, je ziet er nog in witte doeken geklede pelgrims en priesters.

Konso-regio: inheemse volkeren & terrasbouw

Alleen al in het zuidwesten van Ethiopië leven meer dan 50 inheemse stammen die zich elk op een onderscheidende manier uitdossen. Gamolo is een van de dorpjes in de Konso-regio, bekend vanwege de terrasbouw. De meeste Konso die hier leven zijn boeren, die op de berghellingen sorgo, maïs, katoen en koffie verbouwen.

< Lees minder

12 Ethiopië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 12 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,8

  • Gastvrijheid: 7,8

  • Natuur: 8,6

  • Stranden: 0,0

  • Eten: 7,1

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Ethiopië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    48 landen bezocht
    26 reviews
    9 waarderingen

    “Eén van de mooiere landen in Afrika.....”

    Geplaatst 25-11-2017 • gereisd februari 2011 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Ethiopië was voor ons één van de mooiste landen die we in Afrika hebben bezocht. We hebben het land van het zuiden naar het oosten tot het noorden met eigen vervoer doorkruist. De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam en de natuur is echt super mooi. Een echte aanrader is het plaatsje Harar in het oosten van Ethiopië. De route er naar toe is geweldig, maar de echte reden om er heen te gaan is de "hyena feeding". Je kunt hier als toerist wilde hyena's voeren. De hyena's grijpen een stukje vlees van een stokje dat de toerist in zijn/haar mond heeft. Echt een super beleving.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Harar  • lalibela • Gondor

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    • 35 landen bezocht
      89 reviews
      81 waarderingen
      Geplaatst op 14 augustus 2018 20:07

      Hallo, Ik ben al jaren aan het twijfelen om Ethiopie zelfstandig en met eigen vervoer te doen maar vind nergens info. Hoe huur je daar bv een auto? Moet dit een 4x4 zijn? kan je zonder gis in het zuiden tot bij de stammen geraken? Hoe zit het met de veiligheid want ook daar hoor je de vreemste dingen over.......?? Heel veel vragen, mss heb jij tijd om er enkele te beantwoorden?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    60 landen bezocht
    30 reviews
    12 waarderingen

    “Ongewone etnische stammen. Oostelijk Omo ”

    Geplaatst 20-03-2017 • gereisd januari 2010 • 2 weken lang • met partner • groepsrondreis

    Algemene beoordeling: Prachtige etnische reis.
    Hoewel we de reis boekten bij Vreemde Continenten in Gent, was de organisatie er een van Discovery Expeditions. Na de inschrijving verloopt alle verdere contact dan ook via hen. Aantal deelnemers min 6- max 11. Wij waren met 8 personen + de gids.
    De hotels waren zoals verwacht aan de povere kant, met uitzondering van het hotel in Abbis. Meestal was er alleen koud water, en vaak slechts elektriciteit van 19 tot 22 uur. Het eten was eetbaar en soms niet slecht van smaak, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Voor enkele maaltijden 's morgens en 's middags maakten we gebruik van de meegebrachte voeding uit België die bestond uit ondermeer: crackers, smeerkaas, confituur en wat kaas. 
    De bevolking zelf was vriendelijk en behulpzaam, en het nemen van foto's mits betaling van 1 of 2 Birr komt men gewoon. Een reis die meer dan de moeite waard was, zeker door de nu nog steeds originele stammen.

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Geweldig en puur land met een stille schoonheid”

    Geplaatst 25-02-2017 • gereisd april 2012 • 2 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Baobab

    Ethiopië is boven verwachting qua natuur maar ook Lalibela is zo geweldig ook als je niet gelovig bent. De mensen zijn stil, plotseling aanwezig....komen echt overal vandaan en zijn erg aardig. De wegen waren slecht begaanbaar maar dat maakt het ook avontuurlijk. Eten niet zo bijzonder naar mijn smaak.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Lalibela • Skimi gebergte • Adis Abeba

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    43 landen bezocht
    18 reviews
    4 waarderingen

    “Divers land met vele gezichten”

    Geplaatst 08-01-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2010 • met vrienden

    Ik heb het geluk dat ik twee jaar in dit prachtige, oude, traditierijke land mocht wonen. In Gondar, waar middenin de stad prachtig gewaard gebleven paleizen staan, waar keizers uit vorige eeuwen regeerden. Prominent zichtbaar en voelbaar in heel noordelijk Ethiopië is het orthodoxe geloof. De orthodoxe feestdagen als Timkat en Meskel worden door duizenden mensen bezocht zijn heel indrukwekkend om mee te maken. Priesters die kleurrijke mantels en hoofddeksels dragen, vervullen eeuwenoude rituelen, mensen zijn heel devoot en de kerken zijn vaak honderden jaren oud. Zoals in Lalibela, waar tientallen kerken uit de rotsen gehouwen zijn en allemaal verbonden met elkaar. Naast een fascinerende cultuur, overigens in de diverse regio's in Ethiopie zeer verschillend, is ook de natuur prachtig. In de hooggelegen Simien Mountains 'het dak van Afrika' , kun je fantastische meerdaagse trekkings maken, evenals in de Bale Mountains in het zuiden. Ethiopië heeft vele gezichten en zal reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis, maar qua comfortniveau minder veeleisend zijn, aangenaam verrassen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Gondar • Lalibela • Simien Mountains National Park

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    34 landen bezocht
    1 review
    1 waardering

    “Ethiopië: Afrika's best bewaarde geheim”

    Geplaatst 06-06-2015 • gereisd januari 2015 • 4 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Sawadee

    Toen ik naar Ethiopië ging, was iedereen hier in Nederland verbaasd. Reacties zoals "Wat moet je daar nu weer doen?" kreeg ik volop. Ik ben 30 dagen in Ethiopië geweest en ik heb tijd te kort gehad!

    Ethiopië is eigenlijk in te delen in twee gebieden: het noorden en het zuiden. Bij een reis door het noorden ligt de nadruk op cultuur en zal je veel orthodoxe christelijke (rots-) kerken bezoeken. Neem een goede gids mee, want alle bouwwerken zitten vol achterliggende gedachten en overal is door de bouwers in het verre verleden nagedacht. Het noordelijke deel van Ethiopie ligt op hoger (gemiddeld 2500m2), wat het klimaat iets koeler maakt.

    In het (primitieve) zuiden zal de nadruk liggen op het bezoek van stammen. Het bijzondere in Ethiopie is dat deze stammen ook echt zo leven. (in sommige afrikaanse landen gaan de stamleden s'avonds gewoon naar de stad waar ze wonen). Bereid je ook voor op uiteenlopende emoties. Je zult zien hoe mensen leven en moeten overleven. Je ziet hoe gelukkig mensen kunnen zijn, terwijl ze niets waardevols bezitten. Je zult zien dat iedereen vriendelijk is en ge"interesseerd. Al met al en indrukwekkende ervaring. Let op: bezoek Ethiopie niet over al te lange tijd, want het land is aan het veranderen door het groeiende toerisme!

    Wat mij op viel is dat de mensen in Ethiopie uitermate vriendelijk zijn. Het overgrote deel toont interesse en je en de nadruk ligt zeker niet op (altijd) op bedelen. De vele kinderen die blanken (lees: vreemden) zien, vinden dat fantastisch. Je kunt makkelijk uitgroeien tot een ware kindervriend in dit land! Tevens is het makkelijk om geweldige foto's te maken. Zelf de amateur-fotograaf maakt de mooiste foto's hier! Bereid je voor op een dik fotoboek naderhand!

    Ethiopie is een opkomend reisland. Je zult nu nog weinig blanke toeristen zien, maar het toerisme groeit elk jaar met 70%. Twijfel niet en bezoek het land voordat het ook echt toeristenland is geworden, zoals de meeste landen in oost afrika.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Simien Mountains • Lalibela • stammen in het zuiden

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    62 landen bezocht
    31 reviews
    0 waarderingen

    “Ethiopië, mijn 1e kennismaking met Afrika beviel goed!”

    Geplaatst 17-05-2015 • gereisd oktober 2012 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Voor het eerst naar Afrika, naar Ethiopië. Meteen vriendelijk ontvangen bij aankomst (ondanks dat ik in mijn eentje reisde en mijn vriend daar opzocht die er stage liep), geen vervelende opmerkingen etc., ik had alleen geen naam van een hostel en dan wordt je dus doodleuk geweigerd bij de douane. Heb een adres bij je! Reizen is redelijk makkelijk hier, voor niet al te veel geld hebben wij een prive-jeep gehuurd met chauffeur die ons door allerlei natuurparken en safari's reed. Hoe bijzonder is het om in de doodse stilte met 2 andere mensen naar een kudde zebra's te kijken. En om bij zonsondergang met een gids met shotgun naar een familie hyena's te kijken. Wauw, heb heel veel bijzondere en magische momenten hier gehad!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Gondar • Addis Abeba • Etosha National Park

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    2 reviews
    2 waarderingen

    “Samen naar Ethiopie met mijn reismaatjes.”

    Geplaatst 16-05-2015 • gereisd november 2014 • 3 weken lang • met vrienden • groepsrondreis

    Wat een verrassend land met vriendelijke mensen en heel divers aan natuur prachtige bergen groene vlaktes en gebieden met woestijnachtig gebieden, prima overnachtingen en eten, maar wat zijn er toch nog mensen die erg arm zijn gelukkig geen bedelaars en schitterde kerken met veel bijbelse afbeeldingen, de wegen zijn begaanbaar en op veel plaatsen waren ze aan het werk vooral mensen uit china, in Axum het festival mee gemaakt heel veel mensen van heel het land komt hier naar toe, ze vieren de geboorte van Maria. gevaren op het Tanameer en Blauwe Nijl-waterval bezocht, in Addis Abeba einde run gezien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Simiengebergte • LalibelaWa • Riftvallei

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    2 reviews
    2 waarderingen

    “Danakil: een ruwe Parel”

    Geplaatst 09-04-2015 • gereisd maart 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ondanks alle negatieve reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken en andere instanties, heb ik vorige week Danakil Depression bezocht. Dit zou iedereen die van avontuur en natuur houdt moeten doen. Je staat onder andere 4 meter van de kraterrand van de zeer actieve Erta Ale vulkaan. Je ziet de kolkende lava op nog geen 10 meter afstand. Je ziet ook de prachtige zoutvlaktes van Berhale waar de kameel caravaans non stop aan je voorbij trekken en bezoekt de prachtig gekleurde sulphor bronnen van de Danakil Depression. En 's nachts slaap je onder de sterren tussen de kamelen. Omdat het (nog) niet toeristisch is door de instabiele situatie maakt dit deze trip een onvergetelijke die zeer zeker de moeite waard is.
    Je rijdt continu in een convoi van ongeveer 10 jeeps en er zijn altijd soldaten bij de tours aanwezig. Het is niet mogelijk deze trip individueel uit te voeren. Daarom heb ik mij tot Etiopia Travel Tours gewend die de goedkoopste is die deze trip uitvoert. Een redelijke conditie is wel wenselijk want er wordt veel gewandeld in extreme hitte (40-50 graden). Om die reden doe je veel 's ochtends vroeg of 's avonds na zonsondergang. Ook de rit naar deze plekken toe bestaat uit een halve tot een hele dag rijden over slechte wegen en een douche... die is er 4 dagen niet. Maar... het is ergens goed voor. Ik heb al veel gereisd in mijn leven maar Danakil is duidelijk het meest bijzondere wat ik ooit gezien heb en als zelfs National Geographic er aan het filmen is...
    De afgelopen maanden heb ik in Ethiopië gewerkt en de afwisseling in het landschap is adembenemend. In het zuiden vind je jungle en in het noorden woestijn. Wat daartussen zit... Komt dat zien!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Danakil Depression • Bonga • Lalibela

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Verliefd op de Gelada Bavianen!”

    Geplaatst 21-02-2015 • gereisd februari 2015 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis

    Je moet enig geduld hebben om te reizen in Ethiopie, de logistiek is niet zoals we gewend zijn. Het kan ineens moeilijk zijn om benzine te tanken, of alles duurt langer dan verwacht. De lodge kan geen luchpaketten verzorgen of een vroeg ontbijt. Overal wonen mensen, zelfs in de nationale parken, waardoor de ongerepte natuur er niet echt is. Maar eenmaal bij de Gelada's ben je alles zo vergeten. Dat is een echte indrukwekkende wildlife ervaring! Je gaat gewoon midden in de groep zitten en ze blijven doen waar ze mee bezig zijn! Ook de wolven zijn een zeer mooie ervaring, maar wel iets verder weg. Als je onderweg stopt voor een kleine pauze staan er binnen no time een horde kinderen rond de auto te kijken. Ze zijn nieuwsgierig en zeker niet vervelend of brutaal. Willen niet altijd op de foto, maa als ze wel willen, levert het mooie beelden op. Natuurlijk mag bij een bezoek aan Ethiopie de chaos op de markt niet gemist worden! Hier word echt alles gerecycled!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Simien Mountains • Bale mountains • Awassa

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    61 landen bezocht
    8 reviews
    8 waarderingen

    “Ethiopië: 50 shades of green”

    Geplaatst 02-11-2014 • gereisd augustus 2013 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Waar Ethiopië bij veel mensen nog in het geheugen zit als het dorre hongersnood-land uit de jaren '80, is het overgrote deel van het land in feite een prachtige, groene oase. In de groene Ethiopische hooglanden vind je bovendien de bakermat van de Afrikaanse cultuur. Terwijl vrijwel alle landen in Afrika langdurig gekoloniseerd zijn geweest is Ethiopië zo goed als haar hele geschiedenis zelfstandig geweest en dat zie je terug in een bijzonder rijke cultuur en prachtige oude overblijfselen. Natuurlijk is er het architectonische wonder Lalibela, maar ook steden als Gonder en Bahir Dar zijn enorm de moeite waard. En ga je verder richting het zuiden van het land, dan kom je direct in een andere wereld met de oude stad Harar als hoogtepunt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

    Lalibela • Harar • Simien Mountains

    Mijn Ethiopië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Ethiopië reiservaring!

Ben jij onlangs in Ethiopië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Ethiopië specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt twee mooie Ethiopië rondreizen: een 16-daagse reis door het bergachtige noorden en een complete 29-daagse rondreis.
Bezoek website

Shoestring

Shoestring

Naar Ethiopië met bescheiden budget? Shoestring biedt 3 verschillende rondreizen voor zeer strakke prijzen.
Bezoek website

Koning Aap

Koning Aap

Koning Aap biedt verschillende avontuurlijke rondreizen naar Ethiopië, waaronder ook 2 familierondreizen.
Bezoek website

Meer Ethiopië reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Ethiopië

Vergelijk hotelprijzen Ethiopië

Top 3 Ethiopië specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Daniël, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt twee mooie Ethiopië rondreizen: een 16-daagse reis door het bergachtige noorden en een complete 29-daagse rondreis.
Bezoek website

Shoestring

Shoestring

Naar Ethiopië met bescheiden budget? Shoestring biedt 3 verschillende rondreizen voor zeer strakke prijzen.
Bezoek website

Meer Ethiopië reisorganisaties