Reiservaringen Frankrijk, verhalen en tips over Frankrijk vakanties

Frankrijk essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1 uur
Richtprijs retourticket: € 150
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Frankrijk

Door zijn lange en soms ruige kustlijnen, zijn altijd bloeiende heuvelachtige binnenland, zijn wijngaarden, vele pittoreske boerendorpjes en zijn fameuze hoofdstad Parijs is Frankrijk een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. De natuur, de architectuur, de cultuur, het eten en natuurlijk de wijn en kazen. Nederlanders en Frankrijk zijn al decennialang een match als het gaat om vakanties. De meesten van ons gaan met eigen auto, maar ook fietsvakanties zijn haalbaar en het treinnetwerk wordt steeds populairder.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Frankrijk

Wereldstad Parijs

Parijs

Het legendarische Parijs, ‘de stad van de liefde’, is een walhalla voor romantici en liefhebbers van kunst, stijl en mode. De stad is mooi in ieder seizoen. Wandel een aantal dagen rond (of neem de metro) en bezoek de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame, de Champse Elysees, de Arc de Triomphe, de Sacre Coeur en de laatste aanwinst: het hypermoderne T-Rex sculptuur. Eet in een van de gezellige bistrootjes in Montmartre en lees de krant in een van de vele aangelegde (stads)parken.

Zomervakantie in Frankrijk

Provence

Frankrijk heeft 24 regio’s, waarvan er 22 in Europa liggen en twee tot de overzeese gebieden behoren. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken en charmes. Normandië heeft zijn ruige kusten en oorlogssporen, Bretagne zijn brede stranden, de Bourgogne zijn wijnen en kastelen, de Provence zijn schitterende paarse lavendelvelden en fraaie stadjes, de Côte d’Azur zijn mondaine kustplaatsen en de Midi-Pyrénées zijn ruige gebergten.

Surfen aan de Atlantische Oceaan

Frankrijk heeft veel kustlijnen, maar vooral aan de Atlantische Oceaan kun je goed surfen. Biarritz, Mimizan en Moliet zijn 3 populaire surfdorpjes, waar je vele surfscholen tegen komt en ook gemakkelijk zelf kunt gaan surfen. Vooral jongeren trekken graag naar dit gebied.

Skiën in de Franse Alpen

De Alpen in Frankrijk zijn ook in de zomer prima om te hiken, maar worden vooral tijdens de winter drukbezocht. Als het skiseizoen aanbreekt, trekken toeristen vanuit heel Europa naar skiplaatsjes als Val Thorens, Avoriaz, Les Deux Alpes, Tignes of de Alp d’Huez. voor een weekje op de lange latten of het snowboard.

< Lees minder

84 Frankrijk reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,8

Op basis van 84 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,2

  • Gastvrijheid: 6,8

  • Natuur: 8,2

  • Stranden: 8,0

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Frankrijk.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    13 landen bezocht
    15 reviews
    1 waardering

    “Vive la France”

    Geplaatst 08-04-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Ik vind Frankrijk een heel fijn land. Tijdens mijn stage in 2011 ben ik het nog veel meer gaan waarderen. De omgeving van Bordeaux is prachtig. Superkleine authentieke dorpjes, mooie stranden en veel leuke bezienswaardigheden en musea (bijv. de wijnhuizen of het Cognac Museum). En als je dan bij Bordeaux in de buurt bent mag je La Rochelle en Ile de Ré zeker niet overslaan. Sprookjesachtig! En dan heb je natuurlijk nog de metropool Parijs, de prachtige Alpen of het ruige en mooie Normandië. Super dichtbij en voor ieder wat wils!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Ile de Ré • Bordeaux • Annecy

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    15 landen bezocht
    52 reviews
    7 waarderingen

    “Altijd fijn in Frankrijk”

    Geplaatst 08-04-2019 • gereisd juli 2015 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wij zijn al verschillende keren in Frankrijk geweest, misschien wel meer dan 10 keer. Wij gingen met onze kinderen altijd naar de camping in zuid-Frankrijk en we hebben alle jaren als positief ervaren. Meestal gingen we er drie weken naar toe, waardoor we echt wel tijd hadden om te relaxen, maar ook een bezoek te brengen aan de omliggende dorpjes. Het enige dat ons iedere keer wel opvalt, is dat de Fransen niet zo vriendelijk zijn. Ook zijn we naar een paar steden geweest in Frankrijk en Parijs blijft daarbij wel echt mijn favoriet. Het klimaat in zuid-Frankrijk is top! Het kan er wel heel warm worden, maar we zitten altijd in de buurt van het water, waardoor je lekker kunt afkoelen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Parijs • Lille • Zuid-Frankrijk

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    26 landen bezocht
    56 reviews
    7 waarderingen

    “Makkelijk per trein”

    Geplaatst 06-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in april 2010 • met familie • zelfstandig

    Frankrijk is een land waar cultuur een mooie plek heeft toegewezen gekregen. Musea, kerken, parken en ga zo maar door. Voor iedereen die mooie indrukken op wil doen, is Frankrijk de plek om naar toe te gaan.
    Voor mijn studie zijn we naar Chartres geweest. Mooie uitstap die zeker aan te raden is. Wij hebben hier een aantal nachten verbleven om de kathedraal van Chartres te bestuderen (aanrader, zeker de moeite waard).
    vergeleken met Parijs is het hier een en al rust! Niet veel mensen bezoeken het in vergelijking met de keren/kathedralen in andere hoofdsteden.
    Vanuit Chartres ben je snel weer in Parijs. De combinatie is zeker een aanrader! Alleen moet je er rekening mee houden dat de drukte in Parijs extra binnen komt, na zo'n rustige omgeving van Chartres (of andere bestemming buiten Parijs).

    Het eten is heerlijk, maar meestal omdat deze goed past bij de vaak goed afgestemde passende wijntjes. Het avondmaal is een mooi moment om op de dag terug te kijken en een nieuwe planning voor de volgende dag te maken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Chartres • Parijs • Louvre

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    33 landen bezocht
    52 reviews
    8 waarderingen

    “Veelzijdig land”

    Geplaatst 05-04-2019 • gereisd juli 2011 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Vroeger zijn we verschillende keren naar Frankrijk geweest. Wat zo prettig is aan Frankrijk, is dat het zo veelzijdig is. Ik ben onder andere naar de hoofdstad, Parijs, geweest, maar ook het zuiden heeft hele mooie plaatsen. De sfeer in de kleine Franse dorpjes is erg fijn. De campings zijn mooi in Frankrijk. Ik vind de mensen alleen niet zo vriendelijk. Ze doen niet echt hun best om toeristen te helpen en willen dat iedereen zich aanpast aan hun taal.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Parijs • Beziers • Vias

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    11 landen bezocht
    28 reviews
    3 waarderingen

    “Heerlijk camping land”

    Geplaatst 05-04-2019 • gereisd augustus 2015 • 3 weken lang • met familie • autovakantie

    Op veel diverse plekken in Frankrijk geweest Om te camperen. Lekker in zomer vakantie, tentje perfect. Ben op veel verschillende plekken geweest in Frankrijk. Vroeger al met de familie en ook met mijn partner. Zuid Frankrijk, Lyon etc. Wat ik het leuke vindt is dat je in 1 vakantie diverse campings kan bezoeken. Dit hebben wij altijd gedaan. Overal 1 weekje, dan heb je deze tijd om het gebeid te zien en te relaxen. De stranden zien er net zo uit als in Nederland alleen niet overal zand.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Lyon • Parijs • Dordogne

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Mooie zandstranden langs de Middellandse Zee”

    Geplaatst 10-01-2019 • gereisd juni 2019 • 1 week lang • alleen • zelfstandig


    De Mobilhomes staan op vakantiepark KonTiki, Toison d’Or, Camping St Aygulf plage / Frejus en camping L’ile d’Or in St Raphaël liggen echt gelijk aan het zandstrand van de Middellandse Zee in Zuid Frankrijk.

    De Mobilhomes zijn zeer compleet ingericht oa, airco door de gehele caravan,2 of 3 slaapkamers, douche, binnen keuken, buitenkeuken, afwasmachine, mooie grote buitenplaats, met tafels en stoelen en ligbedden, badkamer met wastafel, toilet, radio, cd, dvd en Nederlandse flat screen tv.

    Het mooie brede zandstrand(gekleed en naturist mogelijk, gescheiden strand is dit) is op 200 a 300 meter lopen van de mobilhomes.
    Op dit strand zijn talrijke strandtenten van luxe tot zeer luxe, met uitzicht op de jachten voor het strand.

    Op de camping oa luxe spa centrum, internet en wifi, supermarkt, restaurants, wasserette, duikschool, kapsalon, zwembad, basketbalveld,(aqua)aerobic, boogschieten, beachvolleybal, tafeltennis, mountainbikebanen, babyland, kinderspelen, showavonden.

    Informatie Jeroen Kuiten tel 00-31-648916362
    Of evt per email: kuiten@zeelandnet.nl
    Of onze website: www.saint-tropez-mobilhome.com


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    St Tropez • frejus • St Raphaël

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,5

    18 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “mooie meren ”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd augustus 2007 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Frankrijk beschikt over super mooie meren hierbij te denken lac st crois, st cassien deze zijn oa te vinden in zuid frankrijk.
    Ben in dit meerdere malen op vakantie geweest, alleen blijft het mij verbazen dat de franse bevolking weinig tot geen moeite wil doen voor zijn/haar toeristen! het niet engels willen spreken valt mij erg tegen!
    Meerdere keren in de zomer geweest en de nationale feestdag meegemaakt met het mooie vuurwerk, eten is prima, kunt er prima winkelen.
    frankrijk is een erg mooi land met mooie steden en natuur, alleen door de bevolking zou ik niet graag naar frankrijk op vakantie gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    frejus • parijs • st maxim

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 20 mei 2018 10:22

      Als je laat merken, dat je n KLEIN beetje moeite doet in hun taal, kom je r wel. En brochures van schoonheden zijn vaak OOK in Nederlands te krijgen bij Bureau du Tourisme! Succes .. ... Heel de wereld dénkt, dat we alle talen spreken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    7 landen bezocht
    13 reviews
    11 waarderingen

    “Frankrijk: divers land met voor elk wat wils!”

    Geplaatst 29-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2017 • met familie • zelfstandig

    Al jaren gaan wij naar Frankrijk en het land is dan ook ons favoriete vakantieland. Het is zeer divers, van grote steden tot natuurgebieden. Parijs is als wereldstad zeker de moeite waard, maar Frankrijk heeft veel meer te bieden. Juist in kleinere steden en dorpen proef je het Franse la belle vie. De regio’s aan de zuidkust lenen zich uitstekend voor strandvakanties. Leuk om ’s avonds langs het strand uit eten te gaan. Denk niet alleen aan de Côte d’Azur, maar ook aan de Languedoc-Roussillon. Van hieruit uitstapjes naar het binnenland maken. Aanraders zijn dan Carcasonne, Nimes en Avignon. In het noordwesten zijn de Normandische kusten erg mooi! Een heel andere natuur met de indrukwekkende kliffen, waar je goed kunt wandelen. Houd hier wel rekening met wat minder mooi weer dan in het zuiden. De Fransen lijken misschien niet zo gastvrij, maar als je laat zien dat je je best doet een woordje Frans te spreken, zullen ze dat erg op prijs stellen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Languedoc-Roussillon • Normandië • Parijs

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    12 landen bezocht
    14 reviews
    11 waarderingen

    “Verrassend Frankrijk ”

    Geplaatst 29-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2015 • met familie • zelfstandig

    Mijn mooiste ervaring in Frankrijk was de wandelroute 'Sentier Martel'. Een route die je op plekken brengt waar je alleen te voet kan komen. De tocht valt qua kilometers mee aangezien deze ongeveer 14 kilometer is. Echter neemt de route toch al snel 6 á 7 uur in beslag. Toch is deze route het geheel waard, een echte aanrader met een adembenemende omgeving.

    Een andere mooie ervaring was Aiguille du Midi met een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Sinds een aantal jaar kan je op een glazen plaat staan wat je een uitzicht geeft over een diep ravijn, heel indrukwekkend. Hierbij mag je helaas geen foto's maken bij de glasplaat en worden de foto's gemaakt door het personeel daar. Je mag er ook niet te lang blijven, een foto en je moet vertrekken, dit vond ik jammer. Al met al kost het best wat geld om naar de top te gaan met de kabelbaan, maar meer dan de moeite waard! Om de drukte voor te zijn is het verstandig om er vroeg te zijn. Houd ook het weer in de gaten want bewolking is zonde als je op de top staat!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Gorges du Verdon • Aiguille du Midi

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    13 reviews
    6 waarderingen

    “Vakantie in een vacansoleil tent”

    Geplaatst 29-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2017 • met familie • zonvakantie

    Viva la france! Mijn beste vakanties in Frankrijk waren de vakanties dat ik twee weken in een kant-en-klare tent van vacancoleil op een camping in Frankrijk stond.

    De mooiste plekken waar ik ben geweest waren aan het lago maggiore meer. Heerlijk om daar te gaan kanovaren,in bomen te klimmen of te badmintonnen. Zelfs als het een dagje regende vond ik dat niet erg. Heerlijk in de tent zitten als het regende. Dat is voor mij het ultieme vakantiegevoel!

    Eén van de vetste ervaringen die ik heb gehad in Frankrijk was paraglyden in Jura. Doodeng natuurlijk om zomaar van een berg af te springen, maar het was zooo vet! Je hebt een heel mooi uitzicht en je voelt je heel even zo vrij als een vogel.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Jura • Lago Maggiore  • Parijs

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Frankrijk reiservaring!

Ben jij onlangs in Frankrijk geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Frankrijk vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Frankrijk

Vergelijk hotelprijzen Frankrijk