Laatst bijgewerkt op 4 december 2019

Een grote ontwikkeling het afgelopen decennia in de vliegwereld – zeker de Europese – is de opkomst van de vele budgetmaatschappijen, ook wel lowcostairlines of prijsvechters genoemd. Hiermee vlieg je soms voor enkele tientjes heel Europa over!

Lowcostairlines

Maatschappijen zoals Ryanair, Easyjet en Wizzair hebben met een onconventionele manier van zakendoen veel plekken in Europa bereikbaar en betaalbaar gemaakt voor korte citytrips. Ze vliegen vaak van en naar kleinere vliegvelden, bieden minder beenruimte, hebben amper service aan boord en proberen geld te verdienen met het verkopen van allerlei bijproducten zoals verzekeringen, koffers en autohuur. Als je eigenwijs bent en deze vaak overbodige bijproducten negeert (wees héél scherp tijdens het online boeken, lees onze tips!), kun je spotgoedkoop vliegen. Die paar uurtjes krap zitten moet je voor lief nemen.

De bekendste prijsvechters voor vliegen vanaf Nederland en omstreken: www.ryanair.com/nl, TUI fly, www.flybe.com , www.wizzair.com, www.aerlingus.com, www.airberlin.com, www.vueling.com/nl‎ en www.easyjet.com. Een handige site waarmee je in één oogopslag ziet welke goedkope vliegmaatschappijen er op jouw gewenste bestemmingen vliegen, is www.lowcostairlines.nl.

Lowcosters op vliegticketsites: let op

Veel vluchten van lowcostmaatschappijen zijn vaak niet opgenomen in de databases van vliegticketzoeksites. Zo kan het dat een retourtje Rome volgens de database van (bijvoorbeeld) cheaptickets.nl minimaal € 250 moet kosten, terwijl je bij Ryanair voor € 60 een retourtje hebt. Dit ticket vind je soms alleen op de site van Ryanair. Kijk dus altijd op www.lowcostairlines.nl of er een budgetmaatschappij naar je beoogde bestemming vliegt, en (dubbel)check de ticketprijzen op de site van de lowcoster zelf.


 ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 16139 - reviews totaal

1 reactie

  • avatar
    Nooneem op 27-10-2018
    Gast

    Pas wel op wanneer je boekt! Ik heb een heenreis gemist, daarna na omboeking vlg dag een vertraging van 6 uur gehad (mijn verzekering dekt vanaf 8 uur vertraging!) let hierop ! En terugreis zonder reden gecancelled! Be aware !

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)