Reiservaringen Ghana, reisverhalen & tips over reizen naar Ghana

Ghana essentials

Beste reistijd: Juli t/m maart
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 7 uur
Richtprijs retourticket: € 900
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen DTP, gele koorts, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, cholera, dengue, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Ghana

Ghana werd in de jaren ’90 vooral bezocht door vrijwilligers, ontwikkelingsmedewerkers en backpackers. Inmiddels is het geliefd onder een breder publiek. Ghana is welvarender en stabieler dan buurlanden, rijk aan grondstoffen en grote delen van het land zijn vruchtbaar. Ondanks dat Ghana geen grote natuurlijkschatten heeft, vind je er wel honderden kilometers kust met mooie stranden, een aangrijpende slavengeschiedenis en uitgestrekte gebieden vol wild.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Ghana

Beklim de hoogste berg van Ghana: de Afadjato

In het oosten van Ghana vind je lavavlaktes en zoetwaterlagunes. Ook bevindt zich er een enorm, langgerekt stuwmeer en staat hier de hoogste berg van Ghana: Mount Afadjato. Beklim de berg en je wordt beloofd met een fraai uitzicht op Togo en het Voltameer. Het Voltameer, ontstaan door de indrukwekkende Akosombo-dam, is het grootste waterbekken ter wereld. De echte avonturiers lopen door en kamperen op de volgende top: Mount Aduadu. Onderweg kom je langs koffie- en cacaoplantages en verfrissende watervallen; de vlinders vliegen je om de oren.

Wildlife in Mole National Park

Mole National Park<

Over Ghana verspreid is een aantal natuurreservaten te vinden, waarvan Mole een van de populairste safariplekken is. De volledige Big Five vind je hier niet, maar wel veel ander groot wild. Bekende diersoorten zijn de aap, antilope, buffel, leeuw, nijlpaard, olifant en de panter. Leuke tip: laat je ’s avonds betoveren door een bijna hypnotiserende dans en drum van een lokale bevolking.

Markten in Ghana

De gemiddelde Ghanees koopt zijn spullen niet in een winkel, maar bij een handelaar op straat. Daar waar de straathandel intensief bedreven wordt, zou je het bijna een markt noemen. Ghana kent ook officiële markten, vaak met poorten of hekken eromheen en weinig verkeer. Zo zijn Makola in downtown Accra en de Central Market in Tamale kleurrijke en absoluut een bezoek waard. Tip: ga een keer met de Trotro (gammel busje) van A naar B en je ervaart hoe de locals zich verplaatsen om hun inkopen te doen.

Stranden en kastelen

Ghana is hier amper bekend als strandbestemming, maar kent een groot aantal uitgestrekte stranden. De meeste stranden zijn nog onontwikkeld en er vallen vele paradijsjes te ontdekken. Populairst en meestbezocht zijn de stranden in de buurt van Kokrobite, zoals Langma Beach. Aan de kust van Ghana zijn ook veel restanten van de slavengeschiedenis te ontdekken, waaronder vele kolonionale forten en kastelen zoals die van Dixcove, Elmina, Cape Coast en Apam. In sommige kun je ook overnachten of eten.

< Lees minder

9 Ghana reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,0

Op basis van 9 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,8

  • Gastvrijheid: 9,2

  • Natuur: 8,4

  • Stranden: 7,7

  • Eten: 7,1

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Ghana.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    23 landen bezocht
    13 reviews
    9 waarderingen

    “Een gezellige chaos ”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd juni 2009 • 4 weken lang • alleen • vrijwilligerswerk • met Travel Active

    Ik heb me meteen thuis gevoeld toen ik in Ghana aankwam; mijn eerste Afrika-ervaring. Het is vergeleken het gestructureerde Nederland een warme (letterlijk en figuurlijk), aangename, gezellige chaos waar je in terecht komt. Prachtig om te zien hoe de Ghanese cultuur op zoveel gebieden verschilt van de Westerse cultuur. De lokale mensen zijn ontzettend gastvrij, vriendelijk, spontaan en behulpzaam. De vrolijke, Ghanese muziek schalt op veel plekken over straat. Mijn ervaring is dat het op zich goed mogelijk om je daar als blanke vrouw alleen te verplaatsen (zowel op de fiets, in de taxi als met de trotro), zolang je je gezond verstand gebruikt en je dit beter na zonsondergang niet meer doet. Hoewel er mooie plekjes (o.a. Mole National Park, Kakum National Park) zijn om te bezoeken zou ik speciaal voor de natuur niet nog eens teruggaan naar Ghana. Ga je echter voor de cultuur, de vriendelijkheid van de mensen en een relatief veilig land in Afrika: dan is Ghana helemaal je land! Het verblijf in een gastgezin kan ik je dan ook zeker aanraden. En bezoek ook eens de lokale markt in één van de grotere steden (Accra, Kumasi of Tamale), een hele belevenis!

    Dan ook een kritische noot: in het weeshuis Tamale Children's Home waar ik vrijwilligerswerk heb gedaan kreeg ik destijds (in 2009, wie weet is het er sindsdien in positieve zin veranderd) helaas het idee dat de aanwezigheid van de vrijwilligers enigszins werd uitgebuit en dat de giften waar veel vrijwilligers mee kwamen voor de kinderen in het weeshuis (bijv. spulletjes en kleren) vaak niet op de plek terecht kwamen waar ze voor bedoeld waren. Laat dit je zeker niet ontmoedigen om vrijwilligerswerk te gaan doen, want er zijn zeker weten een heleboel oprechte projecten waar je een heel waardevolle bijdrage aan kunt leveren! Wees je er echter wel van bewust dat je op sommige plekken met corruptie te maken kunt krijgen en houdt daarom een kritische blik.

    Een insiders-tip als afsluiter: de ijsjes die ze overal in plastic zakjes verkopen zien er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar zijn echt heerlijk en verslavend! Zeker proberen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Mole National Park • Kakum national park • Elmina Fort

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    24 landen bezocht
    13 reviews
    4 waarderingen

    “Typisch Afrika”

    Geplaatst 21-10-2017 • gereisd juni 2013 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Ghana, het land waar ik 4 maanden heb doorgebracht. Eerst 3 maanden in een ziekenhuis gewerkt in Techiman. Daarna een maand het land doorgereisd. Een echt Afrikaans land met veel rijst (komt je na 4 maanden ook wel de neus uit hoor), kleurrijke jurkjes en gastvrije mensen. Het blijft als blanke wel altijd goed opletten, want ze proberen je altijd net wat meer uit. Maar als je eerst bijv ook navraagt wat normale prijzen zijn, heb je een goede uitgangspositie. Mooie plekken om te bezoeken in het land zijn de Wli watervallen, cape coast (voor de geschiedenis), Mole national park om oilifanten te spotten en sla ook het hand in hand project niet over in Nkoranza. Een bijzonder project voor gehandicapten opgezet door een nederlands stel. Als je daar nog wilt helpen met dagelijkse bezigheden ben je daar ook zeker welkom. Wat minder bekend, maar zeker ook leuk zijn de tano sacred groves in de buurt van techiman. Met een gids die je in het dorpje ervoor oppikt, maak je een mooie wandeling door en over rotsen.
    Voor het reizen tussen de plekken moet je wel even de tijd uittrekken. Laat je vooral op de plaatselijk manier vervoeren, lekker proppen in de busjes. Raampje open voor wat frisse lucht en gaan. Als je korter de tijd hebt dan wij hadden, dan kan een meer georganiseerde reis of in ieder geval auto met eigen chauffeur wel voordelig zijn om je sneller te kunnen verplaatsen en daardoor tijd te besparen.
    Als je op een plek wat langer bent en wat rondvraagt is het super leuk om leuke stof op de markt te kopen en een broek of jurkje van te laten maken.
    Oh en nog een tip voor water. Als je ergens wat langer bent is het zeker handig om een groot aantal zakjes water aan te schaffen, een stuk goedkoper dan de flesjes, maar net zo prima water.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Mole NP • Techiman • Cape Coast

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    18 landen bezocht
    26 reviews
    18 waarderingen

    “Supergastvrij!”

    Geplaatst 19-10-2017 • gereisd oktober 2012 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    In 2012 ging ik voor 3 maanden naar Ghana. Vrijwilligerswerk in een weeshuis in Senya Beraku. Ik heb vond het geweldig!! Het zijn met name de mensen die mijn tijd zo geweldig hebben gemaakt. Het reizen gaat heel makkelijk. Je gaat naar een trotro-station en zegt waar je heen wilt en vervolgens willen ongeveer 50 mensen je helpen. Mensen vragen wel eens of het veilig is, ik heb me er in 3 maanden geen enkel moment onveilig gevoeld. Ik ben weinig in Accra geweest dus daar kan ik niet over oordelen. Voor safari kun je naar Mole, leuk maar vergeleken bij andere Afrikaanse landen een beetje saai. Hand in hand is een mooi project om te bezoeken, een project voor gehandicapten kinderen en volwassenen. Kakum national park is een aanrader en ook Nzulezu is een heel bijzonder plekje. Nzulezu is wat lastiger te bereiken maar zeker de moeite waard om het dorp op palen te bezoeken. Aan de kust is kokrobite een heerlijk plekje om te relaxen en bij Cape coast is Baobab dé plek voor een lunch met ananassap.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Nzulezu • Kakum national park • Cape Coast

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    1 review
    0 waarderingen

    “Superervaring !”

    Geplaatst 29-12-2016 • gereisd november 2016 • 1 week lang • alleen • vrijwilligerswerk

    Alles leuker dan het gemiddelde. Prachtig strand , aardige mensen en een heerlijk klimaat ! Ik was daar om voorlichting te geven aan kinderen op scholen hoe ze hun nieuwe toiletten schoon moeten houden. Om ziektes te voorkomen en daardoor minder sterfgevallen krijgen. Goed te doen per bus. En zeer goed betaalbaar. In Accra is een mooi fort en museum om te bezichtigen. Ook een leuke vismarkt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Elmina • Accra

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    18 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Super ervaring ”

    Geplaatst 30-04-2015 • gereisd juli 2013 • 4 weken lang • alleen • vrijwilligerswerk

    eerst een week vertoeft in Accra, Makola market en kokrobite beach zijn me erg bij gebleven.
    Heb hier ook een Afrikaanse dans en drumsessie bijgewoond, was een onderdompeling in de Afrikaanse cultuur!
    De mensen zijn allemaal gastvrij en zullen helpen waar ze kunnen.
    Dit was mijn eerste keer Afrika, maar zeker niet de laatste, wil graag snel terug naar Ghana!

    Mole National Park was een leuke ervaring, net zoals het nabij gelegen monkey village
    Ook de moeite om langs te gaan is de hand in hand community in Nkoranza

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Karimenga  • Nkoranza  • Kokrobite beach

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 mei 2016 18:52

      Hoi Melissa, mag ik je vragen waar je hebt geboekt? Of waar je vrijwilligerswerk heb gedaan? Ik wil graag deze zomer, maar kan het niet helemaal vinden. Alvast bedankt! Groetjes Manon

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    11 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Ghana heeft mijn hart gestolen”

    Geplaatst 01-01-2015 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2014 • alleen • zelfstandig

    In 2013 heb ik ontwikkelingswerk gedaan in een weeshuis in Zuid-Ghana. In dit land voelde ik me vanaf het begin meer dan thuis, de mensen, de warmte, de sfeer. In 2014 ben ik teruggegaan en daar heb ik absoluut geen spijt van, mijn volgende ticket naar Accra is ook al een paar weken geleden geboekt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Cape Coast • Boti Falls • Volta Region

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 mei 2016 18:54

      Hoi Jennifer, ik wil al een tijdje naar Ghana. Nu wil ik van de zomer, maar kan en wil je mij vertellen of je alleen een ticket hebt geboekt of via iets heb geboekt? Dit word mijn eerste keer Ghana namelijk. Alvast bedankt groetjes Manon

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    21 landen bezocht
    5 reviews
    3 waarderingen

    “werken en reizen in Ghana!”

    Geplaatst 11-12-2014 • gereisd mei 2014 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Dit was m'n eerste keer in Afrika, dus ik wist niet helemaal wat te verwachten. Nou, de allereerste indruk was: WOW. Wat een prachtig land is dit. De natuur is adembenemend, de stranden fantastisch, de mensen super vriendelijk en er is altijd wat te beleven.
    Ik kwam hier voor een paar weken om vrijwilligerswerk te doen (een top ervaring!!) maar natuurlijk was er ook genoeg tijd om een beetje de toerist uit te hangen. Als je je echt helemaal wil onderdompelem tussen de locals, is de grote markt in Accra zeker een aanrader. Je kunt er de meest uiteenlopende dingen kopen, en zoals bij zoveel markten, moet je wel de kunst van het afdingen beheersen.
    Wie liever een beetje moderner wil shoppen, kan zich helemaal uitleven in de Accra Mall - een winkelcentrum dat zeker niet onderdoet voor die in het westen.
    Ook het eten is zeker de moeite waard, hoewel ik denk dat sommige gerechten niet bij elke toerist in de smaak zullen vallen.
    3 weken is eigenlijk veel te kort om Ghana echt te leren kennen, maar het heeft zeker mijn liefde voor Afrika aangewakkerd.
    I'll be back!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Accra • Kasoa • Kumasi

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    19 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Prachtig land, gastvrij, mooie natuur, veel te zien”

    Geplaatst 21-08-2014 • gereisd maart 2011 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Het land is inderdaad nog net erg ontdekt. Ik ben er zelf nu 2x geweest, en heb me iedere keer verbaasd over de enorme gastvrijheid, en vriendelijkheid. Het land heeft ook en mooie natuur, en zeker genoeg om te zien. Als je er bent, ga dan vooral reizen zoals de locals dit doen. Heerlijk met een trotro, dit is een ervaring die je meegemaakt moet hebben.
    Ga naar banko, een klein ghanees dorp, waar een prachtig gusthouse staat: moon&star. Dit is het "echte" Afrika.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Mole • Banko • Elmina

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    36 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “Iedereen is vriendelijk en behulpzaam!”

    Geplaatst 09-08-2014 • gereisd november 2013 • 2 weken lang • met vrienden

    Ghana is een land waar veel vrijwilligers aan het werk zijn maar nog niet heel bekend is onder de backpackers. Je komt er tijdens het reizen weinig backpackers tegen en daardoor heb je veel tijd om contact te maken met de lokale bevolking. In het land is vooral veel mooie natuur, ook is er de mogelijkheid om te surfen (Busua), paardrijden (Lake Bosomtwe), apen te voeren (Boaben-Fiema Monkey Sanctuary) en olifanten te bekijken (Mole National Park).

    Reizen met het openbaar vervoer is een avontuur en kost veel tijd. Dit is omdat de bus pas gaat rijden als hij vol is en niet alle wegen in een goede staat verkeren. Daarnaast kan het zijn dat je verschillende keren moet overstappen, dus als je ergens heen wilt is het advies om 's ochtends te vertrekken zodat je zeker weet dat je 's avonds op de plek van bestemming aan komt. Deze manier van reizen is wel erg aan te raden; iedereen is erg behulpzaam om jou in de goede bus of taxi te krijgen. Soms lopen ze een half uur met je mee om je naar het goed busstation te brengen. Onderweg kan je genieten van de mooie natuur om je heen en is er altijd de mogelijkheid om eten en drinken te kopen. De mensen zijn er niet op gericht om je op te lichten en je betaalt de zelfde prijzen als de lokale bevolking, zonder dat je hierover hoeft te discussiëren. De mensen willen je graag dingen laten ervaren daardoor wordt je al snel uitgenodigd om iemands huis te bekijken, mee te eten of om een kerkdienst bij te wonen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ghana:

    Busua • Lake Bosomtwe • Banko

    Mijn Ghana beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Ghana reiservaring!

Ben jij onlangs in Ghana geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Ghana reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Ghana

Vergelijk hotelprijzen Ghana