Groenland essentials

Beste reistijd: April t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: rabies, tuberculose bij een verblijf van langer dan 3 maanden.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Groenland

Groenland is een reusachtig wit poolland, het grootste eiland ter wereld, bekend door zijn oneindige ijsschotsen en besneeuwde bergen. Slecht enkele stukken kust en een handjevol eilanden zijn niet bedolven onder ijs: de enige bewoonbare gedeeltes. Je kunt op Groenland kayakken langs de fjorden, een ritje maken met een sneeuwscooter of hondenslee naar Kaap Vaarwel of een cursus ijsklimmen doen om de natuur eens op een andere manier te ontdekken. Je vliegt vanaf IJsland of Denemarken naar het gehuchtje Kulusuk, waar zich het enige kleine internationale luchthaventje bevindt. In de zomer is de oostkust ook bereikbaar per schip (eventueel per cruise).

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Groenland

Bijzondere natuur: fjorden, ijsbergen, gletsjers & canyons

Ilulissat

In Groenland vind je ijsbergen in alle vormen en maten. Groenland staat voor zuivere poollucht, indrukwekkende gletsjers en eindeloos veel ijs. De kust wordt ingekerfd door steile bergen, enorme fjorden en gletsjers, waar regelmatig ijsbergen van afbreken. Je kunt mooie wandelingen maken bij de Gunnbjorn Fjeld, de Scoresbysund, de ijsfjord van Ilulissat of eigenlijk overal waar je wilt. Ook voor vissers, bergbeklimmers en mountainbikers biedt Groenland veel mogelijkheden en plekken. Het zal regelmatig voelen alsof je de eerste persoon bent die deze plaats bereikt heeft, wat een bezoek aan Groenland zo bijzonder maakt.

Poolnacht & Pooldag

Grote kans dat je in Groenland te maken krijgt met een bijzonder natuurverschijnsel. Van eind november tot half januari is er de hele dag geen zon te zien. Tijdens deze poolnachten bestaat bovendien de kans dat het noorderlicht zich langs de donkere lucht laat zien. Van eind mei tot eind juli wordt het juist de hele dag niet donker. Tijdens de poolzomer gaat de zon nooit onder. Dit verschijnsel met ‘witte nachten’ wordt de Middernachtzon genoemd.

Dierenrijk in Groenland

In Groenland leven ijsberen, poolvossen, rendieren, walvissen, zeehonden en walrussen. De dieren vluchten minder snel voor mensen, omdat zij zuinig moeten omgaan met hun energie. De ruige omgeving en de

bijzondere tradities bieden een mooie ervaring.

< Lees minder

0 Groenland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

0

Op basis van 0 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 0

  • Gastvrijheid: 0

  • Natuur: 0

  • Stranden: 0

  • Eten: 0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Groenland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm


Deel jouw Groenland reiservaring!

Ben jij onlangs in Groenland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Groenland reisorganisaties

Goedkope vliegtickets groenland

Vergelijk hotelprijzen groenland

Groenland reisorganisaties